Maleisië

Maleisië

Met oog voor de wereld

 • De vijf kenmerken van Maleisië

  Eigenlijk heb je geen “vijf kenmerken” nodig om Maleisië te omschrijven, één woord is genoeg! ‘Veelzijdig’! Maar toch zal ik proberen het land op te splitsen, zodat je misschien nog nieuwsgieriger wordt naar dit diverse land.

  Lees meer

 • Kunst en historie in George Town

  George Town is de hoofdstad van het Maleisische eiland Penang. Deze stad heeft een prachtig historisch centrum met een rijke geschiedenis.

  Lees meer

 • Wereldstad Kuala Lumpur

  Kuala Lumpur is een levendige stad waar je je zeker niet zult vervelen.

  Lees meer

 • Bako Nationaal Park in Maleisisch Sarawak: van neusapen tot grillige rotsformaties

  Klein maar fijn. Dat is Bako nationaal park in de Maleisische deelstaat Sarawak. Via een netwerk aan wandelpaden verken je het park te voet en kun je zeldzame dieren en planten spotten. Zoals de neusaap, die de locals vroeger aan een koloniale drinkebroer deed denken. Of het kannetjeskruid, een plant die zich voedt met vliegjes. Na afloop van de wandeling lonkt een duik in het helderblauwe water van de Zuid-Chinese Zee.

  Lees meer

 • Sabah - Oase voor natuurliefhebbers

  Tekst: Thijs Heslenfeld Onvergetelijk avontuur in de jungleHet Maleisische Sabah is een ideale bestemming om kennis te maken met de jungle. Je reist door een modern en veilig land met prima verbindingen. Maar je vindt hier ook nog prachtig ongerept oerwoud, waar je je ogen uitkijkt.Wie Sabah zegt, zegt Mount Kinabalu. Maar Tham Yau Kong, een lokale specialist in de wat avontuurlijker vakanties, nee...

  Lees meer

Terug naar boven