• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  IJsland, 14 dagen

  IJsland

  14 dagen

  Een avontuurlijke kampeerreis langs gletsjers en geisers

  De natuur van IJsland is indrukwekkend, ruig en onherbergzaam met spannende gletsjers en nog werkende geisers die te pas en te onpas uitbasten. Als je landt op Keflavik, even onder Reykjavik, lijkt het of aangekomen bent bij het einde van de wereld. Het avontuur begint meteen, we reizen gelijk door naar het warmwaterbad Blue Lagoon en na een bijzonder spa-avontuur zetten we in Gridavik onze tenten op. De gletsjer Snaefellsjökull ligt dicht bij en je kunt je goed vermaken op de Vestri Jökulsarivier. Als we in Mývatn zijn bezoeken we de zwavel- en modderpoelen bij Krafla en Námaskard. Onderweg naar Reykjavik zie je bekendste geiser Geysir en de hoge waterval Gullfoss. Omdat we per 4x4 reizen, verplaatsen we ons via een unieke route door het binnenland!

  Reisschema

  1. Amsterdam - Keflavik - Blue Lagoon - Grindavik
  2. Grindavik - Krysuvik - Borgarnes - Eldborg
  3. Eldborg, bezoek Arnarstapi
  4. Eldborg - Varmahlid
  5. Varmahlid - Akureyri - Mývatn
  6. Mývatn, bezoek Kraflavulkaan, Námaskard & Dettifoss-waterval
  7. Mývatn
  8. Mývatn - Sprengisandur - Landmannalaugar
  9. Landmannalaugar
  10. Landmannalaugar - Eldgjákloof - Skaftafell nationaal park
  11. Skaftafell NP, bezoek Jökullsarlónlagune & Svartifoss
  12. Skaftafell NP - Vik - Skogafoss - Seljalandfoss
  13. Seljalandfoss - Gullfoss - Geysir - Thingvellir - Reykjavik
  14. Reykjavik - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  In het land van de Vikingen rommelt de aarde. Sagen en legendes vertellen over trollen en elfen. Mooie watervallen, pruttelende modderpoelen en stoomgaten waar je je handen maar beter niet in kunt steken, kom je overal tegen. Indrukwekkend voor jong en oud zijn de spuitende geisers, de IJslandse paarden en de walvissen.

  De krater van Eldborg & ontspannen in een Blue Lagoon

  Dag 1 Amsterdam - Keflavik - Blue Lagoon - Grindavik
  Dag 2 Grindavik - Krýsuvik - Bogarnes - Eldborg
  Dag 3 Eldborg, bezoek Arnarstapi

  Blue Lagoon Ijsland Djoser Na een vlucht van iets meer dan drie uur landen we in Keflavik en het avontuur begint direct na aankomst. Houd je zwemspullen bij de hand want niet ver van de luchthaven Keflavik kunnen we heerlijk ontspannen in IJslands beroemdste warmwaterbad Blue Lagoon. Het water heeft een melkachtige blauwe kleur en is lekker warm met een temperatuur van zo’n 39 graden Celcius. Volgens de overleveringen heeft het water een helende werking. We zetten onze tenten op in Grindavik, dat hier vlakbij ligt. De volgende dag zetten we koers naar Krýsuvik, ook wel het geothermisch gebied genoemd. Een ingewikkelde term voor een bijzonder fenomeen, warmtebronnen.

  Je ziet de aarde al borrelen bij de verschillende warmwaterbronnen die hier aan het aardoppervlak komen. We bereiken de kust bij Bogarnes. In het settlementmuseum kun je meer te weten komen over de oorspronkelijke bewoners van IJsland die nakomelingen van de vikingen zijn. We rijden verder naar het noorden naar de imposante explosiekrater van Eldborg. Hier zetten we onze tenten op en blijven hier twee nachten. De Eldborg vulkaan is al een paar honderd jaar niet meer actief en heeft vermoedelijk twee keer lava gespuwd. 

  Kust Arnarstapi IJslandDe volgende dag maken we vanuit Eldborg een excursie naar het kustplaatsje Arnarstapi. De haven in dit vissersdorpje is echt een bezoekje waard. De gekleurde schepen steken fel af tegen de grijze rotsen. De omgeving is ruig met veel kloven, spleten en prachtige basaltformaties waar veel zeevogels hun nest bouwen. Vanuit Arnarstapi kun je een mooie wandeling maken naar Hellnar. De vogelrotsen en het kiezelstrand naast de haven zijn perfecte plekken voor de ideale vakantiefoto. 

  Ook een bezoek aan Dritvik, een verlaten vissersnederzetting behoort tot de mogelijkheden. Hier vind je overblijfselen van het heftige vissersleven dat de bewoners hebben geleid. Op het strand liggen bijvoorbeeld nog steeds vier hefstenen van verschillend gewicht. Beginnende vissers moesten die vroeger optillen om aan te tonen dat ze geschikt waren voor een leven op zee. Ben je een avontuurlijke lekkerbek? Ga dan de uitdaging aan en bestel bij boerderij Bjarnahöfn de IJslandse specialiteit hákarl, dat is, echt waar, gerot haaienvlees.

  Overnachten op een natuurlijke spa-camping

  Dag 4 Eldborg - Varmahlid
  Dag 5 Varmahlid - Aureyri - Mývatn
  Dag 6 Mývatn, bezoek Krafla, Námaskard & Dettifoss
  Dag 7 Mývatn

  Paard IJslandOp dag vier breken we de tenten weer op en rijden we naar Varmahlid. De route voert ons onder andere langs de boerderij van de beruchte Noorse viking Erik de Rode. We overnachten die nacht op een soort spa-camping, want er zijn warme baden aanwezig. Dat is nog eens luxe camperen. We kunnen die dag meerdere excursies doen. Als je een echte sportieveling bent, kun je een vier uur durende rafttocht maken op de Vestri Jökulsarivier. Ook kun je een ritje maken op een IJslands paard of een bezoek brengen aan het kerkje met een dak van turf.

  Akureyri, ook wel de ‘Hoofdstad van het noorden’ genoemd, was vroeger een belangrijk handelsdorp voor de Deense bevolking. Dat kun je nog goed zien aan de gebouwen. We bereiken al snel de eindbestemming van vandaag; het meer van Mývatn. Dit meer heeft 50 eilandjes binnen zijn grenzen en heeft een warme temperatuur gezien de ondergrondse warmtebronnen. Het is er een paradijs voor vogels, omdat er veel vis en muggenlarven in het water leven. 

  Modderpoelen Námaskard IJslandVanuit Mývatn vertrekken we naar Krafla, een van de meest spectaculaire gebieden van IJsland. Tot 1984 waren de vulkanen bij Krafia nog actief en in tien jaar tijd zijn hier wel negen vulkaanuitbarstingen en een aantal aardbevingen geweest. Dat dat gebeurd is, kun je wel zien de zwarte lavavelden die bezaaid zijn met dampende zwavel- en modderpoelen. Het landschap lijkt bijna buitenaards.

  We bezoeken de kokende modderpoelen en zwavelbronnen van Námaskard. Zeker weten dat die diepe indruk op je zullen maken. Knijp je neus maar dicht, want doordat hier nog actieve zwavel-, en stoombronnen liggen, hangt er een zware zwavelgeur. We rijden nog een stukje door en stoppen in Dettifoss waar we de enorme waterval van wel 44 meter hoog en ruim 100 meter breed gaan bewonderen. Het water komt met zo'n daverende kracht naar beneden en het is niet voor niets is dat dit krachtigste waterval van Europa is. Als je geluk hebt, zie je een regenboog.

  Walvis bergen IJslandDe laatste dagen brengen we door aan het Mývatn-meer. Je kunt hier bijzondere wandelingen maken door de unieke omgeving rond het meer. Hier kom je nog meer warmwaterbronnen, pseudokraters en vreemdsoortige lavaformaties tegen. Het is niet voor niks dat dit meer en een groot deel van het gebied eromheen beschermd natuurgebied is. Als je wilt, kun je een excursie naar Stóragjá maken. Dit gebied is beroemd door de scheur in de aardkorst met daar onderin verschillende kleine ruimtes gevuld met warm water. Of maak een uitstapje naar de havenplaats Husavik aan de kust voor een optionele boottocht op zoek naar mink- en bultrugwalvissen.

  Het spectaculaire dal van Landmannalauger

  Dag 8 Mývatn - Sprengisandur - Landmannalaugar
  Dag 9 Landmannalaugar
  Dag 10 Landmannalaugar - Skaftafell nationaal park

  Landmannalauger Ijsland Djoser Vanuit Mývatn reizen we verder naar Landmannalauger. We nemen de Sprengisandur dat is de langste binnenlandroute en je zult je vast en zeker de hele weg lang verbazen over het prachtige uitzicht, de vergezichten en de uitgestrektheid van het land. Wat je ziet zijn regelrecht overblijfselen van de laatste ijstijd, ook wel morenenlandschap genoemd. De eindbestemming voor vandaag is Landmannalaugar. Dit spectaculaire dal is voor een grootdeel met lava bedekt en is een van de mooiste wandelgebieden van IJsland. De verschillende kleuren van de rhyolietbergen die om het dal heen liggen, zorgen voor een prachtig plaatje. We zetten onze tenten op een camping waar je heerlijk kunt genieten van het warme rivierwater op de kampeerplaats.

  De volgende dag rijden we door de 600 meter brede Eldgjákloof naar Skaftafell nationaal park. Dit park mag niet op je lijstje must-sees ontbreken. Er zijn zoveel prachtige uitzichtspunten, watervallen, planten en vogels. Je blijft je verbazen. Je kunt er dan ook uitgebreid op ontdekkingstocht.

  Nationaal park Skaftafell

  Dag 11 Skaftafell, bezoek Jökullsarlónlagune & Svartifoss
  Dag 12 Skaftafell - Vik - Skógafoss - Seljalandfoss
  Dag 13 Seljalandfoss - Gullfoss - Geysir - Thingvellir - Reykjavik
  Dag 14 Reykjavik - Amsterdam

  Vanuit onze kampeerplaats in het nationaal park Skaftafell kunnen we te voet naar Svartifoss. Deze ‘zwarte waterval’ is een bezoek zeker waard. Ook maken we een excursie naar de Jökullsarlón gletsjerlagune. Dat is een ijsbergmeer waar grote brokken ijs in drijven die van de gletsjer zijn afgebroken. Het kan kloppen dat je dit meer al eens in een James Bond film hebt gezien. Het meer is namelijk het decor geweest van achtervolgingsscėnes in twee bond-films. De grillig stukken ijs komen van de Breidamerkurjökullgletsjer die een stukje verderop ligt. Natuurlijk nemen we hier een kijkje. 

  Papegaaiduikers Volgel Ijsland Djoser De volgende dag bezoeken we het oude vissersdorpje Vik dat door vriendelijke en gastvrije IJslanders bewoond wordt. Je zult hier veel Papegaaiduikers zien. Die bijzondere vogels danken hun naam aan de ronde, oranje snavels. Ze worden ook wel 'clown der zeevogels' genoemd. Zij bezetten hier de hoge kliffen met hun broedkolonies. Voor we bij onze laatste kampeerplaats bij Seljalandfoss aankomen bezoeken we nog de waterval bij Skógafoss. Met denderend geraas stort deze waterval 60 meter naar beneden. Onze kampeerplaats ligt in de buurt van de waterval Seljalandfoss en houd hier de regenkleding maar klaar. Je kunt hier namelijk achter de waterval langs lopen!

  Geiser Ijsland djoser We blijven nog even genieten van al dat vallende water want, voor we in Reykjavik aankomen, kijken we uit op de waterval Gullfoss waar het water gesplitst in 2 ‘trappen naar beneden valt. En dan rijden we naar de bekendste geiser ter wereld, de Geysir. De Geysir is de naamgever van alle geisers. Hij is niet meer zo actief als vroeger, maar barst af en toe nog wel eens uit. Zijn collega Strokkur zorgt ervoor dat je, voordat je IJsland verlaat zeker één uitbarsting van een heetwaterbron hebt gezien. Iedere tien minuten blaast deze geiser zijn water ongeveer 20 meter de lucht in.

  Thingvellir IJslandDe laatste stop voor Reykjavik is Thingvellir. Dit is één van de vier nationale parken van IJsland. Vanaf 930 vond hier de jaarlijkse vergadering van het parlement plaats, waardoor Thingvellir nog altijd symbool staat voor de IJslandse nationaliteit. Ben je wel eens in twee continenten tegelijkertijd geweest? Dit is je kans. In dit historische park loopt ook de geologische grens tussen het Noord-Amerikaanse continent en het Europese continent. Let wel, geologisch, in de bodem van de aarde dus. Je hebt geen paspoort nodig. 

  In de middag bereiken we de hoofdstad van IJsland: Reykjavik. In deze moderne en gezellige stad woont de helft van de IJslandse bevolking en je vindt er de belangrijkste overheidsinstellingen en dienstencentra. Je hebt een middag de tijd om de stad te ontdekken en wat souveniertjes te kopen. Na een comfortabele overnachting in een guesthouse of hostel vliegt Icelandair ons rechtstreeks terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een IJsland tenslotte het beste kennen.

  Vertrekdata/prijs

  Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

  2022

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  16 jul - 29 jul
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  23 jul - 05 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  26 jul - 08 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  30 jul - 12 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  06 aug - 19 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Nederlandse reisbegeleiding.
  • Kampeerovernachtingen (12 nachten)
  • Overnachting in een sfeervolle guesthouse in Reykjavik
  • Maaltijden tijdens kamperen ter waarde van € 295,- 
   (diner dag 1 t/m lunch dag 13)
  • Vervoer per 4x4-bus
  • Wandeling naar vulkaan Elborg
  • Trekking van Anarstapi naar Hellnar
  • Wandeling door de Raudfeldargjá Canyon
  • Bezichtiging van de Vikingboerderij van Eirik de Rode
  • Bezoek aan de sissende stoombronnen van Namaskard
  • Excursie naar de Kraflavulkaan en de krachtigste waterval van Europa: Dettifoss
  • Bezoek aan de hoogvlakte van Sprengisandsleið
  • Wandeling naar de zwarte waterval Svartifoss
  • Trekking naar de Eldgjá de grootste vulkanische canyon ter wereld
  • Excursie naar Jokullsarlon gletserlagune
  • Bezoek aan de Dyrholaev rots, broedkolonie van papegaaiduikers
  • Trekking door de gouden cirkel: Gullfoss, Geysir, Thingvellir
  • Stadswandeling Reykjavik

  Exclusief

  Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
  Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.995,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.145,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging/verlenging van je reis mét accommodatie in Reykjavik is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 85,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Vluchttoeslagen (inbegrepen)

  Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Tijdens deze avontuurlijke reis overnacht je in comfortabele twee/driepersoons tentjes die je zelf op moet zetten. Slaapmatjes, tafels en krukjes behoren tot de kampeeruitrusting. Je dient voor deze reis wel zelf een slaapzak mee te nemen. Op alle campings zijn prima douche- en toiletfaciliteiten. Zoals gebruikelijk is op Europeese campings kan het voorkomen dat er voor het douchen betaald dient te worden.

  In Landmannalaugar kun je een duik nemen in een warme rivier. Soms is er ook een zgn. ‘hot pot’, een natuurlijk bad met warm water van zo’n 36°C.  In Reykjavik verblijven we in een guesthouse/hostel met gedeelde faciliteiten.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Grindavik Camping Grindavik
  Skaftafell NP Skaftafell camping
  Reykjavik Student Hostel Reykjavik

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Het Student Hostel in Reykjavik beschikt enkel over tweepersoonskamers. Bestaat jouw gezin uit een oneven aantal verblijft je kind, of een van de kinderen, deze laatste nacht op indeling samen met een ander kind van hetzelfde geslacht uit het reisgezelschap. Het is ook mogelijk om tegen betaling van een toeslag voor deze overnachting een tweepersoonskamer voor alleen gebruik te boeken. Neem hiervoor contact met ons op.  


   

  Bij deze reis kamperen we op campings gelegen in ongerepte IJslandse natuur

  Sommige van onze campings hebben lekker warm zwembad!

  Een dag hiken sluit af met een lekker warm bad

  Het hippe intereur van onze accommodatie in Reykjavik

  Bij deze reis kamperen we op campings gelegen in ongerepte IJslandse natuur

  Sommige van onze campings hebben lekker warm zwembad!

  Een dag hiken sluit af met een lekker warm bad

  Het hippe intereur van onze accommodatie in Reykjavik

  Bij deze reis kamperen we op campings gelegen in ongerepte IJslandse natuur

  Sommige van onze campings hebben lekker warm zwembad!

  Een dag hiken sluit af met een lekker warm bad

  Het hippe intereur van onze accommodatie in Reykjavik

  Bij deze reis kamperen we op campings gelegen in ongerepte IJslandse natuur

  Sommige van onze campings hebben lekker warm zwembad!

  Een dag hiken sluit af met een lekker warm bad

  Het hippe intereur van onze accommodatie in Reykjavik

  Vliegreis

  Icelandair

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Icelandair

   Traject

   Amsterdam - Reykjavik

   Vertrek

   14:00

   Aankomst

   15:10

  • Vlucht met

   Icelandair

   Traject

   Reykjavik - Amsterdam

   Vertrek

   07:40

   Aankomst

   12:40


  Tijdsverschil: In de zomermaanden is het in IJsland twee uur vroeger.

  Icelandair is een luchtvaartmaatschappij die gevestigd is in Reykjavik. De lijnvlucht tussen Amsterdam en Reykjavik bestaat sinds begin jaren '90. Binnen Europa kun je tegen betaling aan boord gebruikmaken van de 'food service', de drankjes zijn gratis. Onder het motto 'never get bored, on board!’ biedt Icelandair bijna 50.000 minuten aan entertainment aan voor de hele familie. Je hebt aanboord films en tv-programma's voor alle leeftijden. Bovendien krijgen de kinderen een koptelefoon, zodat ze van het programma kunnen genieten. Voor wie liever kleurt of puzzelt, heeft Icelandair potloden en puzzle-bladen om mee aan de slag te gaan.

  Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

  Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

  Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.995,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.145,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen 4x4-bus en chauffeur. Onderweg is er veel te zien en daarom stoppen we waar we willen voor een foto of een bezoek aan een gezellig plaatsje.

  We vliegen rechtstreeks met Icelandair

  Met de 4x4-bus kunnen we stoppen waar we willen

  We vliegen rechtstreeks met Icelandair

  Met de 4x4-bus kunnen we stoppen waar we willen

  We vliegen rechtstreeks met Icelandair

  Met de 4x4-bus kunnen we stoppen waar we willen

  We vliegen rechtstreeks met Icelandair

  Met de 4x4-bus kunnen we stoppen waar we willen

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Nederlandse reisbegeleiding.
  • Kampeerovernachtingen (12 nachten)
  • Overnachting in een sfeervolle guesthouse in Reykjavik
  • Maaltijden tijdens kamperen ter waarde van € 295,- 
   (diner dag 1 t/m lunch dag 13)
  • Vervoer per 4x4-bus
  • Wandeling naar vulkaan Elborg
  • Trekking van Anarstapi naar Hellnar
  • Wandeling door de Raudfeldargjá Canyon
  • Bezichtiging van de Vikingboerderij van Eirik de Rode
  • Bezoek aan de sissende stoombronnen van Namaskard
  • Excursie naar de Kraflavulkaan en de krachtigste waterval van Europa: Dettifoss
  • Bezoek aan de hoogvlakte van Sprengisandsleið
  • Wandeling naar de zwarte waterval Svartifoss
  • Trekking naar de Eldgjá de grootste vulkanische canyon ter wereld
  • Excursie naar Jokullsarlon gletserlagune
  • Bezoek aan de Dyrholaev rots, broedkolonie van papegaaiduikers
  • Trekking door de gouden cirkel: Gullfoss, Geysir, Thingvellir
  • Stadswandeling Reykjavik

  Excursies

  Skogafoss Waterval IJsland Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een geniet heerlijk van de warmwaterbronnen en de ander kiest voor een spectaculaire walvistocht. Paardrijden, fietsen en kanoën kun je hier ook doen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is. Aangezien IJsland zoveel te bieden heeft, kan het zijn dat er af en toe keuzes gemaakt dienen te worden.

  Tijdens deze reis door IJsland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Bezoek aan de Eldborg (Vuurburcht), deze 200m brede krater met een diepte van 50 meter is een van de meest spectaculaire vulkanen in West IJsland
  • Trekking van Arnarstapi naar Hellnar. Deze 6 km lange hike langs de West kust heeft de meest spactaculaire vergezichten over de lavaformaties van de Westkust
  • Excursie naar het Olafsvik zeeaquarium
  • Bezichtiging van de vikingboerderij  van Erik de Rode, hier ontdek je hoe de vikingen leefden 1000 jaar geleden
  • We bekijken de Víðimýrarkirkja kerk, één van de zes overgebleven turfkerken uit de 14de eeuw die tot op heden nog in gebruik is
  • Bezichtiging van de stad Akureyri, beroemd om zijn mooie kerk, het kunstmuseum en zijn prachtige botanische tuin, bijzonder vanwege zijn ligging net onder de poolcirkel
  • Bezoek aan de prachtige 30 meter brede waterval de Goðafoss
  • Wij maken een trekking bij een van de werelds meest spectaculaire watervallen, de Dettifoss
  • We bekijken de 1682 meter hoge Herdubreid, de koningin der ijsbergen
  • We bezoeken de pruttelpotten, stoomgaten, kokende modder en sufatorenvelden van Namaskard
  • Bezoek aan de hoogvlakte van Sprengisandsleið, de langste binnenlandroute van IJsland. Onderweg passeren we de Aldevarfoss waterval. De weg is enkel in de zomermaanden geopend en ook in de zomer kan het weer zeer onstuimig zijn
  • Excursie door het mooiste wandelgebied van IJsland, Landmannalaugar
  • Hike naar de Eldgjá. De Eldgjá is 40km lang, 270 meter diep en 600 meter breed. Daarmee is de Eldgjá de grootste vulkanisch canyon in de wereld
  • Excursie naar grootste ijskap in Europa, Vatnajökull in het Skaftafell nationaal park
  • We bezoeken de Dyrholaev rots aan de kust van Vik, het zuidelijkste puntje van IJsland, hier kun je de broedkolonies van papegaaiduikers zien
  • Trekking door de gouden cirkel: het Thingvellir nationaal park, het hete bronnengebied Geysir en de prachtige waterval Gullfoss
  • Bezoek Jökullsarlón gletsjerlagune, een ijsmeer
  • Stadswandeling Reykjavik met onder andere bezoek aan de Hallgrimmskirkia Kathedraal, het raadhuis, Hofdj-huis ook wel bekend als het Reagan- Gorbatsjov-huis waar de beroemde Reykjavik summit plaats vond in 1986, die het einde van de koude oorlog inluidde. We bezoeken de winkelstraat Laugavegur en het beroemde Perlan museum


  Ter plaatse worden er nog meer excursies mogelijk, zoals:

  • Bezoek settlement museum Borgarnes. Hier leer je meer over de eerste bewoners van IJsland. Waarom de Noorse vikkingen zich op IJsland gesetteld hadden en hoe het eerste parlament ter wereld in Thingvellir in 930 na Chr. tot stand kwam
  • Lekker baden in de wereld beroemde: Blue Lagoon
  • Walvistocht in Husavik. Tijdens deze excursies heb je de gelegenheid om dolfijnen orka's en potvissen te spotten
  • Bezoek aan het Bjarnahöfn, hákarl (haai) museum. Hier kom je meer te weten over de groenlandse haaien en waarom het haaienvlees zo belangrijk is voor IJslanders
  • Boottocht door het eilandenarchipel Breidafjordur, vanuit zee kun je vogels spotten, de imposante kliffen bekijken en zelfgevangen schelpen, zee-egels en andere schaaldieren proeven
  • Bezoek aan de Blue Lagoon (Nature Baths) van Mývatn
  • Paardrijtocht bij Mývatn en bij Skutustadir
  • Fietstocht in de omgeving van Mývatn
  • Trekking naar de vulkaankrater Hyerfjall, de lavaformaties van Dimmuborgir en een bezoek aan de Grjótagjá grot met zij ondergrondse thermale bron
  • Trekking naar de kleurrijkste berg van IJsland, de Brennisteinsalda

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Geldig paspoort of identiteitskaart. Deze dient na je vakantie in IJsland nog minimaal 3 maanden geldig te zijn.
    

  Geldzaken

  In IJsland wordt er betaald met de IJslandse kroon. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: in de meeste plaatsen zijn geldautomaten.
  Contant: euro’s.
  Creditcards: zijn op praktisch alle plaatsen te gebruiken.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 250,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,-.

  Maaltijden

  Tijdens de kampeerovernachtingen zijn alle maaltijden bij de reissom inbegrepen, dus vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 13.

  Van iedere deelnemer wordt een actieve bijdrage verwacht aan het koken, de afwas en andere huishoudelijke activiteiten. De reisbegeleider draagt zorg voor de kwaliteit en kwantiteit van de bereide maaltijden en voor de inkopen. Hij/zij geeft ook aanwijzingen voor de bereiding.

  Het ontbijt en de lunch bestaan meestal uit een broodmaaltijd met kaas, vleeswaren, cereals, koffie en thee. Het avondeten bestaat gewoonlijk uit een gevarieerde westerse maaltijd.

  Echte IJslandse specialiteiten zijn voor de doorzetters het proberen waard. Wat dacht je van ‘hákarl’, rottend haaienvlees of ‘súrsadir hrútspungar’, ramtestikels? De IJslandse visgerechten hebben wereldwijd een grote reputatie en zijn een echte aanrader. Proef ook eens de IJslandse chocola, drop (of drop met chocola eromheen!), Ópal zuurtjes en snúður (koffiebroodje).

  Gezondheid

  De medische voorzieningen in IJsland zijn vergelijkbaar met die in Nederland. We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. pleisters, pijnstillers en een middel tegen darmstoornissen.


  Reizen en Covid-19

  We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, met uitzondering van kinderen jonger dan 12 jaar.

  Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

  Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging/verlenging van je reis mét accommodatie in Reykjavik is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 85,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  De beste reistijd om naar Ijsland te gaan is van juni t/m augustus.  In de deze periode gaat de zon nauwelijks onder. De gemiddelde dagtemperatuur ligt in rond de 20°C. Het IJslandse klimaat is milder dan de noordelijke ligging en naam doet vermoeden, maar het weer is wel erg onvoorspelbaar. Binnen een half uur kan een strakblauwe lucht verdrongen zijn door een flinke regen- of sneeuwbui.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.

  Veelgestelde vragen

  Waarom met Djoser Family naar IJsland?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. De woeste natuur en het ongerepte, relatief onbekende land is een echt avontuur voor kinderen. De lokale bevolking is erg vriendelijk en legt makkelijk contact, waarbij kinderen natuurlijk een goed aanspreekpunt vormen. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, dit geeft onze Family reizen een belangrijke meerwaarde.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Gemiddeld wordt er op een reisdag zo'n 200 kilometer gereden. Onderweg is echter veel te zien en omdat de bus volledig tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken, een wandeling te maken of een mooie waterval te bezoeken. Niet alle wegen in IJsland zijn geasfalteerd, enkele wegen in het binnenland en in de bergen zijn voorzien van gravel.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  De beste reistijd om naar IJsland te gaan is van juni t/m augustus. In de periode gaat de zon nauwelijks onder. De gemiddelde dagtemperatuur ligt dan rond de 20 graden. Het IJslandse klimaat is milder dan de noordelijke ligging en naam doet vermoeden, maar het weer is wel erg onvoorspelbaar. Binnen een half uur kan een strakblauwe lucht verdrongen zijn door een flinke regen- of sneeuwbui.

  Hebben we een visum nodig?

  Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Europese identiteitskaart. Deze moet bij vertrek uit IJsland nog 3 maanden geldig zijn. Voor IJsland heb je geen visum nodig.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan beschik je over een 3-persoonstent. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen zijn er 2 tenten beschikbaar.
  De laatste nacht verblijven we in het Student Hostel in Reykjavik. Dit hostel beschikt enkel over tweepersoonskamers. Bestaat jouw gezin uit een oneven aantal dan verblijft je kind, of een van de kinderen, deze laatste nacht op indeling samen met een ander kind van hetzelfde geslacht uit het reisgezelschap. Het is ook mogelijk om tegen betaling van een toeslag voor deze overnachting een tweepersoonskamer voor eenpersoonsgebruik te boeken.

  Hoe zijn de overnachtingen tijdens het kamperen?

  Tijdens de reis maken we gebruik van koepeltentjes die je zelf moet opzetten. Op sommige campings zijn openbare ruimtes waar je bijvoorbeeld wat kan kopen of gezellig kan zitten. Maar op sommige plekken is er alleen een sanitair gebouw. Ons agentschap heeft voor op deze plekken ook zelf een grote tent die wordt opgezet zodat je daar met alle deelnemers onder kan zitten zodat je niet bijvoorbeeld bij slecht weer in je eigen tent vast zit. 

  Ook zijn er matjes aanwezig. Wij maken gebruik van Therm-a-rest BaseCamp slaapmatten. Deze zijn 5CM dik en zorgt voor een hoge mate van warmte en ondersteuning. Het is een zelfopblazend schuim. 

  Hebben de campings op deze reis een zwembad?

  Een aantal campings op deze reis beschikt over een zwembad. Ook kun je in Landmannulauger een duik nemen in een warme rivier. Soms is er ook een ' hot pot' , een natuurlijk bad met warm water van zo'n 36 graden.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste campings en het hostel beschikken over Wifi.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften. In de zomer is lichtgewicht katoenen of wollen kleding voldoende. Toch moet je ook op koud en nat weer voorbereid zijn, het hele jaar door. Tevens zijn stevige wandelschoenen handig.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Stevige wandelschoenen en regenkleding kunnen goed van pas komen tijdens deze reis.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,8
  • Een prachtige reis, schitterende natuur, leuke excursies en een fijne en ervaren reisleider. IJsland is een aanrader, en zeker de moeite waard om dit in groepsverband te gaan zien, in ons geval met Djoser Family, evenveel kinderen als volwassenen wat het een zeer aangename 2 weken maakte.

   We hebben een prachtige reis gemaakt naar IJsland, samen met mijn 11 jarige dochter. Wat een schitterend land! Het programma was goed ingericht en we hebben leuke excursies gedaan en genoten van het gezamelijk rondtrekkend kamperen. Mede dankzij de geweldige reisleider was dit een topvakantie!

   Wondermooie reis, waarbij de introvertheid van de bewoners zich weerspiegelt in het woeste, verlaten karakter van het landschap. Ongezien mooi, uniek, stukje wereld. Wij hadden een fijne groep en een enthousiaste reisleider. Wij zijn heel erg blij met deze mooie ervaring, vol hoogtepunten.

  • Weer terug uit IJsland! In 14 dagen tijd enorm veel gezien. Een landschap waar je absoluut geen voorstelling kan maken als je het niet gezien hebt. Geen land voor watjes, maar wel voor enthousiastelingen die van aanpakken en doorzetten weten. Een aanrader voor ouders met tieners. Onvergetelijk!

   Bekijk alle reviews
   Go to top