Mexico

Mexico

Met oog voor de wereld

 • Mexico: Heilige tunnels en verborgen schatten

  In het tempelcomplex van Teotihuacan is een heilige tunnel ontdekt waar tal van rijkdommen begraven liggen.

  Lees meer

 • Azteken

  Meer dan zevenhonderd jaar geleden ontstond er in Mexico een nieuwe beschaving toen de laatste inheems-Amerikaanse veroveraars - de Azteken - in de vallei van Mexico terecht kwamen. In 200 jaar tijd bouwden ze een machtig rijk met 12 miljoen inwoners op.

  Lees meer

 • De Maya-kalender

  De Maya kalender is opgebouwd uit 13 maanden van 28 dagen. In tegenstelling tot onze kalender gaat de Maya kalender dus uit van de werkelijke hoeveelheid Maansomlopen per jaar, want dat zijn er 13, allemaal 28 dagen duren. Volgens de Maya is het getal 13 heilig en alle dagen in het jaar werden daarom ook doorgenummerd van 1 tot en met 13, om vervolgens weer bij 1 te beginnen.

  Lees meer

 • Zocalo in Mexico-Stad

  Midden in Mexico City ligt het grote, centrale plein: de Zocalo. Belangrijke culturele bezienswaardigheden op de Zocalo zijn zeker de grote kathedraal uit de 16e eeuw en het Nationaal Paleis met haar muurschilderingen over de geschiedenis van Mexico.

  Lees meer

 • Chichén Itzá, de meest bezochte Maya-stad van Mexico

  Op het schiereiland Yucatan op 120 kilometer ten oosten van de stad Mérida ligt het grootste en best bewaarde piramidencomplex van Mexico.

  Lees meer

Vorige <
1
Terug naar boven