Costa Rica

Costa Rica

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

 • Tropische verrassing - Costa Rica

  We knipperen met onze ogen. ‘Is dit echt?’ Papegaaien in de kleuren rood, geel en groen vliegen langs ons busje. Blauwe vlinders ter grootte van een hand scheren langs de ramen. Witsnuitneusberen op de weg veroorzaken een kleine opstopping. De wegen voeren ons langs dorpjes met gekleurde huisjes, waar schommelstoelen op de veranda’s staan. Hoogbouw en fabrieken zijn nergens te bekennen. Wel bananenbomen, ananasvelden en palmbomen. Groen zover het oog reikt. We zijn op een 14-daagse Djoser Family-reis in Costa Rica: van San José naar La Fortuna, Monteverde, Samara en Quepos.

  Lees meer

 • De wonderlijke wereld van planten

  Op reis staan culturele hoogtepunten en het grote wildlife vaak centraal. De flora komt voor velen op de tweede plaats, terwijl dat niet zo hoeft te zijn. Als je goed kijkt naar planten en bloemen gaat er een wereld voor je open, maar dan moet je wel weten waar te kijken. Kaschef Rogier van Vugt legt uit wat er bijzonder is aan de wereld van planten, en vertelt ons ook hoe de bijzondere collectie van de Hortus botanicus Leiden tot stand is gekomen. Wat blijkt: reizen speelt een belangrijke rol.

  Lees meer

 • Reisverslag 14 dagen Costa Rica

  Tanja Kamphuis, verslaggever bij de Telegraaf, reisde voor het magazine VRIJ mee met de Djoser Familyreis door Costa Rica. Van nevelwouden tot blauwe luchten.

  Lees meer

 • De pure wildernis van Tortuguero

  In het noordoosten van Costa Rica ligt een ondoordringbaar moerasgebied vol leven.

  Lees meer

 • Hiken langs vulkanen en watervallen in Rincón la Vieja

  Een opeenstapeling van vulkanische activiteiten vormde het landschap van het Rincón la Vieja nationaal park in het noordwesten van Costa Rica.

  Lees meer

 • Fietsen over Nicoya, Costa Rica: Pura Vida!

  Vrijwel nergens ter wereld zijn de leefomstandigheden zo goed als op Nicoya, een schiereiland ten westen van Costa Rica. Hier vind je uitgestrekte stranden en de mensen hebben er een ontspannen levensstijl die Nicoya de titel Blue Zone oplevert.

  Lees meer

 • La Fortuna: outdoorhoofdstad van Costa Rica

  Hike door een regenwoud naar verborgen watervallen, kajak over het water van de Laguna de Arenal, spot hagedissen in het Caño Negro reservaat en rijd te paard door de prachtige groene natuur die La Fortuna omringt.

  Lees meer

 • Costa Rica, de ultieme natuurbestemming

  ‘Als je even stil blijft staan in Costa Rica, groeien er planten op je hoofd’, wordt soms gekscherend gezegd. De lokale bevolking is er zo met de natuur verweven dat het onderdeel is geworden van hun levens filosofie.

  Lees meer

 • Tortuguero nationaal park: Eieren zoeken na Pasen (Costa Rica)

  Volgens kenners het indrukwekkendste nationaal park van Costa Rica: Tortuguero aan de Caribische kust. het is er sprookjesachtig en ongerept en je draagt door je bezoek bij aan de bescherming van bedreigde schildpadden. pura vida!

  Lees meer