Mt. Takao: mooie wandelpaden en Mt. Fuji uitzicht

Mt. Takao: mooie wandelpaden en Mt. Fuji uitzicht


Mt. Takao, gelegen aan de rand van Tokyo, Japan, biedt mooie wandelmogelijkheden en prachtige uitzichten op het omliggende landschap. Op de berg, op slechts een uur met het openbaar vervoer vanaf het Shinjuku-station van Tokyo, ontsnap je aan de drukte van de stad, wandel je over de mooiste paden en geniet je van een indrukwekkende uitzicht op Mt. Fuji, én van een lekkere lunch op het hoogste punt.

Mensen op Mt. Takao met uitzicht op Mt. Fuji in JapanEr is op Mt. Takao een verscheidenheid aan wandelpaden, geschikt voor zowel beginners als meer ervaren wandelaars. De paden kronkelen door het bos, langs kabbelende beekjes en mooie uitzichtpunten. Ben je opzoek naar een ontspannen wandeling, zijn er brede paden beschikbaar, terwijl avontuurlijkere ingestelde wandelaars de uitdaging kunnen aangaan op de steilere routes. Onderweg kom je diverse heiligdommen tegen die getuigen van de rijke geschiedenis en spirituele betekenis van de berg. Je kunt ook een deel van de meeste wandelingen overslaan met een kabelbaan of stoeltjeslift. Download hier een kaart met de mogelijke wandelpaden, inclusief informatie over de lengte en zwaarte.

In de lente geniet je van (kersen) bloesem en vers groen, in de zomer van de verkoeling die een bos biedt en in de herfst van prachtige herftskleuren. In de winter kan het fris zijn, maar het uitzicht is vaak prachtig.

Een hoogtepunt van elk bezoek aan Mt. Takao is het uitzicht op Mt. Fuji. Bij helder weer biedt de top van de berg een uizicht op de iconische vulkaan, die oprijst aan de horizon. Perfect voor mooie foto's! Mt. Takao is daarnaast al meer dan 1.000 jaar een heilige berg en je kunt ook de Yakuoin-tempel, die op de top staat, bezoeken. Mis dan de bijzondere bronzen beelden van de berggoden, tengu, zeker niet.

Mt. Takao ramen eten JapanNa een mooie wandeling naar de top op 599 meter hoogte is het tijd om te genieten van een lekkere maaltijd. Mt. Takao herbergt enkele restaurantjes, die lokale en traditionele gerechten serveren. De eenvoudige, maar lekkere gerechten variëren van hartige ramen tot smaakvolle tempura. Eet je maaltijd binnen of buiten op en daal daarna moe, maar voldaan, weer af richting het Takao-station.

Of je nu een fervent wandelaar bent, een liefhebber van prachtige uitzichten, graag Mt. Fuji wil zien of gewoon op zoek bent naar een ontspannen dagtrip vanuit Tokyo; Mt. Takao heeft voor ieder wat wils. De combinatie van mooie wandelpaden, het uitzicht op Mt. Fuji en de mogelijkheid om te genieten van heerlijk eten bovenop de berg maken het tot een must-visit bestemming voor iedereen die de schoonheid van de Japanse natuur wil ervaren zonder daar lang voor te hoeven reizen vanuit Tokyo.

Je kunt Mt. Takao bezoeken op al onze reizen naar Japan.


Hieronder meer foto's van Mt. Takao.

Wandelpad nr. 6 op Mt. Takao:

Mt. Takao wandelpad nr. 6 Japan


Jizo-beelden langs wandelpad nr. 6 op Mt. Takao:

Mt. Takao jizo beelden Japan


Uitzicht op Mt. Fuji vanaf Mt. Takao:

Mt. Takao Mt. Fuji uitzicht Japan


Yakuoin-tempel op de top van Mt. Takao:

Mt. Takao Yakuoin tempel Japan