China

China

Met oog voor de wereld

 • Wereldwijd Wereldwonderen afvinken

  Wereldwijd Wereldwonderen afvinken

  Reizen draait om vrijheid en gaan waar de wind je brengt, maar soms is het toch ook wel fijn om concrete doelen te hebben.

  Lees meer

 • China ten zuiden van de wolken

  China ten zuiden van de wolken

  Het contrast tussen beide steden is fascinerend. Beide zijn charmant, beide ademen authenticiteit. Maar waar het in het autovrije Shuhe dorps en rustig is, kan de vier kilometer verderop gelegen zusterstad Lijiang bruisend en druk worden genoemd.

  Lees meer

 • Met oog voor: China

  Met oog voor: China

  De meest exclusieve thee ter wereld Die vind je in China! De Da Hong Pao thee, ook wel de Big Red Robe thee genoemd, is afkomstig van de Wuyi Oolong thee. De duurste variant hiervan groeit bovenop een rots en is gevaarlijk om te plukken, vandaar dat hij zo kostbaar is. Het verhaal gaat dat de ernstig zieke moeder van een keizer uit de Mingperiode genas na het drinken van deze thee. Als dank stuurde...

  Lees meer

 • De Must Sees in Beijing

  De Must Sees in Beijing

  De mooiste bezienswaardigheden van Beijing op een rij.

  Lees meer

 • Cityrippen in Shanghai

  Cityrippen in Shanghai

  Klim naar de top van een gigantische wolkenkrabber en drink een cocktail op de rooftop bar.

  Lees meer

 • Wandel over een wereldwonder: de Chinese Muur

  Wandel over een wereldwonder: de Chinese Muur

  Zo ver als je kunt zien strekt de Chinese Muur voor je uit. Over dichtbegroeide pieken en heuvels golft de tienduizenden kilometers lange muur heen. Trotse wachttorens lijken de stenen slang aaneen te rijgen. Niemand hoeft je te vertellen dat dit een wereldwonder is: het langste door de mens aangelegde bouwwerk ter wereld.

  Lees meer

 • Cheers Hongkong!

  Cheers Hongkong!

  Waar traditioneel en ultramodern harmonieus samengaan. Weinig steden ter wereld hebben het met hun ligging – Zee! Baai! Bergen! – Zo getroffen als Hongkong. Een van de leukste en goedkoopste manieren om dat te ervaren is een tochtje met de Star Ferry, die Hongkong Island verbindt met Kowloon op het vasteland. HONGKONG tekst | Hans Bouman Vooral de skyline van de wijk Central is imposant, met onder...

  Lees meer

 • Zó vier je Chinees Nieuwjaar

  Na het jaar van de Geit en het jaar van de Aap is op 28 januari 2017 het jaar van de Haan aangebroken.

  Lees meer

 • Keizerlijk Beijing

  Keizerlijk Beijing

  Eeuwenoude tempels en paleizen, een heerlijk Chinese keuken, groene parken, lokale markten, authentieke wijken met smalle steegjes en must-sees zoals de Verboden Stad en de Chinese Muur. Beijing, de bruisende hoofdstad van China, heeft het allemaal!

  Lees meer

 • Broodje Aap

  Broodje Aap

  Trouwe Djoser-reizigers wisten het natuurlijk al lang, maar ook de Chinezen zijn er inmiddels achter: hun Chinese Muur is niet vanuit de ruimte te zien!

  Lees meer

Vorige <
1
Terug naar boven