Bekijk de Van New Orleans naar New York, 18 dagen van Djoser

Van New Orleans naar New York 18 dagen

De Bluestrail, Philadelphia & de Big Apple

Tijdens onze reis door de zuidelijke staten bezoeken we onder andere moerassen, mooie plantages en de slavenverblijven die herinneren aan een donker verleden. We reizen langs de ' Blues Trail'  waar de klassieke Amerikaanse muziek overal te horen is. Daarna bezoeken we twee muziek mekka’s; Memphis (Elvis land) en Nashville, de hoofdstad van de country muziek. We rijden naar het noorden door de schilderachtige Great Smoky Mountains en de Blue Ridge Mountains. Washington D.C.biedt met zijn witte Neoklassieke monumenten een eindeloze reeks bezienswaardigheden. We vervolgen onze weg verder noordwaarts en we bezoeken het historische Philadelphia, de zetel van de Founding Fathers. En tot slot de grote finale van onze reis: New York, 'the city that never sleeps'.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.995,-

Van:
Aan:


Routekaart Van New Orleans naar New York, 18 dagen
 1. Amsterdam - New Orleans
 2. New Orleans
 3. New Orleans - Vicksburg (Mississippi)
 4. Vicksburg - Clarksdale - Memphis
 5. Memphis
 6. Memphis - Nashville (Tennessee) via de Honky Tonk Highway
 7. Nashville
 8. Nashville - Pigeon Forge
 9. Pigeon Forge - Great Smoky Mountains - Asheville
 10. Asheville
 11. Asheville - Blue Ridge Parkway - Roanoke
 12. Roanoke - Shenandoah Valley - Washington D.C.
 13. Washington D.C.
 14. Washington D.C. - Philadelphia
 15. Philadelphia - New York
 16. New York
 17. New York - Amsterdam
 18. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Proef de rijke geschiedenis van New Orleans

Dag 1  Amsterdam - New Orleans, (Louisiana)
Dag 2  New Orleans

New Orleans - huis met blauwe luiken Amerika DjoserNew Orleans gelegen aan de rivier de Mississippi heeft een kleurrijke geschiedenis die nog overal terug te vinden is. De Frans Creoolse cultuur, heerlijke Cajun gerechten, de vroegere slavenhandel, spannende voodoo, de decadentie en de vernietiging van de orkaan Katrina maken deel uit van de geschiedenis van New Orleans. We beginnen gezamenlijk met een verkenning van de stad te voet en misschien zien we een huwelijksfeest of begrafenisprocessie marcheren in de straat begeleid door een feestelijke jazzband. Daarna is het tijd voor iedereen om er zelf op uit te gaan. Alles gebeurt in en rondom Bourbon Street. Cafeetjes en barretjes worden afgewisseld door winkeltjes met overal muziek.

Royal Street, een blok verderop gelegen, heeft een meer elegante uitstraling met Franse architectuur, chique winkels en restaurants met als specialiteit de oesters of de Cajun keuken. In de Preservation Hall wordt de herinnering aan de jazz levend gehouden. In de vele muziekgelegenheden kun je elke mogelijk muziekgenre aantreffen. Neem ook de moeite om het Garden District met zijn prachtige, historische herenhuizen te verkennen.

Historisch Vicksburg en het swingende Memphis

Dag 3 New Orleans - Vicksburg (Mississippi)
Dag 4 Vicksburg - Clarksdale - Memphis
Dag 5 Memphis

Swamp boot AmerikaWe laten New Orleans achter ons en rijden naar La Place, waar we een swamptour maken met een moerasboot. In de uitgestrekte wetlands zien we adembenemende flora en exotische dieren zoals alligators. 's Middags hebben we de mogelijkheid om een van de plantages te bezoeken die de burgeroorlog hebben overleefd en een idee te krijgen van het verschil in het leven van de rijke katoenbaronnen en de arme slaven. Op de plantages woonden rijke katoen- en houtbaronnen.

Onze laatste bestemming voor vandaag is Vicksburg in de staat Mississippi. Het historische stadscentrum biedt een verscheidenheid aan restaurants, speciaalzaken en kunstgalerijen. Aan de muur langs de rivier in Levee Street zijn tweeëndertig prachtige muurschilderingen van kunstenaar Robert Dafford bewonderd. Ze verbeelden het kleurrijke verleden van het leven op de Mississippi.

We volgen de 'Blues Trail' en rijden naar Clarksdale, ook wel de bakermat van de blues genoemd. De blues legendes BB King en Muddy Waters begonnen hun carrière in Clarksdale. Op weg naar het Delta Blues Museum zien we duidelijk waarom dit de stad van de blues is: gitaren op de bewegwijzering en overal clubs waar live muziek wordt gespeeld. We laten de blues achter ons en komen aan in het land van de rock-n-roll, Memphis. We hebben ruim tijd om de verschillende aspecten van deze stad te ontdekken. In 1954 bracht Elvis Presley rock'n'roll naar een hoogtepunt. Zijn muziek werd natuurlijk sterk beïnvloed door de bluesmuziek van deze regio. In Memphis kunnen we de Sun Studio's bezoeken, waar Elvis, BB King, Roy Orbison en Johnny Cash hun tijdloze muziek opnamen. Stap terug in de jaren ‘50 en trakteer jezelf op een milkshake in het studiocafé.

Memphis, Graceland, Amerika,Met een shuttle kun je het statige landgoed bezoeken waar Elvis woonde, Graceland. Niet alleen de onderste verdieping van het huis is te zien, maar ook de privéjet en auto's van Elvis worden tentoongesteld. Het nachtleven speelt zich af op Beale Street. Bijna 3 kilometer lang, word je uitgenodigd door opvallende, verlichte uithangborden om een restaurant, nachtclub of winkel binnen te gaan. Je kunt kiezen uit delta blues, jazz, rock'n'roll, R & B, gospel of een combinatie van alles. Met het koude bier en levendige muziek is Beale Street de populairste plek in Memphis.

Nashville, thuisbasis van de countrymuziek

Dag 6 Memphis - Nashville (Tennessee) via de Honky Tonk Highway
Dag 7 Nashville
Dag 8 Nashville - Pigeon Forge

Honky Tonk bar Nashville AmerikaMet de klanken van de rock-‘n-roll nog in onze oren rijden we naar de muziekstad Nashville, ook bekend als de hoofdstad van de countrymuziek. Tijdens de city tour staan we ineens oog in oog met een op schaal nagebouwd Parthenon uit Athene. Het Ryman Auditorium, voorheen bekend als Grand Ole Opry, is het heiligdom van countrymuziek. Misschien is er ook tijd om een optionele stop te maken bij RCA Studio B, gebouwd in de jaren' 50 en geboorteplaats van 'the Nashville sound'. Ook de Country Music Hall of Fame of Schermerhorn Symphony Center is een bezoek waard en kunnen we op eigen gelegenheid verkennen.

Verenigde staten Clarksdale Blues Djoser Voor de natuur en cultuurliefhebber heeft Nashville ook wat te bieden. De Cheekwood botanische tuin met daarin het Museum of Art is een echte aanrader. De tuin heeft onder andere een Japanse tuin en beeldhouwwerken langs de Woodland Sculpture trail terwijl in het museum de kunstwerken van vroegere en hedendaagse Amerikaanse kunstenaars zijn te bewonderen. Een ritje over de 'Honky Tonk Highway' naar het centrum van Nashville hoort erbij. Hier kun je dag en nacht genieten van topklasse muzikanten die van bijna elk genre muziek hun beste kunnen laten horen. Vooral ’s avonds is dit ‘the place to be’. Probeer naar een optreden te gaan in een van de beroemde Honky Tonks zoals Tootsie’s Orchid Lounge, van veraf al herkenbaar aan de paarse kleur en ‘home’ voor veel beroemde muzikanten. Of Robert’s Western World waar de Brazilbilly country met een snuifje Zuid-Amerikaanse muziek, luid klinkt. Zoek je liever iets rustig dan is Layla’s Bluegrass Inn met traditionele bluegrass muziek de beste plek.

Dan wordt het tijd om de muziek achter ons te laten en op weg te gaan naar de volgende belevenissen: de nationale parken. We overnachten eerst nog in Pigeon Forge, de thuisbasis van Dolly Parton.

Bewonder de imposante Great Smoky Mountains

Dag 9 Pigeon Forge - Great Smoky Mountains - Asheville (North Carolina)
Dag 10 Asheville
Dag 11 Asheville - Blue Ridge Parkway - Roanoke (Virginia)

Verenigde staten Great Smokey Mountains indianen Djoser We bereiken de derde staat die we aandoen tijdens onze rondreis; North Carolina. We rijden dwars door de Great Smoky Mountains. Ze maken deel uit van de 2700 km lange bergketen de Appalachen. Het is een van de oudste bergketens ter wereld en de hoogste toppen van de bergen zijn door de eeuwen behoorlijk geërodeerd. De Great Smoky Mountains danken hun naam aan de oorspronkelijke bewoners, de Cherokee. Zij waren gefascineerd door de nevelige waas die vaak over de boomtoppen van de valleien ligt. Zij noemden het: Shaconage ‘de plaats van de blauwe rook’. Asheville is met zijn historisch centrum en prachtige omgeving een levendig stad met veel gevarieerde activiteiten.

Huis Ashville AmerikaGeniet van de rust aan de rivier de Nantahayla. Ga erop uit en maak een fietstocht of wandeling door de stad langs mooie gebouwen zoals de City Hall, Battery Park Hotel, het Jackson-gebouw, de St. Lawrence-basiliek of de victoriaanse huizen in het Montford. Wil je wat meer avontuur dan is raften of tubing, zittend in een grote band, een leuke manier om Ashville vanaf het water te ervaren. Of trakteer jezelf op een rondleiding door het grootste woonhuis van Amerika, Biltmore Estate. Een replica van een Frans renaissance kasteel met 250 kamers dat eigendom was de rijke familie Vanderbilt. De volgende dag nemen we de Blue Ridge Parkway. Deze kronkelende weg verbindt de Great Smoky Mountains met het Shenandoah National Park. De Parkway is eigenlijk geen nationaal park maar een ‘National Scenic Byway'’. De weg is een mooie route met volop verrassingen. Na elke bocht wacht je een ander beeld, of het nu een uitzicht over een vallei, een heuveltop of een groene weide met koeien is, de natuur is hier prachtig. We rijden door naar Roanoke voor onze overnachting.

Bekijk het Witte Huis, het standbeeld van Lincoln en het Washington Monument

Dag 12 Roanoke - Shenandoah Valley - Washington D.C. (District of Columbia)
Dag 13 Washington D.C.

verenigde staten witte huis washington DC Djoser Door de weidse vallei van Shenandoah rijden we naar de hoofdstad van de Verenigde staten, Washington. Deze stad ligt niet in een staat, maar heeft een eigen district zodat de staat geen invloed kan uitoefenen op de hoofdstad. Washington D.C., ook wel afgekort tot D.C., werd speciaal als hoofdstad ontworpen door de Fransman Pierre L'Enfant in neoklassieke stijl. Er is genoeg te zien en te doen in Washington. Het Witte huis is indrukwekkend, zowel overdag als ‘s avonds. Het meer dan levensgrote beeld van Lincoln die uitkijkt over de ‘reflecting pool’ naar het Washington monument is zeker ook een bezoek waard. Dit is tevens de plek waar Martin Luther King zijn beroemde 'I Have A Dream’ toespraak hield.

Er zijn vele, vaak gratis, musea: bijvoorbeeld het wereldberoemde Smithsonian, het Space Museum, Museum of Natural History en de National Gallery. Je kunt ook een bezoek brengen aan Arlington Cemetery waar President John Kennedy ligt begraven naast zijn twee broers. Ons hotel ligt net buiten Washington.

Philadelphia, geboorteplaats van de Verenigde Staten

Dag 14 Washington D.C. - Philadelphia (Pennsylvania)
Dag 15 Philadelphia - New York

Philadelphia, skyline Amerika DjoserPhiladelphia is misschien niet heel bekend, maar is zeer zeker de moeite waard. Dit is immers de plek waar de huidige Verenigde Staten is ontstaan na het tekenen van de onafhankelijkheidsverklaring. Dit zien we terug als we in het historische centrum ronddwalen. De Independence Hall staat inmiddels op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is samen met de Liberty Bell het symbool van de onafhankelijkheid. Ook het bijzondere stadhuis biedt een kijk op de geschiedenis van Philadelphia. Met bovenop de toren het beeld van de stichter van de stad, William Penn, en een grappige bouwstijl valt het gebouw een beetje uit de toon tussen de moderne gebouwen. Omdat Philadelphia een studentenstad is zijn er veel gezellige uitgaansgelegenheden.

Bezoek het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building, Central Park en het 9/11 Memorial

Dag 16 New York
Dag 17 New York - Amsterdam
Dag 18 aankomst Amsterdam

central park new york usaEn dan de grote finale - New York City. Onze rit naar New York is ongeveer 2 uur, afhankelijk van het verkeer. Zodra jullie zijn aangekomen bij het hotel is het tijd om afscheid te nemen van de gids. Hij/ zij zal informatie geven over de bezienswaardigheden van New York en hoe daar te komen. De volgende dag is een vrije dag om zelf erop uit te gaan. Downtown vinden we de wijken West Village, East Village en Chelsea. Dit waren de buurten waar de immigranten woonden. Zij waren werkzaam in de fabrieken en havens. Vanwege de betaalbare huurprijzen trok het later veel kunstenaars en sociale activisten aan. Bob Dylan, Andy Warhol, Jack Kerouac en Sid Vicious waren downtowners. Neem de ferry naar Staten Island en je hebt een gratis uitzicht op het Vrijheidsbeeld en de Skyline van New York. Of bezie de stad van bovenaf als je op het Empire State Building staat. Wil je iets aparts doen? Wandel over High Line, een park gebouwd op een oude spoorwegbaan boven de drukke straten van Meatpacking district en in de buurt van Ground Zero.

Op onze laatste dag hebben we nog tijd om bijvoorbeeld het Metropolitan Museum te bezoeken of onze laatste inkopen te doen voordat onze vlucht aan het einde van de middag weer vertrekt richting Amsterdam. We verlaten Amerika met een blijvende herinnering aan een land met meer diversiteit dan we ooit hadden verwacht.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je het Oosten van de Verenigde Staten immers het beste kennen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

07 mei - 24 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

5 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

21 mei - 07 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

04 jun - 21 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

18 jun - 05 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

16 jul - 02 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

23 jul - 09 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

30 jul - 16 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

03 sep - 20 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

1 plaats vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

17 sep - 04 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

06 mei - 23 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

20 mei - 06 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

03 jun - 20 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per minivan
 • Hotelovernachtingen
 • Een wandeling door New Orleans om een eerste indruk te krijgen van deze kleurrijke stad
 • Een tocht door de 'swamps' met een moerasboot
 • We rijden over de beroemde Blues trail
 • Over de 'Honky Tonk Highway' naar het centrum van Nashville
 • Dwars door het Smoky Mountains national park, met stops om te wandelen(inclusief entreegeld)
 • Scenic drive over de Blue Ridge Parkway naar Sheandoak national park (inclusief entreegeld)

Exclusief

Maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.195,-.

Hotelverlenging

Hotelverlenging is mogelijk in New Orleans en in New York. De prijzen voor de overnachtingen voor zowel New Orleans als New York zijn vanaf € 125,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 245,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers, het maximum is 13.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in prima middenklasse hotels en motels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De accommodaties hebben tweepersoonskamers en vaak kun je op de kamer koffie en/of thee zetten. De accommodaties zijn centraal gelegen en liggen bijna altijd op loopafstand van de binnensteden of van bezienswaardigheden. Een groot aantal van onze hotels beschikken over een zwembad en bijna overal is er of gratis Wifi of internet.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

New Orleans Drury Inn & Suites
Lafayette Pear Tree Inn
Memphis Days Inn
Asheville Sleep Inn West
Roanoke Holiday Inn Express
Philadelphia Sonesta Philadelphia
New York City Holiday Inn Manhattan

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.195,-.

 • Drury Inn New Orleans hotel
 • Drury Inn New Orleans hotelkamer Amerika

  Hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Drury Inn New Orleans hotel zwembad
 • Pear Tree Inn hotel Lafayette Amerika
 • Pear Tree Inn hotelkamer Lafayette Amerika
 • Verenigde staten hotel accommodatie zwembad Djoser

  Zelfs de zwembaden zijn in de sfeer van de muziek.

 • verenigde staten hotel accommodatie Djoser

  Brede bedden zijn standaard in de hotels

 • Holiday Inn Express Roanoke Amerika
 • Roanoke - Holiday Inn Express - kamer Amerika
 • Diverse hotels hebben een zwembad

 • Verenigde staten hotel accommodatie Djoser

Vliegreis

United Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Amsterdam - Washington

  Vertrek

  12:00

  Aankomst

  14:45

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Washington - New Orleans

  Vertrek

  17:19

  Aankomst

  18:54

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  New York Newark - Amsterdam

  Vertrek

  18:15

  Aankomst

  07:15*

* aankomst volgende dag


Tijdens deze reis kom je door twee verschillende tijdzones:

• Central Standard Time:
In Louisiana, Mississippi en Tennessee is het 7 uur vroeger.

• Eastern Standard Time:
In de staten North Carolina, Virginia, District of Colombia en New York is het 6 uur vroeger dan bij ons. 

United Airlines is één van de grootste luchtvaartmaatschappijen van de VS en is aangesloten bij  Star Alliance, samen met bijvoorbeeld Lufthansa. Aan boord zit je in comfortabele stoelen, uiteraard voorzien van een inflight entertainment systeem boordevol films, series, games en muziek. WiFi is tegen betaling beschikbaar: zo hoef je nooit meer een mail of appje te missen. De luchtvaartmaatschappij biedt aan boord een driegangen menu met daarbij een brede selectie aan dranken, waaronder ook alcoholische dranken als bier en wijn.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen bus, die voorzien is van airco. Onderweg is veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

 • verenigde staten united airlines Djoser
 • Verenigde staten minivan vervoersmiddel Djoser
 • Bus met aanhanger Amerika

  Met onze eigen minivan op pad, de bagage gaat mee in de aanhanger

 • Verenigde staten minivan vervoersmiddel Djoser
 • Bus bij uitzichtspunt Amerika

  We reizen met een kleine groep.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per minivan
 • Hotelovernachtingen
 • Een wandeling door New Orleans om een eerste indruk te krijgen van deze kleurrijke stad
 • Een tocht door de 'swamps' met een moerasboot
 • We rijden over de beroemde Blues trail
 • Over de 'Honky Tonk Highway' naar het centrum van Nashville
 • Dwars door het Smoky Mountains national park, met stops om te wandelen(inclusief entreegeld)
 • Scenic drive over de Blue Ridge Parkway naar Sheandoak national park (inclusief entreegeld)

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bezoekt graag een gezellig muziekcafé, de ander shopt liever in een enorme mall vol met kleding en soevenirs of wandelt door de vele kleurrijke wijken die de Amerikaanse steden rijk zijn. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een stadswandeling in New Orleans waarbij we de buurt verkennen en een eerste indruk krijgen van deze stad met zeer gevarieerde wijken.
 • Een tocht door de 'swamps' met een moerasboot. In deze wetlands zien we adembenemende flora en exotische dieren zoals alligators.
 • Tijdens de stadstour door Nashville rijden we o.a. over de beroemde 'Honky Tonky Highway'.
 • Entree gelden Great Smoky Mountains zijn inbegrepen.
 • Entree gelden Shenandoah nationaal park zijn inbegrepen.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Een Plantage tour waarbij je een goed beeld krijgt van het leven van zowel de rijke kantoenbaronnen en hun slaven.
 • Als je het leuk vindt om te kijken waar Elvis Presley en Johnny Cash hun eerste nummers hebben opgenomen dan moet je in Memphis een bezoekje brengen aan Sun Studio's.
 • Ook is er voor de Elvis liefhebben natuurlijk Graceland wat op onze route ligt.
 • Dwaal door het grootste woonhuis van Amerika met maar liefst 250 kamers!
 • Op verschillende plekken kun je ook sportief bezig zijn door bijvoorbeeld een mountain bike te huren of te raften of tubbing (met een band de rivier afzakken).

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over het ticket ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een geldig paspoort.
 • Een ESTA-formulier: dit is een document dat toestemming geeft om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen (ook als je een overstap hebt in de Verenigde Staten)*. Via de website van de Amerikaanse overheid dien je dit formulier aan te vragen. Dit is de ESTA-verklaring. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost US$ 14. Dit bedrag kan betaald worden met een creditcard van MasterCard, VISA, American Express of via Paypal. Ongeveer 1 week na boeking ontvang je meer gegevens over hoe je precies het formulier aan kunt vragen. Meer informatie is ook te vinden op deze website.
   

* Houd er rekening mee dat reizigers die op of na 1 maart 2011 Iran, Irak Syrië of Soedan hebben bezocht (of een tweede nationaliteit hebben van de genoemde landen), niet meer in aanmerking komen voor het online aanvragen van een ESTA. Deze reizigers moeten dan een regulier toeristenvisum aanvragen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam of bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. Voor één ouder gezinnen willen wij erop attenderen dat er bij de grensformaliteiten bij vertrek uit Nederland, maar ook bij aankomst op de bestemming, gevraagd kan worden naar toestemming van de niet meereizende ouder.

Geldzaken

In de Verenigde Staten wordt betaald met de Amerikaanse dollar. Voor de actuele koersen kijk je bijvoorbeeld op oanda.com.

Pinnen: is bijna overal mogelijk.
Contant: euro’s of dollars
Creditcards: kun je op heel veel plaatsen, onder meer restaurants en winkels, gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 325,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van de chauffeur/gids.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Het ontbijt en andere maaltijden zijn tijdens deze reis niet inbegrepen. Dit doen wij bewust, omdat je dan zelf de keuze hebt waar je gaat eten.

In Amerika kun je erg goed ‘buiten de deur’ ontbijten. Ook is het mogelijk om een ontbijt in het hotel te nemen. Enkele hotels hebben bij de receptie een klein (gratis) ontbijt klaarstaan in de vorm van muffins en bagels geserveerd met koffie, anderen hebben een heel ontbijtbuffet. Het gemiddelde Amerikaanse ontbijt is een stuk uitgebreider dan wat we in Europa gewend zijn. Zo is je bord al snel overladen met pancakes, gebakken eieren met spek, tomaten, donuts of muffins. Je kopje koffie wordt steeds weer bijgeschonken.

In de buurt van de accommodaties waar we overnachten, bevinden zich ook restaurants waar je kunt eten. Vooral in het centrum van de steden zijn de mogelijkheden te over. Je kunt hier kiezen uit verschillende keukens, van eenvoudig tot luxe. Natuurlijk zijn er ook de bekende restaurants van grote Amerikaanse ketens, zoals Denny's, McDonald’s, Pizzahut en Burger King. De lokale reisbegeleider zal je natuurlijk graag advies geven.

Gezondheid

Inentingen zijn voor de VS niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België. We raden je echter met klem aan om een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziekenfondsverzekering dekt dit vaak niet voldoende.

We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. verbandmiddelen, pijnstillers, een middel tegen darmstoornissen, een glucosezoutoplossing (ORS), een goed anti-muggenmiddel en middelen tegen insectenbeten en zonnebrand.

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Hotelverlenging is mogelijk in New Orleans en in New York. De prijzen voor de overnachtingen voor zowel New Orleans als New York zijn vanaf € 125,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 245,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

New Orleans heeft een warm zeeklimaat dat zich kenmerkt door de koele maar zachte winterperiode en de warme zomerperiode. Tijdens de zomermaanden kan het kwik hier met gemak richting de 40 graden Celsius gaan. Een tropisch regenbuitje hoort erbij. 

Door het landklimaat in het noord oosten van de Verenigde Staten, kent deze regio koude winters en warme, tropische zomers. In het voor- en het najaar is het lekker weer, maar ook tijdens de zomermaanden is een goede periode om te reizen.

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis is een Engelssprekende, lokale reisbegeleider c.q. chauffeur die je uitgebreid vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van de Verenigde Staten. Samen met onze lokale vertegenwoordiger is hij verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten van de reis.

Veelgestelde vragen

Hoe reis je met Djoser door de Verenigde Staten?

We reizen met eigen comfortabele minivan (minibusje), die geschikt is voor maximaal 13 personen. De maximale groepsgrootte op deze reis is dan ook 13 personen. Het voordeel van een eigen bus is dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen; voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om ergens iets te drinken.

Waar overnachten we tijdens deze reis?

Wat is de gemiddelde reisduur per dag?

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Is het mogelijk de reis te vervroegen of te verlengen?

Wie begeleidt de reis?

Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Staten?

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Wat is de maximale groepsgrootte?

Kan ik mobiel bellen?

Kan ik gebruik maken van WiFi?

Wat is het voltage in de Verenigde Staten ?

Wat voor weer kan ik verwachten?

Wat zijn de betaalmiddelen in de Verenigde Staten?

Wat is het tijdsverschil?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Verenigde Staten reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,1

 • Geweldig genoten, mede dankzij de leuke reisgenoten. (the Lucky group). Wel een bomvol programma. Misschien is het voor Djoser raadzaam om de reisduur te verlengen, zodat er meer tijd is om de diverse prachtige steden, zoals o.a. New Orleans en Washington, te bekijken.

  8,0

  8,0
 • Het was een boeiende reis die op een paar missers na voor ons niet te vergeten is . Mooie muziek prachtige cultuur en we hebben er een vakantie vriend aan over gehouden , wat wil een mens nog meer .

  7,0

  7,0
 • Buitengewone ervaring. Enorm veel indrukken opgedaan. Hebben ook een blog bijgehouden: http://jefenjoske.wordpress.com

  9,0

  9,0
 • Geweldig reis door het zuid-oosten van de verenigde staten. Vol met muziek, cultuur, natuur, geschiedenis en eten.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • De zuidelijke sfeer in New Orleans in contrast met het bruisende New York
 • Afwisselende reis met grote steden en mooi natuurschoon
 • Met onze eigen minivan op stap zodat we kunnen stoppen waar we willen
 • Inclusief een swamptour met een moerasboot
 • Een reis voor muziekliefhebbers
 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Lokale reisbegeleider/chauffeur die veel van het land weet
 • Lekker shoppen in New York

Klantwaardering

8,1

Geweldig genoten, mede dankzij de leuke reisgenoten. (the Lu...
Geweldig genoten, mede dankzij de leuke reisgenoten. (the Lucky group). Wel een bomvol programma. Misschien is het voor Djoser raadzaam om de reisduur te verlengen, zodat er meer tijd is om de diverse prachtige steden, zoals o.a. New Orleans en Washington, te bekijken.

Arjan van den Hoek - 8,0
Het was een boeiende reis die op een paar missers na voor on...
Het was een boeiende reis die op een paar missers na voor ons niet te vergeten is . Mooie muziek prachtige cultuur en we hebben er een vakantie vriend aan over gehouden , wat wil een mens nog meer .

Lucas W. - 7,0
Buitengewone ervaring. Enorm veel indrukken opgedaan. Hebben...
Buitengewone ervaring. Enorm veel indrukken opgedaan. Hebben ook een blog bijgehouden: http://jefenjoske.wordpress.com

Joseph M. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Verenigde Staten

Het weer in Verenigde Staten

5°C

Terug naar boven