Guatemala

Guatemala

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

 • Ieder kind goed gevoed

  Te veel kinderen in de wereld groeien op zonder goede voeding. Met als gevolg dat ze ondervoed raken of juist veel te zwaar zijn. UNICEF helpt zowel kinderen als hun ouders op vele manieren.

  Lees meer

 • De Maya-kalender

  De Maya kalender is opgebouwd uit 13 maanden van 28 dagen. In tegenstelling tot onze kalender gaat de Maya kalender dus uit van de werkelijke hoeveelheid Maansomlopen per jaar, want dat zijn er 13, allemaal 28 dagen duren. Volgens de Maya is het getal 13 heilig en alle dagen in het jaar werden daarom ook doorgenummerd van 1 tot en met 13, om vervolgens weer bij 1 te beginnen.

  Lees meer

 • Azteken

  Meer dan zevenhonderd jaar geleden ontstond er in Mexico een nieuwe beschaving toen de laatste inheems-Amerikaanse veroveraars - de Azteken - in de vallei van Mexico terecht kwamen. In 200 jaar tijd bouwden ze een machtig rijk met 12 miljoen inwoners op.

  Lees meer

 • Het meer van Atitlán

  Tijdens de reis naar Mexico en Guatemala wordt het mooie meer van Atitlán aangedaan. Ook dat het glinsterende meer omzoomd wordt door indrukwekkende vulkanen, straalt het toch veel rust uit. Het is dan ook een plek waar je zonder meer een paar dagen kunt verblijven.

  Lees meer

 • De Quetzal

  De heilige vogel van de Maya’s, de legendarische quetzal, is de mooiste vogel van Midden-Amerika en het nationale symbool van Guatemala. Tijdens uw verblijf in Guatemala betaalt u zelfs in de munteenheid ‘quetzal’.

  Lees meer

 • Een reisverhaal