Bekijk de China, 24 dgn van Djoser

Vervoer Rondreis China, 24 dagen

Gedurende de reizen maken we gebruik van de meest uiteenlopende vervoermiddelen. Een grote afstand voeren we uit middels een binnenlandse vlucht. De toestellen zijn van westerse makelij.

Op twee trajecten reizen we met de slaaptrein, een typische Chinese manier van reizen. Chinese slaaptreinen zijn opgedeeld in verschillende compartimenten. Tijdens deze treinreizen maken we gebruik van 6-persoons couchettes. Dit houdt in dat je in een open coupé met zes personen slaapt. In deze couchettes zijn lakens, dekens en kussens aanwezig, maar een lakenzak kan handig zijn. Daarnaast vind je er een thermoskan met warm water, dus neem je eigen (reis)mok mee, dan kun je thee of koffie maken!

Let op dat je bagage niet te groot is vanwege de beperkte opslagruimte in de treinen. In de stations loop je zelf met je bagage, dus een rugzak of zachte tas/ koffer met wieltjes is handig.

Op drie trajecten reizen we met de hogesnelheidstrein. In Xi'An pakken we deze trein naar Chengdu. Van Kunming reizen we per hogesnelheidstrein naar Guilin. En we reizen ook per hogesnelheidstrein van Yangshuo naar Guangzhou.

Vanuit Guangzhou gaan we met de boot, de 'Turbo Cat', naar Hong Kong waar onze eigen bus ons staat op te wachten om je naar het hotel te brengen. De binnenkomst in Hong Kong per boot is spectaculair.

Voor alle overige trajecten maken we gebruik van onze eigen bus. Op die manier kunnen we stoppen waar we maar willen, bijvoorbeeld voor een mooie fotostop, een leuke bezienswaardigheid of voor een heerlijke Chinese maaltijd onderweg. Doordat we de langste afstanden afleggen per vliegtuig of trein zijn het aantal lange reisdagen per bus beperkt. Ook worden de wegen in China steeds beter, op verschillende trajecten zijn tolwegen.

Al staan Nederlanders bekend om het vele fietsen, dit is niet te vergelijken met de duizenden fietsende Chinezen die je onderweg op het platteland, maar ook overal in de steden tegenkomt. Voor een verkenning van de omgeving in de dorpen is de fiets dan ook het vervoermiddel bij uitstek. Daarnaast zijn er taxi's, minibusjes en riksja's die je voor weinig geld overal heen kunnen brengen.

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Terug naar boven