Bekijk de Ecuador, 21 dagen van Djoser

Ecuador 21 dagen

Een gevarieerde reis vol avontuur

Vanaf € 3.495,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Op deze mooie familierondreis door Ecuador bezoeken we veel hoogtepunten. We dwalen door het koloniale centrum van de hoofdstad Quito, bezoeken de kleurrijke markt bij Otavalo, reizen door het prachtige landschap van vulkaan Chimborazo en varen met traditionele kano's naar onze ecolodge in de jungle. We maken een jungle walk door het Amazonewoud en genieten van de warmwaterbronnen bij Baños. Als je wilt kun je varen naar Isla de la Plata, ook wel Klein Galapagos genoemd. Vanaf Guayaquil vliegen we terug naar Amsterdam.

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Inclusief 19x ontbijt, 2x lunch en 2x diner
 • Wandeling op de kleurrijke markt van Otavalo
 • Overnachting in de jungle in een ecolodge inclusief excursies
 • Jungle walk met lokale gids
 • Wandeling in de dorpjes Gualaceo en Chordeleg
 • Beklimming naar de rand van de Chimborazo-vulkaan
 • Excursie naar El Cajas nationaal park
 • Afsluiting aan het strand van Puerto Lopez 

Route en kaart

Routekaart Ecuador, 21 dagen
 1. Amsterdam - Quito
 2. Quito, stadswandeling
 3. Quito - Mitad del Mundo - Otavalo
 4. Otavalo
 5. Otavalo - Cayamba - Papallacta-hooglanden - Tena
 6. Tena - boottocht naar jungle ecolodge
 7. jungle ecolodge, wandeling met gids
 8. jungle ecolodge - Puyo - Pailon del Diablo-watervallen - Baños
 9. Baños
 10. Baños
 11. Baños - Chimborazo - Guamote
 12. Guamote - Ingapirca - Cuenca
 13. Cuenca
 14. Cuenca, excursie El Cajas nationaal park
 15. Cuenca - Guayaquil
 16. Guayaquil - Puerto Lopez
 17. Puerto Lopez, optionele excursie Isla de la Plata (walvissen)
 18. Puerto Lopez
 19. Puerto Lopez - Guayaquil
 20. Guayaquil - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Ecuador is een ideaal land om met kinderen te reizen: het is een avontuurlijke bestemming met aangename temperaturen en de mensen zijn vriendelijk. Het leuke aan Ecuador is dat het zo afwisselend is. Oude stadscentra met kleurrijke huizen en prachtig versierde kathedralen vind je onder andere in Quito en Cuenca. In Otavalo bezoek je een lokale markt. Je steekt het ruige hooggebergte van de Andes over en enkele uren later rij je door het tropisch regenwoud van de Amazone. Ook vulkanen spelen een belangrijke rol in het landschap van Ecuador. De reis wordt afgesloten aan de kust waar je onder andere op walvisexcursie kunt gaan. Kortom, een indrukwekkende reis vol cultuur én natuur!

Het energieke Quito

Dag 1 Amsterdam - Quito
Dag 2 Quito

Quito Ecuador Djoser Uitzicht We komen aan in de hoofdstad van Ecuador: Quito. Vanuit het vliegtuig kun je al goed zien dat Quito in een vallei ligt en is ingesloten door vulkanen. De stad is met zijn 70 kilometer lengte en slechts 4 kilometer breedte behoorlijk lang gerekt. Quito ligt op een hoogte van ongeveer 2.850 meter boven zeeniveau. Best hoog dus.

De stad is zo’n 400 jaar oud en dat merk je vooral in het sfeervolle oude stadsdeel. Er zijn nog veel monumenten uit de tijd dat Ecuador nog een kolonie van Spanje was. In het centrum van het oude stadsdeel ligt ‘Plaza de la Independencia’, een leuk plein waaraan het parlementsgebouw en een kathedraal liggen. De lokale bevolking speelt hier muziek en je komt er regelmatig bewoners tegen die hun zelfgemaakte waar te koop aanbieden. Maak een wandeling in de koloniale omgeving van het plein en loop door kleine straatjes en over gezellige pleintjes. Bezoek ook eens een van de vele kerken, die zijn echt prachtig versierd vanbinnen.

Een ritje met de taxi brengt je op de heuvel 'El Panecillo' (het broodje) naar een hoogte van 3.016 meter. Op deze heuvel net naast de oude stad, staat het enorme beeld ‘Virgen de Quito’ dat maar liefst 41 meter hoog is. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de (oude)stad en bij helder weer zie je de toppen van de vulkanen die Quito omringen.

Ook kun je op een heldere dag met de Teleferico, een moderne kabelbaan, omhoog naar 4.100 meter hoogte. Vanuit het stadscentrum ga je naar een heuvel genaamd Cruz Loma aan de oostkant van de Pichincha vulkaan. Je hebt hier een fantastisch zicht over de stad.

Kleurrijke markt van Otavalo

Dag 3 Quito - Mitad del Mundo - Otavalo
Dag 4 Otavalo

Net buiten Quito passeren we de evenaar in het dorpje ‘Mitad del Mundo’, dat vertaald kan worden als het midden van de wereld. In het dorpje staat een monument precies op de plek van de evenaar, tenminste dat dacht men vroeger. Maar met behulp van GPS is bepaald dat de exacte evenaar 240 meter ten noorden van het monument ligt. In een openluchtmuseum kun je aan de hand van verschillende proefjes zien dat je inderdaad op de evenaar bent. Een rode streep op de grond geeft aan waar de evenaar precies loopt.

We rijden verder naar Otavalo waar je vast en zeker voor de eerste keer lama’s en alpaca’s gaat zien. Na de lunch zullen we een wandeling maken rond het prachtige Cuicocha meer aan de voet van de indrukwekkende 4.995 meter hoge Cotacachi-vulkaan. Tijdens de wandeling krijg je uitleg over de verschillende planten die we tegenkomen. Misschien zien we zelfs nog wel een zeldzame condor vliegen.

Otavalo Ecuador Djoser Ons hotel in Otavalo ligt op loopafstand van 'Plaza de los Ponchos', het centrale plein van Otavalo. Dit is een van de beste plaatsen in Ecuador om souvenirs te kopen, het aanbod van poncho's, bonte doeken, lamabeeldjes, wollen mutsen en fel gestreepte hangmatten is enorm. Al vroeg in de ochtend stromen de verkopers vanuit omliggende dorpen toe om hun kruiden, groenten en vleessoorten uit te stallen op de overdekte markt. ’s Middags rijden we naar de voet van de 4.630 meter hoge Imbabura-vulkaan en maken een makkelijke wandeling naar de Peguche waterval die door de lokale bevolking als heilig wordt gezien.

Met de kano de jungle in: het Amazone regenwoud

Dag 5 Otavalo - Cayambe - Papallacta Hot Springs - Tena
Dag 6 Tena - Jungle
Dag 7 Jungle

We vertrekken uit Otavalo en rijden eerst naar het dorpje Cayambe. Hier stoppen we bij een bakkerij aan huis waar heerlijke biscochos, kleine koekjes, gebakken worden. Langzaamaan rijden we steeds hoger de berg op en steken we het Andes gebergte over. Boven op de pas kun je genieten van het ruige landschap. De papierbomen die je hier veel zult zien, danken hun naam aan hun schors die zo dun is, dat het op papier lijkt. Eenmaal bergafwaarts komen we langs Papallacta, een mooie plek omgeven door groene nevelwouden. Hier stoppen we voor een bad in de warmwaterbronnen of een wandeling door de prachtige omgeving. Het water in deze bronnen wordt door de aarde opgewarmd en volgens de inwoners van het dorp heeft het water een geneeskrachtige werking. Even een momentje van rust, dus... neem je zwemkleding mee! Houd je van vis? Even voorbij de warmwaterbronnen stoppen we bij een restaurant dat bekend staat om haar forellen. Deze vissen worden hier gekweekt door de lokale bevolking en zijn echt verser dan vers.

Na de lunch dalen we de Andes af en rijden we naar een lager gelegen gebied. Je zult zien dat het landschap snel verandert. De omgeving wordt steeds groener en groener en we rijden langzaam aan het tropische regenwoud van de Amazone in. Het slaperige stadje Tena ligt aan een rivier aan de rand van de jungle.

Hotel Yakuma Lodge Equador buitenafDe volgende dag trekken we dieper de Amazone jungle in! We maken een boottocht over de Arajuno-rivier naar ‘Amazónico’. Dit is een opvangcentrum voor dieren uit het regenwoud die gered zijn uit de handen van handelaars in exotische dieren. Hier stappen we op een boot en varen naar het dorpje Santa Rosa. We zijn er nog niet, want er liggen traditionele kano's klaar waarmee we nog dieper het woud in trekken. De laatste paar kilometer naar onze accommodatie in het regenwoud voert over de Napo-rivier en na een half uur varen komen uit bij de Yakuma Lodge, midden in de jungle.

Deze jungle ecolodge is volgens de eisen van de Rainforest Alliance helemaal aangelegd met natuurlijke, lokale materialen. De sfeervolle, comfortabele huisjes zijn gemaakt van bamboe en de daken van geweven palmbladeren. In de tropische tuin vind je allerlei fruitbomen en prachtig gekleurde bloemen. We durven wel te zeggen dat dit de mooiste accommodatie is van de reis! Samen met een gids van de lokale Quechua stam bezoeken we ’s middags Chontayacu, het dorpje waar hij woont. Hier geeft hij uitleg over de vele gewassen die er op de plantage groeien, zoals cacao, suikerriet, banaan, cassave en verschillende soorten fruit. Alles wordt gefinancierd door de inkomsten uit de ecolodge. Het hele dorp profiteert dus van jouw bezoek!

De volgende ochtend ga je met de gids op ontdekkingstocht door de jungle en krijg je uitleg wat er allemaal in het regenwoud te vinden is. Bijvoorbeeld over de geneeskrachtige werking van de planten die er groeien, over de vele dieren die er leven en hoe de lokale bevolking profiteert van de jungle zonder deze aan te tasten. De wandeltocht duurt ongeveer 2-3 uur. Als je geluk hebt, zie je papegaaien en oropendolas en misschien kom je apen tegen. Wellicht vindt de gids de miniscule eetbare fire ants, mieren die aan de binnenkant van een tak leven en naar citroen smaken! Wandelschoenen heb je niet nodig, want al direct bij aankomst in de Yakuma Ecolodge krijg je een paar rubberen kaplaarzen die je gebruikt tijdens je verblijf daar.

Amazone jungle Ecuador Djoser Na de lunch stappen we weer de kano in en gaan we goud zoeken aan de oevers van de Napo-rivier. Misschien vind jij wel een goudklompje! Daarna gaan we vissen. Op piranha’s wel te verstaan! We dobberen ook in een band de rivier af en kunnen in alle rust vanaf het langzaam stromende water van de jungle genieten die aan ons voorbij trekt. ’s Avonds eet je met de geluiden van de jungle op de achtergrond. Als je durft, mag je mee op spinnensafari. Met je zaklamp en in het donker ga je op zoek naar tarantula’s, wandelende takken en reuzen sprinkhanen. Daarna is het heerlijk om een spannende dag in de natuur af te sluiten met traditionele drankjes rond het kampvuur.

Alle maaltijden tijdens je verblijf in de Yacuma Ecolodge zijn inbegrepen. Ontbijt, lunch en diner bestaan uit eenvoudige gerechten die smaakvol zijn bereid door de inwoners van het naastgelegen dorpje. Veel ingrediënten, zoals banaan en cassave, komen van hun plantage en de vis voor het avondeten is gevangen in de rivier.

Via spectaculaire natuur naar de warmwaterbronnen in Baños

Dag 8 Jungle - Puyo - watervallen - Baños
Dag 9 Baños
Dag 10 Baños

Na twee dagen jungle stappen we weer in de gemotoriseerde kano’s en varen de Napo-rivier af naar het punt waar de bus ons op staat te wachten. We gaan op weg naar het dorpje Puyo waar we stoppen bij een balsahoutfabriekje. Hier kun je mooie souvenirs en beeldjes van tropische vogels kopen. Onder de winkel zie je hoe de verschillende vogels en andere beelden een felgekleurd jasje krijgen.

Na de lunch is het nog een stukje doorrijden tot we bij een spectaculaire waterval aankomen: de ‘Pailon del Diablo’. Vanaf de touwbrug heb je een prachtig uitzicht over het water dat zich van 80 meter naar beneden stort. Vlak voordat je Baños inrijdt, bezoeken we nog een waterval die aan de overkant van de Pastaza kloof ligt. Met een kabelbaan schiet je in 30 seconden het ravijn over en blijf je net boven de waterval hangen. Er zijn in deze omgeving nog veel andere watervallen te bezoeken.

Baños, dat op een plateau op ongeveer 1.800 meter hoogte ligt, is een klein en vriendelijk provinciestadje dat bekend is om de zwavelhoudende warmwaterbronnen waar je heerlijk in kunt relaxen. Pas wel op, want omdat je zo'n beetje óp de evenaar bent, kun je zelfs bij bewolkt weer flink verbranden! Naast relaxen zijn er in Baños ook veel actieve(re) activiteiten te ondernemen. De heuvelachtige omgeving met prachtige watervallen is prachtig voor mooie wandeltochten. Je kunt ook gaan raften, paardrijden of mountainbiken. Als het donker wordt, mag een bezoekje aan de Tungurahua-vulkaan zeker niet ontbreken. Sommige nachten spuugt deze vulkaan nog een beetje lava en dat is in het donker goed te zien.

De Chimborazo-vulkaan en authentiek stadje Riobamba

Dag 11 Baños - Chimborazo-vulkaan - Guamote
Dag 12 Guamote - Ingapirca - Cuenca

Onderweg naar Guamote heb je een prachtig uitzicht op de Chimborazo-vulkaan. De vulkaan is 6.310 meter hoog en op de top ligt eeuwige sneeuw. De vulkaan doet niets meer; hij is ‘dood’ zoals dat genoemd wordt. We stoppen even in een dorpje van de Salasacas. Grote kans dat we vicuñas, familie van de lama, zien grazen op de berghellingen. Guamote is een klein, nog authentiek dorpje met een fijne sfeer.

De volgende dag rijden we naar Ingapirca dat in het Quechua, de taal van de Inca’s, ‘de muren van de Inca' betekent. We rijden door veel verschillende prachtige landschappen. In de omgeving van Ingapirca liggen de belangrijkste ruïnes van de Inca's. Ze zeggen dat de gebouwen gebruikt werden als zonnetempel om de zonnegoden te eren. Laat in de middag komen we aan in het sfeervolle Cuenca.

Prachtige monumentale architectuur in Cuenca

Dag 13 Cuenca
Dag 14 Cuenca, optionele excursie Nationaal Park de las Cajas
Dag 15 Cuenca - Guayaquil

We maken een excursie naar het Nationaal Park de las Cajas. Dit park is erg groot en bij uitstek geschikt voor een schitterende wandeling langs enkele van de vele meren (zo’n 230!) die in het park liggen. De meren zijn ontstaan door het smeltende sneeuw van de bergtoppen. Alle meren zijn met elkaar verbonden, met de stille oceaan en met de Amazonerivieren. Het water uit deze rivieren en meren komt in Cuenca uit de kraan. Tijdens je wandeling loop je tevens kans om een condor te zien vliegen.

Als we ’s middags weer terugkomen in Cuenca maken we een stadswandeling door het oude centrum. Cuenca is de op drie na grootste stad van Ecuador en heeft een mooi oud centrum dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat door alle prachtige monumentale gebouwen die er te vinden zijn.

De Costa van Ecuador: Puerto Lopez

Dag 16 Guayaquil - Puerto Lopez
Dag 17 Puerto Lopez
Dag 18 Puerto Lopez
Dag 19 Puerto Lopez - Guayaquil
Dag 20 Guayaquil - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Via een spectaculaire afdaling komen we aan in de westkust van Ecuador, de zogenaamde Costa. Het is net of we weer aan een nieuwe vakantie beginnen, omdat alle facetten van het leven hier totaal anders zijn dan in de delen van Ecuador die we bezocht hebben. Het landschap wordt steeds droger en de vegetatie minder uitbundig. Veel bosgebieden hebben hier plaatsgemaakt voor garnalenkwekerijen. We verblijven aan de kust in het kleine vissersdorpje Puerto López. Op het strand zijn vissers met hun netten bezig en fregatvogels en pelikanen proberen een graantje mee te pikken van de vangst. Met de hand worden jonge gamba’s gevangen en verkocht aan kwekerijen, waar ze tot de bekende lekkernij worden opgekweekt.

Je kunt met de bust naar nationaal park Machalilla voor mooie wandelingen door droog tropisch bos en langs de idyllische baaien aan de Grote Oceaan. In 1979 is dit gebied tot nationaal park verklaard om de vijftig kilometer lange kustlijn met bossen en de koraalriffen iets verder uit de kust te beschermen. In het park groeien orchideeën en bromelia’s.

Isla de Plata Vogels Ecuador Als je van natuur houdt, dan moet je zeker deelnemen aan de excursie naar het vogeleiland Isla de la Plata dat voor de kust ligt. Dit eiland wordt ook wel Klein Galapagos genoemd om de bijzondere vogels die hier leven, zoals fregatvogels en de verschillende genten, waaronder de Jan-van-gent. Je kunt een prachtige wandeling van twee uur kunt maken.  Het bijzondere van het bezoek aan dit eiland is, dat je, net als op de Galapagoseilanden, dicht bij de vogels en hun jongen kunt komen. Er leven op Isla de la Plata weer andere dieren dan op de Galapagoseilanden. Tussen juni en september is deze excursie helemaal een feest. Dan zwemmen er honderden bultrugwalvissen op de vaarroute. Niet voor niets wordt Puerto López door biologen de walvishoofdstad van de wereld genoemd.

We rijden naar de bedrijvige havenstad Guayaquil die aan het einde van onze reis weer een heel andere kant van Ecuador laat zien. Deze stad wordt door de toeristen die door Ecuador reizen vaak overgeslagen. Dat is jammer, want er is veel te zien en te beleven. Maak vooral een wandeling door het levendige centrum en over de verfrissende rivierboulevard Malecon 2000 en maak de klim naar de historische wijk las Peñas. Ook het Bolivar Park, het stadspark met leguanen, is absoluut de moeite waard. Speur maar lekker rond, want deze groene hagedissen liggen vaak heerlijk te luieren op de rotsen en in de bomen. Vanuit Guayaquil vliegen we weer terug naar Nederland.

Op reis met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid.

KLM

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
20 jul - 09 aug
Beschikbaarheid
Nog 1 gezin nodig

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

€ 3.295,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
27 jul - 16 aug
Beschikbaarheid
Voldoende

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

€ 3.295,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Hotelovernachtingen volgens programma
 • 19 x ontbijt 2x lunch en 2x diner
 • Stadswandeling Quito
 • Bezoek aan het evenaarmuseum Inti Nan
 • Excursie bij de inheemse Quechua bevolking + kookworkshop
 • Bezoek aan de kleurrijke lokale markt van Otavalo
 • Excursies naar de Antisana vulkaan en de thermalebaden van Papallacta
 • Verblijf in een Ecolodge in de jungle op basis van volpension
 • Excursie door Baños
 • Bezoek aan de Chimborazo-vulkaan
 • Excursie naar het archeologisch complex: Ingapirca
 • Workshop vervaardiging traditionele inheemse instrumenten
 • Bezoek chocolaterie met cacao uit de jungle
 • Bezoek aan El Cajas nationaal park

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc. Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.295,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelverlenging

Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Quito is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf €50,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging in Guayaquil te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf €45,- per persoon per nacht.
De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.

Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Ecuador, 21 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,0

 • Zeer avontuurlijke, sportieve en afwisselende reis. Walvissen gespot, overnacht in de jungle, geraft, berg beklommen. Helaas te weinig warme kleding meegenomen (bijna geen zon en regelmatig regen) en te weinig rekening gehouden met hoogteziekte. Desalniettemin een fantastische reis.

  8

 • Mooie reis met van alles wat er in Equador te zien, te beleven en te voelen is. Van warmte van de lieven bewoners van het land, zweetdruppeltjes van het indrukwekkende jungle leven en kippenvel qua temperatuur en indruk op de schitterende vulkaan Chimborazo. Stil zijn van de walvissen naast je boot

  8

WIST JE DAT? 

Je in Ecuador met één been op het zuidelijk halfrond kunt staan en met één been op het noordelijk halfrond?

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens je reis door Ecuador overnacht je in comfortabele en sfeervolle hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche en toilet. De ligging is centraal, zodat je te voet veel kunt bekijken. Een enkele keer ligt de accommodatie iets meer afgelegen, maar dat wordt door de bijzondere sfeer dan ten volle gecompenseerd.

In het Amazonegebied overnachten we in een door de Rainforest alliance gecertificeerde ecolodge. De karakteristieke hutjes zgn. 'cabañas', zijn gebouwd door de lokale bevolking. Dit zijn 'twee-onder-een-kap' huisjes met een eigen slaapkamer en badkamer. De huisjes liggen midden in de jungle aan een rivier en zijn uitsluitend per kano te bereiken. De stroom wordt door middel van zonnepanelen gegenereerd. Vanuit de lodge worden er verschillende excursies aangeboden die een onvergetelijke ervaring bieden. Alle maaltijden zijn hier inbegrepen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Quito Ikala Quito
Otavalo Hotel Geranios
Tena Establo de Tomas
Jungle Yacuma Lodge
Banos Hotel Alisamay
Riobamba Hotel Chimborazo
Cuenca Hosteria Duran
Puerto Lopez Hotel Ancora

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis kunnen verblijven.

Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

 • Ecuador hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Ecuador hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Ecuador hotel badkamer accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Ecuador hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Ecuador hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Quito

  Vertrek

  10:00 - 14:40

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Guayaguil - Amsterdam

  Vertrek

  18:40 - 13:15*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: tijdens de zomertijd is het 7 uur vroeger, in de winter is het verschil 6 uur.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.295,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

We maken gebruik van een bus die is voorzien van airconditioning.  Het voordeel van dit eigen vervoer is dat we tijdens de ritten kunnen stoppen wanneer de groep dat wil, voor een picknick, een bezoek aan een klein dorpje of om foto's te nemen. Om de lodge in de jungle te bereiken varen we het laatste stuk in een lange smalle boot over de rivier de Napo. 

 • Ecuador rondreis bus vervoersmiddel Djoser Family
 • Ecuador boot vervoersmiddel excursie rondreis Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Hotelovernachtingen volgens programma
 • 19 x ontbijt 2x lunch en 2x diner
 • Stadswandeling Quito
 • Bezoek aan het evenaarmuseum Inti Nan
 • Excursie bij de inheemse Quechua bevolking + kookworkshop
 • Bezoek aan de kleurrijke lokale markt van Otavalo
 • Excursies naar de Antisana vulkaan en de thermalebaden van Papallacta
 • Verblijf in een Ecolodge in de jungle op basis van volpension
 • Excursie door Baños
 • Bezoek aan de Chimborazo-vulkaan
 • Excursie naar het archeologisch complex: Ingapirca
 • Workshop vervaardiging traditionele inheemse instrumenten
 • Bezoek chocolaterie met cacao uit de jungle
 • Bezoek aan El Cajas nationaal park

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar de eventuele entreegelden betaal je pas ter plaatse wanneer je daadwerkelijk aan de excursie deelneemt. 

Tijdens deze reis door Ecuador zijn de volgende excursies (excl entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Stadswandeling met bezoek aan ondere andere Parque Alameda, plaza de Teatro en Palacio del Gobierno (parlementsgebouw), Iglesia la Merced (de belangrijkste Barokke kerk van Quito en Plaza San Francisco met het beroemde San Francisco klooster.
 • Bezoek aan het evenaarmuseum Inti Nan, inclusief leuke natuurkundige proefjes.
 • Rondleiding met professionele gids rond het Cotacachi kratermeer
 • Bezoek bij de inheemse Quechua bevolking inclusief workshop traditioneel koken
 • Ervaar de wereldberoemde ambachtsmarkt van Otavalo, de grootste markt van latijnsamerika, de perfecte plaats om souveniers te kopen.
 • Excursie naar de Antisana vulkaan, de 4e hoogste berg van Ecuador en de nabij gelegen thermalebaden van Papallacta
 • Precies op de evenaar bezoeken we het dorpje Mitad del Mundo, het 'midden van de wereld'
 • Met een traditionele lange kano varen we over de Chontayacu-rivier naar onze ecolodge. Hier maken we wandelingen onder begeleiding van lokale gidsen die je veel vertellen over de bijzondere flora en fauna van de jungle
 • Excursie door Baños met bezoek aan de waterval Pailon del Diablo, casa de Arbol en de thermalebaden
 • Excursie naar Ingapirca het belangrijkste archeologische complex dat de Cañaris en de Inca's in Ecuador hebben achtergelaten
 • Trekking met gids door het El Cajas, nationaal park
 • Onderweg naar Riobamba beklimmen we de 'Coloso de los Andes', zoals de Chimborazo-vulkaan met zijn hoogte van 6310 meter ook wel wordt genoemd. Na afloop van de wandeling bestaat er voor de echte sportievelingen de kans om een van de mooiste mountainebike-tochten in Ecuador te beleven.
   

Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider zoals bijvoorbeeld: 
 

 • Stadswandeling door Quito inclusief een professionele gids
 • Bezoek in Quito het Crystal Palace in het park Itchimbía of ga op een heldere dag met de Teleferico, een moderne kabelbaan, omhoog naar 4100 meter hoogte. Je hebt hier een fantastisch zicht over de zeer langgerekte hoofdstad van Ecuador.
 • Vanuit Otavalo bestaat de mogelijkheid om het schitterend gelegen kratermeer van Cuicocha te bezoeken. Hier kun je een mooie boottocht op dit meer maken of een langere prachtige wandeling om een deel ervan.
 • Baños is bekend om de zwavelhoudende warmwaterbronnen waar je heerlijk in kunt relaxen.
 • Vanuit Puerto Lopez kun je met de bus naar nationaal park Machalilla voor een mooie wandeling door droog tropisch bos en langs prachtige baaien aan de Grote Oceaan.
 • Snorkelexcursie per boot
 • En als je van natuur houdt, dan moet je zeker deelnemen aan de excursie naar het vogeleiland Isla de la Plata, ook wel Klein Galapagos genoemd. 

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat bij vertrek uit Ecuador nog minimaal 6 maanden geldig is.

Geldzaken

In Ecuador wordt er betaald met de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: kan in heel Ecuador (m.u.v. de Amazone)
Contant: Dollars in kleine coupures.
Creditcards: worden geaccepteerd, zij het met hoge toeslag.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week. De entree voor nationale parken is niet inbegrepen bij de reissom. Deze bedragen op dit moment tussen $ 10 - $ 30. Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

 

Maaltijden

Tijdens de reis in Ecuador is het ontbijt inbegrepen; de overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar eigen keuze. In grote steden als Quito en Cuenca kun je kiezen voor een Europese maaltijd in één van de luxe restaurants, maar natuurlijk zijn er ook eethuisjes te vinden waar men eenvoudige, lokale maaltijden serveert. Je kunt er van uitgaan dat een restaurant dat druk door Ecuadoranen wordt bezocht, een goed restaurant is. Tijdens het verblijf in de jungle zijn alle maaltijden bij de prijs inbegrepen.

Tijdens je verblijf in de Amazone zijn alle maaltijden inbegrepen. Ontbijt, lunch en diner wordt klaargemaakt door koks van de lokale bevolking. Zij maken gerechten klaar met ingrediënten die uit het dorp komen. Veel verse groente, bananen, cassave en vis dus!

Hoofdbestanddelen van de lokale keuken zijn aardappelen en maïs. Probeer zeker eens de 'ceviche', een heerlijke koude cocktail. Soepen vormen een belangrijk onderdeel van de maaltijd, het meest populair zijn kippen- en aardappelsoep. Hier en daar zijn restaurantjes waar 'cuy' (cavia) wordt geserveerd, een specialiteit die nog stamt uit de tijd van de Inca's. In de meeste hotels kun je 's morgens een ontbijt met koffie/thee en broodjes bestellen. In andere gevallen weet de reisbegeleiding altijd wel een leuk restaurantje in de buurt. Begin de dag ook eens met zo'n typisch Ecuadoraans bord met gekookte maïs op je nuchtere maag!

Gezondheid

Voor Ecuador wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts.
 • Malariatabletten voor de jungle.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Quito is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf €50,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging in Guayaquil te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf €45,- per persoon per nacht.
De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De beste reisperiode loopt van juni tot en met september. Het is dan droog met heldere luchten en de temperatuur ligt rond de 23 graden. Aan de kust en in de jungle is het vochtig en tropisch, terwijl er op de pieken van de Andes het hele jaar door sneeuw ligt. Wanneer je de hoogte in gaat kan het dan ook een stuk kouder worden. In de jungle en aan de kust ligt de gemiddelde temperatuur rond 25°C; in de 'Sierra' bedraagt dit gemiddelde 20°C. Quito wordt ook wel de 'Stad van de Eeuwige Lente' genoemd, omdat de temperatuur hier zeer constant tussen 20° en 25°C ligt.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar Ecuador?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De reis naar Ecuador is een mooie combinatie van ontspannende en spectaculaire activiteiten. De tocht door de jungle en dieren spotten in Puerto Lopez zijn voor kinderen een echt avontuur! Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, dit geeft onze reizen een belangrijke meerwaarde.

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

De afstanden die tijdens deze reis worden afgelegd, zijn relatief kort en er wordt gebruik gemaakt van bussen met airco.

 

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

In de maanden juli en augustus is het in Ecuador over het algemeen droog en rond de 23 graden. Aan de kust en in de jungle is het echter warmer en vochtig. In de pieken van de Andes kan er het hele jaar door sneeuw liggen.

Hebben we een visum nodig?

Voor Ecuador dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit Ecuador nog een half jaar geldig is. Een visum is niet nodig.

Voor reizen in Ecuador is een verzekeringsverklaring nodig waar specifiek op aangegeven staat dat de verzekerde een wereldwijde dekking heeft voor medische kosten. hiervoor is de indicatie "Worldwide Coverage" of  "Werelddekking" voldoende en het document mag in het Nederlands of Engels zijn.

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkar grenzend. In de meeste gevallen is ook  mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

Een aantal hotels op deze reis beschikt over een zwembad. Daarnaast verblijf je in Puerto Lopez in een accommodate aan zee.

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Vaak zal de Wifi echter alleen in de lobby aanwezig zijn en soms tegen betaling. Daarnaast zijn er veel restaurantjes die beschikken over Wifi.

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar houd er rekening mee dat het 's avonds kan afkoelen. Het is verstandig om voor het verblijf in de jungle luchtige kleding met lange mouwen/pijpen mee te nemen, in verband met de aanwezigheid van muggen.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

In verband met de muggen in de jungle is het verstandig om een muggen werend middel mee te nemen en een zaklamp kan van pas komen als je 's avonds op pad gaat om dieren te ontdekken. Vergeet geen dichte schoenen waar je goed op kunt lopen en een rugzak zodat je niet alle bagage mee hoeft te nemen naar de jungle, maar slechts de benodigdheden voor het verblijf daar.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video