Aangenaam!

Aangenaam!

China Chinese tekens les Djoser juniorOngeveer 5000 jaar geleden werden in China de familienamen geïntroduceerd. Op de totale Chinese bevolking van 1,3 miljard is het aantal verschillende namen heel klein: China kent namelijk slechts 5000 verschillende achternamen, waarvan er zo’n 200 tot 300 heel erg populair zijn. De volgorde van de Chinese namen is altijd eerst de familienaam en daarna de voornaam. De heer Zhong Xian heeft dus als familienaam Zhong en als voornaam Xian. De meest populaire familienamen zijn Li, Zhang, Wang, Zhao, Liu en Chen. De eerste 3 van deze namen vormen op hun beurt weer ongeveer 22% van de totale populatie van de Chinese Volksrepubliek.

Volgens de Chinezen zegt de naam ook iets over het karakter van de persoon. Op deze Engelstalige website kun je je naam laten omzetten in Chinese karakters, om deze vervolgens te laten analyseren.
Tijdens onze Family reizen naar China is het bovendien mogelijk om een korte cursus te volgen over het schrijven van je eigen naam in het Chinees.