• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
  Japan, 21 dagen

  Japan 21 dagen

  Tijdens deze reis bezoeken we wereldsteden als Tokyo, Osaka, Hiroshima en Nagasaki, maar we komen ook het landelijk gelegen Takayama in de Japanse Alpen, slapen we in een traditionele ryokan en bezoeken we de indrukwekkende Aso vulkaan. De metropool Tokyo is het centrum van de Japanse jongerencultuur. Onderweg naar het kasteel van Matsumoto zie je bij helder weer de heilige vulkaan Fuji. In Kyoto kun je vergapen aan talloze prachtige tempels. De steden Hiroshima en Nagasaki zijn bekend door de indrukwekkende oorlogsgeschiedenis. We reizen voornamelijk met de trein, waaronder de supersnelle kogeltrein, de 'Shinkansen'.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Tokyo
  2. aankomst Tokyo
  3. Tokyo
  4. Tokyo, excursie Kamakura
  5. Tokyo
  6. Tokyo - excursie wasabiboerderij - Matsumoto
  7. Matsumoto - Takayama
  8. Takayama - Kyoto
  9. Kyoto
  10. Kyoto, excursie Fushimi Inaritempel
  11. Kyoto - Himeji - Hiroshima
  12. Hiroshima, excursie Miyajima
  13. Hiroshima - Kumamoto
  14. Kumamoto, excursie Asovulkaan
  15. Kumamoto - Nagasaki
  16. Nagasaki
  17. Nagasaki, optionele excursie huis Ten Bosch
  18. Nagasaki - Osaka
  19. Osaka, excursie Nara
  20. Osaka
  21. Osaka - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Maak kennis met de moderne Japanse samenleving, die in scherp contrast staat met de eeuwenoude cultuur en de rijke tradities. Japan is het 'thuis' van karate, Hello Kitty, geisha’s, manga en natuurlijk sushi. Je slaapt één nacht in een traditionele ryokan.

  Tokyo
  1. Amsterdam - Tokyo
  2. aankomst Tokyo
  3. Tokyo
  4. Tokyo, excursie Kamakura
  5. Tokyo

  Tokyo Senso-ji Asakusa Japan DJoserWe beginnen onze reis in Tokyo, met 12 miljoen inwoners de hoofdstad van Japan. Tokyo ligt aan de oostkant van Honshu, het grootste eiland van Japan, aan de Tokyo-wan baai. Je hebt enkele dagen om deze boeiende stad te ontdekken. Je kijkt hier je ogen uit: eindeloze wolkenkrabbers, flink uitgedoste Harajuku-meisjes en ontelbaar veel karaokebars. En wat te denken van een automaat waar je bosjes bloemen kunt kopen, buigende meisjes die de lift bedienen en hoesjes uitdelen voor druipende paraplu’s? Hier is niks te gek. Je kunt je direct in het bruisende stadsleven storten en kennismaken met deze levendige stad met zijn vele facetten. Je kunt ook ontspannen in één van de vele parken, die als oases midden in Tokyo liggen.

  In Tokyo heeft iedere wijk zijn eigen karakter. In Ginza vind je dure winkels, in Shibuya hangen hippe jongeren rond en in Akihabara moet je zijn voor de nieuwste gadgets. Even verwijderd van alle winkels zie je houten huizen, herbergen en tempels. Bezoek ook zeker de beroemde Sensōji tempel in Asakusa. Deze tempel wordt druk bezocht door zowel aanbidders als toeristen. Wil je echt wat anders, neem dan de tijd om te genieten van de typisch Japanse theatervormen als het Kabuki en het gestileerde Noh. In Ginza en Shinjuku zijn vele voorstellingen per week.

  Japanners zijn ook dol op pretparken. Zo kun je ervoor kiezen om een dagje naar Tokyo Disneyland te gaan. Gil je schor in de Spacemountain, waan je een prinses in het kasteel van Doornroosje of ga op de foto met Mickey Mouse.

  Kamakura Japan Djoser Vanuit Tokyo brengen we een bezoek aan de 13e-eeuwse hoofdstad Kamakura, waar eeuwenoude tempels staan en de op één na hoogste bronzen Boeddha van Japan is te bewonderen. De architectuur ademt hier de sfeer van lang vervlogen tijden. Tevens tref je in Kamakura goede voorbeelden aan van de bijzondere Japanse tuinarchitectuur. Kamakura was in de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan en is schitterend gelegen aan de azuurblauwe Grote Oceaan. Het wordt aan de andere drie zijden omgeven door beboste heuvels.

  Ook is het mogelijk om een facultatieve excursie te maken naar de populaire stad Nikko, gelegen op 150 km ten noordoosten van Tokyo. De stad is omgeven door het nationale park Nikko. Hier vind je schitterende natuur met bergen, groene wouden, meren en watervallen, die bouwmeesters in de afgelopen 1.200 jaar inspireerden tot het vervaardigen van schitterende tempels en heiligdommen. De tempels en de omgeving staan op de lijst van UNESCO.

  Matsumoto & Takayama
  6. Tokyo - wasabiboerderij - Matsumoto per bus
  7. Matsumoto - Takayama  per bus
  8. Takayama - trein naar Kyoto

  We reizen per bus van Tokyo naar Matsumoto. Onderweg brengen we een bezoekje aan de grootste wasabi-boerderij van Japan: de Daio wasabi boerderij, bekend om haar mooie watermolens. Wasabi is groene mierikswortel en wordt vermalen tot een soort scherpe, groenkleurige mosterd, die vaak bij sushi wordt geserveerd. Japanners zijn er gék op! Ontdek of jij het ook wat vindt door wat te proeven tijdens de rondleiding op de boerderij.

  Matsumoto karsteel Japan DjoserVervolgens trekken we verder naar de kasteelstad Matsumoto. Onderweg hebben we bij goed weer een mooi uitzicht op de heilige vulkaan Fuji, de hoogste berg van Japan. Vanaf de bovenste verdieping van het zwart-witte Matsumoto kasteel kijk je uit over de Japanse Alpen: indrukwekkend. Houd je camera in de aanslag!

  De volgende stop is Takayama. Dit dorp heeft door zijn geïsoleerde ligging in een vallei zijn oude charme weten te bewaren. Je ziet hier nog veel traditionele houten huizen, uitgevoerd met schuifdeuren en -wanden om in de hete en vochtige zomers enige verkoeling te creëren. In de omgeving van Takayama kun je schitterende wandelingen maken en maak je voor het eerst kennis met het enorme contrast tussen de grote steden en het Japanse platteland.

  Het openluchtmuseum (Hida no Sato), waar traditionele houten huizen uit dit deel van Japan zijn verzameld, is een bezoek meer dan waard. We overnachten hier in een ryokan. Net als de Japanse reizigers in het Edo-tijdperk (1603-1868) slaap je in een kamer met tatami matten op een futon (dun matras). Je mag hier niet met schoenen naar binnen, maar er staan pantoffels voor je klaar! Het is gebruikelijk om voor het eten te baden in een onsen. Eerst ga je zitten op een klein krukje naast het bad en zeep je je helemaal in. Daarna ga je pas het bad in. Helemaal schoon en ontspannen wordt er een heerlijke klassieke Japanse maaltijd geserveerd: Hida kaiseki, bestaande uit een aantal kleine gerechten. Op deze manier komen de smaken het beste tot hun recht.

  Kyoto & Osaka
  9. Kyoto
  10. Kyoto, bezoek Fushimi Inaritempel

  Na het heerlijke Japanse ontbijt gaan we op weg – met de trein - naar Kyoto. Meer dan 1.000 jaar was Kyoto de woonplaats van de keizer en dus de hoofdstad van Japan. De stad herbergt nog steeds ruim 2.000 tempels. Eén van de bekendste is de Fushimi Inaritempel, waar we uiteraard een bezoek aan brengen. Wellicht herken je die wel uit de film Memoires of a Geisha. Deze tempel heeft meer dan duizend poortjes, wat het een indrukwekkend monument maakt. Naast tempels vind je in Kyoto ook vele ambachtelijke winkeltjes, prachtige tempeltuinen en schilderachtige plekjes.

  Tempel Kytoto Japan DjoserIn het gebied rondom de Kiyomizu-dera tempel vind je kleine winkeltjes, waar traditionele ambachtelijke producten worden verkocht. De tuinen rond de tempels en paleizen getuigen van eeuwenlange toewijding. Hier is de Japanse tuinarchitectuur tot ontwikkeling gekomen, waarbij op kleine schaal schitterende landschappen worden nagebootst. Bij de Ryoanji-tempel is bijvoorbeeld een rotslandschap zonder enig groen te zien. In de amusementswijk Gion zie je ook verschillende ochaya: dit zijn theehuizen waar nog steeds geisha’s werken. Het lijkt net alsof de tijd hier heeft stil gestaan.

  Een aanrader tijdens je bezoek aan Kyoto is het manga museum, waar je alles te weten kunt komen van het wereldberoemde Japanse equivalent van een stripverhaal. Je kunt hier ook een mangaportret van jezelf laten maken: een origineel souvenir aan je reis naar Japan! Een leuke manier om de stad te ontdekken is op de fiets. Je fietst, net als de Japanners zelf, grote gedeeltes van je fietstocht op het trottoir.

  Hiroshima & Kumamoto
  11. Kyoto - Himeji - Hiroshima per trein
  12. Hiroshima, excursie Miyajima
  13. Hiroshima - trein naar Kumamoto
  14. Kumamoto, excursie Asovulkaan
  15. Kumamota - trein naar Nagasaki

  Hiroshima Atoombom koepel Japan Djoser Met de supersnelle ‘kogeltrein’, de Shinkansen, reizen we verder van Kyoto naar Hiroshima. We stappen onderweg uit bij de Himeji, in deze stad staat Himejijō, het 'Witte reiger-kasteel'. Dit kasteel is een van de weinige nog originele kastelen van Japan en wordt gezien als het mooiste en meest spectaculaire. Het kasteel wordt omringt door een mooie tuin. Hiroshima is uiteraard vooral bekend vanwege de verwoesting door de atoombom op 6 augustus 1945. Het Peace Memorial Park en de Atoombom-koepel herinneren aan deze afschrikwekkende gebeurtenis. Het is verbazingwekkend hoe snel Hiroshima weer is opgebouwd en veranderd in een levendige, bloeiende stad.

  Een leuke manier om Hiroshima te verkennen is met één van de vele trammetjes, die kriskras door de stad rijden. Na WO II werden in de andere steden de tramlijnen opgeheven en zijn de overgebleven tramstellen naar Hiroshima overgebracht, waardoor de stad een rijdend trammuseum is geworden.

  Een leuke excursie brengt ons per trein en veerboot naar het eiland Miyajima, dat zo heilig is dat het eeuwenlang verboden terrein was voor gewone mensen. We bezoeken hier het heiligdom Itsukushima en je hebt een mooi uitzicht op de beroemde rode Toriipoort met op de achtergrond de berg Misen. Dit is wellicht het meest gefotografeerde monument van Japan en, gezien de Japanse fotografeerfrequentie, misschien wel het meest vastgelegde monument op aarde.

  Na ons bezoek aan Hiroshima verlaten we Honshu en reizen we naar het zuidelijke eiland Kyushu. Daar overnachten we eerst in de stad Kumamoto, gedomineerd door een gigantisch kasteel uit de 17e eeuw. Door een tweetal aardbevingen in April 2016 is het kasteel zwaar beschadigd en is men onlangs begonnen met de herstelwerkzaamheden.

  Vanuit de vriendelijke stad Kumamoto gaan we met onze eigen bus naar het natuurgebied rond de immense Aso-vulkaan. De actieve vulkaan heeft de grootste krater ter wereld. In deze immense krater hebben zich alweer enkele nieuwe vulkanen gevormd. Afhankelijk van de wind en de giftige dampen, die nog regelmatig uit de krater opstijgen, is het mogelijk om rond deze krater te wandelen. Verder lopen er diverse wandelroutes door het natuurgebied. (Let op: Omdat de Aso vulkaan een actieve vulkaan is kunnen de mogelijkheden om deze omgeving te bezoeken verschillen).


  Per trein reizen we door naar Nagasaki, waar de Japanners voor het eerst in contact zijn gekomen met de westerse wereld.

  Nagasaki 
  16. Nagasaki
  17. Nagasaki, optionele excursie huis Ten Bosch

  Nagasaki Haven Japan Djoser Eeuwenlang is Nagasaki de enige schakel tussen Japan en de rest van de wereld geweest. Voor de kust van Nagasaki lagen twee kunstmatige eilandjes: het ene was bestemd voor de handelaren uit China en het andere voor die uit het westen. Halverwege de 16e eeuw arriveerden de Portugezen, die in 1614 door de shogun werden verbannen, omdat hij de bekeringsdrift van de Jezuïeten als gevaarlijk was gaan beschouwen. De contacten met het westen liepen vanaf die tijd via de meer op handel georiënteerde Hollanders. Er ontstond een weliswaar miniem, maar wel uniek, handelscontact tussen Japan en de rest van de wereld, via de Hollanders op het kleine eilandje Dejima.

  De Hollanders wisten deze aparte positie tot in 1854 te behouden. Door landaanwas ligt dit eilandje inmiddels niet meer los in de haven, maar is het één geworden met het centrum van de stad. In dit deel van de stad komen de historische banden met Nederland tot uiting in kunstwerken en monumenten. In de musea kun je objecten en prenten zien, die gemaakt zijn door Japanse kunstenaars in de tijd dat de Nederlanders op Dejima woonden.

  Op 9 augustus 1945 werd ook Nagasaki getroffen door een atoombom, bijna tweemaal zo sterk als die van Hiroshima. Na de verwoesting van zeker 35% van de stad, is Nagasaki uitgegroeid tot een levendige moderne havenstad. In het centrum bevindt zich echter op de Temple-Row nog een groot aantal oude tempels.

  Het is mogelijk om vanuit Nagasaki een facultatieve excursie te maken naar de Japanse versie van ’Nederland’ in de vorm van het pretpark Huis Ten Bosch, waar tal van bekende oer-Hollandse gebouwen op ware grootte zijn nagebouwd. Naast bruggen, dijken en kanalen zijn er ook volop moderne ecologische voorzieningen in aangebracht, onder andere voor afvalverwerking en verwarming.

  Nagasaki 
  18. Nagasaki - Osaka per trein
  19. Osaka
  20. Osaka
  21. Osaka - Amsterdam

  Osaka Japan Djoser Winkelstraat De supersnelle Shinkansen trein brengt ons naar de laatste stop op deze rondreis, het bruisende Osaka, de op twee na grootste stad van Japan. Zoals Kyoto een herinnering aan het verleden is, zo is Osaka een stad van het heden. Een goede gelegenheid om even los te komen van alle schoonheid van het verleden en gewoon weer te genieten van het alledaagse. De binnenstad wordt gekenmerkt door een netwerk van kanalen en het 16e-eeuwse Osaka-jo kasteel. 's Avonds kun je struinen door de verlichte winkelstraten en genieten van het heerlijke Japanse eten in een van de vele restaurantjes.

  Vanuit Asaka brengen we een bezoek aan Nara, nog een voormalige hoofdstad van Japan. Hier staat de Todaiji, een boeddhistisch tempelcomplex met het grootste houten gebouw ter wereld. Ook de andere tempels, waarvan sommige dateren uit de 7e en 8e eeuw, zijn de moeite waard. De stad is gebouwd naar model van Chang-an, de hoofdstad van China ten tijde van de Tang-dynastie. Net als in Kyoto en Kamakura is de moderne stad duidelijk gescheiden van het oude monumentale deel.

  Wat je in Osaka absoluut niet mag missen, is het Osaka Aquarium Kaiyukan: één van de grootste aquaria ter wereld. Er zwemmen hier zelfs walvishaaien rond! Dit zijn de grootste vissoorten ter wereld. Ook een bezoekje aan de Boeddhistische Shitennoji-tempel is meer dan de moeite waard. Deze tempel is één van de oudste en meest gebruikte tempels van Japan. Een andere bekende bezienswaardigheid is het 173 meter hoge Umeda Sky Building. Als je hier naar de bovenste etage gaat, heb je een spectaculair uitzicht over de stad. Vergeet dus niet je camera mee te nemen.

  Voor bijzondere pretparken ben je in Japan ook aan het goede adres. Heeft Tokyo zijn eigen versie van Disneyland, in Osaka staat het Universal Studio's pretpark compleet met een Harry Potter wereld waar het uit de boeken en films bekende Zwijnstein kasteel is nagebouwd. Een 'must see' voor alle dreuzels! 

  Osaka is aan het water gelegen maar heeft geen natuurlijke stranden. Ten zuiden van de stad zijn nabij de luchthaven enkele kiezelstranden gecreerd en er is een zandstrand genaamd Rinkuminamihama. Hier kun je terecht voor een frisse duik, een drankje in de strandtent of om even uit de rukte van de stad te ontsnappen en lekker uit te rusten van de prachtige reis. 

  Vanaf de luchthaven op het kunstmatig aangelegde eiland voor de kust, vliegen we terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 16 personen. De maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  Boek deze week en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode FAM1950. Boek deze week en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode FAM1950.

  2019

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  14 jul - 03 aug
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 3.595,-
  € 3.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  21 jul - 10 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 3.795,-
  € 3.595,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  24 jul - 13 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.495,-
  Start - einde
  28 jul - 17 aug
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 3.595,-
  € 3.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  31 jul - 20 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.495,-
  € 3.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  04 aug - 24 aug
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 3.495,-
  € 3.295,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Tijdbesparend vervoer per trein en ‘bullet train’ Shinkansen
  • 14-daagse JR-railpass ter waarde van € 356,-
  • Hotelkamers met eigen badkamer
  • Overnachting in traditionele ‘ryokan’
  • Heerlijke Japanse maaltijden (diner en ontbijt) tijdens het verblijf in de ryokan
  • Excursie vanuit Tokyo naar Kamakura
  • Excursie naar Nara
  • Bezoek aan de Fushimi Inaritempel
  • Excursie naar het eiland Miyajima
  • Excursie naar de actieve vulkaan Mount Aso
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.595,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.795,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  De hotels waarin we tijdens de reis overnachten zijn comfortabele middenklasse hotels die centraal gelegen zijn. Ze beschikken over alle moderne voorzieningen en hebben een eigen badkamer. Het personeel is naar Japanse traditie uiterst servicebewust. Daarnaast zijn de meeste hotels voorzien van een goede wifi verbinding.

  In Takayama overnachten we in een ryokan. Bij deze traditionele accommodatie hebben de kamers tatami matten, gemaakt van rijststro, op een futon (dun matras). Er zijn gedeelde sanitaire voorzieningen. 

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Tokyo Sunshine City Prince Hotel Tokyo
  Matsumoto Matsumoto Tokyu REI Hotel
  Takayama Takayama Hosho-kaku
  Kyoto Daiwa Roynet Hotel Kyoto
  Hiroshima Hotel New Hiroden
  Kumamoto Hotel Route-Inn Kumamoto Ekimae
  Nagasaki Hotel New Nagasaki
  Osaka Hotel Plaza Osaka

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien mogelijk, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Amsterdam - Tokyo

   Vertrek

   14:40

   Aankomst

   08:40 *

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Osaka - Amsterdam

   Vertrek

   10:25

   Aankomst

   15:10

  * aankomst volgende dag


  Tijdverschil: In de zomertijd is het in Japan 7 uur later. 

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.595,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.795,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Japan reizen we grotendeels per trein. Om die reden is een 14-daags treinabonnement ter waarden van € 365,- vanaf Takayama inbegrepen in de  reissom. De JR-pass, zoals dit abonnement heet, is persoonlijk en dient om die rede persoonlijk afgehaald te worden. Dit doen we met de groep op dag van aankomst in Japan. De JR-pass geeft je daarnaast de vrijheid om meer van een stad te zien en de omgeving te ontdekken. De JR-pass zal in Tokyo nog niet geldig zijn maar hier reis je dan ook het eenvoudigst per metro. Vanzelfsprekend regelen wij het vervoer voor de excursie naar Kamakura.

  Dankzij de tijdsbesparende treinreizen blijft er meer tijd over voor de vele hoogtepunten die Japan te bieden heeft. De trein rijdt normaal gesproken op de seconde nauwkeurig! Het reizen tussen de Japanners is een culturele ervaring op zich. Opvallend is de rust, in de trein wordt niet gebeld, en de vele slapende reizigers.

  Op diverse trajecten maken we gebruik van de zeer moderne en vooral snelle Shinkansen-kogeltrein, die een snelheid van 300 km/u kan behalen! Deze zeer comfortabele treinen hebben een uitstekende service aan boord en de mooie wagons bieden ruimschoots de gelegenheid om de prachtige en afwisselende omgeving te bekijken.

  Twee trajecten worden per bus afgelegd, die tussen Tokyo en Matsumoto en tussen Matsumoto en Takayama. Van trein- of busstation naar het hotel wordt (een kleine afstand) meestal gelopen.

  Bagagevervoersysteem
  Tijdens drie trajecten op deze reis maak je gebruik van het bagagevervoersysteem 'Takkyubin'. Dit is een veel gebruikt systeem in Japan waarbij de grote bagage vooruit wordt gestuurd.

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Tijdbesparend vervoer per trein en ‘bullet train’ Shinkansen
  • 14-daagse JR-railpass ter waarde van € 356,-
  • Hotelkamers met eigen badkamer
  • Overnachting in traditionele ‘ryokan’
  • Heerlijke Japanse maaltijden (diner en ontbijt) tijdens het verblijf in de ryokan
  • Excursie vanuit Tokyo naar Kamakura
  • Excursie naar Nara
  • Bezoek aan de Fushimi Inaritempel
  • Excursie naar het eiland Miyajima
  • Excursie naar de actieve vulkaan Mount Aso
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een zoekt graag naar elektronische koopjes in Akihabara, de ander wil tot rust komen in een Japanse tuin of bezoekt graag een tempel om het leven van de monniken gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route naar onze volgende overnachtingsplaats. Deze excursies zijn bij de reissom inbegrepen, maar ook hierbij geldt dat het entreegeld nog wel apart betaald moet worden. De volgende excursies zijn inclusief:

  - Vanuit Tokyo brengen we een bezoek aan aan de 13e-eeuwse hoofdstad Kamakura, waar eeuwenoude tempels staan en de op één na hoogste bronzen Boeddha van Japan is te bewonderen.

  - Op weg naar Matsumoto stoppen we onderweg om een bezoek te brengen aan de grootste wasabiboerderij van Japan. Hier kan je zien welke producten van wasabi worden gemaakt en hoe de wasabi wordt verwerkt.

  - Vanuit Kyoto brengen we een bezoek aan één van de bekendste tempels van Japan : de Fushimi Inaritempel.

  - Vanuit Hiroshima gaan we per trein en veerboot naar het heilige eiland Miyajima, dat zo heilig is dat het eeuwenlang verboden terrein was voor gewone mensen.

  - Vanuit Kumamoto brengen we een bezoek aan de imposante Mount Aso vulkaan. Deze actieve vulkaan met de grootste krater ter wereld is immens en de vergezichten op de omgeving zijn adembenemend.

  - Vanuit Osaka brengen we een bezoek aan Nara, nog een voormalige hoofdstad van Japan.

  Ter plaatse zijn er uiteraard meerdere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. Zo zijn bijvoorbeeld het aquarium van Osaka en een bezoek aan huis Ten Bosch leuke uitstapjes die je tijdens de reis kunt ondernemen.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
  • Een paspoort dat geldig is gedurende het verblijf in Japan

  Geldzaken

  In Japan wordt er betaald met de yen. Kijk voor actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: is mogelijk bij de pinautomaten in de postkantoren en op de luchthaven (met het Cirrus- en/of Maestro symbool). Er zijn vele geldautomaten, maar deze accepteren vaak alleen passen die in Japan zijn uitgegeven. Belgische bankkaarten werken niet in Japan.
  Creditcards: te gebruiken om geld te pinnen en om te betalen in hotels, winkels en grotere restaurants.
  Contant: euro’s. Contant geld wisselen gebeurt meestal in hotels, omdat het daar het snelst en gemakkelijkst is.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.
  Het is in Japan niet gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. In hotels en restaurants is automatisch al bedieningsgeld inbegrepen en er worden geen extra bijdragen verwacht.

  Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

  Maaltijden

  De maaltijden tijdens het verblijf in de ryokan zijn bij de reissom inbegrepen. Dit betreft een typisch Japans diner en ontbijt, dat op traditionele wijze is bereid. Voor het diner krijg je je eigen blad met daarop allerlei verschillende gerechtjes met allerlei bijzondere kleuren, smaken en geuren. Door het als kleine hapjes te serveren, komen de verschillende smaken het beste tot hun recht komen.

  Verder kun je tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, hoe of wat je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurant op te zoeken. Deze maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen. De reisbegeleiding geeft je tips voor een goed restaurant, een café of suggesties voor uitgaan.

  Japan is een paradijs voor liefhebbers van lekker eten en de diversiteit is enorm. Tokyo, Kyoto, Osaka en Kobe hebben samen meer dan 500 restaurants met één of meerdere Michelinsterren. Het eten in de vele minder sjieke restaurants is uiteraard ook heerlijk en van hoge kwaliteit, én heel betaalbaar! Tokyo alleen heeft meer dan 160.000 eetgelegenheden!

  Houd je van vis, dan kom je in Japan zeker aan je trekken. Meestal krijg je een enorme schaal, rijkelijk gevuld met allerlei lekkernijen uit de oceaan voorgeschoteld. Je wordt in Japan verrast door het aantal sushibars met heerlijke verse sushi en sashimi. Ook in de vele grote warenhuizen kun je heerlijk verse sushi halen of een compleet Bento-pakket; typisch Japans lunchpakket met kleine vakjes met verschillende gerechten.

  Andere klassieke gerechten zijn Shabu-shabu; twee schalen met groenten en vlees die je zelf aan tafel bakt in hete olie en de Tempura-gerechten; gepaneerde en gefrituurde groenten en garnalen. Ook Yakitori kom je veel tegen; kip aan een spies gemarineerd in een zoete saus. Daarnaast vind je andere heerlijke gerechten zoals Udon, Ramen, Tonkatsu, Kobe-biefstuk, Sukiyaki, Okonomiyaki etc. etc. De Japanse keuken is één van de meest diverse ter wereld. Bij vrijwel iedere maaltijd wordt gratis groene thee en water geschonken. Lees hier meer over de diverse gerechten.

  Ben je even toe aan een westerse hap dan is er in Japan ook keus genoeg. In elke stad zijn restaurants te vinden met bijvoorbeeld pizza, pasta, hamburgers of de Franse keuken.

  Gezondheid

  Voor een rondreis door Japan heb je geen inentingen nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in het Westen en er is dus geen verhoogd risico. Natuurlijk is het wel verstandig om in je eigen tas een kleine 'reis-apotheek' met wat pleisters, aspirine, betadine/jodium, zonnebrand, muggenmelk etc. in te pakken.

  Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril.

  Klimaat en geografie

  Aangezien Japan, van het noorden naar het zuiden, ongeveer 3.000 km lang is, is het klimaat afhankelijk van de plaats waar je heen reist en van de tijd van het jaar. Japan kent net als Europa vier seizoenen en de seizoenen lopen gelijk aan die in Nederland.

  De temperaturen van Noord-Honshu zijn te vergelijken met die van de Noord-Europese landen en de temperaturen van Zuid-Honshu en Kyushu zijn te vergelijken met die van de Zuid-Europese landen.

  In juli en augustus is het warm en moet je rekening houden met kans op een hoge luchtvochtigheid. In deze periode is het echter nog prima reizen als men met de temperatuur en een enkele bui rekening houdt.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Japan?

  Deze reis naar Japan biedt een leuke combinatie van wereldsteden, slaperige dorpjes met volop aandacht voor leuke bezienswaardigheden, mooie natuur, traditionele gewoontes en lekker eten! Heel bijzonder is het verblijf in een ryokan in Takayama, waar je in typisch Japanse sferen verblijft. We reizen voornamelijk met de trein en de Shinkansen, een erg aangename en snelle manier van reizen. Reizend met Djoser door Japan maak je kennis met zowel de eeuwenoude cultuur als het moderne bestaan. Deze combinatie van traditie en modernisme maakt deze reis dan ook bijzonder fascinerend.

  Welke maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen?

  De maaltijden tijdens het verblijf in de ryokan zijn bij de reissom inbegrepen. Dit betreft een typisch Japans diner en ontbijt, dat op traditionele wijze is bereid. Tijdens de overige dagen bepaal je zelf waar en met wie je gaat eten. Zo kun je maximaal genieten van de heerlijke Japanse keuken.

  Hoe is het vervoer geregeld op deze reis?

  In Japan reizen we grotendeels per trein. Op sommige trajecten gebruiken we daarvoor de zeer moderne en vooral snelle Shinkansen-kogeltrein. Deze treinen hebben een uitstekende service aan boord. De mooie wagons bieden ruimschoots de gelegenheid om de prachtige en afwisselende omgeving te bekijken. Twee trajecten worden per bus afgelegd, die tussen Tokyo en Matsumoto en tussen Matsumoto en Takayama.

  Waar overnachten we?

  We overnachten veelal in comfortabele middenklasse hotels, die centraal gelegen zijn. Ze beschikken over alle moderne voorzieningen en hebben een eigen badkamer. Het personeel is naar Japanse traditie uiterst servicebewust. In Takayama overnachten we in een traditionele ryokan. Hier slaap je in een kamer met tatami (rijststro) matten op een futon (dun matras). Er zijn gedeelde sanitaire voorzieningen.

  Wat houdt het bagagevervoersysteem in?

  Tijdens drie trajecten op deze reis gebruik je het bagagevervoersysteem 'Takkyubin'. Dit is een zeer gebruikelijk systeem met een goede service in Japan, waarbij de grote bagage vooruit gestuurd. Je reisbegeleider informeert en assisteert uiteraard ter plaatse en zal aan het begin van de reis 5.000 yen inzamelen voor het gebruik van dit bagagevervoersysteem.

  Wij adviseren om een dagruzak/tas mee te nemen, die je dan als handbagage meeneemt in de bus en/of trein met bagage voor eenmaal één en tweemaal twee nachten.

  Is het bagagevervoersysteem verplicht?

  Indien je weinig bagage meeneemt en deze dus beperkt blijft tot bijvoorbeeld één kleine reistas, hoef je geen gebruik te maken van dit systeem. In de praktijk blijkt echter dat de meeste klanten kiezen voor dit bagagevervoersysteem. De kosten zijn uiteindelijk beperkt en het comfort is het zeker waard.

  Kan ik pinnen in Japan?

  Het is mogelijk om gebruik te maken van de pinautomaten in de postkantoren en op de luchthaven (met het Cirrus- en/of Maestro symbool). Er zijn vele andere geldautomaten, maar deze accepteren vaak alleen passen die in Japan zijn uitgegeven. Wij adviseren om naast een pinpas ook een creditcard en contante euro’s mee te nemen. In restaurants en winkels wordt meestal alleen cash geaccepteerd.

  Belgische bankkaarten werken niet in Japan, een creditcard is noodzakelijk om geld te pinnen.

  Kan ik mobiel bellen in Japan?

  GSM-toestellen werken niet in Japan. De GSM-techniek wordt in Japan namelijk niet ondersteund. Mobiel bellen is in Japan alleen mogelijk met bepaalde toestellen die gebruik kunnen maken van 3G/UMTS. Veel moderne smartphones kunnen daarom wel bellen in Japan.

  Het is niet mogelijk om ter plaatse een Japanse mobiele telefoon te kopen, maar u zou wel een mobiele telefoon kunnen huren. Sommige providers in Nederland bieden deze mogelijkheid aan en ook in Japan zelf is het mogelijk een toestel te huren.

  Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Japan?

  In Japan gebruikt men de afwijkende netspanning van 100 volt, de stopcontacten zijn meestal van de Amerikaanse variant met twee platte polen. Europese apparatuur werkt normaal gesproken prima, maar een adapter voor het stopcontact is noodzakelijk.

  Hoe worden we als gezin van drie personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen dan doen we ons uiterste best om de familie op één kamer te plaatsen. De hotels waar Djoser gebruik van maakt in Japan beschikken echter over het algemeen niet over kamers met drie bedden. Als er geen driepersoonskamer aanwezig is, zal een extra bed worden bijgeplaatst op een tweepersoonskamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan doen we ons best twee aan elkaar grenzende kamers te reserveren.

  Het plaatsen van het extra bed op de kamer kan ten koste gaan van de beweegruimte en plaats voor de bagage op de kamer. Wil je meer comfort kun je ervoor kiezen tegen betaling van een toeslag een éénpersoonskamer te boeken. Neem hiervoor contact met ons op.

  Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

  De Djoser groepen op deze reizen bestaan uit gemiddeld 16 personen. Het minimum aantal deelnemers om de reis door te laten gaan is 10. De maximale groepsgrootte is 26.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  9,0
  • Geweldig. Inspirerend, uitdagend, zomaar een paar woorden over de Japan reis. Reisbegeleiding van grote klasse. Suzanne is er een van de buitencategorie. Kan deze reis aan een ieder aanbevelen.

   Japan: schoon, veilig, geen fooi, traditioneel, extreem, verlegen, sushi, Shinkansen, tempels, tori’s, manga, kimono’s, sumo worstelaars, kastelen, riyokan, geisha's, Tokio, atoombom museum Hiroshima, oversteken met 1000 anderen op het kruispunt van Shibuya, Dotonbori Osaka. GEWELDIGE VAKANTIE

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top