Japan

Rondreis Japan 15 dagen

Op deze rondreis over het grootste eiland van Japan, Honshu, krijg je een compleet beeld van het afwisselde Japan. Naast absolute must sees als de hoofdstad Tokyo en de tempels van Kyoto bezoek je unieke plekken als Shirakawago, Nara en Koyasan. In Matsumoto bezoek je één van de beroemdste kastelen van Japan. Tussen de bergen in de Japanse Alpen ligt het dopje Shirakawago waar de tijd lijkt honderden jaren stil te hebben gestaan. In Kyoto en Kamakura vind je het beroemde Gouden Paviljoen die je deelt met vele Japanners en kleine bemoste tempeltjes in de heuvels die je helemaal voor jezelf hebt. Tijdens de excursie naar Nara bezoek je de Todai-ji tempel, het grootste houten gebouw ter wereld met bijzondere bronzen en houten beelden. De reis wordt afgesloten in de levendige stad Osaka.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Japan, 15 dagen
 1. Amsterdam - Tokyo
 2. aankomst Tokyo
 3. Tokyo
 4. Tokyo, excursie Kamakura
 5. Tokyo
 6. Tokyo - via Daio Wasabi Farm - Matsumoto
 7. Matsumoto - Takayama
 8. Takayama, excursie Shirakawago
 9. Takayama - Kyoto
 10. Kyoto
 11. Kyoto, excursie Nara en bezoek Fushimi Inari-tempel
 12. Kyoto - Koyasan
 13. Koyasan - Osaka
 14. Osaka
 15. Osaka - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Ontdek de diversiteit van de metropool Tokyo

Dag 1 Amsterdam - Tokyo
Dag 2 aankomst Tokyo
Dag 3 Tokyo
Dag 4 Tokyo, excursie per trein naar Kamakura
Dag 5 Tokyo

We beginnen de reis in de hoofdstad van Japan, de metropool Tokyo. Deze enorme stad ligt aan de oostkant van Honshu, het grootste eiland van Japan, aan de Tokyo-wan baai. Je kunt je in het bruisende stadsleven storten en kennismaken met deze levendige stad met zijn vele facetten. Je kunt ook ontspannen in één van de vele parken die als oases midden in Tokyo liggen.

Senso-ji tempel Tokyo Japan DjoserDe beroemde wijk Ginza is zeker een bezoek waard. Met haar bruisende zakencentrum en dure winkels is Ginza het symbool van de opkomst van Japan. Ook de wijken Akihabara en Shinjuku tonen het succes van Japan als producent van moderne auto’s en elektronica. Hier zijn de nieuwste elektronische snufjes te koop. In de wijk Shibuya vind je vele grote warenhuizen en trendy winkels voor de hippe jeugd en Harajuku staat bekend om de chique internationale modewinkels en vele kleine boetiekjes met hippe kleding.

In de wijk Asakusa vind je de bekende en door Japanners drukbezochte Sensōji tempel. Het straatje naar de tempel toe zit vol kleine souvenirwinkeltjes en heeft een historie van honderden jaren.

Kamkura boeddha Japan DjoserVanuit Tokyo maken we een dagexcursie naar Kamakura, in de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan. Kamakura ligt aan de azuurblauwe Grote Oceaan en wordt aan de andere drie zijden omgeven door beboste heuvels. In het noorden van het stadje liggen prachtige tempels in de bossen. Je kunt hier mooi wandelen, maar we kunnen er ook voor kiezen om per fiets de stad en tempels te gaan verkennen. Het grote bronzen boeddhabeeld in het 13e eeuwse Tsurugaoka-heiligdom mag je niet missen. Naast dit indrukwekkende beeld staat Kamakura vol met grote en kleine Zen-tempels die vaak gelegen zijn in tuinen of sfeervolle parken. De architectuur ademt hier de sfeer van lang vervlogen tijden. Tevens tref je in Kamakura goede voorbeelden aan van de bijzondere Japanse tuinarchitectuur en kun je ontspannen op het strand.

Je kunt vanuit Tokyo een dagtocht maken naar de populaire stad Nikko, gelegen op 150 km ten noordoosten van Tokyo. De stad is omgeven door het nationale park Nikko. Hier vind je schitterende natuur met bergen, groene wouden, meren en watervallen die bouwmeesters in de afgelopen 1.200 jaar inspireerden tot het vervaardigen van schitterende tempels en heiligdommen. De tempels en de omgeving staan op de lijst van UNESCO.
 

Uitzicht op de Japanse Alpen vanuit het Matsumoto-kasteel

Dag 6 Tokyo - Matsumoto per bus, bezoek Daio wasabi boerderij

Matsumoto kasteel Japan DjoserWe reizen per bus van Tokyo naar Matsumoto. Bij helder weer heb je een mooi uitzicht op de heilige vulkaan Fuji, de hoogste berg van Japan. Onderweg stoppen we bij de Daio wasabi boerderij. Dit is de grootste wasabi boerderij in Japan en is o.a. bekend om haar mooie watermolens. De boerderij speelt ook een rol in de film 'Dreams' van de beroemde regisseur Akira Kurosawa. De kasteelstad Matsumoto is in de 8e eeuw ontstaan in de ‘Japanse Alpen’. Het zwart-witte Matsumoto-jo kasteel is het hoogtepunt van dit stadje en wordt gezien als een van de drie mooiste kastelen van Japan.

In het kasteel is een museum gevestigd en op de bovenste etage heb je een prachtig uitzicht over de bergachtige omgeving.
 

Japanse geschiedenis in Takayama en Shirakawago

Dag 7 Matsumoto - Takayama per bus
Dag 8 Takayama, excursie Shirakawago

We reizen verder per bus door de Japanse Alpen naar het pittoreske plaatsje Takayama, waar we twee nachten verblijven. Dit dorp heeft door zijn geïsoleerde ligging in een vallei zijn oude charme weten te bewaren. Je ziet hier nog veel traditionele houten huizen, uitgevoerd met schuifdeuren en -wanden om in de warme zomers verkoeling te creëren. Tijdens de rit heb je mooie uitzichten op de Japanse Alpen.

Na aankomst in Takayama kun je een openluchtmuseum (Hida no Sato) bezoeken, waar traditionele houten huizen uit dit deel van Japan zijn verzameld. Ook het oude centrum is een bezoek zeker waard. De volgende dag is er 's ochtends tijd om de ochtendmarkt in Takayama bezoeken. Dit is één van de grootste ochtendmarkten in Japan en vindt plaats op twee plekken, bij de Jinya-tempel en aan de Miyagawa-rivier.

Shirakawago Japan DjoserOp de tweede dag in Takayama maken we een excursie naar Shirakawago. In dit dorpje in de Japanse Alpen lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Houten boerderijen met rieten daken staan tussen de rijstvelden. Je kunt hier over de smalle straatjes en paden lopen tussen de huizen en velden en diverse nijverheidswinkeltjes bezoeken. Een korte wandeling brengt je omhoog naar een klein restaurantje met een prachtig uitzicht over het dorp.
 

Kyoto, meer dan prachtige tempels en Geisha

Dag 9 Takayama - Kyoto per trein
Dag 10 Kyoto
Dag 11 Kyoto, excursie per trein naar Nara en bezoek Fushimi Inari-tempel

Kinkakuji tempel Kyoto Japan uitgesnedenVan Takayama gaan we met de trein verder naar Kyoto. Meer dan 1.000 jaar was Kyoto de woonplaats van de keizer en daarmee de hoofdstad van Japan. De stad herbergt ruim 2.000 tempels zoals de grote houten Higashi-Honganji en de Toji-tempel uit 796. De Kinkaku-ji (Gouden Paviljoen) is ook een goed voorbeeld van de prachtige tempelarchitectuur.Kyoto kent, naast de vele bekende tempels, nog tal van onontdekte schilderachtige plekjes. In het gebied rondom de Kiyomizu-dera tempel vind je kleine winkeltjes, waar traditionele ambachtelijke producten worden verkocht.

Kyoto Higashiyama DjoserDe tuinen rond de tempels en paleizen getuigen van eeuwenlange toewijding. Hier is de Japanse tuinarchitectuur tot ontwikkeling gekomen, waarbij op kleine schaal schitterende landschappen worden nagebootst. Bij de Ryoanji-tempel is bijvoorbeeld een rotslandschap zonder enig groen te zien. Tijdens een wandeltocht door de oude amusementswijk Gion met vele ‘ochaya’ of theehuizen waar nog steeds geisha's werkzaam zijn, krijg je het idee dat de tijd heeft stilgestaan. Een leuke manier om de stad te ontdekken is op de fiets. Je fietst, net als de Japanners zelf, grote gedeeltes van je fietstocht op het trottoir.

Vanuit Kyoto maken we een dagtrip naar de plaats Nara, in de 8e eeuw de hoofdstad van Japan. De stad is gebouwd naar model van Chang-an, de hoofdstad van China ten tijde van de Tang-dynastie.

De meeste monumenten bevinden zich aan de rand van de stad in een prachtig park, dat bewoond wordt door tamme herten. In dit park staat ook de 49 meter hoge Todaiji-tempel, het grootste houten gebouw ter wereld. In de tempel vind je een van de grootste bronzen boeddhabeeld ter wereld en indrukwekkende, zeven meter hoge houten Nio-beelden. In het park eromheen staan nog meer fraaie eeuwenoude tempels, waarvan sommige uit de 7e en 8e eeuw dateren.

Fushimi Inari-tempel Kyoto Japan DjoserOp de terugweg van Nara naar Kyoto bezoeken we de Fushimi Inari-tempel. Op de grond van deze tempel staan honderden rode torii die een pad door het bos vormen. Een fantastische plek om foto's te maken en wandeling te maken langs de kleine tempeltjes en restaurantjes die rond de berg liggen bij de tempel. In Kyoto kun je ook over de de beroemde Filosofenwandeling in het oosten van de stad lopen. Dit pad loopt langs een kanaal met restaurants en kunstnijverheidswinkeltjes en is een populaire wandelroute onder de Japanners. Langs de route staan ook diverse mooie tempels.


Bijzondere overnachting in een tempel in Koyasan

Dag 12 Kyoto - Koyasan per trein

Koyasan tempels JapanIn het hooggelegen Koyasan trachten Japanners niet alleen de zomerhitte te ontvluchten, maar ook hoopt menigeen er in één van de vele boeddhistische tempels een beetje los te komen van de stress in het dagelijks leven. We overnachten hier in een ‘shukubo’, een logement in een tempelcomplex. Tijdens het diner en ontbijt, die inbegrepen zijn in de reissom, krijg je heerlijke vegetarische schotels opgediend. Ook hier, net als bij de gewone Japanse huizen, verwissel je je schoenen voor sloffen. Tijdens ons verblijf kun je misschien `s ochtends vroeg en/of aan het begin van de avond een boeddhistische dienst bijwonen. Zo krijg je een goede indruk van de eeuwenoude Japanse religieuze tradities.

Vlakbij ligt het heiligdom Okuno-in waar meer dan 11.000 lantaarns een grote hal verlichten. Je bereikt het complex via een pad door een tuin vol beelden en tombes van machtige families waar een heel bijzondere sfeer hangt. We verblijven een nacht en rijden de volgende dag met de trein in ongeveer twee uur naar het bruisende Osaka.
 

Ervaar de energie van het levendige Osaka

Dag 13 Koyasan - Osaka per trein
Dag 14 Osaka
Dag 15 Osaka - Amsterdam

Osaka kasteel DjoserZoals Kyoto een herinnering aan het verleden is, zo is Osaka een stad van het heden. De stad staat bekend om het eten en goede winkelmogelijkheden. De bevolking is meer ‘down to earth’ dan in de steden Tokyo en Kyoto. Een goede gelegenheid om even los te komen van alle schoonheid van het verleden en gewoon weer te genieten van het alledaagse. De binnenstad wordt gekenmerkt door een netwerk van kanalen en het 16e-eeuwse Osaka-jo kasteel. Een bezoek aan een voorstelling van Bunraku, het marionettentheater waarvan Osaka de bakermat is, is je tijd zeker waard. Ook het aquarium van Osaka is een bekende attractie. 's Avonds kun struinen over de verlichte winkelstraten en genieten van het heerlijk Japanse eten in een van de vele restaurantjes.

Het is eventueel ook mogelijk om vanuit Osaka de bekende stad Hiroshima te bezoeken. In deze prettige stad vind je het indrukwekkende atoombommuseum. Ook het bezoeken van Himeji met het prachtige Himejijō, het 'Witte reiger-kasteel' behoord vanuit Osaka tot de mogelijkheden.

We vliegen op de laatste dag van de reis terug naar Amsterdam. Vlieg je met Emirates dan vertrek je in de late avond van dag 14 uit Osaka. Je hebt dan nog een hele dag om de stad te bezoeken.

 
Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

23 mrt - 06 apr
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

28 mrt - 11 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

02 apr - 16 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

04 apr - 18 apr
G
Vertrek gegarandeerd i
i
Vlucht met Emirates

Beschikbaarheid

7 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

11 apr - 25 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

25 apr - 09 mei
V
Vertrek informatie i
i
Vlucht met Emirates

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

02 mei - 16 mei
G
Vertrek gegarandeerd i
i
Vlucht met Emirates

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

09 mei - 23 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

23 mei - 06 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

06 jun - 20 jun
V
Vertrek informatie i
i
Vlucht met Emirates

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

13 jun - 27 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

08 jul - 22 jul
G
Vertrek gegarandeerd i
i
Festivalreis: Gion Matsuri in Kyoto. Zie het Japan-nieuws

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

11 jul - 25 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

01 aug - 15 aug
V
Vertrek informatie i
i
Omgekeerde route, start in Osaka. Vluchten met Korean Air

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

08 aug - 22 aug
V
Vertrek informatie i
i
Omgekeerde route, start in Osaka. Vluchten met Korean Air

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

15 aug - 29 aug
V
Vertrek informatie i
i
Vluchten met Korean Air.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

05 sep - 19 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

19 sep - 03 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

03 okt - 17 okt
V
Vertrek informatie i
i
Festivalreis: Takayama Matsuri in Takayama. Zie het Japan-nieuws

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

17 okt - 31 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

31 okt - 14 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

07 nov - 21 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

20 mrt - 03 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

24 mrt - 07 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

27 mrt - 10 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

01 apr - 15 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

03 apr - 17 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

10 apr - 24 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

17 apr - 01 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

24 apr - 08 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

01 mei - 15 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

08 mei - 22 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

15 mei - 29 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

22 mei - 05 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

05 jun - 19 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

12 jun - 26 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

19 jun - 03 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Inclusief

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer volgens programma met Shinkansen, trein en bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diner en ontbijt in Koyasan
 • Hotelkamers met eigen badkamer
 • Overnachting in een boeddhistische tempel
 • Excursie tempel- en strandstad Kamakura
 • Bezoek aan de Daio wasabi boerderij
 • Bezoek kasteel Matsumoto uit de 16e eeuw
 • Excursie Nara, met 's werelds grootste houten gebouw
 • Bezoek Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii
 • Excursie Shirakawago, terug in de tijd in de Japanse Alpen

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, gebruik bagagevervoersysteem, persoonlijke uitgaven, fooien, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 263,-.

Uitzondering hierop vormt de overnachting in Koyasan in de ‘shubuko’, een boeddhistische tempel. Houd er rekening mee dat, ook als je een eenpersoonskamer hebt geboekt, je deze nacht niet alleen op een kamer slaapt.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging te nemen in een hotel in het centrum van Tokyo. De prijs is vanaf € 95,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht.

In Osaka is de prijs voor een verlenging vanaf € 62,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Verlengingskosten bij Emirates bedragen € 75,- per persoon. Dit bedrag is exclusief de standaard € 50,- wijzigingskosten per persoon.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €265,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

De hotels waarin we tijdens de reis overnachten zijn comfortabele middenklasse hotels die centraal gelegen zijn. Ze beschikken over alle moderne voorzieningen en hebben een eigen badkamer. Het personeel is naar Japanse traditie uiterst servicebewust.

Koysan sliding door Japan DjoserIn Koyasan overnachten we in een ‘shukubo’, een boeddhistische tempel waar monniken onze maaltijden bereiden (diner en ontbijt inbegrepen). Hier slaap slaap je op een ‘futon’ (dun matras) op de ‘tatami’ (dikke, fraaie vloermatten van geweven rijststro). Bij deze traditionele Japanse accommodatie hebben de kamers geen eigen badkamer, maar een ‘ofuro’ (douche, warm bad en toilet voor gemeenschappelijk gebruik) op de gang. De Japanners zijn erg gesteld op hygiëne, dus vergeet niet de 'wcslippers' aan te doen op het toilet. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Tokyo Hotel Villa Fontaine Ueno
Matsumoto Alpico Plaza Hotel
Takayama Hida Takayama Washington
Kyoto Daiwa Roynet Hotel Shijokarasuma
Koyasan Shojoshin-in tempel
Osaka Hotel Plaza Osaka

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 263,-.

Uitzondering hierop vormt de overnachting in Koyasan in de ‘shubuko’, een boeddhistische tempel. Houd er rekening mee dat, ook als je een eenpersoonskamer hebt geboekt, je deze nacht niet alleen op een kamer slaapt.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Hotel Villa Fontaine Ueno Tokyo kamer Japan
 • Hotel Villa Fontaine Ueno Tokyo Japan

  In Tokyo slapen we in een comfortabel hotel in een buurt vol restaurants en winkels

 • Japan hotel kamer Djoser

  Alle hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer en toilet

 • Hida Takayama Washington Hotel onsen Japan

  In het hotel in Takayama kun je genieten van een echte Japanse onsen

 • Daiwa Roynet Kyoto Hachijoguchi Japan Djoser
 • Japan hotel kamer Djoser
 • Japan tempel overnachting Shojoshin-in Koyasan Djoser

  In Koyasan slapen we in een tempel in een traditionele kamer

 • Japan tempel overnachting kamer Shojoshin-in Koyasan Djoser
 • Shojoshin tempel eten Koyasan Japan

  Een heerlijk traditioneel Japans diner en ontbijt is inbegrepen in Koyasan

 • Japan tempel overnachting Shojoshin-in Koyasan Djoser
 • Shojoshin-in Koyasan Japan

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  14:50

  Aankomst

  15:55

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Tokyo Haneda

  Vertrek

  18:15

  Aankomst

  12:15*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Osaka - München

  Vertrek

  09:30

  Aankomst

  14:20

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  München - Amsterdam

  Vertrek

  15:05

  Aankomst

  16:35

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: tijdens onze zomertijd is het in Japan 7 uur later, tijdens onze wintertijd 8 uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Dames op station Japan DjoserIn Japan reizen we grotendeels per trein. Dankzij deze tijdsbesparende treinreizen blijft er meer tijd over voor de vele hoogtepunten die Japan te bieden heeft. De trein in Japan is zeer punctueel en rijdt normaal gesproken op de seconde nauwkeurig. Het reizen tussen de Japanners is een culturele ervaring op zich. Opvallend is de rust, in de trein wordt niet gebeld, en de vele slapende reizigers. In de steden reis je met het openbaar vervoer (trein, metro, tram, bus) en wordt er gelopen. Dankzij het uitgebreide openbare vervoer in Japan kun je eenvoudig de vele bezienswaardigheden bezoeken.

In de meeste steden kun je ook goed fietsen, vooral Kyoto leent zich hier uitstekend voor.

Op het traject Nagoya - Kyoto maken we gebruik van de befaamde Shinkansen-kogeltrein. Deze zeer comfortabele treinen hebben een uitstekende service aan boord en de mooie wagons bieden ruimschoots de gelegenheid om de prachtige en afwisselende omgeving te bekijken.

Twee trajecten worden per bus afgelegd, die tussen Tokyo en Matsumoto en tussen Matsumoto en Takayama. Van trein- of busstation naar het hotel wordt (een kleine afstand) meestal gelopen.

Op het traject naar en van Koyasan wordt er, naast de trein, over een kleine afstand, ook gebruik gemaakt van een metro, bus en een kabeltrein.

Bagagevervoersysteem
Tijdens twee trajecten op deze reis maak je gebruik van het bagagevervoersysteem 'Takkyubin'. Dit is een veel gebruikt systeem in Japan waarbij de grote bagage vooruit wordt gestuurd.

 • Lufthansa Airbus A319
 • Vliegtuig Emirates 777
 • Shinkansen Hikari Japan Djoser

  We reizen onder andere met de snelle Shinkansen

 • Trein Japan Djoser
 • Shinkansen interieur Japan Djoser

  In de Shinkansen heb je comfortabele gereserveerde zitplaatsen

 • Station Kita Kamakura Japan Djoser
 • Kabeltrein Koyasan Japan Djoser

  Op weg naar Koyasan maak je onder andere gebruik van een kabeltreintje

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer volgens programma met Shinkansen, trein en bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diner en ontbijt in Koyasan
 • Hotelkamers met eigen badkamer
 • Overnachting in een boeddhistische tempel
 • Excursie tempel- en strandstad Kamakura
 • Bezoek aan de Daio wasabi boerderij
 • Bezoek kasteel Matsumoto uit de 16e eeuw
 • Excursie Nara, met 's werelds grootste houten gebouw
 • Bezoek Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii
 • Excursie Shirakawago, terug in de tijd in de Japanse Alpen

Excursies

Todaiji tempel Nara Japan DjoserBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bezoekt graag de hippe kledingwinkels in Tokyo, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een shinto-tempel of wandelt graag door leuke wijkjes om het dagelijks leven te ervaren. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Japan zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Vanuit Tokyo maken we een dagexcursie naar Kamakura, in de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan. In Kamakura staan prachtige tempels in de beboste heuvels.
 • Bezoek aan de Daio wasabi boerderij, de grootste wasabi boerderij van Japan.
 • Bezoek het 'Zwarte kraai-kasteel' uit de 16e eeuw in Matsumoto
 • Excursie naar het unieke Shirakawago, Japan zoals het honderden jaren geleden was.
 • Een excursie naar Nara, nog een voormalig hoofdstad van Japan. Hier vind je onder andere de Todai-ji, het grootste houten gebouw ter wereld.
 • Op de terugweg stoppen we bij de bijzondere Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii.


Daarnaast zijn er diverse andere bezienswaardigheden te bezoeken, waarvan sommige zelfs gratis zijn, zoals:
 

 • In Tokyo zijn er te veel mogelijkheden om op te noemen, maar twee (gratis) bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn, zijn de de beroemde oversteekplaats van Shibuya en de Meiji-tempel.
 • In Matsumoto kun je het unieke zwarte kasteel bezoeken. Een van de weinige originele kastelen uit de 16e eeuw.
 • Het openluchtmuseum Hida no Sato ligt aan de rand van Takayama en is een bezoek zeker waard. Je vindt hier originele houten huizen en werkplaatsen uit de omgeving.
 • In Kyoto is een overvloed aan bijzondere tempels en tuinen waarvan je er enkele, zoals de Gouden en Zilveren tempel, zeker bezocht moet hebben.
 • In Osaka kun je het wereldberoemde aquarium en het kasteel bezoeken.


Ter plaatse zijn er nog vele andere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit Tokyo de stad Nikko bezoeken, een van de mooiste tempelsteden in Japan. Een bezoek aan een Noh of Kabuki voorstelling behoort ook tot de mogelijkheden.

Kyoto ligt tussen de bergen, maar de stad zelf is grotendeels plat. Hierdoor kun je de stad uitstekend per fiets ontdekken. Een fiets huren kost ongeveer € 10,- per dag.

Vanuit Osaka kun je een bezoek brengen aan Hiroshima, waar het bekende atoombom museum staat. Ook kun je Himeji met het prachtige Himejijō, het 'Witte reiger-kasteel' bezoeken vanuit Osaka.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Een paspoort dat geldig is gedurende het verblijf in Japan

Geldzaken

In Japan wordt er betaald met de yen. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk bij de pinautomaten in de vele postkantoren, de 7-Eleven supermarkten en op de luchthaven (met het Cirrus- en/of Maestro symbool). Er zijn veel andere geldautomaten, maar deze accepteren vaak alleen passen die in Japan zijn uitgegeven.
Creditcards: te gebruiken om geld te pinnen en om te betalen in hotels, winkels en grotere restaurants.
Contant: euro’s. Contant geld wisselen gebeurt meestal in hotels, omdat het daar het snelst en gemakkelijkst is.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

Ondanks de (zeer) hoge serviceniveau in b.v. hotels, restaurants en taxi's, is het in Japan niet gebruikelijk om fooien te geven.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, hoe of wat je wilt eten. De maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen (met uitzondering van het gezamenlijke diner en ontbijt in Koyasan). De reisbegeleiding geeft je tips voor een goed restaurant, een café of suggesties voor uitgaan.

Sushi Japan (JTNO)Japan is een paradijs voor liefhebbers van lekker eten en de diversiteit is enorm. Tokyo, Kyoto, Osaka en Kobe hebben samen meer dan 500 restaurants met één of meerdere Michelinsterren. Het eten in de vele minder chique restaurants is uiteraard ook heerlijk en van hoge kwaliteit, én heel betaalbaar! Tokyo alleen heeft meer dan 160.000 eetgelegenheden.

Houd je van vis, dan kom je in Japan zeker aan je trekken. Meestal krijg je een enorme schaal, rijkelijk gevuld met allerlei lekkernijen uit de oceaan voorgeschoteld. Je wordt in Japan verrast door het aantal sushibars met heerlijke verse sushi.

Ook in de vele grote warenhuizen kun je heerlijk verse sushi halen of een compleet Bento-pakket, typisch Japans lunchpakket met kleine vakjes met verschillende gerechten.

Ganko sushi Kyoto Japan DjoserAndere klassieke gerechten zijn Shabu-shabu, twee schalen met groenten en vlees die je zelf aan tafel bakt in hete olie en de Tempura-gerechten, gepaneerde en gefrituurde groenten en garnalen. Ook Yakitori kom je veel tegen, kip aan een spies gemarineerd in een zoete saus. Daarnaast vind je andere heerlijke gerechten zoals Udon, Ramen, Tonkatsu, Kobe-biefstuk, Sukiyaki, Okonomiyaki etc. etc. De Japanse keuken is één van de meest diverse ter wereld. Bij vrijwel iedere maaltijd wordt gratis groene thee en water geschonken. Lees hier meer over de diverse gerechten.

Ben je even toe aan een westerse hap dan is er in Japan ook keus genoeg. In elke stad zijn restaurants te vinden met bijvoorbeeld pizza, pasta, hamburgers of de Franse keuken. Ook zijn er op veel plaatsen bijvoorbeeld Chinese, Indiaase en Mexicaanse restaurants te vinden.

Gezondheid

Voor een rondreis door Japan heb je geen inentingen nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en er is dus geen verhoogd risico. Natuurlijk is het wel verstandig om in je eigen tas een kleine 'reis-apotheek' met wat pleisters, aspirine, betadine/jodium, zonnebrand, muggenmelk etc. in te pakken.

Japan is een hygiënisch land en het Japanse toilet neemt hier een speciaal plekje bij in.

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging te nemen in een hotel in het centrum van Tokyo. De prijs is vanaf € 95,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht.

In Osaka is de prijs voor een verlenging vanaf € 62,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Verlengingskosten bij Emirates bedragen € 75,- per persoon. Dit bedrag is exclusief de standaard € 50,- wijzigingskosten per persoon.

Klimaat en geografie

Aangezien Japan, van het noorden naar het zuiden, ongeveer 3.000 km lang is, is het klimaat afhankelijk van de plaats waar je heen reist en van de tijd van het jaar. Japan kent net als Europa vier seizoenen en de seizoenen lopen gelijk aan die in Nederland.

De temperaturen van Noord-Honshu zijn te vergelijken met die van de Noord-Europese landen en de temperaturen van Zuid-Honshu en Kyushu zijn te vergelijken met die van de Zuid-Europese landen.

Japan Nara kersenbloesem DjoserEind maart, begin april is de tijd van de kersenbloesem. Een periode van bezinning én feesten voor de Japanners. Tijdens het Hanami Matsuri 'bloemkijk festival' zitten Japanners met familie, vrienden en collega's op kleedjes of aan tafels onder de bloesembomen. Het zien van de kersenbloesem is lastig te plannen omdat de bloei sterk van de temperatuur afhankelijk is. Een vroege of late lente kan daardoor zorgvuldige gemaakte plannen makkelijk in de war gooien. In het voorjaar zijn april en mei de mooiste maanden; het weer begint aardig op te warmen, het is voornamelijk droog en er is vooral in april nog veel bloesem te zien.

Herfstkleuren Japan DjoserIn het najaar is de periode van half september tot half november de beste tijd om naar Japan af te reizen. De temperaturen zijn nog zeer aangenaam en vanaf ongeveer half oktober beginnen de bladeren al te verkleuren. Een prachtig schouwspel in de parken en bergen van Japan. Vooral de knalrode Japanse es is indrukwekkend. Juni, en in mindere mate (begin) september, is regenachtig. In juli en augustus is het warm en moet je rekening houden met kans op een hoge luchtvochtigheid. In deze periode is het echter nog prima reizen als men met de temperatuur en een enkele bui rekening houdt.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

FAQ

Waarom met Djoser 15 dagen naar Japan?

Je krijg de absolute hoogtepunten te zien in een korte reis, zoals Tokyo, Kyoto en Koyasan. Door het relaxte reisschema heb je overal genoeg tijd om de vele bezienswaardigheden te zien.

Heel bijzonder is het verblijf in het klooster bij de berg Koyasan, waar je in typisch Japanse sferen verblijft en het bezoek aan Shirakawago, een dorp in de bergen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

We reizen voornamelijk met de trein en de snelle Shinkansen, een erg aangename en snelle manier van reizen!

Reizend met Djoser door Japan maak je kennis met zowel de eeuwenoude cultuur als het moderne bestaan. Deze combinatie van traditie en modernisme maakt deze reis dan ook bijzonder fascinerend.

Welke maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen?

Hoe is het vervoer geregeld op deze reis?

Waar overnachten we?

Wat houdt het bagagevervoersysteem 'Takkyubin' in?

Hoeveel bagage mag ik meenemen en in wat voor een tas?

Kan ik pinnen in Japan?

Geef je fooien in Japan?

Kan ik mobiel bellen in Japan?

Is er Wifi in Japan?

Wat is de beste reistijd?

Wanneer bloeit de kersenbloesem?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Japan?

Kun je een driepersoonskamer boeken?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Het was een heel mooie reis met een leuke groep en een uitstekende reisbegeleidster. We hebben veel gezien en gedaan en veel gelopen. Kleine suggestie: we hebben de berg Fuji toch wel gemist. Ik zou dat als een optionele excursie in het programma opnemen.

  9,0

  9,0
 • Reis: 10. Hotels: 8. Reisbegeleiding Juliette 10+. Geweldige reis met toppie reisbegeleidster

  9,0

  9,0
 • Een bijna complete reis, jammer dat er geen georganiseerde dagtrip vanuit Tokyo naar Nikko in het programma opgenomen is .

  8,0

  8,0
 • Een heel mooie reis! Deze reis biedt leuke afwisseling tussen de drukke steden en de dorpjes in de bergen. Het slapen in een tempel was ook heel bijzonder. Het is wel een hele drukke reis met weinig rustmomenten. Het reizen met openbaar vervoer is leuk en gemakkelijk om te doen.

  8,0

  8,0
 • Japan 15 dagen was een enorm mooie en leuke reis. Deze reis was voor mij persoonlijk nog leuker door de super gezellige groep en de vriendelijke, behulpzame en deskundige reisbegeleider. Wel jammer dat Djoser er voor koos om via Dubai te vliegen. Dat duurt 2x zo lang als een directe vlucht.

  8,0

  8,0
 • De eerste reis met Djoser is voor ons een fantastische ervaring. De rondreis Japan in 15 dagen gaf een onderdompeling in het leven van Japan, de mensen, de cultuur, de gastvrijheid, de natuur, de begeleiding. Een aanrader voor iedereen. We kijken nu al uit naar een vervolg.

  10,0

  10,0
 • Het was een geweldige ervaring en een fantastische reis. We hebben als groep erg veel geluk gehad: niet alleen was het een fijne groep, en een inspirerende reisbegeleider, maar ook is het noodweer met een grote boog om ons heen gewaaid en hebben we 'per toeval' bijzondere evenementen meegemaakt.

  10,0

  10,0
 • Tijdens deze reis maak je kennis met alle aspecten van Japan. Door gebruik te maken van het openbaar vervoer zijn de reisafstanden kort en ervaar je de hectiek die de Japanners onder gaan. Er is een goede afwisseling van steden en prachtige natuur. Geniet van de diversiteit aan eettentjes.

  9,0

  9,0
 • Een fantastische reis waaraan niks ontbrak! Zeer gevarieerd met als kers op de taart logeren in een Boeddhistisch klooster. Enthousiaste reisleider en gezellige groep. Fijn dat alles zo goed geregeld was! Tip voor de volgende reis is meer informatie over flora en fauna van Japan. Dank!

  8,0

  8,0
 • Prachtige reis die ik op mijn sterfbed nog zal herinneren. Reisleider Emiel deed zijn best om een eigen programma te voorzien zowel overdag als ‘s avonds. Top, Emiel. Groep was ook mooi samengesteld. Topbestemming en goed georganiseerd door Djoser.

  9,0

  9,0
 • Zeer mooie reis gehad! Beide uiterste punten van de samenleving gezien, zoals de drukke moderne steden als de afgelegen monniken tempels. Op vele manier rond getrokken met de groep maar alsnog genoeg tijd voor je eigen plan. Ook was het super fijn om Harry als reisbegeleider te hebben. Top vakantie!

  9,0

  9,0
 • het was een fantastische reis. Onze reisleider Laurens wist erg veel van de Japanse cultuur en gebruiken en heeft ons geïnspireerd, Veel goede tips gekregen van hem en prachtige en verrassende locaties bezocht. Goede balans tussen organisatie en vrijheid om zelf dingen te doen

  10,0

  10,0
 • Hele plezierige reis. Japan beviel ons erg goed, het land is veilig, schoon en goed georganiseerd en er valt heel veel te zien en te beleven. De Djoser reis bevat heel veel highlights en de reisleidster deed ontzettend haar best om iedereen een plezierige ervaring te geven. Aanbevolen!

  9,0

  9,0
 • Mooie afwisseling tussen het fascinerende leven in de grote steden en de rust hoog in de bergen bij de monniken. Omdat we bijna overal konden fietsen kregen we een prachtige inkijk in het dagelijks leven in het land van Haruki Murakami en Marie Kondo. Met dank aan Margriet, onze vrolijke reisleider!

  9,0

  9,0
 • Mooie reis! Goed georganiseerd, mooie route, enthousiaste reisleider. Was zeker het geld waard. Had wel een dagje langer in Kyoto willen verblijven.

  9,0

  9,0
 • Foto's bij deze reis geven een impressie maar om het werkelijk te zien en te ervaren moet je deze reis gemaakt hebben, zeker met de zeer service gerichte reisbegeleiding die met ons meeging. Het was gewoonweg een topervaring en reis.

  9,0

  9,0
 • Op pad geweest met een supergroep medereizigers. Een schitterende reis door een bijzonder land. Zo beleefd en behulpzaam. Mooie architectuur en cultuur. Zelfs de Mt. Fuji was te zien onderweg! Mijn Belgische fotovriend heeft daarvan het meest genoten. Het was TOP

  8,0

  8,0
 • Geweldige reis door een andere cultuur met een super enthousiaste gids, altijd klaar om te helpen en steeds vrolijk. Heeft voor mij een andere wereld laten zien. Japan is orde, regel en discipline, behulpzame vriendelijke mensen die nog werken met overgave. Bijzonder lekker eten, kortom een succes

  9,0

  9,0
 • Een prachtige reis, mooi land, zeer veilig gevoeld, heerlijk eten, vriendelijke mensen. Wil er zeker nog eens heen maar dan meer de natuur in, super reisbegeleiding

  9,0

  9,0
 • Wat hebben we een prachtige reis gemaakt! Door de samenstelling van het programma (deels met de hele groep, deels zelfstandig), de prachtige kersenbloesem, de bijzondere excursies en ook zeker door de professionele en enthousiaste begeleiding van Ricardo is het een onvergetelijke reis geworden.

  10,0

  10,0
 • Onze reisleider Ricardo was TOP en ook wij en de groep waren in TOP conditie tijdens deze vermoeiende maar o zo heerlijke en geurige reis in het kersenbloesem-Japan van de voorbije 2 weken!!!

  9,0

  9,0
 • De reis wat zonder meer een succes: 20 deelnemers is een goede grootte voor een reisgroep; De bestemmingen waren goed gekozen; Het weer was goed; We hebben het geluk gehad midden in de kersenbloesems deze reis te maken en tot slot: Ricardo is een uitstekende reisbegeleider. Onze complimenten.

  8,0

  8,0
 • Mooie reis, leuke reisgenoten en reisleidster. 15 Dagen is te kort dus wat mij betreft mag Matsumoto geschrapt worden en dag langer in Kyoto....of 17-daagse trip ervan maken. Japan smaakt naar meer en we vielen met onze neus in de boter qua weer en volledige kersenbloesem.

  8,0

  8,0
 • Een goed in elkaar gezetten rondreis, met leuke excursies, genoeg vrije tijd. Een tien met een gouden griffen voor de begeleidster. Hield ons ten allen tijden op de hoogte en wist in elke plaats de leukste bezienswaardigheden en lekkerste eetgelegenheden. Ze was een gezellig en warmhartig persoon.

  10,0

  10,0
 • Een zeer mooie reis door een bijzonder land: druk met mensen, maar niet chaotisch. Zo beleefd en behulpzaam en georganiseerd. Mooie architectuur en cultuur. Als ik deze reis opnieuw zou doen, zou ik het landenarrangement boeken met 1 dag extra in Tokyo en 1 dag extra in Osaka met dagtrip Hiroshima.

  8,0

  8,0
 • Geweldige vakantie gehad in Japan. Alles vanuit Djoser was goed georganiseerd, prima hotels en leuke excursies. Fijn de vrijheid die Djoser bied in het reisschema. Onze reisbegeleider was lang terug 1 keer in Japan geweest dus voor hem was alles ook vrij nieuw, ondanks dat waren wij heel tevreden.

  8,0

  8,0
 • Een mooie reis om een indruk te krijgen van een veelzijdig Japan. De drukte van de steden Tokyo, Kyoto en Osaka afgewisseld met de serene rust van bergdorpjes, de bossen en natuur van Japan. Vanwege de, grotendeels, vrije invulling van de reis komt een ieder aan zijn trekken. Culinair is Japan top.

  9,0

  9,0
 • Goede reisleiding in leuke groep. Alles klikte. Reisbegeleidster Astrid was goed. Na 42 groepsreizen door de wereld is Japan een veilig en schoon land met vriendelijke bevolking. In 15 dagen veel gezien van Japan.

  10,0

  10,0
 • Ben diep onder de indruk van dit wonderlijke en intens prachtige land. Dat je je spullen overal gewoon kan laten liggen, er wordt niet gestolen, geeft een veilig gevoel. Met Djoser reizen als alleenstaande vrouw, voel je vrij om te kiezen met de groep mee te gaan of je eigen weg te gaan. Gids 200%

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis. We hadden super veel geluk met het weer en hebben zelfs Mt. Fuji kunnen zien onderweg naar de Wasabi Boerderij! Het was fijn om veel ruimte te hebben voor eigen activiteiten en de groep was super gezellig! Enige punt: reisbegeleider moet bekend(er) zijn met Japanse taal & cultuur.

  9,0

  9,0
 • Waanzinnige mooie reis! Heel veel gezien, ogen te kort! Een ware belevenis! Een hele aparte wereld! Een veilig en schoon land!

  10,0

  10,0
 • PERFECT JAPAN. Een perfect overzicht op het oude Japan en het nieuwe Japan. Perfecte organisatie, gecombineerd met perfecte vrijheid. Dit is wat je krijgt in deze 15-daagse Djoser reis naar JAPAN!!! Gewoon PERFECT !!!

  10,0

  10,0
 • Net terug van een fantastische 15-daagse reis naar Japan. Op pad geweest met een super groep medereizigers. Absoluut van iedere minuut genoten van de kersenbloesem in alle steden, het mooie weer, het heerlijke eten en alle tempels en spectaculaire gebouwen die we hebben bezocht. Een aanrader.

  9,0

  9,0
 • Strak georganiseerde reis waarin je tegelijkertijd veel vrijheid hebt. Jezelf goed voorbereiden is daarom een must. Was mijn eerste groepsreis, maar je kunt het net zo individueel maken als je wilt. Japan is zeer toeristen-friendly, heerlijk om te bereizen.

  10,0

  10,0
 • Fantastische reis.

  9,0

  9,0
 • Zeer goede reisbegeleiding door Marcella

  8,0

  8,0
 • Leuke reis, goede reisbegeleiding! Ik heb veel gezien van Japan en zelf de reis met een aantal leuke excursies aangevuld.

  8,0

  8,0
 • We hebben erg genoten van Japan. Wat een mooi land. De hotels waren prima. Het reisschema was goed. En een pluim voor Margriet, onze reisleidster. Gezellige vrouw en bereidde ons goed voor met documentatie over onze bestemmingen.

  9,0

  9,0
 • Alles prima verlopen, voor het mooie iets wat te veel tempels. Bezoek aan 3 belangrijke was voor mij voldoende geweest

  8,0

  8,0
 • Mooie reis door het bijzondere land Japan. Goede afwisseling tussen grote steden en kleinere plaatsen. Heerlijk eten! Veel meer vrijheid dan ik gewend ben bij andere organisaties. De reis is bijna volledig met het OV, dat is goed te doen en je ziet meer van het dagelijks leven.

  8,0

  8,0
 • Ik denk met onwijs veel plezier terug aan deze reis naar/door Japan; álles was interessant! De cultuur, mensen, eten.. Daarnaast heb ik een aantal bijzonder leuke en interessante mensen leren kennen, waarmee ik deze reis heb mogen maken. Wat mij betreft een absolute aanrader. Indrukwekkend.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis en alles goed geregeld. Enige nadeel dat je de tempels op een gegeven moment wel gezien hebt (maar je hebt vaak de keus om niet mee te gaan en zelf je richting te kiezen). Mooi land en de mensen zijn geweldig! Zeker een aanrader als je voor het eerst naar Japan gaat.

  8,0

  8,0
 • Super Vakantie, Up Tempo, Japan rondreis krijgt een 9. Mede dankzij Maaike.

  9,0

  9,0
 • Prima rondreis door Japan gemaakt. Prachtig land. Veel gezien. Ook veel vrijheid om zelf op stap te gaan. Een goede mix wat ons betreft. Harry was onze reisbegeleider. Hij is heerlijk relaxed met veel humor en wist veel te vertellen.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis!! Veel gezien van Japan onder de deskundige leiding van Rene. Met een hutkoffer vol ervaringen en indrukken weer naar huis.

  10,0

  10,0
 • Een hele mooie reis. Erg afwisselend qua vervoer wat heel leuk is om mee te maken. Van metro en trein tot bus en kabelbaan. En wat is er veel te zien in Japan echt heel leuk en mooi. Een gek, mooi en interessant land. Goede reisbegeleidster die alles goed heeft geregeld. Echt genoten!

  8,0

  8,0
 • Heel interessante reis

  9,0

  9,0
 • Mooie indruk van Japan. Afwisseling in steden en natuur. Alle highlights gezien!

  9,0

  9,0
 • Fantastische rondreis gehad in Japan, veel gezien en veel indrukken opgedaan

  10,0

  10,0
 • Japan is een heerlijk land om naar toe te reizen. Alle uithoeken van de wereld gezien maar geen enkel land is te vergelijken met Japan. Hoe druk het ook in de grote steden is... je voelt je steeds relax in dit prachtige land. Deze reis kende enkel hoogtepunten.

  10,0

  10,0
 • Prachtige reis om met Japan kennis te maken.

  8,0

  8,0
 • De reis van 15 dgn rond Japan kan met één woord omschreven worden, FENOMENAAL !! ....prachtreis in al zijn pracht en praal ...zowel natuur als steden .....zeker een aanrader om te doen!!!

  10,0

  10,0
 • Het was een geweldige reis. Een mooie kennismaking met een prachtig land vol tegenstellingen. Veel ruimte voor persoonlijke invulling en ontdekking. Het voornamelijk gebruik van lokaal openbaar vervoer was ook erg gaaf!

  10,0

  10,0
 • Goede reis en hotels, had graag meer reisbegeleiding lokaal gewild, of in ieder geval iemand lokaal die als tourguide kon rondleiden en ins and outs kon vertellen.

  7,0

  7,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Alle hoogtepunten van Japan in ontspannen tempo
 • Aantrekkelijke prijzen eenpersoonskamer
 • Bezoek Tokyo, Kyoto én Osaka
 • Excursies naar Kamakura en Nara inbegrepen
 • Bezoek het unieke Shirakawago
 • Comfortabel reizen met trein en Shinkansen
 • Met bijzondere tempelovernachting incl. diner en ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,9

Het was een heel mooie reis met een leuke groep en een uitst...
Het was een heel mooie reis met een leuke groep en een uitstekende reisbegeleidster. We hebben veel gezien en gedaan en veel gelopen. Kleine suggestie: we hebben de berg Fuji toch wel gemist. Ik zou dat als een optionele excursie in het programma opnemen.

Jean H. - 9,0
Reis: 10. Hotels: 8. Reisbegeleiding Juliette 10+. Geweldige...
Reis: 10. Hotels: 8. Reisbegeleiding Juliette 10+. Geweldige reis met toppie reisbegeleidster

René - 9,0
Een bijna complete reis, jammer dat er geen georganiseerde d...
Een bijna complete reis, jammer dat er geen georganiseerde dagtrip vanuit Tokyo naar Nikko in het programma opgenomen is .

Desirée V. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Japan

Het weer in Japan

24°C

Terug naar boven