Cityrippen in Shanghai

Cityrippen in Shanghai


Shanghai skyline China DjoserKlim naar de top van een gigantische wolkenkrabber en drink een cocktail op de rooftop bar. Leer over de geschiedenis van China in een museum, slenter langs de Bund-boulevard en struin door de smalle straatjes van de oude stad. Zó haal je het meeste uit je citytrip in Shanghai tijdens je rondreis door China!

De rivier Huang Pu splitst de grootste stad van China in tweeën. Aan de ene kant ligt Pudong, het moderne zakencentrum van Shanghai waar skyscrapers als paddenstoelen uit de lucht schieten en waar je een selfie maakt met Mickey Mouse in Disneyland. Daartegenover vind je de oude stad Puxi. Hier maakt de moderne skyline plaats voor architectuur uit de twintigste eeuw en eeuwenoude tempels.

Shanghai Tower: de op één na hoogste toren ter wereld
Voordat we ons onderdompelen in de oude stad van Shanghai klimmen we naar de top van haar hoogste toren. Vanaf de 632 meter hoge Shanghai Tower ligt de metropool aan je voeten. Een goed begin van je citytrip in Shanghai! Na een bezoek aan het sky-deck dalen we af naar de kelder van de iconische Oriental Pearl TV Tower waar het Shanghai History Museum verscholen ligt.

Hierna is het tijd om de Huang Pu over te steken richting de oude stad. De felgekleurde, flikkerende lichten in de Bund Sightseeing Tunnel maken dit een ritje om nooit te vergeten!

Slenteren over de Bund Boulevard
Shanghai Bund ChinaDe spectaculaire tunnel brengt je naar de Bund-boulevard aan de westoever van de rivier. Struin op je gemakje langs de gebouwen uit de jaren ’20 en ’30 die deze kilometer lange boulevard sieren. In die tijd was dit deel van Shanghai het financiële en economische centrum van de stad.

Nóg ouder is de volgende stop van deze citytrip in Shanghai: de City God Temple. Je kunt uren door de smalle straatjes van dit immense tempelcomplex slenteren. Vanuit de City God Temple loop je de aangrenzende Yu Yuan-tuin in. Achter de traditionele tempels glinstert de moderne skyline aan de andere kant van de rivier.

Na een hele dag slenteren langs de vele bezienswaardigheden van Shanghai zijn wij wel toe aan een lekker drankje, jij ook? Zoek een rooftop bar op en proost op een geslaagde citytrip terwijl je uitkijkt op Shanghai.

> Rondreizen China