Mexico, Guatemala & Honduras

Vervoer

Voor deze reizen door Mexico en Guatemala zijn eigen, lokale bussen ingehuurd. Ze worden bestuurd door ervaren chauffeurs. De bus in Mexico heeft airconditioning. De kwaliteit van de wegen in Mexico is goed. Natuurlijk wordt tijdens de ritten regelmatig gestopt bij restaurantjes, om even de benen te strekken of om op een leuke plek rond te kijken. De route voert deels door een bergachtig gebied met kronkelige wegen en schitterende vergezichten, deels door een jungle of bananenplantages.

De tocht van Corozal naar Palenque wordt deels per lancha (een lange, smalle boot) afgelegd, daar in dit deel van het Petén oerwoud de rivier de enige mogelijkheid voor vervoer biedt.

Een enkele keer kun je ook gebruik maken van het openbaar vervoer, zoals de metro in Mexico City of een klein busje of colectivo in Palenque. Er zijn verschillende facultatieve boottochten tijdens de reis mogelijk. Zeker aan te raden zijn de boottocht door de Cañon del Sumidero, een boottochtje over Lago Atitlán bij Panajachel of over de Rio Dulce naar Livingston.

Terug naar boven