De Hie tempel, een stukje Kyoto in Tokyo

De Hie tempel, een stukje Kyoto in Tokyo

Tijdens onze reizen in Japan bezoeken we in Kyoto de beroemde Fushimi Inari tempel. Bij deze tempel vindt je honderden rode torii ('shinto poorten') die een pad over de berg vormen. Het is een prachtige gezicht, een plaatje om te fotograferen en ook een leuke plek om een wandeling te maken.

Hoewel je bij de rode torii dus al snel aan Kyoto denkt, is er in Tokyo ook een plek waar je hier onderdoor kan wandelen. De Hie tempel.

Hie tempel Tokyo JapanHet exacte moment van ontstaan van de tempel is onduidelijk, maar de tempel bestaat al honderden jaren. In de loop der tijd is de tempel meerdere keren herbouwd en het huidige gebouw stamt uit 1958. Hoewel de tempel wordt gezien als één van de belangrijkste tempels in Tokyo slaan toeristen de tempel meestal over voor bijvoorbeeld de bekendere Meji en Sensoji tempels. Een voordeel hiervan is dat het een stuk rustiger is dan bij deze beroemdere tempels.

Hie tempel torii Tokyo JapanHoogtepunt van de tempel is een trap bij de achteringang die onder 90 rode torii doorloopt. Via deze trap de tempel bereiken is een bijzondere ervaring, het is dan ook de overgang van de 'gewone wereld' naar de heilige. Zoek ook de 'Masaru', het apenbeeld die de tempel bewaakt. Dit beeld is bijzonder omdat het meestal 'Komainu', leeuwenbeelden, zijn die de ingang van een tempel bewaken.

De tempel is tevens bekend als startpunt van het Sanno Matsuri (festival). Dit is één van de drie bekendste festivals van Tokyo en vindt plaats in juni van elk even jaar.

Je vindt de tempel centraal gelegen in Tokyo, op een heuveltop tussen de wijken Akasaka en Nagatacho. Met de metro stap je uit op het Akasaka Station (Chiyoda-lijn) en neem je uitgang 2. Of stap uit op het Tameike-sanno station (Ginza- en Nanboku-lijn) en neem uitgang 7. De tempel is open van 06:00 tot 17:00 en de entree is gratis.