Bekijk de Rondreis Java & Bali, 18 dagen van Djoser

Rondreis Java & Bali 18 dagen

Twee van Indonesië's bekendste eilanden

Vanaf € 2.095,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Reis over de twee bekendste eilanden van de Indonesische archipel waarbij alle hoogtepunten worden aangedaan. Op Java start je in de koloniale hoofdstad Jakarta en bezoek je het vissersdorpje Pangandaran, de tempels Borobudur en Prambanan bij Yogyakarta en natuurlijk de Bromovulkaan voor een prachtige zonsopkomst. Op Bali kun je ontspannen in Lovina Beach, dolfijnen spotten en snorkelen op de koraalriffen. De reis eindigt in Ubud, het culturele hart van Bali. Vanuit dit dorp zijn diverse uitstapjes mogelijk, wandelend, fietsend, of per auto, naar de bekendste tempels en indrukwekkendste rijstterrassen in de omgeving.

Daarom Djoser

 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Eigen Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Afwisseling natuur en cultuur
 • Bezoek aan authentiek dorp Kampung Naga
 • Ontspannen aan de kust in Pangandaran
 • Excursie naar Borobudur en Prambanan
 • Slapen in de buurt van de Bromovulkaan
 • Excursie per jeep naar Bromovulkaan
 • Verlenging aan het strand van Bali mogelijk

Route en kaart

Routekaart Rondreis Java & Bali, 18 dagen
 1. Amsterdam - Jakarta
 2. aankomst Jakarta
 3. Jakarta - Bandung
 4. Bandung - Kampung Naga - Pangandaran
 5. Pangandaran
 6. Pangandaran - Yogyakarta
 7. Yogyakarta, excursie Borobudur en Prambanan
 8. Yogyakarta
 9. Yogyakarta - Malang
 10. Malang - Bromovulkaan
 11. Bromovulkaan, jeepexcursie - ferry naar Bali - Lovina Beach
 12. Lovina Beach
 13. Lovina Beach
 14. Lovina Beach - Gitgit-watervallen - Ulun Danu Bratan - Ubud
 15. Ubud
 16. Ubud, excursies Gunung Kawi en Tirta Empul
 17. Ubud - Denpasar - Amsterdam
 18. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Ontdek de koloniale hoofdstad Jakarta

Dag 1 Amsterdam - Jakarta
Dag 2 aankomst Jakarta

Indonesie Jakarta Laat in de middag arriveren we in Jakarta, het voormalige Batavia. Deze bruisende en moderne miljoenenstad vormt de belangrijkste stad van het land. Het is een stad vol tegenstellingen. In de wijk Kota herinneren talloze gebouwen aan het Nederlands verleden. Veel gebouwen zijn of worden tegenwoordig weer in hun oude glorie hersteld. In de haven Sunda Kelapa kwamen tot 1870 alle schepen uit Nederland aan. Tegenwoordig is het hier nog steeds een drukte van belang; tientallen zeilschepen die de eilanden aandoen lossen hier hun vracht. Voordat we doorreizen naar Bandung nemen we de tijd om de oude stad te bekijken.


Groene rijstterrassen en authentieke dorpen

Dag 3 Jakarta - Bandung
Dag 4 Bandung - Kampung Naga - Pangandaran
Dag 5 Pangandaran

Na onze kennismaking met Jakarta rijden we met de bus naar Bandung. We bereiken in de loop van de middag Bandung. Deze stad ligt op 750 meter hoogte en kent daardoor een relatief koel klimaat. Het is een stad die zich kenmerkt door koloniale (Nederlandse) architectuur. In de avond kunt u winkelen en eten in het moderne winkelcentrum Paris Van Java, vrij genoemd naar de bijnaam die Bandung in de koloniale tijd had.

De volgende dag maken we een prachtige rit van Bandung naar Pangandaran aan de zuidkust van Java. Op het platteland passeren we uitgestrekte rijstvelden en zien we wat misschien wel de mooiste rijstterrassen van het eiland zijn. Grote kans dat we kunnen stoppen om het planten en oogsten van de rijst van dichtbij te bekijken en wie weet kun je wel meehelpen.

Rijstveld JavaWe brengen een bezoek aan het bijzondere Kampung Naga, een authentiek en zeer traditioneel dorpje, waar het lijkt alsof de tijd al jaren stil heeft gestaan. Het dorp ligt in een vallei aan een rivier en om hier te komen moet je een lange trap af- en ook weer oplopen. Het is de inspanning echter zeker waard. De witte huisjes met een dak van palmbladeren liggen in een groene vallei met rijstterrassen en bossen.

In de namiddag arriveren we in Pangandaran. Dit vissersdorp biedt alle gelegenheid om van de tropische zon, zee en stranden te genieten. Verken per fiets of becak het platteland met de groene plantages, gemoedelijke kampongs en interessante fabriekjes waar krupuk, tempe, Javaanse palmsuiker en kokosnoot wordt verwerkt. Op natuurexcursies kun je veel van de omgeving zien: ga bijvoorbeeld op de fiets via kleine dorpjes richting de Green Canyon waar je met een bootje doorheen vaart. Of maak een jungletocht in het natuurreservaat op het schiereiland waar grote populaties apen en herten leven. 's Avonds kun je heerlijk eten in één van de vele visrestaurantjes.

Het culturele hart van Java

Dag 6 Pangandaran - Yogyakarta
Dag 7 Yogyakarta, excursie Borobudur en Prambanan
Dag 8 Yogyakarta
Dag 9 Yogyakarta - Malang
Dag 10 Malang - Bromovulkaan

Na ons verblijf in Pangandaran vertrekken we in alle vroegte richting Yogyakarta, want we hebben een lange reisdag voor de boeg. Onderweg maak je kennis met het platteland van midden-Java dat wordt gedomineerd door rijstvelden en vulkanen.

Yogyakarta is een prettige stad om te verblijven. Het is niet alleen de culturele hoofdstad van Java, maar ook de belangrijkste studentenstad van het land. Tradities en de moderne tijd gaan hier hand in hand. We maken de volgende dag een excursie naar het beroemde boeddhistische tempelcomplex Borobudur. Deze grote stoepa werd tussen 780 en 850 gebouwd en is prachtig gedecoreerd met o.a. reliëfs uit het leven van Boeddha.

Prambanan JavaWe rijden ook naar de dichterbij gelegen Hindoeïstische Prambanan tempels. Bij een aardbeving in 2006 zijn delen van dit complex beschadigd geraakt, maar dit is tegenwoordig weer grotendeels hersteld. De Prambanan is minstens zo indrukwekkend als de Borobudur en een bezoek zeker waard.

De volgende dag heb je voldoende tijd om er zelf op uit te trekken. Neem een becak (fietstaxi) naar het kraton (het paleis van de sultan), het waterpaleis en de talloze batikateliertjes. De lange winkelstraat Jalan Malioboro is een waar mekka voor winkelliefhebbers. De keuze aan moderne en traditionele batik, zilver, leer en allerlei andere handwerkproducten is enorm. In talloze ateliers in de stad kun je het productieproces bekijken. Ook kun je ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan de rustieke sultansbegraafplaats bij Imogiri. Andere mogelijkheden zijn een uitstapje naar de dorpen Kota Gede (zilver), Bantul (vogeltjesmarkt), Kasongan (keramiek), het strand van Parangtritis of de Merapi-vulkaan. Geniet 's avonds van één van de vele traditionele muziek- en dansvoorstellingen zoals het prachtige Ramayanaballet of een schaduwpoppenvoorstelling.

Theeplukker IndonesieOp dag 9 reizen we door van Yogyakarta naar Malang. In de loop van de dag komen we aan in Malang, een middelgrote stad met een duidelijk koloniaal verleden. Dit zie je vooral terug in de wijk rond de Ijen boulevard waar nog steeds grote huizen uit de jaren twintig en dertig in ruime tuinen en aan brede straten staan. Ook een bezoek aan het bekende restaurant Toko Oen draagt bij aan het tempo doeloe gevoel. We reizen na één nacht in Malang door richting de Bromovulkaan.


Van actieve vulkanen de tropische stranden

Dag 11 Bromovulkaan, jeepexcursie - Lovina Beach
Dag 12 Lovina Beach
Dag 13 Lovina Beach

Bromo Java DjoserTegen het einde van de middag komen we aan bij een eenvoudig hotel. Vroeg naar bed want rond 03:00 uur vertrekken de jeeps naar het uitzichtpunt waar we de zonsopkomst boven de Bromovulkaan kunnen meemaken. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op het indrukwekkende maanlandschap van de verschillende vulkanen van het Bromo-Tenger massief. Als er nog voldoende tijd over is bestaat er de mogelijkheid om zelf de Bromovulkaan te beklimmen en een blik te werpen in de krater waar zwaveldampen uit omhoog komen.

Na het ontbijt vertrekken we voor het laatste traject op Java. Na een lange rit bereiken we de uiterste punt van Java en steken met de ferry over naar Bali waarna we doorrijden naar Lovina Beach aan de noordkust van het eiland. Dit deel van Bali is nog relatief rustig en een prima plek om bij te komen van alle opgedane indrukken van de reis tot nu toe. Het hotel, dat beschikt over een zwembad, ligt pal aan het strand. Bijzonder is een boottochtje ‘s ochtends vroeg om de in de buurt zwemmende dolfijnen te observeren. Ook kun je hier uitstekend zwemmen, snorkelen en duiken boven het koraalrif. Bij plaatselijke duikscholen kun je een snorkel- of duikuitrusting huren. Andere mogelijke uitstapjes zijn naar de grote markt van Singaraja en het boeddhistische klooster en de warmwaterbaden in Banjar. ’s Avonds heb je een ruime keuze aan restaurants in het dorp.

Bezoek het kunstenaarsdorp Ubud

Dag 14 Lovina Beach - Gitgit-waterval - Ulun Danu Bratan tempel - Ubud
Dag 15 Ubud
Dag 16 Ubud, excursies Gunung Kawi en Tirta Empul
Dag 17 Ubud - Denpasar - Amsterdam
Dag 18 aankomst Amsterdam

Tijdens de korte rit van Lovina Beach naar Ubud maken we enkele interessante stops. De eerste stop is bij de indrukwekkende Gitgit-waterval, 35 meter hoog en prachtig gelegen in het tropisch regenwoud. Een volgende bijzondere plek waar we stoppen is de Balinese tempel Ulun Danu Bratan. Deze tempel is gewijd aan de godin van het Bratan-meer en een deel van de tempel staat dan ook letterlijk in het meer.

Ubud Bali DjoserWe arriveren in het gezellige Ubud. Hier proef je de typische sfeer van Bali waar het hindoeïsme het leven kleurt. In elke tuin staat wel een klein altaar en overal zie je vrouwen bezig met het maken van tempeldecoraties of het brengen van offers. Op Bali worden regelmatig ceremonies en processies gehouden, mogelijk maak je er één mee. Geen plaats is méér geschikt als uitvalbasis voor gevarieerde uitstapjes. Lopend, met de fiets of motor of met een gehuurde auto kun je vanuit Ubud alle kanten op. Niet ver van Ubud liggen de badplaatsen Kuta, Sanur en Padangbai met uitstekende mogelijkheden om te zwemmen en te snorkelen, te winkelen of uit te gaan. Vanuit Ubud kun je op eenvoudige wijze enkele culturele hoogtepunten op Bali bereiken: het stadje Klungkung, het Besakih-tempelcomplex en de rotstempel Gunung Kawi.

Een wandeling of een (georganiseerde) fietstocht door de prachtige omgeving met zijn groene, terrasvormige rijstvelden en verscholen tempeltjes is zeker de moeite waard. Als je een auto met chauffeur huurt kun je ook de wijdere omgeving verkennen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de apentempel van Sangeh of de zeetempel van Tanah Lot. Uiteraard heb je in Ubud zelf ook volop mogelijkheden om je dagen te vullen. Aan de rand van Ubud ligt Monkey Forest waar brutale aapjes worden gevoerd. De talloze handwerkateliertjes vormen verder een waar lustoord voor winkelaars. Wie lekker wil ontspannen kan terecht in één van de vele spa’s die Ubud rijk is. Verder kun je iedere avond genieten van dansvoorstellingen met live gamelan-muziek die op verschillende podia in het dorp worden opgevoerd. En vergeet niet enkele typische Balinese gerechten te proeven, zoals bebek betutu (Balinese eend), lawar (Balinese groenten) en sate lilit (Balinese sate) in een van de fantastische restaurants in Ubud.

Van Ubud reizen we naar het vliegveld van Bali bij Denpasar en keren we via Jakarta weer huiswaarts.


Op weg met Djoser
Bij onze reizen is er geen sprake van een strak van dag tot dag gepland excursieschema. De reisroute voor de verschillende reizen staat van dag tot dag in de brochure genoemd en staan vast, maar de in de brochure beschreven excursies worden uitgevoerd in overleg met de groep en zijn afhankelijk van de belangstelling. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan, maar je bent nooit verplicht om hieraan deel te nemen. Bovendien is er ruim gelegenheid om je eigen plan te trekken en er zonder de groep op uit te gaan. Juist dan ervaar je de bekende Indonesische gastvrijheid en behulpzaamheid en kom je op plaatsen waar andere toeristen nooit komen. Houd er wel rekening mee, dat zich door het karakter van de reizen en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
07 jun - 24 jun
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
12 jul - 29 jul
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
19 jul - 05 aug
i

Lokale NL-sprekende reisbegeleider. De vluchten zijn met Emirates.

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
26 jul - 12 aug
i

Lokale NL-sprekende reisbegeleider. De vluchten zijn met Emirates.

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
02 aug - 19 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
09 aug - 26 aug
i

Vluchten zijn met Emirates

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
06 sep - 23 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
13 sep - 30 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
20 sep - 07 okt
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.545,-

Start - einde
04 okt - 21 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
4 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
11 okt - 28 okt
i

Lokale NL-sprekende reisbegeleider

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
19 okt - 05 nov
Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
26 okt - 12 nov
Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
20 dec - 06 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
14 feb - 03 mrt
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
07 mrt - 24 mrt
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
11 apr - 28 apr
i

Lokale NL-sprekende reisbegeleider

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
02 mei - 19 mei
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
09 mei - 26 mei
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
16 mei - 02 jun
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
23 mei - 09 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
06 jun - 23 jun
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
20 jun - 07 jul
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Eigen Nederlandse reisbegeleiding
 • Hotelovernachtingen
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Vervoer per airconditioned touringcar
 • Ferry naar Bali
 • Bezoek aan het authentieke dorpje Kampung Naga
 • Excursie Borobudur
 • Excursie Prambanantempel
 • Excursie per jeep naar Bromovulkaan
 • Excursie Gunung Kawi & Tirta Empul

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 325,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging in Ubud en Sanur is met accommodatie bij te boeken.

De prijs in Ubud is v.a.€ 22,50 op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 45,- per nacht. Voor de maand augustus en van 24 december t/m 5 januari geldt een toeslag van € 15,50 per kamer per nacht.

De prijs in Sanur is v.a.€ 27,50 op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 55,- per nacht. Voor de maanden juli, augustus en van 23 december t/m 3 januari geldt een toeslag van € 17,- per kamer.

Deze prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar het hotel en de luchthaven in Bali.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Java & Bali, 18 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Mooie en afwisselende rondreis. Prachtige natuur, sprankelende cultuur en verfrissend water... voor ieder wat wils!

  8,0

 • Goede hotels, wel wat jammer betreft moskee geluid midden in de nacht. Eefje heeft het prima gedaan, schat van een meid. Alles is vlot verlopen, geluk gehad met het weer. Wel wat kort, 21 dagen was beter geweest voor deze reis.

  8,0

 • Zeer goed georganiseerd. Uitstekende gids die sympathiek en behulpzaam was en veel uitleg gaf. De lokale gids van Bali was minder. Hij deed niet veel. Het was Din die alles deed. Prachtige hotels die mooi gelegen waren. Het hotel in Ubud was minder. De hygiëne was limiet. Uitstekende reis.

  9,0

 • De eerste week vond ik het te veel bus. Hetgeen we bezochten was niet in verhouding met hetgeen we bezochten. Ik had het beter gevonden om iets langer in Jakarta te blijven om meer te kunnen bezoeken en dan door te vliegen naar Yogyakarta. De lokale gids was top! Ook fantastische lunchlocaties.

  7,0

Praktische informatie

Accommodatie

Lovina Beach BaliTijdens je reis door Indonesië overnacht je in comfortabele en sfeervolle hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche, toilet en airco. We boeken zoveel mogelijk hotels die centraal gelegen zijn, zodat je te voet veel kunt bekijken. Een enkele keer maak je gebruik van een taxi om in het centrum te komen. Het merendeel van de hotels beschikt over een zwembad voor een verfrissende duik.

In Bandung overnachten we in een goed hotel wat centraal gelegen is. Bij het zwembad vind je mooie tropische planten en palmbomen. Binnen is het hotel gedecoreerd met Indonesische kunst en houtsnijwerk. Het hotel ligt in de buurt van een groot winkelcentrum met diverse restaurants.

In Yogyakarta overnacht je in een nieuw en modern hotel wat midden in het centrum ligt. Het hotel beschikt over een ruim zwembad. Elke kamer heeft een balkon.

In Malang verblijven we in een comfortabel viersterrenhotel. Het hotel heeft een moderne bouwstijl en beschikt over een zwembad. In Lovina verblijven we in een comfortabel hotel aan zee, met zwembad en op loopafstand van het strand. In Ubud maken we gebruik van diverse accommodaties, een aantal zijn hieronder weergegeven.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
 

Jakarta Mercure Batavia Hotel
Bandung Sukajadi Hotel
Yogyakarta 101 Yogyakarta Tugu Hotel
Malang 101 Malang OJ Hotel
Bromo Bromo Permai
Lovina New Sunari Beach Resort
Ubud Cendana Resort & Spa


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 325,-.

 • Hotel Jakarta Indonesië Djoser

  Het hotel in Jakarta ligt in het oude centrum

 • Hotel Jakarta restaurant Indonesië Djoser
 • Hotel Jakarta Indonesië Djoser
 • Hotel Jakarta kamer Indonesië Djoser

  Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Hotel Jakarta restaurant Indonesië Djoser
 • The 101 Yogyakarta zwembad hotel

  Het 101 Yogyakarta hotel ligt centraal. Vanuit hier loop je gemakkelijk naar de grootste en bekendste winkelstraat: Jalan Malioboro.

 • Hotel Denpasar Indonesië Djoser
 • Zwembad Hotel Denpasar Indonesië Djoser

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een frisse duik

 • Hotelkamer Denpasar Indonesië Djoser
 • Hotel Bandung Indonesië Djoser

  Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen

 • Zwembad hotel Indonesië
 • Hotelkamer Lovina Beach Indonesië

  In Lovina verblijven we in een resort aan het strand. Je kunt hier heerlijk snorkelen, op het strand liggen of dolfijnen spotten!

 • Restaurant hotel Lovina Beach Indonesië

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Jakarta

  Vertrek

  20:35 - 18:10*

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Denpasar - Amsterdam

  Vertrek

  20:35 - 07:55*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is het op Java 5 uur later en op Bali 6 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er een uur bij.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

We reizen met onze eigen comfortabele bussen met ruime zitplaatsen en airconditioning. De oversteek van Java naar Bali maken we per veerboot en tijdens de excursie naar de Bromovulkaan maken we gebruik van jeeps. Houd er rekening mee dat Indonesië een uitgestrekt land is en dat de af te leggen afstanden soms behoorlijk groot zijn. Een bepaald traject kan inclusief de stops een hele dag in beslag nemen.

In de plaatsen zelf maken we geen gebruik van de bus. Wil je ergens op eigen gelegenheid heen, dan is het heel makkelijk om vervoer te regelen. Voor een klein bedrag kun je snel met een becak, een taxi, bemo of bus op de plaats van bestemming komen. Op verschillende plaatsen kun je een fiets huren.

 • Busvervoer Indonesië Djoser

  We reizen in onze eigen comfortabele bus

 • busvervoer voorkant Indonesië Djoser
 • Jeep Bromo

  Per jeep reizen we naar de Bromovulkaan

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Eigen Nederlandse reisbegeleiding
 • Hotelovernachtingen
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Vervoer per airconditioned touringcar
 • Ferry naar Bali
 • Bezoek aan het authentieke dorpje Kampung Naga
 • Excursie Borobudur
 • Excursie Prambanantempel
 • Excursie per jeep naar Bromovulkaan
 • Excursie Gunung Kawi & Tirta Empul

Excursies

Borobudur beeld IndonesiëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Ubud op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of fietst graag door de rijstvelden. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zoals de Prambanan en de Borobudur, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats, zoals de Bromovulkaan. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Java en Bali zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Excursie Borobudur. Een prachtig gedecoreerde stoepa, een echte must see!
 • Excursie Prambanantempel. Ontdek deze bijzondere hindoeïstische tempel.
 • Excursie per jeep naar Bromovulkaan. Bekijk dit prachtige maanlandschap tijdens de zonsopkomst.
 • Excursie Gunung Kawi en Tirta Empul. Highlights die je niet mag missen!

Ter plaatse zijn er nog veel andere mogelijkheden, zoals:

 • Een snorkeltour bij het koraalrif voor de kust van Lovina
 • Maak kennis met de Indonesische keuken en leer de authentieke kruiden kennen tijdens een kookcursus
 • Een bezoek aan de Balinese Pura Ulun Danu Bratan. Een hindoeïstische tempel aan het Bratan meer

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

 • Borobudur – de grootste boeddhistische tempel ter wereld

  De Borobudur is de grootste boeddhistische tempel ter wereld. De prachtig gedecoreerde stoepa is een echte must see. Het complex dat werd gebouwd rond de achtste eeuw is maar liefst 123 meter bij 123 meter groot. Als je de Borobudur beklimt kun je de meer dan 1.500 reliëfs, ruim 70 kerkklokachtige stoepa’s en Boeddha’s en de grote egale stoepa op de top van dichtbij bewonderen onder leiding van een gids. Zo achterhaal je het levensverhaal van Boeddha. Aangezien er maar een beperkt aantal bezoekers per uur worden toegelaten, dien je voor vertrek aan te geven of je de Borobudur wilt beklimmen. Indien je de Borobudur niet wilt beklimmen, kun je ook ter plaatse een ticket kopen om uitsluitend het plein rondom de tempel te bezoeken.

  Inbegrepen: Entreeticket Borobudur inclusief beklimming, Upanat (speciale sandalen), gids

  Prijs € 32,- p.p.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij aankomst in Indonesië nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Voor Nederlandse en Belgische reizigers is het nodig om voor IDR 500.000 (+- € 35,-) bij aankomst een visum te kopen. Indien je langer dan 30 dagen verblijft, dien je het visum voor vertrek bij de ambassade in Nederland aan te vragen.

Geldzaken

In Indonesië wordt er betaald met de Indonesische Rupiah (IDR). Kijk voor een actuele koers op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in vrijwel alle plaatsen.
Contant: we adviseren een bedrag van € 50,- tot € 100,- mee te nemen voor noodgevallen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

Balinees eten IndonesiëDe Indonesische keuken is een van de bekendste van Azië en is buitengewoon gevarieerd. Voor de liefhebbers kan de reis een ware culinaire ontdekkingstocht worden. Indonesië bestaat uit duizenden eilanden, waarvan velen hun eigen recepten en specifieke kruiden hebben. Zo zijn de gerechten op Sumatra in het algemeen veel pittiger dan op Java. De gerechten van Oost-Java zijn doorgaans wat zoeter van smaak. Daar wordt onder andere ook meer gebruikgemaakt van palmsuiker. De Indonesische keuken heeft onder invloed gestaan van de Chinese, Indiase, Arabische en ook de Nederlandse keuken. Elk heeft zijn bijdrage geleverd aan de grote verscheidenheid aan gerechten.

In Indonesië gebruikt men veel kruiden, zoals laos, djintan (komijn), djahé (gemberwortel), koenjit (kurkuma, geelwortel) en ketoembar (korianderzaad). In vrijwel ieder gerecht wordt gebruikgemaakt van uien, knoflook en sambal en vaak wordt er kokosmelk toegevoegd voor de speciale, zachte smaak. Ook het gebruik van ketjap (sojasaus) is algemeen. Als bijgerecht is er vaak kroepoek, atjar en sambal.

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Er wordt een continentaal ontbijt geserveerd, maar wie dit prefereert kan veelal ook een Indonesisch ontbijt krijgen. Lunch en diner zijn niet bij de reissom inbegrepen, waardoor je op vrije dagen alle vrijheid hebt te bepalen waar, wat en met wie je gaat eten. De reisbegeleiding kan je adviseren over het Indonesische eten en geschikte eetgelegenheden. Er is een scala aan mogelijkheden, variërend van restaurants tot kleine warungs langs de weg. Overigens bieden verschillende restaurants ook een keuze aan westerse gerechten.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A


Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig. Informeer in elk geval bij uw huisarts of een erkend reisadviescentrum, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Verder raden wij je aan om op reis medicijnen mee te nemen tegen maag- en darmstoornissen, die kunnen ontstaan door het vele reizen en de wisseling van klimaat en voedsel.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging in Ubud en Sanur is met accommodatie bij te boeken.

De prijs in Ubud is v.a.€ 22,50 op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 45,- per nacht. Voor de maand augustus en van 24 december t/m 5 januari geldt een toeslag van € 15,50 per kamer per nacht.

De prijs in Sanur is v.a.€ 27,50 op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 55,- per nacht. Voor de maanden juli, augustus en van 23 december t/m 3 januari geldt een toeslag van € 17,- per kamer.

Deze prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar het hotel en de luchthaven in Bali.

Klimaat en geografie

Indonesië heeft een tropisch klimaat. De temperatuur is het gehele jaar vrij constant en ligt rond 30°C. Het klimaat op Java verschilt echter van regio tot regio. Zo is Oost-Java droger dan West-Java. Op Bali is de temperatuur het hele jaar door zeer gelijkmatig tussen 28° en 30°C. De droge periode begint rond april en eindigt rond november. De regentijd valt in de tussenliggende maanden. Per jaar kan de aanvang en lengte van de droge en natte periode enigszins verschillen. Bovendien trekt de moesson van Sumatra naar beneden de archipel over en op elk eiland begint de regentijd dus op een ander tijdstip. Ook de hoeveelheid regen varieert per streek. Het reizen in de regentijd hoeft niet nadelig te zijn. Een regenbui valt meestal 's middags, is vaak kort en hevig en kan de natuur een lekkere opfrisser geven. Na een bui klaart het vaak snel weer op.

Reisbegeleiding en gidsen

Een Nederlandssprekende reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en zij zorgen ervoor dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waar overnacht je met Djoser in Indonesië?

Djoser maakt gebruik van goede, sfeervolle middenklasse hotels in Indonesië. Het type accommodatie is erg afwisselend: van typisch Indonesische bouwstijl met een mooie tropische tuin, tot kleine hotels beheerd door een familie en moderne, wat luxere hotels. In de meeste gevallen zijn de accommodaties voorzien van een zwembad voor een verkoelende duik of ligt het strand op loopafstand.

Hoe is het vervoer in Indonesië?

In Indonesië wordt er gebruik gemaakt van comfortabele bussen met airconditioning. Meer informatie over het vervoer is te vinden bij de praktische informatie.

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Ja, de gehele reis word je begeleid door Nederlandstalige reisbegeleiding. De reisbegeleiding geeft je tips over de bezienswaardigheden en restaurants en zorgt samen met onze deskundige lokale partner voor een soepel verloop van de reis.

Welke maaltijden zijn er tijdens de reis inbegrepen?

Alleen het ontbijt is bij alle accommodaties inbegrepen.

Hoe groot zijn de groepen naar Indonesië?

Onze reizen naar Indonesië gaan met 10 personen gegarandeerd door, maar de meeste reizen vertrekken ook al 8 of 9 personen. Dit is echter afhankelijk per vertrekdatum. De groep heeft maximaal 22 deelnemers.

Is het mogelijk de reis te verlengen?

Het is mogelijk de datum van je heen- of terugvlucht te wijzigen, bijvoorbeeld om langer in Indonesië te verblijven en later dan de groep terug te vliegen. Dit dien je bij boeking op te geven en Djoser vraagt dit dan aan bij de luchtvaartmaatschappij. Zo’n verlenging is altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen op de vlucht. Komt de vlucht akkoord, dan rekent Djoser hier € 50,- per persoon aan wijzigingskosten voor. Ook sommige luchtvaartmaatschappijen rekenen wijzigingskosten.

Hou er echter wel rekening mee dat je bij aankomst op de luchthaven van Indonesië alleen mogelijk is een visum voor 30 dagen te kopen. Indien je door je verlenging langer dan 30 dagen in Indonesië verblijft, dien je voor vertrek in Nederland bij de ambassade een 60 daags visum aan te vragen.

Is het mogelijk om af te wijken van de Djoser-route?

Individueel is het mogelijk om van de oorspronkelijke route af te wijken. Je dient dit echter zelf ter plaatse te regelen, waarbij de reisbegeleider je eventueel kan ondersteunen bij het boeken van hotels en/of transport. De bijkomende kosten zijn voor eigen rekening.

Kan ik langer dan 30 dagen in Indonesië blijven?

Ja, het is mogelijk langer dan 30 dagen in Indonesië te blijven. Je dient dan voor vertrek in Nederland een visum voor 60 dagen aan te vragen bij de Indonesische ambassade in den Haag. In drukke periodes kan er een wachttijd zijn bij de ambassade, start dus tijdig met je aanvraag.

Heb ik een klamboe nodig?

Nee, voor deze reis is het niet nodig om een klamboe mee te nemen. Deze is, daar waar nodig, aanwezig. De hotelkamers zijn verder voorzien van een airco of fan om muggen op afstand te houden. Wel raden we aan een goed muggenmiddel met DEET mee te nemen.

Is het mogelijk een eenpersoonskamer te boeken voor deze reis?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag.

Kun je een driepersoonskamer boeken?

Tijdens deze reis zijn er geen driepersoonskamers beschikbaar. Er wordt overnacht in een- en tweepersoonskamers.

Boek je met drie (of vijf) personen, dan deelt één van de reizigers een kamer met een medereiziger van het zelfde geslacht. Wil je geen kamer op indeling, dan kun je voor de derde reiziger, tegen een meerprijs, een eenpersoonskamer boeken.

Is een visum voor Indonesië noodzakelijk?

Voor Nederlandse en Belgische reizigers is het nodig om voor IDR 500.000 (+- € 35,-) bij aankomst een visum te kopen. Indien je langer dan 30 dagen verblijft, dien je het visum voor vertrek bij de Indonesische ambassade aan te vragen.

Zijn er mogelijkheden om te duiken tijdens de reis?

Tijdens de reis bestaat op Bali de mogelijkheid om te duiken bij het noordelijke plaatsje Lovina. U heeft hier de mogelijkheid een introductieduik te maken of een professionele duik als u uw brevet al in bezit heeft. U duikt bij het nationale park Pulau Menjangan op het westelijke puntje van het eiland. Omdat dit een nationaal park is, is het koraal prachtig bewaard gebleven en daardoor een van de mooiste duikplaatsen van Indonesië. Snorkel- en duikuitrusting kun je in ter plaatse goed en relatief goedkoop huren. Ook aan de noordoostkust van Bali kan er goed gedoken worden. Hier liggen enkele scheepswrakken voor de kust.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Indonesië

Bekijk alle reisblogs over Indonesië