Ieder zijn eigen Boeddha

Ieder zijn eigen Boeddha

Chinese Boeddha in Thailand River KwaiIn Thailand weet iedereen op welke dag van de week hij of zij geboren is, want dit is je wekelijkse geluksdag! Ieder weekdag heeft trouwens ook zijn eigen kleur, wat dan de rest van je leven je gelukskleur is. Combineer je die twee op één dag? Dan geniet je van dubbel geluk! Voor een 'triple treat' kun je er ook nog de bijpassende Boeddha aan toevoegen: elke dag van de week heeft namelijk zijn eigen Boeddha. Woensdag heeft er zelfs twee, een Boeddha voor overdag en één voor in de avond. Nu maar hopen dat je als woensdagskind nog weet op welk moment van de dag je ter aarde kwam.

Door reisbegeleider Aafke van der Heide

Thai mensen die offeren bij BoeddhaDeze 'dag-Boeddha's' kun je in elke tempel vinden. Vaak staan ze allemaal op een rijtje. Meestal kan je bij de beelden ook een ritueel uitvoeren voor geluk, bijvoorbeeld door wierrook bij jouw dag te branden of om olie te scheppen. Of je er nou in gelooft of niet, een beetje extra geluk kan nooit kwaad. En zo'n Boeddha is een leuk souvenir om mee naar huis te nemen of cadeau te doen!

Benieuwd welke Boeddha bij jouw geboortedag hoort? Hieronder staan ze op een rij.

Maandag: Boeddha van bescherming
Ben je op maandag geboren, dan heb je een goed geheugen, ben je serieus en reislustig. De maandag-Boeddha is een staande Boeddha, met zijn linkerarm langs zijn zij en de rechterhand tot op schouderhoogte geheven, handpalm naar voren en gestrekte vingers. Zelf ben ik een maandagskind en alhoewel mijn geheugen niet altijd maandags aanvoelt ben ik als reisbegeleider toch zeker reislustig te noemen.

Hoofd van de Wat Pho Boeddha in Bankok ThailandDinsdag: Boeddha van de waarheid
Ben je op dinsdag geboren, dan heb je een brede belangstelling, ben je actief, dapper en serieus. De dinsdag-Boeddha ligt op zijn rechterzij en zijn hoofd rust op z’n hand.

Woensdagmiddag: Boeddha van nederigheid
Ben je woensdagmiddag geboren, dan ben je beleefd, emotioneel, artistiek en creatief. De woensdagmiddag-Boeddha is een staande figuur met een bedelnap in zijn handen.

Woensdagavond: de gezegende Boeddha
Ben je op woensdagavond geboren, dan ben je een harde werker, eerlijk en toegewijd. De woensdagavond-Boeddha is een zittende boeddha met een aap en een olifant aan zijn voeten.

Donderdag: Boeddha van innerlijke rust
Ben je op donderdag geboren, dan ben je goedhartig, eerlijk, vreedzaam en rustig. Deze Boeddha zit in meditatiehouding, de voetzolen zichtbaar, de handen rustend in de schoot en de rechterhand op de linker, vingers gestrekt en handpalmen naar boven. Boeddha zit op een lotusbloem.

Vrijdag: Boeddha van communicatie
Ben je op vrijdag geboren, dan ben je een gezelschapsdier, ambitieus en opgewekt. De vrijdag Boeddha is een staande Boeddha met zijn armen voor zijn borst gekruist, de rechterhand rust op de linkerhand.

Hoofd van de Boeddha in AyutthayaZaterdag: Boeddha van weten
Ben je op zaterdag geboren, dan kan je helder en logisch denken, ben je rustig en teruggetrokken. Een Boeddha in meditatiehouding, al mediterend op het opgerolde lijf van de slang Muchalinda die zijn hoofd als paraplu aanbiedt aan de Boeddha.

Zondag: Boeddha van vrijheid
Ben je op zondag geboren, dan heb je een zorgeloos en wijs karakter, geliefd door vrienden en familie. De zondag-Boeddha is een staande Boeddha. De handen voor de buik gekruist. De rechterhand rustend op de linkerhand.

Ontdek jouw Boeddha zelf met onze reizen naar Thailand!

Reactie versturen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Extra controle


Terug naar boven