IJsland

Rondreis IJsland13 dagen

IJsland ligt op een breukvlak van twee aardkorsten naast de poolcirkel. Daardoor vind je hier grote gletsjers en ijskappen, terwijl tegelijkertijd gloeiend lava, pruttelende modder en zwavelhoudend heet water uit de grond opborrelen. IJsland is een land van vuur én ijs, van geisers, watervallen en walvissen. Je kunt deelnemen aan verschillende excursies om IJsland nog beter te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld een walvis- of gletsjertocht maken of één van de thermale baden bezoeken.Je kunt kiezen uit  Laugarvatn Spa, Myvatn Nature Baths en Blue Lagoon. Deze warmwaterbaden zijn rijk aan zout, mineralen en blauwwieren, en het is er heerlijk relaxen.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 0,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis IJsland, 13 dagen
 1. Amsterdam - Reykjavik - Laugarvatn
 2. Laugarvatn - Thingvellir - Geysir - Gullfoss - Hrauneyar
 3. Hrauneyar - Landmannalaugar - Hvolsvöllur
 4. Hvolsvöllur, excursie naar Westmaneilanden en Seljalandfoss
 5. Hvolsvöllur - Skogafoss - Skogarmuseum - Dyrholaey- Hörgstland
 6. Hörgstland - Skaftafell nationaal park - optionele gletsjertocht - Jökulsárlón - Vagnsstadir
 7. Vagnsstadir - Reydarfjördur
 8. Reydarfjördur - Dettifoss- Myvattn, optionele excursie Myvattn Nature Baths
 9. Myvattn, optionele walvistocht - Akureyri - Ólafsfjörður
 10. Ólafsfjörður - Osar
 11. Osar - vulkaankrater Grábrók- Reykjavik
 12. Reykjavik, optionele excursie Blue Lagoon
 13. Reykjavik - Amsterdam

Reisbeschrijving

Laugarvatn - Thingvellir - Geysir - Gullfoss

Dag 1 Amsterdam - Reykjavik - Laugarvatn
Dag 2 Laugarvatn - Thingvellir - Geysir - Gullfoss - Hrauneyar

Met Icelandair vliegen we rechtstreeks naar IJsland. Op de moderne luchthaven van Keflavik worden we opgewacht door onze buschauffeur en beginnen we aan onze rondreis.

Al snel na het verlaten van de luchthaven krijg je een goede indruk van IJsland. De mooie uitgestrekte natuur, je kunt kijken zo ver het oog reikt, maakt indruk. We rijden langs IJslands grootste meer, het Thingvallavatn en overnachten in Laugarvatn, dat aan een kleiner meer ligt. Hier bevindt zich meteen het eerste thermaal bad dat we deze reis tegenkomen, Laugarvatn Fontana, waar je heerlijk kunt relaxen.   

Ijsland Thingvellir geisers Djoser Thingvellir betekent letterlijk ’de vlakte van het parlement’, het nationale heiligdom van IJsland. In de kloof Almannagjá, ontstaan door het uit elkaar drijven van de Amerikaanse en Europese tektonische platen, kwam het parlement vanaf 930 jaarlijks bijeen. Men vergaderde hier, sprak recht en wisselde het laatste nieuws uit, alles in de open lucht. De fascinerende omgeving van lavavelden, grillige rotsformaties en bergen maakt deel uit van een nationaal park, dat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat.

Verder landinwaarts bereiken we een geothermisch gebied waar ’s werelds bekendste geiser en naamgever van alle geisers zich bevindt: Geysir. Af en toe barst Geysir nog wel eens uit, maar lang niet meer zo indrukwekkend als vroeger. Dit gebied telt echter meer borrelende poelen en hete bronnen, waarvan sommige mooi gekleurd en geiser Strokkur zorgt iedere tien minuten voor een indrukwekkend spektakel.

Het is een klein stukje verder rijden naar de mooie waterval Gullfoss die zich in twee etappes naar beneden stort. Een modderig pad brengt je tot vlakbij het eerste verval. Bij goed weer vormen zich hier mooie regenbogen.
We rijden verder landinwaarts en overnachten in het ‘highland centre’ Hrauneyar.

Hrauneyar - Landmannalaugar - Westmaneilanden

Dag 3 Hrauneyar, Landmannalaugar - Hvolsvöllur
Dag 4 Hvolsvöllur, excursie naar  Westmaneilanden en Seljalandfoss

We rijden in een uur naar het mooiste wandelgebied van IJsland, Landmannalaugar. Tijdens de wandeling kun je genieten van de verschillende kleurschakeringen van de omliggende ryolietbergen, snelstromende bergrivieren, lavavelden, modderpoelen, kraters en resten van uitgestrekte sneeuwvelden. Vanaf de Brennisteinsalda heb je een mooi uitzicht op de omgeving.

Ijsland Hekla vulkaan Djoser De volgende dag voert onze route langs de beroemdste vulkaan van IJsland, Hekla. Deze 7000 jaar oude vulkaan is nog steeds actief en barstte in 1991 voor het laatst uit. Het onaardse landschap rond de vulkaan deed mensen in de middeleeuwen vermoeden dat zich hier ergens de toegangspoort tot de hel bevond. Bij helder weer is de 1500 meter hoge Hekla duidelijk te zien boven het zuidelijke laagland.

We varen vanuit Landeyjahöfn naar Heimaey, het grootste Westmaneiland, dat ontstaan is uit meerdere onderzeese vulkanen. In 1973 vond hier de laatst vulkaanuitbarsting plaats en als we over het eiland lopen kan je de gevolgen hiervan nog heel goed zien. Het eiland is rotsachtig en spaarzaam begroeid. Op Heimaey ligt ook de grootste vissersvloot van IJsland en er nestelen veel zeevogels. Zowel vanaf de ringweg als vanaf de Westmaneilanden zie je de Eyjafjallajökul liggen, de vulkaan die in 2010 met zijn aswolken het internationale vliegverkeer ontregelde.

Nadat we zijn teruggevaren naar het vaste land, rijden we langs Seljalandfoss terug naar het onze accommodatie.

Skaftafell nationaal park - Jökullsarlónlagune

Dag 5 Hvolsvöllur - Skogafoss - Skogarmuseum- Dyrholaey - Hörgstland
Dag 6 Hörgstland, Skaftafell NP - optionele gletsjertocht- Jökulsárlón- Vagnsstadir
Dag 7 Vagnsstadir - Reydarfjördur

Verderop, aan de kust, nemen we een kijkje bij de 60 meter hoge waterval Skógafoss. Volgens de legende verborg de kolonist Thrasi hier een kist vol goud onder de waterval. Even goed speuren dus! Hierna kun je het skogar museum bezoeken. Dit bestaat uit twee delen: een volkenkundig museum en een transport museum, waar je je makkelijk een paar uur  kunt vermaken.

Hierna rijden we door naar Dyrhólaey, een in zee uitstekende , 120 m. hoge kaap die met een boogvormige opening de Atlantische Oceaan insteekt. Het is het zuidelijkste puntje van IJsland. Hier bevinden zich broedkolonies van verschillende soorten zeevogels, waaronder papegaaiduikers.

Vanaf Vík wordt het landschap indrukwekkend somber en verlaten. Aan de voet van de gletsjers Myrdaljökkul en Vatnajökull liggen uitgestrekte, deels met mos begroeide, lavavelden en zwarte zandvlaktes die in zee eindigen. Deze velden en vlaktes zijn het resultaat van eerdere vulkaanuitbarstingen.  

Ijsland ijskap Vatnajökull gletsjer Djoser De volgende dag nemen we de tijd voor Skaftafell nationaal park, dat aan de voet ligt van de grootste ijskap in Europa, Vatnajökull. Met een oppervlakte van ongeveer 8500 km² is deze gletsjer een imposant overblijfsel van de laatste ijstijd. Het mooie nationale park Skaftafell toont een aaneenschakeling van zeer diverse landschappen die je ofwel tijdens een wandeling ofwel tijdens een optionele gletsjertocht kunt bekijken. Hoge bergen, gletsjers, diepe ravijnen, berkenbossen en heldere beekjes zorgen hier voor sterke contrasten. De bekende Svartifoss, de ‘zwarte’ waterval, stort zich hier van een wand van basaltblokken in het diepe. Tijdens de gletsjerwandeling ga je met pikhouwelen en stijgijzers onder leiding van een gids de gletsjer op. Een unieke ervaring!
 

We vervolgen onze route naar de Jökullsarlón gletsjerlagune, een ijsmeer dat al enkele keren het decor is geweest voor spectaculaire scènes in James Bond-films. De flinke brokken ijs die in het gletsjermeer drijven, zijn afgebroken van de nabijgelegen twintig kilometer brede Breidamerkurjökullgletsjer. Doordat deze gletsjer iedere dag enkele meters vooruit glijdt, het meer in, kalft de ijsmassa af. Je kunt tijdens een optioneel boottochtje van een half uur de ijsbergen van dichtbij fotograferen. In de namiddag rijden we verder naar ons overnachtingsadres in het plaatsje Vagnsstadir.
 
Op de route van Vagnsstadir naar Reydarfjördur komen we over de bergpas Almannaskarð waarvandaan je mooi de gletsjers van de zuidkust kunt zien liggen. Ook bezoeken we één of meer (vissers) plaatsjes: Djúpivogur, een oude handelsnederzetting, het sterk door Franse vissers beinvloedde Faskrudsfjörður en/ of Stöðvarfjöður met het kleine museum in stenen.

Bakkagerdi - Meer van Mývatn

Dag 8 Reydarfjördur - Dettifoss - Myvattn, optioneel bezoek 'Mývatn Nature Bath'
Dag 9 Myvattn, optionele walvistocht  Akureyri- Olafsfjördur
Dag 10 Olafsfjördur- Osar

Nu rijden we het oude fjordenlandschap van Oost-IJsland binnen. Lang voordat de Vikingen voet aan wal zetten vestigden zich Ierse monniken in deze streek, op zoek naar de ultieme stilte. Via de mooie Öxivallei rijden we langs de veelkleurige berg Dyrfjöll met zijn hellingen van ryoliet. De omgeving heeft een rijke elfentraditie, volgens de legende wonen verschillende elfen in de heuvels die de fjorden omringen. 

Ijsland Dettifoss Djoser Als we tijd hebben rijden we een stukje om, langs Europa’s krachtigste waterval Dettifoss, een bruine stroom die zich met veel kabaal in de 40 meter lager gelegen kloof stort.

In deze streek bevindt zich het  geothermisch gebied van Namaskard. Je waant je in een buitenaardse omgeving met pruttelende modderpoelen, lavarots sculpturen, echte en pseudo-vulkaankraters, zwavelbaden en sissende stoombronnen. De aanwezigheid van natuurlijk warm water heeft de omgeving van het meer veranderd in een vruchtbaar landbouwgebied. Tevens heeft het 'Mývatn Nature Bath' mogelijk gemaakt. Deze warmwaterbronnen kunnen prima concurreren met 'Blue Lagoon'. 

Hierna reizen we eerst naar Husvik, waar je kunt deelnemen aan een walvisexcursie om op zoek te gaan naar bultruggen, vinvissen, potvissen en zelfs orka's. Daarna lunchen we in het levendige Akureyri, waar cruiseboten uit de hele wereld aanleggen, en reizen door naar het westen. We overnachten op het schiereiland Vatnsnes, waar de zeehonden op loopafstand van de accommodatie luieren.

Vatnsnes - vulkaankrater Grábrók - Reykjavik

Dag 11 Vatnsnes -vulkaankrater Grábrók -  Reykjavik
Dag 12 Reykjavik, optioneel bezoek Blue Lagoon
Dag 13 Reykjavik - Amsterdam

In de ochtend volgen we de kustweg in zuidelijke richting, waar we de vulkaankrater Grábrók bezoeken. Daarna vervolgen we onze weg naar het zuiden, naar de hoofdstad Reykjavik. Een leuke, moderne hoofdstad om door te struinen. Zo kun je er onder andere het Volcano House en het Walvismuseum bekijken. In het walvismuseum hangen replica's op ware grootte van de walvissen en dolfijnen die in de IJslandse wateren zwemmen. De bijzondere 73 meter hoge kerk Hallgrimmskirkja is ook de moeite waard en je kunt er heerlijk eten in één van de vele restaurants.

Ijsland Reykjavik Blue Lagoon Djoser Je kunt eventueel ook een shutte bus retourtje naar het thermale bad ‘Blue Lagoon' regelen. De Blue Lagoon is het bekendste, drukste en duurste geothermisch bad van IJsland. Na deze laatste mooie indrukken vertrekken we 's ochtends voor de korte terugvlucht naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de deelnemers en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.

 

Inclusief

 • Vliegreis met Icelandair
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Overnachtingen in herbergen en guesthouses/hotels met gedeelde faciliteiten
 • Bezoek nationale parken Thingvellir, Skaftafell en Jokulsargljufur 
 • Bezoek geisers Geysir en Strokkur
 • Bezoek watervallen Gullfoss, Seljalandfoss, Skogafoss en Dettifoss
 • Bezoek Westmaneiland Heimaey
 • Bezoek Landmannalaugar
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Reykyavik bij te boeken. In Reykyavik verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse guesthouse. Er wordt geprobeerd om de verlenging te boeken in de guesthouse waar we van dag 12 op dag 13 overnachten. In dat geval zijn de prijzen vanaf € 105,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht en vanaf € 160,- voor een eenpersoonskamer per nacht, in beide gevallen met gedeeld sanitair. Dit is helaas niet altijd mogelijk, in dat geval zijn guesthouse en de prijs op aanvraag.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €155,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten hoofdzakelijk in herbergen en guesthouses, in kamers voor twee, vier of zes personen met gebruik van een beperkt aantal gezamenlijke douches en toiletten. Bij een aantal accommodaties zijn er stapelbedden. In deze slaapgelegenheden worden mannen en vrouwen niet gescheiden. Je dient je eigen slaapzak mee te nemen. In Reykjavik overnacht je in een guesthouse met tweepersoonskamers.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Laugarvatn Laugarvatn Hostel
Hvammstangi Hotel Osar
Hörgsland Cottages Hörgsland
Reydarfjördur Hia Marlin
Hvolsvollür Midgard Basecamp
Reykjavik

Student Hostel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • Slaapkamer Selfoss Ijsland Djoser
 • Eetzaal hotel Ijsland Djoser
 • Ijsland accommodatie overnachting Djoser
 • Slaapkamer Hrauneyar Djoser Ijsland
 • Double room Hrauneyar Ijsland Djoser
 • Homestay Vik Ijsland Djoser
 • Buiten zich Ijsland Djoser
 • Baai Ijsland Djoser
 • Ontbijtzaal Höfn Djoser
 • Accommodatie Vik Ijsland Djoser
 • Hotel Reykjavik Ijsland Djoser
 • badkamer Vatsnes Ijsland Djoser
 • Woonkeuken Ijsland Djoser
 • Homestay Bakkagerdi Ijsland Djoser
 • Slaapzaal Ijsland Djoser

Vliegreis

Icelandair

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Reykjavik

  Vertrek

  14:00

  Aankomst

  15:10

 • Vlucht met

  Traject

  Reykjavik - Amsterdam

  Vertrek

  11:10

  Aankomst

  16:20


Tijdsverschil: in de zomermaanden is het in IJsland twee uur vroeger.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen bus, voorzien van ventilatie en verwarming. Onderweg is veel te zien en daarom stoppen we waar we willen om een foto te maken, een plaatsje te bezoeken of een korte wandeling te maken.

 • busvervoer ijsland Djoser
 • Busvervoer Ijsland 2 Djoser
 • Vlucht Icelandair Ijsland Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Icelandair
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Overnachtingen in herbergen en guesthouses/hotels met gedeelde faciliteiten
 • Bezoek nationale parken Thingvellir, Skaftafell en Jokulsargljufur 
 • Bezoek geisers Geysir en Strokkur
 • Bezoek watervallen Gullfoss, Seljalandfoss, Skogafoss en Dettifoss
 • Bezoek Westmaneiland Heimaey
 • Bezoek Landmannalaugar
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een kiest in voor een excursie met walvissentocht, de ander wandelt liever door het havenplaatsje of gaat vogels spotten. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer (als dat beschikbaar is) erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij onderstaande excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door IJsland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan de gouden cirkel: Thingvellir, Geysir, Strokkur, Gullfoss
 • Bezoek nationale park Thingvellir,
 • Bezoek nationale park Skaftafell (met de grootste ijskap van de wereld Vatnajökull )
 • Bezoek nationale park Jokulsargljufur met de Jökullsarlón gletsjerlagune
 • Bezoek geisers Geysir en Strokkur
 • Bezoek watervallen Seljalandfoss, Skogafoss en Dettifoss
 • Bezoek Westmaneilanden, eiland Heimaey
 • Excursie naar het mooiste wandelgebied van IJsland, Landmannalaugar


Ter plaatse zijn ook veel andere excursies mogelijk, zoals naar de 'Myvatn Nature Baths' of de 'Blue Lagoon' (credit card vereist).

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of identiteitskaart.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In IJsland betaal je met kronen. Koersen zijn echter sterk aan veranderingen onderhevig. Voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

Pinnen: in de meeste plaatsen zijn geldautomaten.
Contant: euro’s.
Creditcards: zijn op veel plaatsen te gebruiken (handig voor duurdere excursies zoals gletsjerwandeling en walvistocht en vereist voor de Blue Lagoon).

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 500,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 25,-.

Maaltijden

Bij deze reis zijn geen maaltijden inbegrepen. In de enkele grotere plaatsen is een beperkte keus aan restaurants met vooral Europese gerechten en soms een iets breder internationaal menu. In afgelegen gebieden ben je echter gebonden aan de eenvoudige kaart van de herberg of het guesthouse. Voor het ontbijt en de lunch wordt er (waar mogelijk) de mogelijkheid geboden om in een supermarkt inkopen toe doen.

Echte IJslandse specialiteiten zijn voor de doorzetters het proberen waard. Wat dacht je van ‘hákarl’, rottend haaienvlees of ‘súrsadir hrútspungar’, ramtestikels? De IJslandse visgerechten hebben wereldwijd een grote reputatie en zijn een echte aanrader.

Gezondheid

De medische voorzieningen in IJsland zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België. Voor deze reis worden geen vaccinaties aangeraden. We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. pleisters, pijnstillers en een middel tegen darmstoornissen.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Reykyavik bij te boeken. In Reykyavik verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse guesthouse. Er wordt geprobeerd om de verlenging te boeken in de guesthouse waar we van dag 12 op dag 13 overnachten. In dat geval zijn de prijzen vanaf € 105,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht en vanaf € 160,- voor een eenpersoonskamer per nacht, in beide gevallen met gedeeld sanitair. Dit is helaas niet altijd mogelijk, in dat geval zijn guesthouse en de prijs op aanvraag.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het IJslandse klimaat is milder dan de noordelijke ligging doet vermoeden. Wel is het weer onvoorspelbaar; binnen een half uur kan een strakblauwe lucht verdrongen zijn door een flinke regen- of hagelbui. In voor- en najaar moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De dagtemperatuur schommelt in de zomermaanden rond 15°C. In de periode mei tot en met augustus is er gemiddeld zo’n 20 uur daglicht. Tussen half juni en half juli gaat de zon zelfs nauwelijks onder, zodat je ook ’s avonds nog van alles kunt ondernemen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Van wat voor soort accommodaties wordt gebruik gemaakt?

We overnachten hoofdzakelijk in herbergen en guesthouses, in kamers voor twee, vier, zes of zeven personen met gebruik van een beperkt aantal gezamenlijke douches en toiletten. Bij een aantal accommodaties zijn er stapelbedden. In deze slaapgelegenheden worden mannen en vrouwen niet gescheiden.

Voor deze reis dien je een slaapzak mee te nemen. En niet alle accommodaties beschikken over hoofdkussens, daarom adviseren we een klein (reis)kussen mee te nemen. Je kunt in plaats van een kussen een kussensloop mee nemen waar je b.v. een trui of handdoek in kan doen.

Het is voor deze reis niet mogelijk een eenpersoonskamer te boeken.

Heb ik een slaapzak nodig?

Hoe lang zijn de reisdagen?

Hoe kan ik in IJsland betalen?

Kan ik walvissen zien tijdens een reis naar IJsland?

Wanneer kan ik de midzomernachtzon zien?

Wat zijn de temperaturen in de zomerperiode?

Wat voor kleding en schoeisel moet ik meenemen?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Wat is het voltage in IJsland?

Kan er tijdens deze reis door IJsland gewandeld worden?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Zeer goede reisleider een 10, zeer behulpzame goede chauffeur, mooie reis, veel gezien, leuke en gezellige groep. Accommodaties soms erg eenvoudig, maar dat was bekend.

  9,0

  9,0
 • Een fantastische reis met heel veel beleving met een zeer goeie reisbegeleider, Roeland is top en is bezeten van zijn job. Deze reis is zeker een aanrader voor iedereen wat voor leeftijd je ook hebt, een echte aanrader!

  9,0

  9,0
 • Een onvergetelijke reis gehad met veel bijzondere natuur, te veel om op te noemen. Ook onderweg werd er tijd voor een fotostop gehouden. Een fijne reisbegeleider die veel mooie plekken wist en prachtige Edda verhalen wist te vertellen. De overnachtingen waren sober maar dat was van te voren bekend.

  9,0

  9,0
 • Een geweldige rondreis door een bizar mooi eiland, goed opbouw, afwisseling met veel hoogtepunten, ongekend gemotiveerde en ervaren reisbegeleider, leuke groep, enkele mooie typische Djoser accommodaties maar ook barakachtigen onderkomens.

  9,0

  9,0
 • Hele mooie rondreis met een uitstekende reisbegeleider! Watervallen, vulkanen, ijs, thermen, puffins.

  9,0

  9,0
 • Dankzij een meer dan uitstekende gids en een prima chauffeur zijn we met een leuke groep mensen over heel IJsland gereisd. Ook op plekken waar we zelf nooit zouden zijn gekomen. De soms zeer eenvoudige accommodaties hebben we met plezier voor lief genomen. Reizen door IJsland is zo de moeite waard.

  9,0

  9,0
 • Het was een geweldige vakantie. We hebben genoten van de mooie natuur, watervallen gletsjers puffins. Reisleider en chauffeur deden heel goed hun best. Kortom geweldig en zeker een aanrader om te doen. Klein minpuntje, de slaapaccommodatie was soms erg basic maar wel zeer huiselijk.

  9,0

  9,0
 • Een geweldig mooie reis, vele mooie plaatsen en gebieden gezien. Het mooiste vond ik Landmannalaugar en daarna de gletsjerwandeling. Ook het bezoek aan Heimaey was geweldig. We hebben ook plekken bezocht die niet in de reisbeschrijving stonden, toppie. Leuke groep.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis. Heel goede reisleider. Wim wist veel en was altijd behulpzaam. Ik heb een fantastische tijd gehad. Een tip: in sommige accommodaties kan er gekookt worden. Handig om dat van te voren te weten.

  8,0

  8,0
 • In twee weken tijd maak je uitgebreid kennis met het prachtige IJsland. Een fijne actieve rondreis waarbij de nadruk ligt op het landschap en de natuur. Een aanrader!

  8,0

  8,0
 • IJsland: land van vuur en ijs. Gletsjers, vulkanen, geisers, watervallen, papegaaiduikers walvissen etc. Elke dag van de 14 daagse rondreis is een highlight. Het land is woest en onherbergzaam, maar oh zo mooi!

  9,0

  9,0
 • We zijn nu al weer een paar weken thuis en kijken terug op een prachtige reis. Hebben bijna alle bezienswaardigheden van IJsland gezien. De groep was geweldig en Ineke was een vriendelijke reisleidster. De slaapplaatsen waren erg basic anders hadden jullie een 9 gekregen

  8,0

  8,0
 • Uitstekend gekozen reisprogramma. Professionele reisbegeleider & chauffeur. Accommodaties zijn goed. Trajecten bus & wandel routes zijn goed te doen.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis, goede reisbegeleider, mooi land (zou iets warmer mogen ......) , kortom: een aanrader! (Tenzij je het niet ziet zitten om met meerdere mensen (tot wel 6 toe) op één kamer te slapen).

  8,0

  8,0
 • Mede dankzij de gids die weet wat hij doet, was dit voor ons de eerste en zeker niet de laatste groepsreis met Djoser ! Prachtige vakantie in het prachtige IJsland gehad. Dankuwel !

  9,0

  9,0
 • Wat een schitterend land! Prachtig en puur. Veel kleurrijker dan ik dacht en wat een vriendelijke mensen! In één woord geweldig!!

  10,0

  10,0
 • Perfecte reis. prima begeleiding en alles klopte. Ik heb genoten van alles wat IJsland te bieden heeft. Gr Ada

  10,0

  10,0
 • Een prachtige reis gemaakt. Hele mooie landschappen gezien. De reisbegeleider (Jacky) wist enorm veel over het land te vertellen, inclusief de godenverhalen uit de Edda. Als extraatje was daar de buschauffeur met accordeon. Kortom, enorm genoten. De accommodaties waren soms wel erg low budget.

  8,0

  8,0
 • Een fantastische reis die onze verwachtingen ver heeft overtroffen. Schitterende landschappen, orka's, rendieren, puffins, bultruggen, robben. Een uitstekende zeer gemotiveerde en inspirerende gids (Jacky) die het programma sterk opleukte. Met de overnachtingen is het soms wel behelpen.

  8,0

  8,0
 • IJsland, een groot schilderij!

  8,0

  8,0
 • Fantastische reis door een prachtig land. Beslist een aanrader voor iedereen die van de natuur houd.

  8,0

  8,0
 • Een afwisselende en actieve reis naar een land met ontzettend veel verschillende landschappen en prachtige natuur, echt overweldigend. Ik heb genoten van deze prachtige reis, mede dankzij de gezellige reisgenoten en grote kennis die onze reisleider Jacky van IJsland heeft.

  8,0

  8,0
 • Het was een zeer verzorgde reis. Hiervan heb ik nu eindelijk mijn website over deze reis klaar. Ik wilde hem u niet onthouden: http://www.johanneshooghiem.nl/ijs25

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Enthousiaste Nederlandse reisbegeleiding
 • Bezoek van de gouden circle: Thingvellir, Geysir, Strokkur, Gulfoss
 • Bezoek nationaal park Thingvellir en Snaefellsjökull
 • Excursie naar het mooiste wandelgebied van IJsland, Landmannalaugar
 • Bezoek nationaal park Skaftafell (met de grootste ijskap ter wereld Vatnajökull )
 • Bezoek watervallen Seljalandfoss, Skogafoss en Dettifoss
 • Bezoek Westmaneilanden, eiland Heimaey
 • Optionele gletsjer- en walvistocht
 • Optioneel bezoek aan een geothermisch bad
 • Rechtstreekse vlucht met Iceland Air

Klantwaardering

8,7

Zeer goede reisleider een 10, zeer behulpzame goede chauffeu...
Zeer goede reisleider een 10, zeer behulpzame goede chauffeur, mooie reis, veel gezien, leuke en gezellige groep. Accommodaties soms erg eenvoudig, maar dat was bekend.

Evert Z. - 9,0
Een fantastische reis met heel veel beleving met een zeer go...
Een fantastische reis met heel veel beleving met een zeer goeie reisbegeleider, Roeland is top en is bezeten van zijn job. Deze reis is zeker een aanrader voor iedereen wat voor leeftijd je ook hebt, een echte aanrader!

Christelle H. - 9,0
Een onvergetelijke reis gehad met veel bijzondere natuur, te...
Een onvergetelijke reis gehad met veel bijzondere natuur, te veel om op te noemen. Ook onderweg werd er tijd voor een fotostop gehouden. Een fijne reisbegeleider die veel mooie plekken wist en prachtige Edda verhalen wist te vertellen. De overnachtingen waren sober maar dat was van te voren bekend.

Anke B. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in IJsland

Het weer in IJsland

14°C

Terug naar boven