Jaipur: de roze stad

Jaipur: de roze stad

Roze gestucte gevels, het Paleis der Winden (Hawa Mahal), de kleurrijke sari’s en de prachtig versierde riksja’s, ik geniet met volle teugen van de roze stad Jaipur!

Hawa Mahal - Blog Neneh

Chaos
Na de hectiek, chaos, continu claxonerende auto’s, riksja’s en tuk tuks die met ware doodsverachting zich zigzaggend een weg banen door het bizarre en ongecontroleerde verkeer (zonder stoplichten!) van New Delhi is de roze stad Jaipur een verademing. Hier in Jaipur heerst een relaxtere sfeer en de stad is kleinschaliger en overzichtelijker dan de hoofdstad van India, New Delhi. Geen wonder ook als je bedenkt dat alleen al in New Delhi 18 miljoen mensen wonen, dat is meer dan in heel Nederland!

Indian straatleven - Blog Neneh

Hotel Jaipur
We verblijven in totaal 2 nachten in Jaipur. Dat is kort, maar met een strakke planning is het te doen. Het prachtige Hotel Bissau Palace ligt niet ver van het centrum van Jaipur. Hier waan ik me in het sprookje van duizend-en-één-nacht. Alle kamers in het hotel zijn even kleurrijk, maar verschillend ingericht. De eetzaal is er eentje met veel bling bling en het uitzicht vanaf de veranda over de tuin en het zwembad is adembenemend. Het is dan ook een aanrader om hier je ontbijt te verorberen ;)

Lees verder op Neneh's Blog.

Reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Extra controle


Terug naar boven