Bekende bezienswaardigheden van Cambodja

Bekende bezienswaardigheden van Cambodja


Het koninkrijk Cambodja is één van de snelste economische stijgers van Zuid-Oost Azië. Dit komt mede door de toename van het toerisme. Geen verassing, gezien de vele bezienswaardigheden in dit land: Cambodja is een prachtige en interessante combinatie van geschiedenis, natuur en religie!

Angkor
Amkor Wat tempel CambodjaDe grootste trekpleister van Cambodja is Angkor. Dit is het grootste religieuze complex ter wereld. Van oorsprong was dit in de 9e eeuw een hindoeïstische tempel, maar in de twaalfde eeuw is deze omgebouwd tot een boeddhistisch tempelcomplex. Tot aan de 15e eeuw was dit het centrum van het Khmer-rijk. Hierna is het complex aan de natuur overgelaten tot een grootschalige renovatie in de 20e eeuw. Op het complex bevindt zich de bekendste en grootste hindoeïstische tempel ter wereld: Angkor Wat.

Killing Fields
skeletten monument killing fields cambodjaCambodja staat ook bekend om de wreedheden van de Rode Khmer. Deze geschiedenis is nog altijd te tastbaar in de zogenoemde ‘Killing Fields’. Ongeveer 17 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Phnom Penh bevindt zich één van de grootste velden: ‘Choeung Ek’. Het Tuol Sleng Genocide Museum in de hoofdstad Phnom Penh vertelt het verhaal van de genocide door middel van persoonlijke getuigenissen. Vroeger heette deze plek Security Prison 21, het was de grootste gevangenis en doorvoerplek naar de Killing Fields.

Phnom Penh

Tempel Phom Pehn CambodjaWie Cambodja echter alleen als plaats van een voormalige massamoord beschouwt, doet het land ernstig tekort. Zo heeft de hoofdstad Phnom Penh verder een prachtig koninklijk paleis, waar het koninklijk huis van Cambodja nog steeds woont. Verder is de centrale markt van Psar Thmey zeker een aanrader voor wie op zoek is naar een lokale maaltijd, accessoire of kledingstuk. De tempel van Wat Phnom net buiten de stad is voor het grootste deel van de bevolking een heilige plek. De tempel is ongeveer 27 meter hoog.

Je bezoekt Cambodja op reis de 27-daagse reis door Vietnam en Cambodja. Ook is er een reis naar Laos en Cambodja van 22 dagen, en naar Vietnam, Laos en Cambodja van 23 dagen.