Top 3 mooiste snorkelplekken van Indonesië

Top 3 mooiste snorkelplekken van Indonesië


Reuzenmanta’s, fluorescerend koraal, dolfijnen, scheepswrakken en walvishaaien. Dat zijn slechts een paar wonderen waar je je in de zee rond Indonesië aan kan vergapen. En die maken Indonesië, samen met het warme water en de tientallen meters zicht, een duik- en snorkelland bij uitstek.

De tropische eilanden van Indonesië bevinden zich middenin de koraaldriehoek: een gebied in de oceaan waar ongeveer twintig procent van ’s werelds koraalriffen liggen. Meer dan 3.000 vissoorten en 600 koraalsoorten leven hier. Waar je moet zijn? Dat weten wij. De volgende drie eilanden vinden wij de drie mooiste snorkelplekken van Indonesië!

3. Gili-eilanden, Lombok
Zeeschilpad Gili Lombok Indoensië DjoserDe bekendste van de Gili-eilanden is het relaxte Gili Trawangan. Het strandleventje waar je hier volop van geniet had regelrecht uit een film kunnen komen. Je eet de lekkerste gerechten in een gezellige strandtent en drinkt een cocktail terwijl je kletst met de vriendelijke local barman. Je zou bijna vergeten dat dit eiland ook een van de beste snorkelplekken van Indonesië is! Hier kan je je droom waarmaken en met een groep zeeschildpadden door het water zweven. Op het eiland worden namelijk veel projecten georganiseerd om de beestjes te helpen overleven. Genoeg om er te spotten dus!


2. Togian-eilanden, Sulawesi

Tropisch strand palmbomen DjoserIn tegenstelling tot Bali en Java, zijn de Togian-eilanden bij Sulawesi nog niet zo ontdekt door toeristen. De eilanden liggen als een groep parels in een kristalheldere zee, zijn dunbevolkt of zelfs onbewoond: eilanden zoals je ze in de mooiste brochures ziet. Je kunt hier heerlijk met je boek achterover slaan op de vlekkeloze zandstranden of je duikbril opzetten en de omgeving verkennen. De koraaltuinen die je hier tegenkomt zijn enorm en kleurrijk. Tropische vissen kijken je van alle kanten nieuwsgierig aan en met een beetje geluk zie je er zelfs dolfijnen.


1. Komodo nationaal park, Komodo

Vissen snorkelen Indonesië DjoserEén van meest interessante Kleine Soenda-eilanden is Komodo, waar je oog in oog komt te staan met de griezelige komodovaranen die hier rondlopen. Maar de dieren die rond het eilandje leven en zwemmen zijn minstens zo spectaculair. Het Komodo nationaal park is een populaire plek onder duikers en snorkelaars: je vindt hier een van de meest diverse leefgebieden ter wereld. Bijna 400 soorten koraal vormen het podium voor zo’n 1.000 vissoorten, dolfijnen en schildpadden, walvishaaien en vliegende reuzenmanta’s. Je hebt een beetje moed nodig om langs deze reuzen te snorkelen, maar je bent dan ook een onvergetelijke ervaring rijker.


> Bekijk onze rondreizen door Indonesië