Overzicht IJsland rondreizen van Djoser

Beste reistijd IJsland


Wat is de beste reistijd voor een reis naar IJsland?

De beste reistijd voor IJsland zijn de zomer- en wintermaanden.

Volgens de oud-Noorse kalende bestaan er in IJslands slechts twee seizoenen. De zomer begint in april en eindigt wanneer de eerste sneeuw valt eind oktober.


Zomer

Het klimaat op IJsland is milder dan men door de noordelijke ligging zou verwachten. In de maanden juni t/m augustus ligt de gemiddelde temperatuur rond de 15 graden, hoewel dagen met 20 graden geen uitzondering zijn. Tijdens de zomer is er gemiddeld 20 uur daglicht waardoor je ook ’s avonds nog van alles kunt ondernemen. In deze periode heb je ook goede kans om walvissen, bruinvissen en papagaaiduikers te spotten.

Houd er rekening mee dat het weer in IJsland erg wisselvallig is en snel kan omslaan. Binnen een half uur kan een strakblauwe lucht veranderen in een flinke regen- of hagelbui.


Winter

De winters in IJsland zijn erg koud, maar de prachtige sneeuwvelden en bevroren watervallen maken dit meer dan goed. Vanaf eind oktober kan de eerste sneeuw vallen en verandert de natuur in een prachtig winter wonderland. De gemiddelde temperatuur ligt in deze periode rond het vriespunt. Doordat de dagen korter zijn is er meer kans om het noorderlicht te zien. Bijkomend voordeel van de winter is dat het bij de meeste bezienswaardigheden minder druk is.