IJsland Winterreis

Winterreis IJsland 7 dagen

Maak kennis met het ruige uitgestrekte landschap met zijn geisers, watervallen, lavavelden en warmwaterbronnen. We bezoeken het kleinschalige Laugarvatn Fontana, dat aan het Laugarvatn meer ligt, of de Secret Lagoon Hot Spring, waar je heerlijk kunt ontspannen. Uiteraard gaan we naar het nationale park Thingvellir, letterlijk ‘de vlakte van het parlement’. Dit park staat sinds een aantal jaar op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het imposante gletsjermeer Jökullsarlón mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de reis. Hier drijven stukken ijs rond, die van de twintig kilometer brede Breiðamerkurjökull-gletsjer zijn afgekalfd en worden afgevoerd naar zee.

Van:
Aan:


Routekaart Winterreis IJsland, 7 dagen
 1. Amsterdam - Reykjavik - Hveragerdi
 2. Hveragerdi, bezoek Thingvellir, Geysir, Gullfosswaterval, optionele excursie Laugarvatn Fontana of Secret Lagoon Hot Spring
 3. Hveragerdi - Seljalandsfoss - Skogafoss - Kirkjubæjarklaustur
 4. Kirkjubæjarklaustur - Fjardargljufur, gletsjermeer Jökulsárlón - Öræfi
 5. Öræfi - Skaftafell NP - Kirkjubæjarklaustur
 6. Kirkjubæjarklaustur - Reykjavik
 7. Reykjavik - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Houd er rekening mee dat er zich door het karakter van deze reizen onvoorziene omstandigheden kunnen voordoen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Weers- en ijsomstandigheden bepalen de route.

Gouden Cirkel & Fontana Laugarvatn

Dag 1 Amsterdam - Reykjavik - Hveragerdi
Dag 2 Hveragerdi, bezoek Thingvellir, Geysir, Gullfosswaterval en optionele excursie Laugarvatn Fontana of Secret Lagoon Hot Spring

Na aankomst op Keflavik, de luchthaven van Reykjavik, rijden we meteen door naar ons hotel. 

Thingvellir IJsland DjoserDe volgende dag bezoeken we het nationale park Thingvellir, letterlijk ‘de vlakte van het parlement’. Het park staat sinds een aantal jaren op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In deze fascinerende omgeving van lavavelden, grillige rotsformaties en bergen ligt de bekendste kloof van het eiland, Almannagjá, ontstaan door het uit elkaar drijven van de Amerikaanse- en Europese tektonische platen. In de kloof kwam ooit het parlement bijeen en werd in de openlucht vergaderd, recht gesproken en nieuws uitgewisseld. Thingvellir is nog steeds het nationale symbool van de IJslandse identiteit en onafhankelijkheid.

Gulfoss waterval IJsland DjoserWe reizen verder landinwaarts en volgen de bekende Gouden Cirkelroute. In een geothermisch gebied ligt Geysir, de bekendste heetwaterbron ter wereld. Geysir komt nog maar enkele keren per dag tot uitbarsting, maar dit gebied telt nog meer borrelende poelen en hete bronnen. Eén ervan is de zeer actieve geiser Strokkur, die iedere tien minuten zijn kunsten vertoont. Dit levert een indrukwekkend schouwspel op. Verderop maakt de waterval Gullfoss indruk door zich in twee etappes naar beneden te storten in een nauwe kloof. In de winter is de waterval deels bevroren, het levert een zeer fotogeniek plaatje op.

Daarna is er de mogelijkheid om naar een warmwaterbron te rijden. Wie wil kan hier heerlijk relaxen. Het zijn kleinschalige warmwaterbronnen waar al zo'n honderd jaar IJslanders uit de buurt badderen. Bij Laugarvatn kun je in het gelijknamige meer afkoelen van je bezoek aan de sauna of het stoombad. Bij Secret Lagoon is een wandelpad aangelegd tussen de bronnen.

Hveragerdi - Skogafoss - Kirkjubæjarklaustur


Dag 3  - Seljalandsfoss - Skogafoss - Kirkjubæjarklaustur

Waterval IJsland DjoserDe volgende dag rijden we oostwaarts, naar de watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss. De laatstgenoemde is zo’n 60 meter hoog. Beide watervallen stromen over wat eens de kliffen van de IJslandse kustlijn waren. Onderweg passeren we de actieve vulkaan Eyjafjallajokull en genieten van een mooi uitzicht op één van de enorme ijskappen van de Myrdalsjökull.

In Skogar kun je het volkenkundig museum bezoeken of deelnemen aan een spectaculaire optionele wandeling over de gletsjer Solheimajokull. Gewapend met stijgijzers, ijsbijl en helm wandel je gezekerd en onder begeleiding van een gids over het ijs. Een heel bijzondere ervaring!

Gletsjermeer Jökulsárlón - Noorderlicht

Dag 4 Kirkjubæjarklaustur, Fjardargljufur - gletsjermeer Jökulsárlón - Öræfi
Dag 5 Öræfi- Skaftafell NP - Kirkjubæjarklaustur

Ijsland Fjarda Gletsjermeer Jokullsarlon Djoser Vanuit Kirkjubæjarklausturi rijden we naar de schitterende Fjardrargljufur, waar we onder voorbehoud van weersomstandigheden een wandeling maken (niet mogelijk in december en januari). De kilometers lange kloof is uitgesleten door de rivier de Fjarda. Vervolgens rijden we naar het imposante gletsjermeer Jökullsarlón.

Hier drijven stukken ijs rond die van de twintig kilometer brede Breidamerkurjokull-gletsjer zijn afgekalfd en worden afgevoerd naar zee. We wandelen er langs de oever van het meer en overnachten nabij het nationale park Skaftafell.

Noorderlicht IJsland DjoserDit park is geliefd bij IJslanders die in de hoofdstad wonen. Bergen, diepe ravijnen, gletsjers en heldere beekjes bepalen hier het landschap. De mooiste waterval van het park, de Svartifoss, stort zich vanaf een wand van basaltblokken in het diepe. In de winter vormt haar bevroren toestand een sprookjesachtige aanblik.

Ook is dit de beste plek om het noorderlicht te zien, omdat er weinig bewoning is en het noorderlicht schitterend afsteekt tegen de donkere lucht. Duimen dat je gelukt hebt!

Reykjavik

Dag 6 Kirkjubæjarklaustur - Reykjavik
Dag 7 Reykjavik - Amsterdam

Reykjavik IJsland DjoserReykjavik biedt levendige winkelstraten en moderne uitgaansgelegenheden. En als je geïnteresseerd bent in IJslandse kunst en cultuur kun je terecht in het Nationale Museum waar het ontstaan van IJsland wordt uitgebeeld. Of in het Reykjavik Art museum dat verdeeld is over drie locaties in Reykjavik. Eén ligt bij de haven, vanuit het museumcafé heb je er een mooi uitzicht op. Het is dé place to be voor jonge IJslandse artiesten.

De volgende ochtend vliegen we terug naar de Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de deelnemers en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

31 jan - 06 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

14 feb - 20 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

6 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

27 feb - 05 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

07 mrt - 13 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

nog 2 deelnemers nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

14 mrt - 20 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

23 jan - 29 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

13 feb - 19 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

06 mrt - 12 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

nog 2 deelnemers nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met Icelandair
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen
 • Inclusief ontbijt
 • Excursies volgens programma
 • Engels- of Nederlandstalige chauffeur/gids

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 249,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Reykjavik bij te boeken. In Reykjavik verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse guesthouse. In principe wordt de verlenging gereserveerd bij dezelfde accommodatie als waar we reeds overnachten. In dat geval zijn de prijzen vanaf € 105,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht en € 160,- voor een eenpersoonskamer, in beide gevallen met gedeeld sanitair. Een verlenging is niet altijd mogelijk, in dat geval zijn het hotel en de prijs op aanvraag.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €155,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 19.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Ze liggen op een gunstige locatie ten opzichte van de excursies die we kunnen maken.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Hveragerdi Hotel Eldhestar 
Kirkjubæjarklausturi Hotel Nupar
Skaftafell Hotel Skaftafell
Reykjavik Guesthouse Aurora 
Reykjavik Hotel Klettur


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 249,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Vliegreis

Icelandair

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Icelandair

  Traject

  Amsterdam - Reykjavik

  Vertrek

  14:00

  Aankomst

  15:10

 • Vlucht met

  Icelandair

  Traject

  Reykjavik - Amsterdam

  Vertrek

  07:40

  Aankomst

  12:40

Tijdsverschil: in de wintermaanden is het in IJsland één uur vroeger dan in Nederland.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen bus, voorzien van ventilatie en verwarming. Onderweg is veel te zien en daarom stoppen we waar we willen om een foto te maken, een plaatsje te bezoeken of een korte wandeling te maken.

 • bus ijsland vervoersmiddel Djoser
 • Bus Ijsland vervoersmiddel Djoser

  We rijden de gehele route met een comfortabele bus

 • Bus IJsland winter
 • Ijsland Icelandair luchtvaartmaatschappij Djoser

  Rechtstreekse vlucht met Icelandair

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met Icelandair
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen
 • Inclusief ontbijt
 • Excursies volgens programma
 • Engels- of Nederlandstalige chauffeur/gids

Excursies

Landschap excursie IJslandBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bezoekt in Reykjavik graag het Nationaal museum, de ander struint liever rond over de hippe winkelstraat Laugavegur. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door IJsland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan de gouden cirkel: Thingvellir, Geysir, Gullfoss
 • Bezoek Laugarvatn Fontana of Secret Lagoon Hot Spring (controleer websites voor prijzen)
 • Excursie naar de watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss
 • Excursie naar Fjardargljufur en het gletsjermeer Jökulsárlón*


Ter plaatse zijn er ook diverse andere excursies mogelijk.

*In december en januari is het vanwege het beperkte aantal uren daglicht niet mogelijk om beide onderdelen uit te voeren. Daarom bezoeken we deze dag alleen het Jökulsárlónmeer, de wandeling naar de Fjardrargljufur kloof komt dan te vervallen. Ook in de andere maanden in het onzeker of de kloof bezocht kan worden, bij slechte weersomstandigheden is de toegangsweg niet begaanbaar.

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of identiteitskaart. 
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In IJsland betaal je met kronen. De koersen zijn sterk aan veranderingen onderhevig. Voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 500,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,-.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen. In Reykjavik is een uitgebreide keuze aan restaurants met een internationaal menu. In afgelegen gebieden ben je gebonden aan de eenvoudige kaart van het hotel. Echte IJslandse specialiteiten zijn voor de doorzetters het proberen waard. Wat dacht je van ‘hákarl’, rottend haaienvlees of ‘súrsadir hrútspungar’, ramtestikels? De IJslandse visgerechten hebben wereldwijd een grote reputatie en zijn een echte aanrader.

Gezondheid

De medische voorzieningen in IJsland zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België. Voor deze reis worden geen vaccinaties aangeraden. We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. pleisters, pijnstillers en een middel tegen darmstoornissen.

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Reykjavik bij te boeken. In Reykjavik verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse guesthouse. In principe wordt de verlenging gereserveerd bij dezelfde accommodatie als waar we reeds overnachten. In dat geval zijn de prijzen vanaf € 105,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht en € 160,- voor een eenpersoonskamer, in beide gevallen met gedeeld sanitair. Een verlenging is niet altijd mogelijk, in dat geval zijn het hotel en de prijs op aanvraag.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het IJslandse klimaat is milder dan de noordelijke ligging doet vermoeden. In de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur in Reykjavik rond het vriespunt, in het binnenland op -5 graden celcius. Het weer is wel onvoorspelbaar. Binnen een half uur kan een strakblauwe lucht verdrongen zijn door een flinke regen- of sneeuwbui.

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis door winters IJsland is een Engels- of Nederlandssprekende reisbegeleider c.q. chauffeur die verantwoordelijk is voor de organisatorische aspecten van de reis. Hij of zij licht graag toe wat je allemaal kunt bewonderen vanuit de bus en in de natuur. Je kunt hem of haar vragen naar de IJslandse gewoonten en gebruiken.

FAQ

Wat zijn de temperaturen in de winterperiode?

Het IJslandse klimaat is milder dan de noordelijke ligging doet vermoeden, maar het weer is wel erg onvoorspelbaar. Binnen een half uur kan een strakblauwe lucht verdrongen zijn door een flinke regen- of sneeuwbui. In de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur in Reykjavik rond het vriespunt, in de binnenlanden rond de -5 graden celcius.

Van hoe laat tot hoe laat is het licht?

Kan ik walvissen zien tijdens deze reis naar IJsland?

Wanneer kan ik het noorderlicht zien?

Is er tijdens deze reis door IJsland mogelijkheid om te wandelen?

Hoe kan ik in IJsland betalen?

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,3

 • Een mooie reis in een prachtig land met mooi weer een uitstekende gids overnacht in prima hotels met een goede keuken. Alles zo geregeld dat ik de hele reis comfortabel, afwisselend en met aandacht heb mogen meemaken.

  10,0

  10,0
 • Het was wel wat spannend ivm het corona virus. De reis op zich was mooi. We hadden een goede chauffeur/gids. Hij wist veel over IJsland te vertellen. Het Noorderlicht hebben we ook gezien. Wel moeilijk te fotograferen. Vele watervallen, al dan niet bevroren. Mooie wandeling over de gletsjer. Prima

  9,0

  9,0
 • Op zich was het een mooie reis, een aantal mooie dingen gezien. Door omstandigheden zijn een aantal highlights te komen vervallen, o.a. de Gouden Cirkel, wat erg jammer was. De reis duurde 1 dag minder, omdat de vlucht op zondag is geannuleerd. Vrijdag laat in Reykjavik (ingesneeuwd).

  7,0

  7,0
 • Ondanks dat er van de (korte) vakantie 1 dag verloren ging door harde wind op Schiphol en we de laatste dag ingesneeuwd zaten in ons 1 na laatste hotel, heb ik genoten van deze reis. Eric, onze reisbegeleider en chauffeur, heeft er alles uit gehaald wat er voor ons in zat. Verder zat het weer mee!

  9,0

  9,0
 • Ijsland was een top reis! Zeer enthousiaste reisleidster met humor. Jammer dat één activiteit niet door kon gaan i.v.m reparatie, maar alsnog was er genoeg te doen.

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis met een geweldige, leuke gids die op een ontzettend leuke manier heel veel informatie deelde en ons deelgenoot maakte van de meest prachtige plekjes. Het voelde alsof er 3 weken aan bijzonderheden in 1 week zaten. Een 100% aanrader, een droom van een reis!

  9,0

  9,0
 • IJsland in de winter is bijzonder mooi! De geweldige landschappen, een gezellige groep en Simone als top reisleidster maken het een onvergetelijke reis waar ik lang van zal nagenieten. De gletsjer hike met bezoek aan een ijsgrot is een geweldige ervaring en aanrader. Bedankt en tot ziens IJsland!

  10,0

  10,0
 • Die ooh’s & die wow’s hielden niet op!

  10,0

  10,0
 • Wat kun je verwachten van een land dat IJsland heet? Koud en winderig; maar wat een fantastisch land met een goddelijk mooie natuur. Prachtig uitgezetten tochten, een fijne groep mensen en Edwin als deskundige, humorvolle en zorgzame reisgids. Een reis boven al onze verwachtingen.

  10,0

  10,0
 • WAUW!!!! Wat een prachtig land, ik heb intens genoten van de natuur, van de groep en van onze gids Edwin. Het was mijn eerste groepsreis maar wat een geweldige ervaring. Het is bijna niet in woorden te vatten want dit land heeft zo veel moois te bieden dat je het zelf moet zien. Absolute aanrader!

  10,0

  10,0
 • Verpletterend mooi en zeer gevarieerd landschap! Puur en ruig. De wind en kou horen er natuurlijk bij maar ik was nog nooit zo blij met m'n thermo-ondergoed...Zeer vakkundige gids en heerlijk eten. Als je aan alle excursies wil deelnemen moet je echter wel rekenen op het dubbele zakgeldbedrag.

  9,0

  9,0
 • Heel toffe reis. De week leek heel lang. Geluk gehad dat we Nederlandse chauffeur/gids hadden die land als geen andere kende en ons naar schitterende plaatsen bracht, ver van de toeristische locaties. Met het 4x4 voertuig waren de zanderige zwarte wegen er naar toe geen hindernis.

  10,0

  10,0
 • Fantastische reis - prima organisatie van begin tot einde - de gids paste vlot het reisschema aan op wens van de reiziger - veel informatie gekregen over het leven in IJsland - goede hotels

  10,0

  10,0
 • Spectaculaire reis! Veel gedaan in de dagen die we hadden, het leek wel alsof wij 2 weken weg waren! Leuke gids!

  10,0

  10,0
 • Prachtige reis. Erg onder de indruk van de natuur; gletsjers, geisers, watervallen en het Noorderlicht. De kerstsfeer die er in IJsland nog was, gaf extra sfeer aan deze reis.

  9,0

  9,0
 • Een 7 daagse reis met even zoveel hoogtepunten. De geisers, watervallen en vooral de gletsjer wandeling maakte diepe indruk, als ook het prachtige ruige landschap. Schilderachtige plaatjes in het winterse landschap, doen denken aan een kerstkaart. Uitstekende buschauffeur, mooie accommodaties.

  8,0

  8,0
 • Een geweldige reis vol mooie ervaringen door een prachtig land vol schitterende landschappen en met leuke mensen, lekker eten en drinken.

  9,0

  9,0
 • Toffe reis, toffe gids. Superland

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Prima middenklasse hotels mét ontbijt
 • Een bezoek aan het kleinschalige Laugarvatn Fontana of Secret Lagoon Hot Spring
 • Excursie Gullfoss, Geysir en Thingvellir nationaal park
 • Enthousiaste Engelstalige gids
 • Optionele gletsjerwandeling 

Klantwaardering

9,3

Een mooie reis in een prachtig land met mooi weer een uitste...
Een mooie reis in een prachtig land met mooi weer een uitstekende gids overnacht in prima hotels met een goede keuken. Alles zo geregeld dat ik de hele reis comfortabel, afwisselend en met aandacht heb mogen meemaken.

Kees B. - 10,0
Het was wel wat spannend ivm het corona virus. De reis op zi...
Het was wel wat spannend ivm het corona virus. De reis op zich was mooi. We hadden een goede chauffeur/gids. Hij wist veel over IJsland te vertellen. Het Noorderlicht hebben we ook gezien. Wel moeilijk te fotograferen. Vele watervallen, al dan niet bevroren. Mooie wandeling over de gletsjer. Prima

Betsie V. - 9,0
Op zich was het een mooie reis, een aantal mooie dingen gezi...
Op zich was het een mooie reis, een aantal mooie dingen gezien. Door omstandigheden zijn een aantal highlights te komen vervallen, o.a. de Gouden Cirkel, wat erg jammer was. De reis duurde 1 dag minder, omdat de vlucht op zondag is geannuleerd. Vrijdag laat in Reykjavik (ingesneeuwd).

Hans J. - 7,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in IJsland

Het weer in IJsland

10°C

Terug naar boven