Mexico

Mexico

Met oog voor de wereld

 • Wereldwijd Wereldwonderen afvinken

  Reizen draait om vrijheid en gaan waar de wind je brengt, maar soms is het toch ook wel fijn om concrete doelen te hebben.

  Lees meer

 • De langste bergketen ter wereld

  Als je de wereldkaart volgt van noord naar zuid langs de westkust van Amerika gaat je vinger vanzelf over de langste bergketen ter wereld.

  Lees meer

 • De man die een wereldwonder bezat

  de ontdekking van Chichén Itzá Door Antonie Jonges Edward Thompson, geboren in 1857 te Worcester, Massachusetts, is al jong mateloos gefascineerd door verhalen over mysterieuze Mayaruïnes in Mexico die in het destijds gevaarlijke Yucatán liggen. In 1885 krijgt hij als Amerikaans consul in Mexico de kans Yucatán uitgebreid te onderzoeken. Hoewel de lokale onderdrukte Mayabevolking sinds 1847 in een...

  Lees meer

 • Maya magie in de Mexicaanse kerk

  Felle kleuren, geneeskrachtige drankjes, oude inheemse goden. In Centraal-Amerika lopen katholicisme en volksgeloof vaak door elkaar, en dat leidt tot unieke religieuze taferelen. Welkom in de kerk van San Juan Chamula in Mexico, de meest ongebruikelijke die je ooit zult bezoeken.

  Lees meer

 • Het lekkerste eten van de Mexicaanse keuken

  Zelfs de meest doorgewinterde reiziger zal in Mexico van de ene culinaire verbazing in de andere vallen. Natuurlijk is dit het land van de taco’s en burrito’s, maar het land heeft zoveel meer te bieden.

  Lees meer

 • Wereldberoemde bomen

  De majestueuze Sequoia 'Pioneer Cabin' boom is omgevallen in Amerika.

  Lees meer

 • Mexico es maíz

  Mexico es maíz, y sin maíz no hay país, zo luidt een bekend Mexicaans spreekwoord. Oftewel: Mexico is mais, en zonder mais is er geen land. Dat nemen de Mexicanen zeer letterlijk. Het gewas is niet alleen het hoofdingrediënt van de Mexicaanse keuken. Volgens het scheppingsverhaal van de maya’s, waar menig mexicaan nog heilig in gelooft, zijn de Mexicanen zelf ook gemaakt van mais.

  Lees meer

 • Azteken

  Meer dan zevenhonderd jaar geleden ontstond er in Mexico een nieuwe beschaving toen de laatste inheems-Amerikaanse veroveraars - de Azteken - in de vallei van Mexico terecht kwamen. In 200 jaar tijd bouwden ze een machtig rijk met 12 miljoen inwoners op.

  Lees meer

 • De Maya-kalender

  De Maya kalender is opgebouwd uit 13 maanden van 28 dagen. In tegenstelling tot onze kalender gaat de Maya kalender dus uit van de werkelijke hoeveelheid Maansomlopen per jaar, want dat zijn er 13, allemaal 28 dagen duren. Volgens de Maya is het getal 13 heilig en alle dagen in het jaar werden daarom ook doorgenummerd van 1 tot en met 13, om vervolgens weer bij 1 te beginnen.

  Lees meer

 • Zocalo in Mexico-Stad

  Midden in Mexico City ligt het grote, centrale plein: de Zocalo. Belangrijke culturele bezienswaardigheden op de Zocalo zijn zeker de grote kathedraal uit de 16e eeuw en het Nationaal Paleis met haar muurschilderingen over de geschiedenis van Mexico.

  Lees meer

Vorige <
1
Terug naar boven