Bekijk de Rondreis Thailand, 21 dagen van Djoser

Rondreis Thailand 21 dagen

Reizen door het land van de glimlach

Vanaf € 2.295,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Deze rondreis door Thailand begint in de bruisende Thaise hoofdstad Bangkok, hier kun je onder andere mooie tempels en het koninklijke paleis bezoeken. En uiteraard ook prima winkelen! De volgende overnachtingen zijn aan de beroemde River Kwai, onderweg er naartoe ervaar je de levendige handel op een drijvende markt. Het Khao Yai nationaal park is een mooi decor voor een wandeling. Bij de stad Sukothai is de fiets hét vervoermiddel om de vele tempels in het historische park te zien. Een fietstocht is dan ook inbegrepen. In het noordoosten van Thailand, in de Gouden Driehoek, vind je de sporen van de vroegere opiumhandel. Chiang Mai is een oude stad met indrukwekkende bezienswaardigheden. Na een inbegrepen wandeltocht in de heuvels bij Chiang Mai, is het strand van en de zee bij het tropische eiland Koh Samed een relaxed einde van de reis.

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding én lokale gids
 • Bezoek het bijzondere Bangkok en Chiang Mai
 • Boottocht klongs in Bangkok inclusief
 • Bijzonder verblijf op de drijvende jungle rafts
 • Bezoek aan Khao Yai NP, Thailands oudste en grootste nationale park
 • 2-daagse wandeltocht (incl. maaltijden) inbegrepen
 • Alternatief 2-daags programma (i.p.v. wandeltocht) inbegrepen
 • Verlenging in Bangkok of Koh Samed mogelijk

Route en kaart

Routekaart Rondreis Thailand, 21 dagen
 1. Amsterdam - Bangkok
 2. aankomst Bangkok
 3. Bangkok, boottocht over klongs
 4. Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Saduak - Birma-spoorlijn - Rivier Kwai
 5. River Kwai
 6. River Kwai - Ayutthaya - Khao Yai nationaal park
 7. Khao Yai NP
 8. Khao Yai NP - Phimai - Korat
 9. Korat - Saraburi - Lopburi - Sukhothai
 10. Sukhothai, fietstocht
 11. Sukhothai - Chiang Rai - Chiang Saen
 12. Chiang Saen - Chiang Mai
 13. Chiang Mai
 14. Chiang Mai, wandeltocht of kookworkshop
 15. Chiang Mai, wandeltocht of bezoek aan Doi Suthep
 16. Chiang Mai - nachttrein naar Bangkok
 17. aankomst Bangkok - Koh Samed
 18. Koh Samed
 19. Koh Samed
 20. Koh Samed - Bangkok - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Ervaar de levendige stad Bangkok

Dag 1. Amsterdam - Bangkok
Dag 2. aankomst Bangkok
Dag 3. Bangkok, boottocht over de klongs

Monniken Bangkok ThailandBij aankomst op de luchthaven van Bangkok word je opgewacht door de reisbegeleiding en een lokale gids. De bus brengt je vervolgens naar het hotel. De belangrijkste bezienswaardigheden, het nationaal museum, Wat Phra Keo en het Grand Palace, zijn gemakkelijk bereikbaar.

Tijdens een Djosertocht per longtailboot over de klongs (kanalen) van Bangkok kun je zien hoe de bevolking langs en op het water leeft. Je komt op plaatsen waar je op een andere manier niet zo snel zou komen.

Ook de tempels Wat Saket en Wat Po zijn een bezoek meer dan waard. Andere delen van Bangkok, zoals het drukke maar gezellige Chinatown of het grote winkelcentrum Siam Square, kun je op vele manieren bereiken: met de stadsbus, de Chao Praya Express River Taxi, de gewone taxi of met de typisch Thaise driewielertaxi: de tuk tuk. De aan de overkant van de rivier gelegen Royal Barges en de mooie tempel Wat Arun kun je ook per boot bereiken. Het is ook mogelijk een fietstour door Bangkok te doen, een erg leuke ervaring!

Nabij het hotel ligt de populaire Khao San Road waar je diverse winkeltjes en restaurantjes kunt vinden. ’s Avonds wordt hier een markt opgezet waar je op straat kunt genieten van het heerlijke eten bij de vele eetstalletjes en een enorme hoeveelheid souvernirs kunt vinden. Een gezellige drukte die populair is bij zowel toeristen, als de Thai zelf.

Ontspannen en slapen op de River Kwai

Dag 4. Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Saduak - Birma-spoorlijn - Rivier Kwai
Dag 5. River Kwai

Damnoen Saduak markt Thailand DjoserWe vertrekken al vroeg per bus uit Bangkok naar de chedi (stoepa) van Nakhon Pathom. Dit is het hoogste boeddhistische bouwwerk ter wereld en de oudste chedi van Thailand. Vervolgens rijden we naar de drijvende markt van Damnoen Saduak waar boeren in de vroege ochtend hun producten verhandelen.

Hiervandaan vertrekken we naar Kanchanaburi waar we natuurlijk de beruchte 'Bridge on the River Kwai' zullen zien. De Japanners lieten hier krijgsgevangen uit verschillende landen werken aan de beruchte Birma-spoorlijn.

We brengen ook een bezoek aan het museum dat de indrukwekkende geschiedenis weergeeft van de aanleg van de spoorweg en aan de daarbij gelegen begraafplaats van de krijgsgevangenen, waaronder veel Nederlanders.

Jungle Rafts River Kwai Thailand DjoserIn Kanchanaburi kunnen we een treintocht maken over dit beruchte traject, onderweg kun je genieten van het mooie Thaise landschap. We verblijven voor twee nachten op jungle rafts. Dit zijn sfeervolle houten bungalows gebouwd op vlotten die midden in de jungle op de rivier drijven. Je kunt hier lekker uitrusten, in de omgeving wandelen of een excursie doen zoals een bezoek aan de Keang Lawa grotten. Het is ook mogelijk om nabij gelegen watervallen te bezoeken, bijvoorbeeld de prachtig gelegen Erawan watervallen die uit verschillende niveaus bestaan. Het is een beetje een klim om ze allemaal te bezoeken, maar je kunt dan wel genieten van het verkoelende water.

Maak een wandeling door Khao Yai nationaal park

Dag 6 River Kwai - Ayutthaya - Khao Yai nationaal park
Dag 7. Khao Yai NP

Ayutthaya Thailand beeld boom DjoserNa twee ontspannen dagen op de Jungle Rafts reizen we naar Ayutthaya, één van de vroegere hoofdsteden van Thailand. In de stad resteren nog talrijke tempels uit deze periode.

We vervolgen daarna de route naar Khao Yai nationaal park. Dit is het oudste nationale park van Thailand. We logeren in het plaatsje Pak Chong aan de rand van het park en een goede uitvalsbasis voor een dagbezoek aan het park. Hier leven nog vele dieren in het wild, zoals olifanten en herten en spot je apen en vogels. Je kunt onder leiding van een ervaren gids mooie wandelingen maken door de jungle en watervallen ontdekken. Loop door het hoge gras en geniet van de mooie uitzichten. Voor de liefhebbers bestaat ook de mogelijkheid het uitvliegen van zo'n miljoen vleermuizen te zien tegen zonsondergang.

Het tempelhart van Thailand

Dag 8. Khao Yai NP - Phimai - Korat
Dag 9. Korat - Saraburi - Lopburi - Sukhothai
Dag 10. Sukhothai, fietstocht

We reizen naar het rustige historische park bij Phimai, het ‘Angkor Wat van Thailand’. Phimai was 800 jaar geleden met een 225 km lange weg verbonden met de beroemde tempels in Cambodja. Deze prachtige tempels liggen van de gebaande paden en worden nauwelijks bezocht door touristen. We bezoeken de steden Saraburi en Lopburi onderweg naar Sukothai. Hier zijn onder andere Wat Phra Phutthabat, waar een voetafdruk van boeddha wordt bewaard, en de apentempel van Lopburi bekende bezienswaardigheden. De Wat Phra Phutthabat is gebouwd in 1624 en is daarmee één van de oudste tempels van Thailand.

Sukothai boeddha ThailandSukhothai zelf was van 1238 tot 1350 de hoofdstad van Thailand. Het Sukhothai Historical Park heeft een imposant complex van tempels die over een groot terrein zijn verspreid. De tempels in de stad en in de omgeving staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Samen met de reisbegeleider fiets je door het park, de ideale manier om de mooie tempels te bewonderen. Wil je even ontspannen dan kun je wat drinken bij het café in het park en genieten van het uitzicht over de tempels. Je kunt de fietstocht ook combineren met een tuktuk-toer over het platteland. Een leuke excursie waarbij je de stad uit gaat, geniet van het mooie landschap en een goed beeld krijgt van het dagelijkse leven.

Beleef de beruchte geschiedenis van de Gouden Driehoek

Dag 11. Sukhothai - Chiang Rai - Chiang Saen
Dag 12. Chiang Saen - Chiang Mai

Wat Rong Khun Chian Rai ThailandVanuit Sukothai reizen we verder naar het noorden van Thailand. Chiang Saen ligt in het verre noorden aan de Mekong-rivier en was onderdeel van de fameuze Gouden Driehoek. In de roemruchtige periode van de opiumhandel was de rivier een belangrijke smokkelroute en ook nu is de rivier nog zeer belangrijk voor het vervoer van goederen. Je kunt een boottocht over de Mekong maken en het Opium Museum bezoeken. Hier leer je meer over de opiumsmokkel en zie je wat opium teweeg bracht onder de bevolking.

Ook de stad Chiang Rai was onderdeel van de driehoek, maar is nu vooral bekend door de waanzinnige Wat Rong Khun. Een unieke witte tempel die je óf prachtig óf oerlelijk vindt. Vanuit Chiang Saen rijden we door naar Chiang Mai.

Het gezellige Chiang Mai en wandeltocht door de jungle

Dag 13. Chiang Mai
Dag 14. Chiang Mai, trekking of kookworkshop
Dag 15. Chiang Mai, trekking of bezoek aan Doi Suthep
Dag 16. Chiang Mai - nachttrein naar Bangkok

In de oude Koningsstad Chiang Mai heb je de tijd om de mooie tempels en gezellig markten te bezoeken. Ook is er tijd ingepland om een (inbegrepen) trekking te maken in de omgeving.

Parasol Bo Sang Thailand DjoserDe ommuurde stad ligt aan de voet van de berg Doi Suthep en aan de rivier de Ping. Op de fiets of per openbaar vervoer zijn de vele tempels die de stad rijk is, zoals Wat Phra Sing en Wat Chedi Luang, goed te bezoeken. In buitenwijken als Bo Sang kun je de vaklieden bewonderen die zijde weven, lakdozen en parasols maken, zilver smeden en hout bewerken. Op de avondmarkt is het een drukte van belang en zijn de meest uiteenlopende souvenirs te verkrijgen en kun je natuurlijk heerlijk eten.


De tweedaagse wandeltocht (één nacht) begint met een rit in een truck vanuit Chiang Mai naar het punt vanwaar we te voet verder gaan. Onderweg kan gestopt worden bij een fraaie waterval waar je, als er genoeg water is, ook kunt zwemmen. Iedereen met een redelijke conditie kan de wandelingen maken. Je wandelt ongeveer twee tot drie uur per dag en uiteraard worden er regelmatig pauzes ingelast. Al wandelend kun je genieten van prachtige uitzichten en de mooie natuur. Aan het eind van de tocht vaar je met een vlot een deel van een rivier af.

Tijdens de wandeling draag je zelf een klein deel van je bagage met water en kleding voor de nacht. De rest kan in het hotel achtergelaten worden. Tegen extra kosten kunnen ter plaatse dragers ingehuurd worden.

Waterval trekking Chiang Mai Thailand DjoserWe overnachten in één van de eenvoudige huizen van de lokale bevolking. Een ervaren gids begeleidt de groep en zorgt voor de maaltijden die inclusief de reissom zijn. Na de tocht keren we terug naar Chiang Mai waar we nog een avond hebben om te genieten van de nachtmarkt.

Degenen die niet met de wandeltocht mee willen kunnen zonder extra kosten achterblijven in het hotel in Chiang Mai. In Chiang Mai is een leuk alternatief programma mogelijk (inbegrepen) met op dag 14 een kookcursus en op dag 15 een excursie naar Doi Suthep. Dit zijn activiteiten van een halve dag, de rest van de dag is beschikbaar om Chang Mai te verkennen. Het programma is optioneel dus het is ook mogelijk om de dagen in Chang Mai zelf in te delen.

Relaxen op het tropische eiland Koh Samed

Dag 17. aankomst Bangkok - Koh Samed
Dag 18. Koh Samed
Dag 19. Koh Samed
Dag 20. Koh Samed - Bangkok - Amsterdam
Dag 21. aankomst Amsterdam

We hebben nog een ochtend en middag in Chiang Mai voordat we op de nachtrein stappen naar Bangkok. Met deze comfortabele trein, waarin we slaapplaatsen gereserveerd hebben, reizen we in ongeveer 14 uur van Chiang Mai naar Bangkok. Je komt 's ochtends vroeg aan in Bangkok, waar een bus voor je klaar staat om direct door te reizen naar Ban Phe. Vanaf daar nemen we de boot naar Koh Samed.

Koh Chang Thailand DjoserOp het prachtige strand van dit tropische eilandje in de Golf van Thailand kun je de laatste dagen uitrusten van de reis. Als je nog energie over hebt, zijn er volop mogelijkheden voor wandelingen of het bezoeken van de verschillende mooie baaien. Daarnaast is het de moeite waard om een boottocht te maken naar de verschillende omringende eilandjes en al snorkelend mooie koralen en kleurige vissen te bekijken. In de regenperiode kan het voorkomen dat het zicht in de zee niet optimaal is.

Op de één na laatste dag varen we terug naar het vasteland en rijden we door naar de luchthaven waarvandaan je met veel nieuwe indrukken terug naar huis vliegt.

Op weg met Djoser

Onze reizen kennen geen strak gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleid(st)er met alle plezier nog een aantal tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaan of aangepast worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
16 jul - 05 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
27 jul - 16 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
05 aug - 25 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
07 sep - 27 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
28 sep - 18 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
05 okt - 25 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
12 okt - 01 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
02 nov - 22 nov
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
09 nov - 29 nov
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
16 nov - 06 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
4 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
23 nov - 13 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
30 nov - 20 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
07 dec - 27 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
11 jan - 31 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.545,-

Start - einde
18 jan - 07 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
25 jan - 14 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.525,-

Start - einde
01 feb - 21 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
08 feb - 28 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
15 feb - 07 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
22 feb - 14 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
01 mrt - 21 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
08 mrt - 28 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
15 mrt - 04 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
22 mrt - 11 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.445,-

Start - einde
29 mrt - 18 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.645,-

Start - einde
19 apr - 09 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.745,-

Start - einde
10 mei - 30 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
31 mei - 20 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok
 • Vervoer longtailboot naar drijvende bungalows River Kwai
 • Vervoer per speedboot naar Koh Samed
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachtingen op drijvende bungalows River Kwai
 • Resort aan zee op tropische eiland Koh Samed
 • Inclusief ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids tot Chiang Mai
 • Boottocht over klongs in Bangkok
 • Bezoek aan de Phra Pathom Chedi 
 • Excursie drijvende markt Damnoen Saduak met longtailboot
 • Excursie historisch park Ayutthaya
 • Excursie Birmaspoorlijn (met optionele treinrit)
 • Bezoek aan de Wat Phra Phutthabat tempel
 • Bezoek aan de apentempel Phra Prang Samyat
 • Fietstocht Sukhothai Historical Park
 • Tweedaagse wandeltocht in Noord Thailand
 • Maaltijden tijdens wandeltocht
 • Alternatief programma in Chiang Mai ipv wandeltocht
 • Entreegeld Koh Samed nationaal park

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Met uitzondering van de overnachtingen tijdens de wandeltocht heb je dan de beschikking over een eigen kamer. Kies je er voor om niet met de wandeltocht mee te gaan (je blijft dan in Chiang Mai), dan deel je ook een kamer.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Bangkok en Koh Samed bij te boeken. In Bangkok verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs in Bangkok is vanaf € 50,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf €60,- per nacht.

Op Koh Samed verblijf je in een hotel vlakbij het strand. De prijs is vanaf €50,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf €80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Thailand, 21 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • De reis was prima. Heel goed georganiseerd, prima reisleidster die perfect met de Thaise gids een eenheid vormde. En 24x7 beschikbaar! Wel waren er wat veel tempels en stupa's. En mss te veel senioren, al dan niet met beperkingen. Mss is hier vooraf wat meer te sturen dat het geen 65+ reis wordt.

  8,0

 • Wij kijken terug op een zeer geslaagde rondreis door Thailand onder begeleiding van twee zeer enthousiaste, deskundige reisleidsters; Desiree (NL) en Ter (Thais). Het was een bomvol programma en juist daardoor hebben we van elk uur kunnen genieten zonder ons zorgen te hoeven maken over de logistiek.

  8,0

 • Voorbereiding: goed met een kanttekening: pas late melding delen kamer. Contactpersoon vooraf dus niet goed mogelijk. Organisatie en begeleiding: goed en professioneel. Lange busritten zonder activiteit goedgemaakt door onvergetelijke avonturen. Positief en alternatieven. sportief ook voor 74 jarigen!

  8,0

 • We hadden een fantastische reis dankzij de Nederlandse gids Sophie en vooral dankzij de Thaise gids Peter. Alles liep op rolletjes, iedere kleine ergernis werd onmiddellijk opgelost. Een min puntje was het hotel in Chiang Saen, slechte ligging in vergelijking met de andere hotels.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

Er wordt overnacht in comfortabele hotelkamers die zijn voorzien van airconditioning en een eigen badkamer. Een aantal hotels beschikt over een zwembad voor een verfrissende duik.

We overnachten aan de River Kwai in een bijzondere accommodatie, een karakteristieke houten bungalow, die drijft op de rivier. De olielampen die 's avonds voor de verlichting zorgen maken het verblijf extra sfeervol. Het kan zijn dat er in een iets luxer hotel geslapen wordt. Je slaapt dan in bungalows op de rivier of op de oever, direct aan de rivier.

Tijdens de wandeltocht, in het noorden van Thailand, slaap je net als de lokale bevolking in een eenvoudige hut. De sanitaire voorzieningen zijn hier basic.

We sluiten de reis af op Koh Samed, een eiland in de Golf van Thailand. Ons resort ligt aan het strand.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Bangkok New Siam Palace Ville
Kanchanaburi River Kwai Jungle Rafts
Khao Yai Eco Valley Lodge
Korat The Imperial Hotel
Sukhothai Sukothai Treasure
Chiang Mai Maninarakorn Hotel
Koh Samed Malibu Garden Resort

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Met uitzondering van de overnachtingen tijdens de wandeltocht heb je dan de beschikking over een eigen kamer. Kies je er voor om niet met de wandeltocht mee te gaan (je blijft dan in Chiang Mai), dan deel je ook een kamer.

 • New Siam Palace View Bangkok Thailand
 • New Siam Palace View double kamer Bangkok Thailand

  De hotelkamers zijn van alle gemakken voorzien

 • New Siam Palace View kamer Bangkok Thailand
 • Junge Rafts River Kwai Kanchanaburi Thailand Djoser

  We slapen in Kanchanaburi in een drijvend hotel op de Kwai-rivier

 • River Kwai Kanchanaburi Thailand Djoser
 • Jungle Rafts kamer River Kwai Thailand
 • Baan Pra Nam River Kwai Kanchanaburi Thailand Djoser

  Geniet vanuit je drijvende kamer van de rivier en de mooie omgeving

 • Khao Yai Eco Valley Lodge Thailand Djoser
 • The Imperial Hotel and Convention Centre Korat Thailand

  Het hotel in Korat ligt vlak bij een leuke lokale markt. De perfecte plek voor een heerlijk Thais diner

 • The Imperial Hotel and Convention Centre kamer Korat Thailand
 • Sukothai Treasure kamer Thailand

  Hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Sukothai Treasure zwembad Thailand
 • Maninarakorn Hotel kamer Chiang Mai
 • Maninarakorn Hotel zwembad Chiang Mai

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

 • Tom Pizza Resort huisjes Koh Samed Djoser
 • Vongdeuan Village Koh Samed
 • La Lune Beach Resort strand Koh Samed Djoser

  Op Koh Samed kun je ontspannen aan het strand

 • La Lune Beach Resort terras Koh Samed Djoser

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - München

  Vertrek

  17:05 - 18:30

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  München - Bangkok

  Vertrek

  22:20 - 14:10*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Bangkok - München

  Vertrek

  23:40 - 06:00*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  München - Amsterdam

  Vertrek

  08:40 - 10:20

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is het in Thailand 5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

De vluchten worden verzorg door Lufthansa of haar partner Eurowings. Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed! Eurowings is de prijs-kwaliteitsverhouding luchtvaartmaatschappij van het Lufthansa-concern en is gespecialiseerd in voordelige rechtstreekse vluchten binnen en buiten Europa.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

In Thailand leggen we het grootste deel van het traject af met een eigen bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een klein lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het busvervoer is het gehele jaar voorzien van airconditioning.

Tijdens de wandeltocht in de omgeving van Chiang Mai verplaatsen we ons ook op vlotten.

Vanuit Chiang Mai reizen we naar Bangkok met een comfortabele nachttrein, waarbij zit- en slaapplaatsen zijn gereserveerd. Lakens en dekens zijn aanwezig in de trein.

In de verschillende dorpen en steden kun je gebruik maken van een typisch lokaal transportmiddel, de tuk-tuk, een soort overdekte bromfiets. Daarnaast is het op sommige plaatsen mogelijk om op een gehuurde fiets de omgeving te verkennen als de bezienswaardigheden niet op loopafstand liggen.

 • Lufthansa Dreamliner
 • Etihad vliegtuig Djoser
 • Etihad cabin Djoser
 • Bus Thailand Djoser

  De comfortabele bus heeft airconditioning

 • Busje Thailand Djoser
 • Boot River Kwai Thailand Djoser

  Om bij de drijvende kamers te komen op de River Kwai wordt er ook gebruik gemaakt van een boot

 • Boot River Kwai Thailand Djoser
 • Nachttrein zitplaats Thailand
 • Slaaptrein bed Chiang Mai Thailand Djoser

  In de nachttrein worden de stoelen omgebouwd in prima bedden

 • tuk tuk family djoser

  De tuk-tuk is hèt vervoermiddel in de steden.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok
 • Vervoer longtailboot naar drijvende bungalows River Kwai
 • Vervoer per speedboot naar Koh Samed
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachtingen op drijvende bungalows River Kwai
 • Resort aan zee op tropische eiland Koh Samed
 • Inclusief ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids tot Chiang Mai
 • Boottocht over klongs in Bangkok
 • Bezoek aan de Phra Pathom Chedi 
 • Excursie drijvende markt Damnoen Saduak met longtailboot
 • Excursie historisch park Ayutthaya
 • Excursie Birmaspoorlijn (met optionele treinrit)
 • Bezoek aan de Wat Phra Phutthabat tempel
 • Bezoek aan de apentempel Phra Prang Samyat
 • Fietstocht Sukhothai Historical Park
 • Tweedaagse wandeltocht in Noord Thailand
 • Maaltijden tijdens wandeltocht
 • Alternatief programma in Chiang Mai ipv wandeltocht
 • Entreegeld Koh Samed nationaal park

Excursies

Ayutthaya tempels ThailandBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wandelt graag over straat op zoek naar leuke winkeltjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een tempel of strijkt neer op het terras, om te genieten van een heerlijke Thaise lunch. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken. Echter is het wel belangrijk om voor vertrek aan te geven of u deelneemt aan de jungle trekking in Chiang Mai of dat u liever gebruik maakt van het alternatieve programma. 

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Thailand zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Per longtailboot vaar je over de klongs (kanalen) van Bangkok en kun je zien hoe de bevolking langs en op het water leeft. Je komt op plaatsen waar je op een andere manier niet zo snel zou komen.
 • Net buiten Bangkok bezoekend de Phra Pathom Chedi. Met 120,45 meter de hoogste stupa van Thailand.
 • Op weg naar de River Kwai stoppen we bij Damnoen Saduak, de drijvende markt en maken hier een boottocht. Je krijgt een goed beeld van een traditionele markt.
 • We bezoeken de Birma spoorlijn waar we natuurlijk de beruchte 'Bridge on the River Kwai' zullen zien. Vanaf hier kunnen we met de trein naar de volgende overnachtingsplek op de River Kwai.
 • In Ayutthaya, een voormalige hoofdstad, bekijken we prachtige tempels.
 • Excursie naar Phimai, het 'Angkor Wat van Thailand'.
 • Onderweg van Korat naar Sukothai stoppen we bij Phra Prang Samyot, een zogenaamde apentempel. 
 • We bezoeken de Wat Phra Phutthabat, één van de oudste boeddhistische tempels in Thailand.
 • Je fietst door het indrukwekkende Historical Park bij de stad Sukothai, dit park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • We stoppen in Chiang Rai bij de 'waanzinnige' Wat Rong Khun tempel.
 • We stoppen bij Kad Tung Kwian, een markt waar je bijvoorbeeld sprinkhanen of spinnen kunt eten.
 • Je maakt een wandeltocht van twee dagen (één nacht) door de heuvels bij Chiang Mai. Tijdens de wandeling slaap je bij de lokale bevolking in traditionele huizen. Maaltijden zijn inclusief tijdens de tocht. Je kunt je deelname aan de wandeltocht bevestigen tijdens het boeken.
 • Voor wie niet mee wilt met de wandeltocht wordt er een alternatief (inbegrepen) programma aangeboden in Chiang Mai, bestaande uit een kookworkshop en bezoek aan Doi Suthep. Het bezoek aan Doi Suthep is in principe zonder gids maar kan ter plekke bijgeboekt worden. Indien je tijdens het boeken je deelname aan de wandeltocht niet hebt bevestigd, gaan we er dus van uit dat je niet deelneemt en organiseren wij het alternatieve programma voor je.

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

 • Trekking Chiang Mai - Verken de prachtige natuur
  Tijdens deze rondreis door Thailand komen wij ook in Chiang Mai, een prachtige stad in Noord-Thailand. Hier ondernemen wij een 2-daagse trekking, wat in principe een standaard onderdeel is van ons reisprogramma. Deze wandeltocht vindt plaats in de jungle van Chiang Mai en is voor iedereen mogelijk, maar je moet wel goed ter been en in goede conditie/gezondheid zijn. Houdt er wel rekening mee dat hij als zwaarder kan worden ervaren tijdens het regenseizoen, vanwege de warmte en hoge luchtvochtigheid.

  Wil je deelnemen aan de trekking? Dan kun je dit aanvinken tijdens het maken van je boeking. Wanneer je dit niet aangeeft, gaan wij ervan uit dat je niet deelneemt aan de trekking en organiseren wij een extra overnachting in Chiang Mai voor je.

  Inbegrepen: 2-daagse trekking met een lokale gids, een leuke simpele overnachting bij de lokale bevolking en maaltijden.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • In Bangkok zijn er vele mogelijkheden zoals een bezoek aan het indrukwekkende Grand Palace.
 • Tijdens het verblijf op de Jungle Rafts op de River Kwai kun je zwemmen bij mooie watervallen zoals de Erawan watervallen.
 • Of ga met een longtailboot de rivier op om daarna terug te drijven naar je slaapplek.
 • We verblijven in een mooie lodge bij het nationaal park Khao Yai. Maak hier prachtige wandelingen onder leiding van een ervaren natuurgids.
 • Bij Sukothai kun je een leuke tuktuk-toer maken over het platteland.
 • Chiang Saen ligt aan de Mekong-rivier, maak een boottocht en bezoek de 'Hall of Opium', een museum over het opiumverleden van de regio.
 • In Chiang Mai zijn er diverse activiteiten te ondernemen zoals een kookworkshop, een bezoek aan de mooie tempel Doi Suthep of ziplinen.
 • Of bezoek het dorpje Bo Sang aan de rand van Chiang Mai, hier worden o.a. prachtige paraplu's nog traditioneel gemaakt.
 • Snorkelen is een populaire activiteit op Koh Samed.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat bij aankomst in Thailand nog minimaal zes maanden geldig is.

Geldzaken

In Thailand wordt er betaald met de bath. Kijk voor de actuele koers op oanda.com

Pinnen: in vrijwel alle plaatsen in Thailand zijn pinautomaten te vinden.
Contant: euro’s
Creditcards: worden in de grote steden en bij de wat luxere winkels geaccepteerd.
Reischeques: in euro’s.

Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal €350,- per persoon per week.

Het is in Thailand gebruikelijk om voor verleende diensten een fooi te geven. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen wordt er aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit fooien aan de buschauffeur, hotelpersoneel e.a. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 45,- per persoon.

Maaltijden

De maaltijden tijdens de trekking zijn bij de prijs inbegrepen. Voor deze reis worden tijdens de trektocht de maaltijden verzorgd door de lokale begeleiders. Deze maaltijden bestaan uit eenvoudige lokale gerechten (meestal rijst met groente en soep).

De overige maaltijden zijn, met uitzondering van het ontbijt in Kanchanaburi (River Kwai), Korat, Chiang Saen en op Koh Samed (totaal 7x), niet inbegrepen, zodat je vrij bent om zelf een keuze te maken waar, wanneer, met wie en wat je eet.

Pad Thai eten Thailand DjoserDe basis van de Thaise maaltijd is rijst. Daarbij wordt een grote variatie aan smakelijke vlees- en groentegerechten geserveerd, vaak scherp gekruid of op smaak gebracht met verse koriander en gember. Er is ook een grote verscheidenheid aan heerlijke (noedel) soepen. 'Op straat' kun je eten voor vaak maar een paar euro, je hebt dan een eenvoudige, maar lekkere maaltijd en een blikje fris. Aan de kust wordt veel verse vis bereid. In de grotere plaatsen zijn er ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden.

NB: Veel hotels in Thailand organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag is circa 2.000 bath per persoon.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Bangkok en Koh Samed bij te boeken. In Bangkok verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs in Bangkok is vanaf € 50,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf €60,- per nacht.

Op Koh Samed verblijf je in een hotel vlakbij het strand. De prijs is vanaf €50,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf €80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Klimaat en geografie

Thailand heeft een tropisch klimaat. Er zijn drie jaargetijden te onderscheiden:
 

 • Van maart tot half juni: heet en droog, temperatuur overdag ongeveer 30-35°C.
 • Midden juni tot en met september: heet en vochtig, temperatuur overdag ongeveer 28-32°C.
 • Van oktober tot en met februari: betrekkelijk koel en tamelijk droog, temperatuur overdag ongeveer 18-32°C.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we door Thailand?

Op het grootste deel van de rondreis, van Bangkok naar Chiang Mai, beschikken we over een eigen, moderne, airconditioned bus met ruime zitplaatsen. Afhankelijk van de groepsgrootte reizen we soms met een of meer minibusjes, ook voorzien van airconditioning. Van Chiang Mai naar Bangkok nemen we de comfortabele nachttrein, met gereserveerde slaapplaatsen. De transfer naar en van het eiland Koh Samed wordt uitgevoerd met bus en een gedeelte per boot.

Waar overnachten we?

Je overnacht in Thailand in goede middenklasse hotels. Alle kamers hebben airconditioning of fan en eigen douche en toilet. Overal zijn mogelijkheden om je was te doen of te laten doen. Uitzondering vormt de overnachting tijdens de trekking. Je slaapt dan in een eenvoudige ruimte, op een matje op de grond.

Ik boek met drie (of vijf) personen. Hoe word ik ingedeeld?

Indien je met drie personen boekt dan word je op een driepersoonskamer ingedeeld. Soms is dit een tweepersoonskamer met een bijgezet bed.

Wil je niet op een driepersoonskamer worden ingedeeld, dan heb je de keuze om voor één van de reizigers een eenpersoonskamer te boeken (tegen een meerprijs) of één van de reizigers een kamer te laten delen met een medereiziger van het zelfde geslacht.

Wil je geen driepersoonskamer dan dien je dit na het maken van de boeking aan ons door te geven.

Hebben de hotels een zwembad?

Verschillende van onze hotels hebben een zwembad. Aan de River Kwai verblijf je in ‘floatels’, drijvende hotels op de rivier. Onze accommodatie op Koh Samed ligt natuurlijk aan het strand.

Welke zijn de verschillen tussen de 21-daagse en de 15-daagse rondreis?

Tijdens beide reizen bezoek je de belangrijkste culturele en natuurlijke bezienswaardigheden van dit fascinerende land: de hoofdstad Bangkok, de oude hoofdsteden Ayuthaya en Sukothai en Chiang Mai, basis voor (dag)tochten in de mooie omgeving en het heerlijke strand.

Bij de 21-daagse reis maak je kennis met het leven op het platteland. Deze reis biedt een compleet beeld van het land van de glimlach!

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Allebei. De Nederlandse reisbegeleider gaat de gehele reis mee met de groep, ook tijdens de trekking in de omgeving van Chiang Mai. Tot in Chiang Mai wordt de groep bovendien bijgestaan door een lokale, Engelssprekende gids. Voor de trekking zijn gespecialiseerde gidsen ingehuurd.

Moet ik een klamboe meenemen voor deze reis?

Het is niet nodig om een klamboe mee te nemen.

Hoe zwaar is de tweedaagse trektocht?

De trektocht is goed te doen voor iedereen met een normale conditie. Alleen in het regenseizoen (juli-okt) zijn de wandelingen iets zwaarder door de wartme en soms wat gladdere paden. De wandelingen duren 3 tot 4 uur per dag. We overnachten bij de traditionele bevolking van dit gebied: Karen, Lisu of Hmong. Ook varen we met een vlot een deel van een rivier varen af.

Wie niet mee wil doen aan de trekking kan, zonder bijkomende kosten, in het hotel in Chiang Mai blijven. Er is dan een alternatief programma beschikbaar.

Heb ik een visum nodig voor Thailand?

Bij aankomst in Thailand krijgt u bij de douane een visum dat geldig is voor een maand. Dit visum is gratis.

Heb ik een slaapzak nodig voor de trekking?

Nee, je hebt geen slaapzak nodig. Een lakenzak is voldoende.

Gaan er dragers mee tijdens de trektocht?

Je neemt voor de trekking een dagrugzak mee met zaken als wat kleding, lakenzak, een fles water en je camera. In principe draag je zelf je bagage tijdens de trektocht, maar het is ter plaatse mogelijk om dragers in te huren. De reisbegeleiding kan je hierover informeren. Het merendeel van je bagage kun je achterlaten in het hotel in Chiang Mai waar je na de trektocht weer terugkomt.

Kan ik aan het begin of eind van de reis langer in Bangkok blijven?

Je kunt via Djoser je heen- of terugvlucht wijzigen tot een maximale totale reisduur van twee maanden. Aanvraagkosten bedragen € 50, exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt. Het is daarnaast mogelijk een hotelverlenging te boeken vanaf € 32 per persoon per nacht, op basis van logies in een tweepersoonskamer. Zie voor meer informatie: verlenging / vlucht wijzigen.

Kan ik aan het eind van de reis langer aan het strand blijven?

Je kunt via Djoser je terugvlucht wijzigen tot een maximale reisduur van twee maanden. Aanvraagkosten bedragen € 50, exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt. Het is daarnaast mogelijk een hotelverlenging op Koh Samed te boeken.

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Thailand?

De netspanning (220 volt) is vrijwel gelijk aan Nederland en de stopcontacten zijn meestal hetzelfde. Lees hier meer.

Kan ik pinnen in Thailand?

In Thailand kan je in de meeste steden pinnen. Alleen op de jungle rafts bij de Kwai rivier, Khao Yai NP en op Khoh Samed kan niet gepind worden. Maar onderweg naar deze slaapplaatsen zijn er altijd mogelijkheden om te pinnen. Contante euro's kunnen ingewisseld worden.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Thailand

Bekijk alle reisblogs over Thailand