IJsland

IJsland

Met oog voor de wereld

 • De beroemdste vogel van IJsland

  Iedereen die IJsland bezoekt in de zomer heeft altijd één grote wens en dat is het spotten van de beroemdste vogel van het eiland, De Lundy zoals de IJslanders hem noemen.

  Lees meer

 • IJsland, een vulkanisch wandelparadijs

  Helemaal in het noorden van de Atlantische oceaan ligt IJsland net onder de poolcirkel.

  Lees meer

 • Het dynamische landschap van IJsland

  In geen enkel ander land ter wereld is de dynamiek van de natuur zo tastbaar als in IJsland. Ze leeft en zet de toon voor haar bewoners. Sinds de eerste Vikingen voet aan land zetten in de negende eeuw, is er een constante haat liefde verhouding geweest tussen een weerbarstig eiland en haar noestige kolonisten.Door onze lokale agent Edwin Zanen Geologisch gezien gaat IJsland niet zo ver terug in de...

  Lees meer

 • Onbekend natuurschoon in IJsland

  IJsland is een gewilde bestemming voor iedereen die houdt van ruige natuur vol kleurrijke highlights. Maar wist je dat er buiten de gebaande paden nog veel meer moois te zien is?

  Lees meer

 • Verbazingwekkend IJsland

  Nadat IJsland door de bankencrisis nagenoeg failliet was, volgde er een wonderbaarlijke wederopstanding.  De vulkaanuitbarsting van 2010 bleek een ongekende impuls voor het toerisme. TEKST RICCI SCHELDWACHT Apart, eigengereid, uitzonderlijk. Het zijn stuk voor stuk treffende  kwalificaties om IJsland in één woord te typeren. Denk aan het sprookjesachtige  vulkaanlandschap. Aan de eigenzinnigheid va...

  Lees meer

 • IJsland: handige info voor je op reis gaat

  Ga je binnenkort op reis naar IJsland of ben je geïnteresseerd in dit bijzondere eiland? Lees dan even verder. We hebben een aantal eigenaardigheden op een rij gezet.

  Lees meer

 • Met Ronald Giphart naar IJsland

  Drie deelnemers van de boekenweekschrijfwedstrijd - mede georganiseerd door Djoser - mochten mee op een literaire djoserreis naar ‘waanzinnig’ IJsland. auteur Ronald Giphart selecteerde de winnende verhalen en nam de winnaars mee op een 5-daagse reis naar het indrukwekkende eiland van gletsjers en vulkanen. Sara, Derk en Olga schreven hier een geheel eigen reisverhaal over.

  Lees meer

 • Excursie naar de Westmaneilanden, IJsland

  Vanuit Brjansstadir IJsland maken we een aantal mooie uitstapjes.

  Lees meer

 • Maanlandschap in IJsland

  Om je op de maan te wanen reis je naar Lakagigar in IJsland.

  Lees meer

 • Noorderlicht in IJsland

  Tijdens de winterreis naar IJsland heb je de kans om het noorderlicht te zien. Het natuurspektakel met haar gekleurde lichtstromen, die bekend staan als de Aurora Borealis, is hier zichtbaar aan de hemel.

  Lees meer

Vorige <
1
Terug naar boven