China

Magazine China

Banner Abonnement magazine

Gek op reizen? Neem dan een gratis abonnement op Djoser Magazine! Hierin vind je inspirerende reisverhalen, lees je over de mooiste bestemmingen en krijg je informatie over cultuur en natuur. In het magazine staan ook speciale reizen die je niet in de brochure vindt.

Wil je een gratis abonnement ? Vul hier je gegevens in en je krijgt vanaf de volgende uitgave het magazine thuisgestuurd. Iedereen die al eens met Djoser heeft gereisd krijgt twee keer per jaar het Djoser Magazine thuisgestuurd.

 • Marc Aurel Stein (1862-1943)

  Deze portretfoto uit 1909 van Marc Aurel Stein laat een deftige, gesoigneerde heer zien in een fraai maatpak. Niet echt een geharde en gedreven ontdekkingsreiziger, zou je denken. Maar hoewel Stein een tenger postuur had, was hij een taaie doorbijter die tijdens zijn woestijnexpedities extreme hitte, kou en verstikkende zandstormen trotseerde. Nu is Stein nagenoeg vergeten, maar tijdens zijn leven werd hij - overladen met onderscheidingen - in de Britse adelstand verheven. Vlak voor zijn dood in 1943 gold hij nog als ‘de grootste hedendaagse ontdekkingsreiziger’. Wat had hij gedaan om dat te bereiken?

  Lees meer

 • China ten zuiden van de wolken

  Het contrast tussen beide steden is fascinerend. Beide zijn charmant, beide ademen authenticiteit. Maar waar het in het autovrije Shuhe dorps en rustig is, kan de vier kilometer verderop gelegen zusterstad Lijiang bruisend en druk worden genoemd.

  Lees meer

 • Met oog voor: China

  Lees meer

 • Cheers Hongkong!

  Lees meer

 • Reisbegeleiders vertellen hun meest bijzondere moment

  Lees meer

 • De reisbegeleider vertelt: David in China

  Als reisbegeleider bij Djoser begeleid je de mooiste reizen. David vertelt je graag meer over zijn herinneringen aan China.

  Lees meer

 • Yunnan, de mooiste provincie van China

  De Chinese muur is indrukwekkend, het terracottaleger adembenemend, de Verboden Stad in Beijing is mysterieus en Shanghai het Parijs van het Oosten; maar Yunnan is niet met één groots woord te beschrijven. Nee, Yunnan moet je zien, ruiken en vooral ervaren. 

  Lees meer

 • Reisbegeleider bij Djoser: 'Mijn reïncarnatie als reisbegeleider'

  Lees meer

 • Een kijkje in de Chinese keuken: Eten met stokjes

  Niet met mes en vork, maar met eetstokjes nuttig je de heerlijke maaltijden in China. Als je op deze manier eet, komt er bij elke hap veel zuurstof naar binnen. Overigens is dit ook waarom Chinezen hun soep uitgebreid naar binnen slurpen. Dit komt je smaak ten goede: je proeft dus meer en beter wat je eet. Op tafel worden allerlei heerlijk geurende verse gerechten in kleurrijke kommetjes neergezet. De vlees-, vis- en groentegerechten eet je natuurlijk met rijst of mie. Zo veel mogelijk wordt vers bereid. Dat wordt smullen.

  Lees meer

 • Olympische studiereis

  Lees meer

 • Werelderfgoed en Djoser (Sucre, Great Barrier Reef en Beijing)

  Wat hebben de historische binnenstad van Sucre in Bolivia, het Grote Barrièrerif in Australië en de Tempel van de Hemel in Peking met elkaar gemeen? Ze staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. Met ruim 750 andere culturele en natuurmonumenten, waarvan je er heel wat met Djoser kunt bezoeken.

  Lees meer

Klantwaardering

8,9

Fantastische reis. Maar de periode in Beijing was te kort. W...
Fantastische reis. Maar de periode in Beijing was te kort. We hebben Beijing bezocht zoals de chinezen Europa bezoeken. Harbin was best aangenaam. De sneeuw-en ijssculpturen waren bijzonder mooi. Iedereen heeft echt genoten van die reis. Maar maak ipv 8 dagen er een 12-daagse van.

Yolanda D. - 8,0
Terug naar boven