Hiken langs vulkanen en watervallen in Rincón la Vieja

Hiken langs vulkanen en watervallen in Rincón la Vieja


Rincon de la Vieja in Costa Rica Een opeenstapeling van vulkanische activiteiten vormde het landschap van het Rincón la Vieja National Park in het noordwesten van Costa Rica. Overal in het park voel je de hitte die de vulkaan achterlaat. Een hike door het Rincón La Vieja nationaal park neemt je mee langs kletterende watervallen, een tropisch regenwoud, woestijnachtige vlaktes, borrelende modderpoelen, zwavelmeren en heetwaterbronnen!

Borrelende modderpoelen en vulkanen
Een hike door het Rincón la Vieja nationaal park begint vrijwel altijd bij het Las Pailas Ranger Station aan de rand van het nationale park. Hier pik je een routekaart op en bereid je je voor op een afwisselende hike door het vulkanische landschap dat het Rincón la Vieja nationaal park zo uniek maakt.

Rincon de la Vieja Costa Rica modderpoel stoom DjoserWil je zien hoe de vulkaan in het Rincón la Vieja National Park de omgeving gevormd heeft, kies dan voor de Sendero las Pailas Trail. Deze route neemt je mee langs modderpoelen, zwavelmeren, heetwaterbronnen en zelfs een borrelende mini-vulkaan. Het lanschap is ontzettend afwisselend. Halverwege de hike maakt een dichtbegroeid regenwoud plotseling plaats voor een uitgestorven woestijnachtig landschap.

Catarata La Cangreja: de mooiste waterval van Rincón La Vieja
Het enige wat de Sendero las Pailas Trail mist is een écht indrukwekkende waterval. Daarvoor volg je de Sendero Catarata La Cangreja Trail. Deze route is een paar kilometer langer dan de andere hike en een tikkeltje zwaarder, maar is de inspanning meer dan waard.

Catarata La Cangreja waterval Costa RicaDe bomen zorgen voor de hoognodige schaduw terwijl je klimt en klautert over de heuvelachtige weg naar de La Cangreja-waterval. Vooral het laatste stuk is behoorlijk steil. Na enkele uren hiken door het Rincón de La Vieja nationaal park bereik je de mooiste waterval die het gebied rijk is. Het water van de Catarata La Cangreja klettert naar beneden in een helderblauw meertje. Na twee uur hiken en klimmen in de hitte van Costa Rica is niets fijner dan een duik in het verfrissende water!

> Rondreizen Costa Rica