Rondreis Maleisië

Tijdens de rondreis op Borneo bezoek je de deelstaatjes Sabah en Sarawak. Je geniet onder meer van de Nationale Parken Bako, Gunung Mulu en Kinabalu; daarnaast ga je ook naar Sepilok en Kota Kinabalu. De reis wordt afgesloten op het eiland Pulau Tiga. Tijdens de rondreis door Thailand, Maleisië en Singapore bezoek je in Maleisië steden als Melakka en Kuala Lumpur, evenals Taman Negara Nationaal Park en de Cameron Hooglanden. Tevens bezoeken we de eilanden Langkawi en Penang. Ben je op zoek naar een groepsrondreis om nooit te vergeten? Kies dan voor een groepsreis van Djoser en reis af naar het mooie Maleisië!

Lees meer

Meer over Maleisië

Hoogtepunten van Maleisië

Ontdek alle hoogtepunten van Maleisië

De mooiste plekjes van Maleisië

Djoser biedt een aantal prachtige rondreizen aan, waarbij je de mooiste plekjes van Maleisië zult bezoeken. Je zult reizen naar het noorden van Maleisië, maar ook naar het zuiden, oosten en westen. Kortom: een rondreis waarbij geen enkel hoogtepunt van Maleisië wordt overgeslagen.

Tijdens een rondreis door Maleisië van Djoser worden de highlights in een aangenaam tempo verkend. We maken tijdens de groepsreis door Maleisië gebruik van een eigen bus, waardoor we kunnen stoppen wanneer we willen. Bijvoorbeeld om de prachtige natuur vast te leggen!

Je hebt bij Djoser keus uit twee verschillende groepsreizen: een kortere en een wat langere rondreis. Beide reizen zijn zeer veelzijdig: kleurrijke kustplaatsjes worden afgewisseld met indrukwekkend mooie natuur en de bus wordt soms ingewisseld voor het vliegtuig of de boot.

Ook met Djoser Junior kun verschillende reizen naar Maleisië maken.

Goed verzorgde Maleisië-rondreizen

Tijdens je rondreis door Maleisië overnacht je in goede middenklasse hotels met eigen douche en toilet. Tijdens het verblijf in de bijzondere nationale parken wordt er overnacht in eenvoudige parkhuisjes, midden in de jungle. De groepsreis door Maleisië wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleider.

Daarom met Djoser naar Maleisië

De rondreizen in Maleisië van Djoser zijn erop gericht je optimaal te laten genieten. We hebben de mooiste routes voor je uitgestippeld en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. De groepsreizen door Maleisië laten je zowel de bijzondere cultuur, als de indrukwekkende natuur van het land zien.

Terug naar boven

Landinformatie Maleisië

Landinformatie Maleisië

  • Hoofdstad: Kuala Lumpur
  • Andere bekende steden: Kuching, Malakka en Penang
  • Inwoners: 24 miljoen
  • Taal: Maleis en Engels
  • Munteenheid: Maleisische ringgit
  • Beste reistijd: juni tot en met augustus
  • Tijdsverschil: Tijdens de zomertijd is het in Maleisië 6 uur later, en tijdens de wintertijd is het er 7 uur later dan in Nederland.
  • Oppervlakte: 330.000 km²
  • Geografie: Maleisië bestaat uit twee delen: het westen dat bij het vasteland van Azië hoort, en wat eilanden in het oosten, waaronder Sabah, Sarawak en Borneo, dat gedeeld wordt met Brunei en Indonesië.

Terug naar boven

De beste reistijd Maleisië

De beste reistijd om Maleisië te bezoeken

Maleisië is het hele jaar door goed te bereizen. Het heeft een tropisch klimaat, waardoor het in de zomermaanden warm en vochtig is. In de hoger gelegen gebieden blijven de temperaturen relatief laag tijdens de zomer. De moessonperiode loopt van oktober tot maart en zorgt voor een frisse, groene natuur en aangename temperaturen. Een groepsreis door Maleisië kan dus het hele jaar door plaatsvinden.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Maleisië

Bezienswaardigheden Maleisië

Maleisië is gelegen in het zuidoosten van Azië en bestaat uit twee afzonderlijke delen die gescheiden worden door de Zuid-Chinese Zee. Maleisië is een ideaal vakantieland om heerlijk te relaxen en cultuur op te snuiven, maar ook omdat het een veilig en georganiseerd land is. Bezoek meerdere prachtige bounty eilanden of breng een bezoek aan de oude en authentieke jungle. Er zijn genoeg bezienswaardigheden, dus voor ieder wat wils!

> Rondreizen Maleisië

Kuala lumpur
Wie de drukke hoofdstad Kuala Lumpur bezoekt zal vooral onder de indruk zijn van de combinatie van oude koloniale bouwwerken en moderne architectuur. Het internationale symbool van de stad is de imposante Petronas Towers. De toren is ontworpen door de Argentijnse architect Cesar Pelli en heeft wel geteld 88 verdiepingen. Op de 41ste verdieping heb je een spectaculair uitzicht over de stad.
Andere bezienswaardigheden van deze stad zijn onder andere China Town, Dataran Medeka, het National History Museum en de Kuala Lumpur’s Central Market.
De Kuala Lumpur’s Central Market was vroeger de grootste markt van de stad, maar tegenwoordig is het een gigantische bazaar met veel handgemaakte items en typische Maleisische spullen. Dit is de plek om lokale spulletjes in te slaan.

Kinabatangan rivier
De Kinabatangan is de twee na langste rivier in Maleisië, heeft een lengte van 560 kilometer en stroomt door de staat Sabah. De rivier biedt tal van mogelijkheden om verschillende diersoorten te zien, onder andere wilde olifanten, slangen en krokodillen. Een goede manier om deze diersoorten te spotten is per boot.

Bako nationaal park
Bako nationaal park is de oudste en één van de kleinste nationale parken. Dit park is heel gemakkelijk te bereiken omdat het op ongeveer 37 km van de stad Kuching ligt. Een echte hoogtepunt van het nationaal park zijn de neusapen. Elke avond begeven de neusapen zich bij de rivieroever om voedsel te verzamelen en maken zich klaar voor de nacht. Vaak slapen ze hoog in de bomen langs de rivieroevers.
Neem een korte wandeling of ga mee op een langere jungletrek om het nationaal park te verkennen. Er zijn 16 verschillende wandelroutes in Bako nationaal park en verschillen van moeilijkheid en afstand.

> Rondreizen Maleisië
 

Terug naar boven

Klantwaardering

8,5

Super reis! Actief en veel gezien. Jeroen bedankt voor alle...
Super reis! Actief en veel gezien. Jeroen bedankt voor alle informatie en kennis! Eten was ook geweldig. Volgende reis weer bij Djoser.

Jolanda en Erik - 8,0
Terug naar boven
Chat met Djoser