Suriname

Rondreis Suriname20 dagen

In Suriname trekken we het tropisch regenwoud in waar we boottochten maken en overnachten in bungalows. Ook gaan we naar de Raleighvallen en is het mogelijk de Voltzberg te beklimmen. De berg is 240 meter hoog en als je eenmaal de top bereikt hebt dan is het uitzicht fantastisch. In het Brownsberg reservaat wandel je tussen tropische woudreuzen. De kans is groot om tijdens deze wandeling brulapen te zien of anders zeker te horen. Ook brengen we een bezoek aan een Marrondorp. In het westen bezoek je Nieuw Nickerie.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.295,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Suriname, 20 dagen
 1. Amsterdam - Paramaribo
 2. Paramaribo, stadstour
 3. Paramaribo - Raleighvallen
 4. Raleighvallen, Voltzberg
 5. Raleighvallen - Overbridge
 6. Overbridge, bustocht Jodensavanne, Redi Doti
 7. Overbridge - Brownsberg, wandeling watervallen
 8. Brownsberg, Witikreek
 9. Brownsberg - Boven Suriname, Apresinasoela
 10. Boven Suriname, bezoek dorp Pokigron, Duwatra, Bekijokondre
 11. Boven Suriname, boottocht naar Pikin Slee
 12. Boven Suriname - Paramaribo
 13. Paramaribo - Nieuw Nickerie
 14. Nieuw Nickerie - Paramaribo
 15. Paramaribo - Galibi
 16. Galibi
 17. Galibi, bezoek bagno Saint Laurent - Paramaribo
 18. Paramaribo, optionele fietstocht Commewijne
 19. Paramaribo - Amsterdam
 20. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Paramaribo

Dag 1 Amsterdam - Paramaribo
Dag 2 Paramaribo citytour

Paramaribo SurinameEen rechtstreekse vlucht met KLM brengt je naar de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. De volgende ochtend kan je de stad op eigen gelegenheid verkennen. Aan het Onafhankelijkheidsplein tref je achter het standbeeld van Johan Pengel het ministerie van financiën aan. Aan de andere kant van het plein glinstert de witte gevel met een mooi versierd fries van het presidentieel paleis je tegemoet. Hier vandaan is het niet ver lopen naar de Kleine Waterstraat waar het statige Fort Zeelandia zich bevindt. In het fort huist tegenwoordig een museum. Het is dan ook zeker de moeite waard het fort te bezoeken.

Raleighvallen

Dag 3 Paramaribo - Raleighvallen
Dag 4 Raleighvallen - Voltzberg

In het jaar 2000 werd het Centraal Suriname Natuurreservaat met de daarin gelegen Raleighvallen en de Voltzberg geplaatst op de Unesco-Wereld Erfgoedlijst. We overnachten met de hele groep op een slaapzaal in een leuk huisje recht tegenover de stroomversnellingen. In de ondiepe poelen houden zich grote sidderalen op.

De aanloop naar de Voltzberg de volgende dag is een belevenis op zich. De gids wijst je op de uitbundige fauna, de vele vogels en wellicht zie je een van de acht apensoorten die hier tegenkomen. De Voltzberg is een granietklomp midden in het oerwoud. De berg is niet hoog, maar wel stijl. De berg is 240 meter hoog en als je eenmaal de top bereikt hebt is het uitzicht fantastisch.

Jodensavanne & Brownsberg

Dag 5 Raleighvallen - Overbridge
Dag 6 Overbridge - Boottocht Jodensavanne - Redi Doti, bezoek Indianen dorp
Dag 7 Overbrigde - Brownsberg, wandeling watervallen
Dag 8 Brownsberg (Wetikreek)

De volgende dag gaan we per bus naar de Jodensavanne. Tijdens het bezoek aan de Jodensavanne tref je, verscholen in het oerwoud, de overblijfselen aan van de synagoge Beracha Ve Salom en een joodse begraafplaats met mooi bewaard gebleven zerken. De eenvoudige houten grafpalen aan de andere kant behoren toe aan de overleden nakomelingen van de slaven. Als je goed kijkt zie je deze begraafplaats verder in het oerwoud doorlopen. Een slokje water uit de medicinale bron dien je zeker niet over te slaan. Na de Jodensavanne rijden we verder naar Redi Doti waar we kunnen zien hoe cassavebrood wordt gebakken. Na dit bezoek aan het indianendorpje rijden we terug naar Overbridge voor onze overnachting.

Jungle SurinameNa een aantal nachten gaan we verder naar het Brownsberg natuurpark. De ongeasfalteerde bosweg slingert zich langs de berg omhoog en kan na een regenbui makkelijk in een glibberige massa veranderen. Soms is het even duwen geblazen! We overnachten in een groepsaccommodatie boven op het plateau met een prachtig uitzicht op het stuwmeer. We maken hier onder begeleiding een mooie wandeling naar de omliggende vallen. Op het programma staat een bezoek aan de Leo-val en de Irene-val. Tijdens deze pittige wandeling krijg je uitleg over de verschillende tropische woudreuzen en de boeiende fauna. Zo zal je zeker een abrasa in zijn dodelijke wurggreep kunnen zien. De fel blauw gekleurde vlinders ontsnappen niet aan je aandacht. De kans is groot om tijdens deze wandeling brulapen te zien of ze anders zeker te horen. Het verscholen Leo-valletje draagt de naam van haar ontdekker, oom Leo, een bekend voormalig medewerker van het natuurpark.

Hoewel de wandeling terug van de Irene-val inspannend is te noemen kan je bij deze val tussentijds alvast de vermoeidheid van je af spoelen. De volgende ochtend maken we een lange wandeling naar de Weti-kreek. Onderweg krijg je uitleg over de flora en fauna van het tropisch regenwoud. Ook kan je hier zwemmen. Doe je het liever wat rustiger aan dan is de korte wandeling naar het uitzichtpunt over het stuwmeer ook de moeite waard.

Brownsberg

Dag 9 Brownsberg - Boven Suriname - Apresinasoela
Dag 10 Boven Suriname - bezoek dorp Pokigron - Duwatra - Bekijokondre
Dag 11 Boven Suriname - boottocht naar Pikinslee of Gunsi

Hier wachten ons de korjalen op die ons naar het gebied van de Saramakaner brengen. Zij ontvluchtten ooit met gevaar voor eigen leven de wrede slavernij op de plantages. Weglopen van de plantages was een harde strijd met het onbekende dichte regenwoud. De straffen die op het weglopen stonden waren zwaar en wreed. De weggelopen slaven verborgen zich dan ook diep in het binnenland, achter de krachtige stroomversnellingen. Hier stichtten zij dorpen waar zij hun oorspronkelijke Afrikaanse cultuur grotendeels behielden.

Korjalen SurinameDe tocht naar hun dorpjes is spectaculair en passeert verschillende stroomversnellingen, waar de kula man zijn kunsten kan vertonen. We overnachten in eenvoudige traditionele hutten. De volgende dag verkennen we onze omgeving, onder begeleiding maken we een natuurwandeling, waarbij de lokale gids het dagelijks gebruik van bomen en planten uitlegt. Liefhebbers kunnen zich, tegen betaling, door de medicijnman een koloku wasi, een gelukswassing, laten aanmeten waarbij lichaam en geest worden gereinigd. Hiervoor worden speciale kruiden in het bos gezocht en smeekt de medicijnman de voorouders om gezondheid en bescherming van lichaam en geest.

In de middag maken we wandelingen naar andere dorpen waarbij je met deze warme en vriendelijke mensen kennis maakt en de gelegenheid krijgt om vragen te stellen en een traditionele woning bezoekt. Er wordt uitleg gegeven over het dagelijks leven, zoals de bijzondere gezinsstructuur, de bestuursvorm, het huwelijk en belangrijke gebeurtenissen in het leven van de Marrons. De volgende dag gaan we de rivier op naar de brede stroomversnelling Apresina Soela.

In de avond sluiten we ons verblijf af met een traditionele dansavond, waar jong en oud hun behendige danskunsten tonen en voor de toeschouwers enkele gouden tips meegeven. De dag daarop varen we terug naar Atjoni, waarna de bus ons brengt naar de hoofdstad Paramaribo.

Groningen en Nieuw Nickerie

Dag 12 Boven Suriname - Paramaribo
Dag 13 Paramaribo - Nieuw Nickerie
Dag 14 Nieuw Nickerie - Paramaribo

Bord Groningen Nieuw Nickerie Suriname DjoserWe verlaten Paramaribo via een landelijke weg door een gebied vol kleine landbouwers. Via een groen weggetje tussen de Hindoestaanse en Javaanse landbouwers komen we uiteindelijk aan in Groningen. Dit plaatsje staat vol beelden en monumentjes die verwijzen naar de immigratie van 400 Groningse en Gelderse boeren in 1845. Door tropische ziekten en tegenwerking van lokale plantage-eigenaren nam hun aantal al snel af. Slechts een handjevol bleef over dat integreerde met de lokale bevolking.

De nakomelingen van de Nederlandse kolonisten worden tegenwoordig boeroe’s genoemd. Hier houden we een lunchstop. Op weg naar Nickerie staan we even stil in het verlaten plaatje Coppenamepunt. Voordat president Wijdenbosch hier de Coppenamebrug over de gelijknamige rivier liet bouwen was dit een levendige plaats. Nu staan daar alleen nog enkele eetstalletjes en proberen de vissers van de Coppename-monding er hun dagelijkse vangst te slijten. Via het verlaten plaatsje Coppename rijden we door het kokosdistrict Coronie. Daarna bereiken we de ruïne van de grote staats rijstpellerij in Wageningen.

wegwijzer Nieuw Nickerie Suriname DjoserIn de namiddag komen we aan in Nieuw Nickerie, de tweede stad van Suriname, waar we de nacht doorbrengen. Bezienswaardig is de getolereerde smokkelhaven ‘Back Track’, van waaruit snelle boten vertrekken naar Springlands in Guyana. Van hieruit rijden bussen naar de Guyanese hoofdstad Georgetown. De Engelse Guyanezen komen goedkoop winkelen in Suriname en smokkelen sigaretten en kleding het land uit. Op de dijk bij Backtrack tref je een hindoetempel aan waar reizigers om een succesvolle oversteek van de woelige Corantijn-rivier kunnen bidden.

De volgende ochtend is het mogelijk om een optionele boottocht te maken in natuurreservaat Bigipan. Vervolgens rijden we terug naar Paramaribo, vanwaar we de volgende dag via Albina doorreizen naar Galibi.

Galibi

Dag 15 Paramaribo - Galibi
Dag 16 Galibi
Dag 17 Galibi, bezoek Bagno Saint Laurant - Paramaribo

We varen gezamenlijk over de brede Marowijne-rivier in twee uur naar Galibi. Onderweg zien we wellicht zoetwaterdolfijnen. In de middag bezoeken we het dorp Langamankondre waar uitleg wordt gegeven over het dagelijks leven. Ook wordt er uitleg gegeven over de verschillende bomen die je hier aantreft.

Paramaribo Suriname zeeschildpadden Djoser In dit gebied komen veel zeeschildpadden voor die hun eieren leggen in het strand. In het legseizoen wordt een nachtelijk bezoek aan de stranden georganiseerd om de schildpadden te bekijken. We willen iedereen verzoeken daarbij geen flitsfoto’s te maken om de schildpadden niet te storen. Buiten het seizoen varen we naar Frans Guyana waar we het schildpadden informatiecentrum bezoeken en in het plaatsje Les Hattes een drankje kunnen drinken. De dag erna wandelen we naar het dorpje Christiaankondre en naar het bos. De wandeling eindigt op het strand waar je kan zonnen en zwemmen of gewoon lekker luieren in je hangmat. We keren per boot terug naar Albina, daar wacht de bus die ons weer terugbrengt naar Paramaribo. Eerst brengen we nog een bezoek aan de Bagno de Saint Laurant.

Paramaribo

Dag 18 Paramaribo, fietstocht
Dag 19 Paramaribo - Amsterdam
Dag 20 aankomst Amsterdam

Straat Paramaribo SurinameMet de fiets kun je Commewijne op een bijzondere manier ontdekken. Je fietst langs de oude plantages in het district Commewijne, met een bezoek aan het openlucht museum. We bezoeken ook de oude suikerfabriek die sinds 1974 niet meer wordt gebruikt, de natuur heeft hier inmiddels vrij spel en bekruipt het pand van alle kanten wat het een bijzonder aanblik geeft. Bij deze ontspannen tocht moet je per bootje de Suriname-rivier oversteken en fietsen over het rustige platteland. De aangrenzende officierswoningen en het door twee kanonnen geflankeerde standbeeld van koningin Wilhelmina zijn tevens je aandacht waard. In Paramaribo’s oude stadskern met straten als de Herenstraat, Gravenstraat en Keizersstraat vind je mooie houten koloniale panden.

De verdraagzaamheid van de Surinaamse bevolking wordt geïllustreerd door de joodse synagoge en de moskee, die bijna aan elkaar grenzen. Bij de Waterkant, waaraan een aantal fraaie houten herenhuizen gelegen is, kun je neerstrijken voor een hapje en een drankje. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de brug over de Surinamerivier en het wrak van het Duitse vrachtschip Goslar. Hier brengen we nog een nacht door in het hotel en heb je nog even tijd voor je laatste inkopen. De volgende dag vlieg je terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser


Hoewel de route en de plaatsen waar we overnachten natuurlijk vast staan, zijn er binnen het programma mogelijkheden om zelf je dagindeling te bepalen. Hierboven tref je een beschrijving van de route die we aandoen, de plaatsen die we bezoeken en de mogelijkheden die je daar hebt. De lokale Nederlands sprekende reisbegeleider doet voorstellen voor excursies, maar je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen.

Hou er wel rekening mee dat door het karakter van deze reis en van het land er zich onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor het programma niet helemaal uitgevoerd kan worden zoals hierboven beschreven, vaak wordt dit dan ter plaatse door de lokale agent kenbaar gemaakt.

Lees de volledige beschrijving
KLM

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

29 okt - 17 nov

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.595,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

28 jan - 16 feb
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

18 feb - 08 mrt
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

10 mrt - 29 mrt
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

21 apr - 10 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandssprekende lokale reisbegeleiding
 • Vervoer per bus en korjaal in binnenland
 • Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Maaltijden tijdens verblijf in het binnenland (Boven Suriname (kwai kwai) en Galibi) t.w.v. € 95,- 
 • In Paramaribo en Nickerie is tevens het ontbijt inbegrepen
 • Bustocht naar Jodensavanne en Redi Doti
 • Wandeling Brownsberg naar uitkijkpunten en watervallen
 • Bezoek Marronsdorpjes in binnenland
 • Boottocht op Boven Suriname
 • Boottocht naar Galibi
 • Bezoek aan bagno St Laurent in Frans Guyana
 • Nachtelijk bezoek (per boot) schildpaddenlegstranden (in seizoen feb-aug)
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden op een kamer met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken alléén voor het verblijf in Paramaribo tegen een toeslag van € 255,-.

Je beschikt dan over een eenpersoonskamer tijdens de 6 overnachtingen in Paramaribo, de overige dagen deel je de accommodatie met medereizigers en is een eenpersoonskamer niet mogelijk.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Paramaribo bij te boeken. De prijs voor het centraal gelegen hotel, op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is vanaf € 70,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 120,- per nacht inclusief ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht. De transfer van en naar de luchthaven komt te vervallen.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €325,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

In Paramaribo en Nieuw Nickerie overnachten we in comfortabele hotels. De kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. In het binnenland (Boven Suriname, Brownsberg, Galibi en bij de RaleighVallen) overnachten we in eenvoudige groepsaccommodaties die in lokale stijl zijn gebouwd. Je slaapt in het binnenland met minimaal 2, 4 of 6 personen in een hut, afhankelijk van de beschikbaarheid. Reis je alleen dan deel je dus altijd de hut met je reisgenoten. In Boven Suriname slapen we in karakteristieke 2 en 4-persoons hutten, het sanitair deel je hier met je reisgenoten en is in een apart gebouw. Bij de RaleighVallen slaap je met z'n allen in een grote zaal op stapelbedden. Soms is wassen in de rivier de enige mogelijkheid in het binnenland.

De accommodatie in onder andere de Ralleighvallen en Brownsberg is in het beheer van Stinasu, een natuurbeschermingsorganisatie die zich naast natuurbehoud bezighoudt met voorlichting aan de Surinaamse gemeenschap. Deze accommodatie ligt dan ook op bijzonder mooie plekken middenin de natuur en dat maakt het verblijf hier uniek.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
                                                           

Paramaribo Eco Resort Inn
Nickery Hotel Regency


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden op een kamer met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken alléén voor het verblijf in Paramaribo tegen een toeslag van € 255,-.

Je beschikt dan over een eenpersoonskamer tijdens de 6 overnachtingen in Paramaribo, de overige dagen deel je de accommodatie met medereizigers en is een eenpersoonskamer niet mogelijk.

 • Overbridge hotels Suriname
 • Overbridge hotel Suriname

  In Overbridge verblijven we in huisjes met meerdere kamers. Per huisje deel je de douche en toilet.

 • Overbridge twin kamer Suriname

  De kamer in Overbridge zijn voorzien van airco of fan.

 • Suriname overnachting accommodatie overnachting Djoser

  In het binnenland is het heerlijk vertoeven in een hangmat, met een mooi uitzicht op de rivier.

 • Suriname accommodatie overnachting Djoser

  De hutten in het binnenland zijn eenvoudig maar wel altijd voorzien van een klamboe en een laken. En zelfs elektriciteit is aanwezig in de hut.

 • Suriname accommodatie overnachting Djoser
 • Suriname accommodatie overnachting Djoser

  Het eiland Kwai Kwai in Boven Suriname, midden in de natuur. Hier kom je heerlijk tot rust met een boekje en een parbo biertje aan de rivier.

 • Eco resort inn Suriname

  In Paramaribo verblijven wij in het Eco Resort., in het naast liggende hotel kan er gezwommen worden!

 • Suriname hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Suriname hotel accommodatie overnachting Djoser
 • hotel galibi Suriname

  In het binnenland deel je de kamer met meerdere personen. Op sommige locaties deel je dan de douche en toilet.

 • hotel galibi kamer Suriname
 • Hotel Suriname strand

  De huisjes op Galibi liggen deels aan het water. Een mooie plek om de zon onder te zien gaan.

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Paramaribo

  Vertrek

  11:00

  Aankomst

  16:15

 • Vlucht met

  Traject

  Paramaribo - Amsterdam

  Vertrek

  19:10

  Aankomst

  08:00*

* aankomst volgende dag


In Suriname is het in de zomer 5 uur vroeger dan bij ons, in de winter is het 4 uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

De non-stop vluchten naar Suriname duren ongeveer 9 uur. In Suriname is het in de zomer 5 uur vroeger dan bij ons, in de winter 4 uur. Tijdens de reis door Suriname maken wij gebruik van onze eigen bus. Veel wegen in Suriname zijn niet geasfalteerd.

Tijdens onze reis maken wij in het binnenland gebruik van korjalen. Dit zijn typische houten kano’s voorzien van buitenboordmotoren.

 • KLM vliegtuig
 • Suriname boot excursie Djoser
 • Suriname excursie boot Djoser
 • Suriname boot excursie Djoser
 • Suriname boot excursie Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandssprekende lokale reisbegeleiding
 • Vervoer per bus en korjaal in binnenland
 • Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Maaltijden tijdens verblijf in het binnenland (Boven Suriname (kwai kwai) en Galibi) t.w.v. € 95,- 
 • In Paramaribo en Nickerie is tevens het ontbijt inbegrepen
 • Bustocht naar Jodensavanne en Redi Doti
 • Wandeling Brownsberg naar uitkijkpunten en watervallen
 • Bezoek Marronsdorpjes in binnenland
 • Boottocht op Boven Suriname
 • Boottocht naar Galibi
 • Bezoek aan bagno St Laurent in Frans Guyana
 • Nachtelijk bezoek (per boot) schildpaddenlegstranden (in seizoen feb-aug)
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras om, onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze 20-daagse reis door Suriname zijn de volgende excursies en entreegelden  in het reisprogramma inbegrepen:

 • Stadswandeling door Paramaribo, we bezoeken hier het historisch gedeelte van de stad.
 • Entree voor Overbridge, Brownsberg en Boven Suriname.
 • We brengen een bezoek aan de ruïne van de oude rijstpellerij in Wageningen.
 • In het legseizoen (feb-aug) maken we een nachtelijk strandbezoek om schildpadden te bekijken.

Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

 • Tijdens de stadswandeling door Paramaribo eindigen we bij Fort Zeelandia wat je dan op eigen gelegenheid kunt bezoeken.
 • Met de bus rijden we naar de Jodensavanne, een ruïne van een Joodse synagoge.


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld, b.v. een boottocht naar bigipan vogelreservaat in Nieuw Nickerie of een fietstocht door het plantagegebied aan de Commewijnerivier in Paramaribo. Ook is er de mogelijkheid in Boven Suriname de Fredberg te beklimmen, deze is pittig maar echt de moeite waard.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek. 
 • Paspoort, dat bij aankomst in Suriname nog minstens 6 maanden geldig is.
 • E-toeristenkaart noodzakelijk, kosten $ 54,- p.p. Je kunt de visumaanvraag zelf online aanvragen bij www.vfsglobal.com meer informatie volgt na boeking. 

Geldzaken

In Suriname wordt er betaald met de Surinaamse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: uitsluitend mogelijk in Paramaribo
Contant: euro’s.
Creditcards: worden nauwelijks geaccepteerd. Wel kun je met Visa en Mastercard bij banken euro’s pinnen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 50,-.

Maaltijden

De maaltijden tijdens het verblijf in het binnenland (Boven Suriname (kwai kwai) en Galibi)  t.w.v. € 95,- zijn bij de prijs inbegrepen, ook het ontbijt in PMB en Nickerie. In Paramaribo, Nieuw Nickerie, Brownsberg, Overbridge en de Raleighvallen zijn alle maaltijden voor eigen rekening.

Surinaamse Roti restaurantjes hebben inmiddels in Nederland vaste voet aan de grond gekregen. Doorsnee Surinaamse gerechten bestaan echter voornamelijk uit rijst geserveerd met kip of vis. Veelal worden deze gerechten begeleid met lokale bladgroenten of kool.

Fruit is in Suriname overal verkrijgbaar. Mango’s, bananen, passievruchten (markoesa) en citrusvruchten zoals reusachtige pompelmoezen worden overal op straat verkocht. Lekkere snacks zijn bakbananen met pindasaus of teloh, als frieten gebakken cassave.

Naast verschillende verse vruchtensappen vind je in Suriname de bekende frisdrankmerken als Coca Cola, Sprite en Fanta. In sommige gevallen wordt dit vanuit het flesje overgeheveld naar een plastic zak. Mineraalwater, afkomstig uit bronnen uit het Amazonebekken, is in de meeste winkels te koop. Populair is het onder andere in literflessen verkrijgbare Parbobier. Borgoe, een lokale bruine rum vormt een goede begeleider van een kopje koffie in de avonduren.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en (gele koorts, verplicht)
 • malariatabletten 


Neem ook altijd je vaccinatie boekje mee waarin de stempel staat dat je bent ingeënt tegen gele koorts. Als je deze niet mee hebt op de reis kan je geweigerd worden op de vlucht. Ook voor een bezoek aan Frans Guyana is dit verplicht.

Hoewel de hygiënische omstandigheden in Suriname redelijk zijn, is het wel verstandig enigszins te letten op wat je eet. Om je tegen muskieten te beschermen raden we je aan een antimuggen-middel met het bestanddeel DEET mee te nemen. Klamboe's zijn aanwezig maar het is zeker aan te raden deze zelf mee te nemen. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.  

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Paramaribo bij te boeken. De prijs voor het centraal gelegen hotel, op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is vanaf € 70,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 120,- per nacht inclusief ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht. De transfer van en naar de luchthaven komt te vervallen.

Klimaat en geografie

Suriname ligt even ten noorden van de evenaar en heeft derhalve een tropisch klimaat. Dit betekent dat het in grote delen van het land het gehele jaar door warm is met dagtemperaturen tussen 30º en 35º C. 's Nachts koelt het af tot ongeveer 16 à 18º C. De regentijd valt in de periode van begin december tot en met eind januari en in de periode van eind april tot half augustus. In het regenseizoen kan je rekenen op hevige korte buien en bewolkt weer. De droge tijd beslaat de rest van het jaar. Het wordt in deze tijd overdag echter nooit koeler dan 24º C.

Het legseizoen van de schildpadden is van februari tot en met augustus.

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een enthousiaste, lokale Nederlandssprekende reisbegeleider. Hij of zij wacht je bij aankomst in het hotel in Paramaribo op samen met onze lokale agent Jane en gaat met de groep mee het binnenland in. In Galibi maken we gebruik van de diensten van een lokale Indiaanse gids. 

We maken dus gebruik van een lokale reisbegeleiders. Per reis zijn er dus meerdere reisbegeleiders die verantwoordelijk zijn voor de reis. Dat heeft als voordeel dat zij veel meer over het land, de natuur, de gewoontes en over het dagelijkse leven kunnen vertellen. Ze weten wat er leeft in de jungle, waar dieren te spotten zijn en laten je kennis maken met de lokale bevolking. De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Per gebied is er dus een andere reisbegeleider.

FAQ

Hoe zijn de overnachtingen in Suriname geregeld?

In Paramaribo en Nieuw Nickerie overnachten we in comfortabele hotels. De kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. In Boven Suriname, Brownsberg, Galibi en bij de RaleighVallen overnachten we in eenvoudige groepsaccommodaties die in lokale stijl zijn gebouwd. Je slaapt in het binnenland met minimaal 2, 4 of 6 personen in een hut. In Boven Suriname slapen we in karakteristieke 2 en 4-persoons hutten die je als je alleen reist deelt met je reisgenoten, het sanitair is ondergebracht in een ander deel van het gebouw. Bij de RaleighVallen slaap je met z'n allen in een grote zaal op stapelbedden. Soms is wassen in de rivier dan de enige mogelijkheid.

De accommodatie in onder andere de Ralleighvallen en Brownsberg is in het beheer van Stinasu, een natuurbeschermingsorganisatie die zich naast natuurbehoud bezighoudt met voorlichting aan de Surinaamse gemeenschap. Deze accommodatie ligt dan ook op bijzonder mooie plekken middenin de natuur en dat maakt het verblijf hier uniek.

De accommodaties zijn dus eenvoudig.

Wil je liever een eigen kamer dan is dit mogelijk alleen voor het verblijf in Paramaribo.

Waar overnachten we tijdens de Raleighvallen

Bagage tips

Is het een zware reis?

Hoe wordt er gereisd en zitten er lange reisdagen tussen?

Wie begeleidt de reis?

Hoe worden de maaltijden geregeld tijdens het verblijf in het binnenland?

Kan ik in Suriname pinnen?

Hoe is het klimaat in Suriname?

Kan ik in Suriname snorkelen of kanoën?

Kan ik de batterijen van mijn digitale camera opladen?

Wat is het voltage in Suriname?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen? Is er WIFI aanwezig?

Wanneer begint het schildpadden seizoen

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Goed

  9,0

  9,0
 • Mooi uitgebalanseerde reis. Prettig om n paar keer terug te komen in Paramaribo. Superaardige mensen aldaar en fijn om veel vd (Nederlandse) historie te zien/horen.

  9,0

  9,0
 • Een heel mooie reis naar prachtig land met mooie natuur en hoofdstad. In Nederland is volgens mij niet echt bekend wat voor mooi land Suriname is. Een land ook met aardige, opgewekte en positief ingestelde mensen.

  9,0

  9,0
 • Onze reis naar Suriname was onvergetelijk, mede dankzij de leuke groep die mee was en onze reisleider Kenneth. Een man die ons zoveel heeft verteld van de flora en fauna van Suriname, waarbij je ook voelde hoeveel hij van Suriname houdt, alles regelde hij voor ons. Suriname, echt een aanrader.

  9,0

  9,0
 • Suriname overtrof mijn verwachtingen. Veel ongerepte natuur, dieren in vrijheid en bijzonder, de vijf bevolkingsgroepen (standbeeld mama Sranan met haar symbolische vijf kinderen in Paramaribo). Een groot voorrecht dat de reisleiders een Marron en een Indiaan waren, beter kun je het niet treffen!

  8,0

  8,0
 • Onvergetelijke natuurreis. Te veel om in woorden te vertellen.

  9,0

  9,0
 • Een mooie reis en daarbij veel gezien. Leuk programma en goede gids. Goed hotel in Paramaribo. Wel hadden de locaties in het binnen land hier en daar kwalitatief wel wat beter gemogen. Soms wel erg primitief.

  7,0

  7,0
 • Mooie reis in prachtig land met leuke mensen. Goede afwisseling tussen activiteiten/ relaxen en stad/natuur. Fredberg super alternatief voor Voltzberg. Locaties in binnenland simpel. Hotel Paramaribo prima. Gids leuk, veel kennis. Communicatie liet vaak te wensen over. Eten binnenland eentonig.

  8,0

  8,0
 • Leuke, gevarieerde reis. Prachtige natuur. De schildpadden in Galibi, apen, kaaimannen, en we zijn "getrakteerd' op vliegende vissen (Bigi Pan), waarvan er een paar bij ons aan boord landde. De plaatselijke bevolking is erg aardig. Onze gids sprak alle local talen.

  8,0

  8,0
 • De reis naar Suriname was een geweldige ervaring, ook voor ervaren reizigers. Je herkent veel van Azië en Afrika waardoor de oorsprong van de vele bevolkingsgroepen goed te zien is, en de jungle is overweldigend. Wie dan ook spreekt correct Nederlands en IEDEREEN IS AARDIG in Suriname!

  8,0

  8,0
 • Het was een goede reis! We hadden een uitstekende gids uit Suriname, die alle local talen sprak.

  8,0

  8,0
 • Een intensieve en prima georganiseerde reis. Met een plaatselijke gids hors categorie, grote klasse. Met negen dagen in het binnenland, grandioos. Een buitenkans voor onze kleine groep, 8 personen. Dank Djoser!

  10,0

  10,0
 • In 20 dagen is een prima overzicht gegeven wat voor moois Suriname heeft te bieden aan natuurschoon, jungle en interessante steden; de gids was van alles op de hoogte en schuwde een pittige discussie over zijn land niet. Er was een prima mix van bezoek aan de binnenlanden, Paramaribo en Galibi.

  8,0

  8,0
 • Paar kleine minpuntjes, maar vooral een fantastische vakantie in een fantastisch mooi land vol aardige mensen en heerlijk eten. De rondreis was heel afwisselend, we hadden een geweldige gids en een leuk groepje mensen. Kortom: een geweldige kennismaking met Suriname en we komen absoluut terug!

  9,0

  9,0
 • De reis was Prachtig en zeer interessant. Goede leiding ter plaatse door Jane, heeft de touwtjes goed in handen, Onze gids Rudy was perfect en hield er de stemming goed in, tevens kan hij boeiend vertellen over zijn land.

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Op bezoek bij de Marrons in het binnenland
 • Boottocht op Surinamerivier inclusief
 • Bezoek schildpadden legstranden Galibi tijdens het seizoen (feb-aug)
 • Maaltijden tijdens verblijf binnenland inbegrepen t.w.v. € 95,- (Boven Suriname (Kwai Kwai) en Galibi)
 • In Paramaribo en Nickerie is tevens het ontbijt inbegrepen
 • Inclusief bezoek aan de Bagno (gevangenis) in St. Laurent in Frans Guyana
 • Nederlandssprekende enthousiaste Surinaamse gids
 • Centraal gelegen hotel in het oude centrum van Paramaribo 

Klantwaardering

8,6

Goed

Jan Z. - 9,0
Mooi uitgebalanseerde reis. Prettig om n paar keer terug te...
Mooi uitgebalanseerde reis. Prettig om n paar keer terug te komen in Paramaribo. Superaardige mensen aldaar en fijn om veel vd (Nederlandse) historie te zien/horen.

Anja D. - 9,0
Een heel mooie reis naar prachtig land met mooie natuur en h...
Een heel mooie reis naar prachtig land met mooie natuur en hoofdstad. In Nederland is volgens mij niet echt bekend wat voor mooi land Suriname is. Een land ook met aardige, opgewekte en positief ingestelde mensen.

Hein O. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Suriname

Het weer in Suriname

32°C

Terug naar boven