• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Suriname, 20 dagen

  Suriname 20 dagen

  De KLM brengt je naar Paramaribo waar je in je eigen taal met de lokale bevolking kunt praten. We varen stroomopwaarts de Surinamerivier over en lopen tussen woudreuzen in Brownsberg. We zijn te gast bij de Marrons waar we kennis maken met de lokale cultuur. Vanuit Boven-Suriname rijden we weer terug naar Paramaribo waar we de fiets pakken en een oude suikerplantage bezoeken.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Paramaribo
  2. Paramaribo
  3. Paramaribo, Domburg, Overbridge
  4. Overbridge, bezoek Jodensavanne, Powakka
  5. Overbridge - Brownsberg, bezoek Leo en Irenewatervallen
  6. Brownsberg, bezoek Witi Kreek - Brokopondo stuwmeer
  7. Brokopondo stuwmeer, piranha boottocht
  8. Brokopondo stuwmeer, boottocht Baboen eiland
  9. Brokopondo stuwmeer - Boven-Suriname
  10. Boven-Suriname, bezoek aan dorp Jaw Jaw
  11. Boven-Suriname, kaaimannentocht
  12. Boven-Suriname - Paramaribo
  13. Paramaribo - Galibi
  14. Galibi, bezoek schildpaddenstrand
  15. Galibi, bezoek Saint Laurent (Frans-Guyana) - Albina - Paramaribo
  16. Paramaribo, dolfijnentour
  17. Paramaribo, optionele tour naar de 'Peperpot' plantage
  18. Paramaribo
  19. Paramaribo - Amsterdam
  20. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Suriname kennen we vanwege de historische band met Nederland. Vooral in de steden zie je veel terug van deze koloniale tijd. Het grootste gedeelte van het land is prachtige, ongerepte natuur met veel jungle, grote rivieren en traditionele dorpen. Het klimaat is heerlijk tropisch en het kleurrijke Paramaribo is een gezellige hoofdstad met veel markten, koloniale huizen en veel eettentjes. De mensen spreken Nederlands en je kunt gewoon water uit de kraan dinken. Welkom in Switi Sranan, zoals de inwoners hun land zelf noemen.

  Paramaribo
  Dag 1 Amsterdam - Paramaribo
  Dag 2 Paramaribo
  Dag 3 Paramaribo: Domburg, Overbridge
  Dag 4 Overbridge: Jodensavanne, Powakka

  Paramaribo Suriname Djoser De rechtstreekse vlucht met KLM van Amsterdam naar Paramaribo duurt ongeveer 9 uur. Zodra je het vliegtuig uitstapt, merk je dat de Surinamers een stuk minder gespannen zijn dan de Nederlanders. Het leven heeft hier duidelijk een rustiger ritme waaraan we moeten wennen. In Suriname leven veel verschillende culturen, zoals Creolen, Hindoestanen, Javanen, Indianen en Chinezen, in harmonie met elkaar. Dit is in Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, het beste merkbaar. Hier grenst de moskee gebroederlijk naast een synagoge en tref je op de groenten- en fruitmarkt verschillende bevolkingsgroepen.

  Ook de Nederlandse invloeden ontgaan je niet tijdens je reis. Bijna alle straten hebben Nederlandse namen en er wordt door de bevolking nog volop Nederlands gesproken. De dag na aankomst nemen we de tijd om in het rustige ritme van de Surinamers te komen en om aan de temperaturen te wennen. Je verblijft in een comfortabel hotel met zwembad waar we meerdere malen tijdens de reis terug zullen keren. Tijdens een stadswandeling kun je voor een hapje en een drankje neerstrijken bij de Waterkant. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de brug over de Surinamerivier en het wrak van het Duitse vrachtschip Goslar. Hier vandaan is het niet ver lopen naar de Kleine Waterstraat waar het statige Fort Zeelandia zich bevindt. In het fort is tegenwoordig een museum. De aangrenzende officierswoningen en het door twee kanonnen geflankeerde standbeeld van koningin Wilhelmina of een bezoek aan de kathedraal, het hoogste houten gebouw van het Caribisch gebied, zijn tevens je aandacht waard.

  De volgende dag rijden we met de bus naar Domburg, een Javaans dorpje met een kleine markt waar je heerlijke lekkernijen kunt kopen. Achter de markt vind je een winkel voor je laatste inkopen voor in de jungle. Later die dag komen we aan in Overbridge waar je nog heerlijk kunt zwemmen in de rivier.

  De volgende dag bezoeken we de nabijgelegen Jodensavanne. Dit is een voormalige woonplaats van joden aan de Cassiporakreek. We kunnen hier de overblijfselen van de synagoge bekijken. De ruïnes van dit gebedshuis en de graven van joden en slaven liggen mooi tussen de bomen in de jungle. In het indianendorpje Powakka laat iemand ons zien hoe casavebrood gemaakt wordt. Terug in Overbridge kan je nog even een duik nemen.

  Brownsberg en Brokopondomeer
  Dag 5 Overbridge - Brownsberg, bezoek Leo en Irene watervallen
  Dag 6 Brownsberg, bezoek Witi Kreek - Schiereiland in Brokopondomeer
  Dag 7 Schiereiland in Brokopondomeer, piranha boottocht
  Dag 8 Schiereiland in Brokopondomeer, boottocht Baboen eilland
  Dag 9 Schiereiland in Brokopondomeer – Boven Suriname

  Brokopondomeer Suriname Djoser Vanuit Overbridge rijden we naar Brownsberg. Dit grote natuurpark is grotendeels bedekt door tropisch regenwoud. Tijdens de wandeling attendeert de gids ons op de verschillende bijzondere planten, mooie vlinders en felgekleurde kikkers. Een bezoek aan de Leo en Irene watervallen mag niet ontbreken. Bij thuiskomst kunnen we aan het avondeten en kan je genieten van het prachtige uitzicht op het Brokopondomeer.

  We verblijven 3 nachten op het Brokopondomeer. Het meer is zo’n veertig jaar geleden ontstaan toen een dam werd aangelegd. Nog altijd steken veel boomstammen en takken fier boven het water uit, als bewijs van de goede kwaliteit van het hardhout. Voordat we naar onze accommodatie in het Stuwmeer gebied gaan, brengen we nog een bezoek aan de stuwdam die in de jaren '70 is gebouwd om waterenergie op te wekken.Vervolgens bezoeken we de omliggende dorpen, wellicht kan er een potje voetbal worden gespeeld met de lokale bevolking.

  Boven - Suriname
  Dag 10 Boven-Suriname, bezoek dorp Jaw jaw
  Dag 11 Boven-Suriname, bezoek aan kostgrondjes en kaaimannentocht
  Dag 12 Boven-Suriname - Paramaribo

  Met de bus dalen we over een modderige weg af van de Brownsberg. We laden onze bagage en uitrusting in bij Atjoni voor een tocht door het gebied van de Marrons. Hier wachten ons de korjalen op die ons naar het gebied van de Saramakaner brengen. De Marrons ontvluchtten ooit met gevaar voor eigen leven de wrede slavernij op de plantages. Weglopen van de plantages was een harde strijd met het onbekende dichte regenwoud. De straffen die op het weglopen stonden waren zwaar. De weggelopen slaven verborgen zich dan ook diep in het binnenland, achter de krachtige stroomversnellingen. Hier stichtten zij dorpen waar zij hun oorspronkelijke Afrikaanse cultuur grotendeels behielden. We overnachten in een dorp van de Marrons, waar we kennis maken met hun cultuur. We nemen een kijkje bij de kostgrondjes.

  De volgende dag gaan we de rivier op naar de brede stroomversnelling Sinaasappelwaterval genaamd, waar we op zoek gaan naar kaaimannen. Er zijn intotaal 4 soorten in Suriname, waarvan de brilkaaiman de grootste is, zij worden zeker 2 meter lang!

  Galibi
  Dag 13 Paramaribo – Galibi
  Dag 14 Galibi, bezoek schidpaddenstrand
  Dag 15 Galibi, bezoek Saint Laurent (Frans-Guyana) - Albina - Paramaribo

  Na ons verblijf in Boven-Suriname is het goed vertoeven in Paramaribo. Je kan hier een dagje luierend doorbrengen en verder rondkijken in de stad of een optionele fietstocht maken door het plantagegebied van de Commewijne-rivier. Bij deze ontspannen tocht kan je per bootje de Suriname-rivier oversteken en fietsen over het rustige platteland. Je kan onder andere de ruïne van de suikerplantage Mariënburg bezoeken. Deze fabriek opende in 1882 haar deuren zodat de omliggende plantages verzekerd waren van de afname van hun suikerriet. Nadat de vraag naar suikerriet in de jaren zestig daalde kwam de fabriek in grote moeilijkheden. Begin jaren tachtig werd Mariënburg uiteindelijk gesloten. Langzaamaan neemt het oerwoud weer bezit van de fabriek. Ook lunchen we in een traditioneel Surinaams restaurant, een Warung genoemd.

  Schildpad Galibi Suriname Djoser Na een overnachting in Paramaribo reizen we naar het oosten van Suriname. In Albina, varen we over de brede Marowijnerivier naar Galibi. Tijdens ons verblijf in Galibi maken we kennis met de cultuur van de Cariben-indianen. We bezoeken het indianendorp Langamankondre en organiseren een nachtelijk strandbezoek om de zeeschildpadden te bekijken die hier hun eieren komen leggen.


  Paramaribo

  Dag 16 Paramaribo, dolfijnentour
  Dag 17 Paramaribo, optionele bus of fietstour naar de oude suikerfabriek, Marienburg en Nieuw Amsterdam
  Dag 18 Paramaribo
  Dag 19 Paramaribo - Amsterdam
  Dag 20 Aankomst Amsterdam

  We reizen terug naar Paramaribo en de laatste nachten verblijven we in een comfortabel hotel waar je een lekkere duik kunt nemen in het zwembad of heerlijk kunt relaxen in de tuin. We maken een twee uur durende dolfijnentour. Met pijn in het hart nemen we afscheid van Switi Sranan. Op het vliegveld staat het KLM-vliegtuig inmiddels weer klaar om ons rechtstreeks terug te brengen naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is over het algemeen geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Houd er rekening mee dat je individuele vrijheid tijdens deze reis minder groot is dan je gewend bent. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 18 personen; de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  12 jul - 31 jul
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.395,-
  € 2.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  26 jul - 14 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  02 aug - 21 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per eigen bus en korjaal
  • Maaltijden tijdens verblijf in Boven Suriname en Galibi t.w.v. € 125,-
  • Overnachtingen in verschillende accommodaties
  • Boottocht naar Overbridge
  • Dolfijnentour vanuit Paramaribo
  • Op zoek naar schildpadden bij Galibi
  • Excursie naar Saint Laurent (Frans-Guyana)
  • Excursie naar de indrukwekkende Joden Savanne
  • Boottocht Baboen eiland
  • Wandeling door het indianen dorp Powakka
  • Excursie naar de Leo en Irene waterval
  • Wandeling door een dorpje van de Marrons
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Verzekeringen, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.295,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.495,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een verlenging/vervroeging van je reis mét accommodatie in Paramaribo is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 65,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  In Paramaribo verblijven we in het Eco Resort Inn met een prachtige tuin met zwembad. Het hotel ligt even buiten het centrum, maar met een korte wandeling zijn de winkels en boulevards binnen handbereik.

  De overnachtingen in het binnenland (Boven Suriname en Galibi) zijn in zeer eenvoudige, in lokale stijl gebouwde groepsaccommodaties, zoals in Brownsberg. Daarnaast verblijven we, bijvoorbeeld in Boven-Suriname in tweepersoons hutten, waarbij je het sanitair deelt met de medereisgenoten. Alle accommodaties in het binnenland zijn zeer eenvoudig en geven je het gevoel dat je midden in de jungle verblijft. Verwacht dus geen luxe.

  De accommodatie in onder andere Brownsberg is in het beheer van Stinasu, een natuurbeschermingsorganisatie die zich naast natuurbehoud bezig houdt met voorlichting aan de Surinaamse gemeenschap. Deze accommodatie ligt dan ook op bijzonder mooie plekken middenin de natuur en dat maakt het verblijf hier uniek. De omgeving is prachtig, maar houd er wel rekening mee dat de accommodatie basic is, en niet altijd goed onderhouden.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Paramaribo Eco Resort Inn
  Overbridge Overbridge River Lodge

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Traject

   Amsterdam - Paramaribo

   Vertrek

   11:25

   Aankomst

   15:25

  • Vlucht met

   Traject

   Paramaribo - Amsterdam

   Vertrek

   17:55

   Aankomst

   07:50


  In Suriname is het in de zomer 5 uur vroeger dan bij ons.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.295,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.495,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens de reis door Suriname maken wij gebruik van onze eigen bus. Houd er rekening mee, dat de wegen in Suriname niet overal geasfalteerd zijn. Omdat we gebruik maken van eigen bussen, kunnen we stoppen waar en wanneer we willen. 

  We maken ook gebruik van een korjaal. Dit is een met de hand uitgeholde boomstam waar we tijdens deze reis gebruik van maken.

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per eigen bus en korjaal
  • Maaltijden tijdens verblijf in Boven Suriname en Galibi t.w.v. € 125,-
  • Overnachtingen in verschillende accommodaties
  • Boottocht naar Overbridge
  • Dolfijnentour vanuit Paramaribo
  • Op zoek naar schildpadden bij Galibi
  • Excursie naar Saint Laurent (Frans-Guyana)
  • Excursie naar de indrukwekkende Joden Savanne
  • Boottocht Baboen eiland
  • Wandeling door het indianen dorp Powakka
  • Excursie naar de Leo en Irene waterval
  • Wandeling door een dorpje van de Marrons
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Tijdens een stadswandeling kun je voor een hapje en een drankje neerstrijken bij de Waterkant en het dagelijks leven gade te slaan. Een fietstocht over het platteland of per boot de Suriname rivier oversteken is zeker de moeite waard. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.
   
  Tijdens deze reis door Suriname zijn de onderstaande excursies (excl entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:

  • Stadswandeling door Paramaribo, we bezoeken hier het historisch gedeelte van de stad.
  • Het binnenland; het entree voor Overbridge, Brownsberg, Brokopondo stuwmeer en Boven Suriname.
  • We brengen een bezoek aan de Leo en Irene
  • Bezoek Jodensavanne, Powakka
  • Bezoek Witi Kreek
  • Boottocht Baboen eiland
  • optionele fietstocht naar Commewijne en kindertehuis


  Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider zoals bijvoorbeeld:  

  • Met de boot varen we naar Jodensavanne, een ruïne van een Joodse synagoge.
  • optionele fietstocht naar Commewijne en kindertehuis

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek. 
  • Paspoort, dat bij aankomst in Suriname nog minstens 6 maanden geldig is.
  • Voor een bezoek aan Suriname heb je een “Toeristenkaart” nodig. Deze toeristenkaart kun je online vooraf aanschaffen. De kosten van de toeristenkaart zijn $ 54
  • Voor de aanvraag is het van belang dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is bij aankomst in Suriname. Je dient een retourticket Suriname (e-ticket) en de hotelreservering van het eerste hotel te uploaden. Deze krijg je 4 weken voor vertrek van ons.
  • De Toeristenkaart is geldig voor 90 dagen en kan voor één binnenkomst gebruikt worden.


  Indien een minderjarige met de ouder(s)/voogd(es) reist, dient bij de aankoop van een toeristenkaart ook nog een officieel document te worden overgelegd waaruit ouderschap/voogdijschap en wettig gezag blijkt.
  Voorbeelden van officiële documenten die hiervoor kunnen worden gebruikt: een uittreksel v/d Gemeente, een geboorteakte - niet ouder dan 6 maanden -, een kopie van het trouwboekje, etc. Meer informatie hierover vind je op je Mijn Djoser-pagina onder reisdocumenten.

  Geldzaken

  In Suriname wordt er betaald met de Surinaamse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: uitsluitend mogelijk in Paramaribo
  Contant: euro’s.
  Creditcards: worden in Paramaribo geaccepteerd. Je kunt met Visa en Mastercard bij banken euro’s pinnen.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
   

  Maaltijden

  De maaltijden tijdens het verblijf in Boven Suriname en Galibi t.w.v. € 125,- zijn bij de prijs inbegrepen. Onze eigen kokkin zal met de groep meereizen en heerlijke Surinaamse maaltijden bereiden.

  Surinaamse Roti restaurantjes hebben inmiddels in Nederland vaste voet aan de grond gekregen. Doorsnee Surinaamse gerechten bestaan echter voornamelijk uit rijst geserveerd met kip of vis. Veelal worden deze gerechten begeleid met lokale bladgroenten of kool.

  Fruit is in Suriname overal verkrijgbaar. Mango’s, bananen, passievruchten (markoesa) en citrusvruchten zoals reusachtige pompelmoezen worden overal op straat verkocht. Lekkere snacks zijn bakbananen met pindasaus of teloh, als frites gebakken cassave.

  Naast verschillende verse vruchtensappen vind je in Suriname de bekende frisdrankmerken als Coca Cola, Sprite en Fanta. In sommige gevallen wordt dit vanuit het flesje overgeheveld naar een plastic zak. Mineraalwater, afkomstig uit bronnen uit het Amazonebekken, is in de meeste winkels te koop. Populair is het onder andere in liter flessen verkrijgbare Parbobier. Borgoe, een lokale bruine rum vormt een goede begeleider van een kopje koffie in de avonduren.
   

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
  • Malariatabletten 


  Je dient het gele vaccinatieboekje mee te nemen, waarin staat dat je ingeënt bent tegen gele koorts.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Een verlenging/vervroeging van je reis mét accommodatie in Paramaribo is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 65,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Suriname ligt even ten noorden van de evenaar en heeft derhalve een tropisch klimaat. Dit betekent dat het in grote delen van het land het gehele jaar door warm is met dagtemperaturen tussen 30º en 35º C. 's Nachts koelt het af tot ongeveer 16 à 18º C. De regentijd valt in de periode van begin december tot en met eind januari en in de periode van eind april tot half augustus. In het regenseizoen kan je rekenen op hevige korte buien en bewolkt weer. De droge tijd beslaat de rest van het jaar. Het wordt in deze tijd overdag echter nooit koeler dan 24º C.

  Reisbegeleiding en gidsen

  De groep wordt begeleid door een enthousiaste, lokale Nederlandssprekende reisbegeleider. Hij of zij wacht je bij aankomst op de luchthaven in Paramaribo op en gaat met de groep mee het binnenland in. In Galibi maken we gebruik van de diensten van een lokale indiaanse gids. 

  We maken dus gebruik van een lokale reisbegeleider. Dat heeft als voordeel dat zij veel meer over het land, de natuur, de gewoontes en over het dagelijkse leven kunnen vertellen. Ze weten wat er leeft in de jungle, waar dieren te spotten zijn en laten je kennis maken met de lokale bevolking. De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Suriname?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. De reis naar Suriname is perfect voor kinderen. De Surinaamse bevolking is vriendelijk en vaak Nederlandssprekend, het klimaat is heerlijk en de ongerepte jungle is een echt avontuur! Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  De gemiddelde reisduur is relatief lang omdat veel wegen niet geasfalteerd zijn. We maken echter gebruik van onze eigen bus, dus we kunnen stoppen waar en wanneer we willen. In Paramaribo verblijf je in een comfortabel hotel, maar houd in het binnenland rekening met eenvoudige accommodatie.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Suriname heeft een tropisch klimaat. Tijdens onze zomer is het regenseizoen in Suriname, dit houdt in dat er korte en hevige regenbuien kunnen vallen, maar de temperatuur zal waarschijnlijk overdag niet onder de 24 graden komen. 's Nachts kan het afkoelen tot zo'n 16 graden.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor Suriname dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit Suriname nog een half jaar geldig is. Daarnaast heb je een visum in de vorm van een toeristenkaart nodig voor Suriname. Deze kun je op Schiphol halen bij de incheckbalie van KLM/SLM ter hoogte van incheckbalie 28 t/m 31 in vertrekhal 3 en ontvang je op vertoon van je retourticket. Een toeristenkaart kost €30 en kun je alleen contant betalen. Je kunt de toeristenkaart eventueel ook verkrijgen bij aankomst in Suriname op luchthaven J.A. Pengel. Hier zijn echter vaak lange wachtrijen voor het verkrijgen van de toeristenkaart. Ook hier kun je alleen contant betalen in dollars of euro's.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is ook mogelijk een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Het hotel in Paramaribo beschikt over een mooie binnentuin met zwembad. In Overbridge kun je een duik nemen in de rivier.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  In Paramaribo en Overbridge is er Wifi aanwezig.
   

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. Tevens komen stevige, dichte schoenen waar u goed op kunt lopen van pas.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis- bagage tips?
  Wij adviseren u om niet meer dan ongeveer 15 kilo bagage mee te nemen in een rugzak, een roltas of weekendtas. Het is niet mogelijk een harde koffer mee te nemen op deze reis ivm het vervoer. Tijdens de jungletocht laat u een deel van de bagage in het hotel in Paramaribo achter, omdat u slechts beperkt bagage mee kunt nemen. Dit heeft te maken met het maximum toegestane gewicht tijdens het vervoer per korjaal (traditionele boot). Neem daarom voor het binnenland (10 dagen) een kleinere rugzak of reistas/weekendtas + dagrugzak mee op reis. We raden u tevens aan om een waterdichte hoes of plasticzakken mee te nemen zodat de spullen die droog moeten blijven, beschermd zijn tegen het water van de rivieren.
   
  Denk bij het inpakken van uw bagage aan de volgende zaken:
   
  -Dagrugzakje
  -Kopie paspoort
  -Luchtige katoenen kleding voor overdag
  -Trui/sweater of fleecejack 
  -Lange broek voor in de jungle
  -Standaard reisapotheek
  -Badslippers 
  -Regenjack/poncho
  -Zaklamp
  -Zwemkleding
  -Verrekijker
  -Muggenmelk (met deet) 
  -Schoenen met goed profiel
  -Handdoeken
  -Klamboe is niet nodig
   
  U kunt uw kleding tegen een vergoeding in het binnenland laten wassen (op Boven Suriname en stuwmeer). Het advies is dan ook om ongeveer 10 kilo bagage mee te nemen naar het binnenland. Bij aankomst in Paramaribo ontvangt u een paklijst van uw lokale gids, zodat u weet wat u mee kunt nemen. In het binnenland worden we vervoerd met een korjaal.
   
  De netspanning in Suriname is over het algemeen 110 volt, de grotere hotels hebben wel vaak gewoon 220 volt net als in Nederland.  Neem dan ook voor deze reis een wereldstekker meer, overal zijn de stopcontacten weer anders.

  Tevens is het handig om wat contante euro's mee te nemen omdat het in Suriname alleen in Paramaribo mogelijk is om te pinnen. De euro's kun je dan eventueel wisselen. Wel kun je bij veel banken geld opnemen met Visa of Mastercard. 

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  10,0
  • Wat een geweldige reis hebben wij achter de rug. Onze gids Kenneth wist veel van alle dieren en planten in het wild wat de tocht naar het binnenland nog specialer maakte. Onze groep was leuk en alle kinderen hebben veel plezier beleefd met elkaar.

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top