Myanmar

Rondreis Myanmar21 dagen

Tijdens de reis door Myanmar (Birma) bezoeken we Yangon, Kyaiktiyo, Mandalay, Bagan en het Inlemeer. In Yangon breng je een bezoek aan de beroemde Shwe Dagon pagode. Andere bijzondere plekken zijn de gouden rots Kyaiktiyo en de oude hoofdstad Mandalay. De fiets is een ideaal vervoersmiddel om de duizende pagodes bij Bagan te ontdekken en de boot om de vissers op het Inlemeer te bewonderen.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.195,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Myanmar, 21 dagen
 1. Amsterdam - Yangon
 2. aankomst Yangon
 3. Yangon
 4. Yangon - Kyaikto, excursie Gouden Rots
 5. Kyaikto - Bago - Yangon - vlucht naar Inle
 6. Inle meer, boottocht
 7. Inle - She Yaunghwe Kyaung - Pindaya - Kalaw
 8. Kalaw
 9. Kalaw – Mandalay
 10. Mandalay, boottocht Mingun
 11. Mandalay
 12. Mandalay - trein naar Gokhtike - Hsipaw
 13. Hsipaw
 14. Hsipaw - Pyin Oo Lwin
 15. Pyin Oo Lwin - Monywa
 16. Monywa - Bagan
 17. Bagan
 18. Bagan
 19. Bagan - vlucht naar Yangon
 20. Yangon
 21. Yangon - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Yangon

Dag 1. Amsterdam - Yangon
Dag 2. aankomst Yangon
Dag 3. Yangon

Shwedagon pagoda Yangon MyanmarYangon, het economische hart en de voormalige hoofdstad van het land, ligt midden in de vruchtbare Irrawaddydelta. Het kenmerkt zich door brede lanen en koloniale Britse architectuur. Hoewel de stad sterk in ontwikkeling is, tref je hier geen skyline van wolkenkrabbers aan, zoals in Bangkok of Kuala Lumpur.

Typisch voor het straatbeeld zijn de tabaksverkopers met hun ‘cheroots’, de opvallend grote Birmese sigaren. Het absolute hoogtepunt van Yangon is de met glinsterend goud beklede pagode Shwedagon. Gedurende de 2500-jarige geschiedenis werd deze ‘gouden draak’ geteisterd door talloze bezettingen, aardbevingen en andere ingrijpende gebeurtenissen, maar het imposante complex is nog altijd het belangrijkste religieuze bouwwerk van het land.

Kyaikto & Gouden Rots

Dag 4. Yangon - Kyaikto, excursie Gouden Rots
Dag 5. Kyaikto - Bago - Yangon - vlucht naar Inle

Gouden Rots MyanmarOp weg naar Kyaikto laten we net buiten Yangon onze bus zegenen voor een voorspoedige reis. We bezoeken een lokale pottenbakkerij waar ook traditionele medicijnen worden verkocht. Kyaiktiyo, een immense, met bladgoud vergulde rots, welke balanceert aan de rand van een diepe afgrond. Volgens de legende houdt de rots zijn evenwicht door een zorgvuldig geplaatste haar van Boeddha. In rood gehulde monniken die de rots aanbidden, leveren prachtige beelden op.

In het stadje Bago stoppen we bij de Shwemawdaw pagode. De liggende Boeddha van Shwethalyaung is meer dan 55 meter lang en prachtig versierd. We keren terug naar Yangon voor een korte binnenlandse vlucht naar Inle.

Inlemeer, grotten van Pindaya & Kalaw

Dag 6. Inle meer, boottocht
Dag 7. Inle - She Yaunghwe Kyaung - Pindaya - Kalaw
Dag 8. Kalaw, wandeling

Inle meer MyanmarOp het door heuvels omringende Inlemeer roeien de vissers op een heel bijzondere manier: staand op één been omklemmen zij met het andere been de roeispaan. Tijdens de boottocht over het meer varen we tussen drijvende akkers en boerderijtjes naar het plaatsje Ywama, dat met kanalen als straten aan Venetië doet denken. Als de waterstand het toelaat bezoeken we ook de ruïnes van de mysterieuze Shwe Indein-pagodes.

We laten het Inlemeer achter ons en reizen naar Kalaw. Bij het uit teakhout opgetrokken Shwe Yaunghwe Kyaung-jongensklooster worden we door de jonge monniken uit de ovale ramen toegeroepen. Door de heuvels bereiken we Pindaya. Hier worden de gelijknamige grotten, die duizenden eeuwenoude Boeddhabeelden in alle vormen en maten bevatten, door veel pelgrims bezocht. Kalaw ligt in een prachtige natuurlijke omgeving waar vroeger de Britse kolonisten de hitte van het laagland ontvluchtten. De bewoners vormen een interessante mengelmoes van onder anderen Shan, Indiërs en Nepalese Ghurka’s. Kalaw is ook een ideale uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de bergachtige omgeving.

Mandalay

Dag 9.   Kalaw - Mandalay
Dag 10. Mandalay, boottocht Mingun
Dag 11. Mandalay

Kyauktawgyi boedda MyanmarWe arriveren in Mandalay, de hoofdstad in de Britse koloniale tijd. De stad vormt nog altijd een cultureel en religieus centrum. Een wandeling langs verschillende tempeltjes en Boeddhabeelden brengt je naar de top van de ruim 130 meter hoge Mandalayheuvel. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en het omringende laagland. Aan de zuidkant van de heuvel staat de imposante zittende Boeddha van Kyauktawgyi, gevormd uit een gigantische brok marmer. Wil je mooie souvenirs kopen, dan is de Zegyomarkt een echte aanrader. Ook in de omgeving van de stad is van alles te zien. Zo kun je een kijkje nemen bij de rivier, waar waterbuffels enorme boomstammen aan wal trekken, of naar één van de verlaten steden Amarapura, Ava of Sagaing gaan. Per boot bezoeken we Mingun. Als de bouw niet halverwege was stilgelegd vanwege het overlijden van koning Bodawpaya, dan had hier nu de hoogste stoepa ter wereld gestaan.

Hsipaw  & Pyin Oo Lwin


Dag 12.Mandalay - trein naar Gokhtike - Hsipaw
Dag 13.Hsipaw, wandeltocht
Dag 14.Hsipaw - Pyin Oo Lwin

Hsipaw MyanmarEen klein stukje per trein voert ons door mooie landschappen en over het beroemde hoge Gokhtike viaduct. In het rustige Hispaw lijkt de tijd soms stil te staan. Bij de markt aan de rivier wordt van alles verhandeld. In de ochtend doen bedelnonnen met hun kommen hier hun ronde. In de omgeving maken we een mooie wandeling op het platteland. In het dorp Pyin Oo Lwin verplaatsen de meeste bewoners zich met brommers en te paard. Struin door de botanische tuinen of laat onder het genot van een drankje het rustige leven aan je voorbij gaan.

Monywa & Bagan

Dag 15. Pyin Oo Lwin - Monywa
Dag 16. Monywa - Bagan
Dag 17. Bagan
Dag 18. Bagan
Dag 19. Bagan - vlucht naar Yangon
Dag 20. Yangon - Amsterdam
Dag 21. aankomst Amsterdam

Het weinig bezochte Monya is vooral bekend om de Thanboddaypagode. Tussen de half miljoen Boeddhabeelden  die zich binnen het complex bevinden, vind je ongetwijfeld je favoriet. De hoogste, een 116 meter hoog exemplaar, kan je zeker niet over het hoofd zien.

Bagan tempels MyanmarBagan is het archeologische hoogtepunt van deze reis. Bagan is voor Myanmar wat Ankor is voor Cambodja.  Het is een complex van meer dan 4000 tempels en pagodes uit de 10e tot 13e eeuw, de glorietijd van de Birmese geschiedenis. Ontdek per huur(e-)fiets, ossekar of taxi de schitterende heiligdommen, zoals de Anandatempel met zijn met goud vergulde spitsen. Thatbyinnyu, de hoogste tempel van Bagan, doet denken aan een Amerikaanse wolkenkrabber. Mooi is om vanaf een tempel de zons op- of ondergang te bekijken. Met een boot kunnen we een mooie zonsondergang op het water beleven. In de verte zie je de bovenop een berg gelegen gouden stoepa Tan Kyi Paya. We vliegen terug naar Yangon vanwaar we met goede herinneringen aan het mooie Myanmar de volgende morgen naar Amsterdam vliegen.  


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat de reisdagen en enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Myanmar immers het beste kennen. Gemiddeld bestaat de  groep uit 16 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

22 okt - 11 nov

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

19 nov - 09 dec

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.295,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 feb - 09 mrt
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

1 plaats vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

17 mrt - 06 apr

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Inclusief

 • Vliegreis met Emirates
 • Twee tijdsbesparende binnenlandse vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per eigen airconditioned bus
 • Overnachtingen in hotels met ontbijt
 • Bezoek aan de Gouden Rots
 • Boottocht naar Mingun
 • Boottocht op de Irrawaddyrivier
 • Boottocht over het Inlemeer
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engels sprekende gids
 • Diensten Djoserservicebalie Schiphol
   

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, zonefees, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizende van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Yangon is te reserveren. Hier verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs van een verlengingsnacht in Yangon bedraagt v.a. € 40,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €300,-.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens onze reizen maken we gebruik van leuke sfeervolle hotels met goede ligging. In de meeste hotels is airconditioning aanwezig. In de hoger gelegen plaatsjes zoals in Kalaw en het Inlemeer is het koeler dan in het laagland en is derhalve geen airconditioning aanwezig, deze hotel zijn wat meer basic.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Yangon Clover City Center Hotel
Mandalay Silver Star Hotel
Bagan Bagan Umbra Hotel
Inlemeer Remember Inn

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizende van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

 • Myanmar - Mandalay - Silver Star Hotel receptie
 • Myanmar - Kalaw - New Shine Hotel kamer
 • Myanmar - Bagan - Bagan Umbra zwembad
 • Myanmar - Bagan - Bagan Umbra hotel
 • Myanmar - Bagan - Bagan Umbra
 • Myanmar - Inle Lake - Remember Inn kamer
 • Myanmar - Inle Lake - Remember Inn twin kamer
 • Myanmar - Yangon - Clover Hotel kamer

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  22:00

  Aankomst

  07:45

 • Vlucht met

  Traject

  Dubai - Yangon

  Vertrek

  10:30

  Aankomst

  18:15

 • Vlucht met

  Traject

  Yangon - Dubai

  Vertrek

  02:00

  Aankomst

  05:45

 • Vlucht met

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  08:10

  Aankomst

  12:40


Tijdsverschil: in de zomer is er een tijdsverschil van vier en een half uur en in de winter vijf en een half uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen in Myanmar met onze eigen comfortable bus die voorzien is van airconditioning. Er zijn enkele lange reisdagen, niet alleen omdat er dan flinke afstanden worden afgelegd, maar ook omdat er onderweg veel te zien is. We maken dan ook regelmatig stops in dorpjes, bij markten, bezienswaardigheden of zomaar ergens op het platteland.

De twee grote afstanden van Yangon - Inlemeer en van Bagan naar Yangon worden overbrugd met tijdsbesparende binnenlandse vluchten.

 • emirates
 • Myanmar rondreis bus vervoersmiddel Djoser
 • Myanmar bootexcursie Djoser
 • Myanamr excursie paard en wagen Djoser
 • Myanmar excursie Djoser
 • Myanmar bus excursie Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Emirates
 • Twee tijdsbesparende binnenlandse vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per eigen airconditioned bus
 • Overnachtingen in hotels met ontbijt
 • Bezoek aan de Gouden Rots
 • Boottocht naar Mingun
 • Boottocht op de Irrawaddyrivier
 • Boottocht over het Inlemeer
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engels sprekende gids
 • Diensten Djoserservicebalie Schiphol
   

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Yangon of Kalow op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken in een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven in Mandalay gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze 21-daagse reis door Myanmar zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Boottocht over het Inlemeer, met een bezoek aan de markt, de drijvende tuinen en de Phaung Daw Y pagode.
 • Boottocht naar Mingun, hier bezoekje het plaatsje Mingun waar de aanbouw van de grootste stupa ter wereld staat. Als de bouw niet halverwege was stilgelegd, vanwege het overlijden van koning Bodawpaya, dan had hier nú de hoogste stoepa ter wereld gestaan. Nu kun je de resten beklimmen of je per kar door het dorp laten rijden.
 • Boottocht over de Irrawaddyrivier bij zonsondergang. 


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:
 

 • Op weg naar Kyaikto stoppen we in Bago, hier kun je verschillende tempels bezoeken. Aangekomen in Kyaikto kun je de gouden rots bezoeken.
 • Bezoek aan het jongensklooster van Shwe Yaunghwe Kyaung en de Pindayagrotten met zijn verzameling van duizenden Boeddha’s.


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld, bv wandelen in Kalaw.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat bij aankomst nog minimaal een 6 maanden geldig is.
 • Het visum kost $ 50,-. Voor de aanvraag heb je een digitale pasfoto en een credit card nodig waarover je na boeking meer informatie ontvangt. Ongeveer 4 weken voor vertrek ontvang je per mail meer informatie over de visumaanvraag.

Geldzaken

In Myanmar wordt er betaald met de kyat (uitspraak: 'kjat'). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Er zijn pinautomaten in Birma, maar deze zijn beperkt tot de grote steden. Creditcards worden daarnaast nauwelijks geaccepteerd.

Het advies is om iets aan cash euro's mee te nemen. De biljetten dienen nieuw of nagenoeg nieuw te zijn. Een biljet met een kreukje, vlekje, scheurtje of gaatje wordt niet geaccepteerd. Bij het vertrek naar Nederland kan op de luchthaven een teveel aan gewisseld geld weer worden omgewisseld in euro's.

Tijdens de reis zijn de overnachtingen, het ontbijt, vervoer en enkele excursies inbegrepen. Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

In Myanmar is het gebruikelijk om fooien te geven. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,- per persoon (bij een reis met 20 deelnemers, bij kleinere groepen zal de bijdrage evenredig verhoogd worden).

Maaltijden

Eten Myanmar DjoserHet ontbijt is inclusief tijdens deze reis. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen, zodat je vrij bent om zelf een keuze te maken waar en wanneer je gaat eten.

Het eten in Myanmar is globaal onderverdeeld in drie soorten: Birmees, Indiaas en Chinees. De basis voor bijna iedere Birmese maaltijd is rijst, waar verschillende soorten smakelijke groente-, vis- of vleescurry’s bij worden geserveerd. De Birmese keuken kent een aantal typisch lokale gerechten zoals een tea leaf salade en shan noodle soup. Ook houden de Birmezen van barbecueën, dit vind je terug op straat maar ook in restaurants. In de grotere plaatsen zijn er ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: 

- vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
- malariatabletten

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Yangon is te reserveren. Hier verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs van een verlengingsnacht in Yangon bedraagt v.a. € 40,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Myanmar heeft drie van elkaar te onderscheiden seizoenen. Het koele en droge seizoen valt tussen november en februari. De temperatuur is in het algemeen aangenaam (25 à 30° C). Houd er in deze tijd wel rekening mee dat het in de bergen 's nachts koud kan worden.

Vanaf februari tot eind april, begin mei begint de temperatuur langzaam op te lopen. Het kan tropisch warm worden. In de bergen en de hoger gelegen delen van Myanmar, waar vroeger de Britten ook de verkoeling zochten, is de temperatuur in deze tijd zeer aangenaam.

In mei begint het natte seizoen, ofwel de moesson. Dit betekent vaak een flinke bui in de namiddag. Hoewel het natte seizoen als nadeel kan hebben dat het soms flink regent en dat bepaalde wegen slechter begaanbaar zijn, heeft ook dit seizoen zeker haar charme. De natuur wordt weer fris groen en de boeren zijn het land en de rijstvelden weer aan het bewerken.

Myanmar heeft een relatief groot oppervlak, dat aan de landzijde grenst aan Bangladesh, India, China, Laos en Thailand. Het centrale deel van het land kenmerkt zich door brede rivieren en uitgestrekte vlaktes. Bergen rijzen op in het oosten aan de grens met Thailand en in het noorden vind je uitlopers van de Himalaya. Tijdens onze reis trekken we naast het laagland ook de bergen in naar het Inlemeer en het bergstadje Kalaw. Hier maken we kennis met enkele bergvolkeren. 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Waar overnachten we?

Je overnacht in Myanmar in middenklasse hotels. Alle kamers hebben airconditioning of fan, eigen douche en toilet. Er zijn mogelijkheden om je was te doen of te laten doen.

Hoe reizen we door Myanmar?

Kan ik pinnen onderweg in Myanmar

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Heb ik een visum nodig voor Myanmar?

Is het mogelijk om een driepersoonskamer te boeken?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Wat is de beste reistijd?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Myanmar?

Moet ik malariapillen slikken voor deze reis?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Rustige reis in een mooi en tempelrijk, boeddhistisch land met een zeer vriendelijke bevolking, heerlijk eten en soms lange reisdagen.

  8,0

  8,0
 • Een land van gastvrije mensen, prachtige pagodes, ossekarren en rijstvelden. Reizen per vliegtuig, trein, boot, truck, bus, scooter, fiets en natuurlijk te voet. Boeddhistische monniken die ' s ochtends op blote voeten in lange rijen voedsel krijgen van dorpbewoners: mededogen en vriendelijkheid.

  9,0

  9,0
 • Een zeer kleurrijk land met een geweldig historisch verleden dat zeer goed bewaard is gebleven en bezocht mag worden. Historische gebouwen, rijke flora en fauna en een bijzonder aardige en vriendelijke bevolking gaan hier hand in hand en staan garant voor een uitermate boeiende en gevarieerde reis.

  10,0

  10,0
 • Heel veel gezien en geleerd van het leven in Myanmar. Super vriendelijke mensen, mooie natuur, mooie tempels, markten en strand. Zo mooi om dit land te verkennen in al de eenvoud en pracht en praal. Wat heeft dit land veel te bieden !!

  10,0

  10,0
 • Een geweldig, memorabele reis. Een mooi land met supervriendelijke bevolking. Dankzij onze prima reisleidster en dito gids hebben we ten volle genoten van veel van wat dit land te bieden heeft. We boften ook met een heel gezellig groep. Voor wie Myanmar overweegt: nu gaan!

  9,0

  9,0
 • Wij vonden de reis zeer indrukwekkend! We misten wel wat meer achtergrondinformatie van de gids. Bijvoorbeeld over de gebruiken van de mensen, over de cultuur en over de streken waar we kwamen. Verder waren de hotels, het vervoer en het eten prima geregeld . Dank jullie wel! Vriendelijke groet,

  8,0

  8,0
 • Wat een prachtig land en wat een lieve mensen. Een schitterende rondreis met alleen maar hoogtepunten, mede te danken aan onze reisbegeleider Robin en plaatselijke gids Win. Voor beide een hele grote pluim. Enige minpuntje is dat er in de laatste week drie keer terug gereisd wordt naar Yangon.

  9,0

  9,0
 • Geweldige reis door snel veranderend land. Prachtig landschap met vele tempelcomplexen en boeddha's. Bagan: absoluut hoogtepunt. Inle ook! Vriendelijke bevolking, heerlijk eten. Afsluiten aan strand: top! Hot-air balloon festival: kers op de taart! De reisleider? Heel zuinig op zijn Djoser !!

  9,0

  9,0
 • Zeer leuke reis gehad waarop we nog lang terugblikken! Positief: leuke en vlotte reisbegeleider Ricardo, goede organisatie, hulpvaardigheid reisbegeleiding. Verbetering mogelijk: erg lange busritten, handiger als op voorhand gecommuniceerd wordt hoeveel centen voorzien moeten worden per activiteit

  7,0

  7,0
 • Informatie voorafgaand aan - en tijdens de reis aangenaam en professioneel. Mooi en afwisselend reisprogramma, goede route volgorde, prettige en zeer centraal gelegen hotels, uitmuntende reisleider (grote pluim) en goede lokale gids, comfortabele bussen.

  10,0

  10,0
 • Het was werkelijk een fantastische reis. Alles liep op rolletjes onder de enthousiaste, deskundige leiding van Ricardo met allerlei extra info en hippe spots (vanuit huis voorbereid en meegenomen!) Op verschillende manieren en extra's de juiste indruk gekregen van dit land.

  9,0

  9,0
 • Indrukwekkende, nog authentieke trip door snel ontluikend Myanmar

  7,0

  7,0
 • Fantastische reis door een prachtig, nog ongerept land. Vriendelijke mensen, heerlijk eten, prima hotels. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen dus nu is het moment om het land te bezoeken!

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis, genoten! Echt op reis veel afwisseling, met recht het land van goud

  9,0

  9,0
 • Geweldige reis, goed hotels geweldige reisleidster prima programma op enkele kleine dingen na. Alles zat mee ook het weer. De prijs kwaliteit verhouding was prima

  8,0

  8,0
 • Mooie reis. Heel veel gezien en lekker afgesloten met twee volle dagen strand.

  8,0

  8,0
 • Myanmar: Een land dat beslist indruk op je maakt. Het Boeddhisme en de pracht en praal van de pagodes zijn bijzonder. Maar vooral de mensen die in dit land wonen maken een onuitwisbare indruk! Vriendelijk, een beetje verlegen soms en vrolijk. Afwisselende reis, met paar dagen strand aan het einde!

  8,0

  8,0
 • Myanmar is een fascinerend en uniek land met heel prettige sfeer, dat snel verandert. Geweldige reis met veel hoogtepunten zoals Bagan en Inlemeer en veel gevarieerde activiteiten. Er zou iets meer natuur in mogen ter afwisseling op de tempels.

  8,0

  8,0
 • Als je wilt weten wat vriendelijkheid betekent, ga dan naar Myanmar !

  9,0

  9,0
 • Woorden en foto's kunnen de fascinatie van Myanmar maar nauwelijks weergeven. Wat een bijzonder land met een lieve, vriendelijke en aardige bevolking. Een echte aanrader!!

  10,0

  10,0
 • Mooie rondreis door interessant en nog redelijk authentiek Aziatisch land!

  8,0

  8,0
 • Goed georganiseerde reis door een prachtig land met een alleraardigste bevolking. Het programma bevat alle hoogtepunten van Myanmar waardoor er enkele lange etappes zijn. In Bagan waren we graag 'n extra dagje gebleven.

  8,0

  8,0
 • Bijna perfecte reis in Azië met uitstekende reisbegeleiding en veel ervaren reisgenoten! Zowel spannende als ontspannende activiteiten en tussen Myanmar cultureel en monumenten erfgoed! Goede mix aan vervoermiddelen!

  9,0

  9,0
 • Schitterende reis. Myanmar staat qua toerisme nog in de kinderschoenen. Ik ben benieuwd hoe snel dit veranderd. Enorm veel bezienswaardigheden die volop getoond worden met behulp van een goede Nederlandse en een Birmese gids. Hoogtepunt: Het grote geluk hebben Aung San Suu Kyi de hand te schudden.

  9,0

  9,0
 • Erg mooie en uitgebanlanceerde reis! Zeer vriendelijke en nieuwsgierige bevolking, Veel te zien, te beleven en te voelen. Reisbegeleiding van Arno en Djaw (lokale gids) is top of the bill! Nu je nog de kans hebt om dit relatief nog niet toeristische land te bezoek....doen!!

  9,0

  9,0
 • Een mooi land met prachtige mensen. Het toerisme is nog ver te zoeken. Als het op je bucketlist staat, ga dan nu. En staat het er niet op, ga dan ook.

  10,0

  10,0
 • Een fantastische reis door een wonderschoon land. Het land ademt boeddhisme. Wij werden er helemaal ZEN van. Uitstekende reisbegeleiding en een leuke groep medereizigers. Kortom top. Wij hadden alleen nog een dag langer in Bagan willen blijven.

  9,0

  9,0
 • Zeer mooie reis zo ongerept en toch zo puur, de mensen en het landschap.

  8,0

  8,0
 • Fantastische reis, ideale tijd om deze te maken is december-januari. Geweldige reisleider Richard, die maakte het af. Een klein minpuntje is het feit dat we maar 1 dag in Bagan waren, dat is veel te kort. Fantastisch lieve mensen, prachtig weer, heerlijk eten, kortom geweldige reis.

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis met professionele begeleiding. Niet te lang wachten om er ook heen te gaan...het is in Myanmar aan het veranderen.

  9,0

  9,0
 • Prachtige relaxte reis door een fantastisch land met alleen maar vriendelijke mensen. Een geweldige aanrader!

  9,0

  9,0
 • Myanmar heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Natuur, cultuur en de mensen. Nog niet overspoeld door het tourisme.

  9,0

  9,0
 • Mooi land lieve mensen. Mooie hotels en veel mooie tempels en stoepa's. De natuur is prachtig, begroeide bergen en rijstvelden. Inlemeer is heel bijzonder met al die drijvende tuinen en huizen boven het water. Wij hebben genoten van dit land en van het heerlijke eten.

  10,0

  10,0
 • Waanzinnige reis, in een prachtig land! Voor mij was dit de eerste keer Azië, maar zeker niet de laatste keer! Deze reis is zeker een aanrader!

  10,0

  10,0
 • Supervriendelijke Birmezen, al fietsend in het losse zand de pagodes van Bagan verkennen, luieren aan het strand, het land van de duizenden boeddha's, gouden pagodes en monniken, met bootjes op het Inle-meer, ... En dit alles prima georganiseerd en in een relaxte sfeer. Kortom: we genoten volop!

  9,0

  9,0
 • Van zodra je voet op Myanmarese bodem zet wordt je begroet met "Mingalaba", het lokale "hallo". Hartelijke mensen, schitterende pagodes, prachtige landschappen. Een vakantie die je een Wow-gevoel geeft. Ik kan enkel aanraden Myanmar nu te bezoeken en geen jaren meer te wachten.

  9,0

  9,0
 • Ben pas een paar uurtjes thuis en wil onmiddellijk reageren. Voor de eerste keer met Djoser, zeker niet voor de laatste. Een buitengewone reis naar een buitengewoon land. De reisleiding: Marc van Vuren was een attente begeleiding en een professional gids met veel humor.Van begin tot eind: GENOTEN!!!

  10,0

  10,0
 • Afwisselende reis door een prachtig land dat aan de vooravond lijkt te staan van een stormachtige economische ontwikkeling.

  9,0

  9,0
 • Voor de eerste keer met een groep op reis. Een nieuwe ervaring in een prachtig land, met heel veel bezienswaardigheden. Mede door de fantastische reis begeleiding, zowel gids uit Birma en reisleidster van Djoser, hebben we zoveel kunnen zien. Zonder deze begeleiding hadden we max. 25 % gezien.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding én lokale gids
 • Afwisselende reis met aandacht voor natuur, cultuur & lokale bevolking
 • Mooie boottochten op het Inlemeer, naar Mingun en op de Irrawaddyriver
 • Bezoek aan historische tempelstad Bagan
 • Aantrekkelijke eenpersoonskamer prijzen

Klantwaardering

8,8

Rustige reis in een mooi en tempelrijk, boeddhistisch land m...
Rustige reis in een mooi en tempelrijk, boeddhistisch land met een zeer vriendelijke bevolking, heerlijk eten en soms lange reisdagen.

Dick A. - 8,0
Een land van gastvrije mensen, prachtige pagodes, ossekarren...
Een land van gastvrije mensen, prachtige pagodes, ossekarren en rijstvelden. Reizen per vliegtuig, trein, boot, truck, bus, scooter, fiets en natuurlijk te voet. Boeddhistische monniken die ' s ochtends op blote voeten in lange rijen voedsel krijgen van dorpbewoners: mededogen en vriendelijkheid.

Hetty D. - 9,0
Een zeer kleurrijk land met een geweldig historisch verleden...
Een zeer kleurrijk land met een geweldig historisch verleden dat zeer goed bewaard is gebleven en bezocht mag worden. Historische gebouwen, rijke flora en fauna en een bijzonder aardige en vriendelijke bevolking gaan hier hand in hand en staan garant voor een uitermate boeiende en gevarieerde reis.

John D. - 10,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Myanmar

Het weer in Myanmar

34°C

Terug naar boven