Bekijk de Rondreis Mexico, Guatemala & Honduras, 24 dagen van Djoser

Rondreis Mexico, Guatemala & Honduras 24 dagen

In de voetsporen van de Maya's

Vanaf € 3.195,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Complete rondreis langs de hoogtepunten van de Midden-Amerikaanse landen Mexico, Guatemala en Honduras. Onderweg van Mexico-Stad naar Yucatán zie je de belangrijkste overblijfselen van de Maya’s die hier jarenlang heersten. De tempels van Copán, Tikal, Chitzen Itzá en Palenque getuigen van een rijk verleden. In San Cristóbal ervaar je de kleurrijke markten. De reis eindigt met een paar ontspannen dagen in Playa del Carmen. Hier kun je heerlijk genieten van de prachtige palmenstranden, snorkelen, struinen door de gezellige straatjes of een dagtocht naar het vlakbij gelegen eiland Cozumel.

Daarom Djoser

 • Complete rondreis door Mexico, Guatemala én Honduras met natuur, cultuur en strand
 • Azteken tempels van Teotihuacán
 • Per boot door de Cañon del Sumidero (optioneel)
 • Verblijf Honduras met bezoek aan Maya vindplaats van Copán
 • Mayacultuur verborgen in de jungle in Tikal en Palenque
 • Bijzondere grensovergang deels per boot van Guatemala naar Palenque
 • Bezoek weinig bezochte mayacomplex Yaxchilán
 • Bezoek Chichén Itzá in Yucatán
 • Ontspannen op het strand van Playa del Carmen
 • Nederlandse reisbegeleiding

Route en kaart

Routekaart Rondreis Mexico, Guatemala & Honduras, 24 dagen
 1. Amsterdam - Mexico-Stad
 2. Mexico-Stad
 3. Mexico-Stad, excursie Teotihuacan - Puebla
 4. Puebla - Oaxaca
 5. Oaxaca, excursie Monte Albán
 6. Oaxaca - Mitla - Tehuantepec
 7. Tehuantepec - Chiapa de Corzo - optionele boottocht Cañon del Sumidero - San Cristóbal
 8. San Cristóbal, excursie naar Chamula en Zinacantán
 9. San Cristóbal - Panajachel
 10. Panajachel
 11. Panajachel - Antigua
 12. Antigua
 13. Antigua - Copán (Honduras)
 14. Copán - Rio Dulce
 15. Rio Dulce - optionele boottocht naar Livingston - Flores
 16. Flores - Tikal - Corozal
 17. Corozal - boottocht en ruïnes Yaxchilán - Palenque
 18. Palenque
 19. Palenque - Uxmal - Mérida
 20. Mérida
 21. Mérida - Chichén Itzá - Playa del Carmen
 22. Playa del Carmen
 23. Playa del Carmen - Cancún - Amsterdam
 24. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Stadswandeling door miljoenenstad Mexico City

Dag 1 Amsterdam - Mexico City
Dag 2 Mexico City, stadswandeling
Dag 3 Mexico City, excursie Teotihuacan - Puebla

Zocalo kerk Mexico CityIn het kloppende hart van de miljoenenstad Mexico City is van alles te zien en te beleven. Met de reisbegeleider kun je een stadswandeling maken langs een aantal belangrijke punten, zoals het Alameda-park, de Zócalo, het Paleis der Schone Kunsten en de Latin American Tower: bovenin heb je hier heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte stad. Aan de Zócalo, het centrale plein, staat het Nationaal Paleis, dat van binnen is versierd met muurschilderingen van de beroemde schilder Diego Rivera. Ze vertellen de hele geschiedenis van Mexico. Verderop staat de gigantische kathedraal, in de 16e eeuw gebouwd door Spanjaarden op de fundamenten van de Azteekse Templo Mayor. Een deel van de ruïnes is nog toegankelijk. Voor een beter beeld van de inheemse geschiedenis kun je een bezoek brengen aan het Antropologisch Museum, een museum van wereldklasse.

Teotihuacan MexicoNet buiten Mexico-Stad liggen de imposante piramides van Teotihuacán. Vooral de centrale piramides van de Zon en de Maan zijn meer dan indrukwekkend: deze zijn 65 meter hoog en compleet in lijn met de baan van de zon en de maan gebouwd. Je kunt ze beklimmen voor een onvergetelijk uitzicht. Het complex werd net na de jaartelling gebouwd en geldt als belangrijkste ruïne van centraal-Mexico. Het is makkelijk om voor te stellen waarom, als je wandelt tussen de talloze tempels en piramides.

We vervolgen onze weg en verruilen de pre-koloniale tempels voor de koloniale architectuur van Puebla. Onderweg maken we natuurlijk een fotostop bij de actieve vulkaan Popocatépetl. Deze is 5400 meter hoog en bij helder weer is het een geweldig gezicht. Puebla is één van de oudste Mexicaanse steden en vooral beroemd om zijn veelzijdige gastronomie. Onder andere de nationale saus 'mole', gemaakt van 30 verschillende kruiden (waaronder chocola), komt hier vandaan. Puebla is ook een feest voor zoetekauwen; er is een heel blok van de stad gevuld met snoepwinkeltjes.

In vergelijking met de hoofdstad van Mexico voelt het historisch centrum van Puebla haast als een dorp aan. Maar vergis je niet: Puebla telt nog altijd ruim anderhalf miljoen inwoners en is daarmee de vierde stad van het land. Je vindt er tientallen kerken, de meest imposante en grootste daarvan is de kathedraal, de op één na grootste van het land. Voor de kerk staan engelen opgesteld waaraan de stad de bijnaam Puebla de los Angeles (Volk van de Engelen) dankt. Maar het allermooist is zonder twijfel de binnenkant van de kerk, waar een adembenemende hoeveelheid goud de aandacht trekt.

 

Oaxaca en de ruïnes van Monte Albán

Dag 4 Puebla - Oaxaca
Dag 5 Oaxaca, excursie naar Monte Alban
Dag 6 Oaxaca - Mitla -Tehuantepec

Oaxaca kerk MexicoOnderweg naar Oaxaca werpen we ook nog een blik op de hoogste top van Mexico: de Pico de Orizaba. Ons hotel in Oaxaca ligt centraal en in de buurt van het sfeervolle Zócalo, met gezellige terrasjes waar je van de populaire tequila, margarita of de lokale specialiteit 'mezcal' kunt genieten. Wie durft hier een typisch Mexicaanse snack te proeven: gebakken sprinkhaan? Marimba-bandjes spelen hier vaak om het hardst om de gunst van het publiek.

Monte Alban Oaxaca MexicoMaak een stadswandeling door de sfeervolle oude straatjes. Bezoek onderweg het lokale museum en bekijk de koloniale gebouwen en kerken. De schitterende 17e eeuwse Santo Domingo-kerk moet je in elk geval gezien hebben! Deze is versierd met inheemse motieven, die overduidelijk niet Spaans zijn. De volgende dag brengen we een bezoek aan Monte Albán, een Zapoteekse ruïnestad die in haar bloeitijd 30.000 inwoners telde. De heuvel met de opgravingen biedt een weids vergezicht over vruchtbare akkertjes en kleine gehuchten, maar ook de stad Oaxaca. Voor wie 's avonds uit wil gaan is het folkloristisch ballet van Oaxaca een echte aanrader.

Op weg naar Tehuantepec stoppen we in Tule eerst bij de beroemdste en dikste Mexicaanse boom. Daarna bezoeken we Mitla, waar de resten liggen van een Zapoteekse stad. Een metershoge cactushaag omgeeft de dorpskerk, die op eeuwenoude fundamenten rust. Fraaie reliëfs sieren de muren van de paleisruïne. We overnachten een nacht in Tehuantepec voordat we doorreizen naar één van de volgende hoogtepunten van Mexico.

De gezellige zócalo van San Cristóbal

Dag 7 Tehuantepec - Chiapa de Corzo - Cañon del Sumidero (boottocht facultatief) - San Cristóbal
Dag 8 San Cristóbal

Cañon del Sumidero, San Cristobal Chiapas. Djoser rondreisOp onze route richting San Cristóbal passeren we de gigantische Cañon del Sumidero. We kunnen een motorboot huren om de ruim 25 kilometer lange kloof in te varen. Je voelt je ontzettend klein onder de soms 1000 meter hoge kliffen. Af en toe leggen we de boot stil om de talloze vogels of één van de  grotten te bekijken. En wie weet spotten we een krokodil van dichtbij!

Na deze mooie ervaring vervolgen we onze reis richting San Cristóbal de las Casas. We zijn van ongeveer 500 naar 2150 meter hoogte gestegen. Het sfeervolle stadje ligt in een landelijke omgeving te midden van akkers en pijnboombossen. Marktverkopers verhandelen hun landbouw- en ambachtsproducten op de markt bij de Santo Domingo-kerk, waar elke bevolkingsgroep zijn eigen, kenmerkende klederdracht draagt, met aparte kleuren en patronen. Op deze lokale markt kom je echt oren en ogen te kort. Het is een gezellige drukte met een overdosis aan vormen en kleuren. Het is ook dé plek om prachtig weef- en borduurwerk, amber, zilver en houtsnijwerken te kopen. Bijvoorbeeld van 'Sna Jolobil', een speciale coöperatie waar lokale vrouwen traditionele textiel weven en verkopen.

Kerk San Cristóbal MexicoSan Cristóbal is een perfect stadje om in te slenteren, en om af en toe een terrasje te pakken voor een lokaal kopje koffie. Bezoek zeker ook het Na Bolom-museum: een onderzoekscentrum opgericht om de Maya-cultuur te bestuderen en vooral ook te conserveren. Die cultuur is springlevend in de nabijgelegen dorpjes San Juan Chamula en Zinacantán. San Juan Chamula staat bekend om het kerkje waar de lokale bevolking cola, honing en drank offert aan de goden, terwijl het officieel een katholieke kerk is. Er zijn geen kerkbanken; in plaats daarvan is de vloer bedekt met dennennaalden. Dit stadje is een autonoom gebied binnen Mexico, wat betekent dat de landelijke politie en leger hier geen zeggenschap hebben. ’s Avonds heb je in de straatjes rond de Zócalo van San Cristóbal een ruime keus aan sfeervolle eetgelegenheden.

Panajachel is mooi gelegen aan het Atitlánmeer

Dag 9   San Cristóbal - Panajachel
Dag 10 Panajachel

Een mooie, groene en bergachtige route brengt ons naar Panajachel. Aan het eind van de ochtend passeren we de grens van Guatemala. Het is een heel spektakel om de grens over te gaan: eerst Mexico verlaten, denk aan je eerste stempeltje, een stukje te voet naar de grens van Guatemala, wederom stempeltjes regelen en... dan weer instappen in de bus! Onze bestemming, Panajachel, ligt aan het mooie Atitlán meer en is omgeven door bergen en vulkanen. Het meer van Atitlán is een kratermeer met helder blauw water en ligt op 1500 meter. Door velen wordt het het mooiste meer ter wereld genoemd. Het is de perfecte plek om even tot rust te komen. Een aanrader is een boottochtje over het meer, met onderweg prachtig uitzicht op de drie omringende vulkanen, waarbij je aanlegt om in een van de dorpjes aan de oevers een kijkje te nemen. Rond het meer liggen 12 dorpjes die de namen dragen van de apostelen, zoals San Pedro, San Juan La Laguna en Santiago Atitlán.  

Antigua wordt in oude glorie hersteld

Dag 11 Panajachel -Antigua
Dag 12 Antigua

Antigua GuatemalaVan de kleurige markten begeven we ons naar de oude stad Antigua die bol staat van koloniale geschiedenis. Aardbevingen hebben de voormalige hoofdstad de afgelopen eeuwen regelmatig verwoest. Na 1773 bouwde men daarom een nieuwe hoofdstad, Guatemala City. Onder auspiciën van UNESCO wordt Antigua nu langzaam maar zeker weer in glorie hersteld. Er resteren nog tientallen kerken en kloosters, welvarende landgoederen en andere monumenten uit de Spaans koloniale tijd. Achter de fraai besneden houten poortjes van de huizen liggen idyllische tuinen met colonnades en bougainvillea.

Je kunt een stadswandeling maken langs bijvoorbeeld het stadhuis, het koloniaal museum, de San José-kathedraal en het Santa Clara-klooster. Er is ook een jadefabriek, die zeker een bezoek waard is. Met een collectivo, een openbaar minibusje, zijn de schilderachtige stadjes San Juan del Obispo en het op de helling van de Agua-vulkaan gelegen Santa Maria de Jesús bereikbaar. Let hier ook op de felgekleurde bussen van het openbaar vervoer.

Bijzondere archeologische vindplaats van Copán

Dag 13 Antigua - Copán, bezoek Mayasite Copán
Dag 14 Copán - Rio Dulce

Mexico en Guatamala Panajachel en Antigua Djoser Het vulkanische landschap rondom Panajachel en Antigua zie je in tropisch begroeide vlakten veranderen wanneer we de lange Pan Atlantico Highway naar de Caribische kust volgen. We steken de grens met Honduras over. Vlak daarna ligt het plaatsje Copán, bekend van de archeologische vindplaats met dezelfde naam. Bij aankomst bezoeken we de site. Portretten van de heersers van Copán, reusachtige zoömorfe altaren en hiërogliefen maken dit uitstapje naar één van de grootste voormalige Maya steden in Honduras onvergetelijk. We overnachten een nacht in Copán.

Een mooie route langs bananenplantages in een idyllische gelegen omgeving, brengt ons naar Rio Dulce. We logeren in een comfortabel hotel dat pal aan de rivier ligt. Aan de rand van het zwembad is het hier goed vertoeven.

Ruïnes van Tikal midden in oerwoud

Dag 15 Rio Dulce, facultatieve boottocht naar Livingston - Flores
Dag 16 Flores - Tikal - Corozal
Dag 17 Corozal, excursie Yaxchilán - Palenque

Per boot kun je een excursie maken door het tropische natuurreservaat rond de Rio Dulce. Langs de rivier zijn vele vogelsoorten te spotten. Einddoel is het aan de Caribische Zee gelegen en uitsluitend per boot bereikbare Livingston, dat ooit de belangrijkste koffie- en bananenexporthaven van Centraal-Amerika was. De lokale bevolking, die afstamt van de Afrikaanse slaven, handhaaft een heel eigen cultuur. Probeer vooral het lokale gerecht ‘tapado’, een soort maaltijdsoep op basis van kokosmelk, banaan en vis. In de middag brengt een rit van vijf uur door het Petén-gebied ons naar de regionale hoofdstad Flores, dat op een klein eilandje in een meer ligt.

Tikal GuatemalaTikal was ooit de grootste en belangrijkste van de klassieke Mayasteden. De stad werd rond het begin van de jaartelling gebouwd, maar 900 jaar later was het alweer verlaten. De Petén was in die periode het meest dichtbevolkte gebied van Guatemala, terwijl er nu amper mensen wonen. Slechts een heel klein deel van de stad is gerestaureerd en bevrijd van het oerwoud; de rest spreekt tot de verbeelding. Door de piramides te beklimmen krijg je een goede indruk van hoe groot de stad en het omliggende Peten-gebied is.

We overnachten in de grensplaats Corozal. Per 'lancha' varen we over de Usumacinta-rivier en stoppen bij de ruïnes van Yaxchilán, dat ten tijde van de antieke Maya's de grens aangaf tussen twee koninkrijken.

Palenque, Uxmal en Mérida

Dag 18 Palenque
Dag 19 Palenque - Uxmal - Mérida
Dag 20 Mérida

In Palenque kun je de dag naar eigen inzicht indelen. Per bus is het ruïnecomplex van Palenque makkelijk bereikbaar. De tempel der Inscripties, het graf van de priesterkoning Pakal en het koninklijk complex zijn echte hoogtepunten en behoren tot de mooiste bezienswaardigheden van Mexico. Wil je hier wat meer tijd besteden, loop dan het oerwoud in om de nog gedeeltelijk verscholen ruïnes te ontdekken. Dat maakt Palenque zo bijzonder - misschien hoor of zie je wel brulapen! De volgende dag rijden we over een rechte weg door het vlakke landschap van Yucatan naar de in de 7e eeuw gestichte Maya-stad Uxmal. Hier kan je de ellipsvormige piramide en de resten van het ceremoniële centrum bewonderen. We eindigen de dag in de koloniale stad Mérida. Het is bekend om zijn authentieke hangmatten. Wil je er een kopen, vergeet dan vooral niet af te dingen.

Prachtige palmenstranden van Playa del Carmen

Dag 21 Mérida - Chichen Itzá - Playa del Carmen
Dag 22 Playa del Carmen
Dag 23 Playa del Carmen - Cancún - Amsterdam
Dag 24 aankomst Amsterdam

Playa del Carmen, Caribisch strand, Yucatan, Mexico, Djoser rondreisUiteraard brengen we een bezoek aan de site van Chichen Itzá, het beroemde Maya-complex. Hier kun je op je gemak dit interessante geheel bekijken met een piramide, tempels, paleizen en een balspelveld.

Daarna leggen we het laatste traject af: in een paar uur rijden wij naar het gezellige Playa del Carmen. Playa del Carmen is van oorsprong een sfeervol vissersplaatsje, waar genoeg te doen is. Heerlijk genieten van de prachtige palmenstranden, snorkelen, struinen door de straatjes of een dagtocht naar het vlakbij gelegen eiland Cozumel. In de hoofdstraat vind je talrijke restaurantjes. Vanaf Cancún vlieg je tenslotte terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt een interessant programma aan facultatieve excursies aan, waardoor je niets van de hoogtepunten van Mexico en Guatemala hoeft te missen. Een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2023

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
14 dec - 06 jan
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
18 jan - 10 feb
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
09 feb - 03 mrt
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
01 mrt - 24 mrt
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde
03 apr - 26 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
01 mei - 24 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
10 jul - 02 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde
24 jul - 16 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
21 aug - 13 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
11 sep - 04 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
02 okt - 25 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
09 okt - 01 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
24 okt - 16 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
31 okt - 23 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
07 nov - 30 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
14 nov - 07 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
28 nov - 21 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
12 dec - 04 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
19 dec - 11 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.495,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
16 jan - 08 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
06 feb - 01 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
13 feb - 08 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
20 feb - 15 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
06 mrt - 29 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
20 mrt - 12 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
07 apr - 30 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
01 mei - 24 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.295,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconitioned bus in Mexico
 • Vervoer per lancha tussen Bethel in Guatemala en Corozal in Mexico
 • Sfeervolle hotelovernachtingen met eigen douche en toilet
 • Vervoer van en naar de luchthaven
 • Bezoek aan de Zapoteekse ruïnestad van Monte Albán
 • Bezoek aan Sumidero Canyon
 • Bezoek aan kleurrijke markt van Chichicastenango (mits wij hier op donderdag of zondag zijn)
 • Excursie naar de Copán ruïnes
 • Bezoek aan een van de grootste Mayasteden Tikal
 • Excursie naar Yaxchilán per lancha
 • Bezoek aan Uxmal
 • Excursie naar het grootste en best bewaarde pyramidencomplex Chichén Itzá

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 595,-. De prijs kan verschillen per vertrekdatum. In het boekingsformulier zie je bij stap 4 (Extra opties) de prijs voor de gekozen vertrekdatum.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging met hotel bij te boeken: Hotel in Playa del Carmen. De prijs is vanaf € 45,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht.

Het is ook mogelijk om eerder naar Mexico af te reizen. De prijzen van het verlengingshotel in Mexico Stad zijn € 32,50 voor een tweepersoonskamer en € 65,- voor een eenpersoonskamer.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Mexico, Guatemala & Honduras, 24 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Ik vond de reis uitermate interessant omdat het de mogelijkheid bood de vele aspecten van verschillende delen, steden en bevolkingsgroepen van zowel Mexico als Guatemala te bekijken. Daar ik vele jaren in Spanje heb gewoond kon ik ook met de bevolking communiceren. Zo werd het nog leuker !!

  10,0

 • De reis geeft een compleet beeld van Mexico en Guatamala. Vooral Guatamala heeft ons positief verrast! Daar zijn we bij mooie plekjes in de natuur geweest. Mexico bestaat vooral uit het bezoeken van plaatsen en opgravingen. Wel lange reisdagen. Al met al een complete reis met goede reisbegeleiding.

  7,0

 • Een erg mooie maar intense reis. 24 dagen is iets te kort om optimaal te kunnen genieten van alle prachtige ruïnes en schitterende natuur. Vanwege een grensblokkade viel Honduras uit. Daardoor gelukkig iets meer tijd om per boot van Rio Dulce naar Livingston te gaan. Genieten.

  10,0

 • Goede reisleiding. Soms wel lange reisdagen maar daardoor veel gezien. Mooie landen om te bezoeken.

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in sfeervolle hotels met eigen douche en toilet op de kamer. De hotels zijn zorgvuldig geselecteerd op hun ligging, karakter en uitstraling. Sommige hotels zijn in koloniale stijl gebouwd, andere hotels zijn moderner. In Rio Dulce overnachten we in een geweldige natuurlijke groene omgeving aan een rivier. Het hotel in Mérida ligt dicht bij het levendige Plaza Central. Diverse hotels hebben een zwembad.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Puebla Hotel Colonial
Oaxaca Hotel Oaxaca Real
Panajachel Hotel Kakchiquel
Rio Dulce Hotel Catamaran
Flores Hotel Peten
Corozal Escudo Jaguar
Palenque La Aldea de Halach
Mérida Hotel Colonial
Playa del Carmen Hotel Haciende del Caribe

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 595,-. De prijs kan verschillen per vertrekdatum. In het boekingsformulier zie je bij stap 4 (Extra opties) de prijs voor de gekozen vertrekdatum.

 • Hotel Oaxaca Real Mexico
 • Hotel Oaxaca Real kamer Mexico

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Hotel Oaxaca Real zwembad Mexico
 • Hotel Kakchiquel kamer Panajachel Guatemala
 • Hotel Catamaran Rio Dulce Guatemala
 • Hotel Catamaran huisjes Rio Dulce Guatemala

  Het hotel Rio Dulce ligt aan een rivier midden in de natuur

 • Hotel Catamaran kamer Rio Dulce Guatemala
 • Hotel Catamaran zwembad Rio Dulce Guatemala
 • Escudo Jaguar kamer Corozal Mexico
 • Hotel La Aldea de Halach huisjes Palenque Mexico
 • Hotel La Aldea de Halach kamer Palenque Mexico
 • Hotel La Aldea de Halach zwembad Palenque Mexico

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

 • Hotel Colonial Mérida Mexico
 • Hotel Colonial kamer Mérida Mexico
 • Hotel Colonial terras Mérida Mexico
 • Hotel Colonial zwembad Mérida Mexico

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.