• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
  Ecuador, 21 dagen

  Ecuador 21 dagen

  De reis begint in Quito waar je heerlijk door het koloniale centrum kunt dwalen. Bij Otavalo bezoeken we de kleurrijke indianenmarkt. Met traditionele kano’s varen we naar onze ecolodge in de jungle, waar we een jungle walk door het amazone regenwoud maken. In Baños kun je ontspannen in de warmwaterbronnen voordat we via de vulkaan Chimborazo naar Riobamba reizen. Wie wil kan de spectaculaire treinrit over de duivelsneus (Nariz de Diablo) maken. Vanuit het vissersplaatsje Puerto Lopéz kun je naar Isla de la Plata, ook wel klein Galapagos genoemd. Hier sluiten we de reis af waarna we vanaf Guyaquil terug naar Amsterdam vliegen.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Quito
  2. Quito
  3. Quito - Mitad del Mundo - Otavalo
  4. Otavalo
  5. Otavalo - Cayamba - Papallacta Hooglanden - Tena
  6. Tena - boottocht naar de ecolodge in de jungle
  7. Jungle, wandeling met gids
  8. Jungle - Puyo - watervallen - Baños
  9. Baños
  10. Baños
  11. Baños - Chimborazovulkaan - Riobamba
  12. Riobamba - trein Duivelsneus - Ingapirca - Cuenca
  13. Cuenca, excursie naar de dorpjes Gualaceo en Chordeleg
  14. Cuenca, excursie naar het El Cajas nationaal park
  15. Cuenca - Guayaquil
  16. Guayaquil - Puerto Lopez
  17. Puerto Lopez , optionele excursie Isla de la Plata/ walvissen
  18. Puerto Lopez
  19. Puerto Lopez - Guayaquil
  20. Guayaquil - Amsterdam
  21. aankomst Amsterdam

  Reisbeschrijving

  Ecuador is een ideaal land om met kinderen te reizen: het is een avontuurlijke bestemming met aangename temperaturen en de mensen zijn vriendelijk.  Het leuke aan Ecuador is dat het zo afwisselend is. Oude stadscentra met kleurrijke huizen en prachtig versierde kathedralen vind je onder andere in Quito en Cuenca. In Otavalo bezoek je een indianenmarkt. Je steekt het ruige hooggebergte van de Andes over en enkele uren later rij je door het tropisch regenwoud van de Amazone. Ook vulkanen spelen een belangrijke rol in het landschap van Ecuador. De reis wordt afgesloten aan de kust waar je onder andere op walvisexcursie kunt gaan. Kortom, een indrukwekkende reis vol cultuur én natuur!

  Quito
  Dag 1 Amsterdam - Quito
  Dag 2 Quito

  Quito Ecuador Djoser Uitzicht We komen aan in de hoofdstad van Ecuador: Quito. Vanuit het vliegtuig kun je al goed zien dat Quito in een vallei ligt en is ingesloten door vulkanen. De stad is met zijn 70 km lengte en slechts 4 km breedte behoorlijk lang gerekt. Quito ligt op een hoogte van ongeveer 2.850 meter boven zeeniveau.

  De stad is zo’n 400 jaar oud en dat merk je vooral in het zeer sfeervolle oude stadsdeel. Je vindt er monumenten die gebouwd zijn in de tijd dat Ecuador nog een kolonie van Spanje was. In het centrum van het oude stadsdeel ligt ‘Plaza de la Independencia’, een leuk plein waaraan het parlementsgebouw en een kathedraal liggen. De lokale bevolking speelt hier muziek en je komt er regelmatig indianen tegen die hun zelfgemaakte waar aanbieden. Maak een wandeling in de koloniale omgeving van het plein en loop door kleine straatjes en over gezellige pleintjes. Bezoek ook eens een van de vele kerken, aangezien die binnen prachtig versierd zijn.

  Een ritje met de taxi brengt je op de heuvel ‘El Panecillo’ (het broodje) naar een hoogte van 3.016 meter. Op deze heuvel net naast de oude stad staat het enorme beeld ‘Virgen de Quito’ van maar liefst 41 meter hoog. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de (oude)stad en bij helder weer zie je de toppen van de vulkanen die Quito omringen.

  Ook kun je op een heldere dag met de Teleferico, een moderne kabelbaan, omhoog naar 4.100 meter hoogte. Vanuit het stadscentrum ga je naar een heuvel genaamd Cruz Loma aan de oostkant van de Pichincha vulkaan. Je hebt hier een fantastisch zicht over de stad.

  Otavalo
  Dag 3 Quito - Mitad del Mundo - Otavalo
  Dag 4 Otavalo

  Net buiten Quito passeren we de evenaar in het dorpje ‘Mitad del Mundo’, wat vertaald kan worden als het midden van de wereld. Hier vind je een groot monument dat de evenaar aangeeft, tenminste dat dacht men vroeger. Tegenwoordig is er met behulp van GPS bepaald dat de exacte evenaar 240 meter ten noorden van het monument ligt. Hier kun je in een indiaans openluchtmuseum aan de hand van diverse spraakmakende proefjes zien dat je inderdaad precies op de evenaar bent aangekomen. Een rode streep op de grond geeft aan waar de evenaar precies loopt.

  We rijden verder naar Otavalo waar je voor de eerste keer lama’s en alpaca’s zult zien. Als we tijd hebben kunnen we na de lunch een wandeling maken rond het prachtige Cuicocha meer. Het meer is gelegen aan de voet van de indrukwekkende Cotacachi vulkaan (4.995 meter hoog). Tijdens de wandeling krijg je uitleg over de verschillende planten die we tegenkomen. Misschien zien we zelfs nog wel een zeldzame condor vliegen.

  Otavalo Ecuador Djoser Ons hotel in Otavalo ligt op loopafstand van ‘Plaza de los Ponchos’, hèt centrale plein van Otavalo. Hier worden de kleurrijke souvenirs van de indianen verkocht. Het is een van de beste plaatsen in Ecuador om je souvenirs te kopen en het aanbod van ponchos, bonte doeken, lamabeeldjes, wollen mutsen en fel gestreepte hangmatten is enorm. De inwoners van Otavalo zijn erg trots op hun afkomst van de indianen. Al vroeg in de ochtend komen vanuit omliggende dorpen indianen om hun spullen uit te stallen op de markt. Kruiden, groenten en vleessoorten liggen uitgestald in een overdekte markt.

  ’s Middags rijden we naar de voet van de Imbabura vulkaan (4.630 meter hoog) en maken we een makkelijke wandeling naar de Peguche waterval die door de lokale indianen als heilig wordt gezien.

  Het Amazone regenwoud
  Dag 5 Otavalo - Cayambe - Papallacta Hot Springs - Tena
  Dag 6 Tena - Jungle
  Dag 7 Jungle

  We vertrekken uit Otavalo en rijden eerst naar het dorpje Cayambe. Hier stoppen we bij een bakkerij aan huis waar heerlijke biscochos gebakken worden. Dit zijn koekjes die heerlijk smaken. Langzaamaan rijden we steeds hoger en steken het Andes gebergte over. Bovenop de pas kun je genieten van het ruige landschap en zie je waarschijnlijk de papierbomen. De schors is zo dun dat het net op echt papier lijkt! Eenmaal bergafwaarts komen we langs Papallacta, een mooie plek omgeven door groene nevelwouden. We maken hier een stop zodat je in de prachtig gelegen warmwaterbronnen een heet bad kunt nemen of een mooie wandeling kunt maken door een fascinerend bosgebied. Het water in deze bronnen wordt door de aarde zelf opgewarmd en volgens de inwoners van het dorp heeft het water een geneeskrachtige werking. Even een momentje van rust, dus neem zeker je zwemkleding mee! Een stukje na de warmwaterbronnen stoppen we in een restaurant wat bekend staat om haar forellen. Deze vissen worden hier gekweekt door de lokale bevolking en smaken heerlijk.

  Na de lunch rijden we de Andes af naar lager gelegen gebied. Je zult zien dat het landschap ook snel verandert. De omgeving wordt steeds groener en groener en we rijden langzaam aan het tropische regenwoud van de Amazone in. Het slaperige stadje Tena ligt aan een rivier aan de rand van de jungle.

  Hotel Yakuma Lodge Equador buitenafDe volgende dag zetten we koers steeds dieper de Amazone jungle in! We maken een boottocht over de Arajuno rivier naar ‘Amazónico’, een opvangcentrum voor dieren uit het regenwoud die gered zijn uit de handen van handelaars in exotische dieren. Weer terug aan wal moeten we nog een uurtje rijden naar het indianendorpje Santa Rosa, waar we weer aan boord stappen van een traditionele kano. De laatste paar kilometer naar de accommodatie in het regenwoud voert over de Napo rivier. Na een half uurtje varen komen we diep in de jungle uit bij de Yakuma Lodge.

  Deze jungle ecolodge is gecertificeerd door de Rainforest Alliance en helemaal aangelegd met natuurlijke, lokale materialen, maar tegelijkertijd heel erg comfortabel. De sfeervolle huisjes zijn gemaakt van bamboe en daken zijn van geweven palmbladeren. In de tropische tuin vind je allerlei fruitbomen en prachtig gekleurde bloemen. Dit maakt deze accommodatie tot de mooiste van de reis! Samen met een indiaanse gids van de lokale Quechua stam bezoeken we ’s middags Chontayacu, het dorpje waar hij woont. Hier geeft hij uitleg over de vele gewassen die er op de plantage groeien, zoals cacao, suikerriet, banaan, cassave en verschillende soorten fruit. Alles hier wordt gefinancierd door de inkomsten uit de ecolodge. Het hele dorp profiteert dus van jouw bezoek!

  De volgende ochtend ga je met de indiaanse gids op ontdekkingstocht door de jungle en krijg je uitleg wat er allemaal in het regenwoud te vinden is. Bijvoorbeeld over de geneeskrachtige werking van de planten die er groeien, over de vele dieren die er leven en hoe de lokale bevolking profiteert van de jungle zonder deze aan te tasten. Deze wandeltocht duurt ongeveer 2-3 uur. Als je geluk hebt, zie je vogels als papegaaien en oropendolas en kom je misschien ook apen tegen. Misschien vindt de gids de eetbare minuscule fire ants, mieren die aan de binnenkant van een tak leven en naar citroen smaken! Wandelschoenen heb je niet nodig, want al direct bij aankomst in de Yakuma Ecolodge krijg je een paar rubberen kaplaarzen die je gebruikt tijdens het hele verblijf.

  Amazone jungle Ecuador Djoser Na de lunch stappen we weer de kano in en gaan we goud zoeken aan de oevers van de Napo rivier. Misschien vind jij wel een goudklompje! Daarna gaan we vissen op piranha’s en kunnen we ook nog genieten van de jungle met een band op de langzaam stromende rivier. ’s Avonds eet je met de geluiden van de jungle op de achtergrond. Als je durft, mag je mee op spinnensafari. Je krijgt een zaklamp en in het donker ga je op zoek naar tarantula’s, wandelende takken en reuzen sprinkhanen. Daarna is het heerlijk om een spannende dag in de natuur af te sluiten met traditionele drankjes rond het kampvuur.

  Alle maaltijden tijdens je verblijf in de Yacuma Ecolodge zijn inbegrepen. Ontbijt, lunch en diner bestaan uit eenvoudige gerechten die smaakvol zijn bereid door de inwoners van het naastgelegen indianendorpje. Van hun plantage komen ook veel ingrediënten, zoals banaan en cassave, en de vis voor het avondeten is gevangen in de rivier.

  Baños
  Dag 8 Jungle - Puyo - watervallen - Baños
  Dag 9 Baños
  Dag 10 Baños

  Na twee dagen jungle stappen we weer in de gemotoriseerde kano’s en varen de Napo rivier af naar het punt waar de bus ons op staat te wachten. We gaan op weg naar Puyo, een klein dorpje waar een stop gemaakt wordt bij een balsahoutfabriekje. Hier kun je mooie souvenirs en beeldjes van tropische vogels kopen. Onder de winkel zie je hoe de verschillende vogels en andere beelden een felgekleurd jasje krijgen.

  Na de lunch is het nog een stukje doorrijden tot we bij een spectaculaire waterval aankomen: de ‘Pailon del Diablo’. Vanaf de touwbrug heb je een prachtig uitzicht over het water dat zich van 80 meter naar beneden stort. Vlak voordat je Baños inrijdt, bezoeken we nog een waterval die aan de overkant van de Pastaza kloof ligt. Met een kabelbaan schiet je in 30 seconden het ravijn over en blijf je net boven de waterval hangen. Zo zijn er in deze omgeving nog vele andere watervallen te bezoeken.

  Baños, dat op een plateau op ongeveer 1.800 meter hoogte ligt, is een klein en vriendelijk provinciestadje dat bekend is om de zwavelhoudende warmwaterbronnen waar je heerlijk in kunt relaxen. Pas wel op, want omdat je zo'n beetje op de evenaar zit, kun je zelfs bij bewolkt weer flink verbranden! We verblijven in een hotel met zwembad en spa. Naast relaxen kun je in Baños ook actieve(re) activiteiten ondernemen. De heuvelachtige omgeving met prachtige watervallen leent zich uitstekend voor het maken van een mooie wandeltocht. Je kunt ook gaan raften, paardrijden of mountainbiken. Wanneer het donker wordt, mag een bezoekje aan de Tungurahua vulkaan zeker niet ontbreken. Sommige nachten spuugt deze vulkaan nog een beetje lava en dat is in het donker goed te zien.

  Riobamba
  Dag 11 Baños - Ambato - Chimborazo vulkaan - Riobamba
  Dag 12 Riobamba - trein Duivelsneus - Alausí - Ingapirca - Cuenca

  Onderweg naar Riobamba heb je een prachtig uitzicht op de Chimborazo vulkaan. De vulkaan is 6.310 meter hoog en er ligt eeuwige sneeuw op de top. De vulkaan barst niet meer uit; hij is ‘dood’ zoals dat genoemd wordt. We maken een stop in een dorpje van de Salasacas indianen en op de berghellingen zien we misschien vicuñas, een neef van de lama. Riobamba is een klein stadje wat nog een echte authentieke sfeer heeft.

  Duivelneus Trein Ecuador Djoser De volgende dag rijden we naar Alausí waar we per trein over de beroemde Duivelsneus (Nariz del Diablo) reizen. Deze treinreis is een heel bijzondere ervaring door het enorme hoogteverschil dat de trein overbrugt. De trein zigzagt tegen de 45 graden steile Duivelsneus omhoog. En ook tijdens deze treinrit kom je weer door veel verschillende prachtige landschappen.

  Na de treinrit gaan we naar Ingapirca, wat uit de taal van de Inca indianen komt en ‘de muren van de Inca' betekent. In de omgeving van Ingapirca liggen de belangrijkste ruïnes van de Inca stammen. Men zegt dat de gebouwen gebruikt werden als zonnetempel om de zonnegoden te eren. Laat in de middag komen we aan in het sfeervolle Cuenca.

  Cuenca
  Dag 13 Cuenca - Gualaceo - Chordeleg - Sigsig - Cuenca
  Dag 14 Cuenca, optionele excursie Nationaal Park de las Cajas en stadstour Cuenca
  Dag 15 Cuenca - Guayaquil

  Vanuit Cuenca bezoeken we de dorpjes Gualaceo, Chordeleg en Sigsig. De dorpjes staan alle drie bekend om hun ambachtswerk. In Gualaceo wordt er veel kleding geweven, Chordeleg kun je bezoeken voor het houtsnijwerk en textiel. Sigsig staat bekend om de bekende panamahoeden die gemaakt worden in de fabriek die je kunt bekijken tijdens je bezoek aan het dorp.

  Ook maken we een excursie naar het Nationaal Park de las Cajas. Dit park is erg groot en bij uitstek geschikt voor een schitterende wandeling langs enkele van de vele meren (zo’n 230!) die in het park liggen. De meren zijn ontstaan nadat de sneeuw op de bergtoppen ging smelten en het smeltwater naar beneden stroomde. Alle meren zijn met elkaar verbonden, met de stille oceaan en met de Amazonerivieren. Het water uit deze rivieren en meren komt in Cuenca uit de kraan. Tijdens je wandeling loop je tevens kans om een condor te zien vliegen.

  Als we ’s middags weer terugkomen in Cuenca maken we een stadswandeling door het oude centrum. Cuenca is de op drie na grootste stad van Ecuador en heeft een mooi oud centrum dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat door alle prachtige monumentale gebouwen die er te vinden zijn.

  Puerto Lopez
  Dag 16 Guayaquil - Puerto Lopez
  Dag 17 Puerto Lopez
  Dag 18 Puerto Lopez
  Dag 19 Puerto Lopez - Guayaquil
  Dag 20 Guayaquil - Amsterdam
  Dag 21 aankomst Amsterdam

  Via een spectaculaire afdaling komen we aan in de westkust van Ecuador, de zogenaamde Costa. Het is net of we weer aan een nieuwe vakantie beginnen, omdat alle facetten van het leven hier totaal anders zijn dan in de delen van Ecuador die we bezocht hebben. Het landschap wordt steeds droger en de vegetatie minder uitbundig. Veel bosgebieden hebben hier plaatsgemaakt voor garnalenkwekerijen. We verblijven aan de kust in het kleine vissersdorpje Puerto López. Op het strand zijn vissers met hun netten bezig en fregatvogels en pelikanen proberen een graantje mee te pikken van de vangst. Met de hand worden jonge gamba’s gevangen en verkocht aan kwekerijen, waar ze tot de bekende lekkernij worden opgekweekt.

  Met de bus kun je ook naar nationaal park Machalilla voor een mooie wandeling door droog tropisch bos en langs diverse idyllische baaien aan de Grote Oceaan. In 1979 is dit gebied tot nationaal park verklaard om de vijftig kilometer lange kustlijn met bossen en de koraalriffen iets verder uit de kust te beschermen. In het park kun je onder meer orchideeën en bromelia’s bekijken.

  Isla de Plata Vogels Ecuador Als je van natuur houdt, dan moet je zeker deelnemen aan de excursie naar het vogeleiland Isla de la Plata, ook wel Klein Galapagos genoemd. Dit eiland ligt voor de kust en er leven fregatvogels en drie soorten jan-van-genten. Het bijzondere van het bezoek aan dit eiland, waar je een prachtige wandeling van twee uur kunt maken, is dat je net als op de Galapagoseilanden heel dicht bij de vogels (en hun jongen) kunt komen. De vegetatie op Isla de la Plata is echter weer heel anders dan op de Galapagoseilanden. Tussen juni en september is de excursie helemaal een feest door de aanwezigheid van honderden bultrugwalvissen op de vaarroute. Niet voor niets wordt Puerto López door biologen de walvishoofdstad van de wereld genoemd.

  We rijden naar de bedrijvige havenstad Guayaquil, die aan het einde van deze zeer gevarieerde reis weer een heel andere kant van Ecuador laat zien. Na een wandeling door het zeer levendige centrum, over de verfrissende rivierboulevard Malecon 2000 en een klim naar de historische wijk las Peñas, zul je positief verrast zijn door deze stad die jammer genoeg door vele toeristen wordt overgeslagen. Een leuke wandeling kun je maken naar Bolivar Park, het stadspark waar je leguanen tegenkomt. Op het gras, in de bomen en op de rotsen liggen deze groene hagedissen te zonnen. Vanuit Guayaquil vliegen we weer terug naar Nederland.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid.

  Vertrekdata/prijs

  Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding.
  • Hotelovernachtingen volgens programma
  • 19 x ontbijt 2x lunch en 2x diner
  • Bezoek aan de kleurrijke markt van Otavalo
  • Verblijf in een Ecolodge in de jungle op basis van volpension
  • Treinreis Duivelsneus
  • Excursie naar de Quechua indianen
  • Bezoek 'Amazonico', dierenopvang in het Amazonegebied
  • Excursie naar de ruïnes van Ingapirca
  • Bezoek Cuicocha meer
  • Wandeling naar de Peguche waterval
  • Bezoek aan de dorpjes Gualaceo en Chordeleg
  • Excursie naar de Chimborazovulkaan
  • Bezoek aan El Cajas nationaal park

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Quito is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 35,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging in Guayaquil te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 40,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Tijdens je reis door Ecuador overnacht je in comfortabele en sfeervolle hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche en toilet. De ligging is centraal, zodat je te voet veel kunt bekijken. Een enkele keer ligt de accommodatie iets meer afgelegen, maar dat wordt door de bijzondere sfeer dan ten volle gecompenseerd.

  In het Amazonegebied overnachten we in een door de Rainforest alliance gecertificeerde ecolodge. De karakteristieke hutjes zgn. 'cabañas', zijn gebouwd door de lokale bevolking. Dit zijn ´twee-onder-een-kap´ huisjes met een eigen slaapkamer en badkamer. De huisjes liggen midden in de jungle aan een rivier en zijn uitsluitend per kano te bereiken. De stroom wordt door middel van zonnepanelen gegenereerd. Vanuit de lodge worden er verschillende excursies aangeboden die een onvergetelijke ervaring bieden. Alle maaltijden zijn hier inbegrepen.
  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Quito Fuente de Piedra l
  Otavalo Hotel Coraza
  Tena Establo de Tomas
  Jungle Yacuma lodge
  Banos Hotel Monte Y Selva
  Riobamba

  Hotel Chimborazo

  Cuenca Hosteria Duran
  Guayaquil Hotel Unipark
  Puerto Lopez Hotel del Pacifico

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis kunnen verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij


  Tijdsverschil: tijdens de zomertijd is het 7 uur vroeger, in de winter is het verschil 6 uur.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  We maken gebruik van een bus die is voorzien van airconditioning.  Het voordeel van dit eigen vervoer is dat we tijdens de ritten kunnen stoppen wanneer de groep dat wil, voor een picknick, een bezoek aan een klein dorpje of om foto's te nemen. Om de lodge in de jungle te bereiken varen we het laatste stuk in een lange smalle boot over de rivier de Napo. De rit van Riobamba naar Alausí kan eventueel grotendeels per spoor worden gemaakt over de beroemde Duivelsneus.

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding.
  • Hotelovernachtingen volgens programma
  • 19 x ontbijt 2x lunch en 2x diner
  • Bezoek aan de kleurrijke markt van Otavalo
  • Verblijf in een Ecolodge in de jungle op basis van volpension
  • Treinreis Duivelsneus
  • Excursie naar de Quechua indianen
  • Bezoek 'Amazonico', dierenopvang in het Amazonegebied
  • Excursie naar de ruïnes van Ingapirca
  • Bezoek Cuicocha meer
  • Wandeling naar de Peguche waterval
  • Bezoek aan de dorpjes Gualaceo en Chordeleg
  • Excursie naar de Chimborazovulkaan
  • Bezoek aan El Cajas nationaal park

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar de eventuele entreegelden betaal je pas ter plaatse wanneer je daadwerkelijk aan de excursie deelneemt. 

  Tijdens deze reis door Ecuador zijn de volgende excursies (excl entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:
   

  • Bezoek de wereldberoemde markt van Otavalo
  • Precies op de evenaar bezoeken we het dorpje Mitad del Mundo, het ‘midden van de wereld’.
  • In de Papallacta hooglanden kun je in de prachtig gelegen warmwaterbronnen een heet bad nemen of een mooie wandeling maken door een fascinerend bosgebied.
  • Met een traditionele lange kano varen we over de Chontayacu-rivier naar onze ecolodge. Hier maken we wandelingen onder begeleiding van lokale gidsen die je veel vertellen over de bijzondere flora en fauna van de jungle.
  • Onderweg naar Riobamba beklimmen we de ‘Coloso de los Andes’, zoals de Chimborazovulkaan met zijn hoogte van 6310 meter ook wel wordt genoemd. Na afloop van de wandeling bestaat er voor de echte sportievelingen de kans om een van de mooiste mountainebike-tochten in Ecuador te beleven.
  • Onderweg naar Cuenca rijden we via de ruïnes van Ingapirca, het belangrijkste archeologische complex dat de Cañari’s en Inca’s in Ecuador hebben nagelaten.
  • We brengen een bezoek aan de dorpjes Gualaceo en Chordeleg.In Nationaal Park El Cajas kun je een lange wandeling maken op een hoogte van 4000 meter in het schitterende berglandschap met kleurrijke mossen en ongeveer 230 meren
    

  Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider zoals bijvoorbeeld: 
   

  • Bezoek in Quito het Crystal Palace in het park Itchimbía of ga op een heldere dag met de Teleferico, een moderne kabelbaan, omhoog naar 4100 meter hoogte. Je hebt hier een fantastisch zicht over de zeer langgerekte hoofdstad van Ecuador.
  • Vanuit Otavalo bestaat de mogelijkheid om het schitterend gelegen kratermeer van Cuicocha te bezoeken. Hier kun je een mooie boottocht op dit meer maken of een langere prachtige wandeling om een deel ervan.
  • Baños is bekend om de zwavelhoudende warmwaterbronnen waar je heerlijk in kunt relaxen.
  • Vanuit Puerto Lopez kun je met de bus naar nationaal park Machalilla voor een mooie wandeling door droog tropisch bos en langs prachtige baaien aan de Grote Oceaan.
  • En als je van natuur houdt, dan moet je zeker deelnemen aan de excursie naar het vogeleiland Isla de la Plata, ook wel Klein Galapagos genoemd. 

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort dat bij vertrek uit Ecuador nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Voor het reizen in Ecuador is een verzekeringsverklaring nodig waar specifiek op aangegeven staat dat de verzekerde een wereldwijde dekking heeft voor medische kosten. Hiervoor is de indicatie "Worldwide Coverage"of "Werelddekking" voldoende en het document mag in het Nederlands of Engels zijn.

  Geldzaken

  In Ecuador wordt er betaald met de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: kan in heel Ecuador (m.u.v. de Amazone en Puerto Lopez)
  Contant: dollars in kleine coupures.
  Creditcards: worden geaccepteerd, zij het met hoge toeslag.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week. De entree voor nationale parken is niet inbegrepen bij de reissom. Deze bedragen op dit moment tussen $ 10 - $ 30. Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Bij vertrek uit Guayaguil moet op de luchthaven vertrekbelasting worden betaald.

  Maaltijden

  Tijdens de reis in Ecuador is het ontbijt inbegrepen; de overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar eigen keuze. In grote steden als Quito en Cuenca kun je kiezen voor een Europese maaltijd in één van de luxe restaurants, maar natuurlijk zijn er ook eethuisjes te vinden waar men eenvoudige, lokale maaltijden serveert. Je kunt er van uitgaan dat een restaurant dat druk door Ecuadoranen wordt bezocht, een goed restaurant is. Tijdens het verblijf in de jungle zijn alle maaltijden bij de prijs inbegrepen.

  Tijdens je verblijf in de Amazone zijn alle maaltijden inbegrepen. Ontbijt, lunch en diner wordt klaargemaakt door koks van de lokale bevolking. Zij maken gerechten klaar met ingrediënten die uit het dorp komen. Veel verse groente, bananen, cassave en vis dus!

  Hoofdbestanddelen van de lokale keuken zijn aardappelen en maïs. Probeer zeker eens de 'ceviche', een heerlijke koude cocktail. Soepen vormen een belangrijk onderdeel van de maaltijd, het meest populair zijn kippen- en aardappelsoep. Hier en daar zijn restaurantjes waar 'cuy' (cavia) wordt geserveerd, een specialiteit die nog stamt uit de tijd van de Inca's. In de meeste hotels kun je 's morgens een ontbijt met koffie/thee en broodjes bestellen. In andere gevallen weet de reisbegeleiding altijd wel een leuk restaurantje in de buurt. Begin de dag ook eens met zo'n typisch Ecuadoraans bord met gekookte maïs op je nuchtere maag!

  Gezondheid

  Voor Ecuador wordt aangeraden:

  • vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts.
  • malariatabletten voor de jungle.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Quito is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 35,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging in Guayaquil te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 40,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  De beste reisperiode loopt van juni tot en met september. Het is dan droog met heldere luchten en de temperatuur ligt rond de 23 graden. Aan de kust en in de jungle is het vochtig en tropisch, terwijl er op de pieken van de Andes het hele jaar door sneeuw ligt.  In de jungle en aan de kust ligt de gemiddelde temperatuur rond 25°C; in de 'Sierra' bedraagt dit gemiddelde 20°C. Quito wordt ook wel de 'Stad van de Eeuwige Lente' genoemd, omdat de temperatuur hier zeer constant tussen 20° en 25°C ligt.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 
   

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Ecuador?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De reis naar Ecuador is een mooie combinatie van ontspannende en spectaculaire activiteiten. De tocht door de jungle en de facultatieve treinrit door de Duivelsneus zijn voor kinderen een echt avontuur! Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, dit geeft onze reizen een belangrijke meerwaarde.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  De afstanden die tijdens deze reis worden afgelegd, zijn relatief kort en er wordt gebruik gemaakt van bussen met airco.

   

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  In de maanden juli en augustus is het in Ecuador over het algemeen droog en rond de 23 graden. Aan de kust en in de jungle is het echter warmer en vochtig. In de pieken van de Andes kan er het hele jaar door sneeuw liggen.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor Ecuador dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit Ecuador nog een half jaar geldig is. Een visum is niet nodig.

  Voor reizen in Ecuador is een verzekeringsverklaring nodig waar specifiek op aangegeven staat dat de verzekerde een wereldwijde dekking heeft voor medische kosten. hiervoor is de indicatie "Worldwide Coverage" of  "Werelddekking" voldoende en het document mag in het Nederlands of Engels zijn.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkar grenzend. In de meeste gevallen is ook  mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Een aantal hotels op deze reis beschikt over een zwembad. Daarnaast verblijf je in Puerto Lopez in een accommodate aan zee.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Vaak zal de Wifi echter alleen in de lobby aanwezig zijn en soms tegen betaling. Daarnaast zijn er veel restaurantjes die beschikken over Wifi.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar houd er rekening mee dat het 's avonds kan afkoelen. Het is verstandig om voor het verblijf in de jungle luchtige kleding met lange mouwen/pijpen mee te nemen, in verband met de aanwezigheid van muggen.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  In verband met de muggen in de jungle is het verstandig om een muggen werend middel mee te nemen en een zaklamp kan van pas komen als je 's avonds op pad gaat om dieren te ontdekken. Vergeet geen dichte schoenen waar je goed op kunt lopen en een rugzak zodat je niet alle bagage mee hoeft te nemen naar de jungle, maar slechts de benodigdheden voor het verblijf daar.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,0
  • Zeer avontuurlijke, sportieve en afwisselende reis. Walvissen gespot, overnacht in de jungle, geraft, berg beklommen. Helaas te weinig warme kleding meegenomen (bijna geen zon en regelmatig regen) en te weinig rekening gehouden met hoogteziekte. Desalniettemin een fantastische reis.

   Mooie reis met van alles wat er in Equador te zien, te beleven en te voelen is. Van warmte van de lieven bewoners van het land, zweetdruppeltjes van het indrukwekkende jungle leven en kippenvel qua temperatuur en indruk op de schitterende vulkaan Chimborazo. Stil zijn van de walvissen naast je boot

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top