Letland

Letland

Met oog voor de wereld

 • De Baltische keten, 2.000.000 mensen op een rij

  De Baltische keten, 2.000.000 mensen op een rij

  De geschiedenis van de Baltische staten laat zich schrijven als het verhaal van landen tussen Oost en West Europa. Het verhaal van Estland, Letland en Litouwen en hun volken. Al sinds 10.000 jaar wonen er mensen is de Baltische regio. Maar slechts zelden waren de landen zelfstandig.

  Lees meer

 • Mijn fietsreis in de Baltische staten, een reisimpressie

  Mijn fietsreis in de Baltische staten, een reisimpressie

  Onlangs heb ik met Djoser een fietsreis door de Baltische staten gemaakt, en ik kan zeggen dat me dat geweldig goed is bevallen! Het is een ideale manier om lekker actief bezig te zijn en om ook nog voldoende tijd te hebben om cultuur op te snuiven.Door reisbegeleider Wim StruijkDuinen, bossen en dorpenDe fietstochten die we maakten waren niet al te lang, ongeveer 3 a 4 uur per dag, en gingen altij...

  Lees meer

 • Riga, een veelzijdig mooie stad!

  Riga, een veelzijdig mooie stad!

  Riga? Veel mensen weten niet eens dat het bestaat, laat staan waar het ligt. Maar het is een fantastische stad! In deze blog leg ik drie verschillende wijken onder de loep, die ieder een ander gezicht van Riga laten zien.

  Lees meer

 • Door de onbekende Baltische Staten

  Door de onbekende Baltische Staten

  Litouwen en Letland staan nog hoog in de lijst van de minst bezochte Europese landen. Reizend door deze twee Baltische Staten ontdek je een wereld aan Jugendstil en barokke gebouwen in de hoofdsteden, hoge duinen aan de Koerse Schoorwal en ronduit maffe bezienswaardigheden ertussenin.

  Lees meer

 • Het historische centrum van de Letse hoofstad Riga

  Het historische centrum van de Letse hoofstad Riga

  Letland: RigaAan het middeleeuwse hart van Riga kun je duidelijk zien dat de Letse hoofdstad een belangrijk centrum was in het verbond van Hanzesteden. De jongere wijken daaromheen vertonen een ongeëvenaarde rijkdom aan bouwkunst in artnouveaustijl. De handel met Centraal en West-Europa zorgde in de 13e tot en met 15e eeuw voor een hoogtepunt in welvaart. Uit die tijd dateert het oudste overgebleve...

  Lees meer

Terug naar boven