Gallo Pinto

Gallo Pinto

Djoser rondreizen Costa Rica eten Gallo Pinto recept‘Gallo pinto’ zal je tijdens een rondreis door Costa Rica veel tegenkomen op de menukaart. Voor veel Tico’s is een bord ‘Gallo Pinto’ de beste start van de dag, maar het wordt ook als lunch of diner gegeten. Laat je een keer verrassen door ‘Gallo Pinto’! Hieronder volgt alvast het recept. Vergeet niet, als de smaak je bevalt, een flesje ‘Salsa Lizano’ ter plaatse te kopen.

Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten (4 personen):
• 500 gr gekookte rijst
• 250 gr gekookte rode of zwarte bonen ("frijol criollo")
• 2 fijngesneden witte uien
• 3 eetlepels olie
• handvol gehakte koriander
• zout naar smaak
• Lizano saus ("Salsa Lizano" is een milde saus, die dagelijks wordt gebruikt in de Costa Ricaanse keuken)

Bereidingswijze
: Verhit de olie in een koekenpan. Als de olie goed heet is de uien in de pan en deze laten karamelliseren. Doe vervolgens de gekookte bonen met hun vocht bij de uien. Verwarm het geheel een minuut. Meng de rijst met de bonenmix en laat deze 5 minuten sudderen. Voeg wat zout naar smaak en de koriander toe. Roer het geheel nog even kort op hoog vuur om. En, als laatste, niet te vergeten, de Lizano saus. Dien direct op!