Bekijk de Winterreis IJsland, 7 dagen van Djoser

Winterreis IJsland 7 dagen

Reis door een winter wonderland

Vanaf € 2.095,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Maak kennis met het ruige uitgestrekte landschap vol met geisers, watervallen, lavavelden en warmwaterbronnen. We bezoeken het kleinschalige Laugarvatn Fontana, of de Secret Lagoon Hot Spring, dat aan het Laugarvatn meer ligt en waar je heerlijk kunt ontspannen. Uiteraard gaan we naar het nationale park Thingvellir, letterlijk ‘de vlakte van het parlement’ en ook het imposante gletsjermeer Jökullsarlón mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de reis. Hier drijven stukken ijs rond, die van de twintig kilometer brede Breiðamerkurjökull-gletsjer zijn afgekalfd en worden afgevoerd naar zee. Met een beetje geluk zien we ook nog het noordelicht dansen aan de hemel. 

Daarom Djoser

 • Prima middenklasse hotels mét ontbijt
 • Een bezoek aan het kleinschalige Laugarvatn Fontana of Secret Lagoon Hot Spring
 • Excursie Gullfoss, Geysir en Thingvellir nationaal park
 • Enthousiaste Engelstalige gids
 • Kans op het noordelicht! 
 • Optionele gletsjerwandeling mogelijk

Route en kaart

Routekaart Winterreis IJsland, 7 dagen
 1. Amsterdam - Reykjavik - Hveragerdi
 2. Hveragerdi, bezoek Thingvellir, Geysir, Gullfosswaterval, optionele excursie Laugarvatn Fontana of Secret Lagoon Hot Spring
 3. Hveragerdi - Seljalandsfoss - Skogafoss - Kirkjubæjarklaustur
 4. Kirkjubæjarklaustur - Fjardargljufur, gletsjermeer Jökulsárlón - Öræfi
 5. Öræfi - Skaftafell NP - Vik
 6. Vik - Reykjavik
 7. Reykjavik - Amsterdam

Reisbeschrijving

Houd er rekening mee dat er zich door het karakter van deze reizen onvoorziene omstandigheden kunnen voordoen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Weers- en ijsomstandigheden bepalen de route.

Gouden Cirkel, Thingvellir, Geysir & Gullfoss

Dag 1 Amsterdam - Reykjavik - Hveragerdi
Dag 2 Hveragerdi, bezoek Thingvellir, Geysir, Gullfosswaterval en optionele excursie Laugarvatn Fontana of Secret Lagoon Hot Spring

Na aankomst op Keflavik, de luchthaven van Reykjavik, rijden we meteen door naar ons hotel. 

Thingvellir IJsland DjoserDe volgende dag bezoeken we het nationale park Thingvellir, letterlijk ‘de vlakte van het parlement’. Het park staat sinds een aantal jaren op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In deze fascinerende omgeving van lavavelden, grillige rotsformaties en bergen ligt de bekendste kloof van het eiland, Almannagjá, ontstaan door het uit elkaar drijven van de Amerikaanse- en Europese tektonische platen. In de kloof kwam ooit het parlement bijeen en werd in de openlucht vergaderd, recht gesproken en nieuws uitgewisseld. Thingvellir is nog steeds het nationale symbool van de IJslandse identiteit en onafhankelijkheid.

Gulfoss waterval IJsland DjoserWe reizen verder landinwaarts en volgen de bekende Gouden Cirkelroute. In een geothermisch gebied ligt Geysir, de bekendste heetwaterbron ter wereld. Geysir komt nog maar enkele keren per dag tot uitbarsting, maar dit gebied telt nog meer borrelende poelen en hete bronnen. Eén ervan is de zeer actieve geiser Strokkur, die iedere tien minuten zijn kunsten vertoont. Dit levert een indrukwekkend schouwspel op. Verderop maakt de waterval Gullfoss indruk door zich in twee etappes naar beneden te storten in een nauwe kloof. In de winter is de waterval deels bevroren, het levert een zeer fotogeniek plaatje op.

Daarna is er de mogelijkheid om naar een warmwaterbron te rijden. Wie wil kan hier heerlijk relaxen. Het zijn kleinschalige warmwaterbronnen waar al zo'n honderd jaar IJslanders uit de buurt badderen. Bij Laugarvatn kun je in het gelijknamige meer afkoelen van je bezoek aan de sauna of het stoombad. Bij Secret Lagoon is een wandelpad aangelegd tussen de bronnen.

Genieten van de uitzichten op de ijskappen van de Myrdalsjokull

Dag 3  - Seljalandsfoss - Skogafoss - Kirkjubæjarklaustur

Waterval IJsland DjoserDe volgende dag rijden we oostwaarts, naar de watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss. De laatstgenoemde is zo’n 60 meter hoog. Beide watervallen stromen over wat eens de kliffen van de IJslandse kustlijn waren. Onderweg passeren we de actieve vulkaan Eyjafjallajokull en genieten van een mooi uitzicht op één van de enorme ijskappen van de Myrdalsjökull.

In Skogar kun je het volkenkundig museum bezoeken of deelnemen aan een spectaculaire optionele wandeling over de gletsjer Solheimajokull. Gewapend met stijgijzers, ijsbijl en helm wandel je gezekerd en onder begeleiding van een gids over het ijs. Een heel bijzondere ervaring!

Gletsjermeer Jökulsárlón en uitkijken naar het Noorderlicht

Dag 4 Kirkjubæjarklaustur, Fjardargljufur - gletsjermeer Jökulsárlón - Öræfi
Dag 5 Öræfi- Skaftafell NP - Kirkjubæjarklaustur

Ijsland Fjarda Gletsjermeer Jokullsarlon Djoser Vanuit Kirkjubæjarklausturi rijden we naar de schitterende Fjardrargljufur, waar we onder voorbehoud van weersomstandigheden een wandeling maken (niet mogelijk in december en januari). De kilometers lange kloof is uitgesleten door de rivier de Fjarda. Vervolgens rijden we naar het imposante gletsjermeer Jökullsarlón.

Hier drijven stukken ijs rond die van de twintig kilometer brede Breidamerkurjokull-gletsjer zijn afgekalfd en worden afgevoerd naar zee. We wandelen er langs de oever van het meer en overnachten nabij het nationale park Skaftafell.

Noorderlicht IJsland DjoserDit park is geliefd bij IJslanders die in de hoofdstad wonen. Bergen, diepe ravijnen, gletsjers en heldere beekjes bepalen hier het landschap. De mooiste waterval van het park, de Svartifoss, stort zich vanaf een wand van basaltblokken in het diepe. In de winter vormt haar bevroren toestand een sprookjesachtige aanblik.

Ook is dit de beste plek om het noorderlicht te zien, omdat er weinig bewoning is en het noorderlicht schitterend afsteekt tegen de donkere lucht. Duimen dat je gelukt hebt!

Reykjavik, levendige winkelstraten en hippe uitgaansgelegenheden

Dag 6 Kirkjubæjarklaustur - Reykjavik
Dag 7 Reykjavik - Amsterdam

Reykjavik IJsland DjoserReykjavik biedt levendige winkelstraten en moderne uitgaansgelegenheden. En als je geïnteresseerd bent in IJslandse kunst en cultuur kun je terecht in het Nationale Museum waar het ontstaan van IJsland wordt uitgebeeld. Of in het Reykjavik Art museum dat verdeeld is over drie locaties in Reykjavik. Eén ligt bij de haven, vanuit het museumcafé heb je er een mooi uitzicht op. Het is dé place to be voor jonge IJslandse artiesten.

De volgende ochtend vliegen we terug naar de Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de deelnemers en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 18 personen.

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
19 jan - 25 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
09 feb - 15 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
16 feb - 22 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
09 mrt - 15 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met Icelandair
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen
 • Inclusief ontbijt
 • Bezoek aan Thingvellir
 • Aanschouw het opspuitende water van de Geysir
 • Excursie naar de machtige Gullfoss, Seljalandsfoss en Skogafoss watervallen
 • Bezoek aan de Fjardargljufur kloof
 • Excursie naar het Jökulsárlón gletsjermeer
 • Engelstalige chauffeur/gids

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 355,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Reykjavik bij te boeken. In Reykjavik verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse guesthouse. In principe wordt de verlenging gereserveerd bij dezelfde accommodatie als waar we reeds overnachten. In dat geval zijn de prijzen vanaf € 105,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht en € 160,- voor een eenpersoonskamer, in beide gevallen met gedeeld sanitair. Een verlenging is niet altijd mogelijk, in dat geval zijn het hotel en de prijs op aanvraag.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Winterreis IJsland, 7 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Wat een geweldige reis door een wondermooi land. Hier kom je op alle vlakken in contact met de verschillende aspecten van de schitterende natuur, watervallen, geiser, gletsjers en nog veel meer. De reis duurt 1 week maar door de afwisseling en verscheidenheid van het programma lijkt het veel langer.

  9,0

 • Een afwisselende reis door een schitterend landschap. Het was koud, maar wat een prachtig plekken hebben we bezocht! Alles werd soepel geregeld door onze chauffeur / gids Zuzana. De overnachtingsplekken waren over het algemeen eenvoudig maar wel schoon. Een heerlijke, volle week beleefd in IJsland.

  8,0

 • Interessant. Veel in de bus, maar zo kom je nog eens ergens. De IJslandse wereld is echt anders, elke excursie liet daarvan weer iets zien. Onze gids was deskundig en aardig - prima, dus. PS: IJslanders weten wat lekker eten is!

  8,0

 • Fantastische reis. Zoveel gezien en gedaan. Leuke reisleidster die veel kennis had.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Ze liggen op een gunstige locatie ten opzichte van de excursies die we kunnen maken. Met een beetje geluk kan je vanuit je hotel opzoek naar het magische noordelicht! In Reykjavik wandel je eenvoudig naar de gezellige restaurants en cafés. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Hveragerdi Hotel Eldhestar 
Kirkjubæjarklausturi Hotel Nupar
Skaftafell Hotel Skaftafell
Reykjavik Guesthouse Aurora 
Reykjavik Hotel Klettur


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 355,-.

 • Hotel IJsland

  Met een beetje geluk tref je het noorderlicht nabij je hotel.

 • Hotel IJsland

  Sfeervol gelegen hotels.

 • Hotel IJsland Winter

  Kamers met eigen douche en toilet

 • Hotel IJsland Winter

  Gezellige gemeenschappelijke ruimtes om de dag door te spreken.

 • Hotel Winter IJsland

  Hotels buiten de steden gelegen in de mooie natuur.

 • Hotel IJsland Winter

  Er zijn twin-, double- en singlekamers aan te vragen.

Vliegreis

Icelandair

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Icelandair

  Traject

  Amsterdam - Reykjavik

  Vertrek

  13:00 - 15:10

 • Vlucht met

  Icelandair

  Traject

  Reykjavik - Amsterdam

  Vertrek

  07:40 - 11:55

Tijdsverschil: in de wintermaanden is het in IJsland één uur vroeger dan in Nederland.

Icelandair is een luchtvaartmaatschappij die gevestigd is in Reykjavik. De lijnvlucht tussen Amsterdam en Reykjavik bestaat sinds begin jaren '90. Binnen Europa kun je tegen betaling aan boord gebruikmaken van de 'food service', de drankjes zijn gratis. Onder het motto 'never get bored, on board!’ biedt Icelandair bijna 50.000 minuten aan entertainment aan.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen bus, voorzien van ventilatie en verwarming. Onderweg is veel te zien en daarom stoppen we waar we willen om een foto te maken, een plaatsje te bezoeken of een korte wandeling te maken.

 • Ijsland Icelandair luchtvaartmaatschappij Djoser

  Rechtstreekse vlucht met Icelandair

 • We rijden de gehele route met een comfortabele bus

 • Bus IJsland winter
 • De bus is voorzien van ventilatie en verwarming

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met Icelandair
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen
 • Inclusief ontbijt
 • Bezoek aan Thingvellir
 • Aanschouw het opspuitende water van de Geysir
 • Excursie naar de machtige Gullfoss, Seljalandsfoss en Skogafoss watervallen
 • Bezoek aan de Fjardargljufur kloof
 • Excursie naar het Jökulsárlón gletsjermeer
 • Engelstalige chauffeur/gids

Excursies

Landschap excursie IJslandBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bezoekt in Reykjavik graag het nationaal museum, de ander struint liever rond over de hippe winkelstraat Laugavegur. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door IJsland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan de gouden cirkel: Thingvellir, Geysir, Gullfoss
 • Excursie naar de watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss
 • Excursie naar Fjardargljufur en het gletsjermeer Jökulsárlón*


*In december en januari is het vanwege het beperkte aantal uren daglicht niet mogelijk om beide onderdelen uit te voeren. Daarom bezoeken we deze dag alleen het Jökulsárlónmeer, de wandeling naar de Fjardrargljufur kloof komt dan te vervallen. Ook in de andere maanden in het onzeker of de kloof bezocht kan worden, bij slechte weersomstandigheden is de toegangsweg niet begaanbaar.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of identiteitskaart. 
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In IJsland betaal je met kronen. De koersen zijn sterk aan veranderingen onderhevig. Voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 500,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,-.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen. In Reykjavik is een uitgebreide keuze aan restaurants met een internationaal menu. In afgelegen gebieden ben je gebonden aan de eenvoudige kaart van het hotel. Echte IJslandse specialiteiten zijn voor de doorzetters het proberen waard. Wat dacht je van ‘hákarl’, rottend haaienvlees of ‘súrsadir hrútspungar’, ramtestikels? De IJslandse visgerechten hebben wereldwijd een grote reputatie en zijn een echte aanrader.

Gezondheid

De medische voorzieningen in IJsland zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België. Voor deze reis worden geen vaccinaties aangeraden. We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. pleisters, pijnstillers en een middel tegen buikklachten.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Reykjavik bij te boeken. In Reykjavik verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse guesthouse. In principe wordt de verlenging gereserveerd bij dezelfde accommodatie als waar we reeds overnachten. In dat geval zijn de prijzen vanaf € 105,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht en € 160,- voor een eenpersoonskamer, in beide gevallen met gedeeld sanitair. Een verlenging is niet altijd mogelijk, in dat geval zijn het hotel en de prijs op aanvraag.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het IJslandse klimaat is milder dan de noordelijke ligging doet vermoeden. In de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur in Reykjavik rond het vriespunt, in het binnenland op -5 graden celcius. Het weer is wel onvoorspelbaar. Binnen een half uur kan een strakblauwe lucht verdrongen zijn door een flinke regen- of sneeuwbui.

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis door winters IJsland is een Engels sprekende reisbegeleider c.q. chauffeur die verantwoordelijk is voor de organisatorische aspecten van de reis. Hij of zij licht graag toe wat je allemaal kunt bewonderen vanuit de bus en in de natuur. Je kunt hem of haar vragen naar de IJslandse gewoonten en gebruiken.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de temperaturen in de winterperiode?

Het IJslandse klimaat is milder dan de noordelijke ligging doet vermoeden, maar het weer is wel erg onvoorspelbaar. Binnen een half uur kan een strakblauwe lucht verdrongen zijn door een flinke regen- of sneeuwbui. In de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur in Reykjavik rond het vriespunt, in de binnenlanden rond de -5 graden celcius.

Van hoe laat tot hoe laat is het licht?

In oktober is het 8 uur per dag licht, in december en januari 5 uur, in februari wordt het snel weer langer licht.

Kan ik walvissen zien tijdens deze reis naar IJsland?

Niet tijdens deze winterreis, wel tijdens de zomerreis: alleen van juni tot september worden er voor de kust van IJsland bultrugwalvissen, zwaardwalvissen en minkwalvissen gesignaleerd.

Wanneer kan ik het noorderlicht zien?

Het noorderlicht is een lichtverschijnsel in de aardatmosfeer dat bij duisternis kan worden waargenomen. Het hangt samen met uitbarstingen van plasmawolken op de zon. Van oktober toe en met maart, s’ avonds maakt u dus de beste kans. Garanties kunnen echter niet worden gegeven. Het noorderlicht kan door bewolking aan het zicht worden onttrokken of treedt helemaal niet op.

Is er tijdens deze reis door IJsland mogelijkheid om te wandelen?

Ja, tijdens deze rondreis door IJsland kun je bijvoorbeeld wandelen bij het gletsjermeer Jökullsarlón en in het Skaftafell nationaal park.

Hoe kan ik in IJsland betalen?

In de meeste grote plaatsen zijn pinautomaten en banken. Hoewel de pinpas het makkelijkst is in het gebruik, kan er bij de meeste banken, op het vliegveld, reisbureaus en in enkele grote hotels makkelijk geld worden gewisseld of reischeques worden verzilverd. De munteenheid in IJsland is de IJslandse Kroon (Króna) die onderverdeeld is in ’aurar’. Er zijn munten van 100, 50, 10, 5 en 1 Kroon. Biljetten zijn er van 500, 1000, 2000 en 5000 kronen. IJsland is een land waar ook creditcards veel worden geaccepteerd en waar je op de meeste plekken mee kan betalen. Visa en Master/Eurocard worden praktisch overal geaccepteerd. American Express en Diners Club International in mindere mate.

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

De reisbegeleider op deze reis is een Engels- of Nederlandssprekende gids c.q. chauffeur die je vertelt over de lokale gebruiken en natuur. Samen met onze lokale vertegenwoordiger is hij verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten van de reis.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog IJsland

Bekijk alle reisblogs over IJsland