Myanmar

Rondreis Myanmar21 dagen

Tijdens de reis door Myanmar (Birma) bezoeken we Yangon, Kyaiktiyo, Mandalay, Bagan en het Inlemeer. In Yangon breng je een bezoek aan de beroemde Shwe Dagon pagode. Andere bijzondere plekken zijn de gouden rots Kyaiktiyo en de oude hoofdstad Mandalay. De fiets is een ideaal vervoersmiddel om de duizende pagodes bij Bagan te ontdekken en de boot om de vissers op het Inlemeer te bewonderen. De rondreis wordt afgesloten op Ngwe Saung Beach. Het hotel ligt vlak bij het prachtige witte strand, waar je heerlijk kunt relaxen, zwemmen en snorkelen. Een ontspannend slot van een indrukwekkende reis.

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis Myanmar, 21 dagen
 1. Amsterdam - Mandalay
 2. aankomst Mandalay
 3. Mandalay, boottocht naar Mingun
 4. Mandalay
 5. Mandalay - Bagan
 6. Bagan, boottocht over Irrawaddyrivier
 7. Bagan - Mount Popa - Kalaw
 8. Kalaw
 9. Kalaw - Pindayagrotten - Shwe Yaunghwe Kyaung - Inlemeer
 10. Inlemeer, boottocht en bezoek Shwe Indein (Inn Thein)-pagodes
 11. Inlemeer
 12. Inlemeer - Yangon
 13. Yangon
 14. Yangon - Kyaikto, excursie Gouden Rots
 15. Kyaikto - Yangon
 16. Yangon - Ngwe Saung Beach
 17. Ngwe Saung Beach
 18. Ngwe Saung Beach
 19. Ngwe Saung Beach - Yangon
 20. Yangon - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving


S
truinen door Mandalay

Dag 1.  Amsterdam - Mandalay
Dag 2.  aankomst Mandalay
Dag 3.  Mandalay, boottocht naar Mingun
Dag 4.  Mandalay

 
Middels een comfortabele vlucht van Amsterdam via Singapore naar Myanmar arriveren in de middag in Mandalay, de voormalige  hoofdstad tijdens de Britse koloniale tijd. Ondanks dat de stad al jaren geen hoofdstad meer is vormt het nog altijd het culturele en religieus centrum van noor Myanmar. Als je door het drukke centrum wandeld passeer je verschillende tempeltjes en Boeddhabeelden op weg naar de top van de ruim 130 meter hoge Mandalayheuvel. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en het omringende laagland. Aan de zuidkant van de heuvel staat de imposante zittende Boeddha van Kyauktawgyi, gevormd uit een gigantische brok marmer. De stad heeft 4 houten tempels die je niet mag missen, ze zijn zeer rijk gedecoreerd met prachtig houtsnijwerk. Wil je mooie souvenirs kopen, dan is de Zegyomarkt een echte aanrader. In de omgeving van de stad is er ook van alles te zien. Zo kun je een kijkje nemen aan de rivier, waar waterbuffels enorme boomstammen aan wal trekken, of je reist af naar één van de verlaten steden Amarapura, Ava of Sagaing waar je heerlijk kunt dolen tussen de oude gebouwen. Per boot varen we naar de overkant van Irawaddy rivier en bezoeken we Mingun. Een mooie site aan de oever van de rivier met een aantal tempels. Het hoogtepunt van dit bezoek is de Mingun stupa, als de bouw niet halverwege was stilgelegd vanwege het overlijden van koning Bodawpaya, dan had hier nu de hoogste stoepa ter wereld gestaan.Je kunt de stoepa beklimmen zodat je een mooi uitzicht over de weidse rivier hebt. Vergeet ook niet de twee stenen leeuwen te bekijken die aan de rivier op wacht staan.  Heb je even geen zin in tempels of stupa's dan kun je de vele werkplaatsen bezoeken die allerlei producten fabriceren van marmer en beelden tot bladgoud.   

Op de fiets langs tempels

Dag 5  Mandalay - Bagan
Dag 6. Bagan, boottocht over Irrawaddyrivier
Dag 7. Bagan - Mount Popa - Kalaw

Bagan Myanmar Birma DjoserNa twee dagen wennen aan het leven in Myanmar reizen we met onze bus naar Bagan waar we halverwege de middag arriveren. Bagan is het archeologische hoogtepunt van deze reis,.hier vindt je een complex van duizenden tempels en pagodes uit de 10e tot 13e eeuw, de glorietijd van de Birmese geschiedenis. De Birmeese overheid is er veel aan gelegen dit gebied te conserveren omdat het tot een Unesco site is benoemd. Je kunt het terrein verkennen per huurfiets, ossenkar of taxi. De schitterende heiligdommen, zoals de Anandatempel met zijn met goud vergulde spitsen of de Thatbyinnyu, de hoogste tempel van Bagan, die doet denken aan een Amerikaanse wolkenkrabber. Bij mooi weer kun je er een schitterende zonsondergang zien die je misschien wel kent van foto's uit de reisgidsen. De volgende dag maken we tegen zonsondergang met de boot een tocht om  de zonsondergang vanaf het water zien. In de verte zie je, de bovenop een berg gelegen, gouden stoepa Tan Kyi Paya.

Onderweg naar Kalaw passeren we de berg Popa, ook wel de ‘Olympus van Azië’ genoemd. Boven op de berg ligt het huis van de ’37 nats’. Geestverering is nog diepgeworteld in Myanmar. Na een stevige klim over trappen en begeleid door apen wordt je beloond met een schitterend weids uitzicht over de laagvlakte die zich kilometers voor je uitstrekt. 

Beenroeiers op het Inlemeer

Dag 8.  Kalaw
Dag 9.  Kalaw - Pindayagrotten - Shwe Yaunghwe Kyaung - Inlemeer
Dag 10. Inlemeer, boottocht en bezoek Shwe Indein (Inn Thein)-pagodes
Dag 11. Inlemeer

Myanmar Birma Jongensklooster Djoser Kalaw ligt in een prachtige natuurlijke omgeving waar vroeger de Britse kolonisten de hitte van het laagland ontvluchtten. De bewoners vormen een interessante mengelmoes van onder anderen Shan, Indiërs en Nepalese Ghurka’s. Kalaw is ook een ideale uitvalsbasis voor wandeltochten in de bergachtige omgeving. Vanuit Kalaw rijden we naar het langgerekte, ondiepe en door heuvelruggen omringde Inlemeer. Veel pelgrims bezoeken onderweg Pindaya voor de gelijknamige grotten, vanwege de eeuwenoude Boeddhabeelden in alle vormen en maten. Vlak voordat we bij het meer aankomen zie je het Shwe Yaunghwe Kyaung-jongensklooster.

Op het Inlemeer roeien de vissers op een heel bijzondere manier: staand op één been omklemmen zij met het andere been de roeispaan. Tijdens een boottocht over het meer vaar je tussen drijvende akkers en boerderijtjes naar een dorpje, dat met kanalen als straten aan Venetië doet denken. Als de waterstand het toelaat bezoeken we ook de ruïnes van de mysterieuze Shwe Indein-pagodes.

Draak en rots van goud

Dag 12. Inlemeer - Yangon
Dag 13. Yangon

Yangon Birma Myanmar DjoserDe voormalige hoofdstad Yangon ligt midden in de vruchtbare Irrawaddydelta en kenmerkt zich door brede lanen en koloniale Britse architectuur. Hoewel de stad sterk in ontwikkeling is, tref je hier geen skyline van wolkenkrabbers aan, zoals in Bangkok of Kuala Lumpur. Typisch voor het straatbeeld zijn de tabaksverkopers met hun ‘cheroots’, de opvallend grote Birmese sigaren. Het absolute hoogtepunt van Yangon is de met glinsterend goud beklede pagode Shwedagon. Gedurende de 2500-jarige geschiedenis werd deze ‘gouden draak’ geteisterd door talloze bezettingen, aardbevingen en andere ingrijpende gebeurtenissen, maar het imposante complex is nog altijd het belangrijkste religieuze bouwwerk van het land.Hier kun je een offer brengen aan je jaardier voor goed geluk.

Gouden rots

Dag 14. Yangon - Kyaikto, excursie Gouden Rots
Dag 15. Kyaikto - Yangon

Kyaikto gouden rots Myanmar DjoserWe gaan op weg naar Kyaikto en laten net buiten Yangon onze bus zegenen voor een voorspoedige reis. We bezoeken een lokale pottenbakkerij waar ook traditionele medicijnen worden verkocht. Na aankomst in ons hotel bezoeken we meteen de Kyaiktiyo, een immense, met bladgoud vergulde rots, balancerend aan de rand van een diepe afgrond. Volgens de legende houdt de rots zijn balans door een zorgvuldig geplaatste haar van Boeddha. In rood gehulde monniken die de Kyaiktiyo gehurkt aanbidden, leveren prachtige beelden op.

Op de terugweg naar Yangon stoppen we in de tempelstad Bago, waar je de vierzijdige Boeddha kunnen bezoeken en langs kunt bij de grootste liggende Boeddha van het land kunnen zien. We rijden terug naar Yangon.

Ngwe Saung

Dag 16. Yangon - Ngwe Saung Beach
Dag 17. Ngwe Saung Beach
Dag 18. Ngwe Saung Beach
Dag 19. Ngwe Saung Beach - Yangon
Dag 20. Yangon - Amsterdam
Dag 21. aankomst Amsterdam

De reis eindigt in Ngwe Saung. Ons hotel ligt vlak bij het prachtige witte strand, waar je heerlijk kunt relaxen, zwemmen en snorkelen. Een ontspannend slot van een indrukwekkende reis.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2018

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

23 nov - 13 dec
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.145,-

Korting

Incl. €50,- korting

Start - einde

19 dec - 08 jan
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.245,-

Korting

Incl. €50,- korting

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

09 jan - 29 jan
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

16 jan - 05 feb

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

13 feb - 05 mrt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Voorwaarden gegarandeerd vertrek

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrek gegarandeerd' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met Singapore airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engels sprekende gids
 • Vervoer per eigen airconditioned bus
 • Het traject Inle-Yangon met een luxe openbare bus
 • Overnachtingen in middenklasse hotels
 • Alle ontbijten
 • Bezoek aan de Gouden Rots
 • Bezoek aan Mount Popa
 • Boottocht naar Mingun
 • Boottocht op de Irrawaddyrivier
 • Boottocht over het Inlemeer met bezoek Inthabevolking en Shwe Indeinpagode
 • Afsluiting aan het strand van Ngwe Saung
 • Diensten Djoserservicebalie Schiphol
   

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, zonefees, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Hotelverlenging

Vervroeging in Mandalay of verlenging in Yangon is mét accommodatie te reserveren. Hier verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs in Mandalay bedraagt v.a. € 30,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 60,- per nacht. De prijs van een verlengingsnacht in Yangon bedraagt v.a. € 40,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €300,-.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens onze reizen maken we gebruik van leuke sfeervolle hotels met goede ligging. In de meeste hotels is airconditioning aanwezig. In de hoger gelegen plaatsjes zoals in Kalaw en het Inlemeer is het koeler dan in het laagland en is derhalve geen airconditioning aanwezig, deze hotel zijn wat meer basic. Aan het einde van de drukke rondreis kunt u heerlijk bijkomen in het hotel bij het strand.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Yangon Clover City Center Hotel
Mandalay Silver Star Hotel
Bagan Bagan Umbra Hotel
Inlemeer Remember Inn

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3
 • Accommodatie 4
 • Accommodatie 5
 • Accommodatie 6
 • Accommodatie 7
 • Accommodatie 8
 • Accommodatie 9
 • Accommodatie 10
 • Accommodatie 11

Vliegreis

Singapore Airlines

De vluchten worden uitgevoerd met Singapore Airlines. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

Amsterdam - Singapore 10:25 - 05:55*
Singapore - Mandalay 11:30 - 13:20
   
Yangon - Singapore 17:35 - 22:10
Singapore - Amsterdam 23:55 - 06:45*

*aankomst volgende dag

Tijdsverschil: in de zomer is er een tijdsverschil van vier en een half uur en in de winter vijf en een half uur.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen in Myanmar met onze eigen bus. Op enkele dagen zijn we de hele dag onderweg, niet alleen omdat er dan flinke afstanden worden afgelegd, maar ook omdat er onderweg zeer veel te zien is. We maken regelmatig stops in dorpjes, bij markten, bezienswaardigheden of zomaar ergens op het platteland. Het traject Inle naar Yangon doen we met een luxe openbare bus.

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3
 • Vervoer 4
 • Vervoer 5
 • Vervoer 6

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Singapore airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engels sprekende gids
 • Vervoer per eigen airconditioned bus
 • Het traject Inle-Yangon met een luxe openbare bus
 • Overnachtingen in middenklasse hotels
 • Alle ontbijten
 • Bezoek aan de Gouden Rots
 • Bezoek aan Mount Popa
 • Boottocht naar Mingun
 • Boottocht op de Irrawaddyrivier
 • Boottocht over het Inlemeer met bezoek Inthabevolking en Shwe Indeinpagode
 • Afsluiting aan het strand van Ngwe Saung
 • Diensten Djoserservicebalie Schiphol
   

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Yangon of Kalow op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken in een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven in Mandalay gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze 21-daagse reis door Myanmar zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Boottocht over het Inlemeer, met een bezoek aan de markt, de drijvende tuinen en de Phaung Daw Y pagode.
 • Boottocht naar Mingun, hier bezoekje het plaatsje Mingun waar de aanbouw van de grootste stupa ter wereld staat. Als de bouw niet halverwege was stilgelegd, vanwege het overlijden van koning Bodawpaya, dan had hier nú de hoogste stoepa ter wereld gestaan. Nu kun je de resten beklimmen of je per kar door het dorp laten rijden.
 • Boottocht over de Irrawaddyrivier bij zonsondergang. 


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:
 

 • Op weg naar Kyaikto stoppen we in Bago, hier kun je verschillende tempels bezoeken. Aangekomen in Kyaikto kun je de gouden rots bezoeken.
 • Bezoek aan het jongensklooster van Shwe Yaunghwe Kyaung en de Pindayagrotten met zijn verzameling van duizenden Boeddha’s.
 • Een stop bij Mount Popa, het huis van de ’37 nats’


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld, bv wandelen in Kalaw. In Ngwe Saung Beach kun je bijvoorbeeld de onderwaterwereld al snorkelend te verkennen.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat bij aankomst nog minimaal een 6 maanden geldig is.
 • Het visum kost $ 50,-. Voor de aanvraag heb je een digitale pasfoto en een credit card nodig waarover je na boeking meer informatie ontvangt. Ongeveer 4 weken voor vertrek ontvang je per mail meer informatie over de visumaanvraag.

Geldzaken

In Myanmar wordt er betaald met de kyat (uitspraak: 'tjat'). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Er zijn pinautomaten in Birma, maar is beperkt tot de grote steden. U kunt tot € 200,- pinnen maar wel tegen commissies van 4 tot 5% van het gepinde bedrag. Creditcards worden daarnaast nauwelijks geaccepteerd.

Het advies is om cash euro's mee te nemen. De biljetten dienen nieuw of nagenoeg nieuw te zijn. Een biljet met een kreukje, vlekje, scheurtje of gaatje wordt niet geaccepteerd. Bij het vertrek naar Nederland kan op de luchthaven een teveel aan gewisseld geld weer worden omgewisseld in euro's.

Om de entrees van de verschillende pagodes en regio's te betalen, is het verstandig onbeschadigde euro's in kleine coupures van € 5,- en € 10,- mee te nemen.

Tijdens de reis zijn de overnachtingen, het ontbijt, vervoer en enkele excursies inbegrepen. Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

In Myanmar is het gebruikelijk om fooien te geven. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,- per persoon.

Maaltijden

Eten Myanmar DjoserHet ontbijt is inclusief tijdens deze reis. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen, zodat je vrij bent om zelf een keuze te maken waar en wanneer je gaat eten. Het eten in Myanmar is globaal onderverdeeld in drie soorten: Indiaas, Chinees en Birmees. De basis van de Birmeese maaltijd is rijst. Daarbij wordt een variatie aan smakelijke vlees- en groentegerechten geserveerd. Aan de kust wordt veel verse vis bereid. In de grotere plaatsen zijn er ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: 

- vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
- malariatabletten

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Vervroeging in Mandalay of verlenging in Yangon is mét accommodatie te reserveren. Hier verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs in Mandalay bedraagt v.a. € 30,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 60,- per nacht. De prijs van een verlengingsnacht in Yangon bedraagt v.a. € 40,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Myanmar heeft drie van elkaar te onderscheiden seizoenen. Het koele en droge seizoen valt tussen november en februari. De temperatuur is in het algemeen aangenaam (25 à 30° C). Houd er in deze tijd wel rekening mee dat het in de bergen 's nachts koud kan worden.

Vanaf februari tot eind april, begin mei begint de temperatuur langzaam op te lopen. Het kan tropisch warm worden. In de bergen en de hoger gelegen delen van Myanmar, waar vroeger de Britten ook de verkoeling zochten, is de temperatuur in deze tijd zeer aangenaam.

In mei begint het natte seizoen, ofwel de moesson. Dit betekent vaak een flinke bui in de namiddag. Hoewel het natte seizoen als nadeel kan hebben dat het soms flink regent en dat bepaalde wegen slechter begaanbaar zijn, heeft ook dit seizoen zeker haar charme. De natuur wordt weer fris groen en de boeren zijn het land en de rijstvelden weer aan het bewerken.

Myanmar heeft een relatief groot oppervlak, dat aan de landzijde grenst aan Bangladesh, India, China, Laos en Thailand. Het centrale deel van het land kenmerkt zich door brede rivieren en uitgestrekte vlaktes. Bergen rijzen op in het oosten aan de grens met Thailand en in het noorden vind je uitlopers van de Himalaya. Tijdens onze reis trekken we naast het laagland ook de bergen in naar het Inlemeer en het bergstadje Kalaw. Hier maken we kennis met enkele bergvolkeren. 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Waar overnachten we?

Je overnacht in Myanmar in middenklasse hotels. Alle kamers hebben airconditioning of fan, eigen douche en toilet. Er zijn mogelijkheden om je was te doen of te laten doen. 
www.djoser.nl/accommodatie

Hoe reizen we door Myanmar?

Kan ik pinnen onderweg in Myanmar

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Heb ik een visum nodig voor Myanmar?

Is het mogelijk om een driepersoonskamer te boeken?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Wat is de beste reistijd?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Myanmar?

Moet ik malariapillen slikken voor deze reis?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • John D.

  Een zeer kleurrijk land met een geweldig historisch verleden dat zeer goed bewaard is gebleven en bezocht mag worden. Historische gebouwen, rijke flora en fauna en een bijzonder aardige en vriendelijke bevolking gaan hier hand in hand en staan garant voor een uitermate boeiende en gevarieerde reis.

  10,0

  10,0
 • Angèle C.

  Heel veel gezien en geleerd van het leven in Myanmar. Super vriendelijke mensen, mooie natuur, mooie tempels, markten en strand. Zo mooi om dit land te verkennen in al de eenvoud en pracht en praal. Wat heeft dit land veel te bieden !!

  10,0

  10,0
 • Anky

  Een geweldig, memorabele reis. Een mooi land met supervriendelijke bevolking. Dankzij onze prima reisleidster en dito gids hebben we ten volle genoten van veel van wat dit land te bieden heeft. We boften ook met een heel gezellig groep. Voor wie Myanmar overweegt: nu gaan!

  9,0

  9,0
 • Karel W.

  Wij vonden de reis zeer indrukwekkend! We misten wel wat meer achtergrondinformatie van de gids. Bijvoorbeeld over de gebruiken van de mensen, over de cultuur en over de streken waar we kwamen. Verder waren de hotels, het vervoer en het eten prima geregeld . Dank jullie wel! Vriendelijke groet,

  8,0

  8,0
 • Maureen G.

  Wat een prachtig land en wat een lieve mensen. Een schitterende rondreis met alleen maar hoogtepunten, mede te danken aan onze reisbegeleider Robin en plaatselijke gids Win. Voor beide een hele grote pluim. Enige minpuntje is dat er in de laatste week drie keer terug gereisd wordt naar Yangon.

  9,0

  9,0
 • Monique B.

  Geweldige reis door snel veranderend land. Prachtig landschap met vele tempelcomplexen en boeddha's. Bagan: absoluut hoogtepunt. Inle ook! Vriendelijke bevolking, heerlijk eten. Afsluiten aan strand: top! Hot-air balloon festival: kers op de taart! De reisleider? Heel zuinig op zijn Djoser !!

  9,0

  9,0
 • Jens R.

  Zeer leuke reis gehad waarop we nog lang terugblikken! Positief: leuke en vlotte reisbegeleider Ricardo, goede organisatie, hulpvaardigheid reisbegeleiding. Verbetering mogelijk: erg lange busritten, handiger als op voorhand gecommuniceerd wordt hoeveel centen voorzien moeten worden per activiteit

  7,0

  7,0
 • Femke T.

  Informatie voorafgaand aan - en tijdens de reis aangenaam en professioneel. Mooi en afwisselend reisprogramma, goede route volgorde, prettige en zeer centraal gelegen hotels, uitmuntende reisleider (grote pluim) en goede lokale gids, comfortabele bussen.

  10,0

  10,0
 • Monique H.

  Het was werkelijk een fantastische reis. Alles liep op rolletjes onder de enthousiaste, deskundige leiding van Ricardo met allerlei extra info en hippe spots (vanuit huis voorbereid en meegenomen!) Op verschillende manieren en extra's de juiste indruk gekregen van dit land.

  9,0

  9,0
 • Peter T.

  Indrukwekkende, nog authentieke trip door snel ontluikend Myanmar

  7,0

  7,0
 • Frank M.

  Fantastische reis door een prachtig, nog ongerept land. Vriendelijke mensen, heerlijk eten, prima hotels. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen dus nu is het moment om het land te bezoeken!

  9,0

  9,0
 • Marja S.

  Prachtige reis, genoten! Echt op reis veel afwisseling, met recht het land van goud

  9,0

  9,0
 • Antoinette M.

  Geweldige reis, goed hotels geweldige reisleidster prima programma op enkele kleine dingen na. Alles zat mee ook het weer. De prijs kwaliteit verhouding was prima

  8,0

  8,0
 • Simon B.

  Mooie reis. Heel veel gezien en lekker afgesloten met twee volle dagen strand.

  8,0

  8,0
 • Johan B.

  Myanmar: Een land dat beslist indruk op je maakt. Het Boeddhisme en de pracht en praal van de pagodes zijn bijzonder. Maar vooral de mensen die in dit land wonen maken een onuitwisbare indruk! Vriendelijk, een beetje verlegen soms en vrolijk. Afwisselende reis, met paar dagen strand aan het einde!

  8,0

  8,0
 • Gerard B.

  Myanmar is een fascinerend en uniek land met heel prettige sfeer, dat snel verandert. Geweldige reis met veel hoogtepunten zoals Bagan en Inlemeer en veel gevarieerde activiteiten. Er zou iets meer natuur in mogen ter afwisseling op de tempels.

  8,0

  8,0
 • Sjoerd L.

  Als je wilt weten wat vriendelijkheid betekent, ga dan naar Myanmar !

  9,0

  9,0
 • Bert en Jannie P.

  Woorden en foto's kunnen de fascinatie van Myanmar maar nauwelijks weergeven. Wat een bijzonder land met een lieve, vriendelijke en aardige bevolking. Een echte aanrader!!

  10,0

  10,0
 • Esmée K.

  Mooie rondreis door interessant en nog redelijk authentiek Aziatisch land!

  8,0

  8,0
 • Monique en Peter

  Goed georganiseerde reis door een prachtig land met een alleraardigste bevolking. Het programma bevat alle hoogtepunten van Myanmar waardoor er enkele lange etappes zijn. In Bagan waren we graag 'n extra dagje gebleven.

  8,0

  8,0
 • Bert B.

  Bijna perfecte reis in Azië met uitstekende reisbegeleiding en veel ervaren reisgenoten! Zowel spannende als ontspannende activiteiten en tussen Myanmar cultureel en monumenten erfgoed! Goede mix aan vervoermiddelen!

  9,0

  9,0
 • Harrold B.

  Schitterende reis. Myanmar staat qua toerisme nog in de kinderschoenen. Ik ben benieuwd hoe snel dit veranderd. Enorm veel bezienswaardigheden die volop getoond worden met behulp van een goede Nederlandse en een Birmese gids. Hoogtepunt: Het grote geluk hebben Aung San Suu Kyi de hand te schudden.

  9,0

  9,0
 • Marcella en Rene

  Erg mooie en uitgebanlanceerde reis! Zeer vriendelijke en nieuwsgierige bevolking, Veel te zien, te beleven en te voelen. Reisbegeleiding van Arno en Djaw (lokale gids) is top of the bill! Nu je nog de kans hebt om dit relatief nog niet toeristische land te bezoek....doen!!

  9,0

  9,0
 • Basz B.

  Een mooi land met prachtige mensen. Het toerisme is nog ver te zoeken. Als het op je bucketlist staat, ga dan nu. En staat het er niet op, ga dan ook.

  10,0

  10,0
 • Kees C.

  Een fantastische reis door een wonderschoon land. Het land ademt boeddhisme. Wij werden er helemaal ZEN van. Uitstekende reisbegeleiding en een leuke groep medereizigers. Kortom top. Wij hadden alleen nog een dag langer in Bagan willen blijven.

  9,0

  9,0
 • Martin S.

  Zeer mooie reis zo ongerept en toch zo puur, de mensen en het landschap.

  8,0

  8,0
 • Yvonne

  Fantastische reis, ideale tijd om deze te maken is december-januari. Geweldige reisleider Richard, die maakte het af. Een klein minpuntje is het feit dat we maar 1 dag in Bagan waren, dat is veel te kort. Fantastisch lieve mensen, prachtig weer, heerlijk eten, kortom geweldige reis.

  9,0

  9,0
 • Jan E.

  Fantastische reis met professionele begeleiding. Niet te lang wachten om er ook heen te gaan...het is in Myanmar aan het veranderen.

  9,0

  9,0
 • Sybe L.

  Prachtige relaxte reis door een fantastisch land met alleen maar vriendelijke mensen. Een geweldige aanrader!

  9,0

  9,0
 • Simone G.

  Myanmar heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Natuur, cultuur en de mensen. Nog niet overspoeld door het tourisme.

  9,0

  9,0
 • Dik S.

  Mooi land lieve mensen. Mooie hotels en veel mooie tempels en stoepa's. De natuur is prachtig, begroeide bergen en rijstvelden. Inlemeer is heel bijzonder met al die drijvende tuinen en huizen boven het water. Wij hebben genoten van dit land en van het heerlijke eten.

  10,0

  10,0
 • Stephanie K.

  Waanzinnige reis, in een prachtig land! Voor mij was dit de eerste keer Azië, maar zeker niet de laatste keer! Deze reis is zeker een aanrader!

  10,0

  10,0
 • Rimaux Anita

  Supervriendelijke Birmezen, al fietsend in het losse zand de pagodes van Bagan verkennen, luieren aan het strand, het land van de duizenden boeddha's, gouden pagodes en monniken, met bootjes op het Inle-meer, ... En dit alles prima georganiseerd en in een relaxte sfeer. Kortom: we genoten volop!

  9,0

  9,0
 • Karine S.

  Van zodra je voet op Myanmarese bodem zet wordt je begroet met "Mingalaba", het lokale "hallo". Hartelijke mensen, schitterende pagodes, prachtige landschappen. Een vakantie die je een Wow-gevoel geeft. Ik kan enkel aanraden Myanmar nu te bezoeken en geen jaren meer te wachten.

  9,0

  9,0
 • Marlis W.

  Ben pas een paar uurtjes thuis en wil onmiddellijk reageren. Voor de eerste keer met Djoser, zeker niet voor de laatste. Een buitengewone reis naar een buitengewoon land. De reisleiding: Marc van Vuren was een attente begeleiding en een professional gids met veel humor.Van begin tot eind: GENOTEN!!!

  10,0

  10,0
 • Ronald B.

  Afwisselende reis door een prachtig land dat aan de vooravond lijkt te staan van een stormachtige economische ontwikkeling.

  9,0

  9,0
 • Ton E.

  Voor de eerste keer met een groep op reis. Een nieuwe ervaring in een prachtig land, met heel veel bezienswaardigheden. Mede door de fantastische reis begeleiding, zowel gids uit Birma en reisleidster van Djoser, hebben we zoveel kunnen zien. Zonder deze begeleiding hadden we max. 25 % gezien.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Ontspannen strandverblijf in Ngwe Saung als afsluiting van de reis
 • Aantrekkelijke eenpersoonskamer prijzen
 • Comfortabele vlucht met Singapore Airlines
 • Nederlandse reisbegeleiding  én lokale gids
 • Afwisselende reis met aandacht voor natuur, cultuur, lokale bevolking en strand
 • Mooie boottochten op het Inlemeer, naar Mingun en op de Irrawaddyriver
 • Bezoek aan historische tempelstad Bagan

Klantwaardering

8,9

Een zeer kleurrijk land met een geweldig historisch verleden...
Een zeer kleurrijk land met een geweldig historisch verleden dat zeer goed bewaard is gebleven en bezocht mag worden. Historische gebouwen, rijke flora en fauna en een bijzonder aardige en vriendelijke bevolking gaan hier hand in hand en staan garant voor een uitermate boeiende en gevarieerde reis.

John D. - 10,0
Heel veel gezien en geleerd van het leven in Myanmar. Super...
Heel veel gezien en geleerd van het leven in Myanmar. Super vriendelijke mensen, mooie natuur, mooie tempels, markten en strand. Zo mooi om dit land te verkennen in al de eenvoud en pracht en praal. Wat heeft dit land veel te bieden !!

Angèle C. - 10,0
Een geweldig, memorabele reis. Een mooi land met supervriend...
Een geweldig, memorabele reis. Een mooi land met supervriendelijke bevolking. Dankzij onze prima reisleidster en dito gids hebben we ten volle genoten van veel van wat dit land te bieden heeft. We boften ook met een heel gezellig groep. Voor wie Myanmar overweegt: nu gaan!

Anky - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Myanmar

Het weer in Myanmar

34°C

Terug naar boven
Chat met Djoser