Bekijk de Rondreis Mexico, Guatemala & Honduras, 24 dagen van Djoser

Rondreis Mexico, Guatemala & Honduras 24 dagen

In de voetsporen van de Maya's

Complete rondreis langs de hoogtepunten van de Midden-Amerikaanse landen Mexico, Guatemala en Honduras. Onderweg van Mexico-Stad naar Yucatán zie je de belangrijkste overblijfselen van de Maya’s die hier jarenlang heersten. De tempels van Copán, Tikal, Chitzen Itzá en Palenque getuigen van een rijk verleden. In San Cristóbal en Chichicastenango ervaar je de kleurrijke markten. De reis eindigt met een paar ontspannen dagen in Playa del Carmen. Hier kun je heerlijk genieten van de prachtige palmenstranden, snorkelen, struinen door de gezellige straatjes of een dagtocht naar het vlakbij gelegen eiland Cozumel.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.395,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Mexico, Guatemala & Honduras, 24 dagen
 1. Amsterdam - Mexico-Stad
 2. Mexico-Stad
 3. Mexico-Stad, excursie Teotihuacan - Puebla
 4. Puebla - Oaxaca
 5. Oaxaca, excursie Monte Albán
 6. Oaxaca - Mitla - Tehuantepec
 7. Tehuantepec - Chiapa de Corzo - optionele boottocht Cañon del Sumidero - San Cristóbal
 8. San Cristóbal, excursie naar Camula en Zinacantán
 9. San Cristóbal - Panajachel
 10. Panajachel
 11. Panajachel - Chichicastenango - Antigua
 12. Antigua
 13. Antigua - Copán (Honduras)
 14. Copán - Rio Dulce
 15. Rio Dulce - optionele boottocht naar Livingston - Flores
 16. Flores - Tikal - Corozal
 17. Corozal - boottocht en ruïnes Yaxchilán - Palenque
 18. Palenque, optionele excursie Misol Ha en Agua Azul
 19. Palenque - Uxmal - Mérida
 20. Mérida
 21. Mérida - Chichén Itzá - Playa del Carmen
 22. Playa del Carmen
 23. Playa del Carmen - Cancún - Amsterdam
 24. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Stadswandeling door miljoenenstad Mexico City

Dag 1 Amsterdam - Mexico City
Dag 2 Mexico City, stadswandeling
Dag 3 Mexico City, excursie Teotihuacan - Puebla

Zocalo kerk Mexico CityIn het kloppende hart van de miljoenenstad Mexico City is van alles te zien en te beleven. Met de reisbegeleider kun je een stadswandeling maken langs een aantal belangrijke punten, zoals het Alameda-park, de Zócalo, het Paleis der Schone Kunsten en de Latin American Tower: bovenin heb je hier heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte stad. Aan de Zócalo, het centrale plein, staat het Nationaal Paleis, dat van binnen is versierd met muurschilderingen van de beroemde schilder Diego Rivera. Ze vertellen de hele geschiedenis van Mexico. Verderop staat de gigantische kathedraal, in de 16e eeuw gebouwd door Spanjaarden op de fundamenten van de Azteekse Templo Mayor. Een deel van de ruïnes zijn nog toegankelijk. Voor een beter beeld van de inheemse geschiedenis kun je een bezoek maken aan het Antropologisch Museum, een museum van wereldklasse.

Teotihuacan MexicoNet buiten Mexico-Stad liggen de imposante piramides van Teotihuacán. Vooral de centrale piramides van de Zon en de Maan zijn meer dan indrukwekkend: deze zijn 65 meter hoog en compleet in lijn met de baan van de zon en de maan gebouwd. Je kunt ze beklimmen voor een onvergetelijk uitzicht. Het complex werd net na de jaartelling gebouwd en geldt als belangrijkste ruïne van centraal-Mexico. Het is makkelijk om voor te stellen waarom, als je wandelt tussen de talloze tempels en piramides.

We vervolgen onze weg en verruilen de pre-koloniale tempels voor de koloniale architectuur van Puebla. Onderweg maken we natuurlijk een fotostop bij de actieve vulkaan Popocatepetl. Deze is 5400 meter hoog en bij helder weer is het een geweldig gezicht. Puebla is één van de oudste Mexicaanse steden en vooral beroemd om zijn veelzijdige gastronomie. Onder andere de nationale saus 'mole', gemaakt van 30 verschillende kruiden (waaronder chocola), komt hier vandaan. Puebla is ook een feest voor zoetekauwen. Er is zelf een heel blok van de stad gevuld met snoepwinkeltjes.

Huis in Puebla MexicoIn vergelijking met de hoofdstad van Mexico voelt het historisch centrum van Puebla haast als een dorp aan. Maar vergis je niet: Puebla telt nog altijd ruim anderhalf miljoen inwoners en is daarmee de vierde stad van het land. Je vindt er tientallen kerken, de meest imposante en grootste daarvan is de kathedraal, de op één na grootste van het land. Voor de kerk staan engelen opgesteld waaraan de stad de bijnaam Puebla de los Angeles (Volk van de Engelen) dankt. Maar het allermooist is zonder twijfel de binnenkant van de kerk, waar een adembenemende hoeveelheid goud de aandacht trekt.

 

Oaxaca en de ruïnes van Monte Albán

Dag 4 Puebla - Oaxaca
Dag 5 Oaxaca, excursie naar Monte Alban
Dag 6 Oaxaca - Mitla -Tehuantepec

Oaxaca kerk MexicoOnderweg naar Oaxaca werpen we ook nog een blik op de hoogste top van Mexico: de Pico de Orizaba. Ons hotel in Oaxaca ligt centraal en in de buurt van het sfeervolle Zócalo, met gezellige terrasjes waar je van de populaire tequila, margarita of de lokale specialiteit 'mezcal' kunt genieten. Wie durft hier een typisch Mexicaanse snack te proeven: gebakken sprinkhaan? Marimba-bandjes spelen hier vaak om het hardst om de gunst van het publiek.

Monte Alban Oaxaca MexicoMaak een stadswandeling door de sfeervolle oude straatjes. Bezoek onderweg het lokale museum en bekijk de koloniale gebouwen en kerken. De schitterende 17e eeuwse Santo Domingo-kerk moet je in elk geval gezien hebben! Deze is versierd met inheemse motieven, die overduidelijk niet Spaans zijn. De volgende dag brengen we een bezoek aan Monte Albán, een Zapoteekse ruïnestad die in haar bloeitijd 30.000 inwoners telde. De heuvel met de opgravingen biedt een weids vergezicht over vruchtbare akkertjes en kleine gehuchten, maar ook de stad Oaxaca. Voor wie 's avonds uit wil gaan is het folkloristisch ballet van Oaxaca een echte aanrader.

Op weg naar Tehuantepec stoppen we in Tule eerst bij de beroemdste en dikste Mexicaanse boom. Daarna bezoeken we Mitla, waar de resten liggen van een Zapoteekse stad. Een metershoge cactushaag omgeeft de dorpskerk, die op eeuwenoude fundamenten rust. Fraaie reliëfs sieren de muren van de paleisruïne. We overnachten een nacht in Tehuantepec voordat we doorreizen naar één van de volgende hoogtepunten van Mexico.

De gezellige zócalo van San Cristóbal

Dag 7 Tehuantepec - Chiapa de Corzo - Cañon del Sumidero (boottocht facultatief) - San Cristóbal
Dag 8 San Cristóbal

Cañon del Sumidero, San Cristobal Chiapas. Djoser rondreisOp onze route richting San Cristóbal passeren we de gigantische Cañon del Sumidero. We kunnen een motorboot huren om de ruim 25 kilometer lange kloof in te varen. Je voelt je ontzettend klein onder de soms 1000 meter hoge kliffen. Af en toe leggen we de boot stil om vogels of één van de talloze grotten te bekijken.

Markt van San Cristobal MexicoNa deze mooie ervaring vervolgen we onze reis richting San Cristóbal de las Casas. We zijn van ongeveer 500  naar 2150 meter hoogte gestegen. Het sfeervolle stadje ligt in een landelijke omgeving te midden van akkers en pijnboombossen. Marktverkopers verhandelen hun hun landbouw- en ambachtsproducten op de markt bij de Santo Domingo-kerk, waar elke bevolkingsgroep zijn eigen, kenmerkende kledendracht draagt, met aparte kleuren en patronen. Op deze lokale markt kom je echt oren en ogen te kort. Het is een gezellige drukte met een overdosis aan vormen en kleuren. Het is ook dé plek om prachtig weef- en borduurwerk, amber, zilver en houtsnijwerken te kopen. Bijvoorbeeld van 'San Jolobil', een speciale coöperatie waar de lokale vrouwen traditioneel textiel weven en verkopen.

Kerk San Cristóbal MexicoSan Christóbal is een perfect stadje om in te slenteren, en om af en toe een terrasje te pakken voor een lokaal kopje koffie. Bezoek zeker ook het Na Bolom-museum: een onderzoekscentrum opgericht om de Maya-cultuur te bestuderen en vooral ook te conserveren. Die cultuur is springlevend in de nabijgelegen dorpjes San Juan Chamula en Zinancantán. San Juan Chamula staat bekend om het kerkje waar de lokale bevolking cola, honing en drank offert aan de goden, terwijl het officieel een katholieke kerk is. Er zijn geek kerkbanken, en in plaats daarvan is de vloer bedekt met dennennaalden. Dit stadje is een autonoom gebied binnen Mexico, wat betekent dat de landelijke politie en leger hier geen zeggenschap hebben. ’s Avonds heb je in de straatjes rond de Zócalo van San Cristóbal een ruime keus aan sfeervolle eetgelegenheden.

Panajachel is mooi gelegen aan het Atitlanmeer

Dag 9   San Cristóbal - Panajachel
Dag 10 Panajachel
Dag 11 Panajachel - Chichicastenango - Antigua

Een mooie, groene en bergachtige route brengt ons naar Panajachel. Aan het eind van de ochtend passeren we de grens van Guatemala. Het is een heel spektakel om de grens over te gaan: eerst Mexico verlaten, denk aan je eerste stempeltje, een stukje te voet naar de grens van Guatemala, wederom stempeltjes regelen en... dan weer instappen in de bus! Onze bestemming, Panajachel, ligt aan het mooie Atitlán meer en is omgeven door bergen en vulkanen. Het is de perfecte plek om even tot rust te komen.

Kleurrijke markt Chichicastenango - Chichi, Guatemala. Djoser rondreisIedere donderdag en zondag is er markt in Chichicastenango, dat op ongeveer anderhalf uur afstand ligt. Onderweg zie je al talloze bepakte en bezakte, kleurig en traditioneel geklede families die in 'Chichi' hun waren in- en verkopen. Het hele centrum is een imponerend verkoopspektakel waar je urenlang je ogen uitkijkt en de meest schitterende foto’s maakt. Vers geslachte kippen en varkens, keramiek, bloemen en groente of een handgemaakte kleurrijke tas, trui of deken: je kunt er alles krijgen. De inheemse bevolking loopt voortdurend de kerk in en uit om kaarsjes te branden en te bidden, hun baby’s te dopen of te trouwen.

 

Antigua wordt in oude glorie hersteld

Dag 12 Antigua

Antigua GuatemalaVan de kleurige markten begeven we ons naar de oude stad Antigua die bol staat van koloniale geschiedenis. Aardbevingen hebben de voormalige hoofdstad de afgelopen eeuwen regelmatig verwoest. Na 1773 bouwde men daarom een nieuwe hoofdstad, Guatemala City. Onder auspiciën van UNESCO wordt Antigua nu langzaam maar zeker weer in glorie hersteld. Er resteren nog tientallen kerken en kloosters, welvarende landgoederen en andere monumenten uit de Spaans koloniale tijd. Achter de fraai besneden houten poortjes van de huizen liggen idyllische tuinen met colonnades en bougainvillea.

Je kunt een stadswandeling maken langs bijvoorbeeld het stadhuis, het koloniaal museum, de San José-kathedraal en het Santa Clara-klooster. Er is ook een jadefabriek, die zeker een bezoek waard is. Met een collectivo, een openbaar minibusje, zijn de schilderachtige stadjes San Juan del Obispo en het op de helling van de Agua-vulkaan gelegen Santa Maria de Jesús bereikbaar. Let hier ook op de felgekleurde bussen van het openbaar vervoer.

Bijzondere archeologische vindplaats van Copán

Dag 13 Antigua - Copán, bezoek Mayasite Copán
Dag 14 Copán - Rio Dulce

Mexico en Guatamala Panajachel en Antigua Djoser Het vulkanische landschap rondom Panajachel en Antigua zie je in tropisch begroeide vlakten veranderen wanneer we de lange Pan Atlantico Highway naar de Caribische kust volgen. We steken de grens met Honduras over. Vlak daarna ligt het plaatsje Copán, bekend van de archeologische vindplaats met dezelfde naam. Bij aankomst bezoeken we de site. Portretten van de heersers van Copán, reusachtige zoömorfe altaren en hiërogliefen maken dit uitstapje naar één van de grootste voormalige Maya steden in Honduras onvergetelijk. We overnachten een nacht in Copán.

Een mooie route langs bananenplantages in een idyllische gelegen omgeving, brengt ons naar Rio Dulce. We logeren in een comfortabel hotel dat pal aan de rivier ligt. Aan de rand van het zwembad is het hier goed vertoeven.

Ruïnes van Tikal midden in oerwoud

Dag 15 Rio Dulce, facultatieve boottocht naar Livingston - Flores
Dag 16 Flores - Tikal - Corozal
Dag 17 Corozal, excursie Yaxchilán - Palenque

Per boot kun je een excursie maken door het tropische natuurreservaat rond de Rio Dulce. Langs de rivier zijn vele vogelsoorten te spotten. Einddoel is het aan de Caribische Zee gelegen en uitsluitend per boot bereikbare Livingston, dat ooit de belangrijkste koffie- en bananenexporthaven van Centraal-Amerika was. De lokale bevolking, die afstamt van de Afrikaanse slaven, handhaaft een heel eigen cultuur. Probeer vooral het lokale gerecht ‘tapado’, een soort maaltijdsoep op basis van kokosmelk, banaan en vis. In de middag brengt een rit van vijf uur door het Petén-gebied ons naar de regionale hoofdstad Flores, dat op een klein eilandje in een meer ligt.

Tikal GuatemalaTikal was ooit de grootste en belangrijkste van de klassieke Mayasteden. De stad werd rond het begin van de jaartelling gebouwd, maar 900 jaar later was het alweer verlaten. De Petén was in die periode het meest dichtbevolkte gebied van Guatemala, terwijl er nu amper mensen wonen. Slechts een heel klein deel van de stad is gerestaureerd en bevrijd van het oerwoud: de rest spreekt tot de verbeelding. Door de piramides te beklimmen krijg je een goede indruk van hoe groot de stad en het omliggende Peten-gebied is.

We overnachten in de grensplaats Corozal. Per 'lancha' varen we over de Usumacintha-rivier en stoppen bij de ruïnes van Yaxchilán, dat ten tijde van de antieke Maya's de grens aangaf tussen twee koninkrijken.

Palenque en de watervallen van Agua Azul en Misol Ha

Dag 18 Palenque
Dag 19 Palenque - Uxmal - Mérida
Dag 20 Mérida

In Palenque kun je de dag naar eigen inzicht indelen. Per bus is het ruïnecomplex van Palenque makkelijk bereikbaar. De tempel der Inscripties, het graf van de priesterkoning Pakal en het koninklijk complex zijn echte hoogtepunten en behoren tot de mooiste bezienswaardigheden van Mexico. Wil je hier wat meer tijd besteden, loop dan het oerwoud in om de nog gedeeltelijk verscholen ruïnes te ontdekken: dat maakt Palenque zo bijzonder - misschien hoor of zie je wel brulapen!

Agua Azul MexicoZwemliefhebbers kunnen mee naar de azuurblauwe watervallen van Agua Azul en Misol Ha. De volgende dag rijden we over een rechte weg door het vlakke landschap van Yucatan naar de in de 7e eeuw gestichte Maya-stad Uxmal. Hier kan je de ellipsvormige piramide en de resten van het ceremoniële centrum bewonderen. We eindigen de dag in de koloniale stad Mérida. Het is bekend om zijn authentieke hangmatten. Wil je er een kopen, vergeet dan vooral niet af te dingen. Breng ook zeker een bezoek aan het Gran Museo del Mundo Maya, een museum geheel gewijd aan de volop levende Maya-cultuur.

 

Prachtige palmenstranden van Playa del Carmen

Dag 21 Mérida - Chichen Itzá - Playa del Carmen
Dag 22 Playa del Carmen
Dag 23 Playa del Carmen - Cancún - Amsterdam
Dag 24 aankomst Amsterdam

Playa del Carmen, Caribisch strand, Yucatan, Mexico, Djoser rondreisUiteraard brengen we een bezoek aan de site van Chichen Itzá, het beroemde Maya-complex. Hier kun je op je gemak dit interessante geheel bekijken met een piramide, tempels, paleizen en een balspelveld.

Daarna leggen we het laatste traject af: in een paar uur rijden wij naar het gezellige Playa del Carmen. Playa del Carmen is van oorsprong een sfeervol vissersplaatsje, waar genoeg te doen is. Heerlijk genieten van de prachtige palmenstranden, snorkelen, struinen door de kleine straatjes of een dagtocht naar het vlakbij gelegen eiland Cozumel. In de hoofdstraat vind je talrijke restaurantjes. Vanaf Cancún vlieg je tenslotte terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt een interessant programma aan facultatieve excursies aan, waardoor je niets van de hoogtepunten van Mexico en Guatemala hoeft te missen. Een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

09 dec - 01 jan

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.795,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

20 jan - 12 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

10 feb - 05 mrt
V
Vertrek informatie i
i
Vluchten met Lufthansa

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

24 feb - 19 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

04 apr - 27 apr
V
Vertrek informatie i
i
Festivalreis -Semana Santa

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

23 jul - 15 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

30 jul - 22 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

17 sep - 10 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

28 okt - 20 nov
V
Vertrek informatie i
i
Festival reis - dias dos muertos

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

18 nov - 11 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

16 dec - 08 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

13 jan - 05 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

03 feb - 26 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

24 feb - 19 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

14 apr - 07 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconitioned bus in Mexico
 • Vervoer per lancha tussen Bethel in Guatemala en Corozal in Mexico
 • Sfeervolle hotelovernachtingen met eigen douche en toilet
 • Vervoer van en naar de luchthaven
 • Bezoek aan de Zapoteekse ruïnestad van Monte Alban
 • Bezoek aan Sumidero Canyon
 • Bezoek aan kleurrijke markt van Chichicastenango
 • Excursie naar de Copán ruïnes
 • Bezoek aan een van de grootste Mayasteden Tikal
 • Excursie naar Yaxchilán per lancha
 • Bezoek aan Uxmal
 • Excursie naar het grootste en best bewaarde pyramidencomplex Chichen Itzá

Exclusief

Overige maaltijden, ESTA-verklaring, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 455,-.

Hotelverlenging

Verlenging met hotel bij te boeken: Hotel in Playa del Carmen. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

Het is ook mogelijk om eerder naar Mexico af te reizen. De prijzen van het verlengingshotel in Mexico Stad zijn € 32,50 voor een tweepersoonskamer en € 65,- voor een eenpersoonskamer.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in sfeervolle hotels met eigen douche en toilet op de kamer. De hotels zijn zorgvuldig geselecteerd op hun ligging, karakter en uitstraling. Sommige hotels zijn in koloniale stijl gebouwd, andere hotels zijn moderner. In Rio Dulce overnachten we in een geweldige natuurlijke groene omgeving aan een rivier. Het hotel in Mérida ligt dicht bij het levendige Plaza Central. Diverse hotels hebben een zwembad.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Puebla Hotel Colonial
Oaxaca Hotel Oaxaca Real
Panajachel Hotel Kakchiquel
Rio Dulce Hotel Catamaran
Flores Hotel Peten
Corozal Escudo Jaguar
Palenque La Aldea de Halach
Mérida Hotel Colonial
Playa del Carmen Hotel Haciende del Caribe

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 455,-.

 • Hotel Oaxaca Real Mexico
 • Hotel Oaxaca Real kamer Mexico

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Hotel Oaxaca Real zwembad Mexico
 • Hotel Kakchiquel kamer Panajachel Guatemala
 • Hotel Catamaran Rio Dulce Guatemala
 • Hotel Catamaran huisjes Rio Dulce Guatemala

  Het hotel Rio Dulce ligt aan een rivier midden in de natuur

 • Hotel Catamaran kamer Rio Dulce Guatemala
 • Hotel Catamaran zwembad Rio Dulce Guatemala
 • Escudo Jaguar kamer Corozal Mexico
 • Hotel La Aldea de Halach huisjes Palenque Mexico
 • Hotel La Aldea de Halach kamer Palenque Mexico
 • Hotel La Aldea de Halach zwembad Palenque Mexico

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

 • Hotel Colonial Mérida Mexico
 • Hotel Colonial kamer Mérida Mexico
 • Hotel Colonial terras Mérida Mexico
 • Hotel Colonial zwembad Mérida Mexico

Vliegreis

United Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Amsterdam - Houston

  Vertrek

  11:05

  Aankomst

  14:35

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Houston - Mexico City

  Vertrek

  16:35

  Aankomst

  18:50

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Cancun - Houston

  Vertrek

  12:30

  Aankomst

  14:50

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Houston - Amsterdam

  Vertrek

  16:45

  Aankomst

  09:20*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in Mexico is het 7 uur en in Guatemala is het 8 uur vroeger, ’s zomers 7 uur.

United Airlines is één van de grootste luchtvaartmaatschappijen van de VS en is aangesloten bij  Star Alliance, samen met bijvoorbeeld Lufthansa. Aan boord zit je in comfortabele stoelen, uiteraard voorzien van een inflight entertainment systeem boordevol films, series, games en muziek. WiFi is tegen betaling beschikbaar: zo hoef je nooit meer een mail of appje te missen. De luchtvaartmaatschappij biedt aan boord een driegangen menu met daarbij een brede selectie aan dranken, waaronder ook alcoholische dranken als bier en wijn.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Voor deze reizen door Mexico en Guatemala zijn eigen, lokale bussen ingehuurd. Ze worden bestuurd door ervaren chauffeurs. De bus in Mexico heeft airconditioning. De kwaliteit van de wegen in Mexico is goed. Natuurlijk wordt tijdens de ritten gestopt bij restaurantjes, om even de benen te strekken of om op een leuke plek rond te kijken. De route voert deels door een bergachtig gebied met kronkelige wegen en schitterende vergezichten, deels door een jungle en bananenplantages.

De tocht vanuit Corozal wordt deels per lancha (een lange, smalle boot) afgelegd. In dit deel van het Petén oerwoud is de rivier de enige mogelijkheid voor vervoer.

Tijdens de reis zijn veschillende facultatieve boottochten mogelijk. Zeker aan te raden zijn de boottocht door de Cañon del Sumidero, een boottochtje over Lago Atitlán bij Panajachel of over de Rio Dulce naar Livingston.

 • Mexico en Guatamala rondreis United Airlines luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Mexcio en guatamala bus vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Mexico en guatamala rondreis binnenkant bus Djoser
 • Guatamala en mexico Buitenkant bus rondreis Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconitioned bus in Mexico
 • Vervoer per lancha tussen Bethel in Guatemala en Corozal in Mexico
 • Sfeervolle hotelovernachtingen met eigen douche en toilet
 • Vervoer van en naar de luchthaven
 • Bezoek aan de Zapoteekse ruïnestad van Monte Alban
 • Bezoek aan Sumidero Canyon
 • Bezoek aan kleurrijke markt van Chichicastenango
 • Excursie naar de Copán ruïnes
 • Bezoek aan een van de grootste Mayasteden Tikal
 • Excursie naar Yaxchilán per lancha
 • Bezoek aan Uxmal
 • Excursie naar het grootste en best bewaarde pyramidencomplex Chichen Itzá

Excursies

Kerk Hermano Pedro Antigua GuatemalaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. In Mexico-Stad gaat de een liever naar het indrukwekkende Palacio de Bellas Artes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij het Antropologisch Museum. Ieder dorp en stad in zowel Mexico als Guatemala heeft een centraal plein waar de bevolking bij elkaar komt. Bij deze pleinen vindt het dagelijks leven plaats; een genot voor het oog. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Mexico en Guatemala zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Vanuit Oaxaca bezoeken we de Zapoteekse ruïnestad van Monte Alban. In haar bloeitijd van 500-750jr na Christus telde deze stad 30.000 inwoners. Monte Alban is de naam die de Spanjaarden de berg gaven waarop de stad lag. Deze biedt tegenwoordig met alle mooie opgravingen een weids uitzicht over vruchtbare akkertjes en kleine dorpjes.
 • Een bezoek aan de markt van Chichicastenango. Op deze traditionele markt kijk je je ogen uit. Vanuit de wijde omgeving komen de kleurig geklede indianenfamilies hun koopwaar op de markt aanbieden. Van vers geslachte kippen tot zelfgemaakte armbanden en tassen, je kunt er van alles kopen.
 • In Honduras bezoeken we de Copán ruïnes. De portretten van de heersers van Copán zijn in steen uitgehakt en maken de ruïnes tot een onvergetelijke beleving.
 • Een bezoek aan Tikal. Tikal was ooit de grootste van de klassieke Mayasteden. Slechts een klein deel van de stad is bevrijd van de oerwoudvegetatie en gerestaureerd. Pas als je een van de piramides beklimt, zie je de grootsheid van het gebied!
 • Een bezoek aan Yaxchilán. Per lancha varen we naar de ruïnes van Yaxchilán, die op de grens van Mexico en Guatemala liggen. Yaxchilán betekent letterlijk ‘groene stenen’ in een Mayataal.
 • Tussen Palenque en Mérida bezoeken we Uxmal. Uxmal staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek de ‘Piramide van de tovenaar’ of de ‘Grote piramide’.
 • Een bezoek aan Chichen Itzá. Tempels, paleizen en sportvelden van de Maya’s zijn op deze beroemde site allemaal te bewonderen. De Maya’s hebben tijdens hun lange overheersing zeer indrukwekkende en grootse bouwwerken gemaakt!


Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk, zoals:

 • Chiapa de Corzo: Boottocht Sumidero Canyon. Deze boottocht vaart door de cañon richting de Arbol de Navidad tot aan de stuwdam. Soms rijzen de wanden meer dan 1000 meter hoog. Een indrukkende omgeving! Van de bootman krijg je alles te horen over de bijzondere klif en de mooie natuur.
 • Rio Dulce: Boottocht naar Livingston. Livingston is uitsluitend per boot bereikbaar en ligt schitterend aan de kust. Ooit was het daardoor de belangrijkste exporthaven van bananen en koffie. De bevolking, die afstamt van de vroegere slaven, heeft een geheel eigen cultuur.
 • Mérida: flamingokolonie in Celestún
 • Playa Del Carmen: Snorkelen en duiken, neem een kijkje in de prachtige onderwaterwereld van Mexico.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat na thuiskomst nog minimaal zes maanden geldig is.
 • Visum voor Honduras, kosten circa $ 2,50. Het visum wordt ter plaatse geregeld.
 • Toestemming om zonder visum via de Verenigde Staten te reizen, de zogenaamde ESTA-verklaring.* Meer informatie hierover is te vinden op deze website.


Houd er rekening mee dat reizigers die op of na 1 maart 2011 Iran, Irak, Syrië of Soedan hebben bezocht (of een tweede nationaliteit hebben van de genoemde landen), niet meer in aanmerking komen voor het online aanvragen van een elektronische visum (ESTA). Ze moeten dan een regulier toeristenvisum aan vragen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam of bij de Amerikaanse ambassade in Brussel.

Geldzaken

In Mexico wordt er betaald met Mexicaanse pesos, in Guatemala met de quetzal en in Guatemala en in Honduras met de lempira. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in Mexico en Guatemala zijn veel geldautomaten, waar je soms zowel lokale valuta als dollars kunt pinnen.
Contant: dollars.
Creditcards worden in de grotere winkels en restaurants vaak geaccepteerd en in een aantal plaatsen kun je er contant geld mee opnemen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

De maaltijden tijdens de reis zijn niet inbegrepen. Dit heeft als voordeel dat je vrij bent om te bepalen waar je, al dan niet met anderen, gaat eten. In de meeste hotels heb je ontbijtgelegenheid. De reisbegeleid(st)er kan je uiteraard tips voor leuke restaurantjes voor lunch en diner geven. De eenvoudige, en meestal wat hygiëne betreft betrouwbare restaurantjes doen vaak in kwaliteit niet onder voor de meer luxe restaurants. De kosten van de maaltijden liggen veelal tussen € 5,- en € 12,-.

Cochinita eten MexicoDoor de vele Mexicaanse restaurantjes in ons land heeft bijna iedereen wel enige indruk van de lokale keuken. Eenmaal in Mexico ontdek je de enorme variëteit aan meestal pittige, gekruide (streek)gerechten. Als ontbijt kun je kiezen uit toast met jam en allerlei eiergerechten, eventueel uitgebreid met spek of worst en frijoles (op diverse manieren klaargemaakte bonen), cornflakes of muesli met yoghurt. El almeurzo, het meest uitgebreide maal van de dag, wordt tussen 1 en 4 uur geserveerd en is vergelijkbaar met ons avondeten, met een keuze uit (maaltijd)soepen, vlees of vis, rijst en groenten. In Mérida is het traditionele gerecht van gekruide kip, de pollo pibil, zeer zeker de moeite waard!

La cena, het avondeten is een zeer bescheiden versie van het middagmaal. Daarnaast bestaan er natuurlijk (de ons meest bekende) kleine gerechten, zoals taco’s en tortilla’s (knapperige of zachte pannenkoekjes) gevuld met een pittig bereide combinatie van bonen, kaas, vlees of kip. Probeer ook eens enchiladas, vergelijkbaar met een gevulde tortilla maar dan gebakken in een saus, en quesadillas, een tortilla bedekt of gevuld met gesmolten kaas.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitiis A en malariatabletten aangeraden.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.


 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging met hotel bij te boeken: Hotel in Playa del Carmen. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

Het is ook mogelijk om eerder naar Mexico af te reizen. De prijzen van het verlengingshotel in Mexico Stad zijn € 32,50 voor een tweepersoonskamer en € 65,- voor een eenpersoonskamer.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het klimaat in Guatemala en Mexico wisselt nogal per gebied. Door invloed van twee oceanen en de gebergtes kunnen zich op korte afstand van elkaar grote verschillen voordoen. Op de hoogvlaktes, waar o.a. Mexico City en Oaxaca liggen, heerst een gematigd klimaat met aangename warme temperaturen en koele nachten. Het landschap vanaf Mexico City richting San Cristóbal is heuvelachtig. Rond San Cristóbal liggen uitgestrekte bosgebieden en in de streek rond Palenque vind je veel jungle. Het Petén gebied is een uitgestrekt, zeer dunbevolkt junglegebied met een tropisch, vochtig klimaat. De streek van Panajachel en Antigua kenmerkt zich door vulkanisch gebergte en kent warme dagen en koele nachten. De vlakke streek Yucatán, waar Uxmal, Chichen Itzá en Mérida liggen, is een gebied met tropische savannes en een lekker tropisch klimaat. Aan de kusten waait een frisse zeewind.

De regentijd is van juni tot en met september. Deze periode vormt geenszins een belemmering voor het reizen, want in deze periode vallen er meestal alleen aan het einde van de dag en ‘s nachts korte en hevige buien. De natuur is dan juist op haar mooist.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Hoe wordt er gereisd?

We vliegen met  United heen naar Mexico City en terug vanaf Cancun.  Op onze website, bij ‘praktische info’ en dan ‘vervoer’, vindt u meer informatie over het vluchtschema. Tijdens de reis over land door Guatemala en Mexico maken we gebruik van eigen, comfortabele bussen die door ervaren lokale chauffeurs worden bestuurd. Een eigen bus biedt ons de mogelijkheid om te stoppen op de plaatsen waar we willen; b.v. voor een fotostop, een mooi dorp of een sanitaire onderbreking.

Wat is het verschil tussen de twee Mexico reizen?

Wie begeleidt de reis?

Hoe zijn de overnachtingen tijdens de reis?

Werken jullie samen met duurzame projecten in Mexico?

Moet ik vooraf een visum regelen ?

Mag ik op deze reis koffers meenemen?

Wat is het voltage in Mexico en Guatemala?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of emailen?

Hoe groot zijn de groepen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Mexico reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Een prachtige, maar intensieve reis met de nadruk op cultuur. Tijdens de reis doe je veel opgravingen aan, die elk toch weer een eigen karakter hebben. Ik zou pleiten om Honduras eruit te laten en net even meer tijd te hebben voor natuur. Ik gun iedereen Maartje als reisbegeleidster. Topvrouw!

  9,0

  9,0
 • Een mooie en afwisselende reis. Je ziet vele kanten van de landen met een goede mix van excursies en vrije tijd. Uitstekende begeleiding door Maartje. (en superluxe bussen)

  9,0

  9,0
 • Programma zoals verwacht dat rekening houdt met wensen van de verschillende deelnemers en hun interesses. Voor ons iets te weinig tijd op de Maya sites en te veel rondhangen op marktjes en in niet interessante steden / dorpen. Reisbegeleidster Maartje uitstekend, vooral in deze moeilijke tijden.

  9,0

  9,0
 • Op zoek naar de verdwenen Maya cultuur.... Met deze reis is het mij duidelijk geworden, hoe de Maya's toentertijd leefden en hun leven invulden en beschermden tegen de indringers. Hetgeen wat resteert, zijn de complexen, die zij voor ons achterlieten en dat hun gedachtegoed nog voortleeft.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Complete rondreis door Mexico, Guatemala én Honduras met natuur, cultuur en strand
 • Azteken tempels van Teotihuacán
 • Bezoek kleurrijke markt van Chichicastenango
 • Per boot door de Cañon del Sumidero (optioneel)
 • Verblijf Honduras met bezoek aan Maya vindplaats van Copán
 • Mayacultuur verborgen in de jungle in Tikal en Palenque
 • Bijzondere grensovergang deels per boot van Guatemala naar Palenque
 • Bezoek weinig bezochte mayacomplex Yaxchilán
 • Bezoek Chichen Itzá in Yucatán
 • Ontspannen op het strand van Playa del Carmen
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,8

Een prachtige, maar intensieve reis met de nadruk op cultuur...
Een prachtige, maar intensieve reis met de nadruk op cultuur. Tijdens de reis doe je veel opgravingen aan, die elk toch weer een eigen karakter hebben. Ik zou pleiten om Honduras eruit te laten en net even meer tijd te hebben voor natuur. Ik gun iedereen Maartje als reisbegeleidster. Topvrouw!

Cockie S. - 9,0
Een mooie en afwisselende reis. Je ziet vele kanten van de l...
Een mooie en afwisselende reis. Je ziet vele kanten van de landen met een goede mix van excursies en vrije tijd. Uitstekende begeleiding door Maartje. (en superluxe bussen)

Basz B. - 9,0
Programma zoals verwacht dat rekening houdt met wensen van d...
Programma zoals verwacht dat rekening houdt met wensen van de verschillende deelnemers en hun interesses. Voor ons iets te weinig tijd op de Maya sites en te veel rondhangen op marktjes en in niet interessante steden / dorpen. Reisbegeleidster Maartje uitstekend, vooral in deze moeilijke tijden.

Gino B. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Mexico & Guatemala

Het weer in Mexico & Guatemala

29°C

Terug naar boven