Bekijk de Vietnam, Cambodja & Thailand, 21 dagen van Djoser

Vietnam, Cambodja & Thailand 21 dagen

Een reis door 3 bijzondere landen in Zuidoost-Azië

Vanaf € 3.495,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

We reizen langs een paar van de mooiste plekken van Zuidoost-Azië. Bangkok, Phnom Penh en Ho Chi Minh-stad zijn alle drie gezellige steden waar van alles te beleven valt. Tussen de vervallen communistische gebouwen, Franse villa’s en sierlijke Chinatowns vind je duizenden winkeltjes, café’s en restaurants. Angkor Wat is zonder twijfel één van de meest indrukwekkende monumenten ter wereld, maar de wonderlijke Sam-berg en de tempel van de Cao Dai zullen ook zeker een onvergetelijke indruk achterlaten. Maar het mooiste van alles is de vriendelijke bevolking: die je met een praatje en een glimlach overal hartelijk verwelkomen.

Daarom Djoser

 • Comfortabele vluchten met Qatar Airways
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engels sprekende gidsen
 • Verblijf in centraal gelegen hotels
 • Bezoek aan de populairste steden Saigon, Phnom Penh en Bangkok
 • Boottocht in de Mekong Delta
 • Stadstour Saigon
 • Inclusief een tocht van Chau Doc naar Phnom Penh per speed boat
 • Bezoek aan Tra Su Cajuput Forest
 • Fietstour Ben Tre
 • Excursie naar tunnenstelsel van Cu Chi inbegrepen
 • Bezoek aan Ankor Wat (excl. entreegelden)
 • City tour in Battambang
 • Bij de meeste hotels zwemgelegenheden
 • Vier nachten op het prachtige eiland Koh Chang 

Route en kaart

Routekaart Vietnam, Cambodja & Thailand, 21 dagen
 1. Amsterdam - Saigon
 2. aankomst Saigon
 3. Saigon, stadstour
 4. Saigon, excursie tunnels van Cu Chi
 5. Saigon - My Tho - Ben Tre
 6. Ben Tre - Can Tho
 7. Can Tho - bezoek drijvende markt - Chau Doc
 8. Chau Doc, bezoek aan Tra Su Cajuput-bos
 9. Chau Doc - speedboat naar Phnom Penh
 10. Phnom Penh
 11. Phnom Penh - Siem Reap
 12. Siem Reap, bezoek Angkor Wat
 13. Siem Reap, bezoek Angkor Wat
 14. Siem Reap - Battambang, stadstour
 15. Battambang - Koh Chang
 16. Koh Chang
 17. Koh Chang
 18. Koh Chang - Bangkok
 19. Bangkok
 20. Bangkok - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

We maken een mini-wereldreis door drie bijzondere landen in centraal Azië. Via Ho Chi Minh-stad en de beroemde Mekongdelta, reizen we langs de hoogtepunten van Cambodja naar de tropische stranden van Thailand en eindigen in het bruisende Bangkok. 

Ho Chi Minh-stad en de tunnels van Cu Chi

Dag 1 Amsterdam - Saigon (Ho Chi Minh-stad)
Dag 2 aankomst Saigon
Dag 3 Saigon, stadstour
Dag 4 Saigon, excursie tunnels van Cu Chi

Straat Saigon VietnamOnze reis door Vietnam begint in de gezellige drukte van Ho Chi Minh-stad, nog altijd beter bekend als Saigon. Hanoi mag dan misschien de hoofdstad zijn van Vietnam, Saigon is de officieuze hoofdstad van het zuiden en de belangrijkste stad van het land. De binnenstad van Saigon is bezaaid met koloniale paleizen. De bekendste en misschien ook wel de mooiste is het stadshuis, dat ooit gebouwd is als luxe hotel. Op het aangrenzende plein staat een beeld van Ho Chi Minh. Een populaire plek om op de foto te gaan met ‘ome Ho’, aartsvader van het moderne Vietnam!

Na een tour langs de mooiste gebouwen nemen we in de namiddag de tijd om zelf de stad te ontdekken. Een bezoek aan de Chinatown mag je eigenlijk niet overslaan. In de kleurrijke winkeltjes kun je de bijzonderste spullen kopen, van traditionele geneesmiddelen tot lampions en andere lokale souvenirs. Als je trek hebt, kun je kiezen uit één van de duizenden restaurants - waar je de lekkerste street food eet. Geen zorgen: in Vietnam wordt weinig pittig gegeten.

De omgeving rond Saigon was erg belangrijk in de Vietnamoorlog, die de Vietnamezen trouwens zelf de ‘Amerikaanse oorlog’ noemen. In het kleine dorpje Cu Chi woonden veel rebellen. Om zich te beschermen tegen bombardementen van de Amerikanen bouwden de bewoners een gigantisch netwerk van tunnels onder de grond, inclusief slaapkamers, werkkamers en zelfs een ziekenhuis! Het is bijna niet voor te stellen dat hier een hele gemeenschap leefde, maar als je kruip-door-sluip-door de kleine tunnels loopt wordt het toch een beetje werkelijkheid. Onze lokale gids legt uit hoe het was in die tijd; erg indrukwekkend.

Mekongdelta

Dag 5 Saigon - My Tho - Ben Tre 
Dag 6 Ben Tre - Can Tho
Dag 7 Can Tho - Chau Doc
Dag 8 Chau Doc
Dag 9 Chau Doc - speedboot naar Phnom Penh

We reizen naar de Mekongdelta. Daarbij kunnen we optioneel de kleurrijke tempel van de Cao Dai: een religieuze stroming die bestaat uit een kleurrijke mengelmoes van Christelijke en Aziatische religies. De religie komt oorspronkelijk uit Zuid-Vietnam en de tempel die we bezoeken, geldt als hét Vaticaan van het Cao Dai. Er woont zelfs een paus! Muziek is belangrijk in de kerk. Je kunt dus tijdens je bezoek niet alleen genieten van het bonte interieur maar ook van de vele liederen die gezongen worden tijdens de dienst.

Mekong boot Family VietnamDe Mekongdelta in het zuiden van Vietnam is één van de meest bijzondere gebieden van het land. De Mekong stroomt traag tussen de eindeloze rijen palmbomen door. Het water van de rivier heeft een bijzondere kleur die je misschien het beste kunt omschrijven als koffie met melk. Vanuit My Tho maken we een boottocht over de Mekong en varen we naar naar het rustige plaatsje Ben Tre. Hier komen nog maar weinig toeristen, waardoor het lokale leven ongestoord zijn gang kan gaan. De volgende dag maken een fietstocht door de omgeving en stoppen bij een kokosnootplantage en een fabriek die nog traditionele bakstenen maakt.

In de vroege ochtend bezoeken we de drijvende markt van Can Tho en ontdekken het hoogtepunt van het lokale leven te water. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat de markt volledig uit boten die vanuit alle hoeken van de delta hier naartoe varen met waar om te verkopen. Honderden bootjes verdrukken elkaar voor het beste plekje van de markt. Een feest voor alle zintuigen! Voor de ogen, de neus én de oren. De geuren van vers fruit en kruiden versmelten met het geklonk van de boten en het geroep van de marktlui.

Verder stroomopwaarts ligt Chau Doc, de ideale uitvalsbasis voor een excursie naar de Sam-berg, een belangrijk heiligdom voor Boeddhisten, en het bos van Tra Su, waar in het kreupelhout duizenden vogels leven. Vanaf de Sam-berg heb je een fantastisch uitzicht, in tegenstelling tot het dichte bos, waarin we door een nauw complex van takken en bladeren navigeren. Aan de ene kant kijk je uit op de Mekongdelta, aan de andere kant op Cambodja, onze volgende bestemming. We reizen in stijl: in de haven wacht een speedboat die ons na een snelle vaart afzet in Phnom Penh.

Oude Cambodjaanse wijkjes & tempels van Angkor

Dag 10 Phnom Penh
Dag 11 Phnom Penh - Siem Reap
Dag 12 Siem Reap, Angkor Wat
Dag 13 Siem Reap, Angkor Wat
Dag 14 Siem Reap - Battambang, stadstour

Paleis Phnom Penh VietnamIn de hoofdstad van Cambodja is van alles te zien, zoals het koninklijke paleis waar een prachtige zilveren pagode staat. Het paleis staat in de oude wijk van de stad waar je heerlijk kunt slenteren. Behalve oude Cambodjaanse wijkjes vind je hier een echte Chinatown en een oud Frans district met een paar bizarre moderne gebouwen. Ook het Nationale Museum is de moeite waard: die staat vol met oude schatten van het Khmer-rijk, die onder andere gevonden zijn in Angkor Wat. Alvast een mooi voorproefje van wat ons de verwachten staat!

Siem Reap is dé uitvalsbasis voor de tempels van Angkor. De meeste mensen kennen het complex natuurlijk van Angkor Wat: het grootste religieuze bouwwerk ter wereld! Het is een adembenemend gezicht: de tempel is een gigantische verzameling torens, mini-tempels en mysterieuze beelden van strijdende koningen en fantasiebeesten. Niet voor niets is Angkor Wat één van de moderne wereldwonderen. Dit moet je gewoon gezien hebben.

Poort Angkor Wat CambodjaAngkor Wat zou op zichzelf al bijzonder genoeg zijn, maar er valt zoveel meer te zien! Wat dacht je van Angkor Thom, dat we ook gelijk de eerste dag verkennen. Dit bizarre tempelcomplex is langzaam overwoekerd door de jungle. Boomwortels kruipen als een stel houten slangen over de eeuwenoude bouwwerken. Om het geheel nóg mysterieuzer te maken sta je af en toe oog-in-oog met gigantische stenen gezichten. Dat zijn oude afbeeldingen van koningen, die helemaal opgaan in de tempels. Alsof ze gevangen zitten in het steen. In totaal nemen we twee dagen de tijd om het gigantische complex te ontdekken. Je kunt aansluiten bij een tour langs de ‘grand circle’, die niet alleen langs alle hoogtepunten gaat, maar ook een paar van de bijzondere, kleine tempels bezoekt. Zo krijg je een goed gevoel van hoe groot en divers het geheel is.

Battambang is de tweede stad van Cambodja en toch amper ontdekt door toeristen. Net als In Phnom Penh hebben de Fransen hier een aantal prachtige gebouwen neergezet, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. We nemen dan ook de tijd voor een stadstour! De leukste manier om alles zelf te bekijken is vanuit een tuk-tuk! Die neemt je zo langs de hoogtepunten van de stad.

Bijkomen op tropische stranden en het bruisende Bangkok

Dag 15 Battambang - Koh Chang
Dag 16 Koh Chang
Dag 17 Koh Chang
Dag 18 Koh Chang - Bangkok
Dag 19 Bangkok
Dag 20 Bangkok - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Strand Koh Chang ThailandWe reizen door naar de tropische stranden van Thailand. Na een busrit en een korte overtocht met de ferry komen we aan in Koh Chang. Hier kunnen we in de schaduw van een palmboom heerlijk bijkomen van alle indrukken. Maar ook als je nog energie over hebt is er genoeg te doen: je kunt een paar mooie wandelingen maken over het eiland of een boottocht maken naar een paar moeilijk bereikbare stranden. Je kunt ook mooi snorkelen! Tussen het koraal zwemmen ontzettend veel vissen, de één nog kleurrijker dan de ander.

Voordat we terugkeren naar Nederland nemen we nog een goede dag de tijd om het bruisende Bangkok te ontdekken. Lopend door de stad struikel je over de indrukwekkende tempels, geurende eetstalletjes en geïmproviseerde terrassen waar het eigenlijk altijd gezellig is. In Chinatown kun je fantastisch shoppen en de avondmarkt in de beroemde Khao San Road is dé plek om nog een goede souvenir op de in te slaan voordat we de volgende dag terugvliegen naar Amsterdam. 

Op reis met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

Singapore Airlines

Vertrekdata 2023

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
17 jul - 06 aug
Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

€ 3.195,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
26 jul - 15 aug
Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

€ 3.195,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
29 jul - 18 aug
Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

€ 3.195,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Transfer Chau Doc naar Phnom Penh per speedboat
 • Ferryovertocht naar Koh Chang v.v.
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijten tijdens verblijf in Vietnam en Cambodja
 • Stadstour Saigon
 • Excursie naar tunnenstelsel van Cu Chi
 • Boottocht in de Mekongdelta
 • Fietstocht omgeving Ben Tre
 • Bezoek aan de drijvende markt in Can Tho
 • Bezoek aan Tra Su Cajuput-bos
 • Bezoek aan Angkor Wat (excl. entreegelden)
 • Stadstour Battambang
 • Entreegeld nationaal park Koh Chang

Exclusief

Overige maaltijden, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.895,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.

Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

 WIST JE DAT?  

‘Koh Chang’ letterlijk Olifanteneiland betekent. Niet omdat er nou zoveel olifanten leven, maar de Thai vinden het op de kaart lijken op een olifantenkop.

Praktische informatie

Accommodatie

Er zijn kamers gereserveerd in centraal gelegen en comfortabele hotels. De tweepersoonskamers hebben een eigen douche en toilet en zijn voorzien van airconditioning. Het is niet noodzakelijk om een klamboe mee te nemen. In veel hotels is er de mogelijkheid om kleding te laten wassen. 

De hotels zijn in veel gevallen centraal gelegen; in Saigon, Phnom Penh, Battambang en Bangkok verblijf je in een centraal gelegen hotel waarbij de bezienswaardigheden eenvoudig te bereiken zijn, in Ben Tre heeft het hotel een mooie ligging aan de Ben Tre-rivier. Geniet van een tropisch verblijf op Koh Chang, in een mooi resort aan het strand. 

Een aantal hotels beschikt over een zwembad, voor een verfrissende duik.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Saigon Rang Dong Hotel
Ben Tre Ham Luong Hotel 
Can Tho Hau Giang Hotel
Chau Doc Hung Cuong Hotel 
Phnom Penh Angkor International Hotel
Siem Reap Marvel Holiday Boutique Villa
Battambang King Fy Hotel
Koh Chang Kacha Resort
Bangkok Nuovo City Hotel
Bangkok Samsen Street Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien mogelijk, aan elkaar grenzende kamers.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag

 • kamer saigon hotel
 • terras saigon hotel

  De ontbijten in Vietnam zijn inbegrepen.

 • tuin ben tre vietnam
 • hotel family cambodja
 • kamer cambodja family
 • zwembad hotel phnom penh
 • hotel phnom penh

  De hotels hebben een centrale ligging.

 • siem reap hotel zwembad
 • hotelkamer siem reap cambodja
 • kamer koh chang thailand
 • hotel koh chang zwembad thailand

  Een aantal hotels heeft een heerlijk zwembad.

 • zwembad bangkok thailand
 • bangkok hotelkamer

  De comfortabele kamers zijn voorzien van de nodige faciliteiten.

Vliegreis

Singapore Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Amsterdam - Singapore

  Vertrek

  11:15 - 05:55*

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Singapore - Ho Chi Min City

  Vertrek

  09:45 - 10:55

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Bangkok - Singapore

  Vertrek

  18:30 - 21:55

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Singapore - Amsterdam

  Vertrek

  23:55 - 07:15*

* aankomst volgende dag


Het tijdverschil met Vietnam, Cambodja en Thailand is vijf uur in de zomer en zes uur in de winter.

Singapore Airlines staat al jaren bekend als één van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, als het gaat om service en kwaliteit. Het is een vooruitstrevende, vernieuwende airline met een zeer moderne vloot. Een uitgebreid inflight entertainment systeem kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Singapore airlines behoort tot de exclusieve selectie van '5-Star Airlines'. Wil je nog meer luxe dan kun je tegen een toeslag kiezen voor 'economy premium'. De luchthaven van Singapore heeft diverse malen prijzen gewonnen. Je kunt er naar de bioscoop of een prachtige vlindertuin gaan.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.895,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus met airconditioning. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. In de Mekongdelta steken we per boot de Mekong over en van Chau Doc naar Phnomh Penh reizen we per speedboat. Een ferry vaart ons naar Koh Chang en weer terug naar het vasteland.

 • Bus Vietnam

  Onze comfortabele bussen zijn voorzien van airconditioning.

 • Bus binnekant Vietnam
 • boot Mekong

  De boot is hét vervoermiddel in de Mekong-delta.

 • bus Thailand

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Transfer Chau Doc naar Phnom Penh per speedboat
 • Ferryovertocht naar Koh Chang v.v.
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijten tijdens verblijf in Vietnam en Cambodja
 • Stadstour Saigon
 • Excursie naar tunnenstelsel van Cu Chi
 • Boottocht in de Mekongdelta
 • Fietstocht omgeving Ben Tre
 • Bezoek aan de drijvende markt in Can Tho
 • Bezoek aan Tra Su Cajuput-bos
 • Bezoek aan Angkor Wat (excl. entreegelden)
 • Stadstour Battambang
 • Entreegeld nationaal park Koh Chang

Excursies

Excursie fietsen VietnamBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, of strijk neer op een terras aan de rivier in Phnom Penh, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route’ naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Het entreegeld is echter exclusief.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Stadstour Saigon. Maak kennis met deze bruisende stad.
 • Een bezoek aan de Cu Chi tunnels. Hier kom je alles te weten over het ondergrondse tunnelnetwerk die de Vietnamezen creëerden in de strijd tegen de Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog. Je kunt hier zien hoe deze strijders ondergronds leefden en ’s nachts ten aanval naar buiten kwamen. Kruip zelf door de tunnels en ervaar het leven van een Vietnamese strijder.
 • Boottocht in de Mekongdelta
 • Bezoek aan de drijvende markt in Can Tho.
 • Bezoek aan Tra Su Cajuput-bos, een prachtig mangrovebos, en Sam Mountain, de hoogste berg in de Mekongdelta.
 • Bezoek aan Angkor Wat, het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en modern wereldwonder van Cambodja.
 • Fietstocht in de omgeving van Ben Tre. Maak kennis met het leven op het platteland en leer meer over de lokale ambachten.
 • Stadstour Battambang. Dit is de tweede stad van Cambodja en heeft prachtige tempels.

Ter plaatse zijn er uiteraard meerdere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. 

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer een week voor vertrek.
 • Paspoort dat bij aankomst in Thailand nog minimaal zes maanden geldig is.
 • Visum voor Cambodja, kost ongeveer US$ 35,-, wordt ter plaatse geregeld.
 • Visum voor Vietnam, kosten € 65,- via ambassade of 25 USD via online e-visumaanvraag.


Je kunt de visumaanvraag voor Vietnam zelf regelen bij de betreffende ambassade of een e-visum online aanvragen, maar je kunt dit ook laten verzorgen via Djoser en het Visumburo. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. In beide gevallen ontvang je 4 weken voor vertrek een mail met meer informatie over de aanvraag.

Geldzaken

In Vietnam betaal je met de Vietnamese dong, in Cambodja wordt er betaald met de riel of de Amerikaanse dollar en in Thailand betaal je met de baht. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: In bijna alle plaatsen zijn geldautomaten aanwezig.
Contant: euro’s of dollars.
Creditcards: op enkele plaatsen in zowel Vietnam als Cambodja kun je geld opnemen.

In Cambodja worden vrijwel overal Amerikaanse dollars als betaalmiddel geaccepteerd. De lokale valuta is de Cambodjaanse Riel. De kosten voor het visum en de entree voor de tempels van Angkor ($ 37,- per dag of $ 62,- voor twee dagen) dien je in dollars of per creditcard te betalen. In Phnom Penh en Siem Reap kun je ook dollars pinnen. 

Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

vietnam etenIn de meeste Aziatische landen is de basis van de maaltijd rijst. Daarbij wordt een grote variatie aan smakelijke vlees, vis- en groentegerechten geserveerd, vaak scherp gekruid of op smaak gebracht met verse koriander en gember. Aan de kust wordt veel verse vis bereid. In de grotere plaatsen zijn er ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden.

In Vietnam zijn de kleine loempia's met verschillende vullingen geliefd. De 'pho', de populaire soep met noodles, met groenten, vlees of vis, wordt eigenlijk de gehele dag, maar vooral 's ochtends vroeg gegeten. Daarnaast zijn er ook Chinese restaurantjes en hier en daar tref je Europese gerechten op de kaart aan.

Een traditioneel gerecht in Cambodja is ‘Amok Fish’, vis in kokossaus geserveerd in een kokosnoot.

Thailand staat bekend om zijn verschillende curries, romige tom yam kai kokossoep en natuurlijk pad thai noedels.

De prijs van een maaltijd ligt, afhankelijk van wat en waar je eet, tussen twee en vijf euro. De restaurantjes zien er soms wat eenvoudig en rommelig uit, maar het eten is er heerlijk en doorgaans betrouwbaar.

Tenslotte: men is gewend om met stokjes te eten, bestek krijg je niet overal vanzelfsprekend. Ga je alvast oefenen? Thee wordt algemeen gedronken, koffie is ook overal verkrijgbaar, evenals bronwater en frisdranken.

De maaltijden zijn gedurende de reis niet inbegrepen, m.u.v. de ontbijten in Vietnam; zo ben je vrij om zelf een keuze te maken.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus, hepatitis A
 • malariatabletten
   

Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP. 

De hygiënische omstandigheden zijn over het algemeen redelijk tot goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen. 

Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

Klimaat en geografie

Thailand, Cambodja en het zuiden van Vietnam hebben een tropisch klimaat. De regentijd loopt van juni tot en met september. Er is dan geen langdurige regenval, maar mogelijk één of twee spectaculaire hoosbuien per dag, meestal aan het eind van de dag of 's nachts. De regen maakt de natuur in deze periode prachtig groen. De temperatuur overdag is ongeveer 28-32°C.

Er zijn drie seizoenen te onderscheiden:

- Van maart tot half juni: heet en droog, temperatuur overdag ongeveer 30-35°C.
- Midden juni tot en met september: warm en vochtig, temperatuur overdag ongeveer 28-32°C.
- Van oktober tot en met februari: betrekkelijk koel en tamelijk droog, temperatuur overdag ongeveer 18-32°C.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

De meereizende gids vertelt uitgebreid over over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven. Samen met de reisbegeleider zorgt hij voor een soepel verloop van de reis.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar Vietnam, Thailand en Cambodja?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Vietnam heeft een rijke geschiedenis, waar tijdens de reis aandacht aan besteed wordt. Daarnaast biedt de reis zowel avontuurlijke als culturele aspecten. Tevens wordt de reis begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Die weet als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kan haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

Wat is de zwaarte van deze familie reis?

Door alle landen reizen we met onze eigen bus. De reistijden kunnen variëren van enkele uren tot een hele dag. Daarnaast zal de bus regelmatig stoppen voor een fotostop, een excursie of een lunch.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

Thailand en Cambodja hebben beide een tropisch klimaat. Van juni tot en met september is het warm, maar er is wel een grotere kans dat er een tropische regenbui valt. Meestal betreft dit een korte hevige bui aan het einde van de dag. Van november tot en met februari is het wat koeler en zal de temperatuur variëren van 18-32°C.

Doordat Vietnam veel hoogteverschillen kent zijn er veel verschillende klimaat zones. Tijdens deze reis komen we enkel in het zuiden van Vietnam en daar kennen ze een warm tropisch klimaat met temperaturen tussen 20° en 35°C.

Hebben we een visum nodig?

Voor Vietnam is een visum benodigd dat op verschillende manieren kan worden aangevraagd. Het visum kan je aanvragen via de ambassade voor €65,- of via een online e-visumaanvraag voor USD$25.

Voor Cambodja is een visum nodig dat ter plaatse geregeld wordt van USD$35.

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

Alleen de hotels in Phnom Penh, Saigon, Can Tho, Chau Doc hebben geen zwembad, maar bevinden zich wel op goede locaties in de stad.

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

Gelden er bijzondere kledingsvoorschriften voor deze reis?

Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. 's avonds kan het afkoelen, een trui en lange broek zijn derhalve onmisbaar. Het is aan te raden om uw kleding enigszins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

Zonnebrandcréme en een hoofddeksel tegen de zon kunnen goed van pas komen! Tevens is het handig om een paar goede schoenen mee te nemen voor de wandelingen. Daarnaast is het natuurlijk leuk om een toestel mee te nemen waar foto's mee gemaakt kunnen worden om alle hoogtepunten vast te leggen!

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video