Sushi Dai, voor de beste sushi als ontbijt

Sushi Dai, voor de beste sushi als ontbijt

’s Werelds grootste vismarkt ‘Tsukiji’ staat in Tokyo. In de enorme hallen is alles te vinden dat in de zee zwemt of kruipt. Elke ochtend komt de verse vis in alle vroegte binnen en wordt het verspreid over de vele kleine winkeltjes die de markt rijk is.

Sushi sen Tokto DjoserNiet alleen de winkeltjes op de markt plukken de vruchten van de verse vis, ook de vele sushirestaurants in de omgeving van de markt maken er dankbaar gebruik van. Een van de beste sushirestaurants bij de markt en in ieder geval de beroemdste is Sushi Dai. Bij dit restaurant staat om 4 uur ’s ochtends al een rij en als je later komt kan de wachttijd oplopen tot maar liefst drie uur. Toch is de sushi en de beleving in het restaurant het vroege opstaan meer dan waard volgens alle zeer positieve reviews op Tripadvisor.

Wil je liever wat langer uitslapen en heb je geen zin om in de rij te staan voor je sushi? Dan zijn er gelukkige vele andere uitstekende sushirestaurants in de buurt van de vismarkt. Zoals het naastgelegen Sushi Daiwa of het onbekende, maar prima Sushi Sen.

Je mist dan uiteraard wel de gezelligheid van het wachten op je sushi met vele Japanners!

Al onze reizen naar Japan komen ook in Tokyo.

UPDATE: Sinds oktober 2018 is de vismarkt op de oude locatie gesloten en zijn diverse restaurants gesloten of verhuisd.