La Fortuna: outdoorhoofdstad van Costa Rica

La Fortuna: outdoorhoofdstad van Costa Rica


Hike door een regenwoud naar verborgen watervallen, kajak over het water van de Laguna de Arenal, spot hagedissen in het Caño Negro reservaat en rijd te paard door de prachtige groene natuur die La Fortuna omringt. Niet voor niets draagt La Fortuna de bijnaam outdoorhoofdstad van Costa Rica. Gelegen aan de voet van de imposante Arenal vulkaan is La Fortuna de ideale uitvalsbasis voor outdooravonturen tijdens je rondreis door Costa Rica.

Kajakken op Laguna de Arenal
Met een hoogte van 1.633 meter steekt de vulkaan Arenal ver boven La Fortuna uit. Daarachter glinstert het water van de Laguna de Arenal. Met een oppervlakte van 88 vierkante kilometer is dit het grootste meer van heel Costa Rica en een paradijs voor watersportliefhebbers. In een kajak peddel je over het water van Laguna de Arenal terwijl je uitkijkt op de imponerende vulkaan die boven het meer opdoemt.

Vlieg onder een zip-line door de jungle
Niet zo’n waterrat? Stap op de rug van een paard of op een mountainbike en verken de groene natuur die La Fortuna omringt. Of hike door de groene wildernis naar de waterval Catarata La Fortuna. Met een enorme kracht klettert het water hier vanaf 70 meter hoogte naar beneden.

Caño Negro Spot exotische dieren in het Caño Negro reservaat
Voor natuurliefhebbers is een dagtrip naar het Caño Negro reservaat een must tijdens een rondreis door Costa Rica. Net buiten La Fortuna spot je hier honderden vogelsoorten, jaguars, apen, rivierschildpadden en natuurlijk de grootste ster van het natuurreservaat: de Jezus Christushagedis. Deze groene hagedis kan met een snelheid van wel twaalf kilometer per uur over water rennen!


Ontspannen in de Tabacon Hot Springs
Na al die outdooravonturen ben je wel toe aan wat ontspanning. Veertien kilometer ten westen van La Fortuna liggen vijf natuurlijke heetwaterbronnen. De Tabacon Hot Springs. Voorheen lag hier het dorpje Tabacon. Na een uitbarsting van de vulkaan Arenal verdween de plaats onder een laag lava en as. Vandaag de dag zorgt de hitte van de vulkaan voor heerlijk warme baden waar je volledig kunt relaxen na het mountainbiken, paardrijden, en kajakken in La Fortuna.

> Rondreizen Costa Rica