ANVR

SGR

Calamiteitenfonds

Reis zoeken

Soort reis

Regio

Prijs

Met oog voor

Vertrekperiode

Reisduur

Rondreis West Amerika hotelreis 23 dagen

Het zuidwesten van Amerika is een gebied van uitersten. Tijdens deze reis bezoeken we mooie nationale parken zoals Yosemite, the Grand Canyon, Bryce Canyon en Zion. Maar ook bruisende steden zoals Los Angeles, San Francisco en Las Vegas. Bovendien heb je genoeg tijd om te genieten van de stranden in Californië en de mooie kustlijnen.

Prijs vanaf € 3.745,-

Boek deze reis Brochure aanvragen
33°
Stuur door
Van:
Aan:

Reisschema

 1. Amsterdam - San Francisco, stadstour
 2. San Francisco - Oakhurst, Yosemite nationaal park
 3. Oakhurst, Yosemite NP
 4. Oakhurst - Yosemite NP - Mammoth Lakes
 5. Mammoth Lakes - Death Valley - Las Vegas
 6. Las Vegas
 7. Las Vegas - Zion national park - Bryce Canyon
 8. Bryce Canyon - Capitol Reef - Moab
 9. Moab, Arches nationaal park
 10. Moab - Monument Valley - Page
 11. Page - Grand Canyon - Williams
 12. Williams, Grand Canyon
 13. Williams - Laughlin
 14. Laughlin - Joshua Tree nationaal park - San Diego
 15. San Diego
 16. San Diego - Los Angeles
 17. Los Angeles
 18. Los Angeles - Santa Barbara - Solvang - Santa Maria
 19. Santa Maria - Big Sur - Monterey - Salinas
 20. Salinas - San Francisco
 21. San Francisco
 22. San Francisco - Amsterdam
 23. aankomst Amsterdam

Beschrijving

Print reisbeschrijving

San Francisco, Yosemite NP
Dag 1. Amsterdam - San Francisco, stadstour
Dag 2. San Francisco - Yosemite nationaal park - Oakhurst
Dag 3. Oakhurst - Yosemite NP
Dag 4. Oakhurst - Yosemite NP - Mammoth Lakes

We vliegen in ongeveer 11 uur van Amsterdam met een rechtstreekse KLM-vlucht naar San Francisco. Je overnacht hier in een goed driesterrenhotel in een bruisende stad tussen moderne wolkenkrabbers en oude Victoriaanse huizen. Na aankomst maak je een korte stadstour, om kennis te maken met San Francisco. Zo weet je precies waar je aan het einde van de reis allemaal naartoe kunt gaan, aangezien je dan nog enkele dagen om de stad beter te leren kennen.

We vertrekken de volgende ochtend naar een van de bekendste en oudste natuurparken in de Verenigde Staten, Yosemite nationaal park, ongeveer 400 km ten oosten van San Francisco. In Amerika hebben veel unieke natuurgebieden de status van nationaal park gekregen; Yosemite werd al in 1864 aangewezen als natuurreservaat. Je hebt hier een hele dag om volop te genieten. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de indrukwekkende, loodrechte rotswanden en zie hoe de watervallen naar beneden storten. Of huur een fiets. Door bossen en weides en langs kronkelende paden met indrukwekkende, verticale rotswanden als decor verken je dit park op een geweldige manier. Een andere mogelijkheid is paardrijden, zorg ervoor dat je dit op dag 2 hebt gereserveerd. Je kunt ook raften vanaf Curry Village of op grote banden op de rivier naar beneden drijven.

Yosemite nationaal park usa sequoiaOns hotel staat in Oakhurst, op een steenworp afstand van de zuidingang van Yosemite. Vanuit Oakhurst rijden we de volgende dag via de Taoga Pass naar Mammoth Lakes. We stoppen bij Mariposa Grove om de gigantische sequoia bomen te bewonderen. Sommige bomen kunnen wel tot 30 meter hoog en 3.000 jaar oud worden. Ook stoppen we bij Mono Lake, een meer met prachtige zoutpilaren langs de oever.


Las Vegas, Zion NP, Bryce Canyon
Dag 5. Mammoth Lakes - Death Valley - Las Vegas
Dag 6. Las Vegas
Dag 7. Las Vegas - Zion National Park - Bryce Canyon
Dag 8. Bryce Canyon - Capitol Reef - Moab

De volgende dag rijden we via de beruchte, droge en dorre Death Valley, naar Las Vegas. Het contrast met de stilte van Yosemite, is groot. Nergens anders vind je meer of grotere casino’s. Dag en nacht flikkeren de neonreclames en rinkelen de fruitautomaten. Trouwkapelletjes verzorgen binnen een uur een complete bruiloft en je kunt eten in een restaurant op 240 meter hoogte. Wandel langs ‘The Strip’ om de meest over-de-top, decadente hotels te bewonderen en breng een bezoekje aan Parijs, Rome, Egypte of Griekenland.

We vervolgen onze weg naar Zion nationaal park. Hier heb je een paar uur om de kleurrijke, toren hoge rotsformaties en ravijnen te bezichtigen. Een wandeling naar The Emerald Pools is zeker de moeite waard.

Deze streek werd in de 17e eeuw bewoond door de Paiute-indianen. Rond 1850 vestigden zich de eerste pioniers langs de vruchtbare oevers van de Virginrivier. Deze groep Mormonen werd zo sterk en machtig, dat een conflict met de Paiute- en Navajo-indianen onvermijdelijk leek. Met moderne wapens werden de indianen uit hun gebied teruggedreven naar het zuiden en oosten, waar ze tot op de dag van vandaag in reservaten leven.

Bryce Canyon usaIn Bryce Canyon bezichtigen we de roze en oranje gekleurde rotsformaties, de zogenaamde hoodoo’s die volgens de indianen versteende mensen moeten voorstellen. Deze puntige rotsen geven het landschap een ruig uiterlijk. De grillige pieken van de sprookjesachtige rotsformaties zijn bijzonder om te zien.

Voordat we naar Moab vertrekken, kan de reisbegeleider voor de vroege vogels voor zonsopgang een wandeling in Bryce Canyon organiseren. De kleuren op de hoodoo’s zijn bij zonsopkomst spectaculair. Het is een 2,5 uur durende reis naar de bodem en weer terug. Naar beneden is vrij gemakkelijk. Naar boven… wat meer uitdagend maar, zeker de moeite waard!

Arches NP, Monument Valley
Dag 9. Moab, Arches NP
Dag 10. Moab - Monument Valley, Utah - Lake Powell - Page, Arizona

Arches nationaal park usaIn Moab wandelen we langs fantastische rotsformaties in Arches nationaal park. Dit park is beroemd vanwege de vele indrukwekkende rotsformaties en balancerende rotsen zoals de Courthouse Towers, Windows Section, Fiery Furnace, Devils Garden en de Balanced Rock. Er zijn meer dan 2.000 gedocumenteerde natuurlijke bruggen (arches), waaronder de Landscape Arch, Double Arch en Delicate Arch. De kleinste bogen hebben een opening van amper één meter, terwijl de afstand tussen de steunpunten van de grootste boog (de Landscape Arch) ruim 88 meter is. Indien de tijd het toe laat is het mogelijk om een jeeptocht naar de Canyonlands te maken of een relaxte rafting tocht om af te koelen.

De volgende dag vervolgen we onze weg naar Monument Valley. In dit bizarre landschap op de grens van de staten Utah en Arizona staan de soms honderden meters hoge rots pieken in een schijnbaar verlaten landschap. Monument Valley maakt deel uit van het Navajoreservaat. In Monument Valley zijn talloze westerns gefilmd. Tegen een decor van hoge plateaus en door de wind uitgesleten rotsen kun je hier een excursie met terreinwagens maken.

We gaan verder naar Lake Powell waar je kunt relaxen bij een meer, kunt genieten van een diner in het stadje of een diner cruise kunt doen op Lake Powell. We overnachten in Page.

Grand Canyon
Dag 11. Page - Grand Canyon - Williams
Dag 12. Williams - Grand Canyon
Dag 13. Williams - Grand Canyon - Laughlin

Voordat we Page verlaten en naar de Grand Canyon gaan, heb je de optie om de mysterieuze Antelope Canyon te bezoeken. Een ongelooflijk mooi natuurverschijnsel dat makkelijk ter bereiken is vanaf ons hotel. Ook hebben we de mogelijkheid om een wandeling te maken naar Horseshoe Bend. Dit is een van de meest spectaculaire hoefijzervormige bochten in de Coloradorivier. Rondom en binnenin de bocht bevinden zich rotswanden die meer dan 300 meter boven de rivier uitsteken. Vanaf het punt waar we naar toe lopen, heb je een geweldig mooi zicht op de rivier ende omgeving.

Grand canyon usaDe Grand Canyon is het grootste ravijn ter wereld. Deze spectaculaire, door de Coloradorivier uitgesleten, kloof kun je op verschillende manieren verkennen. Je ziet de uitgestrektheid bij een vlucht per helikopter over het gebied (geef dit tijdig aan bij de reisbegeleider, zodat deze de excursie ruim van te voren kan boeken), maar ook een fietstocht behoort tot de mogelijkheden. Hoe diep de kloof is (op sommige plaatsen 1600 meter), ervaar je als je een stuk afdaalt naar de rivier. We overnachten in Williams.

Vanuit Williams rijden we in iets meer dan een uur terug naar de ‘south rim’ van de Grand Canyon. Diep in de Grand Canyon in Arizona glinstert de Coloradorivier. De stilte en immense uitgestrektheid van het gebied zijn adembenemend en tijdens trektochten en mooie wandelingen krijg je steeds een ander uitzicht.

Laughlin, San Diego
Dag 14 Laughlin - San Diego
Dag 15 San Diego

Via het plaatsje Laughlin aan de Coloradorivier, waar je aan de rand van het water heerlijk kunt bijkomen van alle indrukken, gaan we op weg naar San Diego, weer in Californië. Door het zachte klimaat is San Diego een druk bezochte badplaats. Voor de vrije dag die je hier hebt, kun je bekende trekpleisters bezoeken zoals Sea World of Balboa Park. Dit park omvat een grote open ruimte, groene zones, tuinen en wandelpaden, maar ook musea, theaters en de beroemde San Diego Zoo. Er zijn eveneens restaurants en winkels. Hou je van watersporten? Ga dan zeker met een gids per kano de zee op. Je vaart langs de rotsachtige kust en je hebt een grote kans dat je zeeleeuwen tegenkomt.

Los Angeles
Dag 16. San Diego - Los Angeles
Dag 17. Los Angeles

Los Angeles hollywood letters usaVan San Diego rijden we in slechts twee uur naar Los Angeles. Loop in Hollywood over de Walk of Fame en bekijk decors van bekende films in de Universal Studios. Aan het strand van Santa Monica kun je surfen op hoge golven en rollerskaten langs de boulevard. Sportievelingen kunnen ‘roller blades’ huren en over de boulevard manoeuvreren tussen de dansende straatartiesten en rolschaatsende strandbezoekers van Venice Beach. Liefhebbers van kunst, kunnen een bezoek brengen aan het Getty Musuem.

Highway 1
Dag 18 Los Angeles - Santa Barbara - Solvang - Santa Maria
Dag 19 Santa Maria - Big Sur - Monterey – Salinas

‘s Ochtends verlaten we Los Angeles en brengen we een bezoek aan de chique stad Santa Barbara. Deze stad is de thuisbasis van rijke en beroemde mensen. Ook rijden we naar het Deense stadje Solvang, gesticht door een groep Denen in 1911. Het straatbeeld is typisch Deens, de winkels verkopen alleen maar Deense producten, de restaurants serveren Deense specialiteiten en er is zelfs een kopie van het beroemde beeld van de zeemeermin uit Kopenhagen! Kortom, een stukje Denemarken in Californië. ‘s Avonds verblijven we in Santa Barbara, wat bekend staat als ‘California’s Barbecue Capital’. Ons hotel ligt op loopafstand van Shaw’s Steakhouse & Tavern, waar je kunt genieten van de lekkerste, typisch Amerikaanse barbecuegerechten.

Over Highway 1, via Big Sur en Santa Cruz, volgens velen de mooiste kustweg van de Verenigde Staten, rijden we terug naar San Francisco. Langs de kust van Big Sur zie je zeeleeuwen, zeehonden, zeeotters, pelikanen en soms zelfs dolfijnen. Je kunt ook een bezoek brengen aan het kasteel van William Hearst, de rijke krantenmagnaat. Hearst Castle werd begin 1900 gebouwd op een heuvel met uitzicht op de oceaan en bestaat naast een enorm landhuis uit verschillende terrassen, fonteinen, prachtige tuinen en zwembaden. Dit fabelachtige landhuis is zeker een bezoek waard!

San Francisco
Dag 20 Salinas - San Francisco
Dag 21 San Francisco
Dag 22 San Francisco - Amsterdam
Dag 23 aankomst Amsterdam

Bij aankomst in het centraal gelegen hotel in San Francisco helpt de chauffeur bij het inchecken en geeft hij je voldoende tips over wat er allemaal te doen is in deze bruisende stad. Als er dan geen vragen meer zijn, dan verlaat de reisbegeleider de groep. De laatste dagen van de reis ben je dus vrij om alleen of samen met andere groepsleden de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Gelukkig kan dit prima, want het openbaar vervoer is goed geregeld.

San Francisco huizen usaEr is veel te zien en te doen in San Francisco. Maak bijvoorbeeld een fietstocht over de Golden Gate Bridge, de herkenbare rode brug die de San Francisco Bay overspand. Een ander bekend stadsbeeld van San Francisco zijn de oude Victoriaanse huizen en de authentieke trams die over de heuvels van de stad rijden. In de gezellige oude haven Fisherman’s Wharf kun je rondslenteren en verrukkelijke vis eten. In Chinatown, waar Chinezen het straatbeeld bepalen, waan je je in een ander werelddeel. Alcatraz, het nabijgelegen eiland waar in vroeger tijden beruchte misdadigers als Al Capone gevangen zaten, is per boot te bereiken. Wanneer je Alcatraz wilt bezoeken, dan is het verstandig aan het begin van de reis of zelfs thuis al de kaartjes te reserveren, zodat je deze historische gevangenis aan het eind van de reis kunt bekijken. Na een lange reis met veel nieuwe indrukken vlieg je 's middags terug naar Amsterdam, waar je de volgende dag aankomt.


Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je het westen van de Verenigde Staten immers het beste kennen.

De maximale groepsgrootte voor deze reis is 22 personen. Het minimum aantal reizigers voor gegarandeerd vertrek ligt tussen de 8 en 10 personen. Op het tabblad VERTREKDATA/PRIJS kun je precies zien welke data gegarandeerd vertrek hebben.

Vertrekdata/prijs

Vertrekdata 2016

Datum   Beschikbaarheid     Prijs  
11 Mei voldoende € 3.745,- Boek nu

Inclusief

Rechtstreekse vluchten met KLM, luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag, brandstoftoeslag, vervoer per minivan, hotelovernachtingen, entreegelden nationale parken, Nederlandssprekende lokale chauffeur/reisbegeleider.

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €2.895,-.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 995,-.

Hotelverlenging

Hotelverlenging mét accommodatie is in San Francisco bij te boeken. De prijs voor het centraal gelegen hotel op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is vanaf € 89,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 175,- per nacht. De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer € 294,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Dit houdt in dat je, na bevestiging van de reservering, al weet dat je op reis gaat. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in de Verenigde Staten in comfortabele middenklasse hotels en motels. Deze zijn voorzien van een eigen badkamer en toilet en waar nodig een airconditioning. In Los Angels slapen we aan de rand van de stad, maar in de andere steden zijn de meeste hotels centraal gelegen. Het hotel voor Yosemite (in Oakhurst) ligt dichtbij de ingang van het park. Houdt er wel rekening mee dat er toch nog een stukje gereden moet worden naar de verschillende bezienswaardigheden in het park, omdat het zo’n groot park is.
 

Bekijk hotelreviews op
 

San Francisco Adante Hotel
Mammoth Lakes Mammoth Mountain Inn
Las Vegas Golden Nugget
Bryce Canyon Bryce View Lodge
Moab Riverside Inn
Williams Grand Canyon Inn
Laughlin Golden Nugget
Los Angeles La Quinta Inn & Suites Buena Park
Santa Maria Santa Maria Inn


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.
 
Eenpersoonskamer
Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 995,-.

Terug naar boven

Vliegreis

De vluchten worden uitgevoerd met KLM. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
 

Amsterdam - San Fransisco 09:50 - 11:45
   
San Fransisco - Amsterdam 13:55 - 09:15*

*aankomst volgende dag

Tijdsverschil: in het westen van de VS is het acht uur vroeger dan in Nederland.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €2.895,-.

Terug naar boven

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen comfortabele bus, die voorzien is van airco. Onderweg is veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

Terug naar boven

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag & brandstoftoeslag
 • Nederlandssprekende lokale chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen
 • Entreegelden nationale parken
 • Excursie volgens programma
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol
Terug naar boven

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een dwaalt graag door de straten van een onbekende stad, terwijl de ander liever een museum induikt of een terrasje pakt. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er  te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door het westen van de Verenigde Staten  zijn de volgende excursies in het reisprogramma mogelijk:

Stadstour door San Francisco
De middag van aankomst maak je een stadstour door San Francisco om kennis te maken met de stad. Aan het einde van de reis heb je voldoende tijd om de stad beter te leren kennen.

Yosemite nationaal park
In Yosemite hebben we een dag vrij in het programma voor een bezoek aan de reusachtige sequoia’s die er groeien. Ook is er een bezoek aan een bekend uitzichtpunt inbegrepen. De Yosemite Valley is  een glaciaal dal met indrukwekkende granieten rotswanden, waarvan Half Dome en El Capitan de meest herkenbare zijn.

Zion nationaal park
Ook een bezoek aan Zion is bij de reis inbegrepen. Dit park staat vooral bekend om het prachtige landschap dat bestaat uit rode rotsen, diepe valleien en groene bossen.

Bryce Canyon nationaal park
We brengen ook een bezoek aan Bryce Canyon nationaal park. Hier bezichtigen we de kleurrijke rotsformaties, de zogenaamde hoodoo’s. Deze puntige rotsen zijn er van roze tot oranje en geven het landschap een ruig uiterlijk.

Arches nationaal park
Op dag 9 is er een vrije dag in Moab. Je kunt er dan voor kiezen om een excursie te boeken naar Arches nationaal park. Dit natuurpark staat vooral bekend om de vele natuurlijke bruggen en bogen die er te vinden zijn.

Monument Valley
Op dag 10 bezoek je Monument Valley. Dit park kenmerkt zich door de afgeplatte bergtoppen in een verder leeg landschap. Als je hier rijdt, zul je het landschap vast  herkennen uit de vele Western films die hier opgenomen zijn. Je kunt helemaal goed genieten van dit landschap wanneer je een optionele jeepsafari boekt.

Grand Canyon
Ook een bezoek aan dit park is in de reis inbegrepen. De Grand Canyon kent iedereen wel! Dit is het grootste ravijn ter wereld. Vanaf de verschillende uitzichtpunten die bezocht worden, heb je een prachtig uitzicht over de roodgekleurde rotswand van de kloof. We hebben een ruime dag in het park, dus er is ook voldoende tijd voor een mooie wandeling. Een echte aanrader is een bezoekje aan de Grand Canyon Skywalk, een hoefijzervormig glazen loopbrug die 22 meter buiten de rotswand hangt. Als je naar beneden kijkt, zie je 400 meter onder je voeten de bodem van de canyon liggen. Een andere spectaculaire excursie die te boeken is, is een vlucht per helikopter door de Grand Canyon.

Joshua Tree nationaal park
Onderweg vanuit Los Angels wordt er een stop gemaakt in Joshua Tree nationaal park, waar we de vreemd  gevormde Joshua Trees gaan bekijken. Een Joshua Tree lijkt nog het meeste op een enorme Yucca, die tot ongeveer 12 meter hoog kan worden.

San Diego
Bezoek in San Diego de beroemde Zoo of Seaworld. Kaartjes zijn ter plekke te boeken.

Los Angels
Vraag de gids/chauffeur of hij kaartjes voor je kan kopen voor een bezoek aan Universal Studios of Disney Land.

San Francisco
Dé bezienswaardigheid die je gezien moet hebben in San Francisco, is het wereldberoemde gevangeniseiland Alcatraz. Bekende criminelen als Al Capone hebben op dit eiland gevangen gezeten. Boek de tickets voor de boot ruim van te voren (we informeren je hierover vooraf), want ze zijn al snel uitverkocht.

Terug naar boven

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort.
 • Toestemming om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen: via een website van de Amerikaanse overheid dien je toestemming te krijgen om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Hier ontvang je ongeveer 1 week na boeking meer informatie over. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost 14 dollar. Dit bedrag kan overigens alleen betaald worden met : MasterCard, VISA, American Express and Discover. Meer informatie hierover is te vinden op deze website.
Terug naar boven

Geldzaken

De koers van de Amerikaanse dollar fluctueert permanent. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is overal mogelijk.
Contant: euro’s of dollars
Creditcards: kun je op heel veel plaatsen, in onder meer restaurants en winkels gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. De richtlijn voor deze reis is een bedrag van € 46,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Terug naar boven

Maaltijden

Het ontbijt tijdens deze reis is niet standaard inbegrepen. Dit doen wij bewust, omdat u dan zelf de keuze heeft waar u kunt gaan ontbijten. In Amerika kunt u namelijk ook erg goed ‘buiten de deur’ ontbijten. Wel is het mogelijk om een ontbijt in het hotel te nemen. Enkele hotels hebben bij de receptie een klein (gratis) ontbijt klaarstaan in de vorm van muffins en bagels geserveerd met koffie, anderen hebben een heel ontbijtbuffet. Het gemiddelde Amerikaanse ontbijt is een stuk uitgebreider dan wat we in Europa gewend zijn. Zo is je bord al snel overladen met pancakes, gebakken eieren met spek, tomaten, donuts of muffins. Je kopje koffie wordt steeds weer bijgeschonken.

In de buurt van de accommodaties waar we overnachten, bevinden zich ook restaurants waar je kunt eten. Vooral in het centrum van de steden zijn de mogelijkheden te over. Je kunt hier kiezen uit verschillende keukens, van eenvoudig tot luxe. Natuurlijk zijn er ook de bekende restaurants van grote Amerikaanse ketens, zoals Denny's, McDonald’s, Pizzahut en Burger King. De lokale reisbegeleider zal je natuurlijk graag advies geven.

Terug naar boven

Gezondheid

Inentingen zijn voor de VS niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

We raden je echter met klem aan om een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziekenfondsverzekering dekt dit vaak niet voldoende.

We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. verbandmiddelen, pijnstillers, een middel tegen darmstoornissen, een glucosezoutoplossing (ORS), een goed anti-muggenmiddel en middelen tegen insectenbeten en zonnebrand.

Terug naar boven

Hotelverlenging

Hotelverlenging mét accommodatie is in San Francisco bij te boeken. De prijs voor het centraal gelegen hotel op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is vanaf € 89,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 175,- per nacht. De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Terug naar boven

Klimaat en geografie

Het zuidwesten van de Verenigde Staten heeft grotendeels een landklimaat. Hoewel het op grote hoogtes ook in de zomer fris kan zijn en sommige wegen in het voorjaar nog afgesloten kunnen zijn vanwege de sneeuw, vind je hier ook de droge hitte van Death Valley. Aan de kust zorgt een frisse wind van zee 's avonds voor verkoeling. De temperatuur kan in de zomermaanden aardig oplopen, met name in de grote steden als Los Angeles en San Francisco kan het tropisch warm zijn.

Terug naar boven

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis is een Nederlandssprekende, lokale reisbegeleider c.q. chauffeur die je uitgebreid vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van de Verenigde Staten. Samen met onze lokale vertegenwoordiger is hij verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten van de reis.

Terug naar boven

FAQ

Hoe reis je met Djoser door de Verenigde Staten?

Hoe we precies reizen, ligt aan de grootte van de groep. Als het een (bijna) volle groep is, zal er gebruik worden gemaakt van een kleine touringcar, die geschikt is voor een groep tot 20 personen. Als het een kleine groep is, kan er gebruik worden gemaakt van een minivan. Deze is geschikt voor 13 personen maximaal.

De ervaren chauffeur kent de route goed, heeft ervaring met het rijden door de Nationale Parken en kent de leuke plaatsen om te stoppen. Het voordeel van een eigen bus is dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen; voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om ergens iets te drinken.
www.vervoer.djoser.nl
 

Wat zijn de afstanden?

De reisafstanden verschillen erg per dag. De ene dag hoef je maar een klein stukje te rijden naar je volgende verblijfplaats, terwijl het de volgende dag een flink stuk rijden is. Uiteraard wordt er regelmatig gestopt voor een koffiepauze of bezienswaardigheid, zodat je nooit langer dan 2-3 uur achter elkaar in de auto zit.
 

Hoe overnachten we tijdens deze reis?

Tijdens deze reis verblijf je in goede middenklasse hotels en motels. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een bad/douche en toilet.

Is het mogelijk om de reis te vervroegen of te verlengen?

Het is mogelijk de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen, om langer in San Francisco te verblijven en later dan de groep terug te vliegen. Dit dien je bij boeking op te geven en Djoser vraagt dit dan aan bij de luchtvaartmaatschappij. Een verlenging is altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen op de vlucht. Komt de vlucht akkoord dan bedragen de extra kosten hiervoor € 50,- per persoon. We kunnen tevens assisteren met hotelaccommodatie.
 

Is het mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met een andere alleenreizende van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is hier te vinden.

Wie is onze reisbegeleider?

Voor deze reis maakt Djoser gebruik van een Nederlandssprekende lokale chauffeur/reisbegeleider. Wij maken speciaal gebruik van een lokale reisbegeleider, omdat hij of zij alles weet van de omgeving, cultuur en gewoontes. De reisbegeleider is de chauffeur van de bus, maar helpt je bijvoorbeeld ook bij het boeken van excursies, geeft tips voor leuke restaurants en bezienswaardigheden, lost eventuele problemen op en staat in direct contact met de lokale agent. De reisbegeleider ontmoet je, net als de overige groepsleden, bij aankomst op de luchthaven. Hij is te herkennen aan een bord met Djoser erop.

Wat zijn de betaalmiddelen in de Verenigde Staten?

In de Verenigde Staten kun je met een aantal betaalmiddelen terecht. In bijna alle plaatsen zijn er pinautomaten, waarvan met de meeste Europese bankpassen gemakkelijk geld op te nemen is. Contant geld (euro's) is om te wisselen bij wisselkantoren of banken. Met alle internationale creditcards kun je in de Verenigde Staten ook goed terecht.
 

Zijn de Verenigde Staten duur?

De prijzen in de steden liggen iets hoger dan in Nederland, maar het leven buiten de steden is vaak minder duur. Uiteraard zijn de uitgaven ter plaatse heel persoonlijk en koersgevoelig. 
 

Zijn de entreegelden van de nationale parken in de reissom inbegrepen?

Ja, alle entreegelden voor de nationale parken zijn bij de reissom inbegrepen.
 

Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Staten?

Nee, maar je hebt wel toestemming nodig om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen (geldt ook wanneer je alleen een overstap hebt in de Verenigde Staten). Over deze ESTA-aanvraag ontvang je ongeveer 1 week na boeking meer informatie. De kosten voor het ESTA bedragen ongeveer $ 14, - per persoon.  Ook onder het kopje Reisdocumenten is hier informatie over te vinden.
 

Wat is het voltage in de Verenigde Staten?

De netspanning is 110 Volt. Men gebruikt stopcontacten voor stekkers van het Amerikaanse type met twee platte polen. Zie voor meer informatie en afbeelding van deze stekkers: http://electricaloutlet.org/type-a. Ook is het handig om een wereldstekker mee te nemen, dan passen je stekkers altijd.
 

Kan ik onderweg de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen?

In alle hotels kun je je accu’s of batterijen opladen in de hotelkamer. Zorg dat je een wereldstekker meeneemt, zodat je oplader altijd past in het Amerikaanse stopcontact. Tijdens het rijden is het in de meeste minivans ook mogelijk de batterijen via de aansteker op te laden (wel eigen adapter meenemen).

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Met de meeste Nederlandse mobiele telefoons kun je in de Verenigde Staten niet bellen. Dit omdat de bandbreedte verschilt met die in Nederland. In de VS gebruikt men de 1900-meter band, in Nederland de 900- en 1800-meter band (dual-band). Er zijn wel telefoons te koop die alle drie de bandbreedtes aankunnen (tri-band), maar dat is dus niet standaard.

De dekking is over het algemeen goed, zeker in de steden. Houd er wel rekening mee dat vooral in de natuurparken de bereikbaarheid minder is. Wil je zeker weten of je kunt bellen of gebeld worden, neem dan contact op met je provider. Hier kunnen ze ook meer informatie geven over de belkosten. Meestal wordt je hier ook over geïnformeerd via een sms'je op je mobiele telefoon als je in een nieuw land arriveert. Vaak is het voordeliger om ter plaatse een simcard te kopen en daarmee naar huis te bellen, maar dan moet je telefoon wel sim-lock vrij zijn.

Daarnaast kun je vaak in het hotel waar je verblijft bellen met een vast toestel, maar dit is over het algemeen behoorlijk prijzig. Sommige hotels bieden ook (gratis) internet aan, zodat je kunt mailen. In de grotere plaatsen zijn ook internetcafés aanwezig. Ook kom je op steeds meer plaatsen (free) wifi tegen, dat je kunt gebruiken voor je mobiele telefoon.

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Zonder nu je hele garderobe mee te brengen is het raadzaam voldoende kleding voor de verschillende weertypes in te pakken. Luchtige katoenen kleding voor hete dagen in de zomer, maar daarnaast is goede warme kleding (fleecejack, een jas, dikke trui, lange broek ed.) en kleding voor regenachtig weer is uiteraard onontbeerlijk. Natuurlijk mogen lekker zittende, dichte wandelschoenen niet ontbreken in je bagage. Verder is het is aan te raden om een klein rugzakje mee te nemen om je camera, veldfles, reisgids, verrekijker e.d. in op te bergen voor dagexcursies.
 

Wat is de maximale groepsgrootte?

Maximale groepsgrootte is slechts 22 personen, zodat er voldoende ruimte is voor een individuele invulling van deze reis.
 

Wat voor weer kan ik verwachten?

De Verenigde Staten is een groot land waardoor er een groot aantal verschillende klimaatsystemen zijn. De klimaten in Amerika lopen uiteen van een koud poolklimaat tot een tropisch regenwoudklimaat en alles wat daar tussen in zit. Ook wat betreft temperatuur en neerslag zijn er grote regionale verschillen. Het noordwesten is nat, het zuidoosten vochtig en het centrale deel van Amerika is juist erg droog.

Californië heeft een klimaat dat lijkt op het mediterrane klimaat. Als je verder naar het zuiden en meer landinwaarts gaat, gaan de temperaturen steeds verder omhoog en worden de zomers droog. In het zuidoosten lijken de omstandigheden dan ook op de woestijngebieden in Arizona en Noord-Mexico. Californië is een van de zonnigste staten van het land. San Francisco is een geval apart met vrij koele, milde zomers (nog steeds 25°C+). Dit komt door de frequent optredende mist die vanuit de zee de stad binnendrijft.
 

Stel hier je eigen vraag

Foto's en video

Reviews

Erg mooi natuur, mensen daar zijn erg vriendelijk en helpzaam. Groep reizen moet ook samen door een deur. Totaal maak je echt gelukkig met deze reis naar USA. Super !!!.

Naam: ANTON S.

Cijfer: 10

Ik zag hoe mooi de grote natuurparken in West Amerika zijn. Ik maakte kennis met enkele steden daar. Het was een reis met twee thema's.

Naam: Els G.

Cijfer: 7

Super reis! Mooie afwisseling van de natuur & steden. Zeker aan te raden!

Naam: Sabrina V.

Cijfer: 8

"Mijn reisdoel was: naar Amerika, steden zien en ervaren en een aantal natuurparken bezoeken, dit alles was een geweldige ervaring die mijn verwachtingen heeft overtroffen."  

"Boeiend, indrukwekkende landschappen, zeker geen spijt van."

Gemiddelde beoordeling: 8,3

Review plaatsen

Waarom Djoser?

 • Entreegelden nationale parken inbegrepen
 • Route over de mooie Pacific Coast Highway
 • Combinatie van vele nationale parken en bekende steden
 • Verblijf in het prachtige Mammoth Lakes natuurgebied
 • Vervoer per comfortabele minivan
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Nederlandssprekende lokale chauffeur/reisbegeleider

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,3

Erg mooi natuur, mensen daar zijn erg vriendelijk en helpzaa...
Erg mooi natuur, mensen daar zijn erg vriendelijk en helpzaam. Groep reizen moet ook samen door een deur. Totaal maak je echt gelukkig met deze reis naar USA. Super !!!.

Naam: ANTON S.
Cijfer: 10
Ik zag hoe mooi de grote natuurparken in West Amerika zijn....
Ik zag hoe mooi de grote natuurparken in West Amerika zijn. Ik maakte kennis met enkele steden daar. Het was een reis met twee thema's.

Naam: Els G.
Cijfer: 7
Super reis! Mooie afwisseling van de natuur & steden. Zek...
Super reis! Mooie afwisseling van de natuur & steden. Zeker aan te raden!

Naam: Sabrina V.
Cijfer: 8

ANVR

SGR

Calamiteitenfonds