• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  IJsland, 14 dagen

  IJsland 14 dagen

  Vanuit de luchthaven Keflavik reizen we gelijk door naar het warmwaterbad Blue Lagoon waarna we in Gridavik voor het eerst onze tenten opzetten. Je krijgt de mogelijkheid om de gletsjer Snaefellsjökull te verkennen en je kan verschillende activiteiten doen op de Vestri Jökulsarivier. Vanuit Myvatn bezoeken we de zwavel- en modderpoelen bij Krafla en Námaskard. Onderweg naar Reykjavik zie je bekendste geiser Geysir en de hoge waterval Gullfoss.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Keflavik - Blue Lagoon - Grindavik
  2. Grindavik - Krysuvik - Borgarnes - Eldborg
  3. Eldborg, bezoek Arnarstapi
  4. Eldborg - Varmahlid
  5. Varmahlid - Akureyri - Mývatn
  6. Mývatn, bezoek Kraflavulkaan, Námaskard & Dettifoss-waterval
  7. Mývatn
  8. Mývatn - Sprengisandur - Landmannalaugar
  9. Landmannalaugar
  10. Landmannalaugar - Eldgjákloof - Skaftafell nationaal park
  11. Skaftafell NP, bezoek Jökullsarlónlagune & Svartifoss
  12. Skaftafell NP - Vik - Skogafoss - Seljalandfoss
  13. Seljalandfoss - Gullfoss - Geysir - Thingvellir - Reykjavik
  14. Reykjavik - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  In het land van de Vikingen rommelt de aarde. Sagen en legendes vertellen over trollen en elfen. Mooie watervallen, pruttelende modderpoelen en stoomgaten waar je je handen maar beter niet in kunt steken, kom je overal tegen. Indrukwekkend voor jong en oud zijn de spuitende geisers, de IJslandse paarden en de walvissen.

  Eldborg & Blue Lagoon
  Dag 1 Amsterdam - Keflavik - Blue Lagoon - Grindavik
  Dag 2 Grindavik - Krýsuvik - Bogarnes - Eldborg
  Dag 3 Eldborg, bezoek Arnarstapi

  Blue Lagoon Ijsland Djoser Na een vlucht van iets meer dan drie uur landen we in Keflavik en het avontuur begint direct na aankomst. Houd je zwemspullen bij de hand want niet ver van de luchthaven Keflavik kunnen we heerlijk ontspannen in IJslands beroemdste warmwaterbad Blue Lagoon. Het water is prachtig helderblauw en heeft een temperatuur van zo’n 39 graden Celcius. Volgens de legendes heeft het water een helende werking. De tenten worden opgezet in Grindavik, dat hier vlakbij ligt.

  De volgende dag zetten we koers naar het geothermische gebied Krýsuvik. Hier zie je de aarde al borrelen bij de verschillende warmwaterbronnen die hier aan het aardoppervlak komen. We bereiken de kust bij Bogarnes en hier kun je in het settlementmuseum meer te weten komen over de oorspronkelijke bevolking van IJsland. We rijden verder noordwaarts naar de imposante explosiekrater van Eldborg. Hier zetten we onze tenten op voor de volgende twee kampeerovernachtingen. De Eldborg vulkaan is al een paar honderd jaar niet meer actief en heeft vermoedelijk twee keer lava gespuwd. Het is een voorbeeld van een explosiekrater die bekend staan om hun ringvormige vorm met steile wanden.

  De volgende dag maken we vanuit Eldborg een excursie naar het kustplaatsje Arnarstapi. In het kleine vissersdorpje is de haven nog aanwezig. In de omgeving vind je veel kloven, spleten en prachtige basaltformaties waar veel zeevogels nestelen. Vanuit Arnarstapi kan je een prachtige wandeling maken naar Hellnar. De vogelrotsen en het kiezelstrand dat gelegen is naast de haven zijn ideaal om mooie foto’s te maken.

  Vervolgens brengen we een bezoek aan de verlaten vissersnederzetting Dritvik. Op het strand van Dritvik liggen nog steeds vier hefstenen van verschillend gewicht. Aankomende vissers moesten die vroeger optillen om aan te tonen dat ze geschikt waren voor een leven op zee. De nabijgelegen gletsjer Snaefellsjökull kun je verkennen tijdens een optionele rit per 'Snowcat'. Tenslotte kan je bij de boerderij Bjarnahöfn de IJslandse specialiteit hákarl, oftewel gerot haaienvlees, proeven.

  Varmahlid, Mývatn

  Dag 4 Eldborg - Varmahlid
  Dag 5 Varmahlid - Aureyri - Mývatn
  Dag 6 Mývatn, bezoek Krafla, Námaskard & Dettifoss
  Dag 7 Mývatn

  Op dag vier breken we de tenten weer op en rijden we naar Varmahlid. De route voert ons onder andere langs de boerderij van Erik de Rode. Op de camping waar we uitkomen zijn warme baden aanwezig. Tevens zijn er vandaag meerdere excursies mogelijk. Als je een echte sportieveling bent, kun je een vier uur durende rafttocht maken op de Vestri Jökulsarivier. Ook kun je een ritje maken op een IJslands paard of een bezoek brengen aan het kerkje met een dak van turf.

  Lava Ijsland Djoser Akureyri, ook wel de ‘Hoofdstad van het noorden’ genoemd, was vroeger een belangrijk handelsdorp voor de Deense bevolking, wat nog goed te zien is aan de gebouwen. We bereiken al snel de eindbestemming van vandaag; het meer van Mývatn. Dit meer heeft 50 eilandjes binnen zijn grenzen en heeft een warme temperatuur gezien de ondergrondse warmtebronnen. Het is er een paradijs voor vogels, omdat er veel vis en muggenlarven in het meer leven.
  Vanuit Mývatn vertrekken we naar een van de meest spectaculaire gebieden van IJsland. Tot 1984 waren de vulkanen bij Krafla nog actief. In tien jaar tijd zijn hier wel negen vulkaanuitbarstingen en een aantal aardbevingen geweest. De sporen zie je terug in de buitenaards aandoende lavavelden die bezaaid zijn met dampende zwavel- en modderpoelen.

  We bezoeken Námaskard, waar de kokende modderpoelen en zwavelbronnen een diepe indruk op groot en klein zullen achterlaten. Doordat hier nog actieve zwavel-, en stoombronnen liggen, hangt er een zware zwavelgeur. We rijden nog een stukje verder en maken een stop in Dettifoss, een enorme waterval van 44 meter hoog en ruim 100 meter breed. Dit is Europa’s krachtigste waterval en als je geluk heb kan je hier een zelfs een regenboog zien!

  De laatste dagen brengen we door aan het Mývatn meer. Je kunt hier bijzondere wandelingen maken door de prachtige en unieke omgeving rond het meer waar je onder andere solfatarenvelden, pseudo-kraters en vreemdsoortige lavaformaties kunt vinden. Niet voor niks is het meer en een groot deel van het omliggende gebied een beschermd natuurgebied. Ook is het mogelijk deze dag in te vullen met een excursie naar Stóragjá, een scheur in de aardkorst met onderin verschillende kleine ruimtes gevuld met warm water. Of met een uitstapje naar Husavik, voor een optionele boottocht op zoek naar mink- en bultrugwalvissen.

  Landmannalauger

  Dag 8 Mývatn - Sprengisandur - Landmannalaugar
  Dag 9 Landmannalaugar
  Dag 10 Landmannalaugar - Skaftafell nationaal park

  Landmannalauger Ijsland Djoser Vanuit Mývatn reizen we verder via de Sprengisandur, een van de langste binnenlandroutes, naar Landmannalauger. Onderweg kan je je verbazen over de uitgestrektheid van het morenelandschap uit de laatste ijstijd en de prachtige vergezichten. De eindbestemming voor vandaag is Landmannalaugar. Dit grotendeels met lava bedekt dal is een van de mooiste wandelgebieden van IJsland. De verschillende kleuren van de rhyolietbergen die om het dal heen liggen, zorgen voor een prachtig geheel. We zetten onze tenten op een camping waar je heerlijk kunt genieten van het warme rivierwater op de kampeerplaats.

  De volgende dag rijden we via de 600 meter brede Eldgjákloof naar het Skaftafell nationaal park. In het park vind je onder andere prachtige watervallen, veel verschillende planten en vogels en prachtige uitzichten. Je kunt er dan ook uitgebreid op ontdekkingstocht.

  Skaftafell

  Dag 11 Skaftafell, bezoek Jökullsarlónlagune & Svartifoss
  Dag 12 Skaftafell - Vik - Skógafoss - Seljalandfoss
  Dag 13 Seljalandfoss - Gullfoss - Geysir - Thingvellir - Reykjavik
  Dag 14 Reykjavik - Amsterdam

  Papegaaiduikers Volgel Ijsland Djoser Vanuit onze kampeerplaats in het nationaal park Skaftafell kunnen we te voet naar Svartifoss. Deze ‘zwarte waterval’ is een bezoek zeker waard. Ook maken we een excursie naar de Jökullsarlón gletsjerlagune, een ijsbergmeer waar grote, van de gletsjer afgebroken, brokken ijs in drijven. Het meer was twee keer het decor van achtervolgingsscènes in James Bond-films. De grillig gevormde stukken ijs zijn afkomstig van de verderop gelegen Breidamerkurjökullgletsjer. Natuurlijk nemen we ook hier een kijkje.

  De volgende dag bezoeken we het oude vissersdorpje Vik wat door vriendelijke en gastvrije IJslanders bewoond wordt. Papegaaiduikers bezetten hier de hoge kliffen met hun broedkolonies. Voor we bij onze laatste kampeerplaats bij Seljalandfoss aankomen bezoeken we nog de waterval bij Skógafoss. Met denderend geraas stort deze waterval 60 meter naar beneden. Onze kampeerplaats ligt in de buurt van de waterval Seljalandfoss en houd hier de regenkleding maar klaar. Je kunt hier namelijk achter de waterval langs lopen!

  Geiser Ijsland djoser Voordat we in Reykjavik aankomen, zien we vandaag meer vallend water tijdens het uitzicht op de waterval Gullfoss. Hier valt het water gesplitst in 2 ‘trappen naar beneden. We rijden verder naar de bekendste geiser ter wereld: Geysir. De Geysir, de naamgever van alle geisers, is niet meer zo actief als vroeger, maar barst af en toe nog wel eens uit. Zijn collega Strokkur zorgt ervoor dat je, voordat je IJsland verlaat zeker 1 uitbarsting van een heetwaterbron hebt gezien. Iedere tien minuten blaast deze geiser zijn water ongeveer 20 meter de lucht in.

  De laatste stop voor Reykjavik is Thingvellir. Dit is één van de vier nationale parken van IJsland. Vanaf 930 vond hier de jaarlijkse vergadering van het parlement plaats waardoor Thingvellir nog altijd symbool staat voor de IJslandse nationaliteit. Het park is niet alleen speciaal om zijn historische geschiedenis maar ook omdat hier de geologische grens tussen het Noord-Amerikaanse en het Europese continent is.

  In de middag bereiken we de hoofdstad van IJsland: Reykjavik, waar je nog een middag de tijd hebt om een indruk te krijgen van deze moderne stad waar de helft van de IJslandse bevolking woont. Hier bevinden zich dan ook de belangrijkste centra voor landelijke diensten: handel en transport, onderwijs, sociale – en gezondheidsdiensten en overheidsinstellingen. Na een comfortabele overnachting in een guesthouse/hostel vliegt Icelandair ons rechtstreeks terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een IJsland tenslotte het beste kennen.

  Vertrekdata/prijs

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  18 jul - 31 jul
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.695,-
  € 2.495,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  25 jul - 07 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.695,-
  € 2.495,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding.
  • Kampeerovernachtingen (12 nachten)
  • Overnachting in een sfeervolle guesthouse in Reykjavik
  • Maaltijden tijdens kamperen ter waarde van € 295,- 
   (diner dag 1 t/m lunch dag 13)
  • Vervoer per 4x4-bus
  • Bezoek aan de sissende stoombronnen van Namaskard
  • Excursie naar de Kraflavulkaan en de krachtigste waterval van Europa: Dettifoss
  • Wandeling naar de zwarte waterval Svartifoss
  • Bezoek aan Jokullsarlon gletserlagune
  • Excursie naar de gouden driehoek: Gullfoss, Geysir, Thingvellir
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, maaltijden in Reykjavik, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.145,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.345,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging/verlenging van je reis mét accommodatie in Reykjavik is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 85,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Tijdens deze avontuurlijke reis overnacht je in comfortabele twee/driepersoons tentjes die je zelf op moet zetten. Slaapmatjes, tafels en krukjes behoren tot de kampeeruitrusting. Je dient voor deze reis wel zelf een slaapzak mee te nemen. Op alle campings zijn prima douche- en toiletfaciliteiten. Zoals gebruikelijk is op Europeese campings kan het voorkomen dat er voor het douchen betaald dient te worden.

  In Landmannalaugar kun je een duik nemen in een warme rivier. Soms is er ook een zgn. ‘hot pot’, een natuurlijk bad met warm water van zo’n 36°C.  In Reykjavik verblijven we in een guesthouse/hostel met gedeelde faciliteiten.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Eldborg Camping Eldborg
  Reykjavik

  Student Hostel

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Het Student Hostel in Reykjavik beschikt enkel over tweepersoonskamers. Bestaat jouw gezin uit een oneven aantal verblijft je kind, of een van de kinderen, deze laatste nacht op indeling samen met een ander kind van hetzelfde geslacht uit het reisgezelschap. Het is ook mogelijk om tegen betaling van een toeslag voor deze overnachting een tweepersoonskamer voor alleen gebruik te boeken. Neem hiervoor contact met ons op.  


   

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Traject

   Amsterdam - Reykjavik

   Vertrek

   14:00

   Aankomst

   15:10

  • Vlucht met

   Traject

   Reykjavik - Amsterdam

   Vertrek

   11:10

   Aankomst

   16:20


  Tijdsverschil: In de zomermaanden is het in IJsland twee uur vroeger.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.145,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.345,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen 4x4-bus en chauffeur. Onderweg is er veel te zien en daarom stoppen we waar we willen voor een foto of een bezoek aan een gezellig plaatsje.

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding.
  • Kampeerovernachtingen (12 nachten)
  • Overnachting in een sfeervolle guesthouse in Reykjavik
  • Maaltijden tijdens kamperen ter waarde van € 295,- 
   (diner dag 1 t/m lunch dag 13)
  • Vervoer per 4x4-bus
  • Bezoek aan de sissende stoombronnen van Namaskard
  • Excursie naar de Kraflavulkaan en de krachtigste waterval van Europa: Dettifoss
  • Wandeling naar de zwarte waterval Svartifoss
  • Bezoek aan Jokullsarlon gletserlagune
  • Excursie naar de gouden driehoek: Gullfoss, Geysir, Thingvellir
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een geniet heerlijk van de warmwaterbronnen en de ander gaat op een sneeuwscooter de gletser op. Paardrijden, fietsen en kanoën kun je hier ook doen. Maak een spectaculaire tocht op zoek naar walvissen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door IJsland zijn de volgende excursies (excl entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:

  • Bezoek thermale baden Blue Lagoon
  • Bezoek aan de gouden cirkel: Thingvellir, Geysir, Gullfoss
  • Excursie naar het mooiste wandelgebied van IJsland, Landmannalaugar
  • Excursie naar grootste ijskap in Europa, Vatnajökull in het nationale park Skaftafell
  • Bezoek Jökullsarlón gletsjerlagune, een ijsmeer


  Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider zoals bijvoorbeeld:

  • Bezoek settlement museum Borgarnes
  • YtriTunga, zeehonden
  • Olafsvik, zeeaquarium
  • Excursie Walvissentocht
  • Paardrijden

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Geldig paspoort of identiteitskaart. Deze dient na je vakantie in IJsland nog minimaal 3 maanden geldig te zijn.
    

  Geldzaken

  In IJsland wordt er betaald met de IJslandse kroon. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: in de meeste plaatsen zijn geldautomaten.
  Contant: euro’s.
  Creditcards: zijn op praktisch alle plaatsen te gebruiken.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 300,- per persoon per week.
   

  Maaltijden

  Van iedere deelnemer wordt een actieve bijdrage verwacht aan het koken, de afwas en andere huishoudelijke activiteiten. De reisbegeleider draagt zorg voor de kwaliteit en kwantiteit van de bereide maaltijden en voor de inkopen. Hij/zij geeft ook aanwijzingen voor de bereiding. Tijdens de kampeerovernachtingen zijn alle maaltijden bij de reissom inbegrepen, dus vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 13.

  Het ontbijt en de lunch bestaan meestal uit een broodmaaltijd met kaas, vleeswaren, cereals, koffie en thee. Het avondeten bestaat gewoonlijk uit een gevarieerde westerse maaltijd.

  Echte IJslandse specialiteiten zijn voor de doorzetters het proberen waard. Wat dacht je van ‘hákarl’, rottend haaienvlees of ‘súrsadir hrútspungar’, ramtestikels? De IJslandse visgerechten hebben wereldwijd een grote reputatie en zijn een echte aanrader. Proef ook eens de IJslandse chocola, drop (of drop met chocola eromheen!), Ópal zuurtjes en snúður (koffiebroodje).

  Gezondheid

  De medische voorzieningen in IJsland zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Voor deze reis worden geen vaccinaties aangeraden. We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. pleisters, pijnstillers en een middel tegen darmstoornissen.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging/verlenging van je reis mét accommodatie in Reykjavik is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 85,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  De beste reistijd om naar Ijsland te gaan is van juni t/m augustus.  In de deze periode gaat de zon nauwelijks onder. De gemiddelde dagtemperatuur ligt in rond de 20°C. Het IJslandse klimaat is milder dan de noordelijke ligging en naam doet vermoeden, maar het weer is wel erg onvoorspelbaar. Binnen een half uur kan een strakblauwe lucht verdrongen zijn door een flinke regen- of sneeuwbui.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 
   

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar IJsland?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. De woeste natuur en het ongerepte, relatief onbekende land is een echt avontuur voor kinderen. De lokale bevolking is erg vriendelijk en legt makkelijk contact, waarbij kinderen natuurlijk een goed aanspreekpunt vormen. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, dit geeft onze Family reizen een belangrijke meerwaarde.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Gemiddeld wordt er op een reisdag zo'n 200 kilometer gereden. Onderweg is echter veel te zien en omdat de bus volledig tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken, een wandeling te maken of een mooie waterval te bezoeken. Niet alle wegen in IJsland zijn geasfalteerd, enkele wegen in het binnenland en in de bergen zijn voorzien van gravel.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  De beste reistijd om naar IJsland te gaan is van juni t/m augustus. In de periode gaat de zon nauwelijks onder. De gemiddelde dagtemperatuur ligt dan rond de 20 graden. Het IJslandse klimaat is milder dan de noordelijke ligging en naam doet vermoeden, maar het weer is wel erg onvoorspelbaar. Binnen een half uur kan een strakblauwe lucht verdrongen zijn door een flinke regen- of sneeuwbui.

  Hebben we een visum nodig?

  Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Europese identiteitskaart. Deze moet bij vertrek uit IJsland nog 3 maanden geldig zijn. Voor IJsland heb je geen visum nodig.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan beschik je over een 3-persoonstent. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen zijn er 2 tenten beschikbaar.
  De laatste nacht verblijven we in het Student Hostel in Reykjavik. Dit hostel beschikt enkel over tweepersoonskamers. Bestaat jouw gezin uit een oneven aantal dan verblijft je kind, of een van de kinderen, deze laatste nacht op indeling samen met een ander kind van hetzelfde geslacht uit het reisgezelschap. Het is ook mogelijk om tegen betaling van een toeslag voor deze overnachting een tweepersoonskamer voor eenpersoonsgebruik te boeken.

  Hebben de campings op deze reis een zwembad?

  Een aantal campings op deze reis beschikt over een zwembad. Ook kun je in Landmannulauger een duik nemen in een warme rivier. Soms is er ook een ' hot pot' , een natuurlijk bad met warm water van zo'n 36 graden.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste campings en het hostel beschikken over Wifi.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften. In de zomer is lichtgewicht katoenen of wollen kleding voldoende. Toch moet je ook op koud en nat weer voorbereid zijn, het hele jaar door. Tevens zijn stevige wandelschoenen handig.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Stevige wandelschoenen en regenkleding kunnen goed van pas komen tijdens deze reis.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,0
  • Weer terug uit IJsland! In 14 dagen tijd enorm veel gezien. Een landschap waar je absoluut geen voorstelling kan maken als je het niet gezien hebt. Geen land voor watjes, maar wel voor enthousiastelingen die van aanpakken en doorzetten weten. Een aanrader voor ouders met tieners. Onvergetelijk!

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top