Bolivia

Bolivia

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

 • Het Titicacameer, een magische plek

  Na meer dan vijfentwintig jaar keert schrijver en oud-reisleider Jeroen Windmeijer terug naar zijn geliefde Titicacameer. Als student Culturele Antropologie woonde hij ooit zes maanden in een kleine gemeenschap aan de Boliviaanse oevers. Nu maakt hij met Djoser een rondreis van drie weken door Peru en komt hij terug bij het meer.

  Lees meer

 • Het bijzondere werelderfgoed van Sucre

  Een wandeling door de witgekalkte koloniale stad Sucre is als een wandeling door de eeuwen heen, van de aankomst van de Spanjaarden in de 16e eeuw tot de eerste Latijns-Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog in 1809. In 1991 werd het oude centrum van de stad uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed.

  Lees meer

 • La Paz, stad van een hoog niveau

  Onbekend maar zeker niet onbemind! Lees hier alles over de officieuze hoofdstad van Bolivia.

  Lees meer

 • Reisfotograaf Frans Lemmens

  De succesvolle fotograaf Frans Lemmens werkte jarenlang als hulpverlener en reisde als reisleider de wereld rond. Fotografie was altijd al zijn passie. In 1985 besloot hij documentair fotograaf te worden met als focus: reizen en natuur. Samen met zijn partner Marjolijn van Steeden, tevens reisfotograaf, weet Frans de wereld schitterend vast te leggen. De mooiste beelden uit onze brochures zijn regelmatig van hem afkomstig. Frans deelt met ons een kleine greep uit zijn collectie.

  Lees meer

 • Zuid-Amerikaans maisbier

  Chicha de jora is een gefermenteerd maisbier dat populair is in Peru, Bolivia en Ecuador.

  Lees meer

 • Djoser gidsen vertellen

  In de meeste landen is het geven van rondleidingen voorbehouden aan de plaatselijke bevolking. Onze reisbegeleiders beschikken over ruime kennis en (reis)ervaring en staan in contact met lokale gidsen. Enthousiaste mensen die graag over hun stad of land vertellen. Twee van deze gidsen vertellen over hun passie voor het vak.  Lees meer

 • Overnachten op het Titicacameer

  Een van de mooiste overnachtingen tijdens de 23-daagse reis door Bolivia en Peru is die op het Titicacameer. We overnachten in een leuk, eenvoudig hostel op het eiland Isla del Sol. Vanuit de pelgrimsplaats Copacabana varen we in ruim een uur over het diepblauwe meer naar het eilandje.

  Lees meer