• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Suriname, 20 dagen

  Suriname 20 dagen

  De KLM brengt je naar Paramaribo waar je in je eigen taal met de lokale bevolking kunt praten. We varen stroomopwaarts de Surinamerivier over en lopen tussen woudreuzen in Brownsberg. We zijn te gast in een dorp waar we kennis maken met de cultuur van de Marrons. Vanuit Boven-Suriname rijden we weer terug naar Paramaribo waar we de fiets pakken en een oude suikerplantage bezoeken. We lunchen bij het kindertehuis Leliëndaal en speuren naar zoetwaterdolfijnen in de Marowijnerivier op weg naar Galibi.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Paramaribo
  2. Paramaribo
  3. Paramaribo, Domburg, Overbridge
  4. Overbridge, bezoek Jodensavanne, Redi Doti
  5. Overbridge - Powakka - Brownsberg, bezoek Leo en Irenewatervallen
  6. Brownsberg, bezoek Witi Kreek
  7. Brownsberg, wandeling Mazaroni top - Brokopondo stuwmeer
  8. Brokopondo stuwmeer, boottocht Baboen eiland
  9. Brokopondo stuwmeer - Boven-Suriname
  10. Boven-Suriname, bezoek dorp Pokigron, Duwatra, Bekijokondre
  11. Boven-Suriname
  12. Boven-Suriname - Paramaribo
  13. Paramaribo - Galibi
  14. Galibi, bezoek schidpaddenstrand
  15. Galibi, bezoek Saint Laurent (Frans-Guyana) - Albina - Paramaribo
  16. Paramaribo, dolfijnentour
  17. Paramaribo, optionele tour naar de 'Peperpot' plantage
  18. Paramaribo
  19. Paramaribo - Amsterdam
  20. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Suriname kennen we allemaal vanwege de historische band met Nederland maar het heeft nog veel meer te bieden. Prachtige ongerepte jungle, een heerlijk klimaat en de gezellige kleurrijke hoofdstad Paramaribo. Welkom in Suriname, of Switi Sranan, zoals de inwoners hun land zelf noemen.

  Paramaribo
  Dag 1 Amsterdam - Paramaribo
  Dag 2 Paramaribo
  Dag 3 Paramaribo, boottocht: Domburg, ruïne Groot Chatillion, Overbridge
  Dag 4 Overbridge: Boottocht Jodensavanne, Redi Doti, Cassipora

  Paramaribo Suriname Djoser De rechtstreekse vlucht met KLM van Amsterdam naar Paramaribo duurt ongeveer 9 uur. Zodra je het vliegtuig uitstapt, merk je dat de Surinamers een stuk minder gespannen zijn dan de Nederlanders. Het leven heeft hier duidelijk een rustiger ritme waaraan we moeten wennen. In Suriname leven veel verschillende culturen, zoals Creolen, Hindoestanen, Indianen en Chinezen, in harmonie met elkaar. Dit is in Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, het beste merkbaar. Hier grenst de moskee gebroederlijk naast een synagoge en tref je op de groenten- en fruitmarkt verschillende bevolkingsgroepen.

  Ook de Nederlandse invloeden ontgaan je niet tijdens je reis. Bijna alle straten hebben Nederlandse namen en er wordt door de bevolking nog volop Nederlands gesproken. De dag na aankomst nemen we de tijd om in het rustige ritme van de Surinamers te komen en om aan de temperaturen te wennen. Je verblijft in een comfortabel hotel met zwembad waar we meerdere malen tijdens de reis terug zullen keren. Tijdens een stadswandeling kun je voor een hapje en een drankje neerstrijken bij de Waterkant. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de brug over de Surinamerivier en het wrak van het Duitse vrachtschip Goslar. Hier vandaan is het niet ver lopen naar de Kleine Waterstraat waar het statige Fort Zeelandia zich bevindt. In het fort is tegenwoordig een museum. De aangrenzende officierswoningen en het door twee kanonnen geflankeerde standbeeld van koningin Wilhelmina of een bezoek aan de kathedraal, het hoogste houten gebouw van het Caribisch gebied, zijn tevens je aandacht waard.

  De volgende dag rijden we met de bus naar Domburg, een Javaans dorpje met een kleine markt waar je heerlijke lekkernijen kunt kopen. Hier stappen we op de boot voor een tocht op de Surinamerivier te maken. Achter de markt vind je een winkel voor je laatste inkopen voor in de jungle. We meren aan in Overbridge waar je nog heerlijk kunt zwemmen in de rivier.

  De volgende dag bezoeken we de nabijgelegen Jodensavanne. Dit is een voormalige woonplaats van joden aan de Cassiporakreek. We kunnen hier de overblijfselen van de synagoge bekijken. De ruïnes van dit gebedshuis en de graven van joden en slaven liggen mooi tussen de bomen in de jungle. In het indianendorpje Redi Doti verstoort onze komst de rust en komen de kinderen nieuwsgierig kijken. Terug in Overbridge kan je nog even een duik nemen.

  Brownsberg en Brokopondomeer
  Dag 5 Overbridge –Powakka - Brownsberg, bezoek Leo en Irene watervallen
  Dag 6 Brownsberg, bezoek Witi Kreek
  Dag 7 Brownsberg, wandeling Mazaroni top- Schiereiland in Brokopondome
  Dag 8 Schiereiland in Brokopondomeer, boottocht Baboen eilland
  Dag 9 Schiereiland in Brokopondomeer – Boven Suriname

  Brokopondomeer Suriname Djoser Vanuit Overbridge rijden we via Powakka naar Brownsberg. Dit grote natuurpark is grotendeels bedekt door tropisch regenwoud. Tijdens de wandeling attendeert de gids ons op de verschillende bijzondere planten, mooie vlinders en felgekleurde kikkers. Een bezoek aan de Leo en Irene watervallen mag niet ontbreken. Bij thuiskomst kunnen we aan het avondeten en kan je genieten van het prachtige uitzicht op het Brokopondomeer.

  We verblijven twee nachten op het Brokopondomeer. Het meer is zo’n veertig jaar geleden ontstaan toen een dam werd aangelegd. Nog altijd steken veel boomstammen en takken fier boven het water uit, als bewijs van de goede kwaliteit van het hardhout. Voordat we naar onze accommodatie in het Stuwmeer gebied gaan, brengen we nog een bezoek aan de stuwdam die in de jaren '70 is gebouwd om waterenergie op te wekken. Vervolgens gaan we naar omliggende dorpen en een plaatselijke school. Zo kun je zien hoe de kinderen in de jungle les krijgen. Wellicht kunnen we tijdens de pauze of in de namiddag nog wel een potje voetballen.

  Boven - Suriname
  Dag 10 Boven-Suriname, bezoek dorp Pokigron, Duwatra, Bekijokondre
  Dag 11 Boven-Suriname
  Dag 12 Boven-Suriname - Paramaribo

  .Met de bus dalen we over een modderige weg af van de Brownsberg. We laden onze bagage en uitrusting in bij Atjoni voor een tocht door het gebied van de Marrons. Hier wachten ons de korjalen op die ons naar het gebied van de Saramakaner brengen. De Marrons ontvluchtten ooit met gevaar voor eigen leven de wrede slavernij op de plantages. Weglopen van de plantages was een harde strijd met het onbekende dichte regenwoud. De straffen die op het weglopen stonden waren zwaar. De weggelopen slaven verborgen zich dan ook diep in het binnenland, achter de krachtige stroomversnellingen. Hier stichtten zij dorpen waar zij hun oorspronkelijke Afrikaanse cultuur grotendeels behielden. We overnachten in een dorp van de Marrons, waar we kennis maken met hun cultuur. We nemen een kijkje bij de kostgrondjes en een plaatselijke school.

  De volgende dag gaan we de rivier op naar de brede stroomversnelling Sinaasappelwaterval genaamd. In de avond sluiten we ons verblijf af met een traditionele dansavond, waar jong en oud hun behendige danskunsten tonen en voor de toeschouwers enkele gouden tips meegeven.

  Galibi
  Dag 13 Paramaribo – Galibi
  Dag 14 Galibi, bezoek schidpaddenstrand
  Dag 15 Galibi, bezoek Saint Laurent (Frans-Guyana) - Albina - Paramaribo

  Na ons verblijf in Boven-Suriname is het goed vertoeven in Paramaribo. Je kan hier een dagje luierend doorbrengen en verder rondkijken in de stad of een optionele fietstocht maken door het plantagegebied van de Commewijne-rivier. Bij deze ontspannen tocht kan je per bootje de Suriname-rivier oversteken en fietsen over het rustige platteland. Je kan onder andere de ruïne van de suikerplantage Mariënburg bezoeken. Deze fabriek opende in 1882 haar deuren zodat de omliggende plantages verzekerd waren van de afname van hun suikerriet. Nadat de vraag naar suikerriet in de jaren zestig daalde kwam de fabriek in grote moeilijkheden. Begin jaren tachtig werd Mariënburg uiteindelijk gesloten. Langzaamaan neemt het oerwoud weer bezit van de fabriek. Ook nemen we een kijkje bij een kindertehuis en we lunchen in een traditioneel Surinaams restaurant, een Warang genoemd.

  Schildpad Galibi Suriname Djoser Na een overnachting in Paramaribo reizen we naar het oosten van Suriname. In Albina, varen we over de brede Marowijnerivier naar Galibi. Tijdens ons verblijf in Galibi maken we kennis met de cultuur van de Cariben-indianen. We bezoeken het indianendorp Langamankondre en organiseren een nachtelijk strandbezoek om de zeeschildpadden te bekijken die hier hun eieren komen leggen.


  Paramaribo

  Dag 16 Paramaribo, dolfijnentour
  Dag 17 Paramaribo, optionele tour naar de "Peperpot" plantage
  Dag 18 Paramaribo
  Dag 19 Paramaribo - Amsterdam
  Dag 20 Aankomst Amsterdam

  We reizen terug naar Paramaribo en de laatste nachten verblijven we in een comfortabel hotel waar je een lekkere duik kunt nemen in het zwembad of heerlijk kunt relaxen in de tuin. We maken een twee uur durende dolfijnentour. Met pijn in het hart nemen we afscheid van Switi Sranan. Op het vliegveld staat het KLM-vliegtuig inmiddels weer klaar om ons rechtstreeks terug te brengen naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is over het algemeen geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Houd er rekening mee dat je individuele vrijheid tijdens deze reis minder groot is dan je gewend bent. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 18 personen; de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2018

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  08 jul - 27 jul
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.295,-
  € 2.095,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  15 jul - 03 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Vol
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
   
  Start - einde
  22 jul - 10 aug
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 2.395,-
  € 2.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  29 jul - 17 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.395,-
  € 2.195,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per eigen bus en korjaal
  • Maaltijden tijdens verblijf in Boven Suriname en Galibi t.w.v. € 125,-
  • Overnachtingen in verschillende accommodaties
  • Boottocht naar Overbridge
  • Dolfijnentour vanuit Paramaribo
  • Op zoek naar schildpadden bij Galibi
  • Excursie naar Saint Laurent (Frans-Guyana)
  • Excursie naar de indrukwekkende Joden Savanne
  • Boottocht Baboen eiland
  • Wandeling door het indianen dorp "Redi Doti
  • Excursie naar de Leo en Irene waterval
  • Wandeling door een dorpje en een schooltje van de Marrons
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Verzekeringen, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.395,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.595,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  In Paramaribo verblijven we in het Eco Resort Inn met een prachtige tuin net zwembad. Het hotel ligt even buiten het centrum, maar met een korte wandeling is zijn de winkels en boulevards binnen handbereik.

  De overnachtingen in het binnenland (Boven Suriname en Galibi) zijn in zeer eenvoudige, in lokale stijl gebouwde groepsaccommodaties, zoals in Brownsberg. Daarnaast verblijven we, bijvoorbeeld in Boven-Suriname in karakteristieke tweepersoons hutten, waarbij je het sanitair deelt met de medereisgenoten. Alle accommodaties in het binnenland zijn dus zeer eenvoudig en geven je het gevoel dat je midden in de jungle verblijft. Verwacht dus geen luxe.

  De accommodatie in onder andere Brownsberg is in het beheer van Stinasu, een natuurbeschermingsorganisatie die zich naast natuurbehoud bezig houdt met voorlichting aan de Surinaamse gemeenschap. Deze accommodatie ligt dan ook op bijzonder mooie plekken middenin de natuur en dat maakt het verblijf hier uniek.


  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Paramaribo Eco Resort Inn
  Overbridge Overbridge River Lodge

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  De vluchten worden uitgevoerd met KLM. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

  Amsterdam - Paramaribo   11:15 - 15:15
       
  Paramaribo - Amsterdam   17:50 - 07:40*

  *aankomst volgende dag

  In Suriname is het in de zomer 5 uur vroeger dan bij ons.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.395,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.595,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens de reis door Suriname maken wij gebruik van onze eigen bus. Houd er rekening mee, dat de wegen in Suriname niet overal geasfalteerd zijn. Omdat we gebruik maken van eigen bussen, kunnen we stoppen waar en wanneer we willen. 

  We maken ook gebruik van een korjaal. Dit is een met de hand uitgeholde boomstam waar we tijdens deze reis gebruik van maken.

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per eigen bus en korjaal
  • Maaltijden tijdens verblijf in Boven Suriname en Galibi t.w.v. € 125,-
  • Overnachtingen in verschillende accommodaties
  • Boottocht naar Overbridge
  • Dolfijnentour vanuit Paramaribo
  • Op zoek naar schildpadden bij Galibi
  • Excursie naar Saint Laurent (Frans-Guyana)
  • Excursie naar de indrukwekkende Joden Savanne
  • Boottocht Baboen eiland
  • Wandeling door het indianen dorp "Redi Doti
  • Excursie naar de Leo en Irene waterval
  • Wandeling door een dorpje en een schooltje van de Marrons
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Tijdens een stadswandeling kun je voor een hapje en een drankje neerstrijken bij de Waterkant en het dagelijks leven gade te slaan. Een fietstocht over het platteland of per boot de Suriname rivier oversteken is zeker de moeite waard. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.
   
  Tijdens deze reis door Suriname zijn de onderstaande excursies (excl entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:

  • Stadswandeling door Paramaribo, we bezoeken hier het historisch gedeelte van de stad.
  • Het binnenland; het entree voor Overbridge, Brownsberg, Brokopondo stuwmeer en Boven Suriname.
  • We brengen een bezoek aan de Leo en Irene
  • Bezoek Jodensavanne, Redi Doti, Cassipora,
  • Bezoek Witi Kreek
  • Boottocht Baboen eiland
  • optionele fietstocht naar Commewijne en kindertehuis


  Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider zoals bijvoorbeeld:  

  • Met de boot varen we naar Jodensavanne, een ruïne van een Joodse synagoge.
  • optionele fietstocht naar Commewijne en kindertehuis

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij aankomst in Suriname nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Toeristenkaart: de toeristenkaart is verkrijgbaar gedurende de openingstijden bij de incheckbalie van KLM/SLM ter hoogte van de check-in balie 28-31 in hal 3 de kosten zijn € 30 p.p. of bij aankomst op de luchthaven van J A Pengel, dit is echter niet aan te raden ivm de lange wachtrijen. U ontvangt de toeristenkaart op vertoon van uw retourticket. De toeristenkaart is geldig voor 90 dagen en kan voor één binnenkomst gebruikt worden.Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf na te gaan wat de voorwaarden zijn.

   Indien een minderjarige met de ouder(s)/voogd(es) reist, dient bij de aankoop van een toeristenkaart ook nog een officieel document te worden overgelegd waaruit ouderschap/voogdijschap en wettig gezag blijkt.
   Voorbeelden van officiële documenten die hiervoor kunnen worden gebruikt: een uittreksel v/d Gemeente, een geboorteakte - niet ouder dan 6 maanden - , een kopie van het trouwboekje, etc.
   Meer informatie hierover vindt u op uw "Mijn Djoser" pagina onder reisdocumenten.

  Geldzaken

  In Suriname wordt er betaald met de Surinaamse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: uitsluitend mogelijk in Paramaribo
  Contant: euro’s.
  Creditcards: worden in Paramaribo geaccepteerd. Je kunt met Visa en Mastercard bij banken euro’s pinnen.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
   

  Maaltijden

  De maaltijden tijdens het verblijf in Boven Suriname en Galibi t.w.v. € 125,- zijn bij de prijs inbegrepen. Onze eigen kokkin zal met de groep meereizen en heerlijke Surinaamse maaltijden bereiden.

  Surinaamse Roti restaurantjes hebben inmiddels in Nederland vaste voet aan de grond gekregen. Doorsnee Surinaamse gerechten bestaan echter voornamelijk uit rijst geserveerd met kip of vis. Veelal worden deze gerechten begeleid met lokale bladgroenten of kool.

  Fruit is in Suriname overal verkrijgbaar. Mango’s, bananen, passievruchten (markoesa) en citrusvruchten zoals reusachtige pompelmoezen worden overal op straat verkocht. Lekkere snacks zijn bakbananen met pindasaus of teloh, als frites gebakken cassave.

  Naast verschillende verse vruchtensappen vind je in Suriname de bekende frisdrankmerken als Coca Cola, Sprite en Fanta. In sommige gevallen wordt dit vanuit het flesje overgeheveld naar een plastic zak. Mineraalwater, afkomstig uit bronnen uit het Amazonebekken, is in de meeste winkels te koop. Populair is het onder andere in liter flessen verkrijgbare Parbobier. Borgoe, een lokale bruine rum vormt een goede begeleider van een kopje koffie in de avonduren.
   

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
  • Malariatabletten 

  Je dient het gele vaccinatieboekje mee te nemen, waarin staat dat je ingeënt bent tegen gele koorts.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Meditel. Je kunt bij Meditel gemakkelijk online een afspraak maken en ben je aanvullend verzekerd bij Zilveren Kruis of Avéro, dan dient Meditel de rekening in en hoef je niets voor te schieten. Voor andere verzekeraars krijg je een factuur achteraf en hoef je dus niet ter plaatse af te rekenen. Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.


   

  Klimaat en geografie

  Suriname ligt even ten noorden van de evenaar en heeft derhalve een tropisch klimaat. Dit betekent dat het in grote delen van het land het gehele jaar door warm is met dagtemperaturen tussen 30º en 35º C. 's Nachts koelt het af tot ongeveer 16 à 18º C. De regentijd valt in de periode van begin december tot en met eind januari en in de periode van eind april tot half augustus. In het regenseizoen kan je rekenen op hevige korte buien en bewolkt weer. De droge tijd beslaat de rest van het jaar. Het wordt in deze tijd overdag echter nooit koeler dan 24º C.

  Reisbegeleiding en gidsen

  De groep wordt begeleid door een enthousiaste, lokale Nederlandssprekende reisbegeleider. Hij of zij wacht je bij aankomst op de luchthaven in Paramaribo op en gaat met de groep mee het binnenland in. In Galibi maken we gebruik van de diensten van een lokale indiaanse gids. 

  We maken dus gebruik van een lokale reisbegeleider. Dat heeft als voordeel dat zij veel meer over het land, de natuur, de gewoontes en over het dagelijkse leven kunnen vertellen. Ze weten wat er leeft in de jungle, waar dieren te spotten zijn en laten je kennis maken met de lokale bevolking. De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen.

  FAQ

  Van welke accommodatie maken we gebruik in Suriname?

  In Paramaribo overnacht je in een comfortabel hotel met eigen faciliteiten op de kamer, een zwembad en een mooie tuin. Alle andere overnachtingen zijn in zeer eenvoudige, in lokale stijl gebouwde groepsaccommodaties (zoals op Brownsberg en Galibi) of karakteristieke tweepersoonshutten (Boven-Suriname) waarbij je het sanitair deelt met je reisgenoten. Soms is wassen in de rivier de enige mogelijkheid. Verwacht dus in het binnenland van Suriname geen luxe.

  Hoe worden we als gezin van 3 personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen dan doen we ons uiterste best om de familie op één kamer te plaatsen in het hotel in Paramaribo. De hotels waar Djoser gebruik van maakt beschikken echter over het algemeen niet over kamers met 3 bedden. In sommige accommodaties is het mogelijk om een extra bed of matras in de kamer te plaatsen, doch de kamers zijn hier vaak niet op gemaakt en zijn dan aan de kleine kant. Mocht het uiteindelijk niet lukken dan wordt de derde persoon ingedeeld in een eenpersoonskamer.

  Hoe reizen we door Suriname?

  Bij deze reis vlieg je rechtstreeks met de KLM van Amsterdam naar Paramaribo. We gebruiken lokaal gehuurde bussen. Houd er rekening mee dat de meeste wegen in Suriname niet geasfalteerd zijn, wat de gemiddelde reisduur relatief lang maakt. We maken in het binnenland gebruik van korjalen, typisch Surinaamse houten kano’s, voorzien van buitenboordmotor. Vanuit Paramaribo kan je een fietstocht maken naar het plantagegebied aan de Commewijnerivier.

  Wie begeleidt de reis?

  Djoser werkt samen met een efficiënt team met goed geïnstrueerde en enthousiaste lokale Nederlands sprekende reisbegeleiders. Onze lokale koks maken in de binnenlanden de lekkerste Surinaamse maaltijden voor je klaar. In Galibi maken we gebruik van de diensten van een lokale indiaanse gids.

  Waarom kiest Djoser voor een Family-reis in Suriname?

  Suriname is een erg geschikte bestemming voor reizen met kinderen. De bevolking is er vriendelijk en spreekt meestal Nederlands. Daarnaast is er veel te zien en te beleven in Suriname. Tijdens de reis kom je in de hoofdstad Paramaribo en maak je kennis met de binnenlanden van Suriname.

  Hoe worden de maaltijden geregeld tijdens het verblijf in het binnenland?

  In verband met het geïsoleerde karakter van de accommodaties in het binnenland is er tijdens deze reis een bedrag voor maaltijden ingesteld. Tijdens de reis, met uitzondering van Paramaribo de overnachtingen in Paramaribo krijg je drie maaltijden per dag. Ook krijg je koffie, thee, siroop of water.

  Wanneer begint het schildpadden seizoen?

  Het schildpadden seizoen start ongeveer vanaf februari t/m augustus. Tijdens deze periode zullen wij een nachtelijk bezoek brengen om dit te aanschouwen. Buiten het seizoen bezoeken wij het schildpadden museum.

  Wat is de beste reistijd?

  Suriname ligt even ten noorden van de evenaar en heeft een tropisch klimaat. Dit betekent dat het in grote delen van het land het gehele jaar door warm is, met dagtemperaturen tussen 25º en 30º C. De regentijd valt in de periode november tot en met januari en in de maanden mei, juni en juli. In het regenseizoen kan je rekenen op hevige korte buien. De droge tijd beslaat de rest van het jaar. In de nacht kan het flink afkoelen zodat je makkelijk de slaap kan vatten. Het wordt in deze tijd overdag echter nooit koeler dan 24º C.

  Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas in Suriname?

  Alleen in Paramaribo kun je pinnen. Wel kun je met Visa en Mastercard bij banken geld opnemen. Je kunt voor je persoonlijke uitgaven het beste contante euro’s meenemen. In wisselkantoortjes kun je hiermee ook ’s avonds en in het weekend eenvoudig wisselen. Ook bruikbaar, maar lastig in te wisselen zijn reischeques, die zijn verzekerd tegen verlies en diefstal.

  Welke bagage is handig om mee te nemen?

  Suriname kennen het hele jaar door temperaturen tussen 20° en 35°C. De regenperiode is van november tot januari, maar in dit tropische land kan er het hele jaar door neerslag vallen, meestal in de vorm van hevige buien. Neem dan ook zeker regenkleding mee. We adviseren om luchtige katoenen kleding, goede wandelschoenen, laken of lakenzak, waterschoenen of slippers (handig tijdens boottochtjes), handdoeken en zwemkleding mee te nemen. Het is handig een dagrugzakje mee te nemen voor onderweg om water, camera en eventueel een verrekijker in op te bergen. Pak ook wat warme kleding (trui, spijkerbroek) in. Overigens is het handig om je bagage op te splitsen in twee delen. Tijdens je verblijf in het binnenland kan dan een deel van bagage achterblijven in Paramaribo. Meer tips voor bagage ontvang je ongeveer drie weken voor vertrek.
   

  Heb ik een visum nodig voor Suriname?

  Voor Suriname is een toeristenkaart voor Nederlanders, zowel voor volwassenen als voor kinderen, verplicht. De toeristenkaart is verkrijgbaar gedurende de openingstijden bij de incheckbalie van KLM/SLM (kosten € 90 p.p.) of bij aankomst op de luchthaven van J A Pengel (kosten 100 US dollar p.p.). Je ontvangt de toeristenkaart op vertoon van je retourticket en een geldig paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Suriname.

  Heb je de Belgische nationaliteit dan is voor Suriname een visum verplicht dat voor vertrek dient te worden aangevraagd. Het is niet mogelijk deze ter plaatse te regelen (i.t.t. informatie die op enkele andere websites staat). De kosten hiervoor zijn € 40,- per persoon.

  Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij de betreffende ambassade, maar je kunt dit ook laten verzorgen via Djoser en het Visumburo. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 28,- bemiddelingskosten per visum in rekening. In beide gevallen ontvang je 6 weken voor vertrek een mail met meer informatie over de aanvraag. 

  Heb ik voor Suriname vaccinaties nodig?

  Voor de reis naar Suriname worden vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts aangeraden. Ook is het verstandig om malariatabletten te slikken. Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Inlichtingen zijn tevens te verkrijgen via de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, www.lcr.nl.

  Wat is het voltage in Suriname?

  Het voltage in Suriname is : 110 volt. De stopcontacten zijn van het Amerikaanse type met twee platte polen. Het is verstandig een wereldstekker mee te nemen. Houd er rekening mee dat de stroom nog wel eens uitvalt, of gedurende enkele uren niet aanwezig is.

  Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen? Is er WIFI aanwezig?

  Bellen is alleen mogelijk in Paramaribo. Internetcafés zijn ook volop aanwezig in en rond Paramaribo. Voor mobiele telefonie is er geringe dekking buiten Paramaribo. Informeer voor vertrek bij je provider. Eveneens zijn er lokale simkaarten te koop.
   

  Tijdens de reis is er WIFI aanwezig in Paramaribo, Overbridge

  Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

  De Djoser Junior groepen op deze reizen bestaan uit gemiddeld 18 personen. De maximale groepsgrootte is 26.

  Djoser Foto's en Video

  Chat met Djoser
  Go to top