Overzicht China rondreizen van Djoser

Vervoer Rondreis China, 18 dagen

Gedurende de reizen maken we gebruik van de meest uiteenlopende vervoermiddelen. De grootste afstand, Xi'an - Guilin voeren we uit middels een binnenlandse vlucht.

Over een traject reizen we met de slaaptrein, een typische Chinese manier van reizen. Chinese slaaptreinen zijn opgedeeld in verschillende compartimenten. Tijdens deze treinreizen maken we gebruik van 6-persoons couchettes. Dit houdt in dat je in een open coupé, met zes personen slaapt. In deze couchettes zijn lakens, dekens en kussens aanwezig, doch een lakenzak kan handig zijn. Daarnaast vind je er een thermoskan met warm water, dus neem wel je eigen (reis)mok mee! In Shanghai brengt de hogesnelheidstrein ons in een paar uur naar Beijing. Ook in Yangshuo pakken we een hogesnelheidstrein naar Guangzhou. De overige trajecten leggen we af per eigen, lokaal gehuurde bus.

Al staan Nederlanders bekend om het vele fietsen, dit is niet vergelijkbaar met de duizenden fietsende Chinezen die je onderweg op het platteland, maar ook overal in de steden tegenkomt. Voor een verkenning van de omgeving is de fiets dan ook het vervoermiddel bij uitstek. Daarnaast zijn er taxi's, minibusjes en riksja's die je voor weinig geld overal heen brengen.