• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 7
 • Slide 8
  Thailand, 21 dagen

  Thailand 21 dagen

  Complete rondreis door het ‘land van de glimlach’ in de zomervakantie, een ideale gevarieerde vakantiebestemming voor het hele gezin. Ervaar in een bootje of per tuk-tuk de drukke stad Bangkok en ontdek de rust van de natuur op de Kwai-rivier in een op bamboevlotten drijvend hotel. Een fietstocht over het platteland kun je maken in Sukothai en een jungletocht mag niet ontbreken in de omgeving van Chiang Mai. Het tropische strand bij Koh Samed is een mooi slot van de vakantie.
   

  Reisschema

  1. Amsterdam - Bangkok
  2. aankomst Bangkok
  3. Bangkok, boottocht over klongs
  4. Bangkok
  5. Bangkok - drijvende markt Damnoen Saduak - River Kwai, overnachting drijvend hotel
  6. River Kwai, overnachting drijvend hotel
  7. River Kwai, overnachting drijvend hotel
  8. River Kwai - Kanchanaburi - Uthai Thani
  9. Uthai Thani - Pitshanulok - Sukhothai
  10. Sukhothai, fietstocht
  11. Sukhothai - markt Talaan Thoen - Lampang
  12. Lampang - Chiang Mai
  13. Chiang Mai, jungle excursie
  14. Chiang Mai
  15. Chiang Mai - nachttrein naar Bangkok
  16. aankomst Bangkok - Koh Samed
  17. Koh Samed
  18. Koh Samed
  19. Koh Samed
  20. Koh Samed - Bangkok - nachtvlucht naar Amsterdam
  21. aankomst Amsterdam

  Reisbeschrijving

  Een complete rondreis door het ‘land van de glimlach’: het bruisende Bangkok, monniken in feloranje gewaden, eeuwenoude tempelcomplexen, olifanten in de jungle, de smakelijke Thaise keuken en heerlijk ontspannen op een tropisch eiland. Thailand heeft veel te bieden voor zowel jong als oud.

  Bangkok
  Dag 1 Amsterdam - Bangkok
  Dag 2 aankomst Bangkok
  Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs
  Dag 4 Bangkok

  De Thaise hoofdstad is een stad vol contrasten, zoals tussen het moderne en jachtige bestaan van de inwoners en de rust en vrede die de overal aanwezige monniken uitstralen. Langs de klongs, de kanalen die de intrigerende Thaise hoofdstad doorkruisen, speelt zich een belangrijk deel van het drukke dagelijks leven af. Voor jong en oud is de tocht per typische ‘longtailboot’ een aangename manier om kennis te maken met de stad. Je komt zo op plaatsen waar je op een andere manier niet zo snel zou komen. Trotse grootouders houden hier toezicht op hun vrolijk spelende en zwemmende kleinkinderen, terwijl de ouders, op of langs het water, druk zijn met hun dagelijkse bezigheden.  Deze tocht staat de dag na aankomst in Bangkok op het programma.

  Grand Palace Koninklijk Paleis Bangkok Thailand Junior GroepsreisDe belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok zijn de kleurrijke tempel Wat Phra Kaew en het naastgelegen Grand Palace. Zeker de Wat Phra Kaew is leuk om met kinderen te doen, aangezien de tempel prachtig versierd is. Bij de ingang staan enorme beelden van poortwachters, de torens zijn van goud, overal zie je spiegeltjes, felgekleurde mozaïeken en andere versierseltjes, alsof je in een Boeddhistische fantasiewereld bent. Ook de tempel Wat Pho is de moeite waard en ligt op loopafstand van de Wat Phra Kaew. Binnenin de  tempel vind je een bijzondere liggende Boeddha gemaakt van bladgoud van maar liefst 46 meter lang en 15 meter hoog!


  Tuk tuk Thailand Groepsreis JuniorChinatown mag je ook echt niet overslaan als je in Bangkok bent. Tussen Chinese opschriften en lampionnetjes betreed je een wereld van levendige, geurige straatmarkten, winkeltjes en eethuisjes, waar jong en oud ogen tekort komen! De aan de overkant van de rivier gelegen Royal Barges (museum met prachtig versierde oude boten van de koning) en de mooie tempel Wat Arun (helemaal belegd met porselein) kun je makkelijk per boot bereiken. Het meeste vervoer (ook personen) gaat trouwens over de Chao Phraya rivier die als vervoersslagader door Bangkok slingert. Alle bezienswaardigheden in Bangkok zijn overigens makkelijk te bereiken met het openbaar verover: de stadsbus, de Chao Praya Express River Taxi, de gewone taxi of met de typische Thaise driewielertaxi: de tuk tuk. Spreek bij deze twee laatste mogelijkheden de prijs van tevoren goed af!

  Een andere erg leuke excursie is fietsen door Bangkok. Op een mountainbike kun je de smalle steegjes en verborgen tempels die de stad zo interessant maken, verkennen. Ook kun je met een ‘longtail’ naar de andere kant van de rivier gaan en merk je opeens dat Bangkok niet alleen uit drukke straten en wolkenkrabbers bestaat. De andere oever bestaat voor  een groot deel uit lage huisjes, kanalen en akkers met bananen, rijst, papaya’s en andere gewassen. Hier fiets je over betonnen paden door het platteland van Bangkok. Onderweg wordt er gestopt bij een leuke tempel of een lokale markt. Een echte aanrader als je het andere Bangkok wilt ontdekken!

  In de populaire straat Khao San Road kun je diverse winkeltjes en restaurantjes vinden. 's Avonds wordt hier een gezellige markt opgezet, waar kooplustigen zeker iets van hun gading kunnen vinden. In de verschillende restaurantjes zijn Thais, maar ook westerse gerechten te verkrijgen. Op straat komen allemaal gaarkeukens tevoorschijn waar de lekkerste Thaise gerechten vers voor je worden gewokt.

  River Kwai
  Dag 5 Bangkok - drijvende Markt Damnoen Saduak - River Kwai
  Dag 6 River Kwai
  Dag 7 River Kwai
  Dag 8 River Kwai - Kanchanaburi - Uthai Thani

  We vertrekken al vroeg per bus uit Bangkok en kunnen een bezoek brengen aan de chedi (stoepa) van Nakhon Pathom. Dit is het hoogste boeddhistische bouwwerk ter wereld en de oudste chedi van Thailand. De lokale bevolking brengt in de tempel offers aan Boeddha. Ze geven dan bloemen en rijst en laten wierookstokjes branden, zodat hun wensen met de rook naar boven stijgen en zo gehoord kunnen worden door de goden. Als je zelf ook een wierookstokje wilt branden in de tempel, mag dat. Vergeet alleen niet om je schoenen uit te trekken voordat je de tempel binnentreedt, want dat is niet netjes tegenover Boeddha.

  Drijvende Markt Thailand Groepsreis JuniorVervolgens rijden we naar de drijvende markt van Damnoen Saduak. Uit de verre, waterrijke omtrek komen boeren hier hun groenten, fruit, vlees en andere producten verhandelen, een kleurrijk schouwspel. De kraampjes staan hier niet op de grond, maar honderden bootjes drijven op de rivier met hun koopwaar. Je stapt zelf ook in een bootje en al snel ben je omgeven door varende kooplui met hun kleurrijke koopwaar. Let wel op dat je afdingt op elke markt, want dat is een gebruik in heel Azië!
   
  Hiervandaan vertrekken we naar Kanchanaburi, waar je kunt leren over de Tweede Wereldoorlog in Thailand en over het werk aan de beruchte Birma-spoorlijn.  Aangekomen in Kanchanaburi kunnen we - indien het lokale boemeltje op tijd is - op de eenvoudige trein stappen, over de 'Bridge on the River Kwai'. Wat volgt is een spectaculaire rit over het spoor langs de rivier naar het plaatsje Nam Tok.

  Drijvend Hotel Jungle Rafts River Kwai Thailand GroepsreisVan hieruit reizen we verder naar ons speciale verblijf voor de komende nachten. We verblijven namelijk in eenvoudige, avontuurlijke, maar comfortabele op bamboevlotten gebouwde bungalows, die midden in de jungle op de rivier drijven. Je kunt hier heerlijk uitrusten of een bezoek brengen aan de Erawan watervallen. Deze indrukwekkende watervallen bestaan uit zeven trappen en liggen midden in de jungle. Na een wandeling door de jungle kom je aan bij de eerste trap, hier kun je een heerlijk verfrissende duik nemen in het blauwe water en een heerlijke ‘douche’ nemen onder de waterval. Avonturiers kunnen nog verder doorlopen naar de volgende trappen. 's Avonds kun je in je hangmat op de veranda de stilte van de omgeving ervaren en voordat je het weet zit je in dromenland.

  Sukhothai
  Dag 9 Uthai Thani - Pitshanulok - Sukhothai
  Dag 10 Sukhothai, fietstocht
  Dag 11 Sukhothai - markt Talaat Thoen - Lampang

  Door het mooie groene landschap rijden we via het plaatsje Uthai Thani verder noordwaarts naar de hoofdstad van het oude Siam: Sukhothai. Onderweg kunnen we eventueel stoppen in de plaats Phitsanulok, voor een bezoek aan een fabriekje van Boeddhabeeldjes.

  Sukhothai Groepsreis Thailand JuniorSukhothai zelf was van 1238 tot 1350 de hoofdstad van Thailand. Vooral het oude gedeelte van Sukhothai is doordrenkt van klassieke Thaise kunst en architectuur. Het stadje heeft een imposant complex van tempelruïnes, die over een groot terrein zijn verspreid. De kans is groot, dat je oog in oog komt te staan met een heuse Boeddha. Kleine en grote Boeddhabeelden zitten, liggen of staan namelijk altijd in en rondom de tempels en pagodes.

  Op de vrije dag in Sukhothai is de fiets de ideale manier om deze tempels in het historische park en de omgeving van Sukhothai te bewonderen, want er is weinig verkeer. Kinderfietsen en kinderzitjes zijn aanwezig. Na een eventuele fietstocht is er tijd om te zwemmen of heerlijk te ontspannen aan het zwembad van het hotel.

  In de buurt van Lampang verbazen kinderen én ouders zich op de ‘enge-beestenmarkt’ over de uitgestalde waren. Hier kom je echt van alles tegen… In Lampang kun je een ritje maken met een paardenkoetsje; het is namelijk de enige Thaise stad waar ze nog gebruikt worden voor het vervoer. De stad staat ook bekend om zijn mooie tempels in Birmese stijl.

  Chiang Mai
  Dag 12 Lampang - Chiang Mai
  Dag 13 Chiang Mai, jungletocht
  Dag 14 Chiang Mai
  Dag 15 Chiang Mai - nachttrein naar Bangkok

  Parasol Thailand Chiang Mai Groepsreis JuniorDe oude koningsstad Chiang Mai heeft een bijzondere sfeer met een eigen taal, keuken en tradities. De stad die volledig ommuurd is, ligt aan de voet van de berg Doi Suthep (1685m hoog) en aan de rivier de Ping. 's Avonds is het leuk om een bezoek te brengen aan de avondmarkt. Hier vind je de meest uiteenlopende, met de hand gemaakte voorwerpen, vaak afkomstig uit één van de werkplaatsen van zilversmeden, houtbewerkers, parasolmakers en zijdewevers uit de omliggende dorpjes. Geniet ook van de lekkerste Thaise gerechten en snacks, die vers klaar gemaakt worden. Voor een paar Euro heb je op straat al een overheerlijke maaltijd. Op de markt dien je meestal goed te onderhandelen over de prijs.

  Vanuit Chiang Mai maken we een bijzondere excursie. We rijden de bergen in, waar we onder leiding van een deskundige gids een mooie wandeling maken door de jungle. De gids kan je van alles vertellen over de flora en fauna en over de volkeren die in dit heuvelachtige gebied wonen. Onderweg is het puur genieten van de mooie uitzichten en de schitterende omgeving. De tocht door de rijstvelden en jungle voert naar een waterval, waar je zelf ook een frisse duik in het water kunt nemen. We nemen een kijkje in een authentiek Thais dorpje, waar nog altijd bergstammen wonen in bamboe en houten huisjes. Ook kun je zien hoe hier rijst wordt verbouwd. Na deze lokale ontmoeting maak je een tocht per bamboe vlot over een rivier, alvorens we weer teruggaan naar Chiang Mai. Wie liever in Chiang Mai blijft, hoeft uiteraard niet mee.

  Een bezoekje aan de mooiste tempel van Noord Thailand, de Wat Doi Suthep, is zeker de moeite waard. Via een met draken versierde trap met 309 treden, kom je boven op een heuvel uit bij de tempel en heb je een prachtig uitzicht over Chiang Mai. In het tempelcomplex staan kleinere chedi's, beelden, bellen en relikwieën, zowel van boeddhistische als hindoeïstische achtergrond. Alles lijkt gemaakt te zijn van goud en marmer en de gebouwen zijn versierd met houtsnijwerk.

  Fietstocht Rijstveld Thailand Groepsreis JuniorOok kun je een fietstocht maken door de mooie omgeving en ontdek je zo het platteland rond Chiang Mai. Je ziet boeren tot hun enkels in de rijstvelden staan en overal lopen waterbuffels en kippen door de straten van kleine dorpjes. In Chiang Mai zelf laat je je rijden in een typisch Thais fenomeen, de kleurrijke tuktuk. Op deze manier zijn de vele tempels die de stad rijk zijn, zoals Wat Phra Sing en Wat Chedi Luang, goed te bezoeken.

  Op zoek naar wat meer spanning en avontuur? Je kunt als je durft aan een Zipline van boom tot boom door de jungle vliegen. Voor jong en oud altijd een fantastische ervaring.

  In Chiang Mai stappen we in de nachttrein voor het traject naar Bangkok. Je slaapt met de hele groep in meerdere couchettes op comfortabele uitgeklapte bedden. Een leuke ervaring, zeker voor de jonge reizigers, aangezien dit de perfecte manier is om kennis te maken met de lokale bevolking. Misschien leer je wel wat woordjes Thai! De volgende ochtend komen we aan op het treinstation van Bangkok en stappen we weer in de bus . In ongeveer drie uur rijden we naar Ban Phe. Vanuit dit kustplaatsje brengt een boot ons naar het laatste hoogtepunt van de reis, het tropische eiland Koh Samed.

  Koh Samed
  Dag 16 aankomst Bangkok - Koh Samed
  Dag 17 Koh Samed
  Dag 18 Koh Samed
  Dag 19 Koh Samed
  Dag 20 Koh Samed - Bangkok - Amsterdam
  Dag 21 aankomst Amsterdam

  Strand Koh Samed Thailand Groepsreis JuniorOp het strand van dit tropische eilandje in de Golf van Thailand kun je de laatste dagen uitrusten van de reis en de enerverende belevenissen van de afgelopen dagen. Kinderen vermaken zich prima op dit paradijselijke eiland met prachtige palmbomen en fantastische witte stranden. De zee is er erg rustig, dus een prima plek om een frisse duik in zee te nemen. Je hebt hier drie dagen om heerlijk te genieten van de rust.

  Als je nog energie over hebt, zijn er volop mogelijkheden voor wandelingen over het eiland. Daarnaast is het de moeite waard om een boottocht te maken naar de verschillende omringende eilandjes en al snorkelend mooie koralen en kleurige vissen te bekijken.

  Op de laatste dag reizen we van Koh Samed naar Bangkok vanwaar we terug vliegen naar Amsterdam .

  Op weg met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  Inclusief

  • Comfortabele vluchten met Etihad Airways
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Lokale Engelstalige gids tot Koh Samed
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Nachttrein van Chiang Mai - Bangkok
  • Boottocht naar Koh Samed
  • Overnachtingen in hotels met eigen douche en toilet
  • Overnachtingen op een drijvend hotel (Floatel) op de River Kwai
  • Inclusief 7x ontbijt
  • Boottocht over Klongs in Bangkok
  • Boottocht drijvende markt Damnoen Saduak
  • Bezoek aan de Birma spoorlijn in Kanchanaburi
  • Fietstocht in Sukhothai
  • Jungle excursie in de omgeving van Chiang Mai
  • Entreegeld Koh Samed nationaal park
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, facultatieve excursies, maaltijden, persoonlijke uitgaven, entreegelden, fooien, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Verlenging met accommodatie is op Koh Samed bij te boeken. Hier verblijf je in een accommodatie aan het strand. De prijs is vanaf € 60,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt.

  Zowel vervroeging als verlenging met accommodatie is ook in Bangkok bij te boeken. De prijs is vanaf € 42,50 per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in goede middenklasse hotels. De kamers hebben altijd eigen douche en toilet en airconditioning of beschikken over een klamboe. Vrijwel al onze hotels bieden een mogelijkheid tot zwemmen. Dit kan een mooi zwembad zijn, maar ook de zee of zoals bij de River Kwai, de rivier. Daarnaast is tegenwoordig in veel hotels al dan niet tegen betaling wifi aanwezig.

  In Bangkok verblijven we in een modern boutique hotel met een heerlijk zwembad op het dak dat gelegen is nabij het bruisende centrum van de stad. Vanuit het hotel wandel je in nog geen 5 minuten naar het alom bekende Khaosan Road en verschillende tempels in de directe omgeving. Aan winkeltjes, stalletjes en supermarkten geen gebrek; de 7eleven zit zelfs om de hoek.

  We overnachten aan de River Kwai in een bijzondere accommodatie: een karakteristieke bungalow, die drijft op de rivier. Je kunt dus vanuit je bed een frisse duik in het water maken. De bungalows zijn eenvoudig ingericht en een klamboe is aanwezig. De olielampen die 's avonds voor de verlichting zorgen, maken het verblijf extra sfeervol.

  We sluiten de reis af op Koh Samed, een tropisch eiland in de Golf van Thailand. We verblijven, in verschillende accommodaties, allen gelegen aan het strand in of nabij de rustige en sfeervolle Vongdeuan baai.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Bangkok Nuovo City Hotel
  River Kwai River Kwai Jungle Rafts
  River Kwai Baan Pha Nam Resort
  Uthai Thani Country Lake Nature Lodge
  Sukhotai Le Charme
  Sukhotai Sukothai Treasure Resort & Spa
  Lampang Lampang River Lodge
  Lampang Wienglakor Hotel
  Chang Mai The Park Hotel
  Koh Samed Vongdeuan Resort
  Koh Samed Samed Cabana Resort
  Koh Samed La Lune Beach Resort

  Deze selectie geeft een goed beeld van de mogelijke hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien mogelijk, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Etihad Airways

   Traject

   Amsterdam - Abu Dhabi

   Vertrek

   21:25

   Aankomst

   06:30*

  • Vlucht met

   Etihad Airways

   Traject

   Abu Dhabi - Bangkok

   Vertrek

   08:40

   Aankomst

   18:25

  • Vlucht met

   Etihad Airways

   Traject

   Bangkok - Abu Dhabi

   Vertrek

   02:10

   Aankomst

   05:45

  • Vlucht met

   Etihad Airways

   Traject

   Abu Dhabi - Amsterdam

   Vertrek

   09:15

   Aankomst

   14:55

  * aankomst volgende dag


  Etihad Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten met als basis Abu Dhabi. Deze luchtvaartmaatschappij staat bekend om de goede kwaliteit van de dienstverlening, waarmee ze verschillende prijzen hebben gewonnen. Aan boord heb je een uitgebreid entertainmentprogramma met een ruime keuze aan televisieseries, films, muziek en videospellen.

  In Thailand is het in de zomer 5 uur later dan in Nederland.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Thailand reizen we in onze eigen, ruime bus, voorzien van airconditioning. De reisafstanden tussen de verschillende plaatsen zijn niet te groot, zodat je niet te lang in de bus hoeft te zitten. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een leuke markt.

  Van Chiang Mai naar Bangkok reizen we met een nachttrein waarin slaapplaatsen zijn gereserveerd. Van de ruime zitplaatsen worden ’s avonds door het treinpersoneel comfortabele slaapplaatsen gemaakt. Voor elk bed kan een gordijntje geschoven worden. Beddengoed is aanwezig in de trein.

  Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer. In de plaatsen die we bezoeken kun je gebruik maken van een typisch lokaal transportmiddel, de tuk-tuk. In sommige plaatsen is het mogelijk om een fiets te huren, een leuke manier om de landelijke omgeving te verkennen.

  Bij de reis inbegrepen

  • Comfortabele vluchten met Etihad Airways
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Lokale Engelstalige gids tot Koh Samed
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Nachttrein van Chiang Mai - Bangkok
  • Boottocht naar Koh Samed
  • Overnachtingen in hotels met eigen douche en toilet
  • Overnachtingen op een drijvend hotel (Floatel) op de River Kwai
  • Inclusief 7x ontbijt
  • Boottocht over Klongs in Bangkok
  • Boottocht drijvende markt Damnoen Saduak
  • Bezoek aan de Birma spoorlijn in Kanchanaburi
  • Fietstocht in Sukhothai
  • Jungle excursie in de omgeving van Chiang Mai
  • Entreegeld Koh Samed nationaal park
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De één wil eindeloos shoppen op de night bazaar, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een Boedhistische tempel of een klooster. Sommige reizigers willen lekker luieren op het strand, terwijl anderen liever een actieve wandeling maken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar het entreegeld is exclusief.

  Tijdens deze reis door Thailand zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Per longtailboot vaar je over de klongs (kanalen) van Bangkok en kun je zien hoe de bevolking langs en op het water leeft. Je komt op plaatsen waar je op een andere manier niet zo snel zou komen.
  • Op weg naar de River Kwai stop je bij Damnoen Saduak, de drijvende markt. Hier maak je een boottocht om een goed beeld te krijgen van een traditionele markt op het water.
  • Je maakt een fietstocht bij de indrukwekkende stad Sukhothai, deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
  • Vanuit Chiang Mai trek je ook een dagje de jungle in. De wandeling voert langs rijstvelden en authentieke dorpjes en je kunt zelfs olifanten tegen komen!


  Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen:

  • Je bezoekt de Birma spoorlijn waar je natuurlijk de beruchte 'Bridge on the River Kwai' zult zien. Vanaf hier kun je met de trein naar de volgende overnachtingsplek op de River Kwai.
  • Er wordt een stop gemaakt bij Talaat Thoen, een markt waar je bijvoorbeeld sprinkhanen of spinnen kunt eten.
  • Ook bij het dorpje Bo Sang maken we een stop. Hier worden o.a. prachtige paraplu's nog traditioneel gemaakt.


  Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies geregeld worden. In Bangkok zijn er vele mogelijkheden zoals een bezoek aan het indrukwekkende Grand Palace. Tijdens het verblijf op de River Kwai kun je een excursie maken op vlotten naar een prachtige waterval, waarna je drijvend in de rivier terug gaat. In Chiang Mai zijn er diverse activiteiten te ondernemen zoals een kookworkshop, Thaiboxen, ziplinen en een fietstocht in de omgeving. Op Koh Samet kun je een excursie boeken naar verschillende eilandjes waar je goed kunt snorkelen of duiken.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij aankomst in Thailand nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Visum: bij een verblijf van 30 dagen of korter ontvangt u het gratis visum bij aankomst op de luchthaven.

  Geldzaken

  In Thailand wordt betaald met de Thaise Bath (THB). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: in vrijwel alle plaatsen in Thailand zijn pinautomaten te vinden.
  Contant: euro’s
  Creditcards: worden in de grote steden en bij de wat luxere winkels geaccepteerd.


  Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

  Het is in Thailand gebruikelijk om voor verleende diensten een fooi te geven. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers. Vergeet niet om je pinpas te activeren voor het pinnen in Azië.

  Maaltijden

  De maaltijden zijn, met uitzondering van het ontbijt in Bangkok, River Kwai en Lampang (totaal 7x), niet inbegrepen, zodat je vrij bent om zelf een keuze te maken. In de grotere plaatsen zijn er naast lokale restaurants, ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden. De Thaise keuken is zeer gevarieerd, al is de basis van de Thaise maaltijd veelal rijst of mie. Daarbij wordt een grote variatie aan smakelijke vlees- en groentegerechten geserveerd. De milde gerechten zullen bij jong en oud in de smaak vallen. Soms zijn Thaise gerechten scherp gekruid of op smaak gebracht met verse koriander en gember. Aan de kust wordt veel verse vis bereid.

  Gezondheid

  Voor Thailand zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen buiktyfus, DTP en hepatitis A te nemen. Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP.
   
  De hygiënische omstandigheden in Thailand zijn over het algemeen redelijk tot goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.

  Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Verlenging met accommodatie is op Koh Samed bij te boeken. Hier verblijf je in een accommodatie aan het strand. De prijs is vanaf € 60,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt.

  Zowel vervroeging als verlenging met accommodatie is ook in Bangkok bij te boeken. De prijs is vanaf € 42,50 per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Thailand kent een tropisch klimaat. Er zijn drie jaargetijden te onderscheiden:
   

  • Van maart tot half juni: In deze periode is het warm en droog. De temperaturen kunnen oplopen tot 32°C. Ideaal dus voor een verfrissende duik in het zwembad of in de zee. In deze periode valt er niet veel regen.
  • Midden juni tot en met september: het is lekker warm, maar ook vochtig. De temperatuur overdag bedraagt ongeveer 28-32°C. Gedurende de dag kan er een korte, soms hevige tropische regenbui vallen. Meestal gebeurt dit 1 tot 2 keer per dag, vaak aan het einde van de middag.
  • Van november tot en met februari: in deze periode is het betrekkelijk koel en tamelijk droog, temperatuur overdag ongeveer 18-32°C en aan het einde van de middag kan er een buitje vallen.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven. Samen met de reisbegeleider zorgt hij voor een soepel verloop van de reis. De lokale gids gaat niet mee naar Koh Samed.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Thailand?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. 21 dagen heb je de tijd om te genieten van al het moois dat het land te bieden heeft. Van de drukke stad Bangkok tot de prachtige natuur, tot aan de interessante tempels.Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  In Thailand reizen we met onze eigen bus. Over het algemeen zijn de afstanden niet groot en hoef je dus niet lang in de bus te zitten. Daarnaast zal de bus regelmatig stoppen voor een fotostop, een excursie of een lunch. Eenmaal op de bestemming maken we met name gebruik van lokaal vervoer, zoals de tuk-tuk. Van Chiang Mai naar Bangkok zullen we gebruik maken van een nachttrein.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Van maart tot en met half juni is het warm en droog in Thailand. Van juni tot en met september is het nog steeds warm, maar er is wel een grotere kans dat er een tropische regenbui valt. Meestal betreft dit een korte Hevige bui aan het einde van de dag. Van november tot en met februari is het wat koeler in Thailand en zal de temperatuur variëren van 18-32°C.

  Hebben we een visum nodig?

  In Thailand ontvang je na aankomst een gratis visum op de luchthaven.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Een aantal hotels op deze reis beschikken over een zwembad, waaronder Bangkok, Sukothai en Chiang Mai. In Koh Samed verblijf je aan het strand en aan de River Kwai is de gelegenheid om een duik te nemen in de rivier.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. In hoger gelegen gebieden is het gedurende het hele jaar frisser, een trui en lange broek zijn derhalve onmisbaar. Het is aan te raden om uw kleding enigszins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

  Bij een bezoek aan het Grand Palace in Bangkok gelden wel strenge kledingvoorschriften. Zowel voor volwassenen als kinderen, man of vrouw, geldt dat benen en bovenarmen bedekt dienen te zijn. Leggings of andere strak zittende kleding is ook niet toegestaan.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Voor het verblijf op de River Kwai is het aan te raden om een zaklamp mee te nemen. Daarnaast is er een aantal keer de mogelijkheid om te zwemmen tijdens een jungletocht, in de River Kwai of in watervallen. Het is daarom aan te raden om waterschoenen of sandalen mee te nemen.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  9,1
  • Beste, we zijn zeer tevreden over de reis naar Thailand we vonden dat het zeer goed georganiseerd was, leuke en goede excursies! Vooral de begeleiding van Ricardo en zijn Thaise collega On was uitmuntend de kennis en vriendelijkheid zijn te prijzen!! Min puntje het apart betalen van de excursies.

   Wat een geweldige reis! Alles wat ik ervan gehoopt had kwam uit. We hebben heel veel gezien en gedaan, logeerden op leuke plekken, hadden super reisbegeleiding en niet onbelangrijk: een hartstikke leuke groep. Ik vond de samenstelling van de reis perfect. Dikke vette aanrader.

   Mooie reis en wordt door alle leden van het geien beoordeeld als goed. Reisleiding was een beetje veel omdat er zowel een NLreisleider aanwezig was als een Thaise. Bij sommige attracties / activiteiten was er dan ook nog eens extra begeleiding. Thaise reisleider waren we niet enthousiast over.

  • Wij hebben een geweldige vakantie gehad met het hele gezin. Alles klopte: een hele gezellig groep, super reisleidster en gids en wat een prachtig land. We hebben enorm veel gedaan en genoten. In een woord Top!

   Een absolute topvakantie gehad in Thailand met ons samengestelde gezin met 6 kinderen! Wat een fantastische reis, fijn begeleid en goed afgestemd op gezinnen. Een absolute aanrader. Bij twijfel gewoon doen :-) !

   Een fantastische reis! Afwisselend programma en allemaal leuk. Ricardo heeft ons een hele fijne onbezorgde vakantie gegeven en veel verteld en laten zien. Alle optionele excursies zijn zeer de moeite waard!

  • De rondreis voldeed helemaal aan de verwachtingen mede door de parate kennis en tips van onze reisleider Ricardo. Dus een reis die we niet snel zullen vergeten en wat zeker naar meer smaakt om Azië te ontdekken. Ook de samenstelling van de groep was helemaal top met kinderen van gelijke leeftijd.

   Een bijzondere vakantie in een bijzonder mooi land en een geweldig gezellige groep medereizigers. Genoten van een heel gevarieerd (keuze) programma, met voor elk wat wils: natuur, cultuur, religie, sportieve activiteiten en natuurlijk lekker eten! Niet twijfelen: gewoon doen...

   Perfecte kennismaking met Thailand. Deskundige gids, goede hotels en een uitgebreid programma. Na 21 dagen Thailand zijn wij zeer onder de indruk van het land en de vriendelijke mensen. Djoser bedankt!

  • Een fantastische reis! Iedere dag weer opnieuw. Heel bijzonder om op deze manier Thailand te mogen ontdekken.

   Deze zomer een 21-daagse rondreis door Thailand gemaakt! Een erg mooie en bijzondere reis! Alles was goed geregeld door Djoser en we hadden een erg leuke groep! Mede dankzij onze reislijder Ricardo is deze reis onvergetelijk geworden! Ricardo, bedankt voor jouw enthousiasme!!!

   Geweldige reis voor gezinnen met oudere kinderen. Mooie mix van cultuur en natuur, met veel mogelijkheden voor activiteiten maar ook lekkere rustmomenten. Deze reis langs de hotspots van Thailand geeft een uitstekend beeld van Thailand en Zuid-Oost Azië in het algemeen. Een aanrader!

  • De reis was top. Wij willen onze reisleidsters Cynthia & Game enorm bedanken voor de professionele begeleiding. Alles was perfect geregeld & georganiseerd. Een dikke pluim voor deze 2 toppers!

   Fantastische reis gehad door Thailand. Dat was mede een succes door onze reisleider Ricardo. Hij wist veel over het land te vertellen en is een super gezellige gastheer!

   Prachtige reis langs alle mooie plekken van Noord Thailand. Mooie manier voor de kinderen om andere culturen te leren kennen.

  • Wij hebben een topvakantie gehad.We hoefden nergens over na te denken, alles was geregeld door Djoser. Het enige wat wij zelf moesten doen was kijken met welke excursies wij mee zouden doen. De reden dat we voor een groepsreis kozen waren onze 2 pubers. En die hebben de tijd van hun leven gehad!

   Fantastische reis gemaakt. Voor de kinderen een feest. En wij hebben ook intens genoten. Djoser geeft als indicatie 250 euro per persoon per week. Met dat budget kom je goed uit. Goed georganiseerd. Goede hotels. Tof land!

   Reis was super, de reisleiders en gidsen waren geweldig. Het reistempo was perfect op de kids afgestemd.

  • Een heerlijke vakantie gehad, waarin we veel hebben verschillende dingen van het land hebben gezien en hebben mogen "proeven".

   Zeer afwisselende mooie reis. Geweldige groep en een nog geweldigere reisleidster (Hennie)

   Een prachtige reis, een geweldige lokale gids en reisbegeleider en een fantastische groep mensen. Ontzettend genoten en een reis om nooit te vergeten en met nieuwe vrienden te blijven herinneren.

  • Fantastische reis naar Thailand. Leuke groep met volwassenen en kinderen, vonden elkaar meteen. Programma zat perfect in elkaar. Ongelofelijk veel gedaan en gezien in 3 weken! Bijzondere hulde voor de leuke, vlotte en kundige begeleiding en gids tijdens de reis.

   Wij gingen met hoge verwachtingen naar Thailand. Deze verwachtingen zijn zeker overtroffen. We hebben zeer veel gezien en gedaan. Door deze reis hebben we ook veel van de Thaise cultuur kunnen proeven. Zeker een aanrader voor gezinnen met kinderen

   Het was een top vakantie, wat hebben veel gezien,gedaan en wat een leuke groep!! Voor Allain onze reisbegeleider een dikke 10! We komen zeker terug Thailand.

  • Met onze junioren naar Thailand met Djoser natuurlijk. Hele goede keuze dit vriendelijke Aziatische land. Supergroep, toproute en wat hebben we veel gezien en gedaan. Nagenieten met de vele foto's.

   Wij hebben deze reis gemaakt met onze dochters van 7 en 10 jaar oud. Zeer goede reisbegeleiding gehad van de Thaise gids Oan en Nederlandse gids Yvonne K. de reis verliep helemaal volgens het boekje. Leuke reisgroep gehad. Voor ons gezin is het 21 dagen puur genieten geweest van het land.

   We zijn net terug van een juniorreis door Thailand. Het was een fantastische reis die bestond uit alleen maar hoogtepunten. De groep en de gids waren echt super. Ik zou het iedereen aanraden!

  • De reis geweldig. Vanaf dag 1 waren de kinderen met elkaar verbonden, zonder enige uitsluiting en wanklank. De verstandhouding tussen de ouders uitstekend. De accommodaties en excursies prima. De gids (Aon) zeer goed. De reisbegeleidster, Yvonne, een geweldige vrouw. Voor ons onvergetelijk.

   Het was een geweldige goed georganiseerde rondreis. Om nooit meer te vergeten.

   Fantastische reis. Gevlogen met Lufthansa, super ook de vluchttijden. Reisbegeleiding was waanzinnig, echt een grote toegevoegde waarde. Afsluiten met 4 dgn strand was heerlijk. Daar was ook het hotel geweldig.

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top