• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Japan15 dagen

  Op deze rondreis over het grootste eiland van Japan, Honshu, krijg je een compleet beeld van het afwisselde Japan. Naast absolute must sees als de hoofdstad Tokyo en de tempels van Kyoto bezoek je unieke plekken als Shirakawago, Nara en Koyasan. In Matsumoto bezoek je één van de beroemdste kastelen van Japan. Tussen de bergen in de Japanse Alpen ligt het dopje Shirakawago waar het lijkt of de tijd honderden jaren stil heeft gestaan. In Kyoto en Kamakura vind je het beroemde Gouden Paviljoen die je deelt met vele Japanners en kleine bemoste tempeltjes in de heuvels die je helemaal voor jezelf hebt. Tijdens de excursie naar Nara bezoek je de Todai-ji tempel, het grootste houten gebouw ter wereld met bijzondere bronzen en houten beelden. De reis wordt afgesloten in de levendige stad Osaka.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Tokyo
  2. aankomst Tokyo
  3. Tokyo
  4. Tokyo, excursie Kamakura
  5. Tokyo
  6. Tokyo - via Daio Wasabi Farm - Matsumoto
  7. Matsumoto - Takayama
  8. Takayama, excursie Shirakawago
  9. Takayama - Kyoto
  10. Kyoto
  11. Kyoto, excursie Nara en bezoek Fushimi Inari-tempel
  12. Kyoto - Koyasan
  13. Koyasan - Osaka
  14. Osaka
  15. Osaka - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Ontdek de diversiteit van de metropool Tokyo

  Dag 1 Amsterdam - Tokyo
  Dag 2 aankomst Tokyo
  Dag 3 Tokyo
  Dag 4 Tokyo, excursie Kamakura
  Dag 5 Tokyo

  Tokyo Shibuya crossing JapanEerlijk is eerlijk, het is best lang vliegen naar Tokyo. Maar als je aankomt, kun je direct de stad gaan ontdekken. Japan bestaat uit heel veel eilanden en Tokyo ligt aan de oostkant van het grootste eiland, Honshu. Om precies te zijn aan de Tokyo-wan baai. Je kunt je in het bruisende stadsleven storten en door de drukke, levendige winkelstraten slenteren. Zeker weten dat je de nieuwste trends ontdekt en mafste gadgets kunt shoppen. Toch best last van je jetlag? Ga dan lekker ontspannen in één van de vele parken die als oases midden in Tokyo liggen. Nou ja, ontspannen, er gebeurt altijd van alles en je kunt ook hier je ogen flink de kost geven. 

  Een van de leukste wijken in Tokyo is Shibuya met in het bijzonder Harajuku. Hier vind je de grote, chique warenhuizen, trendy winkels en kleine boetieks waar de hippe Japanse jongeren hun shoppings doen. Misschien ken je Harajuku wel van de opvallende kledingstijlen en de gelijknamige, striptekeningen.

  Harajuku girl Tokyo JapanHet bruisende zakencentrum Ginza, met luxe en dure winkels, is het symbool voor het succes van Japan. Ben je nieuwsgierig naar de nieuwste technische snuisterijen? Sla dan de wijken Akihabara en Shinjuku niet over. Tip: zorg voor extra ruimte in je reistas, want je kunt best hebberig worden van alle nieuwe snufjes. Cultuurliefhebbers kunnen zich goed vermaken in de wijk Asakusa met de drukbezochte Sensōji tempel die goed bezocht wordt door de Japanners. Het straatje naar de tempel toe heeft een historie van honderden jaren en is omgeven met kleine souvenirwinkeltjes.
   

  Daibutsu boeddha Kamakura JapanVanuit Tokyo maken we een dagexcursie naar Kamakura, in de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan. Kamakura ligt aan de azuurblauwe Grote Oceaan en wordt aan de andere drie zijden omgeven door beboste heuvels. Het stadje staat vol met grote en kleine Zen-tempels die vaak midden in een tuin of sfeervol park liggen. In het noorden liggen prachtige tempels midden in de bossen. Je kunt hier mooi wandelen, maar we kunnen er ook voor kiezen om per fiets de stad en tempels te gaan verkennen. Het grote, bronzen Boeddhabeeld in het 13e eeuwse Tsurugaoka-heiligdom mag je niet missen. Japan is beroemd om de fraai aangelegde tuinen en hier in Kamakura kun je er een paar bewonderen. Heb je genoeg van alle cultuur, dan kun je heerlijk relaxen op het strand.

  Je kunt ook een dagtocht maken naar de populaire stad Nikko, zo’n 150 kilometer ten noordoosten van Tokyo. Deze eeuwen oude stad ligt in het nationaal park Nikko, in een prachtige omgeving met bergen, groene bossen, meren en watervallen. Zeker weten dat al dit moois een grote inspiratiebron was voor de bouwmeesters die de afgelopen 1.200 jaar de mooiste tempels en heiligdommen hebben gebouwd. De tempels en de omgeving staan op de lijst van UNESCO.

  Uitzicht op de Japanse Alpen vanuit het Matsumoto-kasteel

  Dag 6 Tokyo - Daio wasabi-boerderij - Matsumoto

  Matsumoto kasteel Japan Djoser We reizen met de bus van Tokyo naar Matsumoto en als het helder weer is kun je de heilige vulkaan Fuji, de hoogste berg van Japan, goed zien liggen. Onderweg stoppen we bij de Daio wasabi-boerderij. Dit is de grootste wasabi-boerderij in Japan en is vooral ook bekend door de mooie watermolens. Je kunt de boerderij terug zien in de speelfilm Dreams van de Japanse regisseur Akira Kurosawa.
  De oude kasteelstad Matsumoto in de bergen, de zogenaamde ‘Japanse Alpen’, is gebouwd in de 8e eeuw. Het zwart-witte Matsumoto-jo kasteel is het hoogtepunt van dit stadje en wordt gezien als een van de drie mooiste kastelen van Japan. Wil je meer weten over die tijd en de omgeving? Bezoek dan het museum in het kasteel. Vanaf de bovenste etage heb je een prachtig uitzicht over de bergachtige omgeving.

  Japanse geschiedenis in Takayama en Shirakawago

  Dag 7 Matsumoto - Takayama
  Dag 8 Takayama, excursie Shirakawago

  We reizen verder door de Japanse Alpen naar het pittoreske plaatsje Takayama waar we twee nachten verblijven. Dit dorp heeft door zijn geïsoleerde ligging in een vallei zijn oude charme weten te bewaren. Je ziet hier nog veel traditionele houten huizen, uitgevoerd met schuifdeuren en -wanden om in de warme zomers verkoeling te creëren. Houd je camera maar in de aanslag, tijdens de rit heb je mooi zicht op de Japanse Alpen.

  Hida no Sato Takayama JapanAls we aankomen in Takayama kun je direct het openluchtmuseum (Hida no Sato) bezoeken. Hier kun je de traditionele houten huizen uit dit deel van Japan van binnen en van buiten bekijken. Ook het oude centrum is een bezoekje waard. De volgende ochtend is er tijd om de ochtendmarkt in Takayama te bezoeken. Dit is één van de grootste ochtendmarkten in Japan en vindt plaats op twee plekken, bij de Jinya-tempel en aan de Miyagawa-rivier.

  Op de tweede dag in Takayama maken we een excursie naar het bergdorpje Shirakawago. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Houten boerderijen met rieten daken staan tussen de groene rijstvelden. Wandel door de smalle straten en paden tussen de huizen en velden door en bezoek de verschillende nijverheidswinkeltjes. Boven op een heuvel ligt een klein restaurantje, je kunt daar te voet naar toe. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het dorp.

  Kyoto, meer dan prachtige tempels en Geisha

  Dag 9 Takayama - Kyoto
  Dag 10 Kyoto
  Dag 11 Kyoto, excursie  Nara en bezoek Fushimi Inari-tempel

  Tempeltje Kyoto JapanVan Takayama gaan we met de trein verder naar Kyoto. Deze oude keizerstad was meer dan 1.000 jaar de woonplaats van, je raadt het al, de keizer en daarmee de hoofdstad van Japan. De stad herbergt ruim 2.000 tempels. In het bijzonder noemen we de grote houten Higashi-Honganji en de Toji-tempel uit 796. Vind je het leuk om oude tempels te bezoeken? Dan mag je de Kinkaku-ji (het Gouden Paviljoen) zeker niet overslaan. Dit opvallende gebouw zie je vaak terug op foto’s van Japan. Kyoto heeft heel veel onontdekte, schilderachtige plekjes. In het gebied rondom de Kiyomizu-dera tempel vind je kleine winkeltjes waar je zeker weten een mooi, handgemaakt souvenirtje kunt vinden.Kyoto Higashiyama Djoser

  Japan is beroemd om zijn mooie tuinen rond de tempels en paleizen. Op kleine schaal worden schitterende landschappen nagebootst die al eeuwen lang met heel veel liefde en toewijding worden verzorgd. Heel bijzonder is de Ryoanji-tempel waar je een rotslandschap zonder enig groen kunt bewonderen. 

  We maken een wandeltocht door de oude amusementswijk Gion met vele ‘ochaya’ ofwel theehuizen waar nog echte geisha’s aan het werk zijn. Je hebt echt het idee dat de tijd heeft stilgestaan. Een leuke manier om de stad te ontdekken is op de fiets. Je fietst, net als de Japanners zelf, grotendeels op het trottoir.

  Vanuit Kyoto maken we een dagtrip naar de plaats Nara. Dit was in de 8e eeuw de hoofdstad van Japan. Mocht je goed op de hoogte zijn van de Japanse geschiedenis… Nara is gebouwd naar model van Chang-an, de hoofdstad van China ten tijde van de Tang-dynastie.

  De meeste monumenten bevinden zich aan de rand van de stad in een prachtig park, dat bewoond wordt door tamme herten. In dit park staat ook de 49 meter hoge Todaiji-tempel, het grootste houten bouwwerk ter wereld. In de tempel vind je indrukwekkende, zeven meter hoge houten Nio-beelden en een van de grootste, bronzen Boeddhabeelden ter wereld. In het park eromheen staan nog meer fraaie eeuwenoude tempels. Sommigen dateren zelfs uit de 7e en 8e eeuw.

  Fushimi Inari-tempel Kyoto Japan DjoserOp de terugweg van Nara naar Kyoto bezoeken we de Fushimi Inari-tempel. Op de grond van deze tempel staan honderden rode torii die een pad door het bos vormen. Een fantastische plek om foto's te maken! Maak vooral een wandeling langs de kleine tempeltjes en restaurantjes die rond de berg bij de tempel liggen. Houd je van filosofie? In Kyoto kun je de beroemde Filosofenwandeling in het oosten van de stad belopen, een populaire wandelroute onder de Japanners. Het pad loopt langs een kanaal met restaurants en kunstnijverheidswinkeltjes en wordt gesierd door verschillende, mooie tempels.

  Bijzondere overnachting in een tempel in Koyasan

  Dag 12 Kyoto - Koyasan

  Koyasan tempels JapanIn het hooggelegen Koyasan proberen Japanners niet alleen de zomerhitte te ontvluchten, maar hopen ook een beetje te kunnen ontstressen in één van de vele boeddhistische tempels. We overnachten hier in een ‘shukubo’, een logement in een tempelcomplex. Tijdens het diner en ontbijt, die bij de reissom zijn inbegrepen, krijg je heerlijke vegetarische schotels opgediend. Trek wel schone sokken aan, want ook hier verwissel je, net als bij de gewone Japanse huizen, je schoenen voor sloffen. Misschien kun je `s ochtend vroeg of aan het begin van de avond een boeddhistische dienst bijwonen. Zo krijg je een mooie indruk van de eeuwenoude Japanse religieuze tradities.

  Vlakbij ligt het heiligdom Okuno-in. Het is een indrukwekkend gezicht hoe meer dan 11.000 lantaarns de grote hal verlichten. Om het complex te kunnen bereiken, wandel je over een pad door een tuin vol beelden en tombes van machtige families. Je kunt je wel voorstellen dat hier een heel bijzondere sfeer hangt. We verblijven een nacht en rijden de volgende dag met de trein in ongeveer twee uur naar het bruisende Osaka.

  Ervaar de energie van het levendige Osaka

  Dag 13 Koyasan - Osaka 
  Dag 14 Osaka
  Dag 15 Osaka - Amsterdam

  Osaka kasteel DjoserZoals Kyoto een herinnering aan het verleden is, zo is Osaka een stad van het heden. De stad staat bekend om het lekkere eten en de goede winkels. De bevolking is meer ‘down-to-earth’ dan in de steden Tokyo en Kyoto. Neem alle tijd om los te komen van alle schoonheid van het verleden en om weer te genieten van het alledaagse. De binnenstad wordt gekenmerkt door een netwerk van kanalen en het 16e-eeuwse Osaka-jo kasteel. Een bezoek aan een voorstelling van Bunraku, het marionettentheater waarvan Osaka de bakermat is, is je tijd zeker waard. Ook het aquarium van Osaka is een bekende attractie. 's Avonds kun struinen over de verlichte winkelstraten en genieten van het heerlijk Japanse eten in een van de vele restaurantjes.

  Heb je ooit gehoord hoe WOII ten einde is gekomen? Vanuit Osaka kun je een dagtocht maken naar de bekende en prettige stad Hiroshima waar een van de twee atoombommen terecht zijn gekomen. In het indrukwekkende atoombommuseum kom je alles te weten over deze bizarre geschiedenis. Heb je nog behoefte aan cultuur? Dan kun je Himeji bezoeken met het prachtige Himejijō, het 'Witte reiger-kasteel'. 

  Vanaf Osaka vliegen we weer terug naar Amsterdam.


  Op weg met Djoser

  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar in overleg met de groep en de reisbegeleiding wordt het programma ter plaatse ingevuld. Een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

  Vertrekdata/prijs

  Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

  2021

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  24 apr - 08 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.095,-
  € 2.895,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vluchten
  • Alle vluchttoeslagen
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol
  • Vervoer volgens programma met Shinkansen, trein en bus
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Diner en ontbijt in Koyasan
  • Hotelkamers met eigen badkamer
  • Overnachting in een boeddhistische tempel
  • Excursie tempel- en strandstad Kamakura
  • Excursie kasteel Matsumoto uit de 16e eeuw
  • Excursie Nara, met 's werelds grootste houten gebouw
  • Bezoek Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii
  • Excursie Shirakawago, terug in de tijd in de Japanse Alpen

  Landarrangement

  De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt € 2.395,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Het is mogelijk een vervroeging te nemen in een hotel in het centrum van Tokyo. De prijs is vanaf € 95,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht.

  In Osaka is de prijs voor een verlenging vanaf € 62,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  De hotels waarin we tijdens de reis overnachten zijn comfortabele middenklasse hotels die centraal gelegen zijn. Ze beschikken over alle moderne voorzieningen en hebben een eigen badkamer. Het personeel is naar Japanse traditie uiterst servicebewust.

  Rengejoin KoyasanIn Koyasan overnachten we in een ‘shukubo’, een boeddhistische tempel waar monniken onze maaltijden bereiden (diner en ontbijt inbegrepen). Hier slaap slaap je op een ‘futon’ (dun matras) op de ‘tatami’ (dikke, fraaie vloermatten van geweven rijststro). Bij deze traditionele Japanse accommodatie hebben de kamers geen eigen badkamer, maar een ‘ofuro’ (douche, warm bad en toilet voor gemeenschappelijk gebruik) op de gang. De Japanners zijn erg gesteld op hygiëne, dus vergeet niet de 'wcslippers' aan te doen op het toilet. 

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Tokyo Hotel Sunshine City Prince
  Matsumoto Alpico Plaza Hotel
  Takayama Takayama Tokyu Stay
  Kyoto Hotel Glad One Kyoto
  Koyasan Shojoshin-in tempel
  Osaka Hotel Elsereine Osaka

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  In Tokyo slapen we in een comfortabel hotel in een buurt vol restaurants en winkels

  Alle hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer en toilet

  In het hotel in Takayama kun je genieten van een echte Japanse onsen

  In Koyasan slapen we in een tempel in een traditionele kamer

  Een heerlijk traditioneel Japans diner en ontbijt is inbegrepen in Koyasan

  In Tokyo slapen we in een comfortabel hotel in een buurt vol restaurants en winkels

  Alle hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer en toilet

  In het hotel in Takayama kun je genieten van een echte Japanse onsen

  In Koyasan slapen we in een tempel in een traditionele kamer

  Een heerlijk traditioneel Japans diner en ontbijt is inbegrepen in Koyasan

  In Tokyo slapen we in een comfortabel hotel in een buurt vol restaurants en winkels

  Alle hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer en toilet

  In het hotel in Takayama kun je genieten van een echte Japanse onsen

  In Koyasan slapen we in een tempel in een traditionele kamer

  Een heerlijk traditioneel Japans diner en ontbijt is inbegrepen in Koyasan

  In Tokyo slapen we in een comfortabel hotel in een buurt vol restaurants en winkels

  Alle hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer en toilet

  In het hotel in Takayama kun je genieten van een echte Japanse onsen

  In Koyasan slapen we in een tempel in een traditionele kamer

  Een heerlijk traditioneel Japans diner en ontbijt is inbegrepen in Koyasan

  Vliegreis

  KLM

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Amsterdam - Tokyo Narita

   Vertrek

   14:35

   Aankomst

   08:35*

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Osaka - Amsterdam

   Vertrek

   10:25

   Aankomst

   15:05

  * aankomst volgende dag


  Tijdsverschil: tijdens onze zomertijd is het in Japan 7 uur later, tijdens onze wintertijd 8 uur.

  KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets. Op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. Voor de kids onder ons kunnen speciale kindermaaltijden vooraf gereserveerd worden. Door het persoonlijk in-flight entertainment systeem, dat op intercontinentale vluchten aangeboden wordt, voorzien van talloze films, series en games, zullen zowel kinderen als ouders zich zeker niet vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt € 2.395,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Dames op station Japan DjoserIn Japan reizen we grotendeels per trein. Dankzij deze tijdsbesparende treinreizen blijft er meer tijd over voor de vele hoogtepunten die Japan te bieden heeft. De trein in Japan is zeer punctueel en rijdt normaal gesproken op de seconde nauwkeurig. Het reizen tussen de Japanners is een culturele ervaring op zich. Opvallend is de rust, in de trein wordt niet gebeld, en de vele slapende reizigers. In de steden reizen we met het openbaar vervoer (trein, metro, tram, bus) en wordt er gewandeld.

  In de meeste steden kun je ook goed fietsen, vooral Kyoto leent zich hier uitstekend voor.

  Op het traject Nagoya - Kyoto maken we gebruik van de befaamde Shinkansen-kogeltrein. Deze zeer comfortabele treinen hebben een uitstekende service aan boord en de mooie wagons bieden ruimschoots de gelegenheid om de prachtige en afwisselende omgeving te bekijken.

  Twee trajecten worden per bus afgelegd, die tussen Tokyo en Matsumoto en tussen Matsumoto en Takayama. Van trein- of busstation naar het hotel wordt (een kleine afstand) meestal gelopen.

  Op het traject naar en van Koyasan wordt er, naast de trein, over een kleine afstand, ook gebruik gemaakt van een metro, bus en een kabeltrein.

  Bagagevervoersysteem
  Tijdens twee trajecten op deze reis maak je gebruik van het bagagevervoersysteem 'Takkyubin'. Dit is een veel gebruikt systeem in Japan waarbij de grote bagage vooruit wordt gestuurd.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vluchten
  • Alle vluchttoeslagen
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol
  • Vervoer volgens programma met Shinkansen, trein en bus
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Diner en ontbijt in Koyasan
  • Hotelkamers met eigen badkamer
  • Overnachting in een boeddhistische tempel
  • Excursie tempel- en strandstad Kamakura
  • Excursie kasteel Matsumoto uit de 16e eeuw
  • Excursie Nara, met 's werelds grootste houten gebouw
  • Bezoek Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii
  • Excursie Shirakawago, terug in de tijd in de Japanse Alpen

  Excursies

  Todaiji tempel Nara Japan DjoserBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bezoekt graag de hippe kledingwinkels in Tokyo, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een shinto-tempel of wandelt graag over straat om het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Japan zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
   

  • Vanuit Tokyo maken we een dagexcursie naar Kamakura, in de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan. In Kamakura staan prachtige tempels in de beboste heuvels.
  • Bezoek aan de Daio wasabi boerderij, de grootste wasabi boerderij van Japan.
  • Bezoek het 'Zwarte kraai-kasteel' uit de 16e eeuw in Matsumoto
  • Excursie naar het unieke Shirakawago; Japan zoals het honderden jaren geleden was.
  • Een excursie naar Nara, nog een voormalig hoofdstad van Japan. Hier vind je onder andere de Todai-ji, het grootste houten gebouw ter wereld. Op de terugweg stoppen we bij de bijzondere Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii.


  Daarnaast zijn er diverse andere bezienswaardigheden te bezoeken, waarvan sommige zelfs gratis zijn, zoals:
   

  • In Tokyo zijn er te veel mogelijkheden om op te noemen, maar twee (gratis) bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn, zijn de de beroemde oversteekplaats van Shibuya en de Meiji-tempel.
  • In Matsumoto kun je het unieke zwarte kasteel bezoeken. Een van de weinige originele kastelen uit de 16e eeuw.
  • Het openluchtmuseum Hida no Sato ligt aan de rand van Takayama en is een bezoek zeker waard. Je vindt hier originele houten huizen en werkplaatsen uit de omgeving.
  • In Kyoto is een overvloed aan bijzondere tempels en tuinen waarvan je er enkele, zoals de Gouden en Zilveren tempel, zeker bezocht moet hebben.
  • In Osaka kun je het wereldberoemde aquarium en het kasteel bezoeken.


  Ter plaatse zijn ook veel andere excursies mogelijk. Vanuit Tokyo kun je een dagexcursie maken naar Nikko. Een van de mooiste tempelsteden in Japan. Een bezoek aan een Noh of Kabuki voorstelling behoort ook tot de mogelijkheden.

  Kyoto ligt tussen de bergen, maar de stad zelf is grotendeels plat. Hierdoor kun je de stad uitstekend per fiets ontdekken. Een fiets huren kost nog geen € 10,- per dag.

  Vanuit Osaka kun je een bezoek brengen aan Hiroshima, waar het bekende atoombom museum staat. Ook kun je Himeji met het prachtige Himejijō, het 'Witte reiger-kasteel' bezoeken vanuit Osaka.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
  • Een paspoort dat geldig is gedurende het verblijf in Japan

  Geldzaken

  In Japan wordt er betaald met de yen. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

  Pinnen: is mogelijk bij de pinautomaten in de vele postkantoren, de 7-Eleven supermarkten en op de luchthaven (met het Cirrus- en/of Maestro symbool). Er zijn veel andere geldautomaten, maar deze accepteren vaak alleen passen die in Japan zijn uitgegeven.
  Creditcards: te gebruiken om geld te pinnen en om te betalen in hotels, winkels en grotere restaurants.
  Contant: euro’s. Contant geld wisselen gebeurt meestal in hotels, omdat het daar het snelst en gemakkelijkst is.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

  Ondanks de (zeer) hoge serviceniveau in b.v. hotels, restaurants en taxi's, is het in Japan niet gebruikelijk om fooien te geven.

  Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

  Maaltijden

  Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, hoe of wat je wilt eten. De maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen (met uitzondering van het gezamenlijke diner en ontbijt in Koyasan). De reisbegeleiding geeft je tips voor een goed restaurant, een café of suggesties voor uitgaan.

  Japan is een paradijs voor liefhebbers van lekker eten en de diversiteit is enorm. Tokyo, Kyoto, Osaka en Kobe hebben samen meer dan 500 restaurants met één of meerdere Michelinsterren. Het eten in de vele minder chique restaurants is uiteraard ook heerlijk en van hoge kwaliteit, én heel betaalbaar! Tokyo alleen heeft meer dan 160.000 eetgelegenheden!

  Houd je van vis, dan kom je in Japan zeker aan je trekken. Meestal krijg je een enorme schaal, rijkelijk gevuld met allerlei lekkernijen uit de oceaan voorgeschoteld. Je wordt in Japan verrast door het aantal sushibars met heerlijke verse sushi.

  Ook in de vele grote warenhuizen kun je heerlijk verse sushi halen of een compleet Bento-pakket; typisch Japans lunchpakket met kleine vakjes met verschillende gerechten.

  Ganko sushi Kyoto Japan DjoserAndere klassieke gerechten zijn Shabu-shabu; twee schalen met groenten en vlees die je zelf aan tafel bakt in hete olie en de Tempura-gerechten; gepaneerde en gefrituurde groenten en garnalen. Ook Yakitori kom je veel tegen; kip aan een spies gemarineerd in een zoete saus. Daarnaast vind je andere heerlijke gerechten zoals Udon, Ramen, Tonkatsu, Kobe-biefstuk, Sukiyaki, Okonomiyaki etc. etc. De Japanse keuken is één van de meest diverse ter wereld.  Bij vrijwel iedere maaltijd wordt gratis groene thee en water geschonken. Lees hier meer over de diverse gerechten.

  Ben je even toe aan een westerse hap dan is er in Japan ook keus genoeg. In elke stad zijn restaurants te vinden met bijvoorbeeld pizza, pasta, hamburgers of de Franse keuken.

  Gezondheid

  Voor een rondreis door Japan heb je geen inentingen nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en er is dus geen verhoogd risico. Natuurlijk is het wel verstandig om in je eigen tas een kleine 'reis-apotheek' met wat pleisters, aspirine, betadine/jodium, zonnebrand, muggenmelk etc. in te pakken.


  Reizen en Covid-19

  Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

  Hotelverlenging

  Het is mogelijk een vervroeging te nemen in een hotel in het centrum van Tokyo. De prijs is vanaf € 95,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht.

  In Osaka is de prijs voor een verlenging vanaf € 62,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Aangezien Japan, van het noorden naar het zuiden, ongeveer 3.000 km lang is, is het klimaat afhankelijk van de plaats waar je heen reist en van de tijd van het jaar. Japan kent net als Europa vier seizoenen en de seizoenen lopen gelijk aan die in Nederland.

  De temperaturen van Noord-Honshu zijn te vergelijken met die van de Noord-Europese landen en de temperaturen van Zuid-Honshu en Kyushu zijn te vergelijken met die van de Zuid-Europese landen.

  In juli en augustus is het warm en moet je rekening houden met kans op een hoge luchtvochtigheid. In deze periode is het echter nog prima reizen als men met de temperatuur en een enkele bui rekening houdt.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.

  FAQ

  Welke maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen?

  Tijdens deze rondreis zijn het diner en het ontbijt in Koyasan bij de reissom inbegrepen. Tijdens de overige dagen bepaal je zelf waar en met wie je gaat eten. Zo kun je maximaal genieten van de heerlijke Japanse keuken.

  Hoe is het vervoer geregeld op deze reis?

  In Japan reizen we grotendeels per trein. Ook gebruiken we de zeer moderne en vooral snelle Shinkansen-kogeltrein. Tijdens sommige trajecten moet er overgestapt worden waarbij er gelopen moet worden van perron naar perron. Twee trajecten worden per bus afgelegd, die tussen Tokyo en Matsumoto en tussen Matsumoto en Takayama. In de steden reizen we met de plaatselijke trein, metro of bus en wordt er vaak gewandeld. Taxi's zijn ruim beschikbaar.

  Waar overnachten we?

  We overnachten veelal in comfortabele middenklasse hotels, die centraal gelegen zijn. Ze beschikken over alle moderne voorzieningen en hebben een eigen badkamer. Het personeel is naar Japanse traditie uiterst servicebewust. In Koyasan overnachten we in een ‘shukubo’, een boeddhistische tempel.

  Wat houdt het bagagevervoersysteem 'Takkyubin' in?

  Tijdens twee trajecten op deze reis gebruik je het bagagevervoersysteem 'Takkyubin'. Dit is een zeer gebruikelijk systeem waarbij de grote bagage vooruit gestuurd wordt. Je reisbegeleider informeert en assisteert uiteraard ter plaatse en zal aan het begin van de reis 5.000 yen per koffer inzamelen voor het gebruik van dit bagagevervoersysteem.

  Wij adviseren om een dagrugzak / weekendtas / kleine rolkoffer mee te nemen, die je dan als handbagage meeneemt in de bus en/of trein met bagage voor twee nachten.

  Is gebruik van het systeem verplicht?

  Indien je weinig bagage meeneemt en deze dus beperkt blijft tot bijvoorbeeld één kleine reistas, hoef je geen gebruik te maken van dit systeem. In de praktijk blijkt echter dat de meeste reizigers kiezen voor dit bagagevervoersysteem. De kosten zijn uiteindelijk beperkt en het comfort is het zeker waard.

  Hoeveel bagage mag ik meenemen en in wat voor een tas?

  Houd er rekening mee dat je tijdens de reis enkele keren een kleine afstand met de tas moet lopen. We raden aan om maximaal 15-17 kilo mee te nemen.

  Je kunt zelf beslissen wat voor een tas je meeneemt. Dit kan een koffer zijn (hard of zacht), een rugzak of een duffel bag.

  Kan ik pinnen in Japan?

  Het is mogelijk om gebruik te maken van de pinautomaten in de postkantoren en op de luchthaven (met het Cirrus- en/of Maestro symbool). Ook kun je pinnen bij de vele 7-Eleven supermarkten.

  Er zijn vele andere geldautomaten, maar deze accepteren vaak alleen passen die in Japan zijn uitgegeven. Wij adviseren om naast een pinpas ook een creditcard en contante euro’s mee te nemen. In restaurants en winkels wordt meestal alleen cash geaccepteerd. Soms is betalen met een creditcard wel mogelijk.

  Belgische bankkaarten werken soms niet in Japan, een creditcard meenemen om mee te kunnen pinnen is daarom sterk aan te raden.

  Geef je fooien in Japan?

  In Japan worden in principe geen fooien gegeven, en zelfs vaak ook niet geaccepteerd! Ondanks het hoge serviceniveau in hotels, restaurants etc. zal men raar opkijken als je geld achterlaat en het zeer waarschijnlijk weigeren of zelfs achter je aanlopen om het terug te geven. De service hoort er gewoon bij en is één van de bijzondere aspecten van Japan.

  Huur je een gids in voor bijvoorbeeld een rondleiding, dan is het wel geaccepteerd om een fooi te geven. Zelfs dan wordt het niet vanzelfsprekend verwacht.

  Kan ik mobiel bellen in Japan?

  Mobiel bellen is in Japan kan met toestellen die gebruik kunnen maken van 3G/4G. Met de meeste moderne smartphones kun je daarom bellen in Japan.

  Als je wil bellen, vergeet dan niet om in Japan je 3G/4G aan te zetten en je 'dataroaming' uit te zetten.

  Het is niet mogelijk om ter plaatse een Japanse mobiele telefoon te kopen, maar je kunt wel een mobiele telefoon huren. Sommige providers in Nederland bieden deze mogelijkheid aan en ook in Japan zelf is het mogelijk een toestel te huren.

  In hotels, en vaak in restaurants, grotere stations en stadscentra is gratis wifi aanwezig.

  Is er Wifi in Japan?

  De hotels hebben WiFi. Meestal op je kamer, soms in de lobby. Op veel stations in Tokyo is tegenwoordig ook gratis WiFi. Daarnaast heb je in Japan veel internetcafe’s en cafe’s met WiFi.

  Je kunt in Japan een lokale data-simkaart kopen. Je kunt dan online met je telefoon, maar niet bellen. Bellen via internet, bijvoorbeeld via WhatsApp kan wel. Deze simkaarten zijn in Japan te krijgen bij elektronicawinkels als BIC Camera en Yodobashi Camera.

  Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Japan?

  In Japan gebruikt men de afwijkende netspanning van 100 volt, de stopcontacten zijn meestal van de Amerikaanse variant met twee platte polen. Europese apparatuur werkt normaal gesproken prima, maar een adapter voor het stopcontact is noodzakelijk.

  Je leest er hier meer over.

  Djoser Foto's en Video

  Go to top