Bolivia, Chili & Paaseiland

Vervoer

We maken gebruik van een comfortabele, eigen bus. Onderweg wordt er regelmatig gestopt om de benen te strekken, om foto's te maken of in een dorpje wat te eten. Sommige reisdagen zijn behoorlijk lang, ook al is het aantal kilometers niet enorm, de wegen zijn soms minder goed begaanbaar. Maar de busritten zijn vaak prachtig, onderweg in de Andes kun je volop genieten van het mooie uitzicht op het hooggebergte.

Voor de reis van Uyuni naar San Pedro de Atacama maken we gebruik van stoere jeeps. Van San Pedro naar La Serena reizen we met een openbaar vervoer nachtbus. Het is een semi-cama bus, van de stoelen zijn 'halve bedden' te maken, dus er is genoeg beenruimte, zodat je uitgerust in La Serena aankomt. Van La Serena naar Santiago nemen we wederom een openbaar vervoer bus.

Voor de lange afstanden maken we op deze reis gebruik van vier vluchten: Santiago - Santa Cruz, Santa Cruz - Sucre en de retourvlucht Santiago - Paaseiland. De binnenlandse vluchten worden uitgevoerd door LAN airlines, de vlucht van Santa Cruz naar Sucre door een lokale Boliviaanse maatschappij

Terug naar boven