Bekijk de Rondreis Mexico, Eclipsreis 15 dagen van Djoser

Rondreis Mexico Eclipsreis 15 dagen

Beleef een totale zonsverduistering in Noord Mexico

Tijdens deze rondreis door Mexico staat de totale zonsverduistering op 8 april 2024 centraal. Ontdek de hectiek van Mexicocity en de nabijgelegen piramides van Teotihuacan. Dwaal door prachtige koloniale steden als Zacatecas en Queretaro. De omgeving van Durango was het decor van vele westerns, waar beroemde sterren als John Wayne en Burt Lancaster in figureerden. De prachtige natuur in de regio Huasteco Potosina nodigt uit voor wandelingen, een boottocht op de Tampaón-rivier of een duik in het kristalheldere water van de cenote Cueva de Agua.

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Meer dan 20 jaar ervaring in organiseren van eclipsreizen
 • Verblijf op 8 april in het pad van de totale zonsverduistering
 • Bezoek aan verschillende op de werelderfgoed geplaatste bezienswaardigheden
 • Ontdek de prachtige natuur in het noorden van Mexico

Route en kaart

Routekaart Rondreis Mexico, Eclipsreis 15 dagen
 1. Amsterdam - Mexico-Stad
 2. Mexicostad, stadstour en bezoek Teotihuacan en Basilica de Guadalupe
 3. Mexico-Stad - vlucht naar Mazatlán
 4. Mazatlán
 5. Mazatlán – Durango
 6. Durango
 7. Durango, zonsverduistering
 8. Durango - Aguascalientes
 9. Aguascalientes - San Luis Potosi
 10. San Luis Potosi - Ciudad Valles
 11. Ciudad Valles, bezoek Tamul, Cueva de Agua en de Sótano de las Golondrinas
 12. Ciudad Valles, bezoek Edward James-tuinen
 13. Ciudad Valles - Queretaro
 14. Queretaro - Mexico-Stad - Amsterdam
 15. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Mexico-Stad

Dag 1: Amsterdam - Mexico-Stad
Dag 2: Mexicostad, stadstour en bezoek Teotihuacan en Basilica de Guadalupe

Vandaag arriveert u met een rechtstreekse KLM vlucht in Mexico-Stad, de bruisende hoofdstad van Mexico. Bij aankomst op de internationale luchthaven word je verwelkomd door de reisbegeleider, die je naar het centraal gelegen hotel brengt. Hier heb je de gelegenheid om bij te komen van de vlucht en u voor te bereiden op de reis.

In de ochtend beginnen we met een interessante stadstour door Mexico-Stad. We verkennen de rijke geschiedenis en de moderne cultuur van deze levendige metropool. We bezoeken het historische centrum, waar onder andere het majestueuze Nationaal Paleis en het beroemde Zocalo plein worden bewonderd. Aan dit plein staat het Nationaal Paleis, dat van binnen is versierd met muurschilderingen van de beroemde schilder Diego Rivera. Ook wordt de Latin American Tower bezocht, bovenin deze toren heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte stad.

's Middags vertrekken we naar Teotihuacan, de oude "Stad van de Goden". Hier kun je de adembenemende Piramide van de Zon en Piramide van de Maan beklimmen, en genieten van een panoramisch uitzicht over de uitgestrekte archeologische vindplaats. Vervolgens bezoeken we de Basilica de Guadalupe, een belangrijke bedevaartplaats en een van de belangrijkste religieuze gebouwen in Latijns-Amerika.

Mazatlán

Dag 3: Mexico-Stad –vlucht naar Mazatlán
Dag 4: Mazatlán

Vandaag verlaten we de drukte van de hectische hooffdstad en vliegen we naar de prachtige kustplaats Mazatlán, gelegen aan de Stille Oceaan. Bij aankomst kun je genieten van de zon en de zee op de prachtige stranden van Mazatlán.

Deze dag is volledig ter vrije besteding. Of je nu wilt ontspannen op het strand, de lokale keuken wil proeven in een van de gezellige restaurants, of wil genieten van watersportactiviteiten, de keuze is aan jou. Er zijn verschillende leuke activiteiten te ondernemen, zoals een boottocht naar verschillende eilanden in de omgeving, een avontuurlijke tocht naar Deer eiland met snorkelen of een leuke rit in een dubbeldekker bus voor een tour. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om op eigen gelegenheid een wandeling te maken door het historische centrum van Mazatlán en een bezoek te brengen aan de Pino Suarez-markt, waar je onder andere leuke lokale souvenirs kunt vinden.

Durango

Dag 5: Mazatlán – Durango
Dag 6: Durango

We nemen afscheid van de kust en vertrekken naar de prachtige koloniale stad Durango, gelegen in het hart van het Sierra Madre-gebergte. Onderweg maken we een adembenemende reis over de beroemde "Espinazo del Diablo", een schilderachtige route met kronkelende wegen en schitterende uitzichten. Eenmaal in Durango aangekomen, heb je de mogelijkheid om het historische centrum te verkennen, waar je bijvoorbeeld de Catedral Basílica de la Inmaculada Concepción, Calle Constitución en het Museo Regional Durango kunt bezoeken.

Vandaag heb je alle tijd om het beste van Durango te ontdekken. Je kan bijvoorbeeld het Mirador de los Remedios bezoeken, een prachtig uitkijkpunt met een panoramisch uitzicht over de stad. Verken ook het Museo Túnel de la Minería, een fascinerend museum dat de geschiedenis van mijnbouw in de regio vertelt. Daarna kun je een ritje maken in de kabelbaan voor een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Vanwege het spectaculaire landschap en het mooie licht is Durango een geliefde plek bij Holywood filmmakers. Sinds de jaren ’50 zijn hier maar liefst 130 western films opgenomen met bekende acteurs als John Wayne en Burt Lancaster. De bijnaam van deze regio is dan ook La Tierra del Cine, het land van de cinema.

Dag 7: Durango - zonsverduistering

Vandaag staat een onvergetelijke gebeurtenis op het programma: de Zonsverduistering. Gebruik gecertificeerde oogbescherming tijdens de zonsverduistering. We nemen je mee naar een speciale locatie net buiten de stad om de zonsverduistering veilig te bekijken, weg van het grote massa publiek. Dit fenomeen begint rond 12:12 uur en duurt ongeveer 3 minuten. Na dit natuurwonder heb je de rest van de dag ter vrije besteding. Geniet van de laatste dag in Durango!


Aguascalientes

Dag 8: Durango - Aguascalientes

We zetten onze reis voort naar Aguascalientes, een mooie koloniale stad. De Catedral Basilica de Nuestra Senora de la Asuncion bij het mooie plein Plaza Patria is zeker een bezoekje waard, alsook het Palacio de Gobierno. Geniet van het drukke dagelijks leven in een van de vele parken, zoals de gezellige Jardin de San Marcos. En wie durft, brengt een bezoekje aan het museo de la muerte, dit kleine museum staat in het teken van de beroemde Mexicaanse feestdag dia de los muertos. Even buiten de stad liggen de wijngaarden van Santa Elena, waar heerlijke wijnen gemaakt worden.

San Luis Potosi

Dag 9: Zacatecas - San Luis Potosi

We reizen naar San Luis Potosi, een stad die bekend staat om zijn fraaie koloniale architectuur en rijke geschiedenis. Bij aankomst kun je het historische centrum verkennen, waar je de majestueuze Catedral Metropolitana, de levendige Plaza Aranzazu en het charmante Plaza del Carmen kunt bezoeken. Ook kun je een bezoek brengen aan het heiligdom van Guadalupe, een belangrijke religieuze plaats in de stad. Bezoek ook het indrukwekkende Tangamanga State Park, een groene oase in het hart van de stad, waar je kunt wandelen, fietsen of gewoon ontspannen te midden van de natuur.

Ciudad Valles

Dag 10: San Luis Potosi - Ciudad Valles
Dag 11: Ciudad Valles, bezoek Tamul, Cueva de Agua en de Sótano de las Golondrinas
Dag 12: Ciudad Valles, Edward James-tuinen

We verlaten San Luis Potosi en reizen naar Ciudad Valles, gelegen in de prachtige regio Huasteca Potosina. Onderweg maken we een stop bij de betoverende Media Luna-lagune, een kristalhelder zoetwatermeer waar je kunt zwemmen in het verfrissende blauwe water. Vervolgens brengen we een bezoek aan de indrukwekkende Tamasopo-watervallen, omgeven door verschillende natuurlijke zwembaden en een weelderige groene vegetatie. Aan het einde van de dag komen we aan in Ciudad Valles, waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Vandaag brengen wij een bezoek aan de adembenemende Tamul-waterval, welke met zijn 105 meter de hoogste waterval is in de Huasteca Potosina regio. We maken een boottocht van twee uur over de turquoise Tampaón-rivier, omringd door majestueuze canyons en een overvloed aan flora en fauna. Daarna bezoeken we de Cueva de Agua, een cenote-achtige grot aan de rivier, waar je kunt zwemmen in het kristalheldere water.

Aan het einde van de middag gaan we een bezoek brengen aan de Sótano de las Golondrinas. Na een wandeling van 20 minuten bereik je de immense grot die bekend staat om zijn unieke natuurverschijnsel. Elke middag keren er namelijk duizenden vogels terug naar de 512 meter diepe grotopening, om hun nest te bereiken, een spectaculair gezicht om te zien! Hierna keren we terug naar het hotel, waar de rest van de avond ter vrije besteding is.

Tijdens onze laatste dag in het Huasteca Potosina gebied, brengen we een bezoek aan de surrealistische tuinen van de Britse dichter Edward James. Deze tuinen zijn gelegen in de jungle en is een betoverende plek vol sculpturen en exotische planten, die je het gevoel geeft dat je in een droomwereld wandelt. De rest van de dag is ter vrije besteding.


Queretaro

Dag 13: Ciudad Valles - Queretaro
Dag 14: Queretaro - Mexico-Stad - Amsterdam
Dag 15: aankomst Amsterdam

We vertrekken in de ochtend en maken een fraaie rit naar Queretaro, waar je in de middag aankomt. De middag is ter vrije besteding. Verken dan bijvoorbeeld het historische centrum en de koloniale charme van Queretaro. Het historische centrum barst van de cultuur, heeft prachtige kleurrijke gebouwen en talloze bezienswaardigheden om te ontdekken.

Vandaag reizen we terug naar Mexico-Stad, waar je wordt afgezet op de internationale luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

KLM

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
02 apr - 16 apr
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Binnenlandse vlucht Mexico City-Mazatlán
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Hotelovernachtingen met eigen douche en toilet
 • 13 x ontbijt
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 795,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in hotels met eigen sanitair op de kamer. Het ontbijt is tijdens alle overnachtingen inbegrepen in de reissom. De hotels zijn zorgvuldig geselecteerd op hun ligging, karakter en uitstraling. Sommige hotels zijn in koloniale stijl gebouwd, de meeste hotels hebben een modern karakter. Enkele hotels hebben een zwembad.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Mexico city Hotel Fontan Reforma
Mazatlan Hotel Jacaranda
Durango Best Western plus Vizcaya
Louis Potosi Panorama
Ciudad Valles Hotel Tantala
Queretaro Hotel Madera

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 795,-.

Vliegreis

KLM

Tijdsverschil: in Mexico is het in de zomertijd 8 uur vroeger.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Vervoer

Tijdens deze reis maken we gebruik van een ruime bus die voorzien is van airconditioning. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor een uitzicht, een kop koffie of om de benen te strekken. De bus wordt op de plaats van bestemming niet gebruikt. De grote afstand tussen Mexico city en Mazatlan wordt per vliegtuig afgelegd.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Binnenlandse vlucht Mexico City-Mazatlán
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Hotelovernachtingen met eigen douche en toilet
 • 13 x ontbijt
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Reisdocumenten

 • E-ticket. Informatie over je vlucht ontvangt je ongeveer 1 week voor vertrek.
 • Paspoort, dat na terugkomst nog minimaal zes maanden geldig is.
 • Indien je een tussenstop hebt in de Verenigde Staten (als je niet met onze reguliere KLM vluchten meevliegt) dien je een zogenaamde ESTA-verklaring aan te vragen.


Voor reizigers die na 1 maart 2011 in Iran, Irak, Syrië of Soedan zijn geweest of na 12 januari 2021 in Cuba, is het niet mogelijk een ESTA-verklaring aan te vragen. In dat geval dient er een regulier toeristenvisum te worden aangevraagd bij de Amerikaanse ambassade.

Geldzaken

In Mexico wordt er betaald met Mexicaanse pesos. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in Mexico zijn veel geldautomaten, waar je zowel Pesos als dollars kunt pinnen.
Contant: Amerikaanse dollars
Creditcards worden in de grotere winkels en restaurants geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot van € 30,- ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

De maaltijden tijdens de reis zijn niet inbegrepen. Dit heeft als voordeel dat je vrij bent om te bepalen waar je, al dan niet met anderen, gaat eten. In de meeste hotels heb je ontbijtgelegenheid. De reisbegeleid(st)er kan je uiteraard tips voor leuke restaurantjes voor lunch en diner geven. De eenvoudige, en meestal wat hygiëne betreft betrouwbare restaurantjes doen vaak in kwaliteit niet onder voor de meer luxe restaurants. De kosten van de maaltijden liggen veelal tussen € 5,- en € 12,-.

Mexico etenDoor de vele Mexicaanse restaurantjes in ons land heeft bijna iedereen wel enige indruk van de lokale keuken. Eenmaal in Mexico ontdek je de enorme variëteit aan meestal pittige, gekruide (streek)gerechten. Als ontbijt kun je kiezen uit toast met jam en allerlei eiergerechten, eventueel uitgebreid met spek of worst en frijoles (op diverse manieren klaargemaakte bonen), cornflakes of muesli met yoghurt. El almeurzo, het meest uitgebreide maal van de dag, wordt tussen 1 en 4 uur geserveerd en is vergelijkbaar met ons avondeten, met een keuze uit (maaltijd)soepen, vlees of vis, rijst en groenten. In Mérida is het traditionele gerecht van gekruide kip, de pollo pibil, zeer zeker de moeite waard!

La cena, het avondeten is een zeer bescheiden versie van het middagmaal. Daarnaast bestaan er natuurlijk (de ons meest bekende) kleine gerechten, zoals taco’s en tortilla’s (knapperige of zachte pannenkoekjes) gevuld met een pittig bereide combinatie van bonen, kaas, vlees of kip. Probeer ook eens enchiladas, vergelijkbaar met een gevulde tortilla maar dan gebakken in een saus, en quesadillas, een tortilla bedekt of gevuld met gesmolten kaas.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe groot zijn de groepen?

De gemiddelde groepsgrootte op onze reizen bedraagt 16 personen, de maximale groepsgrootte is 22 personen.

Hoe lang zijn we per dag onderweg?

De wegen zijn over het algemeen goed in Mexico. Soms zijn we een hele dag op weg, doordat we op verschillende plaatsen stoppen om de mooiste hoogtepunten te bewonderen. Voor dag-tot-dag reistijden kunt u in de reisomschrijving een omschrijving vinden.

Hoe is het klimaat?

Het klimaat in Mexico verschilt per gebied. In het noordwesten is het in het voorjaar aangenaam warm door het woestijn klimaat. Perfect om de eclips te kunnen zien dus!

Gaat er een Nederlandse of een lokale reisbegeleider mee?

Naast de lokale chauffeur wordt de reis begeleid door een Nederlandse reisbegeleider. De reisbegeleiding geeft je tips over bezienswaardigheden, restaurants en zorgt samen met onze deskundige lokale partner voor een soepel verloop van de reis. Ook kan de reisbegeleider helpen bij het organiseren van een excursie. Het gidsen op de sites is voorbehouden aan de lokale bevolking.

Welke accommodaties gebruikt Djoser in Mexico?

We overnachten in Mexico in middenklasse hotels die geselecteerd zijn op basis van ligging, karakter en uitstraling. Als we in een stad of dorp overnachten, dan ligt ons hotel centraal. 

Is er een visum nodig voor deze reis?

Nee. Je krijgt wel in het vliegtuig naar Mexico een formulier uitgereikt dat je moet invullen om Mexico binnen te mogen. Het is verstandig dit papier, in het paspoort, bij je te houden tijdens de reis. Boek je het volledige pakket bij Djoser, inclusief de vluchten, dan heb je wel een speciale ESTA-verklaring nodig om zonder visum via de Verenigde Staten te mogen reizen. Het paspoort dient nog 6 maanden na thuiskomst geldig te zijn.

Is het ontbijt inbegrepen?

Ontbijten is voor 13 keer inclusief op deze reis bij de hotels.

Wat is het voltage in Mexico?

De netspanning is in Mexico 115-125 Volt, men gebruikt stopcontacten voor platte Amerikaanse stekkers.

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Bellen is vrijwel overal mogelijk. Mobiel bellen is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, dus informeer daar even naar hun contracten. Er is een uitgebreide dekking in Mexico. In de meeste steden en dorpen zijn internetcafés en in de meeste hotels is wifi aanwezig. 

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Mexico

Bekijk alle reisblogs over Mexico