Japan met Hokkaido

Rondreis Japan met Hokkaido 22 dagen

Tijdens deze rondreis door Japan combineer je de culturele hoogtepunten op Honshu, het grootste eiland van Japan, met de prachtige natuur van het noordelijke eiland Hokkaido. De reis begint in het levendige Osaka. Hierna reis je naar Koyasan waar je bij een tempel slaapt. Kyoto is het culturele hart van het land en staat vol prachtige tempels. Tokyo is overweldigend, een centrum van commercie en jongerencultuur. We bezoeken naast de grote steden ook oude plaatsen als Matsumoto, met één van de mooiste kastelen van Japan, en Kamakura.

Op Hokkaido kun je kennis maken met de natuur van Japan. Je vindt hier diverse nationale parken zoals Shikotsu-Toya nationaal park met het Toya-meer en het vulkanische Daisetsuzan nationaal park. In steden als Hakodate en Sapporo geniet je van de lekkerste verse vis en heerlijke ramen noodles.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Japan met Hokkaido, 22 dagen
 1. Amsterdam - Osaka
 2. aankomst Osaka
 3. Osaka
 4. Osaka - Koyasan
 5. Koyasan - Kyoto
 6. Kyoto
 7. Kyoto, excursie Nara & Fushima Inari
 8. Kyoto - Takayama
 9. Takayama - Matsumoto
 10. Matsumoto - wasabiboerderij - Tokyo
 11. Tokyo
 12. Tokyo, excursie Kamakura
 13. Tokyo
 14. Tokyo - Hakodate (Hokkaido)
 15. Hakodate - Higashi Muroran
 16. Higashi Muroran, excursie Toyako
 17. Higashi Muroran - Asahikawa
 18. Asahikawa, optionele excursie Daisetsuzan
 19. Asahikawa, excursie Biei - Sapporo
 20. Sapporo
 21. Sapporo - Amsterdam
 22. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Evaar het levendige Osaka en het serene Koyasan

Dag 1  Amsterdam - Osaka
Dag 2  aankomst Osaka
Dag 3  Osaka
Dag 4  Osaka - Koyasan per trein

Osaka Dotonbori JapanNa aankomst op Kansai Airport, een vliegveld dat gebouwd is op een enorm kunstmatig eiland, reizen we door naar Osaka. De stad heeft een levendig centrum, vol neonreclame, waar je ’s avonds heerlijk kunt eten in een van de vele restaurantjes. Vooral de wijk Dōtonbori, met een kanaal waar de lichten in weerkaatsen, is een bekende spot. De vele winkels in de stad geven een goede inkijk in de Japanse shopcultuur, niet voor niks is het nog steeds de derde economie ter wereld!  Bekende bezienswaardigheden zijn onder andere het kasteel dat boven de stad uit steekt en het aquarium dat een van de grootste ter wereld is.

Het is eventueel ook mogelijk om vanuit Osaka de bekende stad Hiroshima te bezoeken. In deze prettige stad vind je het indrukwekkende atoombom museum. Je hebt dan geen tijd meer in Osaka. Ook het bezoeken van Himeji met het prachtige Himejijō, het 'Witte reiger-kasteel' behoord tot de mogelijkheden.

Koyasan Japan DjoserVanuit de drukte van Osaka reizen we naar de rust van het in de bergen gelegen Koyasan.  Hier komen de Japanners, in de vele tempels die het stadje rijk is, bij van het snelle dagelijkse leven. Wij slapen hier in een ‘shukubo’, een logement bij een tempelcomplex. Een traditioneel Japans diner en ontbijt is inbegrepen in de reissom, je krijgt heerlijke vegetarische schotels opgediend. Tijdens ons verblijf kun je `s ochtends vroeg een boeddhistische dienst bijwonen. Zo krijg je een goede indruk van de eeuwenoude Japanse religieuze tradities.

Vlakbij ligt het heiligdom Okuno-in waar meer dan 11.000 lantaarns een grote hal verlichten. Je bereikt het complex via een pad door een tuin vol beelden en tombes van machtige families waar een heel bijzondere sfeer hangt. Ook kun je in de omgeving mooie wandelingen door de bossen maken.
 

De culturele hoofdstad van Japan: Kyoto

Dag 5  Koyasan - Kyoto per trein
Dag 6  Kyoto
Dag 7  Kyoto, excursie Nara & Fushima Inari per trein

Gouden Tempel Kyoto Japan DjoserVan Koyasan reizen we verder naar Kyoto, voor 1.000 jaar de woonplaats van de keizer en hoofdstad van Japan. Nu is Tokyo de verblijfplaats van de keizer en de hoofdstad. Kyoto herbergt ruim 2.000 tempels, zowel boeddhistisch als shintoïstisch. De Nanzenji-tempel en de oude Toji-tempel uit 796 zijn mooie voorbeelden. De Kinkakuji (Gouden Paviljoen) is wellicht de bekendste en een goed voorbeeld van de prachtige tempelarchitectuur. Kyoto kent, naast de vele bekende tempels, nog tal van onontdekte schilderachtige plekjes. In het gebied rondom de Kiyomizu-dera tempel vind je kleine winkeltjes, waar traditionele ambachtelijke producten worden verkocht. Het is leuk om Kyoto met de fiets te ontdekken. De stad is grotendeels plat en bij de bezienswaardigheden zijn plekken om je fiets neer te zetten.

In Kyoto is de Japanse tuinarchitectuur tot ontwikkeling gekomen, waarbij op kleine schaal landschappen worden nagebootst. Bij de Ryoanji-tempel is bijvoorbeeld een rotslandschap in grint te zien. Loop ’s avonds door het smalle straatje Pontocho, hier zitten vele restaurantjes in traditionele houten gebouwen. ’s Avonds zijn ze mooi verlicht met lampionnen. Hier komen veel Japanners en toeristen om een hapje te eten.

Fushimi Inari Kyoto JapanVanuit Kyoto maken we een dagtrip naar de plaats Nara, in de 8e eeuw de hoofdstad van Japan. De meeste monumenten bevinden zich aan de rand van de stad in een prachtig park, dat bewoond wordt door tamme herten. In dit park staat ook de 49 meter hoge Todaiji-tempel, het grootste houten gebouw ter wereld. In de tempel vind je een van de grootste bronzen boeddhabeelden ter wereld en indrukwekkende, zeven meter hoge houten Nio-beelden.

Op de terugweg van Nara naar Kyoto bezoeken we de Fushimi Inari-tempel. Op de grond van deze tempel staan honderden rode torii die een pad door het bos vormen. Een fantastische plek om foto's te maken en wandeling te maken langs de kleine tempeltjes en restaurantjes die rond de berg liggen bij de tempel.
 

Proef de geschiedenis in het traditionele Takayama

Dag 8  Kyoto - Takayama per trein
Dag 9  Takayama - Matsumoto per bus

We reizen per Shinkansen ‘bullit train’ en express-trein naar het pittoreske plaatsje Takayama. Dit dorp heeft in het centrum nog veel traditionele houten huizen, uitgevoerd met schuifdeuren en -wanden om in de warme zomers verkoeling te creëren. Je kunt hier wandelen over de oude plaveien en het beroemde ‘Hida Beef’ proeven in een restaurant of een van de stalletjes waar het voor je neus wordt klaargemaakt.  

Het is ook mogelijk het openluchtmuseum Hida no Sato bezoeken waar traditionele houten huizen uit dit deel van Japan zijn verzameld. Ook worden hier nog traditionele ambachten beoefend. De volgende dag is er 's ochtends tijd om de ochtendmarkt in Takayama bezoeken. Dit is één van de grootste ochtendmarkten in Japan.

Matsumoto kasteel Japan DjoserIn de middag reizen we per bus door de Japanse Alpen naar Matsumoto. De route door de bergen is indrukwekkend. De kasteelstad Matsumoto is in de 8e eeuw ontstaan in de ‘Japanse Alpen’. Het zwart-witte Matsumoto-jo kasteel is het hoogtepunt van de stad en wordt gezien als een van de drie mooiste kastelen van Japan. In het kasteel is een museum gevestigd en op de bovenste etage heb je een prachtig uitzicht over de bergachtige omgeving.
 

Miljoenenstad Tokyo: elke wijk een eigen karakter

Dag 10  Matsumoto - wasabiboerderij - Tokyo per bus
Dag 11  Tokyo
Dag 12  Tokyo, excursie Kamakura per trein
Dag 13  Tokyo

We reizen verder per bus naar Tokyo. Onderweg stoppen we bij de Daio wasabi boerderij. Dit is de grootste wasabiboerderij in Japan en is o.a. bekend om haar mooie watermolens. Je kunt rondlopen op de kwekerij en de meest vreemde wasabi-combinaties eten, zoals wasabi-ijs en wasabi-chocolade. Bij helder weer heb je onderweg naar Tokyo een mooi uitzicht op de heilige vulkaan Fuji, de hoogste berg van Japan.

Tokyo Japan DjoserTokyo is een aaneenschakeling van diverse wijken, met het formaat van een kleine stad, die allemaal een eigen karakter hebben. Zo vind je in Shibuya vele grote warenhuizen en trendy winkels voor de hippe jeugd. De 109-winkel is de perfecte plek voor een bonafide cultureshock. Harajuku staat bekend om de chique internationale modewinkels en vele kleine boetiekjes met hippe vintage kleding. Wijken als Akihabara, waar alle elektronica wordt verkocht die je kunt bedenken, en Asakusa, waar oude winkeltjes snuisterijen verkopen en de drukbezochte Sensōji-tempel ligt, laten een heel ander beeld van deze unieke stad zien.

Verspreid in de diverse wijken liggen prachtige parken waar je even tot rust kan komen. Bezoek bijvoorbeeld het Shinjuku-park waar verschillende soorten landschapstuinen in liggen of de Meiji-tempel . Deze tempel staat, midden in de stad, in een bos met 100.000 bomen gedoneerd uit heel Japan.

Kamakura Daibutsu boeddha Japan DjoserVanuit Tokyo maken we een dagexcursie naar Kamakura, in de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan. Kamakura ligt aan zee en wordt aan de andere drie zijden omgeven door beboste heuvels. In het noorden liggen prachtige tempels in de bossen, de omgeving ademt de sfeer van lang vervlogen tijden. Je kunt mooi wandelen, bij de tempels zelf en via de heuvels naar het grote bronzen boeddhabeeld, de Daibutsu. Tevens tref je in Kamakura goede voorbeelden aan van de bijzondere Japanse tuinarchitectuur en kun je ontspannen op het strand.
 

Met de supersnelle Shinkansen naar Hokkaido

Dag 14  Tokyo - Hakodate (Hokkaido) per trein

We stappen in de Shinkansen richting Hakodate in Hokkaido. De reisafstand is lang, maar met een topsnelheid van 320 km/h zoef je comfortabel door de afwisselende landschappen. Van Honshu naar Hokkaido reis je door een van de langste tunnels ter wereld, de Seikan-tunnel. Ruim 23 km hiervan ligt onder de zee.

Hakodate Japan DjoserHakodate is een van de grootste steden van Hokkaido en is bekend om het spectaculaire uitzicht vanaf de Hakodate-berg over de stad. ’s Avonds zorgen de lichten van gebouwen en verkeer voor een betoverend plaatje. Hakodate was een van de eerste havens die open gingen voor westerse mogendheden en de Motomachi-wijk met bijzondere, 19e-eeuwse gebouwen is hier getuigen van. Je vindt er bijvoorbeeld een Russisch orthodoxe kerk en een Brits consulaat.  De heerlijke, verse vis en andere producten uit de zee zorgen voor een goed culinair begin van de eerste dagen op Hokkaido.
 

De indrukwekkende natuur van het Toya-meer en Daisetsuzan

Dag 15  Hakodate - Higashi Muroran
Dag 16  Higashi Muroran, excursie Toyako
Dag 17  Higashi Muroran - Asahikawa
Dag 18  Asahikawa, optionele excursie Daisetsuzan nationaal park

Toyako Japan DjoserWe verruilen de drukte van de stad voor een eerste kennismaking met de indrukwekkende natuur van Hokkaido. Het Toya-meer is onderdeel van het Shikotsu-Toya nationaal park, een bergachtig gebied met verschillende meren. In het meer ligt het eiland Nakajima dat je met de boot vanuit Toyako kunt bezoeken. Het uitzicht vanuit de boot over het meer en de eilanden is mooi en je kunt op het eiland wandelen. De Usu-vulkaan, een van Japans meest actieve, ligt aan het meer. Je kunt met een kabelbaan de vulkaan op en na een korte wandeling genieten van de uitzichten over het meer, de krater en de rest van de omgeving. Het is ook mogelijk om rond het meer te fietsen. Een route van een kleine 40 km die door het gebrek aan steile beklimmingen en afdalingen voor vrijwel iedereen geschikt is. Ook kun je in de omgeving wandelingen maken.

De trein brengt ons van Toyako naar Asahikawa. Hoewel deze stad zelf geen echte bezienswaardigheden heeft, is het een populaire bestemming als uitvalsbasis voor een bezoek aan het Daisetsuzan nationaal park. Een van de bekendste dierentuinen van Japan, met een glazen onderwatertunnel, en de beroemde Asahikawa ramen (noedels) met sojasaussmaak geven de stad echter wel een eigen flair.

Het Daisetsuzan nationaal park is het grootste nationale park van Hokkaido en ligt midden op het eiland. Het is een bergachtig gebied met ongerepte wildernis, waar herten en beren de dienst uit maken. Vanaf half september is dit de eerste plek in Japan waar de prachtige herfstkleuren te zien zijn.

Asahidake vulkaan Japan DjoserJe kunt vanuit Asahikawa met het openbaar vervoer naar het dorpje Asahidake Onsen reizen. Het dorp ligt in het Daisetsuzan nationaal park aan de voet van de Asahidake-vulkaan, met 2.290 meter is dit de hoogste berg van Hokkaido. Het gebied rond de berg staat bekend om de vele wandelmogelijkheden. Je kunt rond het dorp wandelen of met de kabelbaan de berg op gaan naar het Sugatami-station op 1.600 meter hoogte. Hier zijn er  verschillende wandelingen mogelijk, zowel eenvoudig als uitdagend.

Maak een korte wandeling rond enkele van de mooie kratermeertjes of een stevige wandeling van ongeveer vier á vijf uur naar de top van de berg en terug. In de zomer staat de hoogvlakte rond de vulkaan in bloei met alpine bloemen. In mei en juni kan er nog sneeuw op de berg liggen.
 

Van de bloemenvelden naar de drukte van Sapporo

Dag 19  Asahikawa, excursie Biei - Sapporo
Dag 20  Sapporo
Dag 21  Sapporo - Amsterdam
Dag 22  aankomst Amsterdam

Een reis op Hokkaido zou uiteraard niet compleet zijn zonder een bezoek aan Sapporo, de hoofdstad van het eiland, maar voordat we hier aankomen bezoeken we eerst nog Biei. Dit dorp ligt tussen rollende heuvels en is vooral bekend om de bloemenvelden tijdens de korte zomer van Hokkaido, waaronder lavendel. Je kunt wandelen en mooie fietstochten maken door het groene agrarische landschap. In de lente en herfst geniet je van het verse groen en herfstkleuren.

Sapporo Japan DjoserHoewel Sapporo nu de op vier na grootste stad van Japan is woonden er in 1857 nog maar zeven mensen. Het is dan ook een van de jongste en snelst groeiende steden van Japan. De stad werd wereldberoemd door de olympische winterspelen die er in 1972 werden gehouden en het bekende Sapporo-bier houdt de naam levend. Een bezoek aan het Sapporo bier museum behoort tot de mogelijkheden en ’s avonds kun je terecht in de uitgaanswijk Susukino. De grootste uitgaanswijk ten noorden van Tokyo vol restaurants, (karaoke) bars en pachinko hallen.

Wil je nog wat cultuur meepakken voordat je Japan verlaat dan kun je terecht in het Kaitaku no Mura openluchtmuseum aan de rand van de stad. Hier staat ongeveer 60 originele gebouwen uit Hokkaido van de Meiji en Taisho (1868 tot 1926) periodes. De paardentram brengt je van dorpje naar dorpje. Het nabijgelegen historisch museum laat de geschiedenis zien van de eerste bewoning van Hokkaido 20.000 jaar geleden tot nu.

Vanuit Sapporo reizen we naar Chitose Airport om daar op het vliegtuig richting Nederland te stappen.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

26 apr - 17 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde

03 mei - 24 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

10 mei - 31 mei
V
Vertrek informatie i
i
Festivalreis: Aoi Matsuri in Kyoto. Zie het Japan-nieuws

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

17 mei - 07 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

07 jun - 28 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

02 aug - 23 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

16 aug - 06 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

06 sep - 27 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

20 sep - 11 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

25 apr - 16 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

02 mei - 23 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

09 mei - 30 mei
V
Vertrek informatie i
i
Festivalreis: Aoi Matsuri in Kyoto. Zie het Japan-nieuws

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde

16 mei - 06 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde

06 jun - 27 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.745,-

Inclusief

 • Internationale vlucht
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer volgens programma met Shinkansen, trein en bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Hotelkamers met eigen badkamer
 • Overnachting in een boeddhistische tempel in Koyasan
 • Diner en ontbijt in Koyasan
 • Excursie Nara, met 's werelds grootste houten gebouw
 • Bezoek Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii
 • Bezoek kasteel Matsumoto uit de 16e eeuw
 • Bezoek aan de Daio wasabiboerderij
 • Excursie tempel- en strandstad Kamakura
 • Excursie Lake Toyako op Hokkaido
 • Exccursie naar het landelijke Biei

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, gebruik bagagevervoersysteem, persoonlijke uitgaven, fooien, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.945,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 347,-.

Uitzondering hierop vormt de overnachting in Koyasan in de ‘shubuko’, een boeddhistische tempel. Houd er rekening mee dat, ook als je een eenpersoonskamer hebt geboekt, je deze nacht niet alleen op een kamer slaapt.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een verlenging te nemen in een hotel in Osaka. De prijs is vanaf € 62,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

In Sapporo is de prijs vanaf € 75,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

Het is ook mogelijk om te vervroegen of te verlengen in Taipei/Hongkong. Je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

De hotels waarin we tijdens de reis overnachten zijn comfortabele middenklasse hotels die centraal gelegen zijn. Ze beschikken over alle moderne voorzieningen en hebben een eigen badkamer. Het personeel is naar Japanse traditie uiterst servicebewust.

Koysan sliding door Japan DjoserIn Koyasan overnachten we in een ‘shukubo’, een boeddhistische tempel waar monniken onze maaltijden bereiden (diner en ontbijt inbegrepen). Hier slaap slaap je op een ‘futon’ (dun matras) op de ‘tatami’ (dikke, fraaie vloermatten van geweven rijststro). Bij deze traditionele Japanse accommodatie hebben de kamers geen eigen badkamer, maar een ‘ofuro’ (douche, warm bad en toilet voor gemeenschappelijk gebruik) op de gang. De Japanners zijn erg gesteld op hygiëne, dus vergeet niet de 'wcslippers' aan te doen op het toilet. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Osaka Hotel Plaza Osaka
Koyasan Honno-in Temple
Kyoto Daiwa Roynet Hotel Shijokarasuma
Takayama Washington Hotel Plaza
Matsumoto Alpico Plaza Hotel
Tokyo Sunshine City Prince Hotel
Hakodate Route-Inn Grantia Hakodate
Higashi Muroran Route-Inn Higashimuroran ekimae
Asahikawa Route-Inn Grand Asahikawa
Sapporo Route-Inn Sapporo Chuo

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 347,-.

Uitzondering hierop vormt de overnachting in Koyasan in de ‘shubuko’, een boeddhistische tempel. Houd er rekening mee dat, ook als je een eenpersoonskamer hebt geboekt, je deze nacht niet alleen op een kamer slaapt.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Hotel Plaza kamer Osaka Japan
 • Hotel Plaza Osaka
 • Japan tempel overnachting Shojoshin-in Koyasan Djoser

  In Loyasan slaap je in een tempel in een mooie traditionele kamer

 • Japan tempel overnachting kamer Shojoshin-in Koyasan Djoser
 • Shojoshin tempel eten Koyasan Japan

  Het inbegrepen eten in Koyasan bestaat uit heerlijke vegetarische gerechten

 • Japan tempel overnachting Shojoshin-in Koyasan Djoser
 • Shojoshin-in Koyasan Japan
 • Hida Takayama Washington Hotel onsen Japan

  In het hotel in Takayama kun je genieten van een echte Japanse onsen

 • Daiwa Roynet Kyoto Hachijoguchi Japan Djoser
 • Japan hotel kamer Djoser

  Alle hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer en toilet

 • Sunshine City Prince Tokyo hotel Japan

  In Tokyo staat het hotel in Ikebukuro, een levendige wijk vol restaurants en winkels

 • Japan hotel kamer Djoser
 • Hotel Route-Inn Grand Asahikawa Ekimae Japan
 • Hotel Route-Inn Grand Asahikawa Ekimae kamer Japan
 • Hotel Route-Inn Grand Asahikawa Ekimae bad Japan

  Enkele hotels hebben een heerlijk Japans bad

 • Hotel Route-Inn Sapporo Chuo kamer Japan

Vliegreis

China Airlines

China Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij uit Taiwan en werd al in 1946 opgericht. De maatschappij is al vele jaren actief op de route Amsterdam - Taipei, trouwens naar grote tevredenheid van de klanten. De luchtvaartmaatschappij streeft ernaar zich continu te vernieuwen. Zo is de vloot de laatste jaren volledig vernieuwd, waardoor je bij China Airlines altijd met een modern toestel vliegt. De service aan boord is trouwens van een zeer hoge kwaliteit. De luchtvaartmaatschappij heeft alle toestellen voorzien van een uitgebreid inflight entertainment systeem. Wil je voor nog meer comfort? Kies dan voor een upgrade naar ‘premium economy’.

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  China Airlines

  Traject

  Amsterdam - Taipei

  Vertrek

  11:00

  Aankomst

  06:00*

 • Vlucht met

  China Airlines

  Traject

  Taipei - Osaka

  Vertrek

  08:20

  Aankomst

  12:00

 • Vlucht met

  China Airlines

  Traject

  Sapporo - Taipei

  Vertrek

  15:00

  Aankomst

  18:10

 • Vlucht met

  China Airlines

  Traject

  Taipei - Amsterdam

  Vertrek

  00:10

  Aankomst

  07:40

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: tijdens onze zomertijd is het in Japan 7 uur later, tijdens onze wintertijd 8 uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.945,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Trein conducteur station JapanIn Japan reizen we grotendeels per trein. Dankzij deze tijdsbesparende treinreizen blijft er meer tijd over voor de vele hoogtepunten die Japan te bieden heeft. De trein in Japan is zeer punctueel en rijdt normaal gesproken op de seconde nauwkeurig. Het reizen tussen de Japanners is een culturele ervaring op zich. Opvallend is de rust, in de trein wordt niet gebeld, en de vele slapende reizigers. In de steden reis je met het openbaar vervoer (trein, metro, tram, bus) en wordt er gelopen. Dankzij het uitgebreide openbare vervoer in Japan kun je eenvoudig de vele bezienswaardigheden bezoeken.

In de meeste steden kun je ook goed fietsen, vooral Kyoto leent zich hier uitstekend voor.

Op het traject naar en van Koyasan wordt er, naast de trein, over een kleine afstand, ook gebruik gemaakt van een metro, bus en kabeltrein.

Op de trajecten Kyoto - Nagoya (door naar Takayama), Tokyo - Hakodate en Asahikawa - Sapporo maken we gebruik van de befaamde Shinkansen-kogeltrein. Deze zeer comfortabele treinen hebben een uitstekende service aan boord en de mooie wagons bieden ruimschoots de gelegenheid om de prachtige en afwisselende omgeving te bekijken.

Twee trajecten worden per bus afgelegd, die tussen Takayama en Matsumoto en tussen Matsumoto en Tokyo. Van trein- of busstation naar het hotel wordt (een kleine afstand) meestal gelopen.

Bagagevervoersysteem
Tijdens diverse trajecten op deze reis maak je gebruik van het bagagevervoersysteem 'Takkyubin'. Dit is een veel gebruikt systeem in Japan waarbij de grote bagage vooruit wordt gestuurd.

 • China Airlines vliegtuig
 • Shinkansen Hikari Japan Djoser

  We reizen onder andere met de snelle Shinkansen

 • Trein Japan Djoser
 • Shinkansen interieur Japan Djoser

  In de Shinkansen heb je comfortabele gereserveerde zitplaatsen

 • Station Kita Kamakura Japan Djoser
 • Kabeltrein Koyasan Japan Djoser

  Op weg naar Koyasan maak je onder andere gebruik van een kabeltreintje

 • Japan met Hokkaido bus vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vlucht
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer volgens programma met Shinkansen, trein en bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Hotelkamers met eigen badkamer
 • Overnachting in een boeddhistische tempel in Koyasan
 • Diner en ontbijt in Koyasan
 • Excursie Nara, met 's werelds grootste houten gebouw
 • Bezoek Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii
 • Bezoek kasteel Matsumoto uit de 16e eeuw
 • Bezoek aan de Daio wasabiboerderij
 • Excursie tempel- en strandstad Kamakura
 • Excursie Lake Toyako op Hokkaido
 • Exccursie naar het landelijke Biei

Excursies

Koyasan tempel JapanBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bezoekt graag de hippe kledingwinkels in Tokyo, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een shinto-tempel of wandelt graag door leuke wijkjes om het dagelijks leven te ervaren. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Japan zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Een excursie naar Nara, nog een voormalig hoofdstad van Japan. Hier vind je onder andere de Todai-ji, het grootste houten gebouw ter wereld.
 • Op de terugweg stoppen we bij de bijzondere Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii.
 • Bezoek het 'Zwarte kraai-kasteel'
 • Het unieke zwarte kasteel in Matsumoto. Een van de weinige originele kastelen uit de 16e eeuw.
 • Bezoek aan de Daio wasabiboerderij, de grootste wasabiboerderij van Japan.
 • Vanuit Tokyo maken we een dagexcursie naar Kamakura, in de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan. In Kamakura staan prachtige tempels in de beboste heuvels.
 • We reizen naar Toyako, het mooie vulkanische meer in Shikotsu-Toya nationaal park
 • Excursie naar Bij Biei waar je mooi kunt fietsen en wandelen en in de zomer bloemenboerderijen kunt bezoeken.


Daarnaast zijn er diverse andere bezienswaardigheden te bezoeken, waarvan sommige zelfs gratis zijn, zoals:
 

 • In Osaka kun je het wereldberoemde aquarium en het kasteel bezoeken.
 • Het openluchtmuseum Hida no Sato ligt aan de rand van Takayama en is een bezoek zeker waard. Je vindt hier originele houten huizen en werkplaatsen uit de omgeving.
 • In Kyoto is een overvloed aan bijzondere tempels en tuinen waarvan je er enkele, zoals de Gouden en Zilveren tempel, zeker bezocht moet hebben.
 • In Tokyo zijn er te veel mogelijkheden om op te noemen, maar twee (gratis) bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn, zijn de boeddhistische Sensoji- en de shintoistische Meiji-tempel.
 • Bij het Toya-meer kun je een mooie fietstocht maken of de vulkaan beklimmen.
 • Het Daisetsuzan nationaal park is een bezoek zeker waard dankzij de prachtige uitzichten en mooie wandelingen.


Vanuit Osaka kun je een bezoek brengen aan Hiroshima, waar het bekende atoombom museum staat. Ook kun je Himeji met het prachtige Himejijō, het 'Witte reiger-kasteel' bezoeken vanuit Osaka.

Kyoto ligt tussen de bergen, maar de stad zelf is grotendeels plat. Hierdoor kun je de stad uitstekend per fiets ontdekken. Een fiets huren kost nog geen € 10,- per dag.

Ter plaatse zijn er nog vele andere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit Tokyo de stad Nikko bezoeken, een van de mooiste tempelsteden in Japan. Een bezoek aan een Noh of Kabuki voorstelling behoort ook tot de mogelijkheden.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Een paspoort dat geldig is gedurende het verblijf in Japan

Geldzaken

In Japan wordt er betaald met de yen. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk bij de pinautomaten in de vele postkantoren, de 7-Eleven supermarkten en op de luchthaven (met het Cirrus- en/of Maestro symbool). Er zijn veel andere geldautomaten, maar deze accepteren vaak alleen passen die in Japan zijn uitgegeven.
Creditcards: te gebruiken om geld te pinnen en om te betalen in hotels, winkels en grotere restaurants.
Contant: euro’s. Contant geld wisselen gebeurt meestal in hotels, omdat het daar het snelst en gemakkelijkst is.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 400,- per persoon per week.

Ondanks de (zeer) hoge serviceniveau in b.v. hotels, restaurants en taxi's, is het in Japan niet gebruikelijk om fooien te geven.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, hoe of wat je wilt eten. De maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen (met uitzondering van het diner en ontbijt in Koyasan). De reisbegeleiding geeft je tips voor een goed restaurant, een café of bakkertje.

Sashimi Japan DjoserJapan is een paradijs voor liefhebbers van lekker eten en de diversiteit is enorm. Tokyo, Kyoto, Osaka en Kobe hebben samen meer dan 500 restaurants met één of meerdere Michelinsterren. Het eten in de vele minder sjieke restaurants is uiteraard ook heerlijk en van hoge kwaliteit, én heel betaalbaar! Tokyo alleen heeft meer dan 160.000 eetgelegenheden.

Houd je van vis, dan kom je in Japan zeker aan je trekken. Meestal krijg je een enorme schaal, rijkelijk gevuld met allerlei lekkernijen uit de oceaan voorgeschoteld. Je wordt in Japan verrast door het aantal sushibars met heerlijke verse sushi.

Ook in de vele grote warenhuizen kun je heerlijk verse sushi halen of een compleet Bento-pakket, typisch Japans lunchpakket met kleine vakjes met verschillende gerechten.

Restaurant JapanAndere klassieke gerechten zijn Shabu-shabu, twee schalen met groenten en vlees die je zelf aan tafel bakt in hete olie en de Tempura-gerechten, gepaneerde en gefrituurde groenten en garnalen. Ook Yakitori kom je veel tegen; kip aan een spies gemarineerd in een zoete saus. Daarnaast vind je andere heerlijke gerechten zoals Udon, Ramen, Tonkatsu, Kobe-biefstuk, Sukiyaki, Okonomiyaki etc. etc. De Japanse keuken is één van de meest diverse ter wereld. Bij vrijwel iedere maaltijd wordt gratis groene thee en water geschonken. Lees hier meer over de diverse gerechten.

Ben je even toe aan een westerse hap dan is er in Japan ook keus genoeg. In elke stad zijn restaurants te vinden met bijvoorbeeld pizza, pasta, hamburgers of de Franse keuken. Ook zijn er op veel plaatsen bijvoorbeeld Chinese, Indiaase en Mexicaanse restaurants te vinden.

Gezondheid

Voor een rondreis door Japan heb je geen inentingen nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en er is dus geen verhoogd risico. Natuurlijk is het wel verstandig om in je eigen tas een kleine 'reis-apotheek' met wat pleisters, aspirine, betadine/jodium, zonnebrand, muggenmelk etc. in te pakken.

Japan is een hygiënisch land en het Japanse toilet neemt hier een speciaal plekje bij in.

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een verlenging te nemen in een hotel in Osaka. De prijs is vanaf € 62,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

In Sapporo is de prijs vanaf € 75,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

Het is ook mogelijk om te vervroegen of te verlengen in Taipei/Hongkong. Je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Aangezien Japan, van het noorden naar het zuiden, ongeveer 3.000 km lang is, is het klimaat afhankelijk van de plaats waar je heen reist en van de tijd van het jaar. Japan kent net als Europa vier seizoenen en de seizoenen lopen gelijk aan die in Nederland.

De temperaturen van Honshu zijn te vergelijken met die van de Noord-Europese landen en de temperaturen van Hokkado is te vergelijken met Scandinavië.

Kersenbloesen park Nara Japan DjoserEind maart, begin april is op Honshu de tijd van de kersenbloesem. Een periode van bezinning én feesten voor de Japanners. Tijdens het Hanami Matsuri 'bloemkijk festival' zitten Japanners met familie, vrienden en collega's op kleedjes of aan tafels onder de bloesembomen. Het zien van de kersenbloesem is lastig te plannen omdat de bloei sterk van de temperatuur afhankelijk is. Een vroege of late lente kan daardoor zorgvuldige gemaakte plannen makkelijk in de war gooien. In het voorjaar zijn april en mei de mooiste maanden; het weer begint aardig op te warmen, het is voornamelijk droog en er is vooral in april nog veel bloesem te zien.

Herfstkleuren lantaarn Japan DjoserIn het najaar is de periode van half september tot half november de beste tijd om naar Japan af te reizen. De temperaturen zijn nog zeer aangenaam en vanaf ongeveer half oktober beginnen de bladeren al te verkleuren. Een prachtig schouwspel in de parken en bergen van Japan. Vooral de knalrode Japanse es is indrukwekkend. Juni, en in mindere mate (begin) september, is regenachtig. In juli en augustus is het warm en moet je rekening houden met kans op een hoge luchtvochtigheid.

In deze periode is het echter nog prima reizen als men met de temperatuur en een enkele bui rekening houdt.

Hokkaido ligt een stuk noordelijker en heeft ook lagere temperaturen. Dit geldt ook voor de zomer, de temperaturen zijn dan aangenamer dan op Honshu. De kersenbloesem is laat, rond begin / half mei. De herfstkleuren zijn echter eerder, normaal gesproken al rond eind september.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Waarom met Djoser naar Japan?

Heel bijzonder is het verblijf in het klooster bij de berg Koyasan, waar je in typisch Japanse sferen verblijft, en het bezoek aan Hokkaido, waar prachtige natuurparken liggen. We reizen voornamelijk met de trein en de Shinkansen, een erg aangename en snelle manier van reizen. Reizend met Djoser door Japan maak je kennis met zowel de eeuwenoude cultuur als het moderne bestaan. Deze combinatie van traditie en modernisme maakt deze reis dan ook bijzonder fascinerend. We vliegen via Hongkong naar en van Japan met de gerenommeerde maatschappij Cathay Pacific.

Welke maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen?

Hoe is het vervoer geregeld op deze reis?

Waar overnachten we?

Wat houdt het bagagevervoersysteem 'Takkyubin' in?

Hoeveel bagage mag ik meenemen en in wat voor een tas?

Kan ik pinnen in Japan?

Geef je fooien in Japan?

Kan ik mobiel bellen in Japan?

Wat is de beste reistijd?

Wanneer bloeit de kersenbloesem?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Japan?

Kun je een driepersoonskamer boeken?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Japan en Hokkaido, intrigerend, fascinerend, divers en verrassend...een aanrader !

  8,0

  8,0
 • Wij blikken terug op een zeer mooie reiservaring en danken dit in de eerste plaats aan onze reisleidster Stephanie die ons met een enorme gedrevenheid heeft ingewijd in de Japanse cultuur,de Japanse keuken in al haar facetten en in de mooiste bezienswaardigheden van elke verblijfplaats.

  9,0

  9,0
 • Een geweldige en veelzijdige reis! Het is een mooie route, waarbij je kennis maakt met een variëteit aan cultuur en natuur in dit bijzondere en leuke land. De hotels zijn steeds goed gelegen waardoor je makkelijk op pad kunt gaan te voet of met OV.

  9,0

  9,0
 • Voor het eerst met een groepsreis mee, als alleenreizende. De vrijheid binnen deze afwisselende reis langs hoogtepunten, vond ik ontzettend fijn. De goede hotels liggen centraal, dus je kunt heel gemakkelijk zelf, of met wat medereizigers, op pad. Een prachtreis in een fascinerend land.

  9,0

  9,0
 • Wat maakt Japan zo bijzonder voor ons? Zijn het de bergen, de watervallen, de wolkenkrabbers? Die heb je toch ook in de westerse wereld? Naar ons idee zijn het de Japanners met een fijnzinnige rituelen en gebruiken. Alleen je bent ziende blind in dit land met zijn geschakeerde geschiedenis. Dat heeft het land zo gemaakt zoals het nu is en vaak onbegrijpbaar naar ons over komt. Wij hebben getracht begrijpend te kijken, maar beseffen dat nog veel langs ons is heengegaan. Je moet in dit land leren kijken. We hebben deze reis als boeiend ervaren en kijken terug op een geslaagde reis. Naast dat het goed georganiseerd was, heeft ook onze reisleider door zijn enthousiasme en energie de reis tot een succes gemaakt. We zouden dit land graag nog eens bezoeken om nog beter te leren kijken.

  9,0

  9,0
 • Een mooie reis in een boeiend land met prachtige bezienswaardigheden en aparte gebruiken, tradities en voor ons als westerlingen vreemde zaken als warme toiletbrillen en tramduwers. Wij zijn dan ook zeer tevreden.

  8,0

  8,0
 • Mooie reis naar een fascinerend land!

  9,0

  9,0
 • Net terug van de rondreis Japan Hokkaido. Wat een geweldig mooie en afwisselende reis door een intrigerend en schitterend land. Onze reisbegeleider Laurens heeft ons ook op een leuke wijze kennis laten maken met de cultuur en eigenheden.

  9,0

  9,0
 • Voor mij de eerste grote en verre reis, het was onvergetelijk. Beoordelen is moeilijk als onervaren reiziger maar mijn indruk van de organisatie is prima. Goed geregeld, nergens onnodig lang wachten. Prettige en toegankelijke reisbegeleider.

  9,0

  9,0
 • Een afgewogen mix van culturele geschiedenis, hedendaags leven en overweldigende natuur.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Alle culturele hoogtepunten van Japan
 • Ervaar de indrukwekkende natuur van Hokkaido
 • Aantrekkelijke eenpersoonskamer prijzen
 • Bezoek Osaka, Kyoto, Tokyo én Sapporo
 • Met bijzondere tempelovernachting incl. diner en ontbijt
 • Excursies naar Nara en Kamakura inbegrepen
 • Comfortabel reizen met trein en Shinkansen
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,8

Japan en Hokkaido, intrigerend, fascinerend, divers en verra...
Japan en Hokkaido, intrigerend, fascinerend, divers en verrassend...een aanrader !

Luc S. - 8,0
Wij blikken terug op een zeer mooie reiservaring en danken d...
Wij blikken terug op een zeer mooie reiservaring en danken dit in de eerste plaats aan onze reisleidster Stephanie die ons met een enorme gedrevenheid heeft ingewijd in de Japanse cultuur,de Japanse keuken in al haar facetten en in de mooiste bezienswaardigheden van elke verblijfplaats.

Jozef E. - 9,0
Een geweldige en veelzijdige reis! Het is een mooie route, w...
Een geweldige en veelzijdige reis! Het is een mooie route, waarbij je kennis maakt met een variëteit aan cultuur en natuur in dit bijzondere en leuke land. De hotels zijn steeds goed gelegen waardoor je makkelijk op pad kunt gaan te voet of met OV.

S. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Japan

Het weer in Japan

22°C

Terug naar boven