• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 4
  Ecuador, 21 dagen

  Ecuador, 21 dagen

  De reis begint in Quito waar je heerlijk door het koloniale centrum kunt dwalen. Bij Otavalo bezoeken we de kleurrijke indianenmarkt. Met traditionele kano’s varen we naar onze ecolodge in de jungle, waar we een jungle walk door het amazone regenwoud maken. In Baños kun je ontspannen in de warmwaterbronnen voordat we via de vulkaan Chimborazo naar Riobamba reizen. Wie wil kan de spectaculaire treinrit over de duivelsneus (Nariz de Diablo) maken. Vanuit het vissersplaatsje Puerto Lopéz kun je naar Isla de la Plata, ook wel klein Galapagos genoemd. Hier sluiten we de reis af waarna we vanaf Guyaquil terug naar Amsterdam vliegen.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Quito
  2. Quito
  3. Quito - Mitad del Mundo - Otavalo
  4. Otavalo
  5. Otavalo - Cayamba - Papallacta Hooglanden - Tena
  6. Tena - boottocht naar de ecolodge in de jungle
  7. Jungle, wandeling met gids
  8. Jungle - Puyo - watervallen - Baños
  9. Baños
  10. Baños
  11. Baños - Chimborazovulkaan - Riobamba
  12. Riobamba - trein Duivelsneus - Ingapirca - Cuenca
  13. Cuenca, excursie naar de dorpjes Gualaceo en Chordeleg
  14. Cuenca, excursie naar het El Cajas nationaal park
  15. Cuenca - Guayaquil
  16. Guayaquil - Puerto Lopez
  17. Puerto Lopez
  18. Puerto Lopez
  19. Puerto Lopez - Guayaquil
  20. Guayaquil - Amsterdam
  21. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Ecuador is een ideaal land om met kinderen te reizen: het is een avontuurlijke bestemming met aangename temperaturen en de mensen zijn vriendelijk.  Het leuke aan Ecuador is dat het zo afwisselend is. Oude stadscentra met kleurrijke huizen en prachtig versierde kathedralen vind je onder andere in Quito en Cuenca. In Otavalo bezoek je een indianenmarkt. Je steekt het ruige hooggebergte van de Andes over en enkele uren later rij je door het tropisch regenwoud van de Amazone. Ook vulkanen spelen een belangrijke rol in het landschap van Ecuador. De reis wordt afgesloten aan de kust waar je onder andere op walvisexcursie kunt gaan. Kortom, een indrukwekkende reis vol cultuur én natuur!

  Quito
  Dag 1 Vlucht Amsterdam - Quito
  Dag 2 Quito

  Quito Ecuador Djoser Uitzicht We komen aan in de hoofdstad van Ecuador: Quito. Vanuit het vliegtuig kun je al goed zien dat Quito in een vallei ligt en is ingesloten door vulkanen. De stad is met zijn 70 km lengte en slechts 4 km breedte behoorlijk lang gerekt. Quito ligt op een hoogte van ongeveer 2.850 meter boven zeeniveau.

  De stad is zo’n 400 jaar oud en dat merk je vooral in het zeer sfeervolle oude stadsdeel. Je vindt er monumenten die gebouwd zijn in de tijd dat Ecuador nog een kolonie van Spanje was. In het centrum van het oude stadsdeel ligt ‘Plaza de la Independencia’, een leuk plein waaraan het parlementsgebouw en een kathedraal liggen. De lokale bevolking speelt hier muziek en je komt er regelmatig indianen tegen die hun zelfgemaakte waar aanbieden. Maak een wandeling in de koloniale omgeving van het plein en loop door kleine straatjes en over gezellige pleintjes. Bezoek ook eens een van de vele kerken, aangezien die binnen prachtig versierd zijn.

  Een ritje met de taxi brengt je op de heuvel ‘El Panecillo’ (het broodje) naar een hoogte van 3.016 meter. Op deze heuvel net naast de oude stad staat het enorme beeld ‘Virgen de Quito’ van maar liefst 41 meter hoog. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de (oude)stad en bij helder weer zie je de toppen van de vulkanen die Quito omringen.

  Ook kun je op een heldere dag met de Teleferico, een moderne kabelbaan, omhoog naar 4.100 meter hoogte. Vanuit het stadscentrum ga je naar een heuvel genaamd Cruz Loma aan de oostkant van de Pichincha vulkaan. Je hebt hier een fantastisch zicht over de stad.

  Otavalo
  Dag 3 Quito - Mitad del Mundo - Otavalo
  Dag 4 Otavalo

  Net buiten Quito passeren we de evenaar in het dorpje ‘Mitad del Mundo’, wat vertaald kan worden als het midden van de wereld. Hier vind je een groot monument dat de evenaar aangeeft, tenminste dat dacht men vroeger. Tegenwoordig is er met behulp van GPS bepaald dat de exacte evenaar 240 meter ten noorden van het monument ligt. Hier kun je in een indiaans openluchtmuseum aan de hand van diverse spraakmakende proefjes zien dat je inderdaad precies op de evenaar bent aangekomen. Een rode streep op de grond geeft aan waar de evenaar precies loopt.

  We rijden verder naar Otavalo waar je voor de eerste keer lama’s en alpaca’s zult zien. Als we tijd hebben kunnen we na de lunch een wandeling maken rond het prachtige Cuicocha meer. Het meer is gelegen aan de voet van de indrukwekkende Cotacachi vulkaan (4.995 meter hoog). Tijdens de wandeling krijg je uitleg over de verschillende planten die we tegenkomen. Misschien zien we zelfs nog wel een zeldzame condor vliegen.

  Otavalo Ecuador Djoser Ons hotel in Otavalo ligt op loopafstand van ‘Plaza de los Ponchos’, hèt centrale plein van Otavalo. Hier worden de kleurrijke souvenirs van de indianen verkocht. Het is een van de beste plaatsen in Ecuador om je souvenirs te kopen en het aanbod van ponchos, bonte doeken, lamabeeldjes, wollen mutsen en fel gestreepte hangmatten is enorm. De inwoners van Otavalo zijn erg trots op hun afkomst van de indianen. Al vroeg in de ochtend komen vanuit omliggende dorpen indianen om hun spullen uit te stallen op de markt. Kruiden, groenten en vleessoorten liggen uitgestald in een overdekte markt.

  ’s Middags rijden we naar de voet van de Imbabura vulkaan (4.630 meter hoog) en maken we een makkelijke wandeling naar de Peguche waterval die door de lokale indianen als heilig wordt gezien.

  Het Amazone regenwoud
  Dag 5 Otavalo - Cayambe - Papallacta Hot Springs - Tena
  Dag 6 Tena - Jungle
  Dag 7 Jungle

  We vertrekken uit Otavalo en rijden eerst naar het dorpje Cayambe. Hier stoppen we bij een bakkerij aan huis waar heerlijke biscochos gebakken worden. Dit zijn koekjes die heerlijk smaken. Langzaamaan rijden we steeds hoger en steken het Andes gebergte over. Bovenop de pas kun je genieten van het ruige landschap en zie je waarschijnlijk de papierbomen. De schors is zo dun dat het net op echt papier lijkt! Eenmaal bergafwaarts komen we langs Papallacta, een mooie plek omgeven door groene nevelwouden. We maken hier een stop zodat je in de prachtig gelegen warmwaterbronnen een heet bad kunt nemen of een mooie wandeling kunt maken door een fascinerend bosgebied. Het water in deze bronnen wordt door de aarde zelf opgewarmd en volgens de inwoners van het dorp heeft het water een geneeskrachtige werking. Even een momentje van rust, dus neem zeker je zwemkleding mee! Een stukje na de warmwaterbronnen stoppen we in een restaurant wat bekend staat om haar forellen. Deze vissen worden hier gekweekt door de lokale bevolking en smaken heerlijk.

  Na de lunch rijden we de Andes af naar lager gelegen gebied. Je zult zien dat het landschap ook snel verandert. De omgeving wordt steeds groener en groener en we rijden langzaam aan het tropische regenwoud van de Amazone in. Het slaperige stadje Tena ligt aan een rivier aan de rand van de jungle.

  Yakuma Eco Lodge Ecuador Djoser De volgende dag zetten we koers steeds dieper de Amazone jungle in! We maken een boottocht over de Arajuno rivier naar ‘Amazónico’, een opvangcentrum voor dieren uit het regenwoud die gered zijn uit de handen van handelaars in exotische dieren. Weer terug aan wal moeten we nog een uurtje rijden naar het indianendorpje Santa Rosa, waar we weer aan boord stappen van een traditionele kano. De laatste paar kilometer naar de accommodatie in het regenwoud voert over de Napo rivier. Na een half uurtje varen komen we diep in de jungle uit bij de Yakuma Lodge. Deze jungle ecolodge is gecertificeerd door de Rainforest Alliance en helemaal aangelegd met natuurlijke, lokale materialen, maar tegelijkertijd heel erg comfortabel. De sfeervolle huisjes zijn gemaakt van bamboe en daken zijn van geweven palmbladeren. In de tropische tuin vind je allerlei fruitbomen en prachtig gekleurde bloemen. Dit maakt deze accommodatie tot de mooiste van de reis! Samen met een indiaanse gids van de lokale Quechua stam bezoeken we ’s middags Chontayacu, het dorpje waar hij woont. Hier geeft hij uitleg over de vele gewassen die er op de plantage groeien, zoals cacao, suikerriet, banaan, cassave en verschillende soorten fruit. Alles hier wordt gefinancierd door de inkomsten uit de ecolodge. Het hele dorp profiteert dus van jouw bezoek!

  De volgende ochtend ga je met de indiaanse gids op ontdekkingstocht door de jungle en krijg je uitleg wat er allemaal in het regenwoud te vinden is. Bijvoorbeeld over de geneeskrachtige werking van de planten die er groeien, over de vele dieren die er leven en hoe de lokale bevolking profiteert van de jungle zonder deze aan te tasten. Deze wandeltocht duurt ongeveer 2-3 uur. Als je geluk hebt, zie je vogels als papegaaien en oropendolas en kom je misschien ook apen tegen. Misschien vindt de gids de eetbare minuscule fire ants, mieren die aan de binnenkant van een tak leven en naar citroen smaken! Wandelschoenen heb je niet nodig, want al direct bij aankomst in de Yakuma Ecolodge krijg je een paar rubberen kaplaarzen die je gebruikt tijdens het hele verblijf.

  Amazone jungle Ecuador Djoser Na de lunch stappen we weer de kano in en gaan we goud zoeken aan de oevers van de Napo rivier. Misschien vind jij wel een goudklompje! Daarna gaan we vissen op piranha’s en kunnen we ook nog genieten van de jungle met een band op de langzaam stromende rivier. ’s Avonds eet je met de geluiden van de jungle op de achtergrond. Als je durft, mag je mee op spinnensafari. Je krijgt een zaklamp en in het donker ga je op zoek naar tarantula’s, wandelende takken en reuzen sprinkhanen. Daarna is het heerlijk om een spannende dag in de natuur af te sluiten met traditionele drankjes rond het kampvuur.

  Alle maaltijden tijdens je verblijf in de Yacuma Ecolodge zijn inbegrepen. Ontbijt, lunch en diner bestaan uit eenvoudige gerechten die smaakvol zijn bereid door de inwoners van het naastgelegen indianendorpje. Van hun plantage komen ook veel ingrediënten, zoals banaan en cassave, en de vis voor het avondeten is gevangen in de rivier.

  Baños
  Dag 8 Jungle - Puyo - watervallen - Baños
  Dag 9 Baños
  Dag 10 Baños

  Na twee dagen jungle stappen we weer in de gemotoriseerde kano’s en varen de Napo rivier af naar het punt waar de bus ons op staat te wachten. We gaan op weg naar Puyo, een klein dorpje waar een stop gemaakt wordt bij een balsahoutfabriekje. Hier kun je mooie souvenirs en beeldjes van tropische vogels kopen. Onder de winkel zie je hoe de verschillende vogels en andere beelden een felgekleurd jasje krijgen.

  Na de lunch is het nog een stukje doorrijden tot we bij een spectaculaire waterval aankomen: de ‘Pailon del Diablo’. Vanaf de touwbrug heb je een prachtig uitzicht over het water dat zich van 80 meter naar beneden stort. Vlak voordat je Baños inrijdt, bezoeken we nog een waterval die aan de overkant van de Pastaza kloof ligt. Met een kabelbaan schiet je in 30 seconden het ravijn over en blijf je net boven de waterval hangen. Zo zijn er in deze omgeving nog vele andere watervallen te bezoeken.

  Baños, dat op een plateau op ongeveer 1.800 meter hoogte ligt, is een klein en vriendelijk provinciestadje dat bekend is om de zwavelhoudende warmwaterbronnen waar je heerlijk in kunt relaxen. Pas wel op, want omdat je zo'n beetje op de evenaar zit, kun je zelfs bij bewolkt weer flink verbranden! We verblijven in een hotel met zwembad en spa. Naast relaxen kun je in Baños ook actieve(re) activiteiten ondernemen. De heuvelachtige omgeving met prachtige watervallen leent zich uitstekend voor het maken van een mooie wandeltocht. Je kunt ook gaan raften, paardrijden of mountainbiken. Wanneer het donker wordt, mag een bezoekje aan de Tungurahua vulkaan zeker niet ontbreken. Sommige nachten spuugt deze vulkaan nog een beetje lava en dat is in het donker goed te zien.

  Riobamba
  Dag 11 Baños - Ambato - Chimborazo vulkaan - Riobamba
  Dag 12 Riobamba - trein Duivelsneus - Alausí - Ingapirca - Cuenca

  Onderweg naar Riobamba heb je een prachtig uitzicht op de Chimborazo vulkaan. De vulkaan is 6.310 meter hoog en er ligt eeuwige sneeuw op de top. De vulkaan barst niet meer uit; hij is ‘dood’ zoals dat genoemd wordt. We maken een stop in een dorpje van de Salasacas indianen en op de berghellingen zien we misschien vicuñas, een neef van de lama. Riobamba is een klein stadje wat nog een echte authentieke sfeer heeft.

  Duivelneus Trein Ecuador Djoser De volgende dag rijden we naar Alausí waar we per trein over de beroemde Duivelsneus (Nariz del Diablo) reizen. Deze treinreis is een heel bijzondere ervaring door het enorme hoogteverschil dat de trein overbrugt. De trein zigzagt tegen de 45 graden steile Duivelsneus omhoog. En ook tijdens deze treinrit kom je weer door veel verschillende prachtige landschappen.

  Na de treinrit gaan we naar Ingapirca, wat uit de taal van de Inca indianen komt en ‘de muren van de Inca' betekent. In de omgeving van Ingapirca liggen de belangrijkste ruïnes van de Inca stammen. Men zegt dat de gebouwen gebruikt werden als zonnetempel om de zonnegoden te eren. Laat in de middag komen we aan in het sfeervolle Cuenca.

  Cuenca
  Dag 13 Cuenca - Gualaceo - Chordeleg - Sigsig - Cuenca
  Dag 14 Cuenca, optionele excursie Nationaal Park de las Cajas en stadstour Cuenca
  Dag 15 Cuenca - Guayaquil

  Vanuit Cuenca bezoeken we de dorpjes Gualaceo, Chordeleg en Sigsig. De dorpjes staan alle drie bekend om hun ambachtswerk. In Gualaceo wordt er veel kleding geweven, Chordeleg kun je bezoeken voor het houtsnijwerk en textiel. Sigsig staat bekend om de bekende panamahoeden die gemaakt worden in de fabriek die je kunt bekijken tijdens je bezoek aan het dorp.

  Ook maken we een excursie naar het Nationaal Park de las Cajas. Dit park is erg groot en bij uitstek geschikt voor een schitterende wandeling langs enkele van de vele meren (zo’n 230!) die in het park liggen. De meren zijn ontstaan nadat de sneeuw op de bergtoppen ging smelten en het smeltwater naar beneden stroomde. Alle meren zijn met elkaar verbonden, met de stille oceaan en met de Amazonerivieren. Het water uit deze rivieren en meren komt in Cuenca uit de kraan. Tijdens je wandeling loop je tevens kans om een condor te zien vliegen.

  Als we ’s middags weer terugkomen in Cuenca maken we een stadswandeling door het oude centrum. Cuenca is de op drie na grootste stad van Ecuador en heeft een mooi oud centrum dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat door alle prachtige monumentale gebouwen die er te vinden zijn.

  Puerto Lopez
  Dag 16 Guayaquil - Puerto Lopez
  Dag 17 Puerto Lopez
  Dag 18 Puerto Lopez
  Dag 19 Puerto Lopez - Guayaquil
  Dag 20 Guayaquil - Vlucht naar Amsterdam
  Dag 21 Aankomst Amsterdam

  Via een spectaculaire afdaling komen we aan in de westkust van Ecuador, de zogenaamde Costa. Het is net of we weer aan een nieuwe vakantie beginnen, omdat alle facetten van het leven hier totaal anders zijn dan in de delen van Ecuador die we bezocht hebben. Het landschap wordt steeds droger en de vegetatie minder uitbundig. Veel bosgebieden hebben hier plaatsgemaakt voor garnalenkwekerijen. We verblijven aan de kust in het kleine vissersdorpje Puerto López. Op het strand zijn vissers met hun netten bezig en fregatvogels en pelikanen proberen een graantje mee te pikken van de vangst. Met de hand worden jonge gamba’s gevangen en verkocht aan kwekerijen, waar ze tot de bekende lekkernij worden opgekweekt.

  Met de bus kun je ook naar nationaal park Machalilla voor een mooie wandeling door droog tropisch bos en langs diverse idyllische baaien aan de Grote Oceaan. In 1979 is dit gebied tot nationaal park verklaard om de vijftig kilometer lange kustlijn met bossen en de koraalriffen iets verder uit de kust te beschermen. In het park kun je onder meer orchideeën en bromelia’s bekijken.

  Isla de Plata Vogels Ecuador Als je van natuur houdt, dan moet je zeker deelnemen aan de excursie naar het vogeleiland Isla de la Plata, ook wel Klein Galapagos genoemd. Dit eiland ligt voor de kust en er leven fregatvogels en drie soorten jan-van-genten. Het bijzondere van het bezoek aan dit eiland, waar je een prachtige wandeling van twee uur kunt maken, is dat je net als op de Galapagoseilanden heel dicht bij de vogels (en hun jongen) kunt komen. De vegetatie op Isla de la Plata is echter weer heel anders dan op de Galapagoseilanden. Tussen juni en september is de excursie helemaal een feest door de aanwezigheid van honderden bultrugwalvissen op de vaarroute. Niet voor niets wordt Puerto López door biologen de walvishoofdstad van de wereld genoemd.

  We rijden naar de bedrijvige havenstad Guayaquil, die aan het einde van deze zeer gevarieerde reis weer een heel andere kant van Ecuador laat zien. Na een wandeling door het zeer levendige centrum, over de verfrissende rivierboulevard Malecon 2000 en een klim naar de historische wijk las Peñas, zul je positief verrast zijn door deze stad die jammer genoeg door vele toeristen wordt overgeslagen. Een leuke wandeling kun je maken naar Bolivar Park, het stadspark waar je leguanen tegenkomt. Op het gras, in de bomen en op de rotsen liggen deze groene hagedissen te zonnen. Vanuit Guayaquil vliegen we weer terug naar Nederland.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid.

  Vertrekdata/prijs

  2018

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  14 jul - 03 aug
  Beschikbaarheid
  8 plaatsen vrij
  Prijs
  € 3.095,-
  € 2.895,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  21 jul - 10 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 3.095,-
  € 2.895,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  28 jul - 17 aug
  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.995,-
  € 2.795,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  04 aug - 24 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.895,-
  € 2.695,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding.
  • Hotelovernachtingen volgens programma
  • Al het ontbijt
  • Bezoek aan de kleurrijke markt van Otavalo
  • Verblijf in een Ecolodge in de jungle op basis van volpension
  • Treinreis Duivelsneus
  • Excursie naar de Quechua indianen
  • Bezoek "Amazonico", dierenopvang in het Amazonegebied
  • Excursie naar de ruïnes van Ingapirca
  • Bezoek Cuicocha meer
  • Wandeling naar de Peguche waterval
  • Bezoek aan de dorpjes Gualaceo en Chordeleg
  • Excursie naar de Chimborazovulkaan
  • Bezoek aan El Cajas nationaal park

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 30,- per factuur etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.595,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.795,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum zesentwintig.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Tijdens je reis door Ecuador overnacht je in comfortabele en sfeervolle hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche en toilet. De ligging is centraal, zodat je te voet veel kunt bekijken. Een enkele keer ligt de accommodatie iets meer afgelegen, maar dat wordt door de bijzondere sfeer dan ten volle gecompenseerd.

  Ons hotel in Otavalo ligt op loopafstand van het centrale plein van Plaza de Ponchos. Vanuit het hotel kun je makkelijk een bezoek brengen aan de sfeervolle lokale indianenmarkt van Otavalo.

  In het Amazonegebied overnachten we in een door de Rainforest alliance gecertificeerde ecolodge. De karakteristieke hutjes zgn. 'cabañas', zijn gebouwd door de lokale bevolking.Dit zijn ´twee-onder-een-kap´ huisjes met een eigen slaapkamer en badkamer. De huisjes liggen midden in de jungle aan een rivier en zijn uitsluitend per kano te bereiken De stroom wordt door middel van zonnepanelen gegenereerd. Vanuit de lodge worden er verschillende excursies aangeboden die een onvergetelijke ervaring bieden. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

  In het dorpje Baños verblijven we buiten het centrum. Vanuit hier kun je prachtige wandelingen maken of een bezoek brengen aan de dierentuin. Het hotel heeft tevens een zwembad.

  Ons hotel in Puerto Lopez ligt vlakbij het strand. De kamers kijken uit op de prachtige tuin. Vanuit je hangmat kun je heerlijk genieten van de rust samen met een drankje.  In de buurt zijn gezellige restaurantjes en winkeltjes.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Quito Hotel El Arupo
  Otavalo Hotel Coraza
  Jungle Yacuma lodge
  Banos Hotel Alisamay
  Puerto Lopez

  Hotel Pacifico


  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis kunnen verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we twee kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  De vluchten worden uitgevoerd met KLM. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

  Amsterdam - Quito   10:05 - 14:45
       
  Guayaquil - Amsterdam   18:45 - 13:15*

  *=Aankomst volgende dag

  Tijdsverschil: tijdens de zomertijd is het 7 uur vroeger, in de winter is het verschil 6 uur.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.595,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.795,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  We maken gebruik van een bus die is voorzien van airconditioning.  Het voordeel van dit eigen vervoer is dat we tijdens de ritten kunnen stoppen wanneer de groep dat wil, voor een picknick, een bezoek aan een klein dorpje of om foto's te nemen. Om de lodge in de jungle te bereiken varen we het laatste stuk in een lange smalle boot over de rivier de Napo. De rit van Riobamba naar Alausí kan eventueel grotendeels per spoor worden gemaakt over de beroemde Duivelsneus.

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding.
  • Hotelovernachtingen volgens programma
  • Al het ontbijt
  • Bezoek aan de kleurrijke markt van Otavalo
  • Verblijf in een Ecolodge in de jungle op basis van volpension
  • Treinreis Duivelsneus
  • Excursie naar de Quechua indianen
  • Bezoek "Amazonico", dierenopvang in het Amazonegebied
  • Excursie naar de ruïnes van Ingapirca
  • Bezoek Cuicocha meer
  • Wandeling naar de Peguche waterval
  • Bezoek aan de dorpjes Gualaceo en Chordeleg
  • Excursie naar de Chimborazovulkaan
  • Bezoek aan El Cajas nationaal park

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar de eventuele entreegelden betaal je pas ter plaatse wanneer je daadwerkelijk aan de excursie deelneemt. 

  Tijdens deze reis door Ecuador zijn de volgende excursies (excl entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:
   

  • Bezoek de wereldberoemde markt van Otavalo
  • Precies op de evenaar bezoeken we het dorpje Mitad del Mundo, het ‘midden van de wereld’.
  • In de Papallacta hooglanden kun je in de prachtig gelegen warmwaterbronnen een heet bad nemen of een mooie wandeling maken door een fascinerend bosgebied.
  • Met een traditionele lange kano varen we over de Chontayacu-rivier naar onze ecolodge. Hier maken we wandelingen onder begeleiding van lokale gidsen die je veel vertellen over de bijzondere flora en fauna van de jungle.
  • Onderweg naar Riobamba beklimmen we de ‘Coloso de los Andes’, zoals de Chimborazovulkaan met zijn hoogte van 6310 meter ook wel wordt genoemd. Na afloop van de wandeling bestaat er voor de echte sportievelingen de kans om een van de mooiste mountainebike-tochten in Ecuador te beleven.
  • Onderweg naar Cuenca rijden we via de ruïnes van Ingapirca, het belangrijkste archeologische complex dat de Cañari’s en Inca’s in Ecuador hebben nagelaten.
  • We brengen een bezoek aan de dorpjes Gualaceo en Chordeleg.In Nationaal Park El Cajas kun je een lange wandeling maken op een hoogte van 4000 meter in het schitterende berglandschap met kleurrijke mossen en ongeveer 230 meren
    

  Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider zoals bijvoorbeeld: 
   

  • Bezoek in Quito het Crystal Palace in het park Itchimbía of ga op een heldere dag met de Teleferico, een moderne kabelbaan, omhoog naar 4100 meter hoogte. Je hebt hier een fantastisch zicht over de zeer langgerekte hoofdstad van Ecuador.
  • Vanuit Otavalo bestaat de mogelijkheid om het schitterend gelegen kratermeer van Cuicocha te bezoeken. Hier kun je een mooie boottocht op dit meer maken of een langere prachtige wandeling om een deel ervan.
  • Baños is bekend om de zwavelhoudende warmwaterbronnen waar je heerlijk in kunt relaxen.
  • Vanuit Puerto Lopez kun je met de bus naar nationaal park Machalilla voor een mooie wandeling door droog tropisch bos en langs prachtige baaien aan de Grote Oceaan.
  • En als je van natuur houdt, dan moet je zeker deelnemen aan de excursie naar het vogeleiland Isla de la Plata, ook wel Klein Galapagos genoemd. 

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort dat bij vertrek uit Ecuador nog minimaal 6 maanden geldig is.

  Geldzaken

  In Ecuador wordt er betaald met de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: kan in heel Ecuador (m.u.v. de Amazone en Puerto Lopez)
  Contant: dollars in kleine coupures.
  Creditcards: worden geaccepteerd, zij het met hoge toeslag.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week. De entree voor nationale parken is niet inbegrepen bij de reissom. Deze bedragen op dit moment tussen $ 10 - $ 30. Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Bij vertrek uit Guayaguil moet op de luchthaven vertrekbelasting worden betaald.

  Maaltijden

  Tijdens de reis in Ecuador is het ontbijt inbegrepen; de overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar eigen keuze. In grote steden als Quito en Cuenca kun je kiezen voor een Europese maaltijd in één van de luxe restaurants, maar natuurlijk zijn er ook eethuisjes te vinden waar men eenvoudige, lokale maaltijden serveert. Je kunt er van uitgaan dat een restaurant dat druk door Ecuadoranen wordt bezocht, een goed restaurant is. Tijdens het verblijf in de jungle zijn alle maaltijden bij de prijs inbegrepen.

  Tijdens je verblijf in de Amazone zijn alle maaltijden inbegrepen. Ontbijt, lunch en diner wordt klaargemaakt door koks van de lokale bevolking. Zij maken gerechten klaar met ingrediënten die uit het dorp komen. Veel verse groente, bananen, cassave en vis dus!

  Hoofdbestanddelen van de lokale keuken zijn aardappelen en maïs. Probeer zeker eens de 'ceviche', een heerlijke koude cocktail. Soepen vormen een belangrijk onderdeel van de maaltijd, het meest populair zijn kippen- en aardappelsoep. Hier en daar zijn restaurantjes waar 'cuy' (cavia) wordt geserveerd, een specialiteit die nog stamt uit de tijd van de Inca's. In de meeste hotels kun je 's morgens een ontbijt met koffie/thee en broodjes bestellen. In andere gevallen weet de reisbegeleiding altijd wel een leuk restaurantje in de buurt. Begin de dag ook eens met zo'n typisch Ecuadoraans bord met gekookte maïs op je nuchtere maag!

  Gezondheid

  Voor Ecuador wordt aangeraden:

  • vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts.
  • malariatabletten voor de jungle.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Meditel. Je kunt bij Meditel gemakkelijk online een afspraak maken en ben je aanvullend verzekerd bij Zilveren Kruis of Avéro, dan dient Meditel de rekening in en hoef je niets voor te schieten. Voor andere verzekeraars krijg je een factuur achteraf en hoef je dus niet ter plaatse af te rekenen. Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.


   

  Klimaat en geografie

  De beste reisperiode loopt van juni tot en met september. Het is dan droog met heldere luchten en de temperatuur ligt rond de 23 graden. Aan de kust en in de jungle is het vochtig en tropisch, terwijl er op de pieken van de Andes het hele jaar door sneeuw ligt.  In de jungle en aan de kust ligt de gemiddelde temperatuur rond 25°C; in de 'Sierra' bedraagt dit gemiddelde 20°C. Quito wordt ook wel de 'Stad van de Eeuwige Lente' genoemd, omdat de temperatuur hier zeer constant tussen 20° en 25°C ligt.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 
   

  FAQ

  Wat maakt Ecuador leuk voor kinderen en gezinnen?

  Ecuadoranen zijn vriendelijke en gastvrije mensen. De tocht door de jungle en de facultatieve treinrit over de Duivelsneus zijn voor kinderen een echt avontuur. De hotels zijn zorgvuldig geselecteerd en zijn geschikt voor gezinnen met kinderen

  Hoe zijn de overnachtingen tijdens de reis?

  We overnachten in goede middenklasse hotels, die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun geschiktheid voor gezinnen met (jonge) kinderen. Waar mogelijk hebben we gekozen voor hotels met zwembad en centraal gelegen accommodaties. De hotelkamers hebben altijd eigen douche en toilet en (waar nodig) airconditioning. Vrijwel alle hotels bieden daarnaast mogelijkheden om je kleding te laten wassen. De meeste hotels hebben een zwembad voor een frisse duik. Om een indruk te krijgen van de gebruikte accommodaties kun je een kijkje nemen op www.djoserjunior.nl/_acc/

   

  Hoe worden we als gezin van 3 personen ingedeeld?

  In Ecuador zijn driepersoonskamers slechts in enkele hotels beschikbaar, het is meestal wel mogelijk om een extra bed op de kamer te plaatsen. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan doen we ons best twee aan elkaar grenzende kamers te reserveren, waar mogelijk met tussendeur.
   

  Zijn er zwem- duikmogelijkheden tijdens deze reis?

  In Ecuador beschikken enkele hotels over een zwembad. In Puerto Lopez kun je in zee zwemmen.

  Wat moet ik meenemen voor het verblijf in de jungle?

  Tijdens de tocht naar de jungle kan je niet je hele reistas meenemen. We verzoeken iedereen een kleine rugzak pakken met daarin de meest nodige spullen. Je kunt hierbij denken aan een zaklamp, dichte wandelschoenen, een regenjack voor in de jungle en nevelwouden. Ook je zwemspullen niet vergeten want in de jungle kan je je prima vermaken in de rivier aan de rand van de logde.

  Heb je een klamboe nodig in de jungle en moet je malariatabletten slikken?

  Tijdens deze reis verblijf je in de jungle twee dagen in een malariarisicogebied. In de jungle zijn klamboes aanwezig. Voor informatie over malaria kun je je het beste richten tot de plaatselijke GGD of kijk op www.lcr.nl, de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.
   

  Hoe is het vervoer geregeld tijdens deze reis?

  In Ecuador reizen we in een eigen bus. De bussen worden bestuurd door ervaren Ecuadoraanse chauffeurs. De reisafstanden tussen de verschillende plaatsen zijn over het algemeen niet groot, zodat je niet lang in de bus hoeft te zitten. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een leuke markt. Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer, zoals een taxi of een fiets. In sommige plaatsen is het mogelijk om deze te huren, een leuke manier om de landelijke omgeving te verkennen. Om de lodge in de jungle te bereiken varen we het laatste stuk in een lange, smalle boot over de Naporivier. De rit van Riobamba naar Alausí kan eventueel grotendeels per spoor gemaakt worden.
  Om een idee te krijgen van de bussen die gebruikt worden kun je kijken op www.djoserjunior.nl/_tr/

  Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen?

  De Amerikaanse dollar is de officiële munteenheid in Ecuador. In een groot aantal steden in Ecuador kun je met je Nederlandse bankpas pinnen (o.a. Quito, Otavalo, Baños, Riobamba en Cuenca). Gelijk bij aankomst op de luchthaven kun je al pinnen of eventueel geld wisselen. Het is ook mogelijk om reischeques in dollars mee te nemen. Deze zijn echter niet in elke plaats gemakkelijk in te wisselen. Neem daarom zeker ook dollars in contanten mee. Denk eraan om kleine coupures mee te nemen; 50 USD biljetten kunnen soms lastig in te wisselen zijn in een winkel.
   

  Hoe wordt deze reis begeleid?

  Tijdens de rondreis door Ecuador is er Nederlandse reisbegeleiding aanwezig en op een aantal plaatsen is een lokale gids, die samen met onze lokale agent verantwoordelijk zijn voor een soepel verloop van de reis en bieden de meeste dagen een programma en/of excursies aan. Je kunt bij de reisbegeleiding terecht voor advies en hij of zij wijst je de mooiste plaatsen en eethuisjes, maar is geen gids. Verder geven ze praktische tips voor het bezoeken van bezienswaardigheden, het kopen van leuke souvenirs en kennen ze de belangrijkste restaurants.
   

  Heb ik een visum nodig voor een bezoek aan Ecuador?

  Nee, je hebt geen visum nodig voor Ecuador 

  Voor één ouder gezinnen willen wij erop attenderen dat er bij de grensformaliteiten bij vertrek uit Nederland maar ook bij aankomst op de bestemming gevraagd kan worden naar toestemming van de niet meereizende ouder.


  Vanaf juni 2012 is het voor kinderen niet langer mogelijk om bijgeschreven te staan in het paspoort van (één van) de ouders. Alle kinderen hebben vanaf dat moment een eigen identiteitskaart of paspoort nodig om te reizen.

   
  Heb je in Ecuador last van de hoogte?

  De hoogte in Ecuador is niet zodanig dat veel mensen last hebben van hoogteziekte. Bij aankomst in Quito (ongeveer 2850 meter) kan je lichaam alvast aan de hoogte wennen. Je kan al wel wat kortademig zijn of een lichte hoofdpijn hebben. De meeste reizigers hebben op de gehele reis weinig tot geen last van de hoogte. Alleen bij de beklimming van de verschillende vulkanen speelt de grote hoogte (ca. 5000 meter) een rol. Doe het hier rustig aan en drink veel water op deze dagen.

  Hoe is het eten in Ecuador?

  Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen, de overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar eigen keuze. In grote steden als Quito en Cuenca kun je kiezen voor een Europese maaltijd in één van de luxe restaurants, maar natuurlijk zijn er ook eethuisjes te vinden waar men eenvoudige, lokale maaltijden serveert. Je kunt er van uitgaan dat een restaurant dat druk door Ecuadoranen wordt bezocht, een goed restaurant is. Tijdens het verblijf in de jungle zijn alle maaltijden bij de prijs inbegrepen.
  Hoofdbestanddelen van de lokale keuken zijn aardappelen en maïs. Probeer zeker eens de 'cebiche', een heerlijke koude cocktail. Soepen vormen een belangrijk onderdeel van de maaltijd, het meest populair zijn kippen- en aardappelsoep. Hier en daar zijn restaurantjes waar 'cuy' (cavia) wordt geserveerd, een specialiteit die nog stamt uit de tijd van de Inca's. In de meeste hotels kun je 's morgens een ontbijt met koffie/thee en broodjes bestellen. In andere gevallen weet de reisbegeleiding altijd wel een leuk restaurantje in de buurt. Begin de dag ook eens met zo'n typisch Ecuadoraans bord met gekookte maïs op je nuchtere maag!
  In de meeste plaatsen hoef je niet te rekenen op drop, hagelslag of appelmoes, maar veelal zijn de lokale koks wel flexibel genoeg om in te spelen op andere culinaire voorkeuren van de jeugd. Denk dan bijvoorbeeld aan spaghetti, kip of hamburger en patat. Voor het eten tijdens de vluchten kun je bij boeking een voorkeur aangeven voor aangepaste kindermaaltijden. Speciaal eten voor kinderen is in Ecuador moeilijk verkrijgbaar. De supermarkten ter plaatse beschikken over een beperkt assortiment. Daarom een tip, neem snoepjes, liga's e.d. al mee vanuit Nederland.

  Werken jullie samen met duurzame projecten in Ecuador?

  Tijdens de reis verblijven we in de Yacuma ecolodge. Deze lodge is in 1995 opgericht met het doel om de economie van de gemeenschap te verbeteren en de natuur en cultuur van deze gemeenschap te behouden door duurzaam toerisme. Daarnaast is deze ecolodge gecertificeerd door Rainforest Alliance; dit is een keurmerk voor eerlijke handel en milieu voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Klik hier voor informatie.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,0
  • Zeer avontuurlijke, sportieve en afwisselende reis. Walvissen gespot, overnacht in de jungle, geraft, berg beklommen. Helaas te weinig warme kleding meegenomen (bijna geen zon en regelmatig regen) en te weinig rekening gehouden met hoogteziekte. Desalniettemin een fantastische reis.

   Mooie reis met van alles wat er in Equador te zien, te beleven en te voelen is. Van warmte van de lieven bewoners van het land, zweetdruppeltjes van het indrukwekkende jungle leven en kippenvel qua temperatuur en indruk op de schitterende vulkaan Chimborazo. Stil zijn van de walvissen naast je boot

   Chat met Djoser
   Go to top
   Menu sluiten

   Reis zoeken

   Regio

   Prijs

   Met oog voor

   Reisduur

   Vakantieperiode

   Leeftijdscategorie