Bekijk de Rondreis Thailand, 15 dagen van Djoser

Rondreis Thailand 15 dagen

Tempels, natuur, strand en heerlijk eten

Vanaf € 1.895,-

In 15 dagen krijg je tijdens deze rondreis door Thailand een goed beeld van het noorden van het land. In de hoofdstad Bangkok vind je het koninklijke paleis en de indrukwekkende Wat Pra Keo tempel. Je ervaart de levendige handel op de drijvende markt en slaapt aan de Kwai rivier. Onderweg bezoeken we de wereldberoemde 'Bridge over the River Kwai' met haar bewogen geschiedenis. In de oude stad Sukothai maken we een fietstocht tussen de tempels. Chiang Mai is een gezellige stad waar je vele tempels kunt bezoeken, heerlijk kunt eten en rondstruinen op de populaire avondmarkt. Een inbegrepen wandeltocht brengt je in de mooie heuvels buiten Chiang Mai. We sluiten de rondreis af op het tropische eiland Koh Samed. Hier kun je prachtig snorkelen en duiken en uiteraard ook ontspannen op het strand.

Daarom Djoser

 • Reis langs de Thaise hoogtepunten in 2 weken
 • Bezoek het bijzondere Bangkok en Chiang Mai
 • Boottocht klongs in Bangkok inclusief
 • Treinrit over de Birmaspoorlijn inbegrepen
 • Bijzonder verblijf op de drijvende jungle rafts op River Kwai
 • Mooie wandeling in de omgeving van Chiang Mai
 • Kookworkshop in Chiang Mai (i.p.v. trekking) inbegrepen
 • Verlenging in Bangkok en Koh Samed mogelijk

Route en kaart

Routekaart Rondreis Thailand, 15 dagen
 1. Amsterdam - Bangkok
 2. aankomst Bangkok
 3. Bangkok, boottocht over klongs
 4. Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Saduak - Birmaspoorlijn - Rivier Kwai
 5. River Kwai
 6. River Kwai - Ayutthaya - Sukhothai
 7. Sukhothai, fietstocht - Kad Tung Kwian - Chiang Mai
 8. Chiang Mai
 9. Chiang Mai, wandeltocht omgeving
 10. Chiang Mai - nachttrein naar Bangkok
 11. aankomst Bangkok - Koh Samed
 12. Koh Samed
 13. Koh Samed
 14. Koh Samed - Bangkok - Amsterdam
 15. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Bangkok, Azië in een levendige notendop

Dag 1 Bangkok - Amsterdam
Dag 2 aankomst Bangkok
Dag 3 Bangkok, boottocht over de klongs

Thailand Wat Arun BangkokBij aankomst op de luchthaven van Bangkok word je opgewacht door de lokale gids. Een bus brengt je vervolgens naar het hotel. De belangrijkste bezienswaardigheden, het nationaal museum, Wat Phra Keo en het Grand Palace, zijn gemakkelijk bereikbaar. Tijdens een Djoser-tocht per longtail-boot over de klongs (kanalen) van Bangkok kun je zien hoe de bevolking langs en op het water leeft. Je komt op plaatsen waar je op een andere manier niet zo snel zou komen. Andere delen van Bangkok, zoals het drukke maar gezellige Chinatown of het grote winkelcentrum Siam Square, kun je op vele manieren bereiken: met de stadsbus, de Chao Praya Express River Taxi, de gewone taxi of met de typisch Thaise driewielertaxi: de tuk tuk.

De aan de overkant van de rivier gelegen Royal Barges en de mooie tempel Wat Arun kun je ook per boot bereiken.

In de buurt van het hotel ligt de populaire straat Khao San, waar je diverse winkeltjes en restaurantjes kunt vinden. ’s Avonds wordt hier een gezellige markt opgezet, waar kooplustigen zeker iets van hun gading vinden.

Over de Birma-spoorlijn naar de River Kwai

Dag 4 Bangkok - Damneon Saduak - River Kwai
Dag 5 River Kwai

Drijvende markt Damnoen Saduak Thailand DjoserWe vertrekken al vroeg per bus uit Bangkok naar de chedi (stupa) van Nakhon Pathom, het hoogste boeddhistische bouwwerk ter wereld en de oudste chedi van Thailand. Vervolgens rijden we naar de drijvende markt van Damnoen Saduak. In de loop van de middag reizen we naar Kanchanaburi, waar we natuurlijk de beruchte 'Bridge on the River Kwai' zullen zien. De Japanners lieten hier krijgsgevangen uit verschillende landen werken aan de beruchte Birma-spoorlijn. We bezoeken het museum dat de indrukwekkende geschiedenis weergeeft van de aanleg van de spoorweg. Daarnaast ligt de begraafplaats van de krijgsgevangenen, waaronder veel Nederlanders.

Thailand River Kwai Jungle Rafts DjoserWe maken een treintocht over het beruchte spoor naar Nam Tok waar het laatste deel van de tocht van vandaag begint, de boottocht over de Kwai Noi rivier naar onze bijzondere overnachtingsplaats voor twee nachten: op 'jungle rafts'. Dit zijn, sfeervolle houten bungalows gebouwd op bamboevlotten, die midden in de jungle op de rivier drijven. Je kunt hier lekker uitrusten aan het water of een bezoek brengen aan de Keang Lawa grotten. Het is ook mogelijk om nabij gelegen watervallen te bezoeken, bijvoorbeeld de beroemde Erawan of de Sai Yok watervallen. Ook kun je zwemmen of een wandeling in de omgeving maken.

Honderden jaren geschiedenis in Ayutthaya

Dag 6 River Kwai - Ayutthaya - Sukhothai

Monniken boeddha Ayutthaya ThailandDe volgende dag vervolgen we onze route weer richting Ayutthaya. Dit is een van de vroegere hoofdsteden van Thailand en heeft de langste historie als hoofdstad, 417 jaar, van 1350 tot 1767. In de stad resteren nog talrijke tempels uit de tijd dat deze stad tot de rijkste van de regio behoorde. Na tussenstop in Ayutthaya rijden we verder naar Sukhothai.

Sukhothai zelf was van 1238 tot 1350 de hoofdstad van Thailand. Het heeft een imposant complex van tempels, die over een groot terrein zijn verspreid.

Fietsen in Sukhothai en wandelen bij Chiang Mai

Dag 7. Sukhothai, fietstocht - Kad Tung Kwian - Chiang Mai
Dag 8. Chiang Mai
Dag 9. Chiang Mai, wandeltocht omgeving
Dag 10. Chiang Mai - nachttrein naar Bangkok


De fiets is de ideale manier om deze tempels in het historische park en de omgeving van Sukhothai te bewonderen. Samen met de gids maak je in de ochtend een fietstocht over het park. Uiteraard kun je ook op eigen gelegendheid over het park fietsen.

Parasols Chiang Mai Thailand DjoserDe rit van Sukhothai naar de hoofdstad van het noorden, Chiang Mai duurt ongeveer een halve dag, waardoor je vroeg in de middag hier arriveert. Onderweg naar Chiang Mai kunnen we stoppen bij de Kad Tung Kwian-markt. Hier kun je 'griezelige' dingen eten als sprinkhanen en spinnen. In de buitenwijken kun je de vaklieden bewonderen die zijde weven, lakdozen en parasols maken, zilver smeden en hout bewerken. De ommuurde stad ligt aan de voet van de berg Doi Suthep (1685 meter hoog) en aan de rivier de Ping. Op de fiets of per openbaar vervoer zijn de vele tempels die de stad rijk is, zoals Wat Phra Sing en Wat Chedi Luang, goed te bezoeken. 

Op de avondmarkt is het een drukte van belang en zijn de meest uiteenlopende souvenirs en heerlijk eten te verkrijgen. Breng ook een bezoek aan het buitenverblijf van de koninklijke familie.

De volgende dag maak je een wandeltocht in de buurt van Chiang Mai. Je loopt door de jungle, langs watervallen en ontmoet de lokale bergvolkeren in de omgeving. De wandeling is goed te doen voor iedereen met een normale conditie, er wordt geen grote afstand afgelegd. Wil je toch niet mee dan is er een kookworkshop Chiang Mai als alternatief programma mogelijk.

Je overnacht nog een nacht in Chiang Mai en de volgende dag reizen we aan het einde van de middag m
et de comfortabele nachttrein, waarin we slaapplaatsen gereserveerd hebben, in ongeveer 14 uur van Chiang Mai naar Bangkok.

Ontspan op het tropische eiland Koh Samed

Dag 11. aankomst Bangkok - Koh Samed
Dag 12. Koh Samed
Dag 13. Koh Samed
Dag 14. Koh Samed - Bangkok - Amsterdam
Dag 15. aankomst Amsterdam

In Bangkok staat de bus klaar voor een tocht van ongeveer 3 uur naar Ban Phe. Een boot brengt ons naar Koh Samed.

Koh Samed Thailand DjoserOp het strand van dit tropische eilandje in de Golf van Thailand kun je de laatste dagen uitrusten van de reis. Als je nog energie over hebt, zijn er volop mogelijkheden voor wandelingen over het eiland. Daarnaast is het de moeite waard om een boottocht te maken naar de verschillende omringende eilandjes en al snorkelend mooie koralen en kleurige vissen te bekijken.

In de middag van de één na laatste dag vaar je terug naar het vasteland waar je aan het einde van de middag aankomt en doorrijdt naar het vliegveld. Je vertrekt in de vroege morgen van de volgende dag naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. De gids heeft altijd ideeën en doet gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de gids met alle plezier nog een aantal tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaan of aangepast worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2023

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
23 jul - 06 aug
i

Vluchten worden uitgevoerd door Lufthansa/Austrian Airlines

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
30 jul - 13 aug
i

Vluchten worden uitgevoerd door Lufthansa/Austrian Airlines

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
24 sep - 08 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
22 okt - 05 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
12 nov - 26 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde
23 dec - 06 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Vertrekdata 2024

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
04 feb - 18 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.895,-

Start - einde
28 apr - 12 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Inclusief

 • Vliegreis met Qatar Airways
 • Alle vluchttoeslagen
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein Chiang Mai - Bangkok
 • Hotelovernachtingen
 • Boottocht op de klongs
 • Excursie Birmaspoorlijn met treinrit
 • Fietstocht Sukhothai  
 • Wandeltocht omgeving Chiang Mai, inclusief lunch
 • Kookworkshop in Chiang Mai (i.p.v. wandeltocht)
 • Entreegeld Koh Samed nationaal park

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 345,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Bangkok of in Koh Samed bij te boeken. In Bangkok verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel, de prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 45,- per nacht. Op Koh Samed ligt de accommodatie aan het strand en betaal je vanaf € 40,- per persoon op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.145,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Thailand, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Fantastische reis! In veertien dagen heb ik zoveel gezien en meegemaakt, en kennisgemaakt met de Thaise cultuur en natuur. Ook de gids was echt super. De afstanden en reisduur waren vooral in de eerste week wel groot, maar dit werd goed gemaakt door de speciale excursies en bestemmingen!

  9,0

 • Fantastische rondreis door het noorden van Thailand. Fietstocht van Co van Kessel zou een mooie aanvulling zijn op de reis. Groot contrast tussen de kwaliteit van de hotels, met name het hotel in Bangkok en Koh Samet zouden beter mogen zijn.

  8,0

 • Wat heb ik genoten! Wat een toffe groep mensen :) kamer gedeeld met medereiziger was reuze gezellig! Een reis om nooit meer te vergeten. Nu sparen voor de volgende Djoserreis!

  10,0

 • Zeer mooie rondreis in Thailand. Goede begeleiding door Nederlandse en plaatselijke gids. Veel gezien op korte tijdspanne. We kregen soms weinig tijd om de tempels te zien. Fijne groep, vrijheid blijheid wordt toegepast. Heel tevreden!

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

Er wordt overnacht in comfortabele hotelkamers die zijn voorzien van airconditioning en een eigen badkamer. Een aantal hotels beschikt over een zwembad voor een verfrissende duik.

We overnachten aan de River Kwai in een bijzondere accommodatie, een karakteristieke houten bungalow, die drijft op de rivier. De olielampen die 's avonds voor de verlichting zorgen maken het verblijf extra sfeervol. Het kan zijn dat er in een iets luxer hotel geslapen wordt. Je slaap dan in bungalows op de rivier of op de oever, direct aan de rivier.

We sluiten de reis af op Koh Samed, een eiland in de Golf van Thailand. Ons resort ligt aan het strand. Vrijwel alle hotels bieden mogelijkheden om je kleding te laten wassen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Bangkok New Siam Palace Ville
Kanchanabur River Kwai Jungle Rafts
Sukothai Sukothai Treasure
Chiang Mai Maninarakorn Hotel
Koh Samed Samed Cabana Resort

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 345,-.

 • New Siam Palace View Bangkok Thailand
 • New Siam Palace View double kamer Bangkok Thailand

  De hotelkamers zijn van alle gemakken voorzien

 • New Siam Palace View kamer Bangkok Thailand
 • Junge Rafts River Kwai Kanchanaburi Thailand Djoser

  We slapen in Kanchanaburi in een drijvend hotel op de Kwai-rivier

 • River Kwai Kanchanaburi Thailand Djoser
 • Jungle Rafts kamer River Kwai Thailand
 • Baan Pra Nam River Kwai Kanchanaburi Thailand Djoser

  Geniet vanuit je drijvende kamer van de rivier en de mooie omgeving

 • Baan Pra Nam zwembad River Kwai Kanchanaburi Thailand Djoser
 • Sukothai Treasure kamer Thailand

  Hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Sukothai Treasure zwembad Thailand
 • Maninarakorn Hotel kamer Chiang Mai
 • Maninarakorn Hotel zwembad Chiang Mai

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

 • Tom Pizza Resort huisjes Koh Samed Djoser
 • Vongdeuan Village Koh Samed
 • La Lune Beach Resort strand Koh Samed Djoser

  Op Koh Samed kunnen je ontspannen aan het strand

 • La Lune Beach Resort terras Koh Samed Djoser

Vliegreis

Qatar Airways

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Doha

  Vertrek

  16:15 - 23:35

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Doha - Bangkok

  Vertrek

  01:35 - 12:35

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Bangkok - Doha

  Vertrek

  03:10 - 06:00

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Doha - Amsterdam

  Vertrek

  07:45 - 13:45


Tijdsverschil: in de zomer is het in Thailand 5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

Qatar Airways, met zijn thuisbasis in Doha, behoort tot een van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De luchtvaartmaatschappij ontving meerdere jaren op rij diverse prijzen, waaronder vijf sterren van het gerenommeerde adviesbureau Skytrax. Qatar Airways beschikt over een jonge en zeer moderne vloot en vliegt wereldwijd naar meer dan 100 bestemmingen. Aan boord zijn de zeer comfortabele stoel voorzien van vele gemakken, waaronder een uitstekend inflight entertainment systeem. Tijdens de vlucht word je voorzien van heerlijke maaltijden en een ruime keuze uit drankjes. Voor een goede start van je vakantie vlieg je dus met Qatar Airways.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.145,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Thailand leggen we het grootste deel van het traject af met een eigen bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een klein lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het busvervoer is het gehele jaar voorzien van airconditioning.

Vanuit Chiang Mai reizen we naar Bangkok met een comfortabele nachttrein, waarbij zit- en slaapplaatsen zijn gereserveerd. Lakens en dekens zijn aanwezig in de trein.

Ter plaatse kun je gebruik maken van een typisch lokaal transportmiddel, de tuk-tuk, een soort overdekte bromfiets. Daarnaast is het op sommige plaatsen mogelijk om op een gehuurde fiets de omgeving te verkennen als de bezienswaardigheden niet op loopafstand liggen.

 • Bus Thailand Djoser

  De comfortabele bus heeft airconditioning

 • Binnenkant bus Thailand Djoser
 • Busje Thailand Djoser
 • Trein Kanchanaburi Thailand

  We rijden met de trein over de beruchte Birma-spoorlijn

 • Boot River Kwai Thailand Djoser
 • Boot River Kwai Thailand Djoser

  Om bij de drijvende kamers te komen op de River Kwai wordt er ook gebruik gemaakt van een boot

 • Slaaptrein Chiang Mai Thailand Djoser
 • Nachttrein zitplaats Thailand
 • Slaaptrein bed Chiang Mai Thailand Djoser

  In de nachttrein worden de stoelen omgebouwd in prima bedden

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Qatar Airways
 • Alle vluchttoeslagen
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein Chiang Mai - Bangkok
 • Hotelovernachtingen
 • Boottocht op de klongs
 • Excursie Birmaspoorlijn met treinrit
 • Fietstocht Sukhothai  
 • Wandeltocht omgeving Chiang Mai, inclusief lunch
 • Kookworkshop in Chiang Mai (i.p.v. wandeltocht)
 • Entreegeld Koh Samed nationaal park

Excursies

Eten ThailandBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bezoekt graag de markt op zoek naar leuke souvenirs, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of geniet van een uitgebreide Thaise lunch. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van de gids, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Thailand zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 

 • Per longtailboot vaar je over de klongs (kanalen) van Bangkok en kun je zien hoe de bevolking langs en op het water leeft. Je komt op plaatsen waar je op een andere manier niet zo snel zou komen.
 • Op weg naar de River Kwai stoppen we bij Damnoen Saduak, de drijvende markt. Hier krijg je een goed beeld van een traditionele markt op het water.
 • We bezoeken de Birmaspoorlijn, waar we natuurlijk de beruchte 'Bridge on the River Kwai' zullen zien. Vanaf hier maken we met de trein een rit over het beroemde traject richting de overnachtingsplek op de River Kwai.
 • We stoppen in Ayutthaya, een voormalig hoofdstad met prachtige tempels. Hier kun je een museum of tempel bezoeken.
 • Je maakt een fietstocht bij de indrukwekkende stad Sukothai, deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • In de heuvels van Chiang Mai maken we een wandeling (inclusief lunch) en laten ons op een vlot op de rivier afzakken richting Chiang Mai. Voor wie niet mee wil wordt er een kookworkshop aangeboden in Chiang Mai.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • In Bangkok zijn er vele mogelijkheden zoals een bezoek aan het indrukwekkende Grand Palace.
 • Tijdens het verblijf op de Jungle Rafts op de River Kwai kun je zwemmen bij mooie watervallen zoals de Erawan watervallen.
 • Of ga met een longtailboot de rivier op om daarna terug te drijven naar je slaapplek.
 • In Chiang Mai zijn er diverse activiteiten te ondernemen zoals een kookworkshop, een bezoek aan de mooie tempel Doi Suthep of ziplinen.
 • Of bezoek het dorpje Bo Sang aan de rand van Chiang Mai, hier worden o.a. prachtige paraplu's nog traditioneel gemaakt.
 • Snorkelen is een populaire activiteit op Koh Samed.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat bij aankomst in Thailand nog minimaal zes maanden geldig is.
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Thailand wordt er betaald met de baht. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in vrijwel alle plaatsen in Thailand zijn pinautomaten te vinden.
Contant: euro’s of dollars.
Creditcards: worden in de grote steden en bij de wat luxere winkels geaccepteerd.

Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is in Thailand gebruikelijk om voor verleende diensten een fooi te geven. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen wordt er aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit fooien aan de buschauffeur, hotelpersoneel e.a. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,- per persoon.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Tijdens de wandeltocht nabij Chiang Mai is een lunch inbegrepen. Overige maaltijden zijn gedurende de reis niet inbegrepen, zodat je vrij bent om zelf een keuze te maken waar, wanneer, met wie en wat je eet.

Tom kha gai soep ThailandDe basis van de Thaise maaltijd is rijst. Daarbij wordt een grote variatie aan smakelijke vlees- en groentegerechten geserveerd, vaak scherp gekruid of op smaak gebracht met verse koriander en gember. 'Op straat' kun je eten voor vaak maar een paar euro, je hebt dan een heerlijke maaltijd en een blikje fris. Aan de kust wordt veel verse vis bereid. In de grotere plaatsen zijn er ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden.

NB: Veel hotels in Thailand organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag is circa 2.700 bath per persoon.

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Bangkok of in Koh Samed bij te boeken. In Bangkok verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel, de prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 45,- per nacht. Op Koh Samed ligt de accommodatie aan het strand en betaal je vanaf € 40,- per persoon op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Thailand heeft een tropisch klimaat. Er zijn drie jaargetijden te onderscheiden:
 

 • Van maart tot half juni: heet en droog, temperatuur overdag ongeveer 30-35°C.
 • Midden juni tot en met september: heet en vochtig, temperatuur overdag ongeveer 28-32°C.
 • Van oktober tot en met februari: betrekkelijk koel en tamelijk droog, temperatuur overdag ongeveer 18-32°C.

Reisbegeleiding en gidsen

Een lokale Engelssprekende gids begeleidt de reis. Hij of zij zorgt er voor dat de reis soepel verloopt en is het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De ervaren gids vertelt daarnaast uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we door Thailand?

Op het grootste deel van de rondreis, van Bangkok naar Chiang Mai, beschikken we over een eigen, moderne, airconditioned bus met ruime zitplaatsen. Afhankelijk van de groepsgrootte reizen we soms met een of meer minibusjes, ook voorzien van airconditioning. Van Chiang Mai naar Bangkok nemen we de comfortabele nachttrein, met gereserveerde slaapplaatsen. De transfer naar en van het eiland Koh Samed wordt uitgevoerd met bus en een gedeelte per boot.

Waar overnachten we?

In de steden wordt er overnacht in centraal gelegen hotels of guesthouses, waarbij de kamers een eigen douche/toilet hebben en meestal zijn voorzien van airconditioning, maar soms van een fan of ventilator.

We overnachten aan de River Kwai in een bijzondere accommodatie, een karakteristieke houten bungalow, die drijft op de rivier. De olielampen die 's avonds voor de verlichting zorgen maken het verblijf extra sfeervol. We sluiten de reis af op Koh Samed, een eiland in de Golf van Thailand. Ons resort ligt aan het strand.

Ik boek met drie (of vijf) personen. Hoe word ik ingedeeld?

Indien je met drie personen boekt dan word je op een driepersoonskamer ingedeeld. Soms is dit een tweepersoonskamer met een bijgezet bed.

Wil je niet op een driepersoonskamer worden ingedeeld, dan heb je de keuze om voor één van de reizigers een eenpersoonskamer te boeken (tegen een meerprijs) of één van de reizigers een kamer te laten delen met een medereiziger van het zelfde geslacht.

Wil je geen driepersoonskamer dan dien je dit na het maken van de boeking aan ons door te geven.

Hebben de hotels een zwembad?

Verschillende van onze hotels hebben een zwembad. Aan de River Kwai verblijf je in ‘floatels’, drijvende hotels op de rivier. Onze accommodatie op het eiland Koh Samed ligt uiteraard aan het strand.

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

De Djoser groepen op deze reizen bestaan uit gemiddeld 16 personen. De maximale groepsgrootte is 20.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

De reis wordt begeleid door een lokale, Engelssprekende gids die Thailand op zijn of haar duimpje kent.

Is Thailand geschikt voor kinderen?

Thailand is zonder meer een goede bestemming om kinderen mee naar toe te nemen. Het klimaat is over het algemeen aangenaam en er is veel te zien en te doen, ook voor kinderen. Restaurants bieden vaak een gevarieerde menukaart en verschillende van onze hotels hebben een zwembad. Kinderen genieten ook volop van de dagen aan het strand aan het einde van de reis.

Djoser organiseert ook speciale reizen voor families met kinderen tot en met 18 jaar. Kijk hiervoor bij Djoser Junior.

Heb ik een visum nodig voor Thailand?

Bij aankomst in Thailand krijgt u bij de douane een visum dat geldig is voor een maand. Dit visum is gratis

Kan ik een trekking maken in de omgeving van Chiang Mai?

Vanuit Chiang Mai kun je, onder begeleiding van lokale gidsen, een dagwandeling maken in de heuvels rond de stad. Zo’n tocht is eventueel te combineren met een junglerit op een olifant en een riviertocht op een bamboevlot. Omdat we maar twee nachten in Chiang Mai verblijven is een meerdaagse trekking, zoals op de 21-daagse reis naar Thailand, niet mogelijk.

Kan ik aan het begin of eind van de reis langer in Bangkok blijven?

Je kunt via Djoser je heen- of terugvlucht wijzigen tot een maximale totale reisduur van twee maanden. Aanvraagkosten bedragen € 50, exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt. Het is daarnaast mogelijk een hotelverlenging te boeken vanaf € 25,- per persoon per nacht, op basis van logies in een tweepersoonskamer. Zie voor meer informatie: verlenging / vlucht wijzigen.

Heb ik een klamboe nodig?

Voor deze reis heb je geen klamboe nodig.

Kan ik aan het eind van de reis langer aan het strand blijven?

Je kunt via Djoser je terugvlucht wijzigen tot een maximale reisduur van twee maanden. Aanvraagkosten bedragen € 50,-, exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt. Het is daarnaast mogelijk een hotelverlenging op Koh Samed te boeken.

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Thailand?

De netspanning (220 volt) is vrijwel gelijk aan Nederland en de stopcontacten zijn meestal hetzelfde. Lees hier meer.

Kan ik pinnen in Thailand?

In Thailand kan je in de meeste steden pinnen. Alleen op de jungle rafts bij de Kwai rivier en op Koh Samed kan niet gepind worden. Maar onderweg naar deze slaapplaatsen zijn er altijd mogelijkheden om te pinnen. Euro's kunnen gewisseld worden.

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Je kunt overal gemakkelijk telefoneren via het vaste net. Mobiele telefonie is, zeker in de grote steden, redelijk goed mogelijk. Informeer voor vertrek even bij je provider voor de kosten. Internetcafés vind je op veel plaatsen, maar niet overal met een snelle verbinding.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Thailand

Bekijk alle reisblogs over Thailand