Onze vrouw in: Suriname

Onze vrouw in: Suriname

Onze vrouw in Suriname

Of je nu gaat fietsen door het Commewijnedistrict of per korjaal enkele verraderlijke stroomversnellingen in het binnenland trotseert, ‘onze vrouw in Suriname’ regelt het voor de gasten van Djoser. Jane Soemosentono weet, bijgestaan door een vakkundig team van gidsen en kokkies, aan de wensen van onze reizigers te voldoen. Jane’s afkomst weerspiegelt de Surinaamse samenleving. Haar voorouders, afkomstig uit China en Indonesië, trokken als contractarbeiders naar Suriname. Met haar ouders vertrok Jane vóór de onafhankelijkheid naar Nederland waar zij een lerarenopleiding volgde.
 

Na haar studie gaf zij in Suriname les op verschillende scholen en kwam vervolgens in de reiswereld terecht. Volgens Jane is Suriname voor Nederlanders om uiteenlopende redenen interessant: omdat het land een schoolvoorbeeld is van een multiculturele samenleving en vanwege de koloniale band. Maar natuurlijk ook omdat nergens anders het tropisch regenwoud zo onaangetast is als in Suriname en vanwege de Marons die hun oorspronkelijke cultuur nog altijd koesteren.


Jane verwelkomt je graag persoonlijk als haar gast in Suriname of Switi Sranan, zoals de Surinamers zelf hun land liefkozend noemen.

Bekijk onze rondreizen in Suriname.